Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Monday, 9 April 2012

Pesanan Allahyarham Datuk Fadzil, Hindari Pakatan Haram


Telilah dengan  baik Pesanan Allahyarham Datuk Fadzil. Hindari Pakatan Haram itulah yang digambarkan Hasan Ali yang bergitu kesal sikap dan kecewa dengan PAS, Sikap PAS terlampau termakan rayuan-rayuan Pakatan Haram dengan janji-janji berkuasa di Putrajaya. Inilah penyebab Hasan Ali dipecat dan dibenci oleh mereka yang tabsud tampa mahu berfikir dengan apa yang dikorbankan Hasan Ali semata-mata menegakan kebenaran yang menjadi tuntutan Islam. 

Walaupun hasan Ali diserang dihina dan difitnah. Sungguh amat hebatnya Hasan Ali hinggakan dia tidak penah ambil kesah semua itu demi menegakan kebenaran. Hasan Ali lakukan dengan ikhlas tampa dijanjikan apa-apa harapan di dunia ini. Tapi dia tetap tidak kisah kerana hanya allah akan membalas keberaniannya. Itulah jihad yang ikhlas walaupun dipandang hina.

Kita patut mengambil ikhtibar dengan maksud yang disampaikan oleh Hasan Ali. Pesanan Allahyarham Datuk Fadzil dan Hindari Pakatan Haram. Bandingkan Hasan Ali dengan Mahfuz atau Mat Sabu atau Tuan Ibrahim. Hasan Ali lebih bersungguh-sungguh memperjuangkan kebenaran dan menegakan prinsip perjuangan PAS sehingga sanggup mengorbankan kehilangan impian tahta kuasa dan ganjaran setelah berkuasa. Berbanding mereka yang disebut termasuk Nik Aziz dan Haji Hadi hanya sekadar mempolitikan semuanya untuk keinginan peribadi tentulah mengidam Putrajaya semata-mata.

Hasan dakwa Anwar punca Pas tersasar

PERTMATANG PAUH - Dua pemimpin PKR didakwa membawa pengaruh buruk kepada Pas hingga menyebabkan parti itu tersasar dari landasan perjuangan sebenar.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali turut mempersoalkan kepimpinan Ketua Umum PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali yang didakwa tidak membantu mantapkan perjuangan Pas.

Beliau berkata, Pas tidak akan mengikut telunjuk PKR dan DAP sekiranya bekas Presiden, Allahyarham Datuk Fadzil Noor masih hidup.

“Jika ditakdirkan Allahyarham Datuk Fadzil masih ada, Pas sudah tentu tidak akan masuk Pakatan.

“Malah, sebelum meninggal beliau berpesan pada saya untuk terus perjuangkan Islam, hidup dan mati untuk Islam. Tetapi, di bawah pengaruh Anwar, negara Islam sudah jadi negara kebajikan. Orang Pas, PKR dan DAP sudah menjadikan Putrajaya sebagai zikir harian mereka,” katanya.

WARTAWAN SINAR HARIAN
9 April 2012


1 comment:

Adi Kencana said...

PAS semakin jauh dari perjuangan Islam.

PENDUDUK FLAT 4 TINGKAT KERINCHI SIBUK PINDAH, NURUL IZZAH SENANG2 BERJOLI. Baca di sini...

http://apakecoh2.blogspot.com/

Isu Terkini

get this widget here