Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 31 August 2013

Apa Sudah Jadi Perkasa Terbelah Antara Sokong Najib

Ketika hampir menjelang PAU, bukan sahaja dalam UMNO betgelut menentukan siapa bakal bertanding merubut tempat Majlis Tertinggi, tapi nampak gayanya sindrom ini juga merebak ke dalam Perkasa apabila ada suara-suara sumbang cuba melontar idia yang mempertikaikan kedudukan Datuk Seri Najib Razak sebagai Perdana Menteri.

Berikut adalah kenyataan Zulkifli Nordin yang berbentuk pencerahan. TAPI YANG MENJADI PERSOALAN ADAKAH PERKASA MEMPUNYAI HAK UNTUK CAMPUR TANGAN DALAM SOAL INI? 

ATAU LEBIH WAJAR PERKASA MEMBATASKAN CAMPUR TANGAN?

MUNGKIN DESAKAN DSN BUKAN BERDASAR KAPISITI PRESIDEN UMNO TENTUNYA BERBEZA DENGAN DESAKAN BERDASARKAN KAPASITI PM.

ATAU INI JUGA SATU PERMAINAN POLITIK

YANG PASTI DSN HARUS BERTINDAK DENGAN MEMIKIRKAN SUARA-SUARA INI DEMI PARTI. DAN TENTUKANLAH PANDANGAN YANG TERBAIK DEMI PARTI


Sesungguhnya Jawapan Zulkifli Nordin mungkin menjawap persoalan ini..
Video Kemerdekaan Merampas Bendera Sangkakala Dari Mat Said

Inilah saat-saat paling menggembiraan PPM bila kita ada seorang wira yang berani tampil meramoas bendera sangkakala dari tangan Mat Said. Keberaniannya demi menghayati semangat kemerdekaan yang sebenar cukup memberi pengertian buat semua kita. Inikah contoh yang ada pada-pada pemimpin kita? bertindak tegas kepada orang yang mengkhianati kemerdekaan Malaysia dan menghina jalur gemilang. KERANIAN BIAR KENA PADA TEMPAT MACAM BRADER INI BUKAN KEBERANIAN SETAKAT MEMPROMOSIKAN DIRI JEE.. Sepatutnya orang macam ini kita lantik sebagai ketua permuda umno baru ngam.. Tengok link (klik) video ini


Friday, 30 August 2013

Perutusan Kemerdekaan 56 Bekas Calon PM Anwar Senada Persekutuan Kristian Malaysia

Wah-wah bang non tak mahu lepas berucap juga megalahkan Najib mahupun Muhyidin Yasin yang belum lagi perutusan. Apa-apapun Anwar yang mendahului dan yang peliknya senada dengan Persekutuan Kristian Malaysia (CFM). Mari kita terlitikan hujah menarik ini..

Perutusan sambutan ulangtahun Kemerdekaan ke-56 pada 31 Ogos 2013 Datuk Seri Anwar Ibrahim hampir senada dengan perutusan Persekutuan Kristian Malaysia (CFM).

Anwar menulis di laman rasminya hari ini berkata kemerdekaan sebenar adalah mendapatkan hak keadilan, kebebasan, demokrasi dan kemuliaan insan.

‘Merdeka’ memiliki makna yang lebih dalam berbanding perkataan ‘Kebebasan’. Ia bukan sekadar persoalan dibebaskan dari cengkaman penjajahan atau penindasan asing jika ianya kemudian digantikan dengan penindas di tanah air sendiri yang barangkali lebih rakus dan tamak.

“Merdeka bermaksud bebas dari sebarang bentuk kezaliman dan penindasan dalam apa jua bentuk dan negara dipacu ke arah baru menuju keadilan, kebebasan, demokrasi dan kemuliaan insan.”

Namun, kata Anwar, hak-hak yang termaktub dalam perlembagaan sepatutnya diberikan kepada rakyat telah dicabuli dengan sewenang-wenangnya.

“Di atas cabaran ini, ramai yang bersetuju bahawa kita masih jauh untuk mencapainya. Setelah lebih dari setengah abad, kita masih lagi bertanya samada prinsip-prinsip asas di dalam Perlembagaan Persekutuan masih dijunjung dan samada kebebasan dan hak-hak yang termaktub di dalamnya masih utuh dan dihormati.

“Justeru, apa kebaikan Merdeka seandainya asas perlembagaan dicabuli dengan sewenang-wenangnya?.”

Anwar turut meluahkan rasa kurang senang dengan sikap pihak-pihak tertentu yang didakwanya telah mengeksploitasi isu-isu agama dan isu-isu sensitif untuk kepentingan politik.

“Tatkala kita seharusnya meraikan perpaduan sebagai sebuah negara pelbagai kaum dan pelbagai agama yang telah menjangkau 56 tahun usia kemerdekaan, kita sebaliknya kini melihat polarisasi masyarakat yang dahsyat dan perpecahan dalam hal-hal berkaitan agama.

“Tanggungjawab dan peranan pemimpin politik sewajarnya menjernihkan keadaan ini namun apa yang berlaku adalah sebaliknya. Terdapat segelintir daripada mereka yang mengeruhkan lagi keadaan dengan mengeksploitasi hal-hal agama dan isu-isu sensitif untuk kepentingan mereka sendiri.

“Kini wujud perkembangan yang membimbangkan bila mana terdapat parti-parti politik yang mengupah kumpulan-kumpulan ‘hak istimewa’ dan media untuk meneruskan agenda mereka memecahbelah dan menyemai perbezaan di kalangan rakyat.

“Kesannya, setelah 56 tahun mencapai Merdeka, berlaku lebih banyak provokasi perkauman, hasutan yang menjurus kepada kebencian terhadap agama dan secara umumnya semakin banyak ucapan dan penulisan berbaur hasutan yang disiarkan oleh media cetak.

“Apa yang malang adalah ia bukan sekadar kelemahan kepimpinan dalam menjernihkan keadaan, tetapi tampak seolah-olah kerajaan sedang menggalakkan fenomena ini supaya menjadi lebih parah.”

Turut disentuh isu Filem Tanda Putera yang menjadi kemarahan DAP.

“Sebagai contoh, ketika pelbagai tuntutan dan bantahan dinyatakan dari kalangan rakyat prihatin dan pertubuhan-pertubuhan bukan kerajaan, kerajaan sebaliknya membenarkan juga penayangan di seluruh negara sebuah filem yang hanya akan menyajikan mesej berbaur perkauman walaupun nilai keseniannya masih boleh dipersoalkan.

“Di sebalik kebanggaan tentang negara, terdapat sensitiviti yang lebih besar yakni perkauman dan perasaan khalayak. Suara-suara melampau berbaur kebencian dan yang bersifat tidak toleran sedang menenggelamkan suara-suara kesederhanaan dan keterbukaan.”

Pada 26 Ogos lalu, The Malaysian Insider turut menyiarkan perutusan kemerdekaan daripada Persekutuan Kristian Malaysia (CFM) yang menyeru agar rakyat diberi peluang untuk membentuk sistem perundangan yang lebih adil kepada semua.

Sudah difahami sistem perundangan adil yang dimaksudkan itu adalah memberikan hak kebebasan kepada mereka untuk menggunakan ‘kalimah Allah’ menggantikan perkataan ‘God’.

CFM turut menyeru agar rakyat menolak gejala yang menerapkan kebencian terhadap bangsa dan agama yang dimainkan sesetengah pihak.

“Kami mengesa semua rakyat Malaysia untuk membentuk satu sistem undang-undang yang akan memberikan kesaksamaan dan perlindungan sama rata di bawah undang-undang untuk semua rakyat Malaysia.

“Kami menyeru semua rakyat Malaysia yang aman dan cintakan keamanan untuk menolak mereka yang mempunyai unsur perkauman dan cauvinis agama dalam pertuturan dan tindakan mereka.

“Kita perlu menentang dengan aktif semua yang menerap ketakutan dan kebencian terhadap orang lain atas dasar bangsa dan agama demi kepentingan dan kelebihan politik tertentu,” kata kenyaan yang diedarkan kepada media dan ditandatangani kepimpinan utama CFM, Pengerusi Rev Dr Eu Hong Seng dan tiga Naib Pengerusinya, Bishop Emeritus Antony Selvanayagam, Rev Datuk Jerry Dusing dan Bishop Philip Lok Oi Peng.

CFM yang menjadi payung mewakili 90 peratus daripada gereja-gereja di seluruh negara dilaporkanthemalaymailonline.com menyeru agar rakyat menolak fahaman rasis dan cauvinis agama.

“Kami menyeru semua yang cintakan rakyat Malaysia untuk menolak mereka yang rasis dan cauvinis agama di dalam ucapan dan tindakan mereka.

“Kami meminta semua rakyat Malaysia untuk terus menunjukkan sikap saling hormat menghormati dan menjaga hak asasi manusia dan maruah satu sama lain dan menunjukkan semua ini melalui keberanian untuk bersuara menentang ketidakadilan dan semua jenis ekstremisme.”Sumber

Video Namewee Kencing Kemuka Melayu Siapa Berani Ambil Tindakan

Waa Luu.. Namewee manyak lasat lu berani buat youtube kencing ke muka orang melayu!! Haa lagi bagus ada juga melayu Pakatan Haram sokong sama lu, Kasi angkat luu macam dewa maaa.

Waa ini sudah bagus puak-puak Melayu pakatan haram suka kena air kencing namewee ke muka sendiri. Waa inilah manyak dashat looo.. Itu bangsat negara!! Nanti apa bingung ada juga-juga menteri terhegeh beri dana walupun bangsa sendiri dihina-hina sedemikian rupa. Menteri ini nak gelak apa pulak? LU PIKIR LAAA SENDIRI? luuu tak da percaya boleh cari kat sini klik laa klik laaa.. Nanti tak caya ada juga melayu Pakatan Haram komen sokong ini NameweeKantoi Lim Guan Eng Tiada Kuasa Halang Tanda Putera

Sekali rupanya Lim Guan Eng hanya mampu menyalak bukit sahaja. Apabila kuasa yang dia ada sebagai Ketua Menteri untuk menghalang Penayangan Tanda Putera tidak ada walaupun dirinya menguasai PBT.

Secara khusus undang-undang PBT yang boleh diguna pakai LGE hanyalah berkisar soal hal-hal keselamatan, lesen operasi dan lain-lain yang bersangkutan undang-undang kecil negeri, tapi pelepasan sesuatu filem tidak sama sekali tersenarai dalam undang-undang PBT kecuali di bawah ruang kuasa KDN di bawah LPF.

Jadi bagaimana LGE boleh menyalak? Yang menjadi persoalan PENGARAH FINAS tahu bidang kuasanya dan Tanda Putera di letak di bawah tayangan Wajib. BAGAIMANA PENGARAH FINAS BOLEH TERKAKU APABILA GOLDEN SCREEN CINIMA TIDAK MAHU MENAYANG TANYANGAN TANDA PUTERA ( rujuk sini )

Kuasa sudah ada kenapa kita mesti tunduk?

Thursday, 29 August 2013

Tanda Putera Menjadi Tanda Takut Legasi Lim

Sekarang siapa paling melompat bila Tanda Putera ditayangkan? Sudah tentu Tanda Putera benar-benar menjadi Tanda Takut buat legasi Lim yang pastinya akan terpalit serba sedikit hingga ke anak cucu jika kita amati rentetan sejarah ini.

Berikut adalah beberapa kenyataan pemimpin pembangkang berbangsa Cina Lim Kit Siang dan DAP yang dimaksudkan sebagaimana yang dipetik dari Laporan Mageran ;

1. Menggunakan slogan “Malai-Si” yang membawa maksud “Mati Melayu”.

2. “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” – 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

3. “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”– 11 Mei, Jalan Bukit Bintang.

4. “KL sekarang cina punya” – 11 Mei, Jalan Changkat Dollah.

5. “Melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.” – 12 Mei, Jalan Tunku Abdul Rahman.

6. “Melayu keluar…! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa…” – 12 Mei, Jalan Khir Kampung Baru.

7. “… semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.” – 12 Mei, depan Balai Polis Jalan Pudu.

8. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau….!” – 12 Mei.

9. “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu…” – 12 Mei, Jalan Canvel.

10. “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.” – 12 Mei Jalan Bukit Bintang.

Berdasar pada kenyataan ini ada rasa setakat itu sahajakah prnglibatan Lim Kit Siang semasa 13 mei 1969? Tetapi Kerana provokasi-provokasi yang didalangi oleh Lim Kit Siang inilah dikatakan telah menyebabkan peristiwa hitam 13 Mei 1969 dahulu. Jika dilihat pada kenyataan-kenyataan itu, padanlah ramai pemimpin-pemimpin DAP yang sensitif dan mahu menutup sejarah ini serapat-rapatnya. Seperti mana yang sedang dilakukan oleh Lim Guan Eng.


Cara Zunar Menghayati Erti Kemerdekaan

Kadang sifat manusia yang tidak tahu bersyukur memanglah tiada batas berkarya walaupun melampaui batas yang sewajarnya. Apatah akalnya jenis memikir semua benda boleh dipersenda sesuka hati tanpa berhenti dengan sejenak merenungi apa erti karya kalau karya merosakan perayaan negaranya sendiri, mengecapi kemakmuran berkekalan.

Ada hal boleh dipersenda-sendakan tapi janhan sampai kita lupa jasa moyang-moyang terdahulu untuk menyediakan kemerdekaan dengan peristiwa berdarah dan memeritkan. Hormatilah kemerdekaan kita walaupun kita tidak sehaluan dengan kerajaan yang sedia ada. Ini kemerdekaan kita.....


Ada Orang Panas Bila Fathul Bari Bertanding PAU13

Ketika pemilihan Umno semakin hampir, rata-rata pemimpin-pemimpin Umno sudah mengumumkan penawaran masing-masing untuk mempertahan dan merebut jawatan tertinggi dalam parti, Pengerusi Jawatankuasa Kerja Sekretariat Ulama Muda, Fathul Bari Mat Jahya nampaknya tidak mahu ketinggalan.

Menulis dalam laman mikro Twitter miliknya, Fathul menyatakan kesediaanya untuk bertanding dalam Exco Pemuda Umno demi memperjuangkan Islam.

Katanya, kesediannya itu juga bertitik tolak daripada janji Presiden dan Ketua Pemuda Umno, jawatan tersebut dapat dijadikan platform bagi memperjuangkan Islam.

“Kesediaan saya untuk bertanding Exco Pemuda Umno kerana saya dijanjikan bahawa platform itu boleh dimanfaatkan untuk memperjuangkan Islam,” tulisnya.

Sebelum ini, Umno-BN telah memilih Fathul Bari sebagai salah seorang calon ulama bertanding pada PRU13, 5 Mei lalu.

Beliau dicalonkan di Dun Sanglang bagi menewaskan calon Pas, namun tidak berhasil.

Jawatan Exco Pemuda Umno kini disandang oleh Mohd Suffian Awang, Shafiqurrrahman Shamsudin, Datuk Sohaimi Shahadan, Mohd Gasing Saling, Ustaz Affendi Yusof dan Datuk Wan Amizan Wan Abd Razak.  sumber penulisan

#PPM suka melihat UFB tampil untuk bertanding kerana matlamat dan konsep perjuangannya telah lama kami kenali berbanding orang yang sekadar muncul bila hendak bertanding. Apatah jenis calon yang cuba tampil dengan menunjuk-menunjukan dia arkab dengan Ketua Pemuda musim lalu..


Wednesday, 28 August 2013

PKR SOKONG DAP ENGGAN BAYAR KATA UMNO YANG ZALIM

Sedih melihat bangsa melayu Ketua Pemuda PKR, Amir Ghazali yang terlampau mendewa-dewaka  DAP sehingga sanggup menyembunyikan fakta sebenar dan  menuduh UMNO zalim demi menyelamatkan DAP supaya mudah menunaikan janji air termurah di Malaysia. Tanpa perlu membayar sebarang kos penyelengaran dalam penyaliran air mentah, kerana kos itu boleh dibebankan kepada kerajaan Kedah untuk tanggung demi Penang tumpang senang.

Inilah perjuangan PKR cara mudah nikmati penat lelah orang lain dan mengaku hasil usaha sendiri.
Tuesday, 27 August 2013

Saifuddin Nasution Merajuk Kecewa Angkara Penangan Wanita PKRSetiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail yang dilantik sebagai Ketua Staf di Pejabat Menteri Besar Selangor dikatakan masih belum masuk ke pejabatnya untuk memulakan tugas, sekaligus menghangatkan spekulasi mengenai krisis dalaman parti itu yang berlarutan sekian lama. 

Sumber-sumber kerajaan negeri mengesahkan bahawa walaupun diberikan jawatan kanan itu, Saifuddin ditempatkan di Tingkat 5, berhampiran Bahagian Sektoral, Bangunan SUK.

Manakala pegawai-pegawai kanan Menteri Besar termasuk Setiausaha Politik Faekah Husin dan Setiausaha Akhbar Arfa Aziz terus bertugas di Tingkat 20 dan 21 yang menempatkan pejabat Menteri Besar Tan Sri Khalid Ibrahim. 

Keadaan bertambah kusut apabila Saifuddin, yang juga bekas Ahli Parlimen Machang, dikatakan mendapat arahan melaporkan diri kepada Faekah. 

Adalah difahamkan Saifuddin tidak senang hati dengan cubaan pihak tertentu untuk "memaksa" beliau berada di bawah telunjuk perempuan yang bernama Faekah ini memandangkan tanggungjawab utamanya adalah menjadi perantara di antara Khalid dan ibu pejabat PKR. 

Saifuddin juga bertanggungjawab memantau dasar-dasar kerajaan negeri untuk memastikan ia selari dengan hala tuju yang ditetapkan oleh PKR. 

Sumber itu berkata tindakan untuk Saifuddin "duduk jauh" dari pejabat Menteri Besar memaparkan hubungan yang semakin rapuh di antara pejabat Khalid dan ibu pejabat PKR. 

Adalah difahamkan Saifuddin hanya hadir pada 22 Julai lalu di Bangunan SUK bersabit pelantikannya itu. Selepas tarikh itu, beliau tidak "masuk pejabat", kata sumber berkenaan. 

Ketika mengumumkan pelantikan Saifuddin sebagai pegawai kanan Khalid tiga bulan lalu, Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata Saifuddin akan bertindak menguruskan hal ehwal politik dalaman negeri sekaligus membantu Khalid tanpa mencampuri urusan pentadbiran awam atau syarikat berkaitan kerajaan (GLC).

“Lantikan ini adalah bagi memperkasa pentadbiran Selangor bagi penggal kedua. Penubuhan political liaison ini dibuat bagi menterjemahkan asas perjuangan parti dalam bentuk pelaksanaan politik yang tidak terlalu rigid (ketat),” kata Anwar ketika itu. 

Adalah difahamkan pelantikan Saifuddin untuk ditempatkan di Pejabat Menteri Besar diluluskan oleh Anwar untuk meredakan kemarahan pemimpin-pemimpin PKR terhadap Faekah yang disifatkan "terlalu berkuasa" di pejabat Khalid. 

Khalid sendiri dituduh terlampau mengikut "nasihat" Faekah dan kerap kali melanggar arahan-arahan daripada Anwar dan Biro Politik PKR sendiri. 

Saifuddin tidak dapat dihubungi untuk mendapatkan penjelasan berhubung perkara itu.

Beliau juga tidak kelihatan dalam program-program Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim baik yang dianjurkan kerajaan negeri mahupun pejabat-pejabat Adun Selangor.

Saifuddin melaporkan diri pada jam 12 tengah hari 22 Julai lalu di hadapan Tan Sri Khalid dan Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor, Datuk Mohd Khusrin Munawi. Pelantikan beliau berkuatkuasa 1 Julai 2013.

Tan Sri Khalid yang ditemui di Pelabuhan Klang semalam memberitahu, beliau kini tidak menggalakkan pemimpin parti untuk menyertai program-program yang dianjurkan kerajaan negeri dan pejabat Adun.

Sambil menafikan beliau diboikot pemimpin PKR, Khalid berkata ia hanya persepsi segelintir pihak dan beliau tidak menggalakkan budaya 'berlonggok' kerana setiap pemimpin parti mempunyai tugasan masing-masing. sumber cerita

Sejarah Kemerdekaan Dari Kacamata Khalid Ibrahim

Menarik Khalib Ibrahim mempunyai idea bernas dari kacamatanya untuk mengubah sejarah berdasar apa yang mereka kata! Siapa yang kata tidak pula Khalib umumkan tetapi Khalib yakin keperluan untuk mengubah sejarah adalah wajar sama sekali.

Berdasar sebagai pengalaman Khalib Ibrahim sebagai Menteri Besar yang sering menjadi pepatung yang dikawal oleh puak-puak biadap tanpa dapat dikawal oleh bang non. Sudah tentu jelas ternampak agenda Khalid lebih menurut kehendak pihak-pihak tertentu yang mahu mengubah kegemilangan sejarah negara kepada memberi kelebihan pena-pena puak biadap.

Sebab itulah keperluan mengubah sejarah adalah agak terdesak untuk menggangkat wira-wira baru yang boleh memberi kelebihan kepada mereka. Yang jelas Khalid tidak mempunyai alasan kukuh untuk menyokong niatnya melainkan "Perbezaan inilah yang perlu diperjelaskan. Sebagai contoh, asas kemerdekaan negara bermula daripada gerakan penentangan Malayan Union pada tahun 1946 namun ada juga orang kata asas kemerdekaan itu bermula apabila British memerdekakan negara-negara jajahan mereka di Afrika dan ia diperluaskan kepada negara-negara jajahan mereka yang lain," katanya di Malaysiakini.

Persoalannya beranikah Khalid Ibrahim tampilkan siapakah yang dimaksudkan "ada juga orang kata"?


Monday, 26 August 2013

Lagu Negaraku Pun Dipolitikan

Pengumuman untuk memainkan lagu Negaraku dalam panggung wayang di seluruh negara antara 28 Ogos hingga 3 September ini menerima pelbagai reaksi daripada orang awam. Tidak kurang yang sengaja mengada-ngada tunjuk bijak membangkang dengan ayat-ayat berbelit. Inilah yang dimainkan oleh  Malaysiakini

Macamlah lagu negara makan masa 10 jam kena berdiri sebagai tanda menghormatinya. Susah sangatkah untuk berberapa hari kita tanamkan sedikit rasa sayangi Malaysia dan membawa generasi baru untuk turut tanamkan semangat yang sama,

Apatah kebanyakan generasi baru selepas sekolah, bertindak biadap dengan jalur gemilang dan apatah lagi mahu menghayati erti kemerdekaan. Jelas buat sesiapa yang sengaja menyulitkan kempen dengan alasan-alasan bodoh ini, sengaja tidak mahu melihat bangkitnya rasa cintai lagu negaraku dengan penuh petriotik dan menghayati, menjiwai erti kemerdekaan dengan penuh kesyukuran, sambil mengenang jasa tokoh-tokoh yang berkorban dan terkorban demi mencapai kemerdekaan yang kita kecapi hingga kini?


71% Gangster Dari Kalangan India Ada Unsur Rasis?

Apabila PDRM mendedahkan dari rekod polis mengenai anggota gengster menunjukkan 71 peratus dari kalangan orang India, telah menjadi satu isu sensetif hingga ada beranggapan menyentuh isu perkauman.

Malah tindakan sepasukan anggota dari Bahagian Siasatan Khas (D9) Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Kontinjen Pulau Pinang, Kedah dan Ibu Pejabat Polis Bukit Aman, MENJADI ISU YANG DIPOLITIKAN kerana polis telah berjaya mengesan dan membunuh sekumpulan ahli kongsi gelap 04 yang terbabit dengan 10 kes bunuh di tiga buah negeri. Jika benar mereka bersabit kes bunuh tentu bukan satu operasi yang mudah untuk menangkap mereka.


Ini berikutan berlaku dengan sekumpulan ahli kongsi gelap itu maut dalam kejadian selepas berlaku tembak-menembak dengan pasukan polis di dalam sebuah pangsapuri di Century Bay, Jalan Pantai Jerejak, Sungai Nibong. Kelima-lima suspek itu ialah J. Gobinath, 31, R. Ramesh, 27, A. Vinut, 23, M. Suresh, 25, dan M. Gobinath, 21. 


Jadi dimanakah letak relevennya untuk Menteri di Jabatan Perdana Menteri P Waythamoorthy berkata keganasan bukan satu jalan untuk menyelesaikan krisis yang dihadapi masyarakat India berhubung peningkatan kadar jenayah. Walhal untuk menangkap penjenayah yang terlibat dalam gerakan gengster dan hingga mempunyai senjata dan ada kes bunuh lagi, tidak semudah dengan masuk rumah beri salam sambil jamu teh secawan?

Sekali Hujah Bernas Memperbodohkan Ustaz Azhar IdrusKali pertama saya terserempak dengan komen yang mementingkan negara orang tanpa menghiraukan kestabilan negara sendiri adalah daripada Encik Azhar Idrus di akaun Twitternya:

Pendapat saya, komen sebegini memang bermotifkan politik kerana umumnya, kerajaan Malaysia lebih mementingkan peranan tidak menyerang negara orang walaupun apa jua cara sekalipun.

Itulah kata mula pengarang PENA MINANG dan beliau memberi hujah penuh detail dari latar berlakang sejarah tanah Arab hingga perbandingan kelengkapan tentera temasuk risikan yang bernas. Jadi anda layari dan menilaikannya.

Sunday, 25 August 2013

Giliran Salahudin Ayup Menjulang-julang Kehebatan DAPSemua orang di Malaysia telah nampak bagaimana orang-orang melayu menolak PKR dan PAS di pasca PRU13. Ini jelas yang golongan melayu sedar bahayanya berharap kepada perikatan tanpa tali dalam Pakatan Rakyat. Tiada hitam putih dan samar-samar hala tujunya.

Apatah orang-orang melayu dapat melihat kegairahan DAP mempertahankan hak sama rata tetapi di dalam kepompong DAP sendiri menghalang peluang buat wakil melayu menjadi sebahagian dari barisan peminpin yang boleh mendapat hak undi yang adil di dalam pemilihan CEC DAP.

Rakyat melayu juga sedar bagaimana barisan ultra kiasu beria-ia mengharapkan Khalimah Allah dikongsi sama rata, ekonomi dibenarkan buat mereka kuasai tanpa saingan malah hak-hak agama islam dan hak istimewa bumiputra turut menjadi tuntutan. DAP SUKA BERCAKAP HAK SAMA RATA TAPI BILA HAK MEREKA DISENTUH, PANDAI PULA NAIK ANGIN

Belum cukupkah Salahudin melihat nasib peniaga kecil melayu Pulau Pinang dianayai? Dan itu juga menjadi faktor melonjak undi DAP.

BETULLAH KATA SALAHUDIN:

Sama macam PAS yang kini bersungguh untuk bukti bahawa PAS itu wujud dengan berwajah Malaysia. Begitu juga dengan DAP yang kini ingin jauhkan tanggapan parti itu fanatik Cina - Malaysiakini

HAKIKATNYA SELAMA INI PAS LEBIH BERALAH MENURUT KEHENDAK DAP DARI MEMATUHI PRINSIP PERJUANGAN PAS SENDIRI.


Video Team Rembau Terjah KJ Di Kementerian Belia Dan Sukan

Wadus.. Mak Aii sekali Team Rembau datang terjah Kementerian Belia dan Sukan betmacam-macam kerenah dan gaya dok ada. Inilah dikatakan zaman baru gaya baru, hantam sajalah.

Nampaknya KJ berpeluang mempromosi sesuatu dengan cara baru. Adakah ini yang cara terbaik itu pandai-pandai fikirkan sendiri tetapi layan je video clip ini


Hentikan Peperangan Maya Rohani V's Nazri

Dunia cyber agak kecoh sikit bila isu Rohani V's Nazri menjadi senjata blogger melayak sesama diri dalam BN mewakili kem masing-masing. Betullah kadang isu tetlebih cakap mahu buat orang tidak terasa. Tetapi isu ini sepatutnya menjadi satu rundingan antara yang terlibat dan bukannya menjadi bahan oerdebatan Alam Maya. BURUK SANGAT RUPANYA KALAU BERLUASA. Sekarang Tuan punya badan Datuk Rohani sudah bersuara, jadi pandai-pandai ambil nota.

KUCHING: Minister of Women, Family and Community Development Datuk Rohani Karim is urging local bloggers to stop pitting her against Tourism and Culture Minister Datuk Seri Mohamed Nazri over statements recently made by Nazri.

She said both of them should be left alone to do their job as ministers, and she believed the matter could be settled amicably.

“Please stop pitting me against Nazri. Let us continue with our work. There is no benefit in us fighting, so to the bloggers, please stop raising the issue,” she told reporters after opening PBB Padungan’s general meeting here yesterday.

Netizens, especially from Sarawak, have voiced their displeasure over Nazri’s statement that Datuk Seri Shahrizat Jalil is likely to be appointed as the prime minister’s special advisor on women affairs.

Nazri had reportedly said Shahrizat, formerly Lembah Pantai MP, had the experience to help Rohani run the ministry that is accustomed to the peninsular way of doing things.

“Rohani is from Sarawak. Probably her focus of work does not cover many of the peninsular aspects … the ministry is used to the management done by the peninsular,” Nazri had said.

Rohani, who had previously responded by saying that Shahrizat would not be an advisor to her ministry, said Nazri was entitled to his own opinions.

“Nazri has the right to say whatever he wants, although many may not agree with what he said. I really do not have any advisor (for the ministry),” she said, adding she would not blow her top over what had happened.

Meanwhile, PBB Padungan Youth chief Haidel Heli expressed his disappointment over Nazri’s remark and urged Nazri to retract his statements.

“PBB Padungan is disappointed with his remark about Rohani, who is also our branch chief.

“As an experienced politician, Nazri should realise that his statement has hurt PBB and the people of Sarawak in general,” said Haidel at a news conference held a night earlier.

He said Nazri should have been more sensitive by not making statements which could insult a fellow BN leader.

On a related matter, he said PBB Padungan Youth members wanted Rohani to be retained as PBB Padungan branch chief. Although Rohani is Batang Lupar MP, he said Rohani is popular among PBB members in Padungan because she is an approachable leader. Pautan SumberIsu Terkini

get this widget here