Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 21 April 2012

Pendedahan 4 Bukti Jelas Anwar Biseksual

Pendedahan 4 bukti jelas membabitkan Anwar Biseksual. Dari sini wajar rakyat Malaysia menimbangkan semula kewajaran samada membenarkan seorang yang berstatus biseksual memegang jawatan Perdana Menteri bagi mentabir negara berstatus Negara Islam.

Bekas kawan baik Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Nallakaruppan telah menyatakan pendiriannya bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim merupakan seorang biseksual dan tidak layak menjadi Perdana Menteri ataupun seorang pemimpin kepada rakyat. Langkah ini telah berlanjutan dengan sidang GAP yang bertindak, Pendedahan 4 Bukti Jelas Anwar Biseksual  jelas yang boleh mempertkaikan status Anwar dan tiada peruntukan seorang biseksual boleh menjadi Perdana Menteri atau ketua pembangkang.

Malah Datuk Nallakaruppan mengatakan biseksual tidak layak menjadi Perdana Menteri atau ketua pembangkang, bukan di negara ini tempatnya. Malah Nakallakaruppan menawar diri untuk disaman walau RM500 juta sekalipun, semata-mata ingin Pendedahan 4 Bukti Jelas Anwar Biseksual, kepada rakyat Malaysia yang beliau bersifat berani kerana benar. Malah bekas sahabat baik Anwar Ibrahim yang bersama dalam sidang media tersebut ialah Datuk Seri Zahrain Hashim, Datuk Zulkifli Nordin, Datuk Gobalakrisnan, Anuar Shari, Zahid Mat Arip, Ruslam Kassim dan Ummi Hafilda Ali, adik kandung Azmin Ali. Turut tampil bersama merayu disaman kerana keberanian Mereka mendedahkan Anwar Bisexual. Tapi Anwar apa yang boleh dia lakukan?

Ummi Hafilda juga berkali-kali mencabar abang kandungnya, Azmin Ali untuk menyamannya berhubung kenyataan bahawa beliau seorang yang dayus kerana mendiamkan diri walaupun mengetahui bahawa isterinya, Shamsidar Taharin mempunyai hubungan sulit bersama Anwar. Malah Wan Azizah dan Shamsidar penah dicabar tampil buktikan yang mereka tidak bertegur sapa selama 12 tahun, tapi semua sidang akhbar yang dirancangkan Wan Azizah dan Shamsidar dibatalkan disaat akhir tampa alasan dan sebab? 
la ilaha illallah Rupanya Anwar Berpenyakit ‘Selective Amnesia’

la ilaha illallah Rupanya Anwar Berpenyakit ‘Selective Amnesia’ patutlah makin menjadi-jadi perangai buruknya. Ya Allah apalah nasib malang puak-puak Pakatan Haram dapat ketua yang sebergini rupanya. la ilaha illallah Rupanya Anwar Berpenyakit ‘Selective Amnesia’

GEMPAKNYA dahsyat, gebangnya hebat tapi hasilnya alahai...itulah yang boleh digambarkan mengenai demonstrasi pemansuhan PTPTN oleh sekumpulan budak-budak minggu sudah.

Setelah perhimpunan yang menyasarkan 5,000 orang pada Sabtu, gagal mencapai matlamat apabila 250 orang sahaja yang datang, sekumpulan 30 orang mahasewel hardcore perhimpunan tersebut cuba memanjangkan bantahan dengan berkhemah di Dataran Merdeka.

Tapi penulis dimaklumkan sebentar tadi, kesemua khemah tersebut telah selamat dilipat dengan sempurna, menandakan berakhirnya demonstrasi pemansuhan PTPTN ini secara rasmi. Menariknya, pihak penguatkuasa yang terlibat bukannya Polis Diraja Malaysia seperti biasa tapi penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Tak pasal-pasal DBKL yang hanya setaraf pihak berkuasa tempatan (PBT) ini pun dianggap zalim seperti Nazi oleh media belaan Pakatan Rakyat. Penulis serahkan kepada pembaca sama ada nak nangis atau ketawa.

Tapi jangan dilupa, dalam masa yang sama, Safwan Anang (ketua bersama mahasewel) mengugut mahu mengadakan mogok lapar sehingga PTPTN ini dihapuskan. Apa cerita dengan ugutan yang itu dan siapa pula yang memantau sama ada Safwan Anang benar-benar berlapar atau cakap saja yang degar-degar?

Setakat yang penulis dimaklumkan, semasa DBKL datang 'membantu' membersihkan khemah-khemah itu semua pagi tadi, tidak ada pula yang kelihatan tidak bermaya kerana tidak makan sejak Sabtu lepas. Semua pun bertenaga cuba menghalang pihak DBKL dari menjalankan tugas. 

Bercakap tentang mogok lapar ini dari sudut penceritaan berbeza, ia sekadar mendedahkan bagaimana banyaknya unsur-unsur agama hindu dibawa ke dalam demonstrasi yang disertai majoriti orang Islam ini. Unsur hindu satu lagi yang penulis maksudkan ialah tindakan segelintir budak tak cukup akal ini mengalungkan bunga ke gambar Perdana Menteri dan Menteri Pengajian Tinggi -- menyamai adat istiadat penganut agama hindu bagi orang yang sudah meninggal dunia.

Provokasi jenis apakah ini dan apa yang cuba disampaikan budak-budak ini dengan tindakan sedemikian? Adakah itu ugutan halus yang membawa maksud untuk membunuh Perdana Menteri? Jika itu benar, maka eloklah tindakan yang lebih keras dikenakan ke atas budak-budak yang jelas sudah tidak ada masa depan ini. Penulis serahkan kepada polis untuk menyiasat kerana ancaman serupa ini bukan kali pertama, sebelum ini pun sudah ada dari kalangan mahasewel ini juga yang mengugut untuk meletupkan helikopter yang dinaiki Perdana Menteri. 

Apa pun yang lebih penting, demo yang gagal itu sebenarnya sangat memalukan Pakatan Rakyat dan persatuan mahasiswa yang menjadi dalang disebaliknya. Pelik, bagaimana Pakatan Rakyat boleh meletakkan kepercayaan kepada beberapa orang budak tak cukup akal ini untuk melaksanakan agenda politik besar seperti ini? Malah disebut-sebut pula bahawa demonstrasi ini adalah warming up kepada demonstrasi Bersih 3.0 yang lebih besar pada 28 April nanti!!

Yang maha sewel itu sudah tentulah sewelnya, yang kononnya bijak pandai dalam Pakatan harami ini sebenarnya lebih sewel lagi kerana menyerahkan tugas dalam skala sebegini besar kepada budak-budak, hanya untuk melihat ianya gagal dan akhirnya memalukan mereka semula. Maklum, nak demo besar tapi kos rendah, dapatlah hasilnya macam yang kita lihat pada Sabtu.

Penulis mendengar, ada sesuatu yang buruk sedang menanti untuk didedahkan mengenai Adam Adli ini. Apa yang diambilnya untuk mengisi 'masa lapang' sehinggakan mata kuyu dan badannya kurus kering macam jerangkung. Tapi sebagai seorang yang professional dan punya intergriti, tunggulah sehingga bukti saintifik yang sahih diperolehi, sebelum pendedahan boleh dibuat ya.
Published on 17 Apr 2012 by roslayraffie

la ilaha illallah Rupanya Anwar Berpenyakit ‘Selective Amnesia’

Rempit United Revolusi Generasi Baru Mat-mat Rempit

Sudah lama mat-mat rempit menaruh rasa tidak dipandang atau terpinggir dari perhatian kerajaan. Mereka juga individu yang memerlukan perhatian kerajaan, kerana mereka juga ada kemampuan menyumbang kepada negara melalui impian dan apa yang mereka ada.

Sekarang sesiapa yang merasakan dirinya mat-mat rempit harus bersyukur kerana suara dan pandangan anda telah dipandang kerajaan UMNO BN dengan bersungguh-sungguh untuk membawa anda kesatu demensi baru yang mungkin tidak penah dugakan selama ini. Inilah masanya Rempit United Revolusi Generasi Baru Mat-mat Rempit .


Pada 18 April satu persidangan khas buat mat-mat rempit tampil mempamerkan apa yang mereka ada dan apa yang mereka mahu dari kerajaan. David Teo juga hadir sebagai indidvidu yang terlibat untuk merialisasikan impian-impian mat-mat rempit di Malaysia dalam Rempit United Revolusi Generasi Baru Mat-mat Rempit . Syabas kerajaan Malaysia yang membuktikan Tranformasi Kerajaan tidak penah meminggirkan satupun golongan dan kumpulan yang ujud dalam komuditi negara ini dan sekarang inilah masanya merialisasikan Rempit United Revolusi Generasi Baru Mat-mat Rempit . Jangan lepas perluang buat-buat mat rempit, masa anda telah tiba!Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Dilancarkan Untuk Mengubah Persepsi Negatif Masyarakat terhadap Rempit
KUALA LUMPUR, 18 APRIL 2012 – Sebuah pertubuhan baru telah dilancarkan dan bakal menjadi tunjang dalam usaha untuk membantu menyelesaikan permasalahan rempit di dalam negara ini dan mendefinisikan semula budaya ini di dalam konteks yang lebih positif.
Pertubuhan Rempit Bersatu atau Rempit United (RU) ditubuhkan dibawah skop Kementerian Dalam Negeri dan merupakan satu langkah kerajaan untuk mendapatkan sokongan organisasi-organisasi luar di dalam usaha untuk membantu anak-anak muda yang bermasalah dan mengintegrasikan mereka di dalam masyarakat.
Organisasi ini akan memikul peranan sebagai sebuah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan terdiri daripada gabungan 200,000 kelab dan persatuan bermotor sama ada yang rasmi atau tidak.
Dianggarkan terdapat lebih 10 juta penunggang motosikal berdaftar di Malaysia dan separuh daripada jumlah ini merupakan golongan remaja dengan enam peratus daripada mereka terlibat dalam aktiviti rempit.
Kerap kali stigma negatif yang dilontarkan telah menimbulkan masalah bukan hanya kepada remaja terbabit tetapi juga kepada masyarakat umum. Ini dapat dibuktikan dengan peningkatan kes-kes jenayah saban tahun yang melibatkan remaja-remaja ini. Sebagai sebahagian daripada usaha membantu remaja ini, persatuan-persatuan industri kini bergabung dibawah satu pertubuhan dengan matlamat untuk membantu bukan sahaja golongan ini tetapi juga untuk menanam rasa selamat di kalangan masyarakat umum.
Objektif pertubuhan ini adalah untuk membantu remaja-remaja ini dalam menyemai kembali nilai-nilai positif dan menjauhkan mereka daripada terjebak dengan aktiviti jenayah.

Menurut Presiden RU, Wazi Abdul Hamid, penubuhan organisasi ini amat bertepatan memandangkan persepsi negatif yang semakin meningkat terhadap aktiviti bermotor yang kebanyakkannya melibatkan golongan remaja yang berpendapatan rendah.
Di Semenanjung Malaysia, dianggarkan terdapat 600,000 remaja yang terlibat di dalam aktiviti merempit. Golongan ini selalunya mendapat kritikan hebat disebabkan oleh aktiviti mereka yang sering menjadi punca kepada gejala trafik. Di dalam kes yang lebih ekstrem, sesetengah remaja ini turut dikaitkan dengan beberapa kegiatan jenayah seperti rompakan berkumpulan, pergaduhan di jalanan, vandalisma, ragut dan buli.
 “Adalah perlu untuk membezakan remaja yang menggemari aktiviti bermotosikal untuk keseronokan mereka yang terlibat di dalam kegiatan jenayah (samseng jalanan) dan vandalisme. Ini bukan sesuatu yang mudah, tetapi perlu dilakukan untuk membezakan dua kumpulan ini,” kata beliau.
Sehingga kini, perkataan rempit menerima tanggapan negatif daripada masyarakat.
 “Permasalahan ini perlu ditangani dengan mengubah persepsi dan pemahaman. Pendidikan pula perlu diterapkan kepada dua kelompok: remaja yang terlibat dan masyarakat. Dalam kebanyakan kes, terdapat kecenderungan oleh remaja-remaja ini untuk bertindak agresif  disebabkan oleh pandangan negatif juga keinginan untuk menonjol,” katanya.
 “Di dalam kebanyakan kes, aktiviti merempit merupakan cara untuk remaja-remaja ini meluahkan perasaan mereka. Keinginan mereka hanya untuk berseronok. Dan menunggang motosikal adalah cara yang paling mudah dan murah untuk mendapat keseronokan. Jika anda mempunyai RM5 atau RM10, anda boleh menunggang di sekitar bandar dan menikmati keseronokannya. Bagi remaja-remaja ini, inilah cara mereka untuk mereka menikmatinya,” tambah Wazi.
Pelan dan rancangan dibawah RU akan menggariskan tindakan yang relevan untuk membantu golongan yang disisihkan ini. Setiap program mempunyai mekanisma untuk membina karakter dan mendidik remaja-remaja ini melalui aktiviti yang digemari mereka.
Tambahan pula, pertubuhan ini digerakkan oleh sekumpulan individu yang terlibat secara langsung di dalam bidang permotoran, pertubuhan ini juga mendapat sokongan padu daripada organisasi-organisasi industri permotoran.
Sebagai bekas pelumba negara yang lebih dikenali sebagai ‘Kapcai King’, Wazi percaya bahawa Rempit United mampu untuk membawa perubahan kepada remaja-remaja ini.
 “Program ini menawarkan pendekatan yang tepat dan dalam masa yang sama akan menyediakan landasan yang betul kepada remaja-remaja ini untuk terlibat di dalam aktiviti rekreasi yang lebih produktif. Ini juga mampu membawa remaja-remaja ini untuk kembali menyertai kelompok masyarakat.
 “Remaja-remaja yang dilatih melalui program ini akan diberikan gambaran yang positif. Skop program ini merangkumi program pembangunan diri seperti menyediakan peluang kerjaya. Ini akan meningkatkan kualiti hidup mereka,” tambah beliau.
Secara tradisinya, masyarakat tidak mudah untuk menerima sesebuah subbudaya yang baru, seperti rock & roll atau raving. Namun dalam setiap generasi, gaya hidup yang baharu ini akan mencari jalan dan tempatnya sendiri. Masalah ini selalunya dibesar-besarkan oleh sifat takut dan kurang pemahaman yang mendalam. “Kita perlu memimpin golongan ini, bukan memusuhi mereka. Tanggapan negatif hanya akan memburukkan lagi keadaan seperti keadaan sekarang dimana meningkatnya kes-kes samseng jalanan,” katanya.
Dalam mengambil pendekatan untuk menyelesaikan masalah ini, pertubuhan ini telah mendapat sokongan beberapa artis tempatan untuk mendekati golongan remaja ini. Selebriti sering digambarkan sebagai contoh ikutan di dalam masyarakat moden dan dengan mendapat sokongan daripada semua lapisan masyarakat, pertubuhan ini berharap agar dapat menanam inspirasi terhadap remaja-remaja ini.
Antara selebriti terkenal yang akan turut menjayakan kempen ini adalah Zizan Raja Lawak, Shaheizy Sam, Mejar (K) David Teo, Intan Ladyana, Adi Putra, Sari Yanti, Nora Danish dan Ilia Iryani. Turut menyertai kempen ini adalah pelumba-pelumba veteran negara seperti Chia Tuck Cheong, Sharun Nizam Tamin dan M.Meganathan yang turut sama kehadapan dalam membantu mengatasi permasalahan ini.
Selebriti-selebriti ini akan bekerjasama dengan pertubuhan untuk menjenamakan semula rempit di kalangan masyarakat.
Antara rancangan-rancangan lain adalah termasuk kolaborasi bersama Metrowealth International Group untuk menerbitkan sebuah ‘docu-drama’ berkenaan isu ini.

 “Ini merupakan masalah stereotaip. Dalam kebanyakan keadaan, aktiviti tunggangan mereka ditambah dengan keriangan meraikan kemudaan dilihat sebagai merbahaya dan ini menimbulkan ketakutan di kalangan masyarakat,” Wazi turut menambah.
Sehingga kini, hanya terdapat dua buah litar lumba di Malaysia yang mana kapasitinya tidak dapat menampung jumlah remaja yang boleh dikategorikan sebagai ‘rempit’. Dengan mengambil kira faktor ini, RU telah merangka beberapa program untuk meningkatkan komitmen jangka panjang dan penyertaan secara aktif daripada remaja terlibat.
RU akan menganjurkan siri jelajah di seluruh negara menerusi kempen yang dikenali sebagai Evolusi-R. Objektif utama adalah untuk menanamkan nilai-nilai beraspirasi tinggi kepada mereka yang terlibat.
Pertubuhan ini diharapkan dapat menarik dan menyediakan bimbingan kepada remaja-remaja ini melalui program-program industri dan komponen pembinaan kerjaya. Acara yang pertama akan diadakan di Kuala Terengganu pada 2 Jun 2012.
Fasa kedua program ini dijangka bermula pada penggal ketiga tahun ini dengan kerjasama dan inisiatif beberapa agensi kerajaan seperti Polis DiRaja Malaysia dan Jabatan Pengangkutan Jalan

MENGENAI REMPIT UNITED (RU)

Ditubuhkan pada 2012 dibawah skop Kementerian Dalam Negeri, objektif utama ialah untuk mengembalikan dan mengekalkan hak-hak remaja ini untuk terlibat di dalam aktiviti bermotor sebagai langkah peningkatan kendiri dan mengenali diri sendiri.

Kami merupakan sebuah pertubuhan yang komited untuk mendefinisikan semula dan menyemai nilai beraspirasi tinggi di dalam budaya Rempit. Kami telah merekrut beberapa kumpulan dan persatuan bermotosikal di seluruh Semenanjung Malaysia di dalam usaha untuk menubuhkan Pertubuhan Rempit United.

Kami membangunkan saluran yang tepat kepada ahli-ahli untuk berkongsi pengalaman, membantu mereka yang di dalam kesukaran dan meningkatkan kualiti kehidupan mereka untuk mendapat peluang perniagaan dan pekerjaan yang lebih baik.

Kami akan melobi dengan kerajaan untuk membina kemudahan trek dan fasiliti untuk aktiviti rempit sebagai rekreasi.

Duta-duta kami juga memainkan peranan penting di dalam Rempit United dan mereka akan melibatkan diri secara langsung.

Faedah Keahlian:
Kad keahlian ini diiktiraf oleh pihak Kerajaan dan ahli adalah layak untuk mendapat:
§         Diskaun eksklusif untuk saman trafik. (Dalam perancangan)
§         Diskaun eksklusif untuk barangan berkaitan aktiviti bermotor.

Siapa yang boleh menyertai?
§         Berusia 16 hingga 30 tahun
§         Berminat di dalam aktiviti rekreasi permotoran seperti berlumba dan berkonvoi

Apa itu Evolusi-R?
Program ini bermatlamat untuk mengutamakan kehendak remaja-remaja ini untuk datang dan menyertai aktiviti. Perlumbaan motosikal (Evolusi-R Championship) akan dijalankan di 3 buah negeri.
Struktur ‘Championship’:
1. Kelayakan (Sebulan) -> Sistem mata (3 negeri)
2. State Championship (Sebulan) -> Penyingkiran (Top 20/ulangan kategori di 3 negeri))
3. National Championship (2 hari) -> Penyingkiran (Top 20/kategori di 3 negeri)

Perlumbaan akan dimulakan di Kuala Terengganu (2 Jun 2012) diikuti di Perak pada 9 Jun 2012. Pusingan ketiga dan akhir kempen Evolusi-R akan diadakan di Kuala Lumpur pada 16 Jun 2012.

Jumlah hadiah keseluruhan untuk ‘State Championship’ adalah sehingga RM14,000. RM25,000 turut menanti pemenang di peringkat ‘National Championship’. Diikuti dengan RM10,000 menanti pemenang tempat kedua dan RM5,000 untuk pemenang tempat ketiga.

Apa Yang Membuatkan Pakatan Rakyat Kecut Perut Melihat Kemampuan Felda

Pakatan Pembangkang Takut Dengan Kejayaan BN Urus FELDA - Ahmad Maslan
Dakwaan Pakatan Pembangkang yang mengatakan bahawa tanah rancangan Felda akan tergadai sekiranya Felda Global Venture Holding (FGVH) disenaraikan di bursa saham hanyalah satu propaganda pembangkang untuk menakut-nakutkan warga Felda agar menolak cadangan penyenaraian tersebut.

Walhal, hakikat sebenarnya Pakatan Pembangkang bimbang sekiranya penyenaraian itu berjaya, maka rakyat, terutama warga Felda akan melihat usaha yang dilakukan oleh BN ini bakal membawa keuntungan bukan sahaja terhadap warga Felda, bahkan secara amnya kepada rakyat di negara ini.

"Sebab itu, mereka beria-ria untuk mempengaruhi warga Felda agar menolak cadangan penyenaraian FGVH ke bursa saham. Mereka bimbang segala usaha mereka untuk mempengaruhi rakyat khususnya warga Felda akan menjadi sia-sia dengan kejayaan BN meningkatkan taraf dan pendapatan bagi warga Felda ke tahap yang lebih tinggi,"

"Malah bermacam-macam fitnah yang mereka taburkan sehinggakan mereka mengatakan Felda menjual minyak sawitnya kepada Israel. Itu semua tidak betul. Sebenarnya, kita memang ada membuat perjanjian kerjasama tetapi bukan dengan Israel, tetapi dengan sebuah syarikat yang bernama IFFCO. Syarikat itu beroperasi di Dubai dan dimiliki oleh orang Islam,"demikian tegas Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan ketika berucap di hadapan lebih 200 pemimpin NGO di Seri Pasific di sini Khamis.

Kata beliau lagi, dengan penyenaraian ini, Felda bakal menjadi sebuah syarikat perladangan yang terbesar di dunia.

"Inilah yang ditakuti oleh Pakatan Pembangkang. Mereka bimbang pengaruh politik mereka terjejas dengan kejayaan ini. Maklumlah, di kawasan Felda di seluruh negara, ada 54 kerusi Parlimen. Ia merupakan satu perempat daripada jumlah keseluruhan 222 kerusi parlimen di seluruh negara.

"Malah, Datuk Seri Najib pernah berkata bahawa Felda merupakan kubu kuat bagi UMNO dan BN. Inilah yang buat pembangkang jadi kecut perut," jelasnya.

Koperasi Permodalan Felda (KPF) yang dianggotai oleh 240 ribu ahli, semalam mengadakan mesyuarat agung luar biasa bagi membincangkan dan meluluskan cadangan penyenaraian FGVH ke bursa saham.

"Dalam mesyuarat agung tersebut, seramai 1,110 perwakilan telah hadir. Daripada jumlah tersebut, seramai 120 perwakilan telah menolak cadangan tersebut, lima undi rosak manakala 15 lagi kertas undi tidak dipulangkan.

"Mesyuarat bagi membincangkan penyenaraian ini telah tertangguh lebih sebulan lamanya kerana ada segelintir ahli Felda yang membawa isu ini ke mahkamah. Alhamdulillah, Mahkamah Tinggi Kuantan telah menolak permohonan mereka dan saya rasa lega, warga Felda akhirnya memberikan persetujuan dalam isu ini," ujarnya. -MediaUMNO

Friday, 20 April 2012

Ulama PAS Menyokong Bersih Tidak Layak Mengakui Mahzab Imam Syafie


Menurut sejarah Majlis Syura Ulama bermula semasa era kepimpinan Yusof Rawa. Fungsinya termaktub dalam Perlembagaan PAS, Fasal 7(B) “Mengeluarkan arahan dan perintah, supaya dasar dan ketetapan itu, dipatuhi dan dilaksanakan oleh mana-mana pihak atau badan di dalam PAS dan mengawasi serta memelihara, supaya dasar dan ketetapan serta kehendak-kehendak di dalam Perlembagaan ini dipatuhi dalam kegiatan gerakan dan pentadbiran PAS.” malah Majlis Syura Ulama diheboh-hebohkan sebagai lebih berkuasa dari jawatankuasa pusat. 

Persoalannya sekarang sejauhmana kekuatan atau kekuasaan Majlis Syura PAS. Apa yang kita nampak sekarang Majlis Syura adalah penghalal aktiviti-aktiviti Pakatan Haram menentang kerajaan islam Malaysia. Dengan diketui oleh Ambiga juara permurtadan orang-orang Islam.

Anwar penah kuat ketawa dan berani tampil memperjuangkan mendukung keselamatan Israel. Apa tindakan Majlis Syura Pas. Adakah sekadar menghalau kambing dengan suara tinggi, suara habis dan kambing sedap-sedap habiskan tanaman di halaman? Itu sahaja yang mampu Majlis Syura lakukan kerana mereka tidak berniat ikhlaspun dengan prisnsip mereka sendiri.

Biasalah! Nik Aziz terlupa yang Perlembagaan PAS, Fasal 7(B).“Mengeluarkan arahan dan perintah, supaya dasar dan ketetapan itu, dipatuhi dan dilaksanakan oleh mana-mana pihak atau badan di dalam PAS dan mengawasi serta memelihara, supaya dasar dan ketetapan serta kehendak-kehendak di dalam Perlembagaan ini dipatuhi dalam kegiatan gerakan dan pentadbiran PAS.” Inlah sedangkan Nik Aziz sendiri tidak patuh merelakan apa jua Anwar dan Pakatan Haram lakukan, apatah ahli-ahli lain. 

Patutnya PAS tukar sahaja dari "mengeluar arahan" kepada "menerima arahan dari Pakatan Haram". Berani PAS mengaku hal sedemikian walaupun hakikatnya itulah realiti Majlis Syura.

Sekarang PAS dan Majlis Ulama PAS menjadi penyokong kuat BERSIH 30. Perhimpunan yang tidak penah dihalalkan Mazhab Imam Syafie. Sikap PAS yang menyelar ulama-ulama lain kononnya tidak penah menegeur kerajaan hanyalah sekadar menyembunyikan matalamat mereka. Mereka sedar yang Bersih adalah agenda-agenda yang mereka sendiri ada perasaan was-was, tetapi mereka berdiam kerana matalamat ke Putrajaya.

Cara pendekatan PAS menghasut rakyat berdemo untuk menjatuhkan kerajaan, sebenarnya menjatuh imej Majlis Ulama PAS sendiri kerana itu bukanlah cara yang dihalalkan dalam Mahzad Imam Syafie. 

Adakah ini ciri-ciri kemuliaan Majlis Syura PAS atau sekadar bertangungjawap penyebar dakwah pengaruh Ambiga dan Anwar yang terang-terang dikawalselia oleh kuasa-kuasa luar? Rujuk Sini

Kalau mereka seorang yang bertanggungjawap menyebar syiar islam kenapa perlu mejadi talibarut Ambiga yang terang-terang bersama Anwar mendapat bantuan dana dari dajjal Israel? 

Bukankah ini merupakan sikap Ulama-ulama fasiq yang merosakan umat dimuka bumi ini? 

Sebenarnya terlampau banyak lagi isu yang ada pada penggal ini membabitkan kelayuan Majlis Ulama PAS. Semuanya sekadar pembohongan menipu rakyat yang kononnya PAS perjuangkan islam dengan meletak bingkai Majlis Syura Ulama di dinding sebagai ayat hiasan, PAS mengcipta pelembagaan dengan cantik-cantik bunyi bahasanya tapi sekadar ayat penyedap. Kalau ayat setakat penyedap buat apa! tapi tindakan bercanggah, adakah boleh mengekalkan status negara islam!! Sampai bila PAS harus berpura-pura demi nafsu ke Putrajaya?

Anwar Janji Gajaran Besar Buat Soros

"Saya dimaklumkan Anwar juga mengambil peluang untuk bertemu dengan Soros bagi berbincang mengenai dana yang akan disalurkan kepada dalam PKR dalam persidangan tersebut. Malah, dalam persidangan itu juga, Anwar tanpa rasa bersalah turut bersetuju menandatangani surat sokongan terhadap kewujudan negara Israel semata-mata untuk mengambil hati 'tuan'nya," ujar beliau lagi.

Tidak hairanlah, ketika krisis ekonomi yang berlaku pada tahun 1998 dulu, Anwar yang ketika itu sebagai Timbalan Perdana Menteri Malaysia beria-ria mahukan negara untuk meminjam dengan institusi kewangan antarabangsa iaitu International Monetary Fund (IMF), ekoran Presiden Bank Dunia ketika itu, Paul Wolfowitz, seorang tokoh neo Conservatif Amerika Syarikat yang merupakan kawan baik beliau.

Paul Wolfowitz merupakan antara individu penting yang bertanggungjawab merencana dan menjayakan misi Amerika Syarikat dalam peperangan di Iraq ketika dia memegang jawatan Timbalan Setiausaha Pertahanan Amerika Syarikat pada tahun 2001 hingga 2005.

Sehubungan itu, beliau menyeru agar rakyat menolak Pakatan Pembangkang, terutama Anwar Ibrahim dan PKR yang sanggup menjual maruah bangsa dan negara, semata-mata untuk mencapai matlamat politik mereka.

"Mereka yang menerima tajaan dana asing ini bagi saya merupakan pengkhianat kepada negara. Mereka sedar akan risiko dan implikasi yang bakal dihadapi oleh rakyat dan negara dengan menerima dana tajaan asing ini namun, mereka tidak peduli.

"Janji matlamat Pakatan Pembangkang menawan Putrajaya tercapai dan mimpi Anwar untuk bergelar sebagai Perdana Menteri Malaysia menjadi kenyataan," katanya. -MediaUMNO

Pendedah Hampir 30Ribu Orang Murtad

Pendedahan oleh seorang bekas paderi Kristian mengenai gejala Melayu murtad di Malaysia. Sehingga mencecah 30ribu orang mutad pada satu-satu masa. Isu murtad yang dulunya dijuarai oleh PAS kini semakin sepi kerana parti tersebut hendak menjaga hati DAP dan PKR. Anda boleh melihat video bagaimana Khalid Samad menidakkan gerakan murtad di Selangor walaupun perkara tersebut benar-benar berlaku.

Kelentong2 Nizar Sampai Hilang 500 Ekar Tanah


Nizar. cukup-cukuplah menipu! Tanah 500 ekar milik siapa?

TIDAK cukup berbohong,menipu dan memfitnah di pentas-pentas ceramah,Nizar Jamaludin menggunakan pula sidang Dewan Undangan Negeri Perak untuk meneruskan siri-siri pembohongannya yang disifatkan bukan sekadar mahu menipu rakyat malah menipu Dewan Undangan Negeri,tempat yang selama ini danggap dan disebut sebagai dewan yang mulia.
Tingkah dan karenah Nizar yang menggunakan kopiah,janggut sejemput,kadang-kadang menggunakan ayat-ayat Al-Qur`an dan hadis untuk menunjukan kononnya beliau seorang pemimpin Islam,kononnya beliau pemikir baru rakyat dan negeri Perak langsung tidak kena tempatnya apabila setiap kali beliau membuka mulut,segala cakapnya adalah bohong dan tipu semata-mata.

Melihat kepada biadapnya Nizar ini,memang wajar dan tidak salah lagi beliau dihumban keluar dari pejabat Menteri Besar sebelum ini kerana rakyat Perak tidak perlu pembohong seperti Nizar ini menjadi Menteri Besar mereka.Rakyat Perak telah membuat pilihan tepat dengan menggembalikan pentadbiran Negeri Perak kepada Barisan Nasional.

Rakyat Perak yang cerdik,bijaksana serta berakal panjang wajar dipuji kerana kalau mahu dibandingkan dengan segelintir lagi yang dilihat menjadi penjilat tegar Nizar kerana menolak bekas Menteri Besar ini apatah lagi pimpinan Nizar hanya bersandarkan kepada nama Islam dan PAS semata-mata sedangkan hakikatnya beliau telah memilih dari dulu,kini dan selamanya untuk menjadi barua ataupun budak suruhan DAP.Mungkin kerana darah yang mengalir dalam dirinya adalah darah Cina..!

Ciri-ciri pemimpin Islam Perak..!

Andainya Speaker Dewan Undangan Negeri Perak menggunakan Peraturan-Peraturan Dewan sedia ada, Nizar wajar dihadapkan kepada Jawatankuasa untuk diambil tindakan sewajarnya tetapi memandangkan kepimpinan pembangkang ini kerjaya politik mereka penuh dengan putarbelit,cukuplah Nizar dimalukan dengan pendedahan-pendedahan bukti oleh kerajaan Barisan Nasional bahawa Nizar sebenarnya tidak melakukan apa-apa terhadap rakyat negeri Perak maupun dua kawasan yang beliau wakili iaitu Pasir Panjang dan Parlimen Bukit Gantang.

Nizar berbohong kononnya tidak mendapat peluang yang cukup untuk berbahas mengenai kawasannya DUN Pasir Panjang dan mendakwa soalan-soalannya tidak dijawab sedangkan hakikat ataupun faktanya, tidak ada satupun soalan lisan atau soalan bertulis sejak beliau menjadi wakil rakyat mengenai Pasir Panjang. Malah dalam masa perbahasan pun tidak ada satu soalan pun dibawa mengenai Pasir Panjang ataupun Bukit Gantang.

Yang beliau bahas,isinya hanyalah maki hamun terhadap pemimpin UMNO dan Barisan Nasional seperti mana beliau lakukan sewaktu beliau berceramah di pentas-pentas ceramah.Dewan Undang Negeri pun beliau buar seperti berceramah di tepi longkang. Dia kata tak ada masa.Beliau juga menipu bila beliau kata tidak diberikan peluang berbahas sebagai Ketua pembangkang dan kalau mahu dibandingkan dengan Cina DAP Ngeh,walaupun Cina DAP ini diberikan masa yang kurang daripada Nizar,Cina DAP ini ada juga membawa masalah rakyat ataupun pembangunan di kawasan yang beliau wakili.Nampak sangat kuatnya menipu si Nizar ini!

Nizar juga menipu kononnya zaman beliau jadi Menteri Besar,Tajol Rosli diberikan masa hingga 2 jam setengah dan lagi besar penipuan yang Nizar lakukan kononnya beliau menyatakan bahawa semua masalah di kawasan DUN ataupun Parlimen beliau telah diselesaikan dengan cukup efisen melalui pejabat wakil rakyatnya sedangkan hakikatnya beliau tidak langsung mempedulikan masalah-masalah rakyat yang beliau wakili dan kepimpinan beliau sehingga ke hari ini menimbulkan kemarahan rakyat yang bukan sedikit.

Bukan penipu sahaja..ciri gila pun ada!

Dalam sidang DUN Negeri Perak,ramai pemerhati tertanya-tanya,kenapa wajah Nizar berubah serta pucat lesi apabila MB Perak,Zambry Kadir mengangkat fail zaman Nizar menjadi Menteri Besar.Apa isi yang terkandung dalam fail itu?Adakah dokumen mengenai pemberian tanah kepada pemimpin-pemimpin PAS atau tanah milik beliau sendiri sewaktu beliau menjadi Menteri Besar dulu?

Belum sempat Zambry mendapat izin daripada ahli DUN untuk membaca isi kandungan yang terkandung dalam fail itu,juak-juak pembangkang kembali menjadi perangai kera terpekik terlolong menganggu sidang dewan.

Kita pun ingin tahu juga,adakah isi yang terkandung dalam fail itu adalah pemberian tanah kepada Nizar sebanyak 500 ekar itu?Rakyat juga mahukan kepastian kerana di sana sini semua orang sudah mula bercakap, apakah benar di zaman Nizar,beliau telah mengagih-agihkan tanah-tanah di seluruh negeri Perak kepada semua pimpinan PAS negeri ataupun pusat?Pemimpin DAP tahukah tembelang Nizar ini?

Dan yang terloncat-loncat menjadi kera menghalang Zambry membaca isi kandungan fail itu juga adakah pemimpin yang turut sama mendapat durian runtuh hasil dari kerja Menteri Besar sementara ini?

Paling penting untuk kita renungi adalah,bukan sahaja Anwar Ibrahim dan seluruh keluarganya berbohong tetapi Nizar juga telah menjadi pemimpin Islam yang paling tegar pembohongan serta penipuannya.Islam Nizar hanya pada nama…! Kepada segelintir lagi rakyat Perak yang menyokong Nizar ini..cukup-cukuplah jadi bodoh dan diperbodohkan oleh Nizar Jamaludin ini..!

Blog Sanggah Tok Janggut

Tahukah Anda Bersih 3.0 Akan Berjalan Serentak Seluruh Dunia

Bersih 3.0 bakal berjalan serentak seluruh dunia dari arahan siapa? Sebarkan kepada sahabat-sahabat kita supaya mereka sedar, yang mereka sedang diperalatkan!

Tahukah Anda Bersih 3.0 Akan Berjalan Serentak Seluruh Dunia . Siapakah mereka di sebalik tabir di belakang penganjuran demonstrasi-demonstrasi ini..apa yang pasti ianya digerakkan oleh orang-orang kuffar Barat daripada kalangan Yahudi dan Nasrani. Demonstrasi-demonstrasi itu sengaja diatur untuk menimbulkan keresahan dan keraguan rakyat kepada permerintah negara ini. Ini adalah satu strategi mereka untuk menimbulkan keraguan di kalangan rakyat terhadap pemerintah negara khususnya ketika menjelangnya pilihanraya umum yang akan datang.  Apabila mereka menuntut supaya dipulih sistem pilihan raya, secara tidak langsung mereka mendakwa bahawa pilihan raya negara kita lemah. Ini propaganda mereka kepada masyarakat. Harus kita hati-hati dengan permainan politik mereka ini. Tahukah Anda Bersih 3.0 Akan Berjalan Serentak Seluruh Dunia . Ini adalah bukti menunjukan kuasa-kuasa luar ada niat untuk menjatuhkan negara islam seperti Malaysia.


Fakta-fakta Dr Sulaiman yang perlu kita mamfaatkan. Kerana Bersih melibatkan akidah. Jaga-jagalah dengan tuduhan korup dan kerajaan zalim dari orang suruhan Dajjal Soros. Dr telah mencerita segala-galanya terperinci berkenaan kemuskilan tindakan Dajal Soros.Apa kaitan Anwar dengan dajjal Soros hingga dia mampu mendapatkan dana sehingga RM100juta khas untuk sebarang aktiviti berkaitan PRU13 termasuk bersih. Siapa Ambiga yang menonjolkan diri sebagai manusia yang kononya menjaga hak asasi manusia?

Komen Abu Aqif: Kita kat Malaysia sinonim dengan Mazhab Syafie. Mari cuba dengar apa Imam Syafie kata pasal keluar Bersih3.0. Kalau ada terjebak bersubahat dengan golongan ejen dajjal bermakna anda ANTI MAZHAB! Oleh itu jangan pandai-pandai hendak mengaku mazhab Syafie. Kerana golongan seperti mereka hanya memalukan Imam Syafie sahaja.Bagaimana dengan PAS pula yang sanggup bersubahat, hanya semata-mata kemaruk kuasa menginginkan Putrajaya, Saya tidak berasa sangsi untuk mengatakan mana-mana ulama yang mendorong rakyat menyertai Bersih30, bukan Ulama yang memimpin kejalan yang benar. mereka adalah Ulama Fasik, bukan Ulama Islam tetapi Ulama Ambiga. Jangan jadi katak terkurung dibawah serban fasik dibawah rambulan.Memandangkan komputer saya jenis cap ayam brand, sukar untuk membuat lebih terperinci, walaupun masih banyak bahan yang saya ingin disertakan. Ini sahaja setakat komputer saya boleh muat tapi saya amat berharap, Bahasa Kita Bahasa Mudah, Bahasa Sayangkan Perjuangan Agama, Bangsa dan Negara. Saya harap teman-teman sudi menyebarkannya seberapa yang mampu demi fisabilillah. Insyallah perjuangan kita dirahmati Allah. Buat mereka yang bakal memaki saya silakan Insyaallah, Allah akan buka juga kebenaran buat tuan-tuan semua. Wasalam.

Thursday, 19 April 2012

Arahan Anwar! Kami Tahan Berpuluh2 Bas, Seorang Pengundi Hantupun Tak Ada. Kantoi!!

Anwar semasa masih dalam tahanan Sungai Buluh di waktu pilihanraya kecil Lunas, telah mengarah mereka dengan menalifon setiap satu jam, berkali-kali mengarah mereka menahan berpuluh-puluh bas, tapi haram seorang pengundi hantu pun tidak dapat tangkap sehingga hari ini. Semuanya retorik! Diceritakan juga tawaran perojek RM400juta untuk tutup mulut. Ikuti cerita mahakantoi ini!

Lim Kit Siang Naik Gelabah Biawak Bila Terbongkar Sifat Rasisnya

Lihatlah bagaimana Lim Kit Siang dan kaldai-kaldainya naik gelabah biawak, hilang penghujahan apabila Rahman Dahlan buktikan Lim Kit Siang seorang rasis, dan seperti biasalah mesti bangun segala-segala kaldai, bila big boss teruk kena belasah sampai hilang idea hendak balas! Akhirnya membebel bodoh jelah!

DAP Dicabar! Desak Singapura Hapuskan ISA

Malaysia dipimpin DS Najib telah mengambil langkah berani untuk memansuhkan ISA, semata-mata memenuhi tuntutan hak asasi rakyat seperti yang didesak sangat oleh Pakatan Rakyat terutamanya DAP. Sekarang semua orang tahu DAP adalah cebisan kesinambungan PAP, berlaku semasa Singapura keluar dari Malaysia. Malah PAP adalah "godfather" DAP.

Sekarang kerana Malaysia berani mansuhkan ISA, Rakyat Malaysia mencabar DAP mendesak ISA di Singapura dimansuhkan kalau benar-benar mahu bercakap hak asasi manusia.

Hujah X-PKR Kenapa Lancarkan TIBAI (Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim)

Kelab TIBAI, atau dikenali sebagai Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) yang akan dilancarkan pada 22 April ini di Kelab Sultan Sulaiman ini diwakili 28 orang Ahli Majlis Syura yang terdiri dari bekas-bekas pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), yang sanggup berjuang berhabis-habisan menolak Datuk Seri Anwar Ibrahim dan sekutunya dari arus politik perdana.

Mursyidul Amnya, Muhammad Zahid Md Arip berkata matlamat utama penubuhan TIBAI adalah untuk membangkitkan kesedaran maksimum di kalangan rakyat untuk menolak Anwar Ibrahim dan sekutu-sekutunya pada pilihanraya umum yang akan datang.

"Kita akan turun ke kawasan-kawasan yang dimenangi dan ditandingi oleh PKR khususnya tumpuan akan diberikan di Wilayah Persekutuan, Selangor, Perak, Pulau Pinang dan Kedah.

"Jika kita dulu bersatu untuk berjuang mempertahankan Anwar tetapi hari ini, kami akan bersatu dalam satu ketumbukan yang padu dalam melaksanakan program dan agenda besar ini. Tanpa berselindung, TIBAI akan memberikan sokongan yang padu dan jitu kepada UMNO dan Barisan Nasional pada PRU-13 ini," ujarnya dalam sesi taklimat kepada pihak media mengenai penubuhan TIBAI ini.

Dalam masa yang sama, Zahid mencabar Datuk Tamrin Ghafar mengemukakan bukti berhubung dakwaannya bahawa UMNO menggunakan taktik kotor memberikan kad pengenalan kepada pendatang tanpa izin (PATI) dengan tujuan untuk mengundi pada PRU kelak.

"Bagi membuktikan dakwaannya lebih berkreadibiliti, saya turut mencabar Tamrin untuk dia memulangkan semula kepada kerajaan, semua elaun, semua gaji semasa dia menjadi ADUN dan Ahli Parlimen. Barangkali ia berlaku di zaman dia, ketika zaman dia bertanding, barangkali dia terlibat sebab itu dia tahu.

"Selagi dia tak pulangkan segala elaun dia kepada kerajaan, saya anggap kenyataan dia bukanlah kenyataan yang berkreadibiliti, tak perlu dilayan kerana ini merupakan satu kenyataan yang terdesak, yang terdesak pemimpin-pemimpin yang dilanda sindrom selepas mereka berkuasa ini," ujarnya yang merupakan bekas Naib Ketua Pemuda Keadilan Nasional.

Ahli Majlis Syura TIBAI dianggotai oleh bekas-bekas seperjuangan bersama Anwar Ibrahim seperti SD Johari Md Yassin, Ng Lum Yong, Wan Indra Putra, Ruslan Kassim, Nazmi Rusly, Ummi Hafilda Ali, Hamidzun Khairuddin, Auar Shaari dan Rahimi Osman, manakala Datuk Zulkifli Nordin dan Senator Ezam Mohd Noor merupakan penasihat TIBAI. -MediaUMNO

Guan Eng Fikir! Harakah Itu Batu Nisan Bertulis


Adus kecoh laaa... Guan Eng!!
Guan Eng hendak bercakap soal akta mesin cetak la pulak! Menurutnya, ia hanyalah agenda politik kerajaan dan mendakwa Seksyen 8A itu bersikap “double standard” dan tidak berlaku adil kepada mereka selaku pembangkang.

“Jika kerajaan serius untuk memberi kebebasan media dan memperluaskan hak asasi manusia, saya fikir mereka patut buang seksyen 8A Akta Mesin Cetak. “Seksyen 8A masih digunakan untuk hukum ahli politik pembangkang. Ia perlu digugurkan kerana ia digunakan sebagai senjata politik,” katanya pada sidang media di lobi Parlimen, hari ini.

Adus Guan Eng, minta maaf kami terlupa pulak Harakah selama ini batu nisan bertulis. Sebab itu apa ceritapun tertulis tidak terlibat dengan Seksyen 8A menyatakan mengenai kesalahan terhadap penyiaran berita tidak benar serta berniat jahat yang jika disabit kesalahan boleh dipenjara bagi tempoh tidak melebihi tiga tahun atau didenda tidak melebihi RM20,000 atau kedua-duanya. Apa punya tahap penipuan Guan Eng? Itu belum kira cerita dari Malaysiakini yang umum tahu dananya dari kuasa-kuasa luar. Tidak penahpun kerajaan menyekat mereka berkarya sampai tahap fitnah secara halus mengaitkan DS Najib kes pembunuhan Altantuyaa? Tetapi tidak ada bukti pula mampu mendawa DS Najib malah siap Gobind Singh mati akal dalam parlimen apabila dituduh menipu oleh Zulkifli Nordin.

Lihat juga Pakatan Haram mengunakan kedua-dua media Harakah dan Malaysia kini untuk mengaitkan semua bantuan kerajaan RM100, BR1M, Voucher Buku 1Malaysia dan sebagainya sebagai gula-gula politik dan rasuah politik. Tapi bagaimana dengan program Kerajaan Selangor iaitu SMUE menawarkan khairat RM5000 dan program ‘Jom Shopping’ dengan menawar vouchar RM100 untuk warga tua untuk berbelanja. Kenapa itu tidak dianggap rasuah dalam media yang mereka kata bersih sangat. Adakah kerajaan ada mengambil tindakan terhadap mereka?

Bagaimana pula dengan Harakah dan Malaysia kini membawa isu-isu mengapi-apikan rakyat menyerta himpunan Hijau dan Bersih sebelum ini. Adakah kedua-dua media tersebut kena tarik lesen.

Rakyat harus faham pentingnya Akta ini lebih dari dipolitikan Pakatan Haram. Kelakangan ini terdapat banyak laporan-laporan yang tidak benar tersiar dalam akhbar-akhbar dan majalah-majalah baik yang diterbitkan dalam negeri mahupun dari luar negeri. Nampaknya pihak akhbar dan majalah yang terlibat tidak menghiraukan kesan siaran berita yang tidak benar ke atas pihak atau golongan yang menjadi mangsa tindakan mereka atau kesan buruk ke atas keselamatan dan ekonomi negara. Peruntukan ini adalah bertujuan menggalakkan pihak akhbar bersikap lebih bertanggungjawab. Selain dari itu akta ini menghalang sesuatu yang besifat mengancam keselamatan negara, perpaduan kaum, kepentingan agama islam sebagai agama resmi, memelihara Institusi Raja-raja dan kadaulatan negara.

Persoalan tuntutan tempoh sah permit yang tidak perlu diperbaharui. Seperti dituntut Guan Eng adalah suatu yang berbahaya. Jangan terlampau dipemudahkan hingga memudaratkan. Adakah dengan bebasnya semua media cetak dan tidak perlu diperbaharui, memboleh kekabasan melampaui, mencetak apa sahaja termasuk menghina raja, agama, kaum dan mengalakan kegiatan rendah moral. Sebab semua semakin terlampau bebas bermakna mereka semakin berani, boleh karang apa sahaja yang terlintas demi keuntungan pihak-pihak tertentu. Kesan terhadap masyarakat Malaysia bagaimana nanti? 

Contoh! Bayangkan satu, artikal bercorakan mengapi-apikan rakyat yang berjaya menyebabkan satu daerah merusuh hingga mengancam keselamatan awam, tentu sudah terlambat untuk dibatalkan kerana benda telah terjadi. Jadi fungsi memperbaharui adalah bertujuan menilai kecenderongan mana-mana media membawa hala tuju yang bagaimana dan adakah terdapat artikal terlampau mencurigakan. Ini juga sebagai amaran dan peringatan supaya mana-mana media bertangungjawap kerana memikirkan mereka masih lagi perlu memperbaharui lesen.

Apa yang Guan Eng lakukan semata-mata untuk kepentingan Pakatan Haram bukannya untuk melihat kepada sudut yang lebih luas selain politik kotor mereka. Sudah besar tuah kiranya Harakah dan Malaysiakini bebas mengarang cerita sesuka hati. Adakah kebebasan Harakah dan Malaysiakini sekarang tidak adil kepada mereka selaku ahli politik.

Harap sidang parlimen dapat mencari satu kaedah terbaik dalam pelaksanaan akta ini demi kepentingan semua pihak. Jangan terikut sangat desakan Guan Eng.

Wednesday, 18 April 2012

Altantuyaa - Gobind Singh Mati Akal Bila Zulkifli Nordin Buktikan Pakatan Rakyat Menipu

Pertelingkahan antara Ahli Parlimen Kulim Bandar Baru dan Puchong berkenaan isu kes pembunuhan Altantuyaa. Isu yang dibangkitkan oleh Gobind Singh dari parti DAP itu bagaimanapun dijawab balas oleh Zulkifli Nordin dari Bebas dan juga peguam yang terlibat dalam kes tersebut. 

Zulkifli Nordin membuktikan Pakatan Rakyat hanya terpaksa mencari isu menjatuhkan DS Najib. Kerana mereka tidak boleh melawan kemampuan dan kepakaran najib mentabir negara malah untuk menandinginyapun tidak mampu. Sebab Anwar kualitinya tahap RM1, mana ada poduktiviti melainkan sebagai ejen perjahanam adalah! 

Bagaimana Gobind Singh dapat menidakan pembelaan Zulkifli Nordin terhadap DS Najib, Sedangkan dia antara perguam yang terlibat dalam perbicaraan Altantuyaa? Terbuktilah selama ini Pakatan Haram akan mencari apa jua menjatuhkan DS Najib. Walaupun terpaksa menuduhnya sebagai pembunuh. Mereka sanggup menjemput bapa Altantuyaa dan menyuruh dia menungu di pintu lif Parlimen, semata-mata mengharapkan pertembungan yang menarik bakal berlaku antara kedua-dua mereka dan menjadi kelebihan buat Pakatan Haram menyerang balik?

Sekarang semua sudah terjawap yang Pakatan Haram memang bermain bangsat? Almaklumlah tarikh luput mereka kian hampir tidak lama lagi. Anwar sekarang pun sudah hilang kejantanan apabila mula mewar-warkan tidak membubarkan DUN Selangor semata-mata berdasarkan alasan-alasan yang dilihat bodoh! Kalau diturut macammanapun tidak penahnya betul? Buang masa layan puak-puak terdesak macamni!

Hasan Ali Hujahkan 5 Sebab Wajib Tolak Anwar?

Gempar! Pendedahan Soal Republik Malaysia?

Itu dia hasil kerjasama PKR dan DAP, setelah berjaya mengkaldaikan PAS dengan perasit-perasit terlatih. Malah setelah Nik Aziz bergitu rapat dan mendapat kursus permahaman yang sukar diduga dengan Lee Kuan Yew. Akhirnya banyak keraguan pertanda-pertanda soal melaksanakan Malaysia sebagai sebuah republik, yang mana tiada kuasa raja lagi.

Ini bukan bualan kosong kalau kita amati cara PAS bertindak sebagai kaldai yang setia apa sahaja arahan DAP, kalau-kalau ada sesuatu yang mereka rasa tersalah haluan. Ops haluan PAS ditentukan DAP, Bukan Majlis Syura Ulama PAS ke! Asih salah sebut pula..

Perlembagaan PAS semakin melencong dengan tidak menyebut menegak hukum Allah, meggugurkan negara Negara Islam, tiada pembelaan Raja-raja dan mengugurkan pembelaan bangsa Melayu. Semua ini asalnya menjadi perjuangan asal dalam PAS. Sekarang segalanya telah hilang setelah berjinak-jinak sebagai kaldai Pakatan Haram.

Berdasarkan sekarang perlembagaan Pas, tidak lagi peruntukan memperjuangkan hak dan kepentingan bangsa Melayu. Ini bermakna bahawa tidak ada hak istimewa bangsa Melayu dan Bumiputera. Jadi siapakah yang bakal memperjuangkan negara islam setelah menidakan Ketuanan Melayu. Apa akan jadi kalau mereka menang kuasa 2/3 nanti? Adakah ini alasan yang kukuh untuk pertanda Republik Malaysia?

Wahal tindakan PAS amat bahaya, seolah-olah bersedia untuk menuju fasa-fasa yang terselindung? Hasilnya apa yang diperkatakan Hasan Ali ada asas untuk dipercayai! Kalau itu berlaku seperti digambarkan Hasan Ali, bagaimana nasib umat islam dan melayu di Republik Singapura sekarang ini? Adakah mereka terbela. Menariknya semenjak-jemenjak ini rapat sangat Nik Aziz dengan Lee Kuan Yew bukan!..... Jangan tersalah pilih kerana
  • Republik menolak sistem raja berdaulat.
  • Republik menolak raja berperlembagaan.
  • Republik menolak sistem monarki.
  • Republik membawa konsep presiden dan bukannya perdana menteri.
Cuba lihat apa tujuan PAS cuba menghapuskan perasaan melayu dari merasakan dirinya melayu? Adakah sebagai persiapan menghadapi pertanda Republik Malaysia? Huhh jangan main-main dan ambil mudah....

Apatah Anwar ada sokongan kuat dengan Israel. Manakala DAP adalah kesinambungan prinsip PAP dan bagaimana kaum peribumi di Pulau Pinang dilayan juga menjadi pertanda yang patut dipersoalkan matalamat mereka yang sebenarnya? 

Masalah sekarang bagaimana hendak mengugurkan perlembagaan 153 menjamin hak-hak istimewa orang melayu di negara ini? Kerana tampa mengugurkan hal ini agak mustahil untuk dilaksanakan memandangkan ia melibatkan Majlis Raja-raja yang ada kuasa menandatangi keputusan parlimen. Adakah menjadi mustahil kalau mereka ada kuasa 2/3? Biar dengar apa cerita Hasan Ali...

Tetapi jika menyingkap kembali laporan sebuah akhbar (15 September 1985), PAS membuat aku janji dengan kaum Cina Terangganu pada 14 September 1985, untuk menghapuskan Hak Istimewa Melayu jika PAS berkuasa. Malah pilihanraya tahun 2004. Haji Hadi Awang berjanji memansuhkan hak keistimewaan orang Melayu dalam perlembagaan jika mereka berjaya memerintah dan membentuk sebuah negara Islam ala PAS 2004. Adakah ini tidak cukup mengambarkan PAS sudah bersedia untuk pergi jauh lagi bersama DAP? Klik sini untuk lebih lanjut

Semuanya semakin cantik! yang tinggal bagaimana hendak tawan PRU13 samada melalui memenangi 2/3 atau jalan yang terakhir sebotaj melalui kemarahan rakyat. Awas!! Lihatlah siri-siri Pakatan Haram cuba menyakinkan rakyat dengan pengenalan awal Himpunan Hijau dan Bersih supaya rakyat sudah biasa bangun menentang. Akhir tidak menjadi mustahil kalau mereka berjaya dengan siri-siri ini, bermakna lebih memudahkan mereka memainkan sentimen lebih jauh lagi.  Adakah Thailand boleh kita nilaikan sebagai panduan?

Dengar cerita lanjut Hasan Ali yang lebih jauh lagi...Fikir-fikirkanlah

Tuesday, 17 April 2012

Tembelang Nik Aziz Terbongkar Lagi!

Bertapa sombongnya Nik Aziz semua orang yang datang menuntut kebenaran terhadapnya, mesti bermacam-macam alasan sampai tahap mampu menilik siapa dalang-dalangnya. Hebat tahap ketinggian ilmu tok guru lakatakan. Kesombongan Nik Aziz semakin menyerlah apa bila saat-saat Tembelang Nik Aziz Terbongkar Lagi! Sehingga tahap tidak mahu mengikhtiraf kehadiran suara-suara Orang Asli yang menuntut janji-janji yang dijanjikan oleh Nik Aziz. Lebih sombong lagi perbuatannya sanggup bertindak memperdulikan kehadiran mereka semata-mata suara mereka tidak layak didengar. Bukankah Orang Asli Kelantan juga merupakan rakyat Kelantan?

Yang paling menarik tembelang yang mereka mengatakan telah berjaya menyelesaikan masalah-masalah orang Asli rupa-rupanya kelentong tahap dewa. Ini merujuk pada perasaan kecewa dengan isu tanah yang didakwa belum diselesaikan Kerajaan Pas Kelantan, lebih 300 penduduk Orang Asli dari Hulu Kelantan mengadakan demonstrasi secara aman di hadapan pintu masuk pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) 15/04/2012.

Aiii dulu bukan main-main istihar ORANG ASLI DATANG MOHON MAAF!! Aii siap seorang tarik saman lagi tu!! Kalau sudah datang mohon maaf dengan memberi janji-janji palsu kot! Kalau benar-benar Nik Aziz menunai janji kenapa masih ada Orang Asli hendak berdemo! Adakah ini ilmu yang diajar Anwar semenjak Nik Aziz berkawan rapat sesangat!! Alamak tolonglah Nik Aziz ooi. Anwar tu 1001 kali bercakap haram sepatah tidak boleh pakai. Tembelang Nik Aziz Terbongkar Lagi! 

Bergitu hebatnya Nik Aziz sampai tahap boleh menjadi Tok Nujum menilik siapa dalang yang kononnya menghasut Orang Asli berdemo. Kalau dah tahu dedahkan kenapa tidak berani? 

Kenapalah Nik Aziz susah sangat hendak mengembalikan hak tanah mereka? 

Mana janji-janji Nik Aziz yang hendak mengkaji masalah tanah Orang Asli? 

Sudahlah banyak kroni tumpang hasil Ladang Rakyat dikebas dan balak pun dikebas. Aduhai Nik Aziz bukankah mereka-mereka teranaya oleh Menteri Besar sendiri?  Bagimana dengan janji membayar pampasan ke atas semua pokok-pokok dan tanaman orang Asli yang telah dimusnahkan? 

Tembelang Nik Aziz Terbongkar Lagi! Apabila janji Nik Aziz hendak adakan mesyuarat menyelesaikan masalah tetapi sudah berapa kali dibatalkan. yang terakhir janji-janji Nik Aziz, Orang Asli  menerima sepucuk surat daripada Tabung Amanah Tok Kenali untuk satu perjumpaan khas bersama Timbalan Menteri Besar Datuk Ahmad Yakob di Bilik Mesyuarat JKR 10 pada 28 Disember 2011, namun perjumpaan tersebut dibatalkan juga. Adus kenapalah Kerajaan Kelantan bercakap tidak penah mengkotai apa yang dijanjikan? Sampai bila?

Sampai bilalah rakyat Kelantan hendak makan kelentong dengan semua benda dekat Kelantan sering bertangguh dengan alasan-alasan yang tidak ada penyudah? Yang paling menarik Demo Orang Asli semuanya penipu malah dihasut oleh orang luar, tetapi kalau Demo Bersih dan Hijau tegang urat leher dia memuji kononya kebebasan bersuara siap keluar fatwa lagi. Sekarang Orang Asli atas tiket kebebasan bersuara menuntut hak mereka kenapa Nik Aziz tidak berani datang mendengar dan menyelesaikan. Dimana agaknya boleh hilang pulak hak kebebasan bersuara dilaung-laungkan Nik Aziz selama ini? Tembelang Nik Aziz Terbongkar Lagi! Banyak pulak alasan mengelak seperti biasa-biasa Nik Aziz duduk buat.....

SMM Terlanjur Kafirkan DS Najib Semata-mata Teruja Dengan Isu PTPTN


Orang ramai terkejut!! dengan sikap penampilan hampir 500 Mahasewel mula hilang kawalan perasaan. Apabila tuntutan wang yang mereka gunakan untuk beli handpone, iPad dan berbagai-bagai lagi, semata-mata untuk dijoli, tidak boleh dihalalkan. Alasan mereka itu adalah hak mereka untuk menggunakan semua wang-wang kutipan cukai kerajaan walaupun sebagai penyamun didikan bapa Penyamun Anwar, semata-mata membolehkan mereka bersukaria tampa perlu ada apa-apa tangungjawap untuk membayar semula duit yang mereka gunakan, walupun duit itu sepatutnya digunakan untuk berlajar.

Perasaan teruja mereka menuntut dihalalkan hutang PTPTN hingga ke tahap bertindak mengalungkan bunga malai pada potret Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Bukankah itu seolah-olah mengkafirkan Perdana Menteri. Memang semakin biadap anak-anak didikan Anwar. Almaklumlah Anwar Ibrahim bukan setakat biadap dan kurang adab, malah terlalu perlahap sehingga depan berlakang ditutuhnya! Patut sangat setiap anak didikannya semua keluar jenis yang tidak berakhlak.

Tindakan mereka bukan sahaja ditentang oleh orang-orang UMNO BN dan atas pagar, tetapi ramai orang PAS sendiri terkejut dengan perangai anak-anak didikan Anwar.
KUALA TERENGGANU – Timbalan Ketua Dewan Ulama Pas Terengganu, Abu Bakar Abdullah meminta masyarakat mengelak menggunakan simbol kematian bukan Islam terhadap orang Islam.


“Jika simbol menepati kematian bukan Islam, hendaklah dielakkan supaya tidak timbul reaksi yang tidak sihat,” katanya kepada Sinar Harian, di sini, bagi mengulas tindakan sekumpulan mahasiswa yang berdemonstrasi menuntut pemansuhan pinjaman Perbadanan. Sinar Harian

Patutlah budak-budak Mahasewel ini berlajar hendak dapat CGPA hendak capai 3.0 pun susah. . Sudahlah tahap pendidikan agama boleh dipertikaikan,  Sebab buat sesuatupun tidak penah tahu hendak menilai, yang betul dan mana yang salah. Yelah kalau orang berpendidikan agama tidak sanggup menghina sesama umat sehingga mengkafirkan Perdana Menteri. 
Sudahlah waktu untuk memohon bantuan pinjaman PTPTN bukan main melurut sampai lembut. Bila dah dapat duit dalam tangan, bukannya hendak gunakan untuk kepentingan dan keperluan pengajian tetapi belum apa-apa sudah beli iPad, handpone malah ada juga beli kain baju dan joli masuk pub sana sini pun ada. Sekarang sudah hendak jadi penyamun tidak beradab lagi. Anwar nama sahaja tua tapi perangai bodoh kepalang! Patutlah ketuanya Adam Adli kena buang?

Sekarang ramai tokoh-tokoh agama mempersoalkan termasuk dari PAS. Kenapa PAS berdiam diri dari mengeluarkan kenyataan resmi dan mana fatwa Nik Aziz. Atau memang seperti sediakala dengan kehadiran PAS, iaitu pertahan apa-apa sahaja walaupun terbabas dari akhlak sebagai seorang islam? Alamaklumlah berani mereka melangkau Anwar dan kerusi roda? Majlis Ulama PAS dah tidak ujud lagi ke sekarang ini? Senyap macam tidak ada suara langsung?

Sanggup! Tuan Ibrahim Berdusta Kepada Melayu Demi DAP


Sanggup! Tuan Ibrahim Berdusta Kepada Melayu Demi DAP? Apakah bergitu caranya Tuan Ibrahim bermain politik hingga menafikan hak perpaduan melayu. Sungguh sedap Tuan Ibrahim memberi hujah konon melayu tidak berpecah cuma berbeza pendapat yang menjadi suatu yang normal dalam negara demokrasi.

Adakah Tuan Ibrahim dengan sengaja menyembunyikan fakta PAS sering mengeluarkan ucap-ucapan mengelirukan kepada umat islam negara ini, hingga ujud suasana kafir-mengafir sesama islam. Adakah budaya kafir mengafir boleh dianggap perpaduan melayu? Adakah ini yang Tuan Ibrahim panggilkan perbezaan pendapat? Bukankah ini perbezaan fahaman yang menyebabkan jurang pepecahan melebar?

Kenapa Pakatan Haram mencipta pelbagai isu menghasut rakyat sehingga kertas undi sengaja dipolitikan walaupun 2008 mereka Pakatan Haram berjaya menawan 5 buah negeri. Bukankah ini perpecahan yang sengaja diciptakan Pakatan Haram, dengan merayu-rayu rakyat bersedia bangun menentang kerajaan? Adakah suasana manusia bangun berdemo sampai tahap merusuh boleh dipanggilkan perpaduan melayu? Kalau negara ini demokrasi mengapa dengan cara jalan berdemo yang boleh beresiko menjadi lebih buruk ketahap merusuh?

Bagaimana dengan sikap Tuan Ibrahim yang menjadi balaci perantaraan Anwar menyokong mendukung keselamatan Israel. Bukankah secara tidak langsung Tuan Ibrahim menjadi ejen penyebar hasutan menafikan hubungan Anwar dengan Israel. Adakah Israel yang menjadi sekutu dan penyumbang dana Anwar akan menjaminkan perpaduan melayu? Bukankah semua akar umbi PAS dan PKR yang mempertahankan isu menyokong kenyataan Anwar turut menjadi ejen Israel secara tidak langsung? Itukah dipanggilkan perpaduan melayu.

Bagaimana dengan situasi satu masjid dua imam? Adakah itu dipanggil perpaduan? Apa tujuan PAS berpura-pura tidak tahu-menahu jika dituduh? Sehinga satu masa ada kes sembahyang bersama imam UMNO tidak sah. Angkara siapa sebenarnya? Selama berpuluh tahun PAS menghantar tentera berupa imam dan ustaz ke kampung-kampung untuk membawa perbagai reka cipta cerita keburukan kerajaan semata-mata menanam semangat benci rakyat kepada kerajaan, adakah itu namanya perpaduan?

Bagaimana dengan trajedi memali yang perjuang berani mati PAS terkorban, akibat terlampau tabsud dengan amat Haji Hadi 1981:
“Saudara-saudara sekelian percayalah. Kita menentang UMNO bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah Kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan Perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah! Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapai mereka. Oleh kerana itulah kita cuba berlawan dengan mereka!

Percayalah saudara-saudara, perjuangan kita adalah jihad! Ucapan kita adalah jihad! Derma kita adalah jihad! Bergantunglah kita kepada ALLAH dengan menghadapi puak-puak ini. Kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam! Kita tidak perlu masuk Budha. Kita tidak perlu masuk Hindu. Kita tidak perlu masuk kristian. Tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan politik suku agama suku!”
Tetapi pada 18 Januari 2003 dalam “Amanat Perdana Pemangku Presiden YAB Tuan Guru Dato’ Haji Abdul Hadi Awang” bertajuk “Pilihanraya ke 11: Formula Kemenangan”.
“Justru kerana isu Negara Islam dan perlaksanaan hudud dan syari’at menjadi punca perpecahan Barisan Alternatif dahulu, maka PAS perlu membuat satu pengorbanan dan ijtihad besar untuk tidak memasukkan persoalan Negara Islam dan perlaksanaan hudud diperingkat Persekutuan. Peruntukkan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan saperti yang diamalkan diperingkat Persekutuan!

Seandai menang dalam pilihanraya akan datang, Barisan pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat Persekutuan, yang mendokongi Perlembagaan Persekutuan sedia ada!”

Akibatnya perjuang berani mati memali berparang menyerang anggota polis hingga ramai yang terkorban. Apa kata mereka kalau mereka tahu amanat 1981 yang mereka percaya dulu tidak diguna pakai lagi? Adakah ini corak perpaduan yang dimaksudkan Tuan Ibrahim?

Bagaimana dengan sikap masyarakat yang tabsud dengan PAS mencemuh kerajaan tidak islam dan bersengketa soal hudud, malah sudah ada imam yang berani melemparkan kasut kepada hakim kerana tabsud kepada seruan PAS.

Bagaimanakah nasib keluarga yang bercerai-berai dan berpecah-belah kerana akad nikah orang Umno tidak sah, sembelihan orang Umno tidak halal dan perkuburan orang Umno hina. Itu namanya perpaduan Melayu?

Bagaimana UMNO dikutuk tidak islam kerana bekerjasama dengan MCA dan MIC. Sedap sungguh PAS mengelarkan orang UMNO tidak islam. Tiba-tiba mereka pula yang bekerjasama dengan DAP. Lebih gah lagi PAS gugurkan negara islam dan sengaja berdalih-dalih bila ditanya bila akan dilaksanakan hudud. Akhirnya ini menjadi penyakit masyarakat islam di Malaysia berbeza fahaman dan bukan setakat pendapat lagi. Kalau ambil kira soal berbeza fahaman bermakna makin kuat jurang perpecahan akan melebar.

Setakat alasan PAS supaya tunggu selepas pilihan raya untuk melihat perkembangan konsep negara Islam yang digugurkan dari agenda perjuangan Pas. Semua itu mainan propaganda melucukan, sedangkan rakyat Malaysia terutama melayu nampak siapa PKR dan DAP dalam Pakatan Rakyat.

Bukan setakat bekerjasama DAP, tapi PAS siap menjadi tentera kaldai DAP. Fungsi mereka adalah menghalang mana-mana melayu yang bangun menentang salah laku DAP sering bersifat rasis. Contohnya bagaimana DAP mengusir Peniaga Melayu Di Klang Sentral Selasa 27.12.2011; jam 11.00 mlm. Seramai lebih 200 peniaga Melayu di Hotnite Bazar Klang Sentral Meru. Pengkuatkuasa Majlis Perbandaran Klang MPK telas merampas barangan peniagaan dari arahan YB RONNIE LIU Exco Jawatankuasa Tetap Kerajaan Tempatan. Apa orang PAS kata melayu langar undang-undang, sikitpun mereka tidak ada niat membela penjaja kecil melayu. Apa gunanya mereka wakil melayu yang ada dalam kerajaan Selangor kalau tidak ada usaha membantu walaupun sedikit. Sekarang siapa laga siapa kalau bukan DAP. Sanggup! Tuan Ibrahim Berdusta Kepada Melayu Demi DAP?

Sekarang Tuan Ibrahim tampil dalam Sinar Harian dengan memberi hujah yang UMNO politikan isu perpecahan. Tujuan Tuan Ibrahim lebih kepada beraksi sebagai kaldai DAP. Tujuannya untuk menyembunyikan apa yang diperlakukan DAP yang sengaja melaga-lagakan melayu dalam meraih sokongan kaum Cina. Dengan usaha dusta ini Pakatan Rakyat akan mendapat sokongan membuta-tuli dari golongan melayu. Bangsa Melayu yang mereka sendiri tidak mengaku dan mengiktirafkan dalam perlembagaan PAS. 

Jangan samakan perjanjian Hudaibiyyah membabitkan umat Islam dan orang kafir  pada masa itu umat  Islam terlampau lemah, Alasan tidak kukuh untuk diguna pakai.

Kita tidak lemah tertapi PAS hilang akal mencari jalan menawan Putrajaya. Perluang yang ada hanyalah Pakatan Haram sehingga sanggup bersikap sedemikian rupa. Melayu lemah kerana propaganda PAS yang melampaui batas. Kalau PAS menyahut bersatu bersama UMNO, itu dipanggil perpaduan.

Jangan besar-besarkan tahap hipokrit Tuan Ibrahim? Bertapa kejinya Tuan Ibrahim sengaja berdalih menyembunyikan pekong. Sanggup! Tuan Ibrahim Berdusta Kepada Melayu Demi DAP. dan Pakatan Haram. Ohh!! Terlupa pula yang selama ini! Tuan Ibrahim bukannya melayu sebab mereka tidak penah mengaku melayu. Patutlah tahap talibarut mereka terlampau tinggi hingga sanggup sentiasa berdusta dari masa ke semasa.

PAS Tercengang Kering Dikelentong Anwar Hidup-hidup

Kadang-kadang sedih melihat PAS sering jadi mangsa kelentong Anwar tidak sudah-sudah! Padahal PAS telah menunjuk semangat kawan yang tinggi kepada Anwar hinggakan apa sahaja masalah Anwar semua akar umbi akan bersusah payah memutar-belit keadaan walaupun perlu melanggar melanggar akidah, syariat dan rukun.

Berbaloikah semua itu PAS harapkan Anwar. Alkisahnya Anwar penah berjanjikan memberi kedudukan ketua Majlis Agama Negeri (MAIPP) kepada PAS semasa pilihan raya kecil Pasir Permatang pada 2009. Tetapi Ketua Pas Pulau Pinang Salleh Man sendiri menbongkarkan di The Mole yang Anwar memungkirinya.Memanglah pada PAS mungkin hal janji-janji Anwar adalah remeh, tetapi bukan kali pertama Anwar memungkiri janji-janjinya. Inilah buktinya kalau 100 pekara Anwar bercakap satupun tidak boleh diambil pecaya. Bagaimana sesorang yang sering mungkiri janji boleh diambil harap memegang amanah rakyat memimpin negara? Lanjut rujuk The Mall dan AIDC

Monday, 16 April 2012

Ajaran Gempar! Syurga Boleh Dibeli Dengan Harta!

Anwar Gagalkan 129 Projek Menawar 12k Peluang Kerja, Selangor

Wah makin hebat penangan Penasihat Seringgit kerana berjaya mensabotaj 129 projek Selangor yang sepatutnya menjana 12'000 peluang pekerjaan. Semuanya angkara sikap keras kepala berpolitik sehingga tahap gagal menyerdiakan kemudahan air bersih yang cukup. Akibatnya projek-projek ini terbengkalai!

Teringat jawapan bodoh MB Khalib menggunakan air lombong. Semuanya sekadar melepaskan jawapan terdesak bila disoal wartawan tampa merelisasikan sebarang tindakan yang menyelsaikan masalah!

Bayangkan projek bernilai RM38 bilion ini mampu menyumbang pendapatan Selangor sendiripun mereka sanggup sabotaj demi politik. Dimana tanggungjawab seorang yang mengangkat diri sebagai Penasihat Ekonomi  RM1. Ohh yaa Anwar sendiri meletak nilai kemampuan tahap seringgit, memang tidak ada kualitipun!

Khalib sengaja tidak mahu membantu Syabas hingga gagal memberi komitmen membekal air bersih kepada kilang-kilang kerana kekurangan air untuk dirawat. Apakah Khalib tidak berminat untuk menarik perlabur masuk melabur di Selangor atau malas hendak buat kerja?

Apa susah sangat bersetuju dengan bekerjasama dengan Loji Merawat Air Langat sedangkan kerajaan sudah peruntukan sebanyak RM600 juta untuk perojek ini. Sikap mempolitik PKR juga bakal menyebabkan Syabas akhirnya gagal membekal air ke kawasan-kawasan perumahan yang sekarang sudah ada tanda-tanda kawasan yang tidak menerima bekalan air.

Ada masa kita boleh membankang tetapi jangan sampai menyusahkan keperluan rakyat dan kepentingan negara mendapat pendapatan. Permimpin yang jenis terlampau penting poltik parti memeang tidak layak ujud dalam Malaysia kalau semua benda hendak dipoltik sehingga sanggup mensabotaj kepentingan rakyat dan negara. 

DR Asri Menegur SMM Bertakbir ALLAH AKBARHal ini memang sudah lama berlanjutan. Semenjak PAS seringkali menggunakan takbir Allah Akbar dan diselang-selikan dengan kutuk dan menghina pihak lain. Mungkin pada PAS itu bagus tetapi hakikatnya perbuatan itu menceming keburukan keseluruhan umat islam dimata agama-agama lain hingga hilang rasa hormat kepada islam. Inilah masalah orang-orang kita sering menyalah gunakan takbir Allah Akbar sesuka hati tidak mengira tempat.


Sekarang penyakit ini makin merebak hingga semua pihak menggunakan takbir tidak mengira tempat, hingga ketahap mempersenda! bergitu juga dengan SMM atau Mahasewel mempergunakan takbir Allah Akbar ditempat-tempat tidak sepatutnya hingga Dr Asri menegur:


Alangkah baiknya jika mereka mengawal bahasa dalam slogan-slogan yang dilaungkan. Orang muda bersemangat tapi juga beradab dan berhemat. Slogan-slogan yang buruk ALLAH tidak suka dan hanya mengikis simpati mereka yang belum menentukan pendirian.

Alangkah baiknya juga jika mereka tidak bertakbir ALLAH AKBAR mengiring ucapan yang tidak elok. Kalimat ALLAH itu boleh mengiringi semangat yang membakar dan pendirian yang tegas, tapi amat tidak wajar untuk mengiringi ucapan yang berunsur makian dan cercaan. 
Sinar Harian.


Teringat bagaimana Tuan ibrahim menggalakan sangat pengikut-pengikutnya mempergunakan takbir sesuka hati walaupun ditegur berdepan oleh Tan Sri Dr Haji Harussani bin Haji Zakaria (Mufti Perak) Semasa dalam Wancana Perdana Sinar Harian. Susah kalau orang-orang kita sendiri tidak meletak takbir Allah Akhbar ditempat yang dihormati dan diperlihara dengan sebaik-baiknya. 

70% Perosak! Kata-kata Negara Islam Tidak Mungkin Ujud?

Akhir-akhir ini! Terlampau banyak disengajakan perasit memutarkan pengertian Islam membenarkan politik kepada mempolitikan islam! Jika manusia mempolitikan Islam demi kepentingan nafsu serakah, bukankah wajib kita peranggi habis-habisan. 

Apatah sikap PAS semakin menyimpang dan semakin mendabik dada membuktikan mereka lebih islam dari mana-mana islam yang tidak menyokong mereka. Sehingga ada tahap ganjaran syurga buat-buat mereka termakan hasutan.

Itulah permainan yang didalangi perasit PAS yang mengubah segala struktur pentabiran PAS sehingga melibatkan Majlis Ulama. Sekarang 70% dalam PAS adalah perasit yang membawa pengertian PE_RA_SIT Islam Semalaysia.

Apa makna pengertian PE_RA_SIT Islam Semalaysia? Maksudnya PAS sekadar kaldai-kaldai yang digembala PKR dan DAP, melalui anjing-anjing perasit yang mengawal kaldai supaya jangan keluar lari kawasan konkongan Pakatan Haram. Secara simboliknya, tindak tanduk PAS mesti mendapat kelulusan Majlis Pakatan Haram yang penelnya terdiri dari Anwar, Azmin, Kapal, Lim Guan Eng dan Ambiga. Rupa-rupanya mereka ini merangka fungsi Majlis Ulama dalam PAS. Walaupun masih ada akar umbi PAS yang percaya Majlis Ulama yang menentukan perjalanan PAS. Kesian mereka! Tidak habis-habis akar umbi diperbodohkan dengan semangat ketabsudan.

Mungkin ramai yang marah bila tulis sedemikian, tetapi samada suka atau tidak itulah kenyataan dalam pengertian PE_RA_SIT Islam Semalaysia! dengarlah apa yang diperkatakan Hasan Ali lebih lanjut!


Isu Terkini

get this widget here