Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Thursday, 6 September 2012

Benarkah Anwar Ada Skandal Sulit Disembunyi PAS

<p>Dalam diam-diam Pelesit Islam Malaysia buat bodo tutup mulut. Almaklumlah agenda Pakatan Rakyat atau lebih dikenali Pakatan Haram melebihi segalanya!</p>
<p>Sekarang bukankah ada yang tidak kena dan tersembunyinya satu agenda sulit atau lebih sedap dicop sebagai skandal salah guna kuasa yang tiada batas.</p>
<p>Mana tidaknya dalam PAS tiada halangan orang luar campur tangan seperti mana yang telah berlaku kepada Hasan Ali telah berjangkit kepada Nasharuddin Mat Isa. Walaupun isu sebergini sering dinafikan, tetapi kakikatnya disebaliknya.</p>
<p>KUALA LUMPUR 6 Sept. - PAS tidak akan sama sekali terpengaruh dalam membuat sebarang keputusan pada Persidangan Majlis Syura Ulama' parti tersebut berkaitan tindakan yang bakal diambil ke atas Nasharudin Mat Isa pada 9 September ini.&#160;</p>
<p>Naib Presiden PAS Salahuddin Ayub menjelaskan, khabar angin berhubung campurtangan dari beberapa individu dari luar parti termasuklah Ketua Umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim adalah satu fitnah jahat dari pihak yang tidak bertanggungjawab.&#160;&#8220;Adalah menjadi tanggungjawab Majlis Syura bagi menentukan nasib Nasha nanti. </p>
<p>Penglibatan atau campur tangan pihak selain dari Pas merupakan satu tuduhan yang tidak benar sama sekali,&#8221; tegasnya dalam satu kenyataan kepada pemberita semalam.&#160;</p>
<p>Beliau juga berkata PAS meletakkan kepercayaan sepenuhnya kepada Majlis Syura Ulama' Parti tersebut terhadap sebarang tindakan terhadap bekas Timbalan Presiden Parti tersebut hasil pertemuan pada tarikh yang telah ditetapkan.&#160;&#8220;Kita tunggu saja keputusan Majlis Syura nanti. </p>
<p>Penglibatan pihak luar berhubung keputusan Majlis Syura satu fitnah,&#8221; jelasnya lagi.&#160;</p>
<p>Beliau berkata demikian susulan kenyataan dari Pengerusi Parti Kesejahteraan Insan Tanah Air (Kita) Kedah, Zamil Ibrahim menerusi kenyataan yang dikeluarkan sebuah akhbar harian baru-baru ini. Zamil mendakwa Nasharudin Mat Isa bakal menerima nasib yang sama seperti Bekas Pesuruhjaya PAS Selangor Datuk Dr. Hasan Ali disingkirkan dari parti tersebut kerana dilihat mengganggu agenda PAS bersama Pakatan Rakyat. - KLPOS </p>
<p>Ohh sudah menjadi kebiasaan kerana ada yang akan jadi tukang cuci rupanya. Walaupun nampak sangat rupa bentuk campur tangan ghaib. by http://pecahpalakmikir.blogspot.com/ </p>

Published with Blogger-droid v2.0.8

Kronologi Kekejaman Rumah Terbuka Lim Guan Eng

Sudah melampau dengan sikap pandang rendah kepada nasib penjaja kecil oleh Lim Guan Eng.
Sikap pilih bulu LGE Sememangnya membuktikan, cita-cita menjadikan Pulau Pinang sebagai empayar untuk orang-orang kaya sahaja. Sudah tentu hal ini akan menguntungkan kelompok Ultra Kiasu.
Sebab itu nasib peniaga dan penjaja kecil di Pulau Pinang sering menjadi mangsa dengan sikap tidak berhati perut Lim Guan Eng.
Mungkin kerana para peniaga dan penjaja kecil tidaklah mampu menyediakan rumah banglo atau syer berjuta-juta buat Lim Guan Eng
Selama 4 tahun LGE sebagai Menteri Besar telah banyak kisah penganiayaan terhadap peniaga dan penjaja kecil yang sekadar untung cukup-cukup makan, dan sudah tentulah, mana hendak mampu keluarkan belanja membodek Lim Guan Eng!
Alkisah yang terbaru....
Ini telah diceritakan oleh penjaja kecil Padang Kota Lama.
Penjaja kecil Padang Kota Lama sebenarnya telah lama ditindas dan cuba diusir keluar dari tapak niaga, sedangkan mereka berniaga lebih dari sepuluh tahun sebelum DAP tawan Pulau Pinang.
Lim Guan Eng mungkin becita-cita untuk menjadikan kawasan tempat rehat Padang Kota Lama sebagai hight class dengan meminggirkan nasib penjaja kecil, yang amat hina dimata LGE (Kalau tidak hina tidaklah diusir macam anjing).
Kisahnya para penjaja Padang Kota Lama telah acap kali menjadi mangsa operasi Majlis Pembandaran Pulau Pinang yang datang merampas peralatan penjaja pada hampir setiap hari.
Pada 2 haribulan 9. Sekali lagi MPPP datang bersama 4 Wheels Truck cuba menjalan operasi khas untuk menggempur 30 penjaja yang terdiri Melayu dan India. (Yang Cina Mereka Kurang Berani Sikit Apasal ha)
Kebetulan!! antar jam 9-10 jadi kecoh kerana kebetulan ada sekumpulan lebih 10 orang ahli Persatuan Mukabuku Pulau Pinang sedang mengjamu selera di Padang Kota Lama. Menyebabkan MPPP kecut perut cabut lari!
Modus oprandi MPPP seolah-olah telah diarah oleh golongan tertentu untuk membersihkan tapak niaga Padang Kota Lama dengan alasan pelancong selalu merungut keujudan mereka diatas pelbagai isu?
Persoalannya kalau adapun kelemahan penjaja adakah dengan menyingkir hak mereka mencari makan dan adakah tindakan ini mencerminkan kewibawaan Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang yang prihatin?
Yang menyedihkan ada stor peniaga ais krim yang sehingga kini tidak boleh dituntut balik. Malah ada kes generator perniaga yang dirampas dikenakan denda yang sama nilai harga baru. Inikah cara Kerajaan DAP layan rakyat miskin?
Tindakan MPPP terlampau nampak sangat! punyai hasrat melancar serangan menyingkir para penjaja kecil keluar dari tapak niaga Padang Kota Lama. Tertapi yang dekat jalan Gurney tidak pula disentuh! Mungkin sebab sebangsakan!
Para penjaja sebenarnya tidaklah berminat untuk menuduh bukan-bukan kepada mana-mana pihak!
Atas semangat mahu duduk sebulat semeja bagi mendapatkan rundingan yang adil! Para penjaja telah berpakat bersama Persatuan Mukabuku Pulau Pinang untuk bertemu dengan Malik Itik iaitu Timbalan Ketua Menteri 2.
Persatuan Mukabuku Pulau Pinang telah berjaya mendapat temu janji dengan Malik Itik pada 3/9/2012 isnin jam 10pagi. Ini sudah tentulah memberi semangat baru buat para penjaja untuk berunding dan diberi pertimbangan dan perhatian sewajarnya.
Bagi golongan yang berpendapatan cukup makan seperti penjaja kecil Padang Kota Lama, tentulah ini harapan hidup dan mati mereka mencari rezeki untuk anak bini di rumah.
Tetapi apakan daya orang macam Malik Itik sudah biasa berserapan di hotel dan hidup serba mewah! Tidaklah penah mengjeling langsung, walau sekelip mata kepada rakyat yang harus kerja siang malam, demi sesuap nasi!
Memandangkan sikap Malik Itik jenis manusia lupa diri, akhir dia terlupa dengan sengaja terhadap harapan para penjaja untuk sebulat meja mengharapkan perhatian. Adakah Malik Itik memerlukan lebih dari temujanji untuk dia boleh meluangkan masa bersama rakyat miskin seperti penjaja Padang Kota Lama?
Para penjaja ini bukan hendak minta duit dalam poket Malik Itik atau duit Lim Guan Eng ataupun duit peruntukan kerajaan negeri, mahupun hendak minta tender atau projek berjuta-juta.
Meraka cuma harap belas kasihan dan sekurang-kurangnya lihatlah anak mereka perlu ke sekolah! susu! lampin! malah dapur yang perlu berasap dan sewa rumah, air, api dan lain-lain.
Kasihanilah nasib mereka yang sering diperlakukan melebihi pendatang asing berniaga, hanyalah sekadar berharap diberi belas kasihan untuk berniaga di tempat yang mereka telah lama berniaga sebelum DAP mengambil alih Pulau Pinang
Bayangkanlah kita jika kita ditempat seperti para penjaja ini, yang mahu mencari sesuap nasi di tanah tumpah sendiri. Tiba-tiba datang penyangak sepak periuk nasi. Lebih malang penyagak yang menyepak periuk nasi itu, dulunya datang dengan lidah tidak bertulang berjanji itu dan ini.
Sehingga melepasi langgit ke7, jika mereka diberi peluang memerintah Pulau Pinang.
Sekarang setelah rakyat termakan rayuan, orang seperti Malik Itik menjadi bangsat yang hanya bersedia berunding kepada sesiapa yang kaya dan bermamfaat kepada puak-puak mereka sahaja dan golongan yang disayangi sangat oleh Lim Guan Eng.
Kerana kekecewaan yang tidak dapat dikawal lagi. Para Peniaga bersama-sama Persatuan Mukabuku Pulau Pinang telah sepakat untuk ke dewan dekat Pattani Road yang kebertulan ada majlis Rumah Terbuka DAP. Dengan harapan untuk berunding terus dengan LGE atau sesiapa sahaja yang mahu mengdengar rintihan mereka.
Sekali lagi para peniaga di kecewakan. Sepatutnya Rumah Terbuka Aidilfitri DAP terbuka untuk semua rakyat. Rupa-rupanya rakyat seperti mereka dihalau bagaikan anjing!
Kalaulah Lim Guan Eng seorang berwibawa, pasti membenarkan sesiapa sahaja rakyat yang datang masuk menjamu selera dengan dilayan penuh mesra oleh LGE sendiri, sambil mengambil kesempatan mendengar pemasalahan rakyat. Seperti mana Najib Razak lakukan dari masa ke semasa.
Itu tidak langsung berlaku! Sebaliknya para penjaja dihalang masuk ke rumah Lim Guan Eng dengan menggunakan jentera PAS.
Sekali lagi Parti Angkat Sampah ini bertindak sebagai pecacai pencuci longkang. Iaitu tukang halau bangsa sendiri demi ketuanan DAP. Lepas ini makin ramai puak-puak Pecacai Angkat Sampah -PAS akan sebar cerita pertahankan ketuanan DAP di alam maya.
Hairankan! Perasit Islam Semalaysia atau PAS ini yang sering terjerit-jerit dengan selogan negara kebajikan sekali lagi menjadi hipokrit dan pengkhianat kepada orang seperti penjaja kecil ini. Memang laknat betul! puak-puak ni! sesenpun tidak boleh dipakai. Pembela rakyat konon!
Lebih sedih lagi puak Parti Adat Sosial ini sanggup membantu gerakan elit SRS DAP mengusir dan menindas rakyat yang hidup matinya mencari makan di Padang Kota Lama.
Lebih menghairankan Jamuan Rumah Terbuka DAP bermula jam 7 malam dan kehabisan juadah pada jam 8:30 malam. Cepat betul!!&#160; Ini jamuan rakyat ke jamuan kuncu-kuncu dan tali barut?
Puak PAS pula! sudah tidak ingat ke waktu sembahyang? dan Lim Guan Eng tidak sedarkah ada berapa waktu antara jam 7-8:30 malam?
Tidak pula puak PAS kesah waktu sembahyang yang sepatutnya kena tegur Guan Eng yang sah-sah terlampau naif dalam hal waktu-waktu yang sesuai mengadakan majlis bersama orang-orang islam.
Bukankah PAS berjaya mendekatkan Guan Eng dengan sinar islam, apasal hal ini boleh terbabas pula? Sia-sia je....
Inilah sendiwara penyagak bangsa yang bersembunyi di sebalik lambang bulan yang kononnya menjanjikan syurga kepada pengundi dan ahlinya dengan kepantasan menaiki roket! yang dipandu simata sepek!
Inilah sendiwara pembela nasib rakyat yang sering berpura-pura sambil sempat mempunyai banglo mewah melebihi pendapatan dan tergadai tanah-tanah yang sepatutnya untuk rakyat sederhana memiliki rumah kos rendah, telah bertukar menjadi mahligai mewah.
Sudah pasti mahligai mewah hanya orang-orang kaya mampu miliki. Bergitu juga peluang cari makan siapa diberi keutamaan dan bagaimana dengan nasib rakyat yang mahu menumpang sepingan nasi?
Siapa golongan orang kaya paling ramai di Malaysia. Sudah pasti golongan Ultra Kiasu!
Kalaulah BN masih memerintah! tentu Padang Kota Lama masih menjadi sebahagian sumber peniaga dan penjaja kecil mencari makan tampa MPPP diperalatkan sebagai balaci Lim Guan Eng.
Telah terbukti ini bukan Pakatan Rakyat tetapi lebih kepada Pengkhinat Rakyat dan Penyamun Rakyat. Ehhhh mana Anwar Ibrahim? Ohhh lupa! sebok tidur dalam bas barunya!!! Ada Anwar penah ambil kesah nasib Peniaga dan penjaja Pulau Pinang?
by http://pecahpalakmikir.blogspot.com/?m=1

Isu Terkini

get this widget here