Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 1 July 2016

Kroni #DAPigs perlakukan @CmLimGuanEng macam pengemis #PenjarakanGuanEng #Css

Pelik bin ajaib tetapi itulah reallitinya. Selama dua penggal kroni makan untung besar2 tetapi Lim Guan Eng kena menjadi pengemis;

Sejak bila @CmLimGuanEng berstatus pengemis jalanan. Kroni boleh makan untung atas RM59juta, Projek Trowong lesap RM305juta malah beli banglo 2.8 juta siap orang bermurah hati bagi diskaun RM4juta.

Aiii tak kanlah nak bayar wang jaminan kerana @CmLimGuanEng dari masuk lokap pun nak paw duit rakyat. Yang Kroni untung juta2 tu kenapa tak huloq.

Kalau nama keturunan LIM ini habis kiri kanan kena paw!!


Thursday, 30 June 2016

Video Kronologi dan Solidariti #PenjarakanGuanEng #CSS

Bergegar Pulau Pinang semalam apabila Lim Gone End tak lalu berbuka puasa dalam soal siasat
sebagai tahanan SPRM. Bukan setakat Lim Guan Eng malah rakan subahatnya Phang Li Khoon telah ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) susulan skandal banglo ‘murah’ yang dimilikinya di Jalan Pinhorn.
Solidariti @CmLimGuanEng telah berkumpul secara haram menuntut hak istimewa ‪#‎LimGoneEnd‬ dibebaskan tanpa dibicarakan.

PPM menyeru natizen sebagai rakyat Malaysia bangkit membantah dengan tuntutan puak-puak Dapigs dan tiada sesiapa yang bebas dari tuntutan undang-undang.


Apatah bukti2 sedia ada amat jelas dan terang ada salah guna kuasa Ketua Menteri Pulau Pinang dan aktiviti Rasuah hingga tergadainya Projek Perumahan Rakyat untuk golongan rakyat miskin Pulau Pinang.

Ini kerana Isteri Lim Gone End mempunyai kepentingan bersama dalam Syarikat Phang Li Khoon dan Lim Guan Eng menikmati umah banglo dibawah harga pasaran.


Akhirnya pihak ketiga menikmati keuntungan atas angin dari tanah Taman Manggis untuk rakyat sebanyak RM50juta.

Penyalahan guna kuasa ini tidak dapat dimaafkan.Jika Khir Toyo dahulu Lim Guan Eng bermatian-matian menggangap rasuah hingga dipenjarakan.

Apa bezanya Lim Gone End yang lebih dahsyat hingga tanah rakyat tergadai? Rujuk poster sebelah apa yang membezakan Lim Guan Eng dengan Khir Toyo?

Jika Lim Guan Eng bersama Lim Kit Siang menjadi gila mengaku hero kerana berjaya memenjarakan Khir Toyo dan sekarang kenapa Lim Kit Siang boleh mengatakan ini penindasan terhadap Anaknya. Manakala Lim Guan Eng melalui twitternya mengeluarkan kenyataan akan balas dendam bila keluar penjara.

Nah sejujurnya Lim Guan Eng sendiri sedar yang dirinya tidak mampu mengelak dari hukuman penjara kerana dia sedar bukti-bukti yang sedai ada jelas menjurus kepada hukuman penjara.

PecahPalakMikir menyeru kepada rakyat Malaysia yang menyokong agar sebarkan dan war-warkan kempen ‪#‎PenjarakanGuanEng‬

Walau apa pun yang pasti Jawatan Ketua Menteri Lim Guan Eng dalam keadaan bahaya.. Rujuk poster di bawah.Isu Terkini

get this widget here