Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 18 April 2014

Kaw2 Ustaz Dhiya Zaid Bancuh Dengan Bukti Kitab Lama, Wardina Aibkan Ustaz DON Penyebar Hadis Palsu

Di bawah adalah hujah dari Ustaz Dhiza Zaid dan bagi yang mahu mengikuti Komen Ustaz Don sila klik sini manakala bagi yang mahu mengetahui video yang diaibkan oleh Wardina klik sini

Jujur saya mulai risau dengan kelibat para selebriti & artis yang baru berhijrah. Kecenderungan mereka mengkritik para asatizah, ustaz & ustazah secara terbuka sudah mendarah daging. Bukan sekali ini. Sudah berkali-kali. Termasuk mempertikaikan amalan-amalan orang Islam yang dikaitkan dengan bid'ah dan sebagainya.

Kepada Kak Wardina, adalah tidak wajar bahkan sangat tidak sesuai untuk akak mengkritik secara terbuka seperti ini. Percayalah teguran akak secara terbuka ini pun tidak ada makna apa-apa, malah akan semakin menimbulkan kebencian masyarakat serta buruk sangka kepada ilmuan & pendakwah kita. Dan percayalah tanpa 'komen' akak ini pun, inshaAllah di luar sana masih ramai ustaz ustazah dan para asatizah yang akan mengambil tugas menasihati USTAZ DON.

Terkadang kita WAJIB sedar diri kita. Layakkah kita untuk mengkritik orang yang lebih berilmu dibanding kita yang Al-Quran pun masih baca tidak betul.

Allah. Allah.

KISAH MAGIC BAGI SI JAHIL

Sebenarnya apa yang diceritakan oleh Ustaz Don bukanlah cerita palsu. Kerana cerita ini tersebut di dalam kitab-kitab para Ulamak. Tetapi oleh kerana kejahilan kita, malas belajar, malas membaca dan mengkaji tetapi suka mengkritik orang lain, maka sikap gopoh dan suka mencari kesalahan orang itulah juga yang menghukum kebodohan kita.

Kisahi ini disebutkan oleh Imam Az-Zahabi di dalam kitab terkenalnya iaitu Al-Kaba'ir. Siapa Imam Az-Zahabi. Beliau bertaraf AL-HAFIZ! Jika kita mengatakan cerita ini MAGIC, itu bermakna kita lebih hebat berbanding Imam Az-Zahabi.

Allah. Allah.

Kita hafal hadis pun tidak sampai 10 hadis. Itupun lupa-lupa dan salah baris bila baca. Hmmmm..

Mari kita baca kisah tersebut di dalam kitab Al-Kaba'ir halaman 48-49.
________________________

و حكي أن رجلا من الأغنياء حج إلى بيت الله الحرام فلما وصل إلى مكة أودع من ماله ألف دينار عند رجل كان موسوما بالأمانة و الصلاح إلى أن يقف بعرفات فلما وقف بعرفات و رجع إلى مكة وجد الرجل قد مات فسأل أهله عن ماله علم أنه لم يكن لهم به علم فأتى علماء مكة فأخبرهم بحاله و ماله فقالوا له : إذا كان نصف الليل فأت زمزم و انظر فيها و ناد يا فلان باسمه فإن كان من أهل الجنة فسيجيبك بأول مرة فمضى الرجل و نادى في زمزم فلم يجبه أحد فجاء إليهم و أخبرهم فقالوا : إنا لله و إنا إليه راجعون نخشى أن يكون صاحبك من أهل النار اذهب إلى أرض اليمن ففيها بئر يسمى برهوت يقال أنه على فم جهنم فانظر فيه بالليل و ناد يا فلان فإن كان من أهل النار فسيجيبك منها فمضى إلى اليمن و سأل عن البئر فدل عليها فأتاها بالليل و نظر فيها و نادى يا فلان فأجابه فقال : أين ذهبي ؟ قال دفنته في الموضع الفلاني من داري و لم ائتمن عليه ولدي فأتهم و احفر هناك تجده فقال له : ما الذي أنزلك هاهنا و كنا نظن بك الخير ؟ فقال : كان لي أخت فقيرة هجرتها و كنت لا أحنو عليها فعاقبني الله سبحانه بسببها و أنزلني الله هذه المنزلة
و تصديق ذلك في الحديث الصحيح قوله صلى الله عليه و سلم : [ لا يدخل الجنة قاطع ] يعني قاطع رحم كالأخت و الخالة و العمة و بنت الأخت و غيرهم من الأقارب فنسأل الله التوفيق لطاعته إنه جواد كريم

"Dan diriwayatkan bahawa ada seorang lelaki kaya telah pergi ke Baitullah Al-Haram untuk menunaikan ibadat Haji. Setelah tiba di Mekah, beliau telah menyimpankan wangnya sebanyak 1000 dinar kepada seorang lelaki yang soleh dan terkenal dengan sifat amanah. Kemudian lelaki kaya itu pun menuju ke ‘Arafah untuk berwuquf di sana.

Setelah selesai berwuquf di ‘Arafah (dan amalan-amalan Haji yang lain), beliau pun kembali ke Mekah (bertemu dengan lelaki yang diberi amanah untuk menyimpan wangnya dahulu) dan beliau mendapati lelaki yang menyimpan wangnya itu telah meninggal dunia. Beliau kemudian bertanya kepada ahli keluarga si mati tentang wang yang disimpan kepada si mati (lelaki itu). Kemudian ahli keluarga si mati menjawab bahawa mereka tidak mengetahui tentang wang simpanan tersebut yang diberikan kepada si mati.

Kemudian lelaki kaya itu mendatangi seorang Ulamak di Mekah dan memberitahu tentang keadannnya dan wangnya (yang telah disimpan kepada lelaki yang terkenal jujur dan amanah itu). Lalu Ulamak itu mengatakan: “ Apabila tiba pertengahan malam, pergilah ke telaga Zamzam dan lihat ke dalamnya, kemudian serulah nama si Fulan itu. Jika seandainya lelaki itu termasuk ahli Syurga, maka dia akan terus menjawab seruanmu.

Maka pada waktu tengah larut malam, lelaki kaya itu pun pergi ke telaga Zamzam lalu memanggil nama lelaki itu. Sekali dan dua kali dan seterusnya namun tidak ada yang menjawab seruan tersebut.

Pada keesokannya harinya lelaki kaya itu datang menemui Ulamak Mekah itu dan menceritakan apa yang telah berlaku pada malam tadi. Mendengar cerita itu, Ulama itu pun terus mengucapkan “INNALILAHI WA INNA ILAIHI RAJI’UN, aku takut bahawa sahabatmu itu termasuk ahli Neraka. Pergilah engkau ke Yaman, di sana ada telaga yang bernama Barhut. Dikatak bahawa telaga itu adalah mulut Neraka Jahanam. Pergilah ke telaga tersebut pada tengah malam dan serulah nama si Fulan itu. Jika dia termasuk ahli Neraka, maka dia akan menjawab panggilan itu.

Maka pergilah si kaya itu menujuk ke Yaman, lalu bertanya kepada orang-orang di mana letakknya telaga tersebut. Kemudia beliau pun ditunjukkan di mana tempat letakkan telaga tersebut. Pada malamnya datanglah ia ke telaga Barhut itu lalu memanggil nama orang lelaki tersebut. Maka dengan serta merta orang itu menjawab. Lalu orang kaya itu pun bertanya, “Di mana engkau menyimpan wang dinarku?” Orang itu menjawab: “Aku telah menyimpanya pada suatu temapt di rumahku dan aku tidak percayakannya kepada sesiapa pun walaupun anakku sendiri. Sekarang pergilah engkau ke tempat sekian-sekian dan galilah ditempat itu nanti engkau akan menemui wang dinarmu itu di sana.”

Kemudian lelaki kaya itu bertanya pula,”Apa yang menyebabkan engkau berada di sini (padahal engkau orang yang baik) dan kami menyangka engkau orang yang baik?” Maka orang itu menjawab “Aku mempunyai seorang adik perempuan yang miskin. Aku tidak pedulikannya, tidak bertanya hal keadaannya serta tidak belas kasihan kepadanya. Maka oleh kerana itulah Allah telah menyeksa aku di sini dan menempatkan aku di Neraka Jahanam ini.”
____________________________

Di akhir kalam beliau, Imam Az-Zahabi menyatakan dengan tegas:

"Bagi MEMBENARKAN cerita ini, tersebut di dalam hadis sabda Nabi ﷺ : 'Tidak akan masuk Syurga orang yang memutuskan hubungan silaturrahim."
KISAH MAGIC BAGI SI JAHIL II

Bagi yang telah menuduh Ustaz Don menyebarkan cerita palsu, anda telah melakukan fitnah besar kepada beliau. Bagi yang melabelkan Ustaz Don sebagai Al-Kazzab, anda telah melakukan dosa yang sangat hina di hadapan Allah Azza wa Jalla.

Sebetulnya kisah ini diriwayatkan oleh para Ulamak di dalam kitab-kitab mereka. Antaranya seorang ulamak terkemuka dan terkenal mazhab Syafi'e iaitu Al-Imam Syihabuddin Abu al-'Abbas Ahmad bin Muhammad bin Ali bin Hajar al-Makki al-Haytami (909-973H). Beliau adalah sohibul Tuhfah, kita rujukan mazhab Syafi'e yang terkenal berjumlah 10 jilid itu. Karya-karya beliau menjadi rujukan para ulama mazhab Syafi’e yang muta'akhirin.

Ada sebuah kitab karya beliau yang jarang diperkatakan oleh kita. Guru Kami Syeikh Ahmad Tirmizi Taha, ada memesan supaya membaca kitab beliau ini. Kitab ini terkenal dengan nama Al-Zawajir atau penuhnya الزواجر عن اقتراف الكبائر.

Kitab ini disusun khusus oleh Ibnu Hajar Al-Haytami bagi mengupas dan membincangkan mengenai perbuatan atau amalan yang dikategorikan sebagai dosa besar. Kitab ini ditulis oleh Ibn Hajar al-Haytami pada pertengahan tahun 953 Hijrah. Dalam pembukaan kitabnya itu, tokoh ulama terkemuka ini mengaku tertarik untuk menuangkan buah fikirannya yang berkaitan dengan hal ehwal dosa besar.

Antara yang termuat di dalam karya ini adalah kisah seorang pemuda kaya dengan seorang lelaki jujur lagi amanah dan telaga Barhut yang disebut dalam hadis Nabi ﷺ.
________________________

وَقَدْ حُكِيَ أَنَّ رَجُلًا غَنِيًّا حَجَّ فَأَوْدَعَ آخَرَ مَوْسُومًا بِالْأَمَانَةِ وَالصَّلَاحِ أَلْفَ دِينَارٍ حَتَّى يَعُودَ مِنْ عَرَفَةَ ، فَلَمَّا عَادَ وَجَدَهُ قَدْ مَاتَ ، فَسَأَلَ ذُرِّيَّتَهُ عَنْ الْمَالِ فَلَمْ يَكُنْ لَهُمْ بِهِ عِلْمٌ ، فَسَأَلَ عُلَمَاءَ مَكَّةَ عَنْ قَضِيَّتِهِ فَقَالُوا لَهُ : إذَا كَانَ نِصْفُ اللَّيْلِ فَأْتِ زَمْزَمَ فَانْظُرْ فِيهَا وَنَادِ يَا فُلَانُ بِاسْمِهِ ، فَإِذَا كَانَ مِنْ أَهْلِ الْخَيْرِ فَيُجِيبُك مِنْ أَوَّلِ مَرَّةٍ ، فَذَهَبَ وَنَادَى فِيهَا فَلَمْ يُجِبْهُ أَحَدٌ ، فَأَخْبَرَهُمْ فَقَالُوا لَهُ : إنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إلَيْهِ رَاجِعُونَ ؛ نَخْشَى أَنْ يَكُونَ صَاحِبُك مِنْ أَهْلِ النَّارِ اذْهَبْ إلَى

أَرْضِ الْيَمَنِ فَفِيهَا بِئْرٌ تُسَمَّى بِئْرَ بَرَهُوتَ يُقَالُ إنَّهُ عَلَى فَمِ جَهَنَّمَ فَانْظُرْ فِيهِ بِاللَّيْلِ وَنَادِ يَا فُلَانُ فَيُجِيبُك مِنْهَا ، فَمَضَى إلَى الْيَمَنِ وَسَأَلَ عَنْ الْبِئْرِ فَدُلَّ عَلَيْهَا ، فَذَهَبَ إلَيْهَا لَيْلًا وَنَادَى فِيهَا : يَا فُلَانُ فَأَجَابَهُ ، فَقَالَ أَيْنَ ذَهَبِي ؟ فَقَالَ دَفَنْته فِي الْمَوْضِعِ الْفُلَانِيِّ مِنْ دَارِي وَلَمْ ائْتَمَنَ عَلَيْهِ وَلَدِي فَأْتِهِمْ وَاحْفِرْ هُنَاكَ تَجِدُهُ ، فَقَالَ لَهُ : مَا الَّذِي أَنْزَلَك هَاهُنَا وَقَدْ كُنْت يُظَنُّ بِك الْخَيْرُ ؟ قَالَ : كَانَ لِي أُخْتٌ فَقِيرَةٌ هَجَرْتهَا وَكُنْت لَا أَحْنُو عَلَيْهَا فَعَاقَبَنِي اللَّهُ - تَعَالَى - بِسَبَبِهَا وَأَنْزَلَنِي هَذِهِ الْمَنْزِلَةَ ، وَتَصْدِيقُ ذَلِكَ الْحَدِيثِ الصَّحِيحِ السَّابِقِ : { لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ قَاطِعٌ } أَيْ قَاطِعُ رَحِمِهِ وَأَقَارِبِهِ .

Sila rujuk kitab Az-Zawajir, halaman 85.
_______________________

Cuba perhatikan baik-baik. Di akhir kisah, Imam Ibnu Hajar Al-Haytami menegaskan:

وَتَصْدِيقُ ذَلِكَ الْحَدِيثِ الصَّحِيحِ السَّابِقِ : { لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ قَاطِعٌ } أَيْ قَاطِعُ رَحِمِهِ وَأَقَارِبِهِ

Allah. Allah.

Jika kalian mengatakan Ustaz Don PEREKA CERITA PALSU, bermakna anda juga menuduh Imam Ibn Hajar Al-Haytami dengan tuduhan yang sama.

Belajarlah lagi. Jangan sombong hanya kerana kita baru belajar dua tiga hadis dan hafal dua tiga kalimat bahasa 'Arab. Jangan SOMBONG & EGO. Jangan pandang rendah pada orang lain. Allah mengurniakan kita ilmu yang berbeza-beza.

Benarkah Rambut Nabi Tidak Mempunyai Bayang?
Benarkah Kisah Binatang Dob Yang Mendekati Nabi?

Saya sempat bertalaqqi dan mendengar syarah daripada dua orang tokoh Ulamak berkenaan rambut Nabi ﷺ yang mulia. Pertama, Syeikh Muhammad Syeikh Nuruddin Marbu ALBanjari ALMakki - Restu from Syeikh dan Sayyidi Syeikh Usama Elsayed Alazhary, kedua-duanya turut menceritakan bahawa rambut Nabi ﷺ yang mulia masih ada disimpan dan ianya tumbuh memanjang serta disimpan dibeberapa buah negara Islam.

Antara kritikan 'jahat' ke atas Ustaz Don ialah berkenaan kisah rambut Nabi ﷺ yang dibeli oleh kerajaan Brunei kemudian kerajaan Brunei menjemput Tuan Guru Dato' Dr. Haron Din (Official) untuk memastikan kebenaran rambut itu adalah rambut Nabi ﷺ. Bukti yang diceritakan oleh Ustaz Don bahawa rambut itu disahkan rambut Nabi ﷺ kerana tidak mempunyai bayang-bayang.

Adakah benar rambut Nabi ﷺ atau jasad Baginda ﷺ apabila di sinari cahaya tidak mempunyai bayang-bayang?

Benar atau tidak, saya tidak berani mengatakan ya atau mengatakan tidak. Cukuplah hanya Allah سبحانه و تعالى yang mengetahui hakikat itu.

Namun menurut saya, Tuan Guru Kita, Dato' Dr. Haron Din dan Ustaz Don pasti tidaklah mengatakan sesuatu tanpa ilmu. Kita kenal Tuan Guru kita, kita tahu tahap keilmuannya, kita tahu kepakarannya dan beliau dari dulu hingga sekarang tetap terus istiqamah mencurahkan ilmu buat kita.

Untuk lebih menjadi bukti betul atau tidak rambut atau jasad Nabi ﷺ yang mulia tidak mempunyai bayang-bayang, marilah kita teliti satu syair yang dinukilkan oleh seorang Ulamak Jawi yang harum namanya di bumi Hijaz sehingga digelar "Sayyid Ulamak Hijaz" serta mendapat gelaran "Imam Nawawi Tsani (Kedua)". Beliau ialah Abu Abdul Mu’ti Muhammad bin Umar bin Arbi bin Ali Al-Tanara Al-Jawi Al-Bantani atau lebih dikenal dengan nama Syeikh Muhammad Nawawi Al-Jawi Al-Bantani.

Syeikh Nawawi Al-Banteni di dalam salah satu karyanya berjudul Maraqi Al-'Ubudiyyah menaqalkan syair Ulamak:
_______________________

لَمْ يَحْتَلِمْ قَطُّ طٰـهَ مُطْـلَقًا أَبَدًا
وَمَا تَثـَائَبَ أَصْـلاً فِىْ مَدَى الزَّمَنِ

مِنْهُ الدَّوَابُ فَـلَمْ تَهْرَبْ وَمَـا وَقَعَتْ
ذُبَابَةٌ أَبَـدًا فِى جِسْمِـهِ الْحَسَنِ

بِخَلْـفِهِ كَأَمَـامٍ رُؤْيَةٌ ثَـــبَتَتْ
وَلَا يُرٰى أَثْـرُ بَوْلٍ مِـنْهُ فِيْ عَلَنِ

وَقَلْبُهُ لَمْ يَنَـمْ وَالْعَيْنُ قَدْ نَعَسَتْ
وَلَايَرٰى ظِـلَّهُ فِى الشَّمْسِ ذُوْ فَـطِنِ

كَـتْفَاهُ قَدْ عَلَـتَا قَوْمًا إِذَا جَلَسُوْا
عِنْـدَ الْوِلَادَةِ صِـفْ يَا ذَا بِمُخْتَتَنِ

هَذِه الْخَصَائِصَ فَاحْفَظْهَا تَكُنْ أٰمِنًا
مِنْ شَرِّ نَـارٍ وَسُرَّاقٍ وَمِـنْ مِحَنِ

Nabi ﷺ tidak pernah bermimpi (-ihtilam- yang mengeluarkan air mani sama ada sebelum menjadi Nabi atau selepas dilantik).
Baginda ﷺ tidak pernah menguap sepanjang masa.

Binatang-binatang datang mendekatinya (jinak) dan tidak seekorpun yang lari daripadanya (liar).
Sedangkan lalat tidak pernah hinggap ditubuhnya yang indah dan mulia.

Baginda ﷺ boleh mengetahui sesuatu yang ada dari arah belakangnya, sebagaimana Baginda ﷺ melihat sesuatu yang ada di hadapannya. Dan bekas kencing Baginda ﷺ tidak pernah kelihatan dipermukaan bumi.

Hati Baginda ﷺ tidak pernah tidur, walaupun mata Baginda ﷺ dalam keadaan terpejam. Bayang-bayang Baginda ﷺ tidak kelihatan oleh orang yang berakal ketika disinari matahari.

Ketika duduk, kedua-dua pundak Baginda ﷺ sentiasa kelihatan lebih tinggi berbanding pundak orang lain yang duduk bersama Baginda ﷺ. Baginda ﷺ sudah berada dalam keadaan berkhitan sewaktu dilahirkan.

Ini merupakan KHUSUSIYYAH (keistimewaan) Baginda ﷺ, sayugia hendaklah engkau hafalkan bait-bait tersebut. Nescaya engkau akan mendapat perlindungan daripada bahaya kebakaran, kecurian dan terpelihara daripada musibah.
________________________

Sila rujuk kitab Maraqi Al-'Ubudiyyah halaman 2.


Inilah Video Paling Huduh Buruk Perangai Nyanyuk #DrWanAzizah Semenjak Menang #PRKKajangInilah video paling huduh!! Buruk Perangai malah tak keterlaluan nyanyuk tanpa ketahuan punca untuk apa dia menjadi DUN Kajang? Kenapa sampai jadi macam ini? bilamana dia sendiri tidak tahu nak buat apa melainkan terpaksa terus-menerus melakonkan watak-watak terdesak demi suaminya yang kita semua dah tahu raja putar alam!!


Thursday, 17 April 2014

Update Trajedi Kemalangan @KarpalSingh (Video + 20 Gambar)

Menurut saksi di tempat kejadian:
"Saya dengar orang jerit minta tolong, kuat sangat," kata Nur Azlina Ahmad, penumpang lori yang terbabit dalam nahas mengorbankan Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh, awal pagi tadi.

Nur Azlina, 23, berkata, ketika kejadian, lori dipandu suaminya, Abu Mansor Mohd, 45, berada di laluan kiri dan dipandu perlahan.

Bagaimanapun menurutnya, secara tiba-tiba, kenderaan mereka dirempuh kuat dari arah belakang.

"Serentak itu saya dengar suara lelaki menjerit, ada juga yang minta tolong," katanya.

Nur Azlina bersama suami dan anak perempuan mereka, Nurieman Diana Qhaleesha dalam perjalanan menghantar barang simen, besi dan mozek ke Bukit Mertajam.

Manakala laporan penuh dan video sila rujuk di pautan ini. TakziahNah Kau Wardina Di Basuh Ustaz Don, Ustaz Dhiya & Ustaz Mustaffa Kaw-kaw
Semalam Wardina atau nama sebenarnya Safiyyah Fadlullah Wilmot, 35, menggunakan media sosial menghentam Ustaz Don Daniyal dengan memuatnaik video yang telah diedit kononnya dikatakan tidak membuat rujukan terlebih dahulu sebelum membuat ceramah. rujuk pada pautan ini

Hari ini Ustaz Don Daniyal tampil untuk menjawab segala tuduhan yang dilemparkan oleh Wardina Fadlullah Wilmot terhadap dirinya.

Ustaz Don mengatakan adalah tidak adil dengan memuatnaik video yang telah diedit daripada ceramah-ceramahnya kemudian menggunakan video tersebut untuk menghentam dirinya.

Menurut Ustaz Don, Wardina pernah membuat kenyataan supaya pemilik media sosial supaya tidak memuatnaik perkara-perkara yang dilarang melalui media sosial tetapi beliau sendiri yang melakukannya.

"Apakah niat sebenar Wardina memuatnaik video yang telah diedit sekerat-sekerat itu kemudian menghentam saya, adakah bertujuan baik atau sebaliknya, kebiasaannya video sekerat-sekerat ini hanyalah untuk tujuan propaganda", kata Ustaz Don


Wardina disarankan supaya berjumpa ustaz atau alim ulama bukannya menggunaka ustaz goggle, facebook atau twiteer. Apakah video itu menjadi satu dalil kepada Wardina untuk menghentam orang lain.


Ustaz Don saran supaya Wardina hadir dalam ceramahnya bukannya hanya mengambil daripada video sekerat-sekerat supaya wardina tahu sepenuhnya apa yang beliau inginkan sampaikan itupun jika beliau ikhlas.


Siapa yang buat video sekerat-sekerat ni, apa tujuannya selain daripada untuk tujuan propaganda, jika mereka ikhlas kenapa perlu edit video tersebut.


Saya juga tidak kata saya betul semua, saya manusia biasa dan semua manusia tidak sempurna tetapi ada orang yang memilih-milih dalam menghentam jika orang itu tidak dalam ahlinya atau sekutunya. Mungkin saya selalu kerap keluar di TV Alhijrah menyebabkan ada orang yang tak senang duduk. Saya Redha dan saya buat dengan penuh ikhlas.


Ustaz Don hairan kenapa wardina memilih individu untuk dihentamnya, apabila kafir menghina Agama Islam kenapa Wardina diam.


Saya tak kenal pun dengan orang yang buat video itu, tak kan saya tak buat rujukan dalam setiap ceramah saya. Sebagai seorang penceramah sudah semestinya saya membuat rujukan terlebih dahulu sebelum membuat sebarang ceramah.


Saya tak pernah cari pasal dengan sesiapa pun, antara bahan rujukan saya tentang Bani Tamim adalah saya membuat rujukan dengan Ustaz Badlishah.


Pendapat dan teori memang ada dikalangan ulama mengikut hadis-hadis.


Saya teringat satu kisah Juraij yang telah difitnah oleh seorang pelacur yang sangat cantik berkata, 'Jika kalian menghendaki, aku akan memberinya fitnah.'


Sebab utama Wardina mengecam Ustaz Don adalah kerana ada staf dalam TV Alhijrah yang tidak senang apabila ustaz Don mendapat surat jemputan ke United Kingdom dan staf tersebut mungkin ada sedikit sakit hati, kemudian staf tersebut dikatakan mengedit video itu dan meminta Wardina menghentam Ustaz Don Daniyal melalui video tersebut...Wallahualam...


Ustaz Don Daniyal menasihati, kepada sesiapa yang ingin mengetahui dengan lebih lanjut mengenai ceramah saya sila berjumpa dengan saya, saya sentiasa menerima sesiapa sahaja dan pintu pejabat saya sentiasa terbuka dan bukannya dengan melihat hanya pada video yang diedit sekerat-sekerat kerana itu merupakan propaganda untuk menjatuhkan seseorang.

Selepas ini jika ada lagi orang mempertikai ceramahnya Ustaz Don tidak akan menjawab lagi kerana ini akan mengundang pelbagai persepsi negatif.

Teresa Kok Dulu Menggigil Akta PCA Zalim Sekarang Ambik Dizalimi Peragut Ganas


Masihkah kita ingat lagi bagaimana Teresa Kok menggambarkan bertapa menggigilnya dia dengan Penguatkuasaan Akta Pencegahan Jenayah (PCA) (Pindaan dan Pemerluasan) 2013 yang mula berkuatkuasa 2 April 2014? Ini menyebabkan Teresa menggigil malah telah menimbulkan kemarahan pemimpin tertinggi DAP.

Apa lagi mulalah penrangai Teresa Kok mengkritik hebat tindakan penguatkuasaan Akta tersebut dan menuduh bahawa Akta tersebut merupakan satu Akta yang zalim terhadap mangsa yang ditahan. 

“Saya sangat kesal dengan penguatkuasaan PCA kerana ia merupakan akta zalim yang bercanggah dengan hak asasi manusia dan membolehkan individu itu walaupun hanya di syaki sebagai penjenayah ditahan selama 2 tahun,”

Teresa turut mendakwa bahawa Akta tersebut merupakan sebuah Akta yang menyerupai Akta ISA yang diamalkan di negara ini sebelum ini dan kecewa dengan kerajaan kerana segala bantahan yang dikemukakan DAP terhadap Akta ini tidak pernah dilayan. “Akta ini juga merupakan langkah ke belakang dan tidak menghormati demokrasi,” tegas Teresa.
Huh bergitu dahsyatnya Teresa politikan soal akta yang boleh mengjaga keselamatan. Tetapi itu tidak lama bukan! pada 15 April 2014 Teresa kena ragut!! Huh dengar kata duduk rumah berselimut kerana masih trauma!!

Persoalannya mungkinkah akan ada kesedaran buat Teresa Kok atau ini sekadar gimik permainan terbaru diwayangkan oleh Teresa Kok?

Berita Terkini – Video Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan Di Lebuhraya

Gempar bila ada yang mendedah satu kemalangan membabit kan ahli politik DAP Karpal Singh maut.. Sejauh mana kebenarannya sila rujuk dibawah ini.PERAKTODAY16PERAKTODAY17PERAKTODAY18 (1)


TAPAH 17 April – Ahli Parlimen Bukit Gelugor, Karpal Singh maut dalam satu kemalangan ngeri di kilometer 305 lebuhraya utara selatan menghala ke utara kira-kira pukul 1.30 pagi tadi.


Karpal yang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Pulau Pinang kerana perlu menghadiri satu kes mahkamah mati di tempat kejadian akibat cedera parah.


Kemalangan berlaku apabila kenderaan jenis Toyota Alphard yang dinaiki karpal melanggar sebuah lori yang cuba menukar laluan tanpa memberi isyarat.


Turut terkorban ialah pembantu beliau, Michael Cornandez


Walaubagaimanapun, pemandu kenderaan, pembantu rumah serta anak beliau, Ram terselamat.


Berita lanjut menyusul kemudian. PerakToday

Wednesday, 16 April 2014

Lutut Mengeletar, Badan Lemah Menerima Berita #MH370 - Datin Sri Rosmah Mansur


"Hentikan segala spekulasi bagi menjaga hati keluarga penumpang dan anak kapal" - itulah hasrat Datin Sri Rosmah Mansur kepada seluruh rakyat Malaysia berhubung insiden kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370 sejak 40 hari yang lalu.

Walaupun ramai sering mengutuk serta mengeji beliau, saya tersentuh melihat keikhlasan Datin Sri Rosmah bila bertemu dengan seluruh keluarga mangsa MH370 tempoh hari. 

Majoriti rakyat masih meletakkan harapan agar semua penumpang dan anak kapal ditemui dalam keadaan selamat walaupun telah memasuki 40 hari kehilangan.

Ikuti luahan hati Datin Sri Rosmah Mansur bila terkenangkan peristiwa MH370 :
Isteri perdana menteri Datin Seri Rosmah Mansor berharap masyarakat menghentikan sebarang spekulasi berhubung kehilangan pesawat Malaysia Airlines MH370 demi menjaga hati dan emosi anggota keluarga penumpang dan anak kapal. 

"Jangan buat spekulasi selagi tak dapat maklumat sahih. Saya harap seluruh dunia dapat memikirkan perasaan kaum keluarga 239 orang yang menaiki pesawat itu,"katanya.
Sesiapa yang mempunyai maklumat sahih dan kredibel perlu tampil ke depan dalam usaha ke arah mengesan pesawat itu yang hilang sejak 8 Mac lepas. 

Beliau berkata demikian ketika ditemu bual dalam rancangan Ruang Bicara selama sejam terbitan BernamaTV yang disiarkan secara langsung malam tadi. 

Ia juga disiarkan secara langsung melalui laman web Bernama."Jangan seperti anda baling batu dan sembunyi tangan (dalam membuat spekulasi). 

Itu pengecut namanya, jangan mengata saja, tak bagi solution (jalan penyelesaian),"
Penerbangan MH370 bersama-sama 239 orang berlepas pada 8 Mac dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL pada 12.41 tengah malam dan hilang daripada imbasan radar kira-kira sejam kemudian ketika terbang di ruang udara Laut China Selatan. 

Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.30 pagi hari sama. Gerakan mencari melibatkan pelbagai negara dilancarkan untuk mengesan pesawat itu, mula-mula di Laut China Selatan dan kemudian diperluas ke Selat Melaka serta Laut Andaman dan kini di selatan Lautan Hindi. 

Rosmah berkata sebagai seorang wanita dan ibu, beliau dapat menyelami kesedihan dirasai anggota keluarga terbabit yang terpaksa berdepan dengan pelbagai persoalan tentang nasib orang tersayang yang berada dalam penerbangan itu. 

Mengimbau kembali pertemuan dengan anggota keluarga berkenaan, beliau berkata ada antara mereka memintanya memberi kepastian mengenai apa yang berlaku. Bagaimanapun katanya beliau merasa terkilan kerana tidak dapat banyak membantu dalam perkara ini. 

"Saya rasa helpless (tidak berdaya)...nak tolong tapi tak boleh tolong. 

Apa yang saya boleh buat ialah setakat menenangkan mereka," katanya. 

Bila ditanya tentang reaksi pertamanya apabila mendapat berita berhubung insiden itu, Rosmah berkata beliau merasa sedih dan terkejut. 

"Saya terkejut, lutut menggeletar, badan juga rasa lemah, malah terus berdoa kapal terbang segera ditemui," 

Perkara pertama yang terlintas di fikirannya ketika itu ialah pesawat itu kemungkinan mengalami masalah mekanikal. 

Dalam pada itu, beliau melahirkan penghargaan kepada pasukan mencari yang menunjukkan dedikasi tinggi dalam usaha pencarian yang kini tertumpu di selatan Lautan Hindi. Kehilangan pesawat itu kini memasuki hari ke-38. 

"Berilah kepercayaan kepada mereka yang bekerja keras dalam usaha pencarian itu," katanya. Katanya lagi, perkara pertama yang terlintas di fikirannya ketika itu ialah pesawat itu kemungkinan mengalami masalah mekanikal. 

Dalam pada itu, beliau melahirkan penghargaan kepada pasukan mencari yang menunjukkan dedikasi tinggi dalam usaha pencarian yang kini tertumpu di selatan Lautan Hindi. Kehilangan pesawat itu kini memasuki hari ke-38. 

Menurut Rosmah lagi, hubungan baik yang terjalin antara Malaysia dan negara lain menyaksikan pelbagai negara tampil membantu mencari MH370 dengan pelbagai aset dan kelengkapan canggih.

Turut berkongsi sedikit dengan penonton mengenai perbualan telefon Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dengan pemimpin asing berhubung perkara itu.

"Belum sempat suami saya habis bercerita mengenai insiden kehilangan pesawat tu, ramai yang terus menyatakan kesediaan untuk membantu dan bertanyakan apa yang boleh mereka bantu," katanya.

Usaha mencari itu pada satu ketika melibatkan sehingga 26 negara dan ia dilihat sebagai operasi pencarian paling besar dalam sejarah penerbangan. Sumber penulis

Hujah @AnwarIbrahim Bermati-matian selamatkan Al-Kitab dan Kuburkan Hudud Impian PASPersoalan yang amat menghairankan buat Anwar Ibrahim yang melebelkan dirinya pemmpin Islam alaf baru. Anwar bergitu tergesa-gesa memperjuangkan nasib Al-Kitab yang jelas dan kuat dimainkan oleh DAP berbanding mempertahan atau mempertimbangkan perjuangan Hudud oleh PAS. Ini persoalannya:
1. Anwar Ibrahim tahu, bahawa naskah Al-Kitab yang dirampas berlaku di negeri Selangor yang di tadbir oleh partinya sendiri iaitu Pakatan Rakyat. 

2. Anwar tahu yang Agensi yang merampas adalah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) iaitu agensi negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. 

3. Anwar juga mengetahui, Enakmen negeri yang melarang penggunaan kalimah Allah di Selangor diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri Selangor yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat. 

4. Malah Anwar patut lebih tahu. Sultan yang bertitah mengenai larangan penggunaan kalimah Allah ialah DYMM Sultan Selangor, sultan negeri yang ditadbir oleh Pakatan Rakyat.

Persoalannya kalaulah isu ini begitu menghantui pemikiran beliau, kenapa Anwar Ibrahim tidak memecat pegawai pegawai JAIS atau mengadap DYMM Sultan Selangor dengan segera untuk minta titah larangan itu ditarik balik. 

Jawapannya senang sahaja. Datuk Seri Anwar tidak berani. Anwar berani berceramah di dalam Gereja tetapi Anwar penakut untuk memperjuangkan di depan sultan, Adakah Anwar malu kerana dia beragama islam? 

Atau jawapannya ini semua politik yang bakal memberi jaminan kepada Anwar dia akan dapat sokongan golongan kristian untuk membawa cita-citanya menjadi Perdana Menteri. Ohh rupanya Anwar lebih takut hilang undi dari amanat Allah yang mengjaga Qada dan Qadar perjalanan hidup Anwar?

@AnwarIbrahim Penasihat Ekonomi #Selangorku Hancur Datang @DrWanAzizah Kira-kira Wang #Selangor Jahanam

Kita dah tengok bagaimana haru-birunya Selangor yang dibebani pelbagai bentuk kerugian hasil ilham Anwar Ibrahim sebagai Penasihat Ekonomi. Yang paling perik sampah bersepah-sepah, tikus bercambah-cambah, air kena timba tadah! Unisel rugi RM37 juta 5 tahun berturut-turut dan belum cerita aset Selangor tergadai serata-rata. Yang ada jalanraya jem dan lubang sana lubang sini. Semua ilham Parti Kangkung Rakyat.

Datang pula perlengkap Wan Azizah Wan Ismail hari ini dilantik sebagai Ahli Jawatankuasa Kira-Kira Wang Awam Selangor bagi menggantikan bekas ahli jawatankuasa tersebut, Lee Chin Cheh. Hah cukup sekeluagar Anwar, Wan Azizah dan Nurul Izzah masuk campur di Selangor.. Jahanam melingkup seadanya..

Video Cubaan Wardina Aibkan Ustaz Don Penyebar 5 Hadis Palsu

Perhh berani betul Wardina bangkit pertikaikan keilmuan Ustaz Don. Walaupun dirinya sendiri tidak pasti samaada kesahihan yang boleh menuduh Ustaz Don menyebarkan hadis Palsu?

Dalam kenyataannya di Facebook Wardina cuba meluahkan dengan cukup berhati-hati:

Saya bukanlah orang alim. Namum saya menyeru kepada para ulama'..ustaz.. mufti supaya menyemak kembali apa yang diperkatakan oleh Don Daniyal. Minta berdiskusi bersama beliau. Saya risau jika masyarakat kita disogokkan dengan sumber cerita tanpa rujukan. Saya risau ketaksuban kita pada cerita mistik. Agama Islam sudah cukup dengan Quran dan Sunnah... It is an amazing mukjizat on its own. We don't need anything more to strengthen our faith. Our faith is strong with the Quran.
Kononnya dia mahu menjaga hati Ustaz Don sambil mengaibkan kelimuan Ustaz Don. Sukar untuk dipercaya buat seorang artis yang pernah seksi giler sekarang bertudung dan terus jadi ustazah sehingga ketahap bangkitkan isu hadis palsu dari seorang ulama terkenal.

Kalau dia ada hujah tidak apalah juga tetapi tak ada? Malah bila pengikut fanpages menegur ini cubaan mengaibkan Ustaz Don dia jawap dia nak kepastian. Bayangkanlah jika seorang ulama diaibkan dengan video penyebar 5 hadis palsu? Lihat kenyataan yang Wardina sebarkan secara buta tuli (rujuk sini untuk lihat video dimaksudkan)

KOMPILASI HADIS PALSU DAN PENDUSTAAN DON DANIYAL...
Mana2 yg sekadar dtg kat wall ni nak ckp :
1.Ini aib
2.Mengumpat
3.Pergi jumpa dulu face to face
4.Ini cela ulama
5.Ini ustaz dh kira bnar
Maka baca dulu riyadhus salihin bab ghibah yg dibenarkan dlm islam
Saya juga tak teragak2 utk BLOCK siapa saja yg berkata 5 benda yg dh pun jadi modal lama...Bab penyelwengan dlm agama ISLAM wajib yg tahu sebarkan...
Please sy akan terus blok siapa yg dtg ke rumah saya buat benda yg dilarang...
Jika ada hujah berikan secara ilmiah bahawa don daniyal ni mmg sedang membawa kebenaran...
Must See sampai habis video ini...
Mohon rakan2 doakan Encik DOn supaya kembali kpd quran dan sunnah bukannya dengan aqal dan hawa nafsu serta ikut kalam tok sheikh yg jauh dgn quran dna sunnah...
Hentikan menyebarkan hadis2 palsu..Takutlah ancaman dari nabi s.a.w apabila berbohong ats nama baginda maka tempatnya di bangku neraka...
Pendustaan ini cukup berat sampai kini DON belum menjawabnya berkenaan hadis mana yg dia sebutkan,dalilnya mana ???
Please hentikan pembohongan kesian pd org ramai yg anda dh tipu mereka mentah2...

Salah satu komen PPM tertarik yang anda boleh anda baca di link PPM berikan:

kisah 1 : bani tamim tanah melayu
ianya teori, dan ust danial pun cakap dalam video personal dia boleh diterima dan ditolak. dalam video kompilasi tu pun ada sebut kalau salah sila bagitau dia. 
boleh semak kitab hadis, ya, banyak. semua kitab muktabar ada sebut pasal nukilkan riwayat pasal bani tamim, termasuk soheh bukhari. dalam soheh bukhari disebut dengan jelas bani (kaum/bangsa) tamim ini nabi suka kerana salah satunya adalah paling kuat menentang dajjal. dengan kata lain bila digabungkan dengan hadis2 akhir zaman, termasuk dengan kebangkitan dari timur, dajjal hanya diperangi oleh Imam Mahdi, maka bani tamim adalah pengikut imam Mahdi. kitab hadis kalau semata-mata baca kitab yang enam (kutub sittah) tak lengkap tanpa syarahannya. bacalah juga kitab syarahan kepada kutub sittah, insyaAllah, semua ni boleh dijumpai. 
ta+mim = tanah melayu tu tenungan dan fikiran dan teori dari pemikir, pengkaji dan ulamak, ayat yang dah takdak kena mengena dengan hadis. teori dan pendapat, boleh diterima dan ditolak. betul atau salah, tunggulah zaman Imam Mahdi nanti (aku takut aku sesat dalam fitnah dajjal di zaman itu maka aku harap aku hidup sehingga sebelum zaman itu atau aku diberi kekuatan bagi menghadapi zaman itu).

Ini menyebabkan Wardina terpaksa keluarkan posting baru untuk tutup malu dihedik masyarakat.
Sebenarnya Wardina ini nak pulihkan pengaruhnya laa kot sebab masa PRU13 nak sangat jadi menteri tetapi orang abaikan.Tuesday, 15 April 2014

Berapa Kali @TianChua Ditangkap Dan Dibebaskan Tetapi Semakin Biadap


Sudah berapa kali pihak berkuasa cujkup berlembut dengan Tian Chua. Berapa kali dia ditangkap dan di lepaskan? Yang terbaru.

Polis mengesahkan pihaknya telah menyita telefon bimbit milik Ahli Parlimen Batu, Tian Chua di sebuah hotel di Petaling Jaya kira-kira pukul 8 malam tadi.

Timbalan Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Khairi Ahrasa ketika dihubungi Bernama hari ini berkata telefon bimbit Naib PKR itu disita untuk membantu polis menyiasat kes di bawah Akta Hasutan 1948.

"Maklumat lanjut mengenai kes ini akan disiarkan melalui siaran media nanti, yang dilakukan (Bahagian) Hal Ehwal Awam Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur," kata Khairi.

Sementara itu, Setiausaha Politik kepada Tian Chua, Rozan Azen Mat Rasip berkata ketika didatangi 10 anggota polis berpakaian biasa, Tian Chua sedang bertemu dengan kenalannya di hotel terbabit.

"Mereka hanya menunjukkan waran untuk menyita telefon bimbit berkenaan, namun tidak menyatakan pula untuk tujuan apa. Mereka cuma kata untuk siasatan di bawah Akta Hasutan," katanya ketika dihubungi. - Bernama


Seperti biasa Tian Chua terus mnenerus memaki hamun Polis dengan ungkapan CELAKA tetapi untuk kali ini Tian Chua hanya dirampas gejet untuk siasatan menghasut rakyat menggulingkan kerajaan ini cukup jelas anda boleh tonton di video ini.


Ini turut berkaitan dengan Reformasi2 yang mana Anwar semakin terdesak untuk larikan diri dari bertanggungjawap dalam kes Liwat2. Anwar sudah hilang akal untuk mengelak dari hukuman dan satu cara yang tinggal hasut rakyat gulingkan kerajaan. Apatah jawatan PM adalah idaman manusia rakus ini.

Sunday, 13 April 2014

Drama @AzminAli Yang Lapuk Ditungangi @AnwarIbrahim dan @DrwanazizahTimbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Azmin Ali berkata, parti itu harus keluar daripada terus dibayangi Penasihatnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Beliau yang akan bertanding mempertahan jawatannya bulan hadapan menegaskan, perkara itu perlu dilakukan demi survival parti berkenaan dalam landskap politik semasa.

Menurutnya, PKR yang ditubuhkan lebih 15 tahun lalu perlu bergerak ke hadapan untuk menghadapi keadaan yang semakin mencabar.

“PKR bukan parti Anwar dan tidak boleh terus dibayangi oleh beliau. Oleh itu, ahli- ahli mesti bergerak melebihi beliau dan untuk mencapai hasrat berkenaan, kita perlu menonjolkan lebih ramai pemimpin muda dan profesional demi parti," katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang akhbar selepas mengadakan pertemuan dengan ahli PKR negeri di sini hari ini.

Azmin berkata, bagi tujuan kesinambungan kepimpinan parti, lebih ramai tokoh muda dan profesional harus ditonjolkan untuk memastikan PKR terus dominan termasuk dalam aspek kerjasama bersama Pas dan DAP.

“Bagaimanapun, buat masa ini kita masih perlukan kepimpinan beliau (Anwar)," katanya.

Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak pada masa sama turut mengingatkan ahli supaya memikirkan masa depan parti sebelum mengundi.

“Saya ingin tegaskan, bukanlah sesuatu perkara mudah berada dalam PKR pada hari ini kerana cabarannya terlalu besar," katanya.

Ditanya mengapa tidak membuat keputusan untuk bertanding merebut jawatan Presiden selepas 15 tahun membuktikan ‘kesetiaan’ bersama parti, Azmin memberitahu, perkara itu sukar untuk dijelaskan.

“Mengapa anda bertanya soalan sukar tetapi saya akui selesa bekerja bersama Anwar dan Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail," katanya.

Bagaimanapun ketika ditanya adakah beliau tidak selesa bekerja bersama Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim, Azmin meminta media supaya tidak memaksanya mengeluarkan kenyataan tentang perkara tersebut.

Dalam masa sama, beliau mengakui pernah mengkritik Abdul Khalid demi kepentingan rakyat terutama dalam isu kenaikan gaji dan elaun Ahli Dewan Undangan Negeri Selangor.

Sementara itu, Azmin menjelaskan beliau tidak gentar dengan pakatan yang dibentuk oleh Nurul Izzah Anwar, Datuk Saifudin Nasution dan Rafizi Ramli dalam pemilihan PKR kali ini.

“Saya serahkan kepada ahli untuk membuat pilihan tetapi saya tidak percaya terhadap konsep membentuk gabungan menjelang pemilihan parti," katanya.Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20140412/po_01/PKR-bukan-milik-Anwar---Azmin#ixzz2yk16Q91x
© Utusan Melayu (M) Bhd

Isu Terkini

get this widget here