Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 2 June 2012

Nik Aziz Sengaja Pekakkan Isu Kegagalan 3, 4, 9 &10

Kenapa Sikap Nik Aziz yang pandai mencari kesalahan orang tetapi berdalih apabila rakyat mempersoalkan kegagalannya? Sepatutnya jika benar-benar Nik Aziz mampu mencari kesalahan orang lain dengan membuktikan dirinya mampu mentabir dengan sekurangnya 10 kaliganda dari orang yang sering dicaci dan difitnahnya. 

Tetapi adakah Nik Aziz penah membuktikan apa-apa kemampuannya menadingi mana-mana pihak yang acap kali Nik Aziz menyerang hingga ketahap menghukum melampaui dari yang sepatutnya. Jika Nik Aziz boleh memberi pembuktian melalui kemampuan mentabir Kelantan, sudah tentu kredibiliti Nik Aziz akan disanjung!

Cuba kita ambil contoh lain sikit untuk renungkan tahap kelemahan kerajaan negeri yang hanya dapat kutip RM29 juta cukai pelbagai tetapi mendapat peruntukan 7.6 bilion dalam RMK9 tetapi banyak projek terbengkalai kerana entah kemana hilangnya peruntukan. Bagaimana Nik Aziz jawap oooo!! Kerajaan pusat tidak bayar royalti minyak! Alahai kalau 7.6 bilion entah kemana halanya tuju apatah kalau dapat royalti sedangkan apa yang terjadi dengan projek-projek
Projek Koridor Depu – Gagal dilaksanakan
Projek Pelihara Kambing Jamnapari – Gagal dilaksanakan
Projek Jambatan Kota Bahru Ke Palekbang – Gagal dilaksanakan
Bandar Baru Pengkalan Kubur – Gagal dilaksanakan
Projek Pelabuhan Darat di Kuala Krai – Gagal dilaksanakan
Stadium – Gagal dilaksanakan

Kalau ditinjau kembali, kadang-kadang bentuk hujah Nik Aziz menunding jari kepada orang lain di dalam ceramahnya, fakta yang diguna pakai sekadar dari angaran main agak-agak dan lepas cakap. Maka tidak hairanlah dalam pentabirannya sebagai Menteri Besar Kelantan setakat agak-agak buat dan kalau tidak boleh cari orang lain untuk dipersalahkan. Bolehkan orang sebergini diberi tangungjawap yang berat untuk mentabir negara? Berbalik isu asal! Mari kita renungkan yang Nik Aziz Sengaja Pekakkan Isu Kegagalan 3, 4, 9 &10 dan kita saksikan apakah tuntutan yang gagal Nik Aziz lakukan?
TUNTUTAN KETIGA (3) RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN SEGERAKUATKUASAKAN ENAKMEN KANUN JENAYAH SYARIAH II KELANTAN.  
TUNTUTAN KEEMPAT (4) RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN BERSIKAP LEBIH BERSIH, ADIL DAN AMANAH DAN BERHENTI DARI MENYALAHKAN PIHAK LAIN DIATAS KEGAGALAN SENDIRI.  
TUNTUTAN KESEMBILAN (9) RAKYAT MENUNTUT KERAJAAN PAS KELANTAN TERUTAMANYA PEMIMPIN DAN AHLI TIDAK LAGI MENGAMALKAN BUDAYA POLITIK MENCACI DAN MENGHINA. 
TUNTUTAN KE SEPULUH (10) RAKYAT MENUNTUT KEPIMPINAN KERAJAAN PAS KELANTAN TIDAK LAGI BERSEKONGKOL DENGAN DATO' SERI ANWAR IBRAHIM, KETUA UMUM PARTI KEADILAN RAKYAT YANG JELAS DIRAGUI DARI SEGI AKIDAH, MORAL DAN SOKONGAN KEPADA ISRAEL.

Dimana-mana tempat Nik Aziz memberi ceramah atau ucapan! Nik Aziz tidak penah berani membankitkan isu ini untuk diperjelaskan. Malah kalau dicabar mana-mana pemimpin lawannya untuk berdebat! belum tentu Nik Aziz berani menyahutnya!

Persoalanya adakah dengan sikap Nik Aziz Sengaja Pekakkan Isu Kegagalan 3, 4, 9 &10 boleh dianggap biasa sahaja. Sepatutnya lebihkan kerja dengan menunaikan tangungjawap, dari mengumpat tidak habis-habis sampai perkara pokok terbengkalai. Ini sekadar dari petikan 22 tuntutan asal untuk renungan. Dan mengenal pasti sejauh mana PAS bertangungjawap apa yang diwar-warkan memperjuangkan syiar islam. Sekarang Islam kemana dan ekonomi pun entah kemana. Hampehhh.

Wajarkah dengan Nik Aziz Sengaja Pekakkan Isu Tuntutan 3, 4, 9 &10 diberi perluang untuk membentuk dan mentabir negara Malaysia?

Friday, 1 June 2012

Bagaimana Subahatnya Pakatan Rakyat Dan Nik Aziz Mempermainkan Al-Quran

Al-Quran Dipermain-mainkan berulang-ulang kali tampa siapa menghalang! Apa Perasaan Anda Sebagai Orang Islam? Bagaimana Subahatnya Pakatan Rakyat Dan Nik Aziz Mempermainkan Al-Quran

Adakah inikah budaya yang dapat dibiarkan berluasa tampa terkawal, semata-mata ingin meraih undi politik

Bagaiaman akibatnya jika terus menerus membiarkan bukan islam sesuka hati mempersenda dan mempermainkan ayat suci Al Quran malah anada yang sebagai penonton dan pendengar menyukainya walaupun sedar akan kesilapan ini?

Jangan kerana tabsud yang melulu, kitapun turut dengan Bagaimana Subahat Pakatan Rakyat Dan Nik Aziz Permainkan Al-Quran,


Kekecewaan Anwar Ibrahim Melihat Pasangan Gay Ditibai Bertalu-talu

Anwar Ibrahim amat bertegas jika umum bercakap soal gay, apatah perjuangannya mendapat sentuhan terbaik dari Ambiga melalui Seksualiti Merdeka. Atas nama hak kebebasan manusia mereka pasti tidak akan tenteram hati melihat situasi yang dianggapnya sebagai penganayaan terhadap kaum kesayangan mereka. Apatah situasi Kekecewaan Anwar Ibrahim Melihat Pasangan Gay Mengelupur Kena Tibai dengan bertalu-talu akan dijadikan alasan kenaa Anwar Ibrahim beria-ia untuk menghapuskan undang-undang lapok sodomi jika Anwar Ibrahim berpeluang menjadi Perdana Menteri.

Usaha menghalalkan sex songsang oleh Anwar Ibrahim bukannya main-main tetapi Anwar Ibrahim juga dikaitkan dengan aktiviti gay dan bisexsual. Jadi tentulah tidak menghairankan jika orang mempunyai kecenderungan alam gay akan cuba membela kaum senasib dengannya.

Layakah kita hendak melantik LGBT menjadi Perdana Menteri Malaysia yang mengetuai umat islam di Malaysia. Kita wajib menolak kerana melanggar hukum syarak serta melanggar tatasusila dan budaya orang Islam. Ini adalah cubaan untuk meleburkan budaya dan pegangan umat Islam. Kita tidak mahu budaya liar dan kuning ini menular di kalangan masyarakat. Jika LBGT mahu diperkenal dan kegiatan seks songsang mahu dihalalkan di negara ini, ia perlu dibanteras dan ditolak mentah-mentah oleh masyarakat, Kita dengar apa kata Nasharudin Mat Isa.

Nampaknya wajib kepada kita menafikan dan menolak sikap Kekecewaan Anwar Ibrahim Melihat Pasangan Gay Mengelupur Kena Tibai bertalu-talu kerana dirinya juga dikaitkan sedemikian. Yang was-was jangan diambil hancur negara ini nanti dengan bala Allah.

Kenapa Nombor 14 Paling Menakutkan Anwar Ibrahim

Semakin hari Anwar Ibrahim dikejarkan bayangan-bayangan sendiri hingga hari-hari kehidupannya menjadi mimpi ngeri. Dalam kebingungan ini Anwar Ibrahim dihantui lagi dengan no 14 malah lebih membimbangkan lagi  dengan Felda penyenaraian kedua terbesar selepas Facebook.

Mana tidak buat Anwar Ibrahim bingung jika dibandingkan Najib Razak, Anwar Ibrahim hanya sekadar sampai tahap tukang hantar surat. Buktinya Anwar Ibrahim gagal membuktikan kemampuan ilmu ekonominya untuk membantu pembangunan ekonomi Selangor.

Kecuali kerja-kerja mencari helah merampas hak orang sebagai contoh peristiwa Selamatkan Padang Kami atau rakyat boleh menilai bagaimana mereka memtabirkan pengurusan sampah sarap di Selangor. Lihat apa kemampuan Najib Razak berbanding Anwar Ibrahim. Kenapa Nombor 14 Paling Menakutkan Anwar Ibrahim
MALAYSIA kini berada dalam kedudukan ke-14 ekonomi paling berdaya saing di dunia berbanding tempat ke-16 tahun lalu menerusi kajian yang dijalankan Institute for Management Development (IMD) of Switzerland. 
Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed berkata, di kalangan negara Asia Pasifik pula kedudukan Malaysia meningkat satu anak tangga selepas Hong Kong, Singapura dan Taiwan manakala bagi negara Produk Domestik Kasar (GDP) per kapita kurang dari AS$20,000 masih mengekalkan kedudukan kedua antara 29 negara.

Beliau berkata, kedudukan keseluruhan Malaysia dalam kajian IMD itu mencerminkan kesan langkah dijalankan kerajaan dalam meningkatkan daya saing ekonomi negara termasuk penambahbaikan perkhidmatan awam dan peningkatan pengurusan serta ketelusan.
Bukan setakat itu sahaja Najib Razak mempelbagaikan sumber pendapatan negara melalui contoh dibawah tetapi tidak berhenti setakat itu, malah ada lagi akandatang bertali arus hingga boleh menyebabkan Anwar Ibrahim koma!

KUALA LUMPUR - Peneroka Felda tetap mendapat keutamaan dalam langkah penyenaraian Felda Global Ventures Holdings (FGVH) apabila lebih 70 peratus saham terbitan penawaran runcit FGVH diperuntukkan kepada golongan peneroka, warga pekerja Felda dan individu yang menyumbang kepada organisasi itu. 
Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, ketika melancarkan prospektus FGVH hari ini sempena penyenaraian gergasi perladangan itu, mengumumkan daripada 255,371,000 saham terbitan penawaran runcit, sebanyak 182,408,000 saham terbitan diperuntukkan kepada peneroka, pekerja dan mereka yang telah memberi sumbangan kepada organisasi tersebut manakala 72,963,000 saham selebihnya adalah untuk pelabur awam.
Pembuktian ini sudah pasti akan menakutkan Anwar Ibrahim yang dirinya sedang dimalukan melalui kemahiran ilmiah dan tokoh sebagai pemimpin, bukan seperti Anwar Ibrahim yang yang tampil sebagai ketua dalang pemberontakan dan pengkhianat yang menggadaikan negara.

Oleh itu amat wajarlah TIBAI Anwar Ibrahim cukup-cukup kerana kehadiran Anwar ibrahim bukannya untuk membantu tetapi hanyalah merosakkan segala kebaikan yang telah terbina dengan kukuh hingga diakui mana-mana negara di dunia ini, kecuali puak-puak Pakatan Rakyat yang masih buta tidak mampu menerima kenyataan yang mereka gagal.

Ada lagi! Video Anwar Ibrahim Keluar


Terbaru! Ada lagi! Video Anwar Ibrahim Keluar untuk tontonan orang ramai sebelum hilang. Dari sini anda boleh menilai kebenaran disebalik video ini! Semua orang boleh menilaikan video ini dari pelbagai sudut mengikut kecenderungan masing-masing.

Sesiapapun boleh datang ke rumah Allah tampa di halang kerana itu hak mereka untuk mengadap maha berkuasa lagi maha mengetahui. Itu kebenaran yang tidak boleh dinafikan oleh sesiapa. Oleh itu kehadiran untuk beribadat sudah semestinya tidak boleh dihalang!

Dalam video ini Anwar Ibrahim tidak dihalang untuk berjemaah bersama-sama jemaah yang lain. Tetapi apa yang berlaku dalam situasi ini Anwar Ibrahim dihalang untuk memberi ucapan berbentuk ceramah di dalam Masjid.

PPM amat menyokong tindakan ahli masjid yang menghalang kerana apabila Anwar Ibrahim membuat ucapan berbentuk ceramah, sudah tentu akan cenderung dengan niat meraih sokongan untuk pengaruh politik dan peribadi Anwar Ibrahim.

Kalau mengikut kebiasaan ucapan Anwar Ibrahim akan berbentuk hasutan yang cuba mempengaruhi pendengar dengan menunding kesalahan-kesalahan yang belum pasti akan kebenarannya! Wahal masjid adalah tempat untuk beribadat dan mengabadikan diri kepada tuntutan Allah.

Jika orang gagal menghalang! dikuatiri tindakan Anwar Ibrahim bukan bertujuan untuk menyampai ajaran Allah tetapi membentuk menghasilkan perpecahan perpaduan rakyat. Wahal Anwar Ibrahim masih ada ruang untuk mengadakan ceramah diluar kawasan masjid, Buatlah dan ceritalah sesuka hati Anwar Ibrahim, asalkan bukan menggunakan kesempatan jemaah yang ramai dalam masjid untuk menyampai propaganda politik Anwar Ibrahim.


Yang penting kita jadikan masjid tempat beribadat dan tempat yang menyatukan umat dengan mengetepikan masalah-masalah dunia yang tidak dibawa masuk ke rumah Allah. Selain dari itu fikir-fikir sendiri sebab masing-masing dah dewasa!

Nik Aziz Cuba Sembunyikan Kegagalan Kerajaan Kelantan

Apa yang sebenarnya Nik Aziz ingin lakukan ketika dirinya sendiri merasakan rakyat Kelantan mula berani tampil meyuarakan rasa tidak puas hati mereka. Situasi 20 tahun lepas dengan sekarang amat berbeza kerana rakyat ingin menuntut dari segala segi keperluan. Ini bermakna rakyat tidak hanya mahu mendengar kata-kata penyedap dan manis tetapi rakyat menuntut keselesaan dan keperluan berdasarkan zaman semasa.

Yang menjadikan Nik Aziz teleka selama lebih 20 tahun sekarang telah menjadi kudis yang menanah yang sukar dirawati sebab itu cadangan membina lebuh raya dari kutipan derma tidak ubah sebagai bentuk gula-gula baru PRU13 atau Nik Aziz Cuba Sembunyikan Kegagalan Kerajaan Kelantan. Ikuti paparan ini.

PASIR MAS, 31 Mei – Kerajaan Pas Kelantan digesa untuk menyelesaikan dua isu utama di negeri tersebut berkenaan sistem pembekalan air dan juga perumahan rakyat kos rendah, sebelum beria-ria mahu membina lebuhraya Kota Bahru-Kuala Kerai yang dikatakan menelan belanja sebanyak RM 1.8 billion itu.

Menurut Ketua UMNO Bahagian Pasir Mas, Datuk Hanafi Mamat, dua isu ini sepatutnya menjadi tumpuan utama kerajaan Pas Kelantan untuk diselesaikan, kerana ia merupakan isu yang melibatkan kepentingan dan kemudahan rakyat secara keseluruhannya di negeri tersebut dan merupakan perkara yang paling asas dalam kehidupan.

“Kerajaan Pas sepatutnya mengutamakan terlebih dulu projek untuk menaiktarafkan sistem bekalan air yang sudah sekian lama menjadi beban kepada rakyat. Masalah air yang kotor, karat dan kekuningan, begitu juga dengan isu kekurangan air terutama di musim cuti sekolah, apabila ramai rakyat Kelantan yang tinggal di luar pulang ke kampung masing-masing, ianya sudah lama ditanggung oleh rakyat Kelantan.

“Setiap kali musim cuti sekolah, penduduk Kelantan akan mengalami masalah kekurangan air. Saya sendiri sudah tiga hari terpaksa menggunakan air telaga kerana air tidak ada. Isu ini bukan baru dan rakyat sudah terlalu lama bersabar dengan isu air yang sejak sekian lama berlarutan tanpa sebarang penyelesaian,” katanya kepada UMNO Online di sini hari ini.

Begitu juga dengan isu perumahan kos rendah, kata beliau lagi kerajaan Pas Kelantan sepatutnya melihat dengan lebih serius isu ini kerana ramai di antara rakyat Kelantan yang tidak memiliki rumah sendiri.

“Saya sendiri banyak menerima borang permohonan dari rakyat untuk rumah-rumah kos rendah. Tetapi malangnya, kita tidak dapat nak bantu kerana kerajaan Pas Kelantan sendiri tidak bina rumah-rumah kos rendah untuk rakyat di negeri ini. Macam mana kita bantu rakyat di sini apabila kerajaan sendiri tidak ambil peduli tentang hal itu,” ujarnya.

Sementara itu, beliau berpendapat bahawa usaha kerajaan Pas Kelantan yang mahu membina lebuhraya yang bernilai RM 1.8 billion dengan hasil derma rakyat Kelantan adalah satu perkara yang amat melucukan.

“Ini sesuatu yang tidak masuk akal. Sebuah kerajaan yang sudah memerintah lebih 22 tahun, tiba-tiba minta derma kepada rakyat untuk bina lebuh raya. Macam mana cerita? Apa yang saya bimbang, projek lebuhraya ini hanyalah satu alasan untuk mengaut keuntungan yang lebih besar di sebalik itu, iaitu projek pembalakan yang pastinya akan berlaku apabila pembinaan lebuh raya ini bermula,” jelasnya.

Kebimbangan yang beliau luah itu berasas kerana menurutnya, jajaran lebuh raya itu akan menempuh kawasan hutan simpan dan ini bermakna, kawasan hutan simpan tersebut akan digondolkan bagi memberi laluan kepada pembinaan lebuh raya tersebut.

“Ini berdasarkan pengalaman lalu ketika di lewat tahun 90-an di mana ketika itu, kerajaan Pas Kelantan membuat tawaran kepada rakyat untuk pajakan lombong emas yang juga melibatkan kawasan hutan balak.

“Namun, segala projek tentang lombong emas itu akhirnya tak jadi, tetapi balak-balak yang ada di kawasan hutan simpan tersebut habis semua ditarahnya. Saya bimbang, projek lebuh raya ini juga akan berakhir begitu. Lebuh raya tak jadi buat, tetapi hutan-hutan simpan yang penuh dengan kayu balak habis digondolkan dan pastinya ada individu-individu tertentu yang mengaut untung dari situ,” ujarnya lagi.

Beliau tidak hairan sekiranya projek lebuh raya Kerajaan Pas Kelantan ini akan senyap begitu saja tanpa sebarang berita, kerana sebelum ini sudah enam projek besar yang diwar-warkan oleh kerajaan Pas Kelantan, namun semuanya menemui kegagalan dalam perlaksanaanya.
Projek Koridor Depu – Gagal dilaksanakan
Projek Pelihara Kambing Jamnapari – Gagal dilaksanakan
Projek Jambatan Kota Bahru Ke Palekbang – Gagal dilaksanakan
Bandar Baru Pengkalan Kubur – Gagal dilaksanakan
Projek Pelabuhan Darat di Kuala Krai – Gagal dilaksanakan
Stadium – Gagal dilaksanakan

“Sebab itu saya sikitpun tidak merasa hairan sekiranya projek lebuh raya ini, yang merupakan projek ke tujuh yang dicanangkan oleh kerajaan Pas Kelantan juga menemui kegagalan nanti. Ini memandangkan sebelum ini sudah enam projek yang mereka beritahu pada rakyat Kelantan untuk dilaksanakan, namun semuanya gagal belaka, “ akhiri beliau. -MediaUMNO

Thursday, 31 May 2012

Gerakan PKR Semakin Giat Mengapi-apikan Rakyat Diserata Malaysia

Boon Chye PKR gagal untuk menghasutkan rakyat Perak untuk menentang kerajaan. Tenyata cerita pembohongan mereka telah ditolak mentah-mentah oleh penduduk. Anda tonton untuk lebih lanjut


Inilah yang berlaku kepada seluruh jentera PKR sedang berusaha dengan keras mengapi-apikan rakyat menentang Kerajaan. Kerana PKR sudah tidak berminat lagi untuk menghadapi PRU13 sebaliknya hanya berminat untuk membangkitkan api kemarahan rakyat memberontak bila di perlukan oleh Anwar Ibrahim. Ini penah di terjemahkan oleh Mohd Ezam malan Tun Dr Mahathir sendiri melihat senario PKR yang makin tertekan dengan kekecewaan menghadapi PRU 13.

Hakikatnya PKR sedar mereka akan kalah teruk! Itulah yang menyebabkan inlah jalan terakhir untuk memastikan Anwar Ibrahim naik sebagai PM. Hendak buat macammana kalau menang PRU 13 bukannya Anwar Ibrahim boleh jadi PM tetapi kalau rusuhan lebih cerah dari PRU13.

Azmin Ali Anak Derhaka Yang Kaya Raya

Azmin Ali sememangnya semakin terselah kekayaannya, kerana kekayaan Azmin Ali rela mendapatkan syurga di tapak kaki Anwar dan Wan Azizah. Kerana harta isteri menjadi cagaran sepertimana didedahkan Ummi Hafilda.

Kerana kekayaan Azmin Rela meninggalkan ibunya! Sekarang makin jelas apabila RPK mendedahkan satu persatu siapa Azmin Ali dan Anwar Ibrahim.
Tidak cukup kekayaan lampau! merompak lagi harta bumi Selangor sehingga belubang-lubang muka bumi Selangor. Jika kuasa mereka makin terhakis, mereka merancang kehancuran negara sebagaimana didedah Tun Dr Mahathir.

Biar macammana kerakuskan mereka apa hendak dikesah kerana ramai yang akan tolong Azmin Ali Anak Derhaka Yang Kaya Raya! Adalah ujud puak-puak PAS tolong sucikan termasuk sorang Ustaz yang semakin popular dengan mengkafirkan UMNO sebagai sekular tetapi bila bab PKR buat-buat buta. Iyalah itulah ustaz yang duduk mengatakan UMNO sesat kini, dulu dan selamanya. Tidak habis-habis menghukum UMNO dan menyelamatkan PKR.

Akhirnya makin bermaharajarelalah Anwar Ibrahim dan Azmin Ali menghuru-harakan negara ini.

Kemuncak Panas Hati Rakyat Selangor Memaki-Hamun Pakatan Rakyat Kian Menjadi-jadi

Apa yang mereka buat selama empat tahun Pakatan rakyat memerintah Selangor? Apa yang rakyat dapat? Hasilnya makin ramai rakyat hilang pertimbangan hingga berani tampil menyerang Kerajaan Selangor dari pelbagai peristiwa. Inilah Kemuncak Panas Hati Rakyat Selangor Memaki-Hamun Pakatan Rakyat Kian Menjadi-jadi
Rakyat semakin berani menunding Pakatan Rakyat dengan gejala-gejala rasuah hingga sanggup mengabaikan tangungjawap kepada rakyat. Semuanya angkara pentabiran Selangor yang semakin kacau bilau sebab dapat pemimpin jenis tangkap muat lee kan. hehehee

Wednesday, 30 May 2012

Mohd Ezam Tibai Cicak Mengkarung PKR Sarawak Sampai Terkincit

Penyakit Cicak Mengkarung PKR menyerang majlis ceramah UMNO BN, sudah menular di Sarawak. Tetapi sayang! Mohd Ezam Tibai Cicak Mengkarung PKR Sarawak Sampai Terkincit. Alahai kasihan jiga dengan puak-puak Pakatan Haram yang masih tidak sedar-sedar ini.

Ini mula berlaku apabila Mohd Ezam mendedahkan yang Wan Azizah penah datang memohon pertolongan Mohd Ezam untuk memujuk Pak Lah semasa menjadi Perdana Menteri Malaysia. Untuk melepaskan Anwar Ibrahim di penjara.

Malah Mohd Ezam menceritakan kerana 2 minit talian hayat Anwar Ibrahim terbatal.

Kelewatan Mohd Ezam menghantar surat rayuan kepada Tun Dr Mahathir dengan harapan untuk memohon membatalkan pemecatan Anwar Ibrahim.

Tetapi sayang seribu kali sayang! takdir Allah menentukan kelewatan selama 2 minit itu menyebabkan Tun Dr Mahathir telah mengumumkan pemecatan Anwar Ibrahim kepada umum.

Itulah kehendak Allah yang maha berkuasa dan telah menyelamatkan Malaysia dari berPM pengkhianat seperti Anwar Ibrahim.

Baru tahu rupa-rupanya Anwar Ibrahim tergila-gila kuasa hingga tahap menampilkan kedayusan yang melampau, iyelah kalau dah tahap meraung-meraung merayu untuk dimasukkan semula ke dalam UMNO. Hehheeh

Siapa yang paling layak untuk menceritakan perihal Anwar Ibrahim samada dari segi politik mahu peribadinya. Tentulah Mohd Ezam yang penah berjuang bermatian-matian hanya semata-mata untuk membela kedudukan Anwar Ibrahim.

Bukan seperti wajah-wajah baru dalam PKR sekarang yang tidak penah merasa bagaimana suasana dan halangan menubuhkan Keadilan. 

Mohd Ezam berjuang hingga sanggup mempertaruhkan kehidupanya sebagai pelarian dan banduan semata-mata untuk memastikan Anwar Ibrahim terbela.

Tetapi kenapa akhirnya Mohd Ezam beralah dan meninggalkan Anwar Ibrahim sedangkan mengikut pekiraan pecacai PKR mereka telah berjaya!

Iya betullah PKR telah berjaya, berjaya merosakan negara melalui kaedah Anwar Ibrahim melacurkan diri kepada DAP dan Yahudi Israel. Apa yang Anwar pertaruhkan kalau bukan aset dan hak-hak rakyat negara ini. Inilah berjaya menjahanamkan negara. 

Sebab Mohd Ezam berani mencabar Anwar Ibrahim menyamannya kalau ada kata-katanya merupakan fitnah.

Kita sebagai rakyat harus menilai contoh dari salah seorang dari beratus-ratus orang yang mempunyai pendirian kukuh seperti Mohd Ezam telah sedar dan mengasingkan diri dari Anwar Ibrahim kerana negara dan bukannya soal peribadi lagi.

Tidak guna mementingkan diri jika negara tergadai menjadi negeri orang. Apa erti kebebasan kalau merempat di negeri sendiri.

Helah Nurul Izzah Makan Diri Dengan Kaitan PKR Yang Terganas

Inilah Nurul Izzah yang mahu menggambarkan politik ganas hanya boleh berlaku sekiranya Pakatan Rakyat berkehendakan. Bukan kita ingin menghalalkan politik ganas tetapi siapakah raja politik ganas di Malaysia kalau bukan Anwar Ibrahim sebenarnya. Sebenarnya Helah Nurul Izzah Makan Diri Dengan Kaitan PKR Yang Terganas
Inilah babak drama yang sepatutnya
mendapat juara pelakon lelaki dan wanita
terbaik

Rakyat boleh melihat dan menilai apa yang berlaku dalam Bersih 1, 2 dan 3. Terang-terang Anwar Ibrahim menghasut anak-anak muda bangun menentang undang-undang demi perjuangan peribadinya dan inilah diperturunkan kepada anak kandungnya dan tidak mustahil kepada anak yang tidak tahu siapa bapanya yang sebenar?

Berhubung dengan isu Lembah Pantai yang membabitkan ada pihak sengaja membaling batu kepada kumpulan yang mendengar ceramah PKR, sebenarnya tidak mempunyai bukti yang jelas dari siapa yang bertangungjawap. Ini tidak mustahil jika dari orang-orang Anwar sendiri mahupun orang luar atau orang UMNO. 

Malah ada bentuk bukti yang cuba ditampilkan oleh Nurul Izzah juga tidak menggambarkan siapa sebenarnya perlakunya? Atau inikah Helah Nurul Izzah Makan Diri Dengan Kaitan PKR Yang Terganas

Apabila Nurul Izzah mempolitikan isu ini dengan menyerang UMNO sebagai pihak bertangungjawap tampa apa-apa pembuktian yang konkrit, boleh dianggap fitnah! dan pihak dari UMNO juga mampu untuk bertindak sama seperti Nurul Izzah dengan mengatakan Anwar Ibrahim sengaja merancangnya. Tetapi pihak UMNO tidak bertindak sedemikian sebaliknya menyerahkan siasatan dibawah kuasa polis. Kerana ini mempunyai undang-undang menyebabkan warga UMNO bersikap sabar dengan PKR.

Ini berbeza pula dengan Anwar Ibrahim mahupun anaknya Nurul Izzah yang sentiasa mencari helah untuk menyerang UMNO. Kerana situasi PKR sekarang dalam keadaan tenat menanti malang!

Apa tidaknya, jentera yang tinggal dalam PKR semuanya muka-muka baru yang direkrudkan oleh Anwar Ibrahim gagal beraksi seperti mana wajah-wajah lama yang sanggup berkorban sehingga tahap rela dipenjarakan atau menjadi pelarian, semata-mata demi Anwar Ibrahim. Sekarang apa sudah jadi semuanya seperti Mohd Ezam telah angkat kaki meningalkan Anwar Ibrahim.

Kaitan dengan rekrud baru, menyebabkan strategi peperangan PKR menentang UMNO BN semakin tumpul dan kurang berkesan. Faktor ini menyebabkan Anwar Semakin hilang idea dan taring untuk mendapat serangan yang benar-benar berkesan untuk melemahkan dan menjatuhkan jentera UMNO BN. Apatah kuasa pemidato dalam PKR sendiri semakin berkurangan jumlah dan taring. Siapa lagi yang ada hendak harap Azmin Ali atau Khalib gagap. Heheheh makin berkuranglah jumlah penonton yang datang.

Nasib baiklah ada PAS dan DAP membantu kalau tidak huh semakin hilang biasa PKR akhirnya. Sekarang apa lagi yang boleh mengantikan kekurangan PKR yang semakin kritikal ini! kalau bukan melahirkan apa-apa adengan yang boleh meraihkan simpati kerana faktor ini boleh membantu masalah kekurangan jentera pemidato. Tetapi berapa ramai lagi rakyat yang masih mahu menaruh simpati buat Anwar sedangkan kawan-kawan yang simpati sehingga mececah 30 tahun lebih kepada Anwar Ibrahim, semua dan semakin meluat dan bosan dengan sendiwara Anwar Ibrahim dan pakat-pakat cabut lari apatah rakyat yang menonton di luar!

Tinggallah Nurul Izzah dan Azmin Ali antara yang lama dalam PKR dan masih setia. Itupun bersebab kerana Azmin Ali bekas pesalah rasuah yang diselamatkan Anwar hingga menyebabkan terikat dan Nurul Izzah sebagai anak kandungnya. Kalau tak silap-silap kedua-duanya cabut lari.

Berbalik kepada Nurul Izzah yang cuba mencari helah untuk menyerang UMNO BN hanyalah satu tamparan lemah dan  lembab untuk mengancam kedudukan UMNO. Kerana rakyat lebih meluat melihat Anwar Ibrahim yang terang-terang menampilkan reaksi dan situasi mengawal himpunan Bersih 3.0 hingga menyebabkan satu rusuhan besar-besaran menentang polis yang semuanya terdiri dari golongan anak muda yang masih singkat pemikiran.

Walaupun ada bukti-bukti video Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan Nurul Izzah masih boleh berpura-pura tidak terlibat sama sekali! dan tentunya bab kisah baling batu di Lembah Pantai yang tiada pembuktian konkrit akan dipergunakan dengan lebih hebat lagi oleh anak-beranak ini. Jelas bukan yang anak dan bapak kedua-dua tidak boleh dipercayai langsung!
Itu belum dibuka lagi cerita pemilihan dalam PKR lagi ganas beb!! Ada berani Nurul Izzah buka cerita ini diwaktu ini. Ohh UMNO juga yang salah ketika anatar PKR bertelagah sesama sendiri hingga ketahap kerusi terbang. Patutlah takut sangat mereka dengan Najib Razak dan UMNO BN sebab PKR sebenarnya yang ganas tampa boleh dikawal oleh Anwar Ibrahim sendiri sebab Anwar Sendiri maha ganas dalam adengan china doll. Ehhh sorry salah topik lak! Tetapi keganasan sehingga sanggup menetang arahan makamah dan undang-undang negara itu wajib kita nilaikan bukan! 

Tambahan lagi keberkesanan Najib Razak tranformasinya mengatasi reformasi Anwar Ibrahim, menyebabkan semua ini bagaikan mimpi-mimpi ngeri buat PKR.  Jadi apa lagi boleh dibuat oleh Anwar dan anaknya kalau bukan untuk terus berdrama dan menipu.

Sudahlah keluarga Anwar Ibrahim adalah keluarga yang rosak moral tetapi lebih membimbangkan cubaan sebagai perosak negara sebenarnya. Tidak lama terkuburlah PKR kalau tidak ganas lagi cepat terkubur seperti mana yang dimaksudkan Tun Dr Mahathir yang Anwar semamangnya telah kalah sebelum PRU13 sebab itulah hanya cubaan menjatuhkan kerajaan sahaja menjadi pilihan terakhir. Itulah Helah Nurul Izzah Makan Diri Dengan Kaitan PKR Yang Terganas

Tuesday, 29 May 2012

Sibacul Hiu Woong Sin Yang Menghina Najib Razak Sekali Lagi Terkencing Cabut Lari

Itu dia setakat ini je ke Hulubalang Sibacul Hiu Woong Sin yang bukan main menyalak sangat ketika Najib Razak berucap di Arena 02 London. Bukan main galak menyalak tetiba tahu pula terkencing cabut lari apabila saat-saat berdebat dengan Pemuda UMNO hampir tiba tarikhnya. Ohhh apa punya pengecut hulubalang Pakatan Haram yang kalah sebelum berperang.

Sudahlah dimalukan apabila 1,500 rakyat Malaysia menjadi saksi Najib Razak Jinakkan Sibacul Hiu Woong Sin Hingga Melarikan Diri Dari Berdepan Cabaran Pemuda UMNO pula. Sesiapa pun berhak menyokong kerajaan atau pembangkang, namun biarlah ia mengikut keluhuran undang-undang, bertemadun dan beradab. Bukan tampil sebegini rupa yang boleh menjatuhkan maruah negara.
Sekarang kenapa tidak berani menyelak berdepan dengan Pemuda UMNO. Sebelum itu kita merujuk dahulu kepada

KUALA LUMPUR, 18 Mei -- Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia hari ini mencabar Hiu Woong Sin, individu yang membuat kecoh di program santai Sepetang Rakyat Malaysia di United Kingdom Bersama Datuk Seri Najib Tun Razak yang berlansung di O2 Arena London baru-baru ini, untuk berdebat dengan wakil Pemuda UMNO secara terbuka di London bagi memperbahaskan tentang isu perhimpunan Bersih yang beliau timbulkan secara tidak beradap dalam majlis tersebut.

Menurut Exco Pemuda UMNO Malaysia merangkap Pengerusi Biro Aduan Komuniti Pemuda UMNO, Datuk Muhd Khairun Aseh, beliau menegaskan bahawa satu surat jemputan debat secara rasmi akan dihantar kepada individu berkenaan selewat-lewatnya hari ini.

"Surat cabaran itu akan dihantar melalui ahli-ahli Kelab UMNO United Kingdom kepada beliau dan InsyaAllah, dalam masa sehari dua ini dia akan menerima surat tersebut," jelas beliau ketika mengadakan sidang media di PWTC di sini hari ini.

Tegasnya lagi, sekiranya Hiu bersetuju, Pemuda UMNO akan menguruskan program debat tersebut di London yang akan diadakan di dalam suasana yang lebih harmoni dan ilmiah, agar segala isu dan permasalahan yang terpendam dalam dirinya itu dapat diluahkan secara lebih matang dan rasional. Sambung baca seterusnya.

Dan ini berlanjutan dengan cerita terbaru pada

KUALA LUMPUR: Debat antara EXCO Pemuda UMNO, Datuk Muhammad Khairun Aseh dengan Hiu Woong Sin, individu yang mengganggu majlis Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di London, dibatalkan.
Muhammad Khairun berkata Hiu menarik diri pada 25 Mei walaupun Hiu terdahulu sudah menerima surat pelawaan Pemuda UMNO melalui jentera UMNO di London pada 18 Mei untuk berdebat dengannya di sana.
"Beliau sebenarnya sudah bersetuju untuk berdebat sehinggalah pada 25 Mei lalu, kami (Pemuda UMNO) mendapat maklum balas bahawa beliau menarik diri untuk berdebat apabila surat penarikan diri beliau disiarkan oleh Malaysiakini," katanya pada sidang berita di sini hari ini.
Pada 18 Mei lalu, jentera UMNO di London sudah menghantar surat pelawaan bagi pihak Pemuda UMNO untuk berdebat dengan Hiu dan beliau menyatakan kesudiannya untuk berdebat pada hari yang sama menerusi laman twitter peribadinya.
Pemuda UMNO mempelawa Hiu berdebat berikutan tindakannya yang berbuat bising dan melaungkan perkataan "BERSIH" pada majlis "Sepetang Bersama Perdana Menteri" di London pada 15 Mei lalu.
Muhammad Khairun mendakwa Hiu hanya "kuat berkokok" kerana apabila Pemuda UMNO sediakan platform yang sesuai untuk beliau meluahkan perasaannya, beliau menarik diri walaupun pada awalnya sudah bersetuju untuk berdebat.
Beliau berkata Malaysia tidak menyekat kebebasan rakyat untuk bersuara, tetapi biarlah ada had dan tidak keterlaluan. - BERNAMA

Nik Aziz Kepanasan Kepada Mufti Angkara Diri Sendiri

Alamak tahu pulak Nik Aziz terasa kepanasan setelah dirinya telah di keritik denga hebat, yang menghairankan apabila orang lian mengkritik tetapi orang lain pula mereka hendak marah!

Cerita bermula dari angkara gila kuasa Nik Aziz sendiri yang mahu meraih undi dengan menjanjikan syurga buat pengundinya. Inilah yang sekarang sedang hangat dinafikan oleh puak-puak PAS. Yang menghairankan adakah mereka lupa keratan ini.
Jadi buat Harakah daily siapa memfitnah siapa kalau Nik Aziz yang memfitnah dirinya sendiri. Kenapa baru sekarang setelah
Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan. rujuk sini untuk lebih lanjut
Jadi kenapa sekarang ini hendak disalahkan UMNO pula?

Kemudiannya ada algi hendak dipersalahkan UMNO bila soal Kapal Singh yang berhajat benar, untuk melantik Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri mengganti Anwar Ibrahim yang terang-terang seluruh rakyat Malaysia sedar memang tidak layak pun. Hendak harap dari PAS alamak setakat kaldai belaan boleh laa.

Tidak kira apa cara pun Nik Aziz mahupun Haji Haji berseloroh menjawap isu ini, Hakikatnnya selama ini mereka hanya pak turut apa sahaja rancangan dan pandangan Pakatan Rakyat walaupun yang bertentangan dengan Islam. Inikah caranya PAS dapat menjaminkan kepada rakyat yang calon Perdana Menteri Malaysia masih terdiri dari orang islam. Sedangkan sebelum mereka berkuasa pun sudah tewas dengan permainan DAP dan PKR. Jangan mimpilah kalau calon dari PAS langsung tidak ada harapan. karang ada lagi dieru langkah mayat dan ayat ini paling di takuti Nik Aziz. Heran kepalah taku sangat sampai ketahap itu.

Ini bukan isu reka cipta UMNO BN tetapi terang-terang di luahkan Kapal Singh dan di akui oleh Tengku Aziz, yang peliknya Nik Aziz sepakat dengan Tengku Aziz tetapi harakah bangang ini hendak serang UMNO. Kalau Nik Aziz bersetuju bermakna benarlah kenyataan Kapal Singh itu ujud. Ini tahap politik bebal Harakah.

Sekarang semua puak-puak PAS sedang kambus pekung Nik Aziz iyalah terasa tertekan sangat dengan kenyataan Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi  yang benar menikam terduduk habis semua para pecacai PAS.

Kalau PAS masih juga hendak menafikan situasi ini, maka harus menyahut cabaran Ustaz Fathul Bari dalam soal membersihkan kesemua tanggapan mengundi PAS masuk syurga, ini tidak sengaja mereka biarkan untuk kepentingan politik dan dalam masa yang sama berdalih menafikan itu kelakukan mereka. Apa jenis perangai macam ini!

Sheikh Dr. Sulaiman Menyindir Nik Aziz Dan Azhar Idrus Dengan Fatwa Propaganda Kejahilan, Kebodohan Dan Kesesatan

Akhir kewibawaan Nik Aziz dan Ustaz Azhar Idrus tercemar dan tercabar apabila Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi (gambar) menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan. 

PPM amat tertarik dengan antara kenyataan Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi ''Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Maka adalah menjadi kewajipan untuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW. 

Persoalannya ini bercanggah dengan apa yang dituduh oleh Ustaz Azhar Idrus. Kalau kita hendak ukur dari segi kredibiliti Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi dengan Nik Aziz dan Azhar Idrus jauh sangat ukuran. Tetapi sifat Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi sentiasa bersedehana dalam apa jua keadaan tetapi bagaimana dengan Nik Aziz dan Azhar Idrus yang sentiasa menunjukan sikap perasangka

Kalau anda seorang mencari kebenaran ke jalan Allah lapangkan masa mendengar hujah UFB dan baca kenyataan di bawah. Insyallah anda nilaikan dengan kemampuan anda. Kerana hanya dajal yang menawar syurga! betul ke?
KUALA LUMPUR 27 Mei - Ahli Majlis Fatwa Masjidil Haram, Sheikh Dr. Sulaiman Saloomi (gambar) menegaskan, fatwa propaganda yang mengatakan seseorang itu akan masuk syurga jika mengundi parti tertentu adalah suatu kejahilan, kebodohan dan kesesatan.

Menurut Profesor Jurusan Akidah, Mazhab dan Firaq, Universiti Ummul Qura, Mekah itu, ia tidak sepatutnya keluar daripada mulut orang yang berakal, lebih-lebih lagi dari seorang muslim yang peka dirinya diawasi Allah dalam setiap percakapan serta perbuatan.

Jelas beliau, syurga adalah nikmat, rahmat dan kelebihan yang dikurnia Allah kepada sesiapa yang dapat melaksanakan tuntutan ubudiyah bukan kepada mana-mana pengundi manakala neraka pula adalah azab Allah ke atas mereka yang sesat, kufur atau syirik.

''Antara amalan ketaatan kepada Allah dan penolakan daripada apa yang telah dilarang ialah menolak kepuakan dan menjauhi kepartian. Tidak ada dalil al-Quran dan Sunah untuk melibatkan diri dengan kepartian atau menjadikannya jalan kepada perkara baik dan betul.

''Bahkan ia adalah bidaah dari Barat (iaitu kepartian). Ia tidak wujud pada umat Islam dalam kurun terawal (zaman Rasulullah SAW, para sahabat dan at-tabiin),'' katanya dalam wawancara bersama Mingguan Malaysia yang disiarkan hari ini.

Sulaiman yang kemudiannya ditanya tentang seruan pemimpin parti tertentu terhadap kepelbagaian agama dan mengatakan semua agama adalah sama berkata, pendapat itu adalah kufur dan golongan yang berpegang dengan pendapat sedemikian di zaman silam ialah Ikhwan Safa.

Mereka ini katanya, terdiri di kalangan Syiah Batiniyah yang muncul di abad ketiga Hijrah serta telah dihukum kafir oleh semua ulama Hanafi, Shafie, Maliki dan Hambali kerana berkata secara literal bahawa : ''Pandangan kami mencakupi semua mazhab dan agama kami mencakupi semua agama.''

''Pendapat itu adalah suatu kekufuran kerana agama yang sebenarnya di sisi Allah ialah Islam sahaja dan tiada agama lain yang setanding dengannya. Pada zaman moden ini lahir doktrin Freemason yang menyeru supaya mengingkari semua agama atau menyeru kepada penyatuan semua agama dalam satu mazhab.

''Ini adalah perbuatan murtad dan keluar dari agama Allah,'' tegas beliau.

Mengenai usaha menumbangkan kerajaan sedia ada di negara ini serta menyeru supaya diadakan demonstrasi jalanan, katanya, usaha itu bukanlah jalan kedamaian.

''Agama rasmi Malaysia adalah Islam dan syiar Islam (di negara ini) adalah nyata. Maka adalah menjadi kewajipan untuk nasihat menasihati dan membuat perdamaian. Ini adalah Manhaj (Prinsip Dasar) Nabi Muhammad SAW.

''Manakala demonstrasi jalanan adalah meniru perbuatan Barat yang jauh lebih banyak mendatangkan kerosakan dan kemudaratan ke atas umat Islam daripada kebaikan yang diharapkan,'' jelasnya.

Sementara itu, Sulaiman ketika memberi reaksi terhadap kaedah kafir mengkafir yang digunakan oleh sesetengah orang Islam dan ahli politik untuk memancing undi berkata, ia tidak dibenarkan terutama jika digunakan terhadap seorang muslim yang masih lagi mengamalkan amalan Islam yang zahir serta masih mengucap dua kalimah syahadah.

Katanya, sesiapa yang menggunakan pendekatan itu terhadap umat Islam maka tuduhan tersebut akan kembali kepadanya sebagaimana yang telah disabdakan Rasulullah SAW yang bermaksud : ''Sesiapa yang berkata kepada saudara Islamnya 'Wahai Kafir' tuduhan itu akan kembali kepadanya.''

''Adalah menjadi suatu kewajipan ke atas setiap muslim untuk berbaik sangka dengan saudara seIslam dan bergaul dengan cara yang baik,'' jelasnya.

Dalam pada itu, beliau menegaskan seseorang muslim tidak dibenarkan untuk bersepakat dengan mana-mana orang bukan Islam dalam apa jua keadaan sekalipun untuk menentang saudara seagama.

Kata beliau, sejarah dengan jelas telah membuktikan minoriti bukan Islam tidak akan mengundi untuk parti Islam melainkan jika parti Islam itu berkompromi sesuatu dari agama dan perbuatan tersebut boleh mendatangkan bahaya besar kepada umat Islam. Sumber

Haji Hadi Pertikaikan Kelayakan Anwar Ibrahim Menjadi Perdana Menteri

Adus! Bagaimana Haji Hadi tidak sedar yang beliau tersalah langkah hingga Haji Hadi Pertikaikan Kelayakan Anwar Ibrahim Menjadi Perdana Menteri

Ini terbukti apabila secara tidak langsung, kelayakan Anwar Ibrahim boleh dipertikaikan melalui rangkap ini "Di England pula menjatuhkan kerajaan kerana skandal salah seorang menteri kabinetnya dengan pelacur yang berkait dengan perisikan negara asing" Rupa-rupanya dengan skandal sex boleh menjatuhkan kelayakan menjadi pemerintah!

Ehh Anwar Ibrahim ada berapa skandal sex haa? Alamak bermakna Anwar Ibrahim pun wajib dinafikan dari menjadi Perdana Menteri bukan? Sebab ada banyak skandal sex!

Kenapa Haji Hadi tidak mempersoalkan kelayakkan Anwar Ibrahim haa?

Opps! Tidaklah! Haji Hadi mempersoalkan secara haluslah! Sebab itulah Haji Hadi sekadar berseloroh kecil macam mahu tak mahu sahaja, apabila Kapal Singh mencalonkan Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri! Huhh itu macam ka!

Kalau inilah bukan keadaan sebenar Haji Hadi patut menyahut cabaran Ustaz Fathul Bari untuk menjernihkan keadaan! Kerana dari ungkapan ini juga "Pas wajib menyampaikan risalah Islam kepada seluruh manusia dengan memberi kefahaman yang betul kepada penganut Islam dan memperkenalkan Islam kepada bukan Islam, bagi mengajak kepada makruf dan mencegah kemunkaran kerana Rasulullah S.A.W mewajibkan kepada setiap orang Islam menyampaikan mesej sebenar, menyatakan yang benar dan mencegah kemunkaran mengikut kemampuan masing-masing dengan tangan, lidah dan perasaan benci dalam hati."

Kalau PAS benar-benar bermaksudkan "PAS wajib menyampaikan risalah Islam kepada seluruh manusia dengan memberi kefahaman yang betul kepada penganut Islam" Haji Haji adalah wajib terlebih dahulu memperjelaskan dan menyebarkan apa yang dicabar oleh Fathul Bari. Ada berani?

Ada lagi kenyataan Haji Hadi "Di India membatalkan kemenangan seorang perdana menteri kerana menyalahgunakan jentera kerajaan" Yang inipun Haji Hadi patut mempersoalkan sikap Menteri Besar dan Yang Berhormat Selangor yang telah menyalah kuasa dalam pengagihan tender Pasir dan Sampah Selangor hingga sampai tahap mengancam keselamatan rakyat Selangor. Iayalah kalau hal sampah menjadi sarang nyamuk dan tikus bukankah wabak penyakit menular ke.

PPM juga mahu menyentuh dari ungkapan ini "Demonstrasi aman yang menjadi salah satu daripada amalan demokrasi moden adalah salah satu cara menunjukkan kebencian dalam hatiTahupun Haji Hadi yang  Demotrasi adalah amalan menunjukan kebencian hati, tetapi Haji Hadi tidak pula mahu menjelaskan apa akibatnya jika kebencian hati dibiarkan hingga mengatasi akal? Tentu Haji Hadi tidak akan berani menjawap? Kerana sudah pasti kena tembak beradap!

Kerana tidak berani menjawaplah, ujudnya sikap Haji Hadi menyembunyikan semua keburukan Bersih 3.0 dengan sengaja mengada-adakan bentuk keganasan kepada pihak polis. Malah tidak penah sekalipun Haji Hadi menegur Majlis Amal PAS yang sengaja merempuh sekatan polis dengan bertujuan mencetuskan pergaduhan antara polis. Kenapa Haji Hadi diamkan?

Kenapa PPM menyentuh hal Bersih 3.0 ini? kalau anda benar-benar handak tahu tontonilah youtube di bawah sampai habis.
Kenapa PPM mengharapkan pembaca menonton Youtube di atas? Kerana PPM ingin menyentuh perihal ungkapan Haji Hadi seterusnya "Bersih adalah gabungan kerjasama NGO berbagai agama dan parti-parti politik pelbagai ideologi yang menganjurkan demonstrasi aman bagi membantah pilihan raya yang mengotorkan amalan demokrasi di Malaysia, ramai kalangan mereka tidak terlibat secara langsung dalam pilihan raya, tetapi sifat fitrah manusia yang bencikan zalim, tipu dan lain-lain."

Tetapi tidak berani sama sekali menyentuh siapakah disebalik NGO dan apa bentuk perjuangkan sebenar-benarnya. Kalau anda ingin mengetahui siapa NGO tersebut rujuk post ini yang pasti banyak diantaranya memperjuangkan agenda memurtadkan umat islam. Adakah Haji Hadi berani menghuraikan isu ini?

Tentulah mustahil buat Haji Hadi untuk menjelaskan semua ini kerana Haji Hadi sendiri seorang yang penakut menegakkan Negara Islam, Hukum Hudud dan Perdana Menteri terdiri dari umat islam, apabila berdepan dengan DAP! Kalau sekarang ini Haji Hadi sudah takut apa lagi kalau benar-benar Pakatan Rakyat menawan Putrajaya?

Dan terakhir sekali ungkapan Haji Hadi di Sinar Harian "Amanah politik dijadikan peluang mengumpul harta dan menaikkan pangkat, bukannya amanah yang wajib ditunaikan. Harta dan kuasa dijadikan senjata mengugut rakyat, laksana dajjal yang zahir di akhir zaman, menawarkan kesenangan untuk pengikutnya sahaja, sesiapa yang tidak mengikutnya menerima padah" Tetapi Haji Hadi terlupa hanya Dajjal sahaja yang menawarkan ganjaran syurga buat pengikutnya!

Terserahlah sama ada kita semua dipengaruhi untuk berpecah atau untuk bersatu. Kesan akhirnya kita semua yang sama-sama tanggung jika masih ujud pihak yang menyembunyikan ancaman sebenar kepada umat islam di Malaysia demi agenda politik.

Monday, 28 May 2012

Ustaz Azhar Idrus Mengawal Nafsu Atau Nafsu Mengawal Ustaz Azhar Idrus

Apa yang telah terjadi kepada Azhar Idrus yang ingin menonjolkan syiar islam dengan luar batas kawalan. Sifat anti terhadap UMNO BN telah meyebabkan timbul persoalan Ustaz Azhar Idrus Mengawal Nafsu Atau Nafsu Mengawal Ustaz Azhar Idrus ?
PPM bukan suka sangat untuk menyerang peribadi Ustaz Azhar Idrus yang semakin hari semakin ramai mendapat pengaruh dari pengikut-pengikutnya. Tidak salah untuk menonjolkan apa-apa kekurangan UMNO BN jika ada! tetapi biarlah dibuat atas sifat menyebarkan kebenaran berasaskan islam dan bukan kerana anti dan melebelkan UMNO BN sebagai gila, sesat atau kafir. Malah dituduh parti dulu,kini dan selamanya sesat masuk apa neraka! Wah! hebat bukan! sejauh itu keberanian hingga timbul tanda tanya Ustaz Azhar Idrus Mengawal Nafsu Atau Nafsu Mengawal Ustaz Azhar Idrus

Tampa penah menyentuh apakah kepincangan PAS! kepincangan PKR dan keraguan-keraguan agenda Pakatan Rakyat. Semakin timbulnya tanda tanya, apakah Ustaz Azhar Idrus Mengawal Nafsu Atau Nafsu Mengawal Ustaz Azhar Idrus
Ambil contoh dimana Usataz Azahar Idrus menyerang UMNO BN sebagai sekular, Ok! kalau beliau ada hujah yang mampu membuktikan kenyataannya. Tetapi kenapa sekadar menyerang dari jauh dan berlakang. Bukankah lebih hebat jika Ustaz Azhar Idrus boleh berdebatkan secara ilmiah dalam himpunan para bijak pandai agama yang lain.

Tetapi ingin PPM mengajukan soalan buat Ustaz Azhar Idrus bagaimana dengan PKR adakah terlepas dari dihukum sebagai sekular? Sedangkan banyak tanda tanya diminda rakyat yang mempertikaikan apa yang Pakatan Rakyat yang disertai PAS perjuangkan? Sedangkan Pakatan Rakyat terang-terang tolak negara Islam. Kenapa tiada ulasan dan tuduhan dari Ustaz Azhar Idrus?

Jika sifat Ustaz Azhar Idrus hanya pandai mencari apa sahaja kesalahan UMNO BN sambil  menyembunyikan keburukan Pakatan Rakyat! inikah dinamakan menyampai syiar islam wahal terikat dengan sifat pilih bulu dan pilih kasih PKR dan Pakatan Rakyat?

Cara Ustaz Azhar Idrus seolah-olah menyeru sifat berpuak-puak antara sesama Islam di Malaysia? Tidak bolehkah bermuzakarah secara ilmiah antara semua bijak pandai agama di Malaysia untuk mendapat kata sepakat dalam apa jua isu. Bukannya dengan menyerang dari jauh dengan memaki hamun dengan gelaran-gelaran seperti anjing dan sebagai sesuka hati. Inikah antara contoh yang Ustaz Azhar Idrus dipetik dari Al Quran atau mana-mana sumber lain?
Kalau bergini sikap semua para ustaz dan ulama di Malaysia, peluang yang terhidang kepada musuh-musuh islam yang sentiasa berkeliaran mencari perluang menjatuhkan kerajaan Islam di Malaysia.

Ohh terlupa ini bukan negara Islam pada pandangan Ustaz Azhar Idrus tetapi sekali lagi PPM hendak tanya, kenapa Ustaz Azhar Idrus gagal tampil berbicara secara ilmiah dengan jemputan para ulama, ustaz dan para bijak pandai agama yang lain?
Kita tetap sesama manusia dibawah ketentuan Allah yang tiada siapa manusia biasa tahu sama ada menjadi ahli neraka atau syurga.

Sebenarnya tidak ada faedah pun menyerang Ustaz Azhar Idrus tetapi sampai bila hendak berpeluk tubuh melihat sesama islam bergaduh menunding sesama sendiri. Malah sampai ketahap menuduh tampa bukti tampa perlu membuat sebarang pembuktian. Cukup sekadar tuduh! tuduh! tuduh! sesuka hati dan tidak perlu membuat sebarang pembuktian. Wajarkah sifat berdakwah sedemikian rupa dibiarkan berluasa tampa terkawal dan dikawal? 

Terserahlah kepada sesiapa yang rasa menyokong atau hendak memaki PPM. Tetapi niat PPM ingin menyeru kepada semua para ulama, ustaz dan para bijak pandai agama cukuplah berperang dari jauh dengan tuduh-menuduh berdasarkan kecenderungan masing-masing.

Bersatulah kita semua, kerana selagi yang bijak pandai agama tidak mahu bersemeja dan bersatu! apatah yang dibawah akan hancur bercerai hingga terhidang ruang dan peluang buat musuh-musuh islam menghapuskan hak-hak yang masih kita pegang. Adakah sampai tergadai baru hendak bersatu.

Terdesak Anwar Ibrahim Perbaharui Kencing Janji PRU 13 Kepada Kaum India

Apa sudah jadi kepada Anwar Ibrahim terpaksa memperbaharui bekas-bekas kencing yang lampau  yang semakin hancing. Semakin terdesak Anwar Ibrahim perbaharui kencing janji PRU 13 kepada kaum India Adakah kaum India telah lupa bagaimana terang-terang Anwar Ibrahim menipu kaum India melalui peristiwa Kampung Buah Pala.

Antara ucapan Anwar Ibrahim "Perkara pertama kita buat (bila jadi pemerintah), turunkan minyak. Yang kedua, pendidikan. Masalah orang India sebelah sini tak dapat biasaiswa, jadi oleh itu saya kata cukuplah politik perkauman. Biar kita ada pelajaran untuk semua rakyat dari sekolah rendah hingga universiti percuma," kata beliau di sini, petang tadi.
Wah! Wah! semua turun yee! Semua hendak gunakan sumber pendapatan Petronas. Adakah ini rancangan jangka panjang atu sekadar rancangan mee segera untuk meraih populariti bagi mendapat undi untuk PRU13. Kalau rakyat fikirkan semula, bukankah sumber Petronas adalah terhad dan ada tempoh untuk hasil galian habis. Bagaimana dengan rancangan jangka panjang jika hasil galian ini habis? 

YouTube atas adalah janji 2 minggu sudah menang dia akan laksanakan tetapi dia tidak laksanakan setelah menang. Malah Anwar Ibrahim berkatakan kalau tidak buat kerja bukan Anwar Ibrahim! Sekarang beranikah Anwar Ibrahim mahu bertangungjawap dalam isu ini?

Mengikut teori Anwar Ibrahim dan berdasarkan kemampuan Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi RM1 Selangor! sudah terang-terang Anwar Ibrahim tidak layak sama sekali untuk membuat perancangan ekonomi negara samada jangka pendek dan jangka panjang. 

Kerana Anwar Ibrahim gagal membuktikan tahap kemampuannya membina struktur pentabiran yang cekap terhadap Kerajaan Selangor, hinggakan isu sampah yang paling mudah malah dari yang tersusun jadi berterabur di Selangor. Bagaimana orang sebergini hendak kita percayakan janji-janjinya?

Bertapa hebatnya tahap Anwar Ibrahim ingin mempersoalkan tahap bertangungjawap Najib Razak yang lebih berganda baik dari Anwar Ibrahim. Sikap Anwar Ibrahim lebih kepada menuduh orang untuk menutup pekung sendiri dari membuktikan kemampuan dirinya mentabir dan menunaikan setiap janji-janji kepada rakyat. Banyak persoalan boleh dibangkit dari sifat terdesak Anwar Ibrahim perbaharui kencing janji PRU 13 kepada kaum India

Sampai bila Anwar Ibrahim ingin menyembunyikan perangai buruknya?

Sampai bila Anwar Ibrahim hanya pandai provokasi setiap isu dengan melaga-laga rakyat dengan isu kebencian terhadap kerajaan?

Adakah Anwar Ibrahim hanya pandai setakat melaga-lagakan orang sahaja dari menunaikan tangungjawapnya?

Anwar Ibrhaim kalau dia benar-benar berani cuba dia tampil membuat soal jawap bersama rakyat, terutama dengan Rakyat Selangor dalam soal kepincangan pentabiran Kerajaan Negeri Selangor hingga menyusahkan rakyat. Inilah yang membuatkan terdesak Anwar Ibrahim perbaharui kencing janji PRU 13 kepada kaum India

Jangalah bila rakyat bertanya Anwar Ibrahim bercakap "You cakap banyak! You jadi Perdana menteri!. Inilah sikap Anwar Ibrahim lebih suka menyalahkan orang lain dari tampil menjelaskan apa yang sebenar berlaku di Selangor dengan berdepan menjawap segala persoalan rakyat.

Tidak perlu sampai terdesak Anwar Ibrahim perbaharui kencing janji PRU 13 kepada kaum India Jangan jadi macam sesi media Bersih 3.0 yang mana seorang peserta Bersih 3.0 yang meluahkan rasa tidak puas hati dengan tindak tanduk penganjur Bersih 3.0 termasuk Anwar Ibrahim, diusir keluar dari Anwar Ibrahim berani berdebat secara langsung sehingga membuktikan dia tidak bersalah. Berani ke Anwar Ibrahim melakukannya? 

Sebenarnya Anwar Ibrahim lebih tepat berkata cukup untuk berpolitik dari dia mempolitikan isu kepeincangan pentabirannya dengan menyalahkan orang lain.

Isu Terkini

get this widget here