Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 13 July 2012

Fenomena Artis Menjadi Ulama Segera Sambil Menutup Aib Silam

Bagaikan cendawan tumbuh selepas hujan! Berlumba-berlumba artis tampil mendabik dada mengaku lebih islam setelah menyertai PAS. Malah dengan menyertai PAS mereka mempunyai hak untuk menghina dan mencaci sesiap sahaja sambil menutup aib mereka yang lampau. tetapi jika ada individu lain tampil membuka aib dimasa lampau artis tersebut, mulalah mengulupur menuduh orang bergitu bergini, wahal artis tersebut tidak sedar yang dirinya terlampau banyak dosa-dosa lampau yang tidak sesuai dijadikan tauladan. Itulah Fenomena Artis Menjadi Ulama Segera Sambil Menutup Aib Silam

Kalau hendak bertaubat bertaubat, bersyukur kerana mendapat hidayah walaupun dengan apa carapun tetapi bukan bermakna mempunyai lesen mencaci orang-orang lain. Semakin melalut Fenomena Artis Menjadi Ulama Segera Sambil Menutup Aib Silam kerana bukan membantu tetapi menambah huru-hara.
Fenomena artis mahu bertaubat sering diperguna oleh golongan tertentu. Sehinggakan ada yang "pencen" dari menjadi artis lalu menjadi "ustaz segera" atau "ustazah segera" mahupun ada juga yang menjadi "ulama segera". Bila masa mereka menuntut ilmu sehingga diberikan pentas untuk mengajar masyarakat berkenaan ilmu yg mereka sendiri tidak pelajari.?? 

Ada juga menjadi ustaz lalu orang lain pula dikafirkannya. Ada juga mengambil kesempatan mempergunakan artis yg mahu bertaubat ini sebagai pencetus populariti untuk diri mereka sendiri. Ada yang suka-suka petik hadith yang dia sendiri tidak mendalaminya lalu tak semena-mena men-dhaif-kan hadith yg berkurunnya sahih. Hairan.. hairan.. hairan..


Pratonton Haji Hadi Dan Nik Aziz Mengkhianati Agama Sendiri

Semakin sia-sia mengharapkan Haji Hadi mahupun Nik Aziz. Kedua-duanya dah macam pembohong besar. Kalau bercakap soal islam seolah-olah mereka sahaja yang betul walaupun dalam diam sempat menghalalkan yang bercanggah demi kebebasan DAP.

Itu baru ketika DAP hendak bersetuju bersama-sama dalam Pakatan Rakyat. Belum bercerita soal DAP bakal menguasai majoriti kerusi dalam Pakatan Rakyat. Kalau belum menguasai kerusi majoriti sudah membuat seperti Pratonton Haji Hadi Dan Nik Aziz Mengkhianati Agama Sendiri di bawah ini!Bagaimana mana agaknya jika DAP yang berkuasa menentukan dasar negara kerana punyai kerusi majoriti. Semakin gila-gila Haji Hadi dan Nik Aziz jadi kaldai depan Putrajaya yng boleh ditunggang ditendang bila-bila masa.

Ini ke gaya yang berkobar-kobar hendak mengjaga islam di Malaysia bila mereka sendiri mengkhianati agama sendiri dengan menghalalkan DAP menghalang usaha membina sekolah agama, malah ada puak-puak  jadi pengkhinat sampai sanggup menjadi belaci-belaci suruhan kepada DAP. memang dasar pengkhianat yang dihalalkan Haji Hadi dan Nik Aziz. Sebab itu sehingga sekarang mereka buat pekak buta tuli dari membangkit isu ini. Apa hal ini mereka membisu kerana janji-janji harapan ke Putrajaya ke. memang dasar pengkhianat. Bergitu juga Ustaz Azhar Idrus tidak pula sensetif soal ini dan tidak ada pula ucapan kenapa mendiam diri adakah diapun sama seperti Haji Hadi dan Nik Aziz?

Nampaknya mereka ini tidaklah seikhlas manapun, cakap je lebih tetapi dalam diam sengaja sanggup mengjadi pengkhianat kepada agama sendiri.

Thursday, 12 July 2012

Tercabut Kopiah Adun PAS Kena Tibai Dengan Adun BN

Alahai kasihannya bila YB PAS kena balun soal hudud sampai tercabut kopiah. Marah nampak, sampai dah tak sabar-sabar membakar hati jiwa raga. Lwak-lawak YB PAS memang kelakar.

Tuesday, 10 July 2012

PANAS UMAS Membidas Azhar Idrus Doa Tolak Syurga

Lagi Panas! PANAS UMAS Membidas Azhar Idrus Doa Tolak Syurga yang bakal memanaskan penyokong tegar yang tidak mahu mengambil dan berfikir. Tetapi rasanya tidak salah jika sama-sama berlapang merenungkan apa yang dibangkitkan.

harapa renung-renungkan dan buat pernilaian!! PANAS UMAS Membidas Azhar Idrus Doa Tolak Syurga

Nik Aziz Mangsa Diperbodoh-bodohkan

Kenapalah Nik Aziz selalu jadi mangsa diperbodoh-bodohkan? Adakah jenis Nik Aziz senang menjadi mangsa kerana terlampau kemaruk hendak merasa kerusi empuk Putrajaya. Emmm biasanya orang kalau terlampau kemaruk dengan kuasa sampai lupa jerat menanti meragut dibila-bila masa?

Ceritanya DAP dilihat akan menjadi dominan berbanding sekutunya Pas dan PKR jika benar dakwaan parti tersebut bakal bertanding di 90 kawasan parlimen pada Pilihan Raya Umum akan datang berbanding PKR hanya 66 kerusi dan selebihnya PAS.

Persoalannya bagaimana menjadikan Nik Aziz Mangsa Di perbodoh-bodohkan oleh DAP? Termasuk PKR juga sebagai mangsa. Mereka mungkin merasa hanya 90 kerusi belum boleh menandingi jumlah kerusi gabungan PAS dan PKR, yang mungkin boleh memberi kuasa penuh buat PAS dan PKR menguasai kerusi Perdana Menteri. 

Tetapi adakah mereka penah berfikir adakaha didalam PKR semuanya berbangsa melayu dan berugama islam? Bagaimana kalau bukan islam berpaling tadah mengikuti DAP? dan bagaimana jika ada calon melayu dan islam berpalin tadah menyertai DAP kerana wang? 

Dari situ apa bakal terjadi kepada negara ini? Adus bergitu mudah rupanya Nik Aziz Mangsa Diperbodoh-bodohkan oleh DAP? Malah mereka sendiripun tidak sedar atau sememangnya buta tuli tidak namapak yang Anwar Ibrahim hanyalah sekadar boneka kering yang dimain-mainkan DAP sebagai calon Perdana Menteri. Dah sahlah baik Nik Aziz mahupun jentera dan akar umbi PAS semuanya pakat kena macam Nik Aziz Mangsa Diperbodoh-bodohkan

Sunday, 8 July 2012

Karpal Singh Menghina Anwar Ibrahim Dengan Aibnya


Dimana Anwar Ibrahim mahu meletak mukanya lagi. Apabila Karpal Singh Menghina Anwar Ibrahim Dengan Aibnya tampa memperdulikan siapa pun dan sejauh mana pengorbanan Anwar Ibrahim yang bersedia memberi ruang kepada DAP memonopoli kerusi di PRU 13.

Mungkin Anwar Ibrahim sedar siapa dirinya? Dari sebab itulah diapun sedar sudah tiada harapan buat dirinya sebagai Perdana Menteri. Kalau setakat melepaskan tengkokpun sudah cukup bagus buat Anwar Ibrahim.

Bergitulah bertapa hinanya manusia seperti Anwar Ibrahim, hendak bercakap lebihpun tidak berani. Iyalah siapa yang menyelematkan tengkok Anwar Ibrahim selama ini dan balasan kerana terutang budi, Anwar Ibrahim bersedia menjadi boneka hidup kepada DAP. Bukan setakat itu sahaja Anwar Ibrahim redha dihina-hina oleh Karpal Singh walaupun bukan secara langsung. Tetapi sindiran Karpal Singh cukup pedas untuk manusia yang rosak moral seperti Anwar Ibrahim. Lihat post dibawah

Anwar Ibrahim Terkejut Dengan Sindiran Pedas Karpal Singh sumber Akar Umbi

Karpal Singh dalam laporan yang dibuat oleh FMT meminta KM Pulau Pinang Lim Guan Eng membatalkan debat dengan Presiden MCA Dr Chua Soi Lek yang bakal berlangsung esok.
Kenyataan Karpal begitu cenderung memihak kepada PM Najib Razak, apabila merujuk kepada pelawaan perdebatan Anwar - Najib yang dicadangkan oleh PKR.

Isu Terkini

get this widget here