Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 2 November 2013

Video Ustaz Kazim Ajar Abby Cara Bertaubat Bukan Mai-mai Tau Buat


Ini mahu berapi-rapi telinga Abby Abadi dibancuh secukup rasa oleh Ustaz Kazim, patutlah ramai puak-puak tergila-gila Abby sanggup mengugut pakai SMS.

Kerja gila betul, tapi kalau benar Abby hendak bertaubat, jadi ikutlah cara betul berdasar hujah Ustaz Kazim.

Bukan apapun kalau hendak berdakwah bukannya yang diajar dalam cerita gerak khas tapi pandai-pandai laa pergi berguru sebelum hendak tunjuk pandai ajar orang.

Ini datang-datang macam bawa kunci syurga dari PAS. Siap tentukan siapa masuk syurga sapa pula ke neraka.


Kisah Dilema Wan Azizah Separuh Mati Pertahankan Khalid Ibrahim Dari Dipecat

Kalau dulu Khalid Ibrahim CEO PNB menghintung soal untung atau rugi semata-mata tanpa ganguan politik, tetapi di Selangor sebagai MB terjebak dengan polisi PKR siapa bodek siapa dialah yang berkuasa. Untungnya Khalid dibawah bayangan Wan Azizah dan Nurul Izzah.

Kekuatan Khalid sebenarnya terletak kepada faktor kemungkinan Wan Azizah tidak suka Azmin?

Mungkin kerana pernah timbul desas-desus skandal Shamsidar bersama Anwar antara penyebab punca yang memberi kelebihan kepada Khalid seperti diceritaka Umi Hafilda?

Tetapi kalau diikutkan semasa menentukan siapa MB selepas Selangor dipertahankan Pakatan pada pasca PRU13, Anwar lah yang amat mempercayai Khalid, tetapi mungkin juga kepercayaan ini berlaku atas desakan Wan Azizah dan anaknya Nurul Izzah.

Sebab itu situasi Anwar semakin beransur hilang kepercayaan kepada Khalid bukanlah mustahil, sebab itulah Anwar terlajak lebih memuji Lim Guan Eng dan Pulau Pinang berbanding Khalid dijadikan bahan lepas geram. 

Agak-agaknya dah ada jarum besar tersusuk, menyebabkan Anwar menjadi bukan yang dulu kepada Khalid.

Lalu tercetuslah ura-ura Khalid bakal ditendang keluar oleh Anwar Ibrahim dan bila tersebar kepada pengetahuan awam, macam biasalah mesti ada adengan menafikan termasuklah dengan berita yang Azmin Ali sebagai penggantinya. 

Buatlah apa cara menafikan kalau cerita itu terkeluar dari kem PKR sudah tentu susah untuk menyejukan.

Krisis bukan sahaja tidak mampu disejukan tetapi merebak ura-ura perebutan menentukan siapa penganti Khalid, sama ada Azmin atau mana-mana Adun dari Pas. 

Kenapa PAS,  jangan lupa dari segi bilangan kerusi, Pas mengatasi PKR dan logiknya kerusi MB Selangor menjadi giliran Pas pula setelah kecewa di pasca PRU13.

Namun bergitu isu PAS bukannya satu isu yang besar, sebab DAP adalah THE KING OF PAKATAN RAKYAT. Bermakna PAS selaku kasta terendah dalam PR, secara automatiknya tersingkir dan PAS sendiri akur akan darjat mereka dalam Pakatan Rakyat.

Persoalan yang tinggal sekarang adakah Wan Azizah dan anaknya Nurul Izzah yang menjawat Naib Presiden PKR akan terus-menerus mempergunakan pengaruh mereka untuk menghalang kemaraan Azmin Ali?

Yang menariknya Azmin pandai bermain watak bukan sahaja cuba-cuba pertahankan Khalid malah pasal pendebatan GST Azmin berjaya memalukan Anwar dengan bersetuju  GST dijalankan kerajaan pusat. Manakala Anwar pada awalnya membantah tetapi akhirnya terpaksa bersetuju, itupun setelah setelah Azmin dengan pendirian teguh yakin rangka GST Kerajaan dalam sidang Parlimen. Situasi ini menunjukan Anwar tiada pendirian yang jelas atau sememangnya kurang ilmu?

Dalam pada masa krisis ini, Ekonomi Selangor tetap akan bergerak tetapi tersekat-sekat dan apatah situasi ekonomi sekarang sebarang kesilapan kerana terlampau berani atau takut berbelanja boleh mengakibatkan kedudukan ekonominya merudun jatuh. 

Bukan soal berani dan takut dalam mencatur ekonomi Selangor yang menjadi isu utama, tetapi seseorang MB dari PKR sebenarnya perlu berani dan tahu dimana dan bila hendak aturkan ekonomi negeri, dan yang paling penting bagaimana hendak mengawal Penasihat RM2 yang jenis pandai yang memandai kacau daun.  Biasanya penasihat ini tidak pernah salah kalau silap, sebaliknya  orang dinasihat menjadi bahan lepas kesalahan.

Kenapa? kerana: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad pernah menempelak ketua pembangkang, Anwar Ibrahim kena selalu mencermin diri sendiri, sebabnya Anwar selaku Penasihat Ekonomi Selangor, berpengalaman dengan kegagalan mengendali krisis mata wang antarabangsa ketika menjadi Menteri Kewangan pada 1997.

"Sebagai Timbalan Perdana Menteri, saya beri kuasa kepada dia (Anwar) untuk urus masalah (krisis mata wang). Tapi apa dia buat? Dia ikut IMF (Tabung Kewangan Antarabangsa) dan Bank Dunia dengan naikkan kadar faedah, pendekkan tempoh pembayaran hutang dan potong bajet kerajaan sampai negara hampir muflis.

Jadi kesimpulannya bukan hanya tindakan Khalid menjadi puncanya tetapi  faktor Anwar yang tak layak tetapi boleh juga menjadi Penasihat Ekonomi Selangor. Persoalannya inikah dilema Wan Azizah yang sebenar dan harus ditangani serta-merta atau lepaskan kepada Azmin atau berilah peluang kepada PAS?

Video Pemuda PAS Bersama Muhyiddin Yassin Buktikan Semangat #BeraniHijrah Itu HidupAllahamdulillah selogan #BeraniHijrah yang dicanangkan Mukhriz hidup dengan peristiwa pertemuan antara kumpulan Pemuda PAS menjalinkan semangat perpaduan dengan Muhyiddin Yassin.
Yang menatiknya mereka akur mendengar berita dari sumber kedua hingga berlaku salah faham malah mereka sedar Datuk Sri mungkin tidak bermaksudkan sedemikian, dan manakala Datuk Sri Muhyiddin Yasin tidak pula keberatan hati untuk memohon maaf jika ucapannya menyentuh perasaan mereka.
Inilah erti kata semangat Berani Hijrah dari bermusuhan kepada kesatuan walaupun kita berbeza latar politik. Tahniah kepada kedua-dua pihak.

Video Skandal Penganiayaan Phahrolrazi Terhadap Arwah Azizan


PRK Dun Sungai Limau menjadi panas bila tersebarnya video skandal kerakusan Phahrolrazi Zawawi menggerakan proksi memperjatuhkan Arwah Azizan semasa menyandang Menteri Besar Kedah.

Ini sekali gus membuktikan kempen mempergunakan gambar Arwah hanyalah satu kaedah menyembunyikan kemelut kerakusan proksi PAS menentang dan menjatuhkan Arwah Azizan. Jika anda bandingkan gambar dan video di bawah, fikirkan siapa sebenarnya Phahrolrazi Zawawi

Perlu Dikaji 11 Persoalan Dari Aishah Katakan UMNO BN Tolak Islam

Ada 11 persoalan yang menjadi isu dari keberanian dan kelantangan penyanyi 90an Aishah bekas calon PAS tewas di kerusi Parlimen Jempol, mendakwa kerajaan Barisan Nasional (BN) menolak Islam dalam urusan pentadbiran negara patut ditelitikan semula oleh semua pihak. 1. Tanya Aisyah sama ada dia betul ditindas oleh kerajaan BN? 

2. Ada ke kerajaan BN tak bagi dia sembahyang? 

3. Ada ke kerajaan BN tak bagi dia pergi sekolah agama? 

4. Ada ke kerajaan BN tak bagi dia berdakwah? 

Jika tidak ada. Bagaimana Aishah katakan BN tak menjalankan syariat Islam?

5. Aishah mendakwa penyelewengan yang berlaku dalam pentadbiran sedia ada membuktikan kepimpinan parti pemerintah mengabaikan tanggungjawab sebagai umat Islam.

Selama ini pun, tidak kiralah ahli-ahli politik baik UMNO BN atau sebaliknya, jika salah pun kena tangkap. Orang terlibat rasuah kena tangkap. Semalam orang imegresen kena tangkap pasal rasuah. Undang-undang tetap dijalankan. Yang tak tertangkap, mungkin belum tertangkap. Jangan puak sendiri ditangkap Aishah membela pulak?
6. Adakah dengan menyembunyikan gerakan NGO COMANGO yang disokong Pakatan Rakyat menuntut penghapusan status Negara Islam Malaysia dianggap cukup islam.

7. Adakah dengan menyokong Khalimah Allah menjadi hak tuntutan gereja dikatakan cukup Islam?

8. Adakah bersetongkol dengan perjuang hak LGBT dianggap cukup islam?

9. Adakah penyelewengan wang derma Tabung Memali juga dikatakan cukup islam hingga Aishah menghentam BN tidak islam.


10. Apakah tujuan Aishah bermain dipentas politik PAS?

Adakah kerana Aishah yang sebelum ini tengelam dan hidupnya sekarang dibiayai oleh PAS.

bila Aishah melaung-laungkan perkataan zalim?

Tidak pernah pula Aishah boleh buktikan dirinya benar-benar dizalimi?

Aishah ini boleh katakan paling cukup Islam di Malaysia hingga dia paling layak bercakap dan menuduh tanpa perlu membuktikan dengan bukti-bukti yang kukuh?

 11. Adakah Aishah boleh diiktiraf dengan benar-benar menjalankan dakwah berdasarkan rukun Islam?

Inilah sendiwara Aishah demi sesuap nasi di PRK DUN SUNGAI LIMAU

Video- Bukti Harun & Haron Menolak Pengkhianatan Anwar Dari PAS

Sesuatu yang pelik dan bercelaru telah benar-benar berlaku di dalam PAS. Akar Umbi PAS sebenarnya setia tokoh kepimpinan mereka dalam PAS tetapi mengkhinati tanpa sedar dibawah naungan Anwar dan Ketuanan DAP. 

Ini realiti yang menyekat pergerakan dan kemajuan PAS dari menjadi parti pilihan rakyat terutama dikalangan melayu islam.

Dan pada masa yang sama benar-benarkah PAS berjaya meraih undi bukan melayu? Jika benar kenapa mereka gagal di pasca PRU13?

Ada yang memberi alasan undi melayu lebih kuat memihak kepada UMNO. Jika itulah kebenarnya apa guna PAS mengharap undi bangsa lain sehingga sanggup bermain-main dipermukaan batas akidah?

Sesungguhnya Khalimah Allah telah diperhujahkan tentang akibatnya oleh Haron Din...

Malah ini juga mendapat kata sepakat dari Harun Taib yang kedua-duanya tokoh terbaik dalam PAS.
Harun berkata, beliau juga akan tetap dengan pendirian mengenai isu kalimah ALLAH kerana ia berkaitan dengan akidah Islam. 
“Saya akan teruskan pendirian saya sama seperti sebelum ini, walaupun ada pemimpin Pas lain tidak sependapat dengan saya. 
“Saya tengok diri saya bukan berdasarkan orang lain, tetapi ia berkaitan akidah,” katanya. 
Tambahnya, dalam isu ‘tahaluf siasi’ dengan PKR, cadangan tersebut sebenarnya adalah untuk Dewan Ulama membuat kajian terperinci.
“Saya rasa perlu ada kajian terperinci, mana-mana yang longgar perlu dikemaskan, kalau dah kemas, perkukuhkan lagi. 
Bukan bermakna bercerai. “Mereka mungkin salah faham dengan maksud saya, atau itulah cara untuk serang saya. 
Saya terima serangan cara begini kerana yang menilainya adalah masyarakat,” katanya.

Mereka ini adalah tokoh yang amat dihormati dalam PAS bukankah mengkhianati kepecayaan dan keyakinan mereka semata-mata menuruti fahaman Anwar yang mengjaja Khalimah Allah sebagai senjata meraih undi, itu mengkhianati kepimpinan Haron Din dan Harun Taib, sekaligus mengkhinati perjuangan PAS dan Amanah Allah?

Ayuh tinggalkan kecelaruan ini samada kita bersatu dibawah khalimah Allah atau kita berani hijrah demi ABATA.

Selepas Kempen Tabur Benih Padi Haji Hadi Beralih Kempen Nelayan Pulak

Hangpa ingat lekehka kempen PAS kali ini!! siap depa berani turun main lintah dalam kubang bendang lagi tau, Tudiaa Aiih semangat namanya tu. Tapi tentulah tak cukup sempurna kalau Haji Hadi tak mau pi lajak ke pengkalan Yan sat!! Lagipun Haji Hadi pernah berkecimpung dalam bidang nelayan sebelum ini bukan.

Bukan apa bila dok dengaq orang pengkalan Yan dok kalut laa nak sokong BN pasai kat cerita bawah ni, rugi oooo kalau Haji Hadi tak pi terpa jadi nelayan seminit dua. Kalau dalam bendang depa boleh tibai tabuq benih padi waktu ayaq penuh, tak kan laa setakat nak bagi terabik (terkoyak) mata pukat tak boleh kot?

Sebelum tu nak habaq dulu, orang jenis Haji Hadi apa jenis pun dia boleh menjelma dalam sekelip mata, walaupun kadang-kadang depa sanggup bermain di atas batas akidah diri. Sebab objektif utama mereka adalah kuasa di dunia...

YAN, 1 Nov – Kemenangan calon Barisan Nasional (BN) Dr. Ahmad Sohaimi Lazim dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) DUN Sungai Limau pada 4 Nov ini ditagih oleh masyarakat tempatan khususnya para nelayan yang sentiasa mengharapkan bantuan dan sokongan kerajaan dalam memastikan kesinambungan aktiviti harian mereka.

Pengerusi Persatuan Nelayan kawasan Yan, Saidin Kassim berkata, biarpun sebelum ini Pas yang mentadbir kawasan DUN Sungai Limau selama lima penggal dan menjadi kerajaan negeri sepenggal pada 2008 namun kerajaan BN yang lebih banyak mengambil berat dan memberi bantuan kepada masyarakat nelayan di kawasan ini.

“Kita amat menghargai bantuan dan pelbagai kemudahan yang disediakan oleh kerajaan BN biarpun sebelum ini Pas yang mentadbir di sini tetapi BN tidak pernah abaikan keperluan nelayan di sini jadi PRK ini adalah masa untuk kami membalas budi,” katanya kepada UMNO-Online.

Dalam hal ini, beliau turut menyokong pemilihan Dr. Ahmad Sohaimi sebagai calon BN yang bakal menjadi wakil rakyat tempatan sekiranya BN mendapat mandat kelak.

“Saya kenal Dr. Ahmad Sohaimi sudah lama, sejak 20 tahun lalu, masa kami sama-sama terlibat dalam Pertubuhan Peladang Kawasan (PPK) Sungai Limau bagi memperjuangkan nasib petani.”

Katanya, Dr. Ahmad Sohaimi adalah anak tempatan kawasan ini yang menjadi guru dan kemudiannya menjadi pensyarah di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI).

“Orangnya ramah, suka menolong dan mudah bergaul dengan masyarakat tempatan sejak dahulu lagi.”

Beliau turut mengulas berkaitan calon Pas Mohd Azam Samat yang dianggap bukan orang yang dikenali sebagaimana didakwa lantaran tidak banyak diketahuinya walaupun Saidin telah berkhidmat di kawasan terbabit sejak puluhan tahun lalu.

“Saya tak kenal calon Pas biarpun mereka kata orang tempatan kerana saya juga orang tempatan dan banyak bergaul dengan masyarakat di sini.

“Sejak dulu lagi kita sentiasa menyokong BN dan saya yakin masyarakat tempatan dapat menilai dan mengundi calon BN pada pilihan raya kecil nanti,” katanya lagi.

Sebelum ini, Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin mengumumkan kelulusan pembinaan pasar nelayan serta peruntukan RM2.5 juta bagi projek tukun tiruan selain RM500,000 lagi diperuntukkan untuk penambahbaikan Jeti Kuala Dulang Kecil, Sungai Limau di sini. – MediaUMNO

Video- PAS Bentang Formula Baru Hudud Versi Brunei Di PRK Sungai Limau

Tahniah PAS bertegas melaksanakan Hudud versi Brunei, sudah cukup buat Harun Din dan ramai lagi dalam PAS akan rasa berbangga kecuali Mat Sabu Mahfuz susah sikit hendak diduga. Apatah Anwar, Azmin, Lim Guan Eng malah Karpal Singh jauh-jauh lagi diteka.

Namun bergitunniat yang penting bertekad demi Allah PPM akan sokong sepenuhnya. Cumanya sebelum itu ada sedikit masalah yang perlu Haji Hadi sempurnakan... Cer kita teliti jap apa yang diperkatakan oleh penulisan dan video di bawah......

Nampaknya tiap kali ada pilihanraya, samada PRU atau PRK, pasti PAS akan mula memukul gendang hudud. PRK Sg. Limau tidak terkecuali.

Malah mereka semakin galak bila Tuanku Sultan Brunei mengumumkan Negara Brunei Darussalam akan melaksanakan hudud; tanpa sedikit pun memahami perbezaan besar diantara Malaysia dengan Negara Brunei Darussalam.

Pertama, Negara Brunei Darussalam adalah negara milik Tuanku Sultan sebagai pemerintah mutlak. Tiada siapa boleh mempertikai kuasa Tuanku Sultan Brunei. Dan kita bersyukur walaupun diberi kekayaan hasil minyak yang melimpah ruah, dan menjadi antara orang terkaya didunia, Tuanku Sultan Brunei tetap meletakkan undang-undang ALLAH sebagai keutamaan. Alhamdulillah. Dan sekarang Tuanku telah bersedia melaksanakan hudud.

Kedua, Negara Brunei Darussalam tidak ada parti cauvinis rasis extremis seperti DAP. Brunei tidak ada Karpal Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng. Brunei tidak ada Anwar Ibrahim. Brunei tidak ada Suaram, Bar Council, pejuang seks bebas LGBT. Brunei tidak jual kalimah ALLAH. Brunei tidak bersekongkol dengan mana-mana kafir harbi!

Suasana di Brunei berbeza dengan Malaysia. Malaysia sebuah negara yang tidak dimiliki atau dikuasai oleh individu. Malaysia milik seluruh rakyat dan warganegaranya, dengan Tuanku Sultan dan Raja-Raja Negeri sebagai payung mahkota bagi rakyat jelata.

Kalau PAS benar-benar ikhlas mahu mengikut seperti Brunei, saya cadangkan kepada PAS supaya membawa usul ke Parlimen supaya hakmilik dan kekuasaan pemerintahan negara diserah kembali kepada Raja-Raja Melayu secara mutlak, sebagaimana Tuanku Sultan Brunei.

Dan setelah hakmilik negara dan kuasa pemerintahan mutlak diserahkan kepada Tuanku Raja-Raja Melayu, barulah kita usulkan kepada Tuanku supaya mengikut jejak langkah Tuanku Sultan Brunei.

Jika tidak, janganlah bandingkan Malaysia dengan Brunei. Itu perbandingan yang cukup kurang cerdik namanya!

Dan bagi Datuk Seri Hadi Awang untuk sekali lagi bermain kompang hudud, dan konon menolak sistem Malaysia negara berpaksikan Perlembagaan sebagai sekular, saya mahu tanya Datuk Seri Hadi Awang:

1. Beranikah Datuk Seri Hadi Awang membawa usul hudud ke Mesyuarat Kepimpinan Pakatan Pembangkang DAP-PKR-PAS supaya hudud diterima dan dilaksanakan sebagai undang-undang negara jika pembangkang menang PRU dan berkuasa?

2. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri pada 08 Sept 2008 menandatangani Memorandum Persefahaman Pakatan Pembangkang yang menegaskan pendirian 'menjunjung prinsip-prinsip dasar yang termaktub didalam Perlembagaan Persekutuan termasuk dasar seperti kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan?'.

3. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri pada 19 Disember 2009 di Auditorium MBSA Shah Alam dalam Konvensyen Pakatan Pembangkang DAP-PKR-PAS menandatangani Memorandum Persefahaman yang menegaskan akan 'mempertahankan Perlembagan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan?'.

4. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri menyatakan dalam Amanat Perdana Pemangku Presiden bertajuk 'Pilihanraya ke 11: Formula Kemenangan" pada 18 Januari 2003 bahawa 'justru kerana isu Negara Islam dan perlaksanaan Hudud dan Syari'at menjadi punca perpecahan BA dahulu, maka PAS perlu membuat satu pengorbanan dan (ijtihad besar) untuk tidak memasukkan persoalan Negara Islam dan perlaksanaan hudud diperingkat Federal. Peruntukkan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub didlam Perlembagaan Persekutuan dan seperti yang diamalkan kini diperingkat Federal. Seandai menang dalam pilihanraya akan datang, BA atau Pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat Federal atau Pusat, yang mendokongi Perlembagaan Persekutuan sedia ada?'.

5. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang yang menyatakan semasa Muktamar Agong PAS 2011 bahawa 'Negara Islam tidak disebut dalam Al-Quran, yang disebut ialah Negara Berkebajikan?'.

6. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang pada 08 Jan 2013 bersesama dengan Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang menyatakan kristian boleh menggunapakai kalimah ALLAH, dan walaupun Majlis Syura' PAS telah pada 13 Jan 2013 menegaskan kristian tidak boleh mengguna-pakai kalimah ALLAH atas soal aqidah, Datuk Seri Hadi Awang tidak pernah menarik balik persetujuan pembangkang 08 Januari 2013 tersebut?

7. Adakah Datuk Seri Hadi Awang lupa kenyataan beliau mengenai perlaksanaan hudud semasa mengambil alih menjadi Menteri Besar Terengganu?

Sebenarnya saya boleh aturkan beberapa lagi kenyataan dan pendirian Datuk Seri Hadi Awang dan PAS mengenai hudud dan negara Islam.

Pokok pangkalnya, janganlah jadikan hudud sebagai modal meraih undi hanya bila tiba musim pilihanraya sahaja. Takutlah kepada ALLAH!

Dan janganlah bermegah dengan calon PAS bagi PRK Sg. Limau lulusan agama, lulusan Al-Azhar. Kita memang menghormati para ulama dan ilmuan, termasuk para Ustaz dan Ustazah yang benar-benar hidup melaksanakan ajaran Islam.

Tetapi jangan lupa pernah ada dua orang Ustaz dan Ustazah lulusan Al-Azhar Mesir telah mengisytiharkan diri murtad dan keluar daripada agama Islam. Pernah ada Ustaz dicekup berkhalwat. Pernah ada Ustaz yang menyondol isteri orang. Menjadi Ustaz dan Ustazah, menjadi graduan dan lulusan Al-Azhar semata-mata bukan tiket dan kelayakan untuk menjadi pemimpin dan wakil rakyat!

Yang penting ialah amanah dan quwwah, selain beriman dan benar-benar memperjuangkan Islam yang sebenarnya seperti yang diperintahkan ALLAH didalam Al-Quran dan Sunnah Rasulullah saw.

Bagi penduduk dan pengundi Sg. Limau, gunakanlah aqal fikiran yang waras dan rasional. Jangan lupa siapakah yang sebenarnya menghina Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Razak semasa Allahyarham menjadi Menteri Besar dahulu? Jangan lupa siapa yang cuba mengaibkan dan menjatuhkan Kerajaan pimpinan Allahyarham dahulu?

Bukan UMNO; bukan BN; bukan Dato' Sri Najib; bukan Tan Sri Muhyiddin; bukan Datuk Paduka Mukhriz; bukan Tun Mahathir; bukan Perkasa; dan bukan saya!

BUKAN! BUKAN! BUKAN!

Hangpa sendiri tau siapa! Jadi jangan terkeliru dengan mainan silap mata, sandiwara, pembohongan, gambar palsu dan macam-macam lagi. Ini semua Islam tidak ajar kita.

Dan jangan lupa kenyataan Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Abdul Razak apabila kerajaan PAS tewas dalam PRU 13, 'nasib baik PAS tak menang sheh'!

Oleh itu atas kesedaran Islam, atas keinsafan bangsa Melayu, dan demi kebenaran dan perjuangan...


Marilah kita Beranikan Diri Berhijrah! Sumber


Friday, 1 November 2013

Video Fathul Bari Bongkar Prihal Ketakutan Azhar Idrus & Ustazah Celop Abby


PAS membawa persoalan kononnya kalau Palestin mendesak Malaysia, termasuk Slovakia, Ukraine, Belanda, Australia, Hungary, Jepun, Switzerland dan Sierra Leone. Malah Mesir, Jordan, Bahrain, Iraq, Iran, Maghribi, Lubnan, Sudan, Syria, Turki, Algeria, Pakistan, Indonesia, Yaman dan Afghanistan adalah antara negara Islam yang telah menandatangani ICCPR.

Kenapa Malaysia melalui delegasi Gabungan Pertubuhan-pertubuhan Islam Dalam Proses Semakan Berkala Sejagat (MuslimUPro) ke Geneva, Switzerland baru-baru ini menyatakan kegusaran lantaran tekanan antarabangsa supaya Malaysia menandatangani International Covenant on Civil and Political Rights 1966 (Perjanjian Antarabangsa Tentang Hak-Hak Awam dan Politik)

Alasan mereka adalah Sebagai sebuah negara Islam yang bercita-cita kelihatan moderat di peringkat antarabangsa, keraguan untuk menandatangani ICCPR tidak mencerminkan hasrat wasatiyyah pimpinan negara ini. Apakah yang Malaysia tunggu lagi? Perjanjian ini akan melindungi hak-hak minoriti agama. Ini merupakan satu tindakan paling waras untuk dilakukan oleh Malaysia bagi mengimbangi kepelbagaian agama, dan mazhab yang wujud di negara ini.

Tetapi persoalan yang mereka enggan nyatakan adalah.

1. Relakah anda melihat perkahwinan campuran agama tanpa perlu menukar atau memeluk islam terlebih dahulu, seperti indonesia yang hingga sekarang tak mungkin dibendungi lagi?

2. Adakah kedudukan Palestin, iraq, Syria dan Afhanistan yang bergolak dengan pelbagai serangan samada sesama sendiri mahu ancaman luar layak dijadikan contoh untuk kita turuti saranan mereka.

Hakikatnya kekuatan Malaysia kerana berjaya membendung perpecahan ummah dari sebab ketegasan menutup pintu-pintu pepecahan ummah. Mengugurkan Islam Agama resmi adalah permulaan terbaik memecahkan kekuatan perpaduan islam di Malaysia. 

Malah sudah setengah abab negara kita aman kerana formula ini. Jadi kenapakah formula yang menunjukan Malaysia adalah negara islam di dunia perlu mencontohi negara islam yang serba kucar-kacir dan berlumba-lumba memohon tunjuk ajar kejayaan Malaysia kepada mereka. 

Ingat negara ini diterajui oleh kepimpinan Islam yang berjaya menggegar jendela dunia dari formula memperkukuhkan kedudukan islam tanpa mampu digugat oleh mana-mana pihak. Jadi kenapa perlu diubah?

3. Manakala Belanda, Australia, Hungary, Jepun, Switzerland dan lain-lain, sejauh mana mereka memikirkan kepentingan perpaduan ummah di negara ini? Siapa mereka dan agama apa mereka anuti?

Ini hanya antara yang mudah untuk difikirkan, jika mahu lebih detail rujuk siaran lalu di pautan ini dan pautan pembohongan Nurul Izzah di sini.

Manakala video ini adalah isu yanh paling ditakuti untuk disentuh oleh Ustaz Azhar Idrus, Ustazah Celop Abby Abadi malah Bob Lokman sekalipun tak berani buka mulut. Kerana mulut mereka demi memenangkan impian PAS yang membiayai kehidupan mereka, dan apa kisah dengan kepentingan Ummah yang diamanahkan Allah.


Video Punca Anwar Dinafikan Masuk Berkempen PRK Sungai Limau

Ini kalilah perbuatan melampau di masa lampau Anwar terhadap Arwah Azizan benar-benar memakan diri sendiri. Berbanding Azmin, Anwar diharamkan langsung menjejak Sungai Limau. Benarkah punca Anwar pernah dikatakan oleh arwah Azizan sebagai tidak boleh dipercayai telah memperngaruhi kempen PRK kali ini?

Video ini akan memberi anda jawapan tentang apa yang sebenarnya berlaku.Menurut rakan blogger PPM yang sedang berada di Sungai Limau telah mendedahkan pelbagai faktor yang menyebabkan Anwar dihalang masuk ke PRK Sunngai Limau antaranya

 1. Anwar dulu menghentam Allahyarham Tan Sri Azizan yang ketika itu menjadi Menteri Besar Kedah
 2. Phahrolrazi yang memang nak menjatuhkan Ustaz Azizan dikhabarkan merupakan proksi Anwar Ibrahim
 3. Anwar Ibrahim yang meletakkan Phahrolrazi dalam puak Anwarinas dalam parti PAS
 4. Anwar Ibrahim sudah tidak disukai kerana dia merupakan pemimpim Pakatan yang gagal
 5. Untuk mengetahui lebih lanjut baca di pautan ini. Tetapi poster dibawah telah menggambarkan apa yang sedang berlaku di Sungai Limau.Panas Video Celupar Khalid Samad Menangis Malu Depan Hasan Ali Dalam Makamah

Akhirnya semegah-megah, selantang-lantang si Khalid Samad akhirnya tersungkur jatuh terlentang juga rupanya, dan barulah ternampak tersedar langit itu tinggi ke rendah. Bahana keceluparan memfitnah Hasan Ali mengakibatkan Khalid menangis tanpa air mata. Siang malam tidak lena menunggu saat-saat berapa jutakah bakal Makamah putuskan bayaran saman. Cer tengok apa kisahnya kat bawah ni..


Presiden Jalur Tiga Malaysia (Jati), Datuk Dr Hasan Mohamed Ali berjaya dalam samannya terhadap Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Abdul Samad, yang didakwa mengeluarkan kenyataan memfitnah beliau dalam satu sidang media pada Februari 2012.

Hakim Datuk Yaacob Md Sam membuat keputusan itu selepas berpuas hati Hasan berjaya membuktikan kenyataan Khalid, yang juga Timbalan Pesuruhjaya III Pas Selangor, dibuat dengan niat jahat.

Dalam penghakimannya, Yaacob berkata dalam kes itu, mahkamah perlu melihatsama ada sidang media Khalid bertujuan menjawab dakwaan Hasan terhadap beliau berhubung isu 'parasit'.

"Setelah menimbang keterangan yang ada dan hujahan kedua-dua pihak, mahkamah mendapati defendan telah melebihi atau melangkaui daripada hanya mengadakan sidang media bagi tujuan mempertahankan diri tetapi telah menjangkau kepada isu yang tiada kaitan dengan perkara yang dituduh oleh plaintif, iaitu tentang isu parasit.

"Kenyataan defendan melebihi komen yang adil dan defendan tidak boleh dilindungi di bawah perlindungan bersyarat," katanya.

Yaacob menetapkan 27 November ini untuk mendengar hujah kedua-dua pihak berhubung jumlah ganti rugi dan kos.

Penyataan tuntutan Hasan, yang difail pada 12 April tahun lepas, mendakwa Khalid telah menuturkan perkataan bersifat fitnah terhadap beliau dalam sidang media bertarikh 24 Februari 2012.

Beliau berkata lanjutan sidang media itu, Khalid menerbitkan atau mengakibatkan penerbitan fitnah berkenaan dalam bentuk artikel bertajuk 'Video: Siapa Taja Hasan Ali' di laman blog defendan di http://www.khalidsamad.com.

Plaintif juga mendakwa wartawan yang hadir melaporkan kenyataan Khalid dalam portal berita atas talian, antaranya, laman sesawang 'mstar' melalui artikel bertajuk 'Khalid Soal Sama Ada Puncak Niaga & Syabas Taja Jati' dan laman sesawang 'Malaysiakini' dengan artikel 'Pas asks Hasan Ali: Who's funding you?'.

Hasan berkata penerbitan kenyataan itu mengakibatkan kerosakan atau keburukan yang teruk terhadap reputasi, imej dan nama baiknya selain merendahkan martabat beliau di mata anggota masyarakat.

Sehubungan itu, beliau menuntut ganti rugi am, teladan dan teruk selain perintah injunksi menghalang Khalid daripada terus menerbit atau menyebabkan penerbitan kenyataan fitnah berkenaan, faedah pada kadar lapan peratus, kos serta relif lain yang difikir wajar oleh mahkamah.

Pembelaan Khalid, antara lain, mendakwa selepas dipecat oleh Pas dan sebelum sidang media berkenaan, Hasan telah mengadakan ceramah jerayawara di seluruh negara, dan dalam ceramah itu, plaintif antara lain menyerang Pas serta beliau dengan pelbagai tuduhan seperti 'parasit' dalam Pas.

Khalid juga mendakwa kenyataan beliau bukan bersifat memfitnah Hasan dan ia mempunyai unsur pernyataan fakta dan/atau pendapat.

Ahli Parlimen itu berkata jika sekalipun kenyataan berkenaan adalah fitnah, yang mana dinafikan, ia merupakan satu komen adil dan berpatutan berasaskan fakta serta perkara benar dan tepat.

Sepanjang perbicaraan, Hasan yang diwakili peguam Hasnal Rezua Merican memanggil dua saksi manakala Khalid, yang diwakili peguam Azhana Mohd Khairudin, mengemukakan tiga saksi. - Bernama

Thursday, 31 October 2013

Hebat Azmin Semakin Berani Pamer Taringnya Lebih Tajam Dari Anwar

Pertembungan Azmin dengan Anwar bukan cerita baru lagi, malah berulang-ulang dari satu isu ke satu isu. Pertembungan mereka menjadi satu babak kerisauan yang amat dikalangan rakan Pakatan Rakyat. Bah menjejaskan kempen PRK Sungai Limau.


Apa yang sedang berlaku? Adakah Azmin telah memberi signal kepada Anwar untuk berundur kerana status populariti Anwar sudah tidak melayakannya sebagai ketua pembangkang mahupun menerajui PKR.

yang terbaru selepas pertelingkahan melibat Guan Eng dengan Khalid sekarang Azmin bantai Anwar dalam bab GST. Baca dibawah.


Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali mengakui cukai barangan dan perkhidmatan (GST) merupakan sistem percukaian yang telus, efisien serta mampu memberi kebaikan jangka panjang kepada ekonomi negara.

Berbeza dengan pemimpin pembangkang lain termasuk Ketuanya, Datuk Seri Anwar Ibrahim, beliau yang dilihat lebih bersikap realistik dalam berpolitik berkata, pembangkang juga tidak pernah mengambil pendirian menolak GST.

Walau bagaimanapun, jelas Azmin, pembangkang berpendirian April 2015 bukan masa sesuai untuk kerajaan menguatkuasakan GST bagi menggantikan cukai jualan dan perkhidmatan (SST) yang kadarnya berjumlah hingga 16 peratus.

"Saya tegaskan pakatan pembangkang tidak pernah mengambil pendirian menolak GST.

"Pendirian kita jelas, GST ini sistem percukaian yang cukup telus, efisien dan dalam jangka masa panjang akan memberi kebaikan kepada ekonomi negara. Cuma persoalannya apakah Malaysia sudah bersedia," katanya semasa membahas Rang Undang-Undang Perbekalan 2014 di Dewan Rakyat hari ini.

Isnin lalu, Anwar ketika turut membahaskan Rang Undang-Undang Perbekalan 2014 bertindak memutar-belitkan fakta mengenai GST selepas menuduh pelaksanaan sistem percukaian itu merupakan perbuatan 'jenayah' Barisan Nasional (BN) kepada rakyat.

Dalam pada itu, Azmin turut mengakui Malaysia tidak boleh selama-lamanya bergantung kepada hasil cukai petroleum dan gas semata-mata jika berhasrat muncul sebagai sebuah negara maju berpendapatan tinggi dalam masa tempoh tujuh tahun lagi.

"Kita sedar asas cukai di negara ini agak sempit dan kita perlu satu reformasi sistem percukaian yang menyeluruh dengan asas cukai yang lebih komprehensif bagi menggantikan SST yang ketika ini menyumbang tujuh peratus kepada pendapatan negara," katanya.

Menurut Azmin, dalam aspek pelaksanaan GST kerajaan perlu memperbetulkan falsafah serta matlamat percukaian tersebut iaitu bertujuan merangsang rakyat meningkatkan simpanan, bukannya berobjektif memperoleh pendapatan sebanyak RM27 bilion.

Beliau menambah, kerajaan juga perlu belajar dari negara maju yang mana negara terbabit hanya mula melaksana GST selepas infrastruktur cukai sudah kukuh di samping kadar cukai pendapatan turut dikurangkan bagi memastikan rakyat tidak terbeban.

Katanya, di negara maju sebaik sahaja GST dilaksana kadar cukai pendapatan dan korporat diturunkan kepada kadar yang signifikan.

"Tetapi kita untuk mengurangkan beban diganti dengan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M). Penurunan cukai pendapatan antara satu hingga tiga mata tidak memadai," katanya.

Sementara itu, Anwar dilihat membuat pusingan 'U' selepas mengubah pendiriannya apabila mengakui bahawa Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) adalah satu sistem percukaian yang baik dan efisien.

Anggota Parlimen Permatang Pauh itu berkata beliau sedia maklum mengenai GST sejak menjadi Timbalan Perdana Menteri pada 1993 (yang juga Menteri Kewangan ketika itu).

"Saya setuju sistem GST efisien, tetapi saya tidak laksanakannya sampai 1998, ada sebab kenapa saya tidak laksanakan," katanya ketika menyampaikan ucaptama dalam Taklimat GST dan Belanjawan 2014 di Parlimen.

Menurut Anwar terdapat dua aspek yang perlu dilihat sebelum sistem percukaian yang telah lama diguna pakai di negara maju dan negara jiran seperti Singapura serta Indonesia itu boleh dilaksanakan di negara ini.

"Kita harus memastikan bahawa pendapatan rakyat adalah tinggi dan kita juga perlu memastikan negara mempunyai struktur percukaian yang baik," katanya.Lagi Kes Pengawal Keselamatan IC Palsu Bersenjata Api Rompak Kedai Emas

Mungkin kerana tertekan dengan tindakan kerajaan Malaysia memburu pengawal semua pengawal keselamatam asing yang bersenjata. Menyebabkan seorang lagi pengawal keselamatan tanpa ic bertindak nekad merompak kedai emas dengan menggunakan senjata api.

PETALING JAYA: Seorang pengawal keselamatan yang memiliki senjata api merompak sebuah kedai emas di KL Festival City Mall, dekat Setapak pada Khamis.

Rompakan berkenaan berlaku pada pukul 9 pagi dan sumber polis mengesahkan suspek merupakan rakyat Sabah yang menggunakan kad pengenalan palsu.

Pengawal keselamatan berkenaan telah bekerja kurang dua daripada dua bulan, mengacukan pistol kepada pemilik kedai emas berkenaan dan melarikan diri dengan satu dulang barang kemas pada pagi Khamis.

Timbalan Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Polis Kuala Lumpur, Asisten Supritendan, Khairi Ahrasa berkata ketika kejadian pemilik kedai dan tiga pekerjanya sedang bersiap sedia untuk membuka kedai.

"Mereka telah membaca mengenai apa yang berlaku di sebuah bank dan segera menyerahkan dulang berisi barang kemas kerana berasa takut kejadian sama akan berulang kembali," katanya.

Pengawal keselamatan tersebut, yang ketika kejadian memakai pakaian seragam segera mengambil dulang berisi barang kemas itu dan dengan selamba keluar daripada pusat membeli belah berkenaan.

"Ia berlaku sangat pantas, dan tiada siapa menyangka ia akan berlaku kepada kami," kaanya sambil menambah pihak polis masih menyiasat nilai barang kemas yang dicuri.

Polis juga sedang menyiasat sama ada pistol yang digunakan dalam rompakan tersebut dikeluarkan kepada suspek oleh syarikat kawalan keselamatan tempatnya bekerja atau milik peribadi.

Sementara itu, Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ada kemungkinan pengawal keselamatan tersebut merupakan perompak yang meniru aksi rompakan yang berlaku di sebuah bank baru-baru ini.

"Ada kemungkinan pengawal keselamatan itu mendapat idea daripada pengawal keselamatan yang merompak Ambank.

"Saya juga tidak menolak kemungkinan terdapat beberapa kes melibatkan pengawal keselamatan merompak majikan mereka," katanya.

Justeru, beliau menggesa syarikat kawalan keselamatan menyemak dengan teliti latar belakang kakitangan mereka terlebih dahulu.

"Sekiranya mereka ada rasa ragu-ragu mengenainya, tolong hubungi pihak polis dan kami akan membantu anda," katanya.

Khalid berkata pihak polis sedang memberi perhatian serius kepada pengawal keselamatan dan semakan secara rawak turut dijalankan di seluruh negara.

Ketika dihubungi, syarikat kawalan keselamatan yang mengambil pengawal keselamatan itu berkata suspek dikenalpasti sebaai warga Sabah melalui kad pengenalannya.

Namun pihaknya enggan mengulas sama ada pihaknya ada melakukan pemeriksaan terhadap latar belakang suspek atau dia mempunyai lesen untuk membawa senjata api.

Pada 23 Oktober lalu, seorang pengawal keselamatan menembak mati pegawai bank Norazita Abu Talib selepas dia membuka pintu bilik kebal sebuah bank di Subang Jaya.

Suspek berjaya melarikan diri dengan wang rompakan berjumlah RM450,000 daripada bilik kebal bank berkenaan.

Bagaimanapun, polis berjaya menemui semula wang bernilai RM20,000 selepas menahan tiga ahli keluarga suspek dan usaha mengesan pengawal keselamatan berkenaan masih giat dijalankan.

Suspek juga dilaporkan menggunakan kad pengenalan palsu dengan menggunakan alamat terakhir di Tawau, Sabah. sumber

Tahniah Melayu Mazlyn Dibeli Gunapakai Sebagai Barua Pelapis DAP

PPM ingin mengucapkan tahniah kepada Dr Mazlyn kerana menjadi melayu yang dibeli dan digunapakai sebagai barua pelapis baru DAP. Keikhlasan dan kesungguhan anda cukup mengujakan kerana anda telah bersedia mengorbankan Agama Bangsa Negara kamu dengan hanya memahami kulit luar DAP.

Ini antara luahan peribadi Mazlyn demi menghalalkan diri sebagai barua DAP.

Pada pendapat saya, sesuatu yang dahsyat berlaku dan bukan sahaja daripada segi keputusan pilihan raya, tetapi juga kata-kata yang dikeluarkan sesetengah pemimpin yang jelas menunjukkan sifat perkauman. Saya amat terkejut dan tidak menyangka keadaan boleh menjadi seteruk itu. 
Rasa tertipu dan tidak puas hati sebagai rakyat biasa telah memberi saya semangat berjuang dan bahan tulisan yang saya tidak akan jemu menulis kerana ia adalah soal kebenaran. Sehingga Malaysia dapat mengamalkan sistem demokrasi yang benar-benar adil, dengan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) yang benar-benar bebas dan pilihan raya yang telus dan diyakini oleh rakyat; saya tidak akan rasa senang. 
Malaysia adalah negara yang kaya dengan sumber manusia dan sumber bahan asli. Kita mempunyai keupayaan untuk bersaing di peringkat dunia kerana mempunyai rakyat yang berpendidikan dan infrastruktur yang baik. Namun begitu, ada sesuatu yang menjadi penghalang kepada semua ini, dan bagi saya ia adalah kerajaan dan polisi yang terlalu banyak membabitkan rasuah, penyelewengan dan kronisme. 
Malaysia impian saya hanya akan tercapai jika lebih ramai rakyat mengambil berat mengenai politik dan berkecimpung dalam bidang ini untuk membawa perubahan. 
Saya membuat keputusan untuk menjadi ahli parti politik. Semasa saya menimbang-nimbang parti politik mana yang ingin saya sertai, saya sering ditakutkan oleh seorang rakan yang berkata kononnya orang Cina ingin mengambil alih negara. Mendengar kata-kata itu saya langsung membuat keputusan untuk menjadi ahli DAP. 
Saya amat beruntung kerana diperkenalkan kepada ahli DAP yang berwibawa oleh rakan di bidang perubatan. Saya dapat rasakan ini adalah keputusan yang baik dan peluang yang tidak akan saya sia-siakan supaya suatu hari nanti, anak-anak saya akan mewarisi Malaysia impian saya.

Inilah melayu yang teperuk dalam tempurung yang tiba-tiba laungkan kesucian DAP tetapi cuba kita bandingkan penulisan ini.

Nama saya Peter dan saya adalah ahli DAP sebuah cawangan di Johor.Saya menyertai DAP sejak tahun 1998.Saya masuk DAP kerana percaya parti DAP memperjuangkan demokrasi tulen untuk rakyat Malaysia.Walaupun saya seorang yang cerdik dan memilki ijazah tetapi saya pun tertipu dengan DAP.Mereka bukan berjuang untuk rakyat Malaysia tetapi berjuang untuk Dinasti Lim.

Kerana saya terlalu lantang melawan Dinasti Lim terutamanya dalam kes penipuan CEC hidup saya menjadi tidak aman.Saya sering diganggu oleh taiko-taiko yang dipelihara Dinasti Lim.Untuk sementara waktu saya melarikan diri ke Indonesia kerana gangguan taiko Lim.Hidup saya lebih aman disini dan saya akan berjuang daripada jauh untuk memastikan semua rakyat Malaysia tahu kejahatan Dinasti Lim. rujuk sini untuk 13 posting kejahatan DAP

Atau bagaimana pula pendedahan dari warga China terhadap rancangan dan muslihat CINA DAP MALAYSIA.

BACA APA PENULIS KATA BERKENAAN CINA MALAYSIA:
Pandangan ini adalah dari Ye Lin-Sheng yang berasal dari china tetapi seorang ahli perniagaan di Malaysia, Hong Kong dan Australia, Thailand, Singapura, Britain dan Amerika Syarikat.


Beliau mempunyai banyak pengalaman yang melibatkan orang Cina di negara yang disenaraikan itu. Tetapi orang Cina di Malaysialah yang paling tidak bersyukur, kejam, serta mengkhianati perjanjian ataupun dipanggil perlembagaan. Dalam buku Ye Lin-Sheng The Chinese Dilemma (East West Publishing, Australia, 2003), Ye Lin-Sheng menulis: Baca 7 sebab yang diberi disini
Atau bagaimana kita ambil tahu kenapa Tunku Aziz yang merupakan melayu pernah memegang jawatan tertinggi dalam DAP keluar meninggalkan DAP walaupun ditawarkan dengan pelbagai ganjaran. Tunku Abdul Aziz meletak jawatan Naib Pengerusi DAP dan bertindak keluar daripada parti itu dua hari lepas selepas dikecam kepimpinan parti itu kerana mengkritik DAP yang terselah dengan sistem kuku besi. Pernahkah Mazlyn mengkaji kenapa ini berlaku?

Atau bagaimana pula dengan Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP) Rahmad Ishak keluar daripada parti DAP. Beliau menuduh parti itu memperalatkan orang Melayu untuk agenda politik sempit dengan berselindung di sebalik istilah 'berbilang kaum.'

Menyelar Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng sebagai pemimpin ala-Hitler yang memimpin parti itu secara kuku besi bersama bapanya Kit Siang.

"Parti DAP bukanlah tempat orang Melayu berlindung, tetapi sebaliknya dipergunakan secara senyap dan halus untuk memuaskan hawa nafsu pemimpin mereka.

"Malah penggunaan istilah amar makhruf nahi mungkar hanyalah diperdagangkan oleh Lim Guan Eng dengan niat untuk mendapatkan sokongan orang Melayu," kata beliau.
Atau bagaimana dengan seorang lagi ahli Melayu DAP yang asalnya dibawa masuk ke dalam DAP oleh Theressa Kok.

PULAU PINANG 22 Julai 2011. Ahli DAP Jelutong, Mohamed Razali Abdul Rahman yang baru-baru ini tampil menjadi saksi mengenai majlis kesyukuran tertutup untuk paderi-paderi di sebuah hotel di Jalan Macalister di sini mendakwa dia sekali lagi menerima ugutan bunuh daripada orang tidak dikenali, semalam. 
Beliau yang dipecat daripada DAP pada 6 Julai lalu mendakwa diugut sekali lagi menerusi panggilan telefon kira-kira pukul 10.05 pagi.
Pada 2 Jun lalu, Mohamed Razali, 42, pernah menerima ugutan bunuh menerusi nota ditulis atas sekeping kertas yang diletakkan di depan pintu rumahnya.

Dalam panggilan yang diterimanya semalam, Mohamed Razali mendakwa seorang lelaki dipercayai berbangsa Melayu mengugut akan melakukan sesuatu terhadap dirinya jika beliau mendedahkan rahsia parti.
"Pemanggil itu berkata begini: Hang jangan dok dedah apa pun. Hang baru hilang kerja. Lepas ni hang pulak nanti hilang. 
"Saya percaya ugutan ini ada kena mengena dengan kenyataan saya yang disiarkan dalam akhbar baru-baru ini," katanya ketika ditemui selepas membuat laporan di Balai Polis Jelutong di sini hari ini.

Selasa lalu, Mohamed Razali melahirkan hasrat untuk mendedahkan mengenai perancangan DAP yang dianggap menindas serta menganiaya rakyat khususnya orang Melayu. 
Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi sebelum ini menafikan dakwaan kononnya beliau menganjurkan satu majlis pertemuan paderi-paderi dari seluruh negara yang turut berikrar untuk menjadikan Kristian sebagai agama rasmi Persekutuan sekali gus melantik Perdana Menteri dalam kalangan penganut agama itu. 
Menurut wakil rakyat DAP itu, beliau hanya menghadiri majlis kesyukuran yang diadakan secara tertutup untuk paderi-paderi tersebut di sebuah hotel di Jalan Macalister sebagai tetamu. 
Bagaimanapun, pada 13 Mei lalu, Mohamed Razali membuat laporan bagi membantu polis melakukan siasatan mengenai penganjuran majlis itu.
Beliau berbuat demikian setelah kecewa dengan pembohongan oleh pihak terlibat mengenai majlis berkenaan

Sekarang Theresa Kok yang juga membawa masuk Mazlyn. Jadi dimana silap jika Dr Mazlyn dilebel barua pelapis baru DAP. 

Video Kebodohan Pengacara Islam Menghina Menyindir Khalimah Allah Dan Keputusan Makamah

Negara kita memang mempunyai hak kebebasan bersuara, tetapi wajarkah kebebasan kita itu dipergunakan untuk mencetuskan sentiviti agama? Penerbit video Allah Apa Lagi, cukup seronok bermain isu panas dengan agenda mereka sendiri tanpa memikirkan impak dan sentiviti orang-orang islam.

Perkasa Malaysia (Perkasa) Perak hari ini membuat laporan polis terhadap satu klip video bertajuk That Effing Show #95: Allah, Apa lagi? di laman YouTube yang memaparkan unsur sindiran terhadap keputusan Mahkamah Rayuan berhubung penggunaan kalimah Allah pada 14 Oktober lalu.

Dari segi bahasa memanglah nampak tidak salah tentang perkataan "Allah" tetapi orang islam yang menjadi jurucakap dalam video tersebut tahukah tentang agenda tersembunyi ini dan apa ertinya:
 • Disebut dalam terjemahan Al Kitab (ms 197 ayat 25-27) “Akulah yang memberi hidup dan membangkitkan orang mati”, kata Yesus kepada Marta. “Orang yang percaya kepada Ku akan hidup, walaupun ia sudah mati. Dan orang hidup yang percaya pada Ku, selama-lamanya tidak akan mati. Percayakah engkau akan hal itu. “Tuhan,” jawab Marta, “saya percaya Tuhan Anak Allah, Raja Penyelamat yang akan datang kedunia ini”.

 • Disebut alam terjemahan Al Kitab (ms 379 ayat 9) “jika Peti Perjanjian itu dibawa kearah negerinya sendiri, iaitu Bet-Semes, itu bererti bahawa Allah orang Israellah yang telah mendatangkan celaka yang hebat itu kepada kita. Tetapi jika pedati itu tidak menuju kesana, kita akan tahu bahwa musibah itu bukan dari Allah Israel, melainkan kebetulan saja”;

 • Disebut dalam terjemahan Al Kitab (ms 246 ayat 13) “hormatilah TUHAN, Allahmu, dan berbaktilah kepada Dia sahaja, dan bila kamu bersumpah, lakukanlah demi nama Nya saja”;

 • Lafaz dalam upacara baptis berbunyi “saya membaptiskan kamu dengan atas nama Allah Bapa, dengan atas nama Allah Putera dan dengan atas nama Allah Ruh Kudus”;

 • Risalah menyebut “Rencana Allah Untuk Menyelamatkan Kita Dari Dosa Ialah Dengan Mengutus Anaknya Yang Tunggal”;

 • Risalah menyebut “Yesus Adalah Allah Dalam Bentuk Manusia”;

 • Risalah bertajuk “Allah Pilih Pemimpin” menceritakan ketuhanan triniti;

 • Risalah bertajuk “Firman Allah Hidup” menceritakan tentang bible;

 • Risalah bertajuk “Jalan Kepada Allah” menceritakan tentang pengutusan Jesus;

 • Nama sebuah gereja iaitu Gereja Katolik Santa Maria Bonda Allah;

 • Nama sebuah gereja iaitu Gereja Kristus Domba Allah;

 • Nama sebuah gereja iaitu Gereja Sidang Jemaat Allah;

 • Nama sebuah gereja iaitu Gereja Allah Itu Kasih;

 • Tajuk lagu “Allah Peduli” dengan lirik menyebut “Allah mengerti, Allah peduli, Segala persoalan yang kita hadapi, Tak akan pernah dibiarkannya, ku bergumul sendiri, SebabAllah Yesus ku mengerti” nyanyian Agnes Monica;

 • Tajuk lagu “Harapan Bangsa” dengan lirik menyebut “Bapaengkaulah harapan negara ini, Kaulah satu-satunya harapan di bumi Malaysia, Yesus engkaulah harapan segala bangsa, Nyatakanlah kebenaran mu” nyanyian Jaclyn Victor
Rujuk sini untuk mengetahui persolan secara terperinci dan dalam masa yang sama pengacara islam dalam video ini ada menyebut "Apa hendak takut islam agama resmi" tetapi tahukah mamat ini, ketika ini ada agenda sulit tuntutan NGO COMANGO yang berusaha keras menghapuskan atau melucutkan status Islam Agama Resmi baca pautan ini untuk lebih lanjut

Pendek kata kalau kita bercakap dari pengertian bahasa memang tidak salah tetapi jika kita teliti dari sudut gerakan halus dan agenda sulit anada rasa ini wajar dipermain-main dan disindir-sindir sesuka hati?Wednesday, 30 October 2013

Janji-janji Mukhriz Kepada Arwah Azizan Menjadi Agenda Kerajaan Kedah

Ramai yang tidak tahu apakah perjanjian antara Mukhriz dengan Arwah Azizan semasa peralihan kuasa kerajaan Kedah PAS kepada UMNO. Ini membuktikan sesungguhnya Arwah Aizan lebih mengharap dengan Datuk Mukriz berbanding ahli-ahli PAS sendiri yang sentiasa mengkhianati Arwah hingga akhir hayatnya. Cerita ini diceritakan secara mendalam di pautan ini. Dan di bawah adalah luahan secara peribadi oleh Datuk Mukhriz.

Datuk Mukhriz Mahathir menegaskan, beliau tidak pernah mengkhianati janji apabila diminta oleh bekas Menteri Besar, Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak supaya menjaga Kolej Universiti Insaniah (Kuin) di bawah pentadbirannya.

Beliau berkata, Kuin kini dijaga sebaik mungkin menerusi cara pentadbirannya yang tersendiri dengan memastikan kebajikan warga kolej universiti berkenaan terbela.

Katanya, beliau bukan jenis mungkir janji tetapi perlu dilihat juga apa janji yang dibuat.

"Allahyarham minta saya menjaga Kuin dan saya berjanji akan jaga. Jadi itu yang saya buat. Saya tafsirkan apabila Allahyarham menyebut supaya menjaga Kuin itu maksudnya menjaga warga Kuin, tidak semestinya bangunan kerana itu hanya fizikal. Yang kita hendak jaga warga Kuin," katanya kepada pemberita selepas majlis perjumpaan warga pendidik di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Dulang di sini hari ini.

Mukhriz mengulas mengenai isu yang dimainkan oleh pembangkang dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Limau kononnya beliau enggan meneruskan legasi Allahyarham Azizan termasuk melibatkan kampus Kuin.

Mereka juga menuduh Menteri Besar Kedah tersebut mengkhianati amanah yang diberikan oleh Azizan berhubung Kuin.

Mukhriz berkata, beliau tidak pelik apabila pelbagai persepsi ditimbulkan mengenai beliau kerana dalam PRK seperti ini, ia merupakan masa untuk perkara seperti itu disensasi atau dipolitikkan.

Tegas beliau, apa pun keputusan yang diambil oleh kerajaan negeri, ia akan dipastikan bertepatan dengan mandat yang diberikan oleh rakyat.

Mukhriz, semua pihak memahami apabila berlaku peralihan kuasa pentadbiran, Menteri Besar baharu yang akan menentukan hala tuju kerajaan negeri.

"Apatah lagi peralihan kuasa ini berlaku antara dua parti berbeza. Tiada istilah yang mana Menteri Besar baharu yang datang dari parti berbeza mewarisi tanggungjawab daripada pihak sebelumnya.

"Kita mempunyai hak eksekutif untuk membuat keputusan sendiri. Yang penting kepentingan warga Kuin tentu diberi keutamaan," ujar beliau.

Justeru, kata Mukhriz, tidak timbul isu sama ada beliau mengkhianati janjinya terhadap Allahyarham Azizan yang juga merupakan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sungai Limau.

"Ia tidak langsung berlaku. Kalau hendak cerita pasal khianat ini, saya ingat ada orang lain yang lebih mengkhianati," katanya.

Artikel Penuh:

Ketenangan dan kematangan Datuk Mukhriz terserlah sebagai calon generasi pelapis yang bakal memimpin di peringkat tertinggi pemerintahan negara.

Bukti-bukti PAS Tertekan Dengan Aura Berbisa Muhyiddin Yassin #PRKSungaiLimau

PRK Sungai Limau cukup menggambarkan PAS amat terdesak hingga sanggup menggunakan pelbagai kaedah dan helah untuk memperngaruhi pengundi Sungai Limau, supaya terus menghindar dan membenci Muhyiddin Yassin dan seluruh jentera UMNO yang bergerak aktif dalam kempen PRK Sungai Limau.

Sentuhan aura Muhyiddin amat berbisa buat PAS. Sambutan dikalangan warga pondok juga luar biasa. Mereka semakin selesa dengan kehadiran Muhyiddin hinggakan diberi sambutan mengalakan tanpa ada sebarang insiden memboikot.

Ini jelas membuktikan dengan kekuatan Mukhriz bersifat keagamaan dan gabungan Muhyiddin Yasin yang amat faham kehendak dan tuntutan masyarakat Sungai Limau, telah memberi satu gambaran jelas yang penerimaan kehadiran UMNO kini telah meningkat ke fasa tertinggi di Sungai Limau, ke satu fasa masyarakat Sungai Limau bergitu yakin dengan prinsip pembela ABATA UMNO berbanding PAS.

Sikap dan corak kempen PAS adalah lebih kepada mengangkat isu-isu remeh tetapi tidak berani membawa isu ABATA seperti NGO COMANGO yang didalangi Pakatan Rakyat sedang rancak menuntut penghapusan Islam Agama Resmi Malaysia, kebebasan LGBT dan banyak isu lain Rujuk siaran PPM yang lepas. Ini membuktikan PAS sekadar dahaga kuasa tetapi enggan bertangungjawap jika rakyat memberi peluang memikul amanah.

Apa yang pasti PAS sekadar mendabit mereka lebih islam dan menidak UMNO sebahagian darinya seperti ceramah Abby Abadi dan Bob Lokman di Sungai Limau. Berbeza dengan UMNO berkempen dengan selogan merapatkan perpaduan sesama islam bukan bertujuan memenangi PRK Sungai Limau semata-mata. Pada UMNO menang atau kalah bukan ukuran tetapi yang penting merapatkan jurang pertelingkahan sesama islam sesama melayu khasnya di Kedah.


JERAI 29 Okt. - Kerajaan akan terus komited dalam memartabatkan agama Islam di negara ini dan memastikan umat Islam terus maju dari semua aspek.

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, tidak ada negara lain yang meletakkan Islam sebagai agama rasmi seperti Malaysia dan sejak dari dahulu kerajaan melakukan pelbagai usaha memajukan iktisad, ekonomi dan sosial umat Islam.

"Usaha dilakukan telah memberi manfaat besar kepada umat Islam seperti pembinaan Universiti Islam Antarabangsa, Takaful Islam, Lembaga Tabung Haji dan banyak lagi," kata ketika berucap pada majlis bersama penduduk Bukit Choras di sini hari ini.

Terdahulu beliau melawat Madrasah Mazahirul Ulum dan mengumumkan bantuan sebanyak RM350,000 bagi pembinaan bangunan pusat tahfiz yang telah ditubuhkan sejak tahun 1995.

Beliau juga mengumumkan peruntukan RM50,000 untuk melebarkan jalan Kampung Bukit Choras.

Menurut Muhyiddin, pembangunan umat Islam tidak akan berjaya ia tidak mendapat sokongan rakyat yang prihatin tentang Islam.

Sehubungan itu beliau meminta penduduk Sungai Limau bersama-sama kerajaan dan memilih wakil kalangan pemimpin yang mewakili kerajaan supaya mereka tidak ketinggalan daripada pembangunan yang dilaksanakan.

"Saya umum peruntukan hari ini tanpa bertanya sama ada Pengerusi Madrasah, Shahrul Nizam Salleh sokong kerajaan atau Pas, ia semata-mata untuk kebaikan anak-anak kita, tapi saya harap beliau sokong kita," kata Muhyiddin.

Walaupun telah banyak dilakukan kerajaan untuk memartabatkan Islam, kata Muhyiddin, tetapi banyak lagi yang perlu dilaksanakan dan kerajaan memberi komitmen berterusan.

Sementara itu Shahrul Nizam ketika berucap berharap kerajaan terus memberi sokongan kepada pusat pengajian pondok yang menjadi benteng bagi mempertahankan akidah umat Islam daripada pengaruh negatif seperti fahaman Syiah yang menular di negara ini.

"Ulama-ulama yang dilahirkan dari sekolah pondok yang bangkit menentang fahaman sesat dan membahayakan umat Islam," katanya. - UTUSAN ONLINE


Apa yang pasti pengumuman Muhyiddin Yasin mendapat sambutan baik dan bukan sekadar janji menambah baik tetapi, kehadiran Muhyiddin memberi impak besar dan cukup menggambarkan UMNO telah meletakan Mukhriz ditempat yang betul di Kedah malah UMNO tidak silap pencaturan dalam meletak Mukriz sebagai Menteri Besar Kedah.

Semoga dengan izin Allah PRK Sungai Limau diterjemahkan melalui undi dengan memihak kepada UMNO. Semangat Berani Hijrah.

Tuesday, 29 October 2013

Panas 17 Sebab Cina Ultra Kiasu Bercita-cita Jadikan Malaysia Seperti Singapura

Politik Malaysia ketika ini semakin memperlihatkan bagaimana Ultra Kiasu bekerja keras untuk mempengaruhi masyarakat cina bersatu di bawah DAP. 

Yang pertamanya tentulah kerana DAP berjaya mengongkong PAS dengan diberi harapan untuk berkuasa.


Manakala PKR pula dikongkong dengan cara berjanji dan bantuan menyelesai kemelut sex dan moral penaung PKR.

Bukan setakat itu Ultra Kiasu cuba bermain api dengan sentimen kristian vs Islam dan sudah pasti targetnya Sabah dan Sarawak yang bercanggah perundangan dengan semenanjung. rujuk siaran PPM yang lalu

DAP juga bermain soal sebebasan mutlak samada agama, sexsuality dan memiliki kekayaan melalui selogan Malaysian Malaysia demi meraih lebih besar sokongan atas pagar.

Pada pasca PRU13 kedudukan melayu semakin goyah dengan perpecahan yang ketara hinggakan kuasa melayu hampir-hampir tumpas. Malah PRU14 saingan lebih sengit dan peluang Ultra Kiasu lebih cerah.

Ini peluangnya buat Ultra Kiasu untuk buat perubahan sepertimana sejarah keluarnya Singapura dari Malaysia telah memberi kekuasaan mutlak untuk Ultra Kiasu berkuasa. Ini adalah 17 sebab kenapa Cina Ultra Kiasu bercita-cita jadikan Malaysia seperti Singapura.

Yang pasti orang melayu ambil faham dan bersatu demi tanah tumpah darah tercinta. SELAMAT MEMBACA...


17 Sebab Cina Ultra Kiasu Bercita-cita Jadikan Malaysia Seperti Singapura

1.Penindasan dan penafian peluang kepada etnik Melayu Singapura dan warga India berleluasa terang-terangan dan memalukan. Ia amat jelas bahawa Kerajaan Singapura juga umumnya dikenali sebagai Pemerintah Keluarga Lee terdiri daripada bapa (Lee Kuan Yew) dan anaknya, yang telah memerintah Singapura sejak tahun 1959, selama mana Castro Brothers memerintah Cuba dan Lee Kuan Yew masih mahu meneruskan polisi yang memalukan ini.2.Singapura adalah sebuah pulau kecil dimana hari ini mempunyai 5 juta orang tetapi jika anda kira betul betul berapa warga asli Singapura yang dilahirkan, ia akan menjadi tidak lebih daripada 2.5 juta atau kurang. Ia juga sama seperti ruang tanah yang paling sesak di dunia seperti Gaza wilayah yang diduduki Israel.3.Pemerintah Keluarga Lee, bapa dan anaknya, tidak menghormati undang-undang. Walaupun Perlembagaan menuntut peluang sama rata kepada semua, mereka hanya mengabaikannya. 
Pulau ini tidak mempunyai undang-undang hubungan antara kaum dan jabatan-jabatan kerajaan dan syarikat-syarikat swasta adalah bebas untuk melibatkan diri dalam diskriminasi kaum sesuka hati.4.20 tahun yang lalu, pulau ini mempunyai hanya 50% daripada penduduk kaum Cina. Hari ini komponen etnik Cina adalah kira-kira 77% dan terus meningkat. 

20 tahun yang lalu, orang Melayu dan India membentuk kira-kira 50% daripada penduduk pulau itu. Hari ini orang Melayu tidak lebih daripada 13% dan India hanya 8%, dan berkurangan.5.Peningkatan yang besar dalam nombor Cina bukan kerana mereka melahirkan ramai anak Cina. Malah ia adalah sebaliknya. Jika dilihat kadar kelahiran cina adalah paling rendah di pulau itu dan merupakan kadar kelahiran paling rendah di dunia, hanya 1% atau lebih. 

Jika polisi perkauman ini ditinggalkan, kaum Cina adalah kaum pertama akan hilang dari pulau ini. Polisi mengutamakan Warga Asing didalam Singapuralah salah satu penyebab punca etnik melayu dan india terus berkurangan.6.Dan dengan ini akan bertanya apa lagi punca lain kaum Cina terus meningkat di Singapura? Ini adalah kerana Lee Kuan Yew dan anaknya dari bangsa cina, telah membentuk satu sistem hanya Keluarga Lee layak memerintah dan mereka ini hanya suka kepada kaum mereka sendiri, dengan mengutamakan Cina.7.Mereka paling benci orang Melayu kerana mereka anggap diri mereka lebih tinggi dari orang Melayu dan mereka tidak suka kaum India kerana mereka anggap India adalah sebagai bangsa pengacau yang suka buat huru hara didalam Singapura ini. 

Di Singapura hasil sistem dan polisi Lee Kuan Yew, kaum Cina Singapura mempunyai kecenderungan untuk mengikuti serta mentaati kepada pemimpin Cina mereka, seperti yang mereka lakukan di negara Komunis, China.8.Oleh itu, ia tidak menghairankan bahawa, walaupun Perlembagaan menuntut layanan yang sama daripada semua kaum yang berbeza, Lee Kuan Yew menggunakan lebih sedekad yang lalu untuk tekad usaha meningkatkan penduduk Cina di pulau itu melalui rompakan kewarganegaraan percuma.9.Ini yang mereka telah lakukan dan terus lakukan untuk hari ini dengan membawa masuk ramai orang Cina dari negara China untuk menetap di Singapura dan memberikan mereka kewarganegaraan percuma dan ini menjelaskan mengapa Singapura kini terdapat 77% kaum Cina di negara itu dan kesannya membuatkan Melayu sebagai penduduk asal telah dikurangkan kepada hanya 13% dan kaum India hanya 8%.10.Sudah tentu apa yang Lee Kuan Yew lakukan adalah benar-benar menyalahi undang-undang dan melanggar Perlembagaan. Tetapi Melayu dan India tidak dapat berbuat apa-apa mahupun mengadu kepada Lee Kuan Yew sendiri kerana mereka tidak mempedulikan Perlembagaan yang telah mereka cipta. Mengapa ini terjadi? 

Ini kerana Lee Kuan Yew mempunyai Polis Singapura sebagai penguatkuasa undang-undang atau anjing khas polis untuk menangkap anda jika Melayu atau India membuat masalah dan badan kehakiman akan taat setia kepada Lee Kuan Yew, seterusnya mahkamah boleh melakukan apa sahaja yang dia mahu, termasuk menekan sistem undang undang itu sendiri. 

Anda bayangkanlah, jika Melayu itu tidak bersalah, tetapi dengan hanya 1 arahan dari Lee Kuan Yew, mahkamah akan terus menukar keputusan kepada bersalah terhadap mana-mana Melayu.11.Jadi tidak ada kedaulatan undang-undang yang anda boleh meminta seperti negara Malaysia yang makmur, adil dan saksama. 

Pada kadar ini pengimportan besar-besaran pendatang kaum Cina dari China dan penduduk Melayu dan India akan berkurangan dengan cepat, tidak lama lagi hanya akan ada kaum Cina di Singapura diiringi oleh beberapa orang putih yang akan menguruskan bank-bank Singapura bagi menjaga wang haram dibawah pemerintahan Lee Kuan Yew.12.Hari ini orang Melayu dan India dinafikan pekerjaan kerana majikan Cina enggan untuk mengambil mereka bekerja. Setiap kekosongan jawatan yang disenaraikan di pulau itu membawa notasi "Hanya orang Cina perlu memohon" atau "Pengetahuan Mandarin diperlukan" ini sama sepertimana Melayu di Malaysia sedang mengalami. 

Kaum Melayu Singapura menyedari masalah ini dan mereka telah bersedia dengan belajar penuh bahasa Mandarin tetapi selepas meminta pekerjaan itu, Melayu Singapura masih tidak mendapat kerja. Alasan diberikan bahawa pelanggan Cina tidak menghargai orang yang bukan datang dari kaum Cina didalam dunia korporat. 

Sudah tentu Melayu tidak mungkin untuk menukar warna kulit dari coklat ke kuning walaupun pembedahan plastik untuk membuat puntung hidungnya dan saiz matanya yang sepet seperti Fu Manchu adalah mustahil.13.Kadang-kadang kerajaan akan memberikan beberapa peluang pekerjaan kepada kaum Melayu dan India tetapi dalam bilangan yang sangat sedikit, jarang dan luar biasa. Melayu dan India itu perlu mempunyai 'cable' yang sangat kuat dengan orang penting dalam syarikat barulah mereka senang mendapat pekerjaan, itu pun pekerjaan sebagai kuli didalam syarikat.14.Bagi kerja-kerja kasar, mesin basuh pinggan mangkuk, anggota polis berpangkat rendah, pemandu dan tukang sapu jalan, terdapat pekerjaan yang mencukupi bagi orang Melayu dan India. 

Pelan Lee Kuan Yew adalah untuk membuang hakikat bahawa mereka telah kalah sebenarnya dalam populasi kaum di Singapura.15.Walaupun ketidakadilan ini dan dasar diskriminasi kaum adalah haram, jika anda mengadu tentangnya juga tidak dapat berbuat apa apa. Di Singapura ia adalah undang-undang untuk mendiskriminasikan kaum kerana tidak ada undang-undang yang khas tentang hubungan antara kaum. 

Undang-undang gaji minimum telah betul betul dibiarkan dan tidak ada syarikat cina di Singapura mengamalkan undang undang gaji minimum itu. Undang-undang itu hanya sekadar ada untuk ditunjukkan kepada dunia dan jiran negara mereka Malaysia, tetapi tidak pernah dipraktikkan.16.Tanpa membela hak orang Melayu dan India, ia menjadi semakin biasa bagi kaum Melayu dan India untuk melepaskan kekecewaan mereka melalui keganasan.

Anda boleh melihat kaum Melayu yang tidak puas hati kerana telah ditolak untuk mendapat hak perumahan kerajaan tetapi kerajaan Lee Kuan Yew telah memberi satu pukulan yang sangat dasyat di jiwa orang Melayu. 

Anda juga boleh melihat kaum India yang baru sahaja didenda semaksimum harga kerana memandu laju dan apabila Cina dikehendaki untuk membayar hanya beberapa dolar.17.Ini adalah jenis keganasan bermotifkan perkauman yang meningkat diluar jangkaan. Malaysia mempunyai undang-undang yang kuat di bawah pemerintahan orang Melayu untuk sesiapa yang merasakan tidak bersalah akan dibela, rata-rata rakyat Malaysia juga berpuas hati dalam pembelaan diri mereka kepada undang-undang yang mereka boleh bergantung pada amanah mahkahmah. 

Tetapi di mahkamah Singapura, kerana tidak ada undang-undang untuk melindungi terhadap ketidakadilan kaum dan di tempat di mana kerajaan itu sendiri terlibat dalam dasar rasmi diskriminasi kaum. 

Pengajaran dari ini dapatkah anda melihat apakah keinginan keseluruhan rakyat cina di Malaysia dimana 97% memihak kepada DAP? - Blog Boikot

Isu Terkini

get this widget here