Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 27 October 2012

Nik Aziz Terlampau Sebok Berceramah Apa Kisah Kelantan Rugi RM700 juta


Siapa tidak kenal Nik Aziz yang siang malamnya mengalahkan artis, jurugambar tidak sudah-sudah mencari gambar Nik Aziz berposing mempamerkan kewarakannya. Semuanya bakal dimuatkan didalam facebook mahupun blog untuk menunjukkan kehidupan dan meraih populariti memalui imej warak.

Tidak cukup dengan Nik Aziz adalah ikon penting dalam ceramah PAS. Sehingga Nik Aziz Terlampau Sebok Berceramah Apa Kisah Kelantan Rugi RM700 juta 

Dalam hidup Nik Aziz hanya mahukan rakyat fikir kewarakannya dan membawa rakyat lupakan apa jua masalah yang berlaku di kelantan. Sebab itu Nik Aziz Terlampau Sebok Berceramah Apa Kisah Kelantan Rugi RM700 juta 

Bertanya soal pengalaman Nik Aziz, rakyat boleh nilai sendiri yang PAS hanya harapkan ehsan derma rakyat dan belas kasihan kerajaan memberi royalti minyak. Kerana PAS tidak pandai menjana sumber pendapatan sendiri. Walaupun dulu kecoh dengan berjaya berdagang dengan negara China tetapi sekarang semua senyap sunyi sepi.

Walaupun dulu megah dengan projek ladang Rakyat tetapi sekarang entah apa-apa terjadi! Semuanya kerana sifat Nik Aziz Terlampau Sebok Berceramah Apa Kisah Kelantan Rugi RM700 juta 

walaupun itu cukup besar dan mampu menyelesai air paip Kelantan yang sama warna dengan teh tarik. tidak apalah rakyat masih boleh menggambil wuduk dengan mineral water!

Tidak apalah rakyat Kelantan boleh terus menerus merantau ke negeri lain mencari sumber pendapatan dan biarkan Nik Aziz Terlampau Sebok Berceramah Apa Kisah Kelantan Rugi RM700 juta 

Agak-agaknya apa jadi dengan kutipan derma lebuh raya yang khabarnya tidak cukup untuk melaksanakannya! Adakah ia tersimpan atau dipinta ke projek-projek lain atau entah kemana hala lagi jadinya?

Cuma bagaimana semua yang projek dibuat PAS mempunyai nasib yang sama dan siapah yang paling untung kalau orang yang berulang kali gagal melaksana projek masih ada dan sedang melaksanakan projek-projek yang baru?

Kontroversi Anwar Ibrahim Dan Skandal Scorpene Bermula Tahun 1991Jika anda hendak tahu Kontroversi Anwar Ibrahim Dan Skandal Scorpene Bermula Dari Tahun 1991 Lagi ceritanya sudah tentu dikatam oleh Anwar Ibrahim. Dengan tahap permahaman dan tahu selok belok proses pembelian memnyebabkan Anwar menjadi mudah untuk mempergunakan sumber ini bagi menyerang Datuk Sri Najib.


Sebenarnya proses pembincangan pembelian Scorpene di dalam kabinet pada tahun 1991 dan dari situlah bermula kisah Kontroversi Anwar Ibrahim Dan Skandal Scorpene Bermula dengan peranan Anwar mengsensasikan isu ini demi kepentingan mendapatkan di Putrajaya.

Datuk Seri Anwar Ibrahim telah meluluskan pembelian kontroversi kapal selam Scorpene semasa beliau menjadi menteri kewangan pada tahun 1995, kata sebuah badan bukan kerajaan (NGO) yang berkempen menentang penglibatan SUARAM dalam penyiasatan kes itu, hari ini. 
Syarikat dari Perancis DCNS telah memenangi kontrak bernilai €1 billion pada tahun 2002, ketika Anwar sedang menjalani hukuman penjara atas tuduhan liwat pada tahun 2000, tetapi kumpulan tersebut menuduh kelulusan tersebut berlaku ketika beliau menjadi menteri kewangan pada tahun 1990an. 
"Kenapa SUARAM tidak mendedahkan pembelian Scorpene itu dibuat oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim?" kata Dzulkarnain Taib, presiden Kelab Wartawan Muda di sidang medianya hari ini. 
Beliau mendakwa isu Scorpene dibincangkan dalam Kabinet pada tahun 1991.

"Dalam tahun 1995, menteri kewangan pada ketika itu Datuk Seri Anwar Ibrahim telah meluluskan pembelian Scorpene," kata Dzulkarnain. 
Beliau menerangkan kronologi tentang pembelian dua kapal selam itu, dan berkata perjanjian itu ditandatangani pada tahun 2002 dan menerima kapal selam tersebut pada 2010. 
Pada 11 Oktober lalu beberapa kumpulan NGO berkata Suara Rakyat Malaysia (SUARAM) tidak mewakili plaintif dalam inkuiri di Perancis tentang perjanjian kapal selam Scorpene itu. 
Turut hadir dalam sidang media itu ialah Pertubuhan Pribumi Perkasa (Perkasa) peringkat Wilayah Persekutuan. 
Beliau bagaimanapun enggan menunjukkan dokumen tetapi hanya memberi nombor rujukan mahkamah pada dokumen itu. 

Bila ditanya apakah mereka tahu tentang permohonan SUARAM untuk menjadi plaintif bersama, Dzulkarnain berkata "tidak mendengar apa-apa" tentang permohonan 16 Mac. 
Beliau juga ditanya apakah mereka mendapat maklumat status plaintif bersama dari SUARAM. 
"Kami tidak mendapat maklumat, kerana maklumat yang kami dapat hanya pada 16 Mac," katanya lagi.
SUARAM 17 Oktober lalu berkata mereka masih lagi terlibat membantu siasatan di Perancis,dan berkata akan memberi keterangan di mahkamah Perancis pada 19 April . SumberFriday, 26 October 2012

Tuan Ibrahim Sekolahkan Pecacai Selamatkan Ketuanan DAP

Segala anggota PAS sedang bersiap saga dalam operasi lalang dengan bermotifkan menyelamatkan Ketuanan DAP. Semuanya berpunca dari Tuan Ibrahim Keluarkan Arahan Selamatkan Karpal Dan Tuan Ibrahim Sekolahkan Pecacai Selamatkan Ketuanan DAP

Semua ini diyakini berpunca dari ketegasan Harun Din dan Nasaharudin yang kerap mempertikaikan peranaan DAP dalam Pakatan Rakyat dan Anwar Ibrahim yang terlampau berani mempamerkan sifat Pluralisme Islamis Demokrat 

Situasi ini boleh menyebabkan PAS semakin di tinggalkan akar umbi mahupun atas pagar. Malah situasi ini menyebabkan PAS hampir lumpuh diserang UMNO dan rakyat Atas Pagar. 

Masalahnya sekarang Cybertroper PAS jenis suka terlepas cakap hingga budaya mengkafir di FB semakin berluasa! Sebenarnya punca kerana ceramah PAS juga yang sering sangat menggunakan kaedah yang sedemikian.

Kalau setakat kaum taksubnya sahaja tidak apalah tetapi jangan lupa dekat luar masih ada lebih ramai lagi yang waras membuat pertimbangan yang boleh membeza dan mengawal akidah masing-masing.

Malah diketika pecacai berhujah diruang Facebook menemui kegagalan mempertahankan hujah kerana kebanyakkan antara merekapun  keliru antara yang mereka faham dan yang diarahkan penyebaran. 

Situasi ini menyebabkan bukan sahaja Tuan Ibrahim Keluarkan Arahan Selamatkan Karpal Dan Ketuanan DAP tetapi terpaksa Tuan Ibrahim Sekolahkan Pecacai Selamatkan Ketuanan DAP dengan mendidik semula warga PAS berlajar berdebat menggunakan fakta bukan setakat copy paste, tetapi apa bendapun tidak faham.

Jadi pendidikan tahap masuk kelas dewasa pun bermula! seperti biasa alasan untuk mengelirukan warga taksub mereka denganmereka persepsi baru dengan kaitan operasi lalang. Walaupun bergitu macam biasalah kalau jenis auta pusing kot mana pun lama berbau juga bangkai tu kan! Memang Pecah Palak Mikir kali heheheh.

Tuan Ibrahim pun jenis tikam kawan dari berlakang (Kalau Tidak percaya klik sini) dan tidak mustahil pecacai yang di sekolahnya bakal tikamnya depan berlakang! Samada Tuan Ibrahim Sekolahkan Pecacai  Selamatkan Ketuanan DAP atau DAP yang sememangnya mengsekolahkan Tuan Ibrahim jadi bendul piang! lama-lama kenal jual baru Tuan Ibrahim Pecah Palak Mikir.....

Sahaja Aku korbankan PAS PKR pada PRU13 kerana Allah Taala


Apa kata kalau umat islam berniat " Sahaja Aku korbankan PAS PKR pada PRU13 kerana Allah Taala " apa kata wahai manusia gila glamer! Siti Zailah Mohd Yusof mungkinkah dia berasa seronok atau panasa membara.

Bayangkan kalau semua umat saling berdoa Sahaja Aku korbankan PAS PKR pada PRU13 kerana Allah Taala Adakah ini membahagiakan Siti Zailah Mohd Yusof.

Bayangkan kalau antara PAS PKR dan UMNO saling melafazkan doa menyebelahi pihak masing-masing. Adakah ini akan memberi keuntungan umat atau  adakah ini akan memberi didikan yang baik untuk generasi baru kita memahami tengtang bagaimana membina kekuatan islam di negara ini!

Adakah dengan kita peralatkan agama untuk memecah umat! Di sabalik topeng Islam kita sengaja menjadikan kaedah meraih hajat peribadi berbanding memikir kesan kepada keseluruhan umat islam! Inikah cara PAS fikirkan kepentingan jangka pendek dan memperdulikan jangka masa panjang umat yang tidak mustahil dijajah di tanah air sendiri!

Kadang-kadang nama sahaja orang yang menulis ini tua tetapi akalnya kadang cetek tampa memikir apa kesan kepada Agama Bangsa dan Negara kita. Sebab kecetekkan akan yang terlampau taksub dengan sifat kepartian sahaja!

Entahlah memang Pecah Palak Mikir bila kegairahan melebihi kewarasan akal! sumber FB si cetek akal itu pasal agama tidak boleh dilentur ikut nafsu politik..Lihatlah contoh-contoh yg belaku : politik ikut agama, bukan agama ikut politik

Ada Juga Tidak Faham Aidiladha Kenapa Ramai Tidak Faham?

Dari Pecah Palak Mikir Selamat Hari Raya Aidiladha. Ramai Tidak Faham? Putrajaya: Segelintir masyarakat Islam di Malaysia masih kurang faham mengenai tujuan sambutan Aidilfitri dan Aidiladha yang sepatutnya diraikan dengan rasa kesyukuran serta kegembiraan.

Ketua Pengarah Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), Datuk Othman Mustapha, dalam satu kenyataan semalam, berkata Aidilfitri disambut meriah bagi meraikan kemenangan umat Islam selepas sebulan berpuasa sepanjang Ramadan.

 Aidiladha pula disambut lebih meriah bagi mereka yang menyempurnakan ibadah haji di Makkah dan berwukuf di Arafah. Hakikatnya, hikmah pensyariatan hari raya korban ini bagi golongan yang berkemampuan adalah dituntut untuk melaksanakan ibadah korban seba-gai satu tanda kesyukuran kepada Allah SWT. 

Bagi yang kurang berkemampuan pula, akan menerima pemberian hasil korban.

Kegiatan penyembelihan dan pengagihan yang dilaksana secara bergotong-royong ini perlu dibudayakan sebagai satu terjemahan sambutan hari raya ini. 

Kesannya, ia bukan saja dapat memupuk semangat kerjasama dan kasih sayang dalam kalangan masyarakat setempat, malah turut menggalakkan budaya kunjung mengunjung dan bersedekah, katanya. 

Selain itu, jelas beliau, umat Islam juga disyariatkan bertakbir pada empat hari yang mulia ini iaitu pada hari wukuf dan hari Tasyrik pada waktu siang atau malam terutama selepas menunaikan fardu solat lima waktu secara berjemaah.

Sumber Berita Harian
Published with Blogger-droid v2.0.9

Thursday, 25 October 2012

Karya Unholly War Memuji Anwar Ibrahim Melangit


Kini terserlah lah kini, sudah terang lagi bersuluh, sebagaimana yang dilaporkan oleh Steve Clemons didalam The Washington note , dan disusuli dgn maklumat ini, maka tidak diragui lagi bahawa Anwar Ibrahim adalah pengkhianat dan agen kepada barat sebagaimana dilakukan oleh seorang “anak muda” dengan meletakkan agen Singapura didalam NST ( Kalimullah Hassan)- Jika difikirkan adakah mereka berdua berkaitan?

Tulisan ini suntingan semula dari komen Angela yang menyentuh berkenaan jaringan Anwar di peringkat antarabangsa, berhubung kait dengan CIA/NED, jaringan intelektual, Jesuit, Yahudi, Freemason, Illuminati dan New World Order (NWO). Terima kasih Angela, satu komentar yang menarik dan maklumat yang berfakta.Jaringan intelektual Al Faruqi tajaan CIA

Semasa saya belajar di salah satu universiti tempatan, saya mendengar kes mengenai Dr Ismail Al Faruqi dengan kegiatannya untuk “menegakkan” Islam, terutamanya melalui idea “clash of civilizations”(Pertembungan peradaban). Al Faruqi berkata, kalau kita mahu menandingi tamadun Barat, kita mesti mengatasi Barat melalui nilai-nilai yang murni dan tinggi. Kata-kata itulah yang telah memberikan semangat kepada saya untuk mengkaji ilmu.

Selepas itu, saya tidak lagi terpengaruh dengan idea Al Faruqi dan para pengikutnya yang ada di Malaysia, termasuk Anwar Ibrahim. Al Faruqi telah dididik oleh mubaligh-mubaligh Nasrani sehingga diberikan keistimewaan di Amerika Syarikat sebagai profesor [Al Faruqi adalah profesor agama di Universiti Temple, Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat]. Anak-anak didik seperti inilah yang digunakan untuk memesongkan Islam. Sekarang segala-galanya sudah terbongkar.

Dan, pada masa itu, Anwar sangat aktif, rupa-rupanya dia juga terjebak dengan kegiatan memesongkan Islam melalui saluran intelektual. Dan, rancangan Barat itu hampir berjaya setelah mereka mampu meletakkan Anwar di samping Dr Mahathir, sehingga Anwar menjadi TPM, dan pernah memangku jawatan PM.

Allah MAHA KAYA, rancangan untuk meletakkan Anwar sebagai PM tidak berhasil dan Mahathir pun akhirnya telah maklum, siapa Anwar yang sebenarnya, walaupun pada satu ketika dahulu Mahathir pernah meletakkan sepenuh harapan kepada Anwar.
Allah telah selamatkan Malaysia.Kenapa guru Anwar mati dibunuh ?

AMY S. ROSENBERG, wartawan dari Philadelphia Inquirer, melaporkan Joseph Louis Young (seorang kulit hitam yang memeluk Islam dengan Yusuf Ali) membuat pengakuan bertulis kepada pihak polis Philadelphia mengatakan dia terpaksa membunuh keluarga Al Faruqi kerana mereka mendorong amalan homoseksual di kalangan pelajar-pelajarnya. Berikut laporan Amy S Rosenberg dalam Philadelphia Inquirer yang diterbitkan pada 21, Februari 1987:
Joseph Louis Young telah menikam pemikir Islam, Ismail Al Faruqi dan Lois al-Faruqi (pasangan suami isteri) dengan pisau 15 inci, hingga mati, di rumah kediaman pasangan suami isteri itu, di bandar Cheltenham (sebuah bandar di Daerah Montgomery, Philadelphia, Pennsylvania) kerana pembunuh mensyaki mereka mempunyai hubungan homoseksual dengan pelajar-pelajar Malaysia, menurut pengakuan Young yang dibacakan di mahkamah dalam perbicaraan semalam.
Ismail Faruqi mentor Anwar Ibrahim, pensyarah Universiti Temple, Amerika Syarikat,. Anwar pula diambil oleh anak buah Ismail Faruqi, John Esposito menjadi pensyarah pelawat di Georgetown, Amerika Syarikat. Anwar menyertai Al Faruqi menubuhkan IIIT (International Istitute of Islamic Thought) di Virginia, Amerika Syarikat.

Itu merupakan keterangan saksi, pada hari pertama perbicaraan kes kematian Ismail dan Lois Al Faruqi di Mahkamah Daerah Montgomery, Philadelphia, Pennsylvania, Amerika Syarikat. Detektif Polis Philadelphia, Carol Keenan, telah membacakan pengakuan bertaip, lapan muka surat itu di mahkamah yang ditandatangani oleh Young apabila dia ditangkap pada 16 Januari 1987.

Berdasar pengakuan tersebut, Young, yang juga dikenali sebagai Yusuf Ali, telah membunuh pasangan suami isteri itu kerana dia “mengetahui bahawa Dr. Faruqi dan isterinya mempunyai hubungan homoseksual dengan pelajar-pelajar Malaysia.”

Peguam pembela Yong bernama Stephen G. Heckman berkata, semasa zaman kanak-kanak, Young, 40 tahun, dari Utara Philadelphia, telah diserang secara homoseksual oleh seorang lelaki. Homoseksual adalah “satu perbuatan yang memalukan untuk umat Islam,” kata Young dalam pengakuannya

Kenyataan Young itu menyatakan dia telah diberi galakan untuk melakukan pembunuhan itu oleh Ghulam Nabi Fai, Pemangku Presiden Persatuan Pelajar Islam (Muslim Student Association) atau lebih dikenali sebagai MSA, sebuah organisasi pelajar nasional.

[Ghulam Nabi Fai adalah seorang rakyat Kasmir yang menetap di Amerika syarikat, terlibat dalam MSA bersama-sama Ismail Faruqi di Universiti Temple. MSA ini adalah asas kepada penubuhan IIIT yang dipengerusikan oleh Ismail Faruqi. Menurut kajian Hudson Institute tiga individu pelarian dari Iraq (Dr Ahmad Totonji, Dr. Jamal al-Din Barzinji dan Dr. Hisham Yahya al-Talib) yang menetap di Amerika Syarikat memainkan peranan penting menubuhkan MSA (1963). Dari MSA dikembangkan keseluruh dunia menjadi pelajar Islam sedunia yang dikenali sebagai IIFSO(1969). Apabila pelajar tersebut melepas zaman pelajarnya, ditubuh pula persatuan belia, WAMY (1972) dan badan pemikir IIIT (1981)]

Berdasar kepada kenyataannya itu, Young menyatakan dia dan Nabi Fai adalah “kawan karib…dia (Nabi Fai) tidak pernah menyatakan secara langsung, tetapi saya tahu dia sentiasa mengharapkan agar Dr. Faruqi dan isterinya akan mati apabila dia berkata secara berlawak tentang mereka (Ismail Al Faruqi) dan mengelarkan mereka sebagai ‘Big Bubba’.”

[Big Bubba' satu istilah yang digunakan dalam masyarakat kulit hitam yang bermaksud 'seorang lelaki gemuk yang jahat yang akan menjadikan lelaki lain sebagai anjing pemuas nafsu menemaninya di penjara]
Amy S. Rosenberg, Inquirer Staff Writer. Philadelphia Inquirer, The (PA); Published: 1987-02-21

Anwar dikaderkan di Universiti Georgetown
Universiti Georgetown adalah universiti swasta Jesuits yang terletak di Georgetown, Washington, DC. Paderi John Carroll mengasaskan universiti itu pada 1789, walaupun asal-usulnya bermula dari tahun 1634.

[Jesuits bermaksud 'Ahli Kumpulan Jesus' atau 'Satu Pasukan Tentera Agama Jesus' yang dibentuk di bawah Arahan Gereja Roman Katolik. Kebiasaannya Jesuit menyembunyikan identitinya di sebalik jubah intelektual dan menetap di pusat-pusat pengajian tinggi. Juga dikenali sebagai 'orientalis'. Mereka mengelarkan diri mereka sebagai the Company of Jesus. Salah seorang daripada mereka adalah John Esposito, Pengarah Center for Muslim dan Christian Understanding, Universiti Georgetown]
Perhatikan Anwar Ibrahim berada dalam rangkaian apa ? Perhatikan logo yang dibulatkan di ataskan dan bandingkan dengan dengan logo jesuits di atas. Dari kiri Tony Blair(bekas Perdana Menteri Britain), John Esposito, Mustafa Ceric (Mufti Bosnia/IIIT), Kjell Magne Bondevik (Bekas Perdana Menteri Norway) dan Anwar Ibrahim (IIIT) dalam Program Common Word, Universiti Georgetown :

Universiti ini adalah salah satu universiti Jesuit yang terkemuka di dunia. Kaitan Anwar adalah dengan Jesuit sangat jelas,[klik di sini]dan dari sana Anwar Ibrahim menjalinkan hubungan dengan Zionist dan Mossad.

Sangat sedikit rakyat Malaysia pernah belajar Jesuitism , dan sebahagian besar rakyat Malaysia besar tidak mempunyai pengetahuan tentang Jesuits. Terdapat lebih kurang 25,000 Jesuits yang mempunyai paling tinggi (sumpah) di dunia , di mana kira-kira 10% berada di negara India. Rangkaian mereka sungguh cemerlang, mencampuradukkan keagamaan, pendidikan, mubaligh, politik , dan unsur-unsur diplomatik, kesemuanya menjadi satu rangkaian perisikan yang padu.

The Catholic Herald diterbitkan oleh Jesuits, ini merupakan punca isu Kalimah Allah.[bacaan lanjut klik di sini] Kebanyakan rakyat Malaysia hanya mengetahui berkaitan dengan Zionists, Freemasons, Yahudi, Illuminati, Bilderbergers, CFR, neocons, New World Order, Nazis dan lain-lain, tetapi amat jarang mereka mengetahui tentang Jesuits.

Diulangkan : Tokoh-tokoh di belakang Anwar Ibrahim adalah Jesuits – organisasi mereka paling berkuasa di dunia. Anwar ‘hebat di kaca mata dunia’ disebabkan oleh hubungan networkingnya dengan Jesuit – Pengalan mereka di Asia Tenggara adalah di Manila (Ateneo de Manila University),[bacaan lanjut, klik di sini] tetapi mereka mempunyai pusat-pusat di Malaysia, Singapura, Thailand dan Indonesia.

Putera Al Waleed Talal mempunyai hubungan sangat rapa dengan Jesuits , seperti juga hubungannya dengan Zionists dan Mossad. [bacaan lanjut klik di sini] Begitu juga dengan Anwar. Al Waleed Talal: Anak saudara Raja Arab Saudi ini adalah salah seorang pelabur terkaya di dunia, yang mendapat kepentingan besar dalam Citigroup(organisasi rangkain bank Yahudi). Menerima banyak publisiti, sebahagiannya negatif, pada Disember 2005 menderma sebanyak $20 million kepada Harvard dan Georgetown untuk mengembangkan jabatan-jabatan kajian Islam di sana.

Pada Januari 2006, dengan seorang rakan kongsi, Al Waleed Talal mengumumkan perjanjian $3.9 billion untuk membeli Fairmont Hotel & Resorts. Pada Februari beliau menyenaraikan pemegangan hotelnya dalam bursa saham di Dubai. Bercadang untuk menjadikan kumpulan pelaburan utamanya, Kingdom Holdings, (di London) kepada pertukaran Arab Saudi pada akhir tahun ini. Putera Alwaleed Bin Talal Al Saud mendapat tempat kelapan di antara The World’s Richest People In 2006.
Prince Alwaleed Bin Talal Foundation : Pemain di belakang tabir adalah IIIT, Dr Jamal Barzinji (Pengasas IIIT/duduk paling kiri), Muna Abu Sulaiman (anak Dr Abu Hamid Sulaiman/duduk tengah), Dr. Anas al-Shaikh-Ali (IIIT United Kingdom/berdiri no 3 dari kanan), Omer Totonji (anak Dr Ahmad Totonji pengasas IIIT/berdiri no 5 dari kanan). Di universiti Georgetown, Prince Alwaleed Talal Foundation menubuhkan CMCU (Center for Christian and Muslim Understanding). Wakil CMCU adalah John Esposito (duduk no 2 dari kanan), John Voll (berdiri no 3 dari kiri) dan Alexa Poletto (duduk no 3 dari kiri). CMCU adalah tempat Anwar menjadi pensyarah pelawat.

Anwar terperangkap dalam jaringan Jesuit-Yahudi-Freemason-Illuminati- New World Order

Kita mesti buka mata. Ini bukan hanya berkenaan Yahudi-Freemason-Illuminati New World Order. Tetapi, ini berkaitan Jesuit-Yahudi-Freemason-Illuminati New World Order. Buka minda, buka mata.

Lihat sini bagaimana Anwar sudah terperangkap dan jadi tali barut mereka :
Dalam Jesuit Oath (Sumpah Jesuit), pemimpin baru Jesuit diarahkan “anda telah diajar berlakon ‘dissembler’ (menyamar atau bersembunyi di belakang sesuatu yang palsu): antara Katolik Rom menjadi Roman Katolik , dan menjadi seorang pengintip walaupun di antara saudara anda sendiri; tidak mempercayai dan menyakini kepada sesiapa. Antara Reformers, menjadi seorang reformis ; antara Huguenots (reformer protestan gereja di Peranchis), menjadi seorang Huguenot; antara seorang Calvinists (Reformasi Protestan), menjadi seorang Calvinist ; antara Protestants lain, menjadi seorang Protestan , dan mendapatkan keyakinan mereka, untuk berdakwah dari mimbar mereka , dan untuk mengutuk dengan semua kesungguhan dalam sifat Agama Suci kita dan the Pope; malah untuk turun begitu rendah sebagai seorang Yahudi antara orang-orang Yahudi, bahawa anda dibolehkan menghimpunkan bersama semua maklumat untuk manfaat Order anda sebagai seorang askar setia the Pope…

Untuk berpihak dalam pertempuran dan berlakon secara rahsia dengan saudara Jesuit anda, yang boleh ‘bertunang’ dengan pihak sebelah yang lain, tetapi menentang secara terbuka terhadap sesuatu yang anda mungkin akan bina networking, (tetapi) pada akhirnya, hanya Gereja akan menerima faedahnya, dalam memperbaiki syarat-syarat dalam perjanjian-perjanjian untuk keamanan dan penghujungnya adalah menjustifikasikan makna.(The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).

Sambungan dari Jesuit Oath : “Anda telah diajar untuk menanam benih-benih kecemburuan dan kebencian antara komuniti-komuniti, wilayah-wilayah, negara-negara yang damai, dan menghasut mereka untuk pertumpahan-pertumpahan darah, melibatkan mereka dalam peperangan antara satu sama lain , dan mencipta revolusi-revolusi dan perang-perang minda di negara-negara yang bebas dan makmur, menanam benih-benih kesenian dan sains-sains dan menikmati rahmat keamanan. Untuk berpihak dalam pertempuran dan berlakon secara rahsia dengan saudara Jesuit anda, yang boleh ‘bertunang’ dengan pihak sebelah yang lain, tetapi menentang secara terbuka terhadap sesuatu yang anda mungkin akan bina networking, (tetapi) pada akhirnya, hanya Gereja akan menerima faedahnya, dalam memperbaiki syarat-syarat dalam perjanjian-perjanjian untuk keamanan dan penghujungnya adalah menjustifikasikan makna. (The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).

Jesuit Oath juga menyatakan “Anda telah diajar tugas anda adalah sebagai seorang pengintip, menghimpunkan hampir semua perangkaan-perangkaan, fakta-fakta dan maklumat dalam ‘tangan anda’ dari pelbagai sumber; untuk meningkatkan diri anda ke dalam keyakinan keluarga Protestant dan orang berfahaman menyeleweng dalam setiap kelas dan perwatakan, daripada saudagar, banker, peguam, di sekolah-sekolah dan universiti-universiti, dalam parlimen dan badan perundangan , dan mahkamah-mahkamah dan majlis-majlis tempatan negeri , dan untuk ‘menjadi semua benda untuk semua manusia,’ matlamat akhirnya kepada the Pope, yang menjadi hamba kami sampai mati.” (The Jesuit Oath as told by Carlos Didier, Subterranean Rome, pp349-351).

BEGITULAH BAGAIMANA ANWAR MENJADI AGEN JESUITS kerana kita telah diINFILTRATE sekian lama melalui orang-orang seperti Anwar Ibrahim.
Isu Kalimah Allah juga merupakan satu daripada agenda yang sama untuk menyusup masuk ke dalam masyarakat dan memecahbelahkan masyarakat. Semua itu kerja Anwar yang dibantu oleh rakan-rakan di belakang tabir. Kalau kita selidiki betul-betul, semua ini telah berlaku di negara kita.

Anwar proksi CIA di Malaysia
Agensi-agensi perisikan yang utama di dunia merupakan satu rangkaian antarabangsa. Mereka adalah di belakang Anwar. VATICAN (JESUITS) – CIA – KGB – MOSSAD.

Saya tidak boleh memasukkan grafik di sini, jadi saya tidak boleh menunjukkan versi grafik sambungan antara 4 agensi-agensi. MI5 / MI6 ialah satu lagi agensi utama, tetapi tidak dimasukkan. Modus operandi Anwar adalah bersama dengan mereka. Anwar merupakan upahan agensi perisikan antarabangsa, dan melalui Anwar lah akan dilakukan “regime change”(perubahan kerajaan) di Malaysia.

PRU 12 sepatutnya menjadi masa terbaik untuk ‘regime change’ (fungsi utama NED), tapi mereka tak dapat cukup kerusi. Wan Azizah kata “fajar menyinsing” (New Dawn) untuk Malaysia selepas PRU 12.

Anwar pula kata “Malaysia Baru” – slogan bagi pilihanraya kecil Permatang Pauh. Mereka tidak pernah berputus asa, jadi mereka akan bermati-matian untuk PRU 13. Anwar Ibrahim boleh dapat sponsor dari luar negara (pinjam dulu), tetapi apabila sudah menang PRU, pinjaman harus dibayar balik oleh Malaysia. IT WILL BE PAYBACK TIME FOR MALAYSIA.
Kita orang Melayu akan kehilangan segalanya ketika itu! Mereka mendapat pembiayaan yang sangat besar untuk PRU 12 , dan mungkin lebih besar lagi untuk PRU 13. Ini semua berkaitan tentang UNDI , dan ini dapat dimanipulasi dengan WANG. Demokrasi sendiri boleh dijadikan satu amalan tertinggi rasuah!

Mana-mana sistem adalah baik, tetapi manusia boleh merosakkannya. Thailand ialah satu contoh yang baik di mana Thaksin telah membeli penyokong-penyokongnya. PRU 13 adalah masa bagi keruntuhan KETUANAN MELAYU. Inilah yang dikehendaki oleh penaja-penaja tersebut.

Masyarakat Cina telah melakukan perkara yang sebenarnya buruk di Xinjiang. CIA telah mengambil kesempatan untuk menyokong kumpulan pemisah. Bukan sahaja media China mahupun media Barat, semuanya memberitahu kebenaran.

Kuasa-kuasa asing cuma mahu melakukan perkara itu menjadi lebih buruk, menggunakan polisi ‘pecah perintah’ untuk mengambilalih mana-mana negara. Kumpulan “Pro-Demokrasi” adalah projek CIA. CIA menyokong pemimpin-pemimpin pemimpin-pemimpin “Pro-Demokrasi” – Su Kyii (Myanmar), Anwar Ibrahim (Malaysia), Rabeya Kadeer (Xinjiang), Ahmad Chalabi (Iraq), Mousavi (Iran) dan lain-lain lagi. Jangan terperangkap dalam permainan ini. Di Thailand terdapat Thaksin. Di Nepal, sekutu-sekutu Jesuit-Communist menjatuhkan Raja Agama Hindu , dan hari ini, diperintah oleh Maoists. Tidak mengapalah, Maoists atau Komunis atau Sosialis atau prodemokrasi… – mereka adalah sama, DIKAWAL OLEH ORANG YANG SAMA!

Di Kemboja, raja telah digulingkan. Ini merupakan langkah untuk membuang raja-raja / keluarga diraja bagaimanapun yang dilakukan oleh ejen-ejen tempatan yang dibiayai oleh institusi asing . Jadi, Malaysia mesti berhati-hati! Kita perlu mempertahankan hak kita di sini dan ia sedang berlaku SEKARANG.

Apa perancangan Anwar seterusnya ?

Sila baca apa yang Anwar sedang lakukan. Anwar sedang mencari jalan untuk menjatuhkan BN dan digantikan dengan kerajaan yang baru (regime change) dan membariskan satu barisan pemimpin kerajaan yang baru. Untuk melakukan itu, Anwar perlu ada strategi tersendiri.

  • (1) Memecahkan orang Malayu supaya UMNO dapat ditumbangkan.
  • (2) Mendapatkan sokongan bukan Islam melalui pluralisme agama dan isu Kalimah Allah.
  • (3) Ekoran daripada itu, dapat menumbangkan BN di Semenanjung melalui pemindahan undi kepada calon2 bukan BN, dan mendapatkan undi majority daripada Sabah dan Sarawak menggunakan saluran underground.
  • (4) Membariskan pemimpin2 baru, termasuk bekas2 ahli2 politik serpihan BN, terutamanya yang mempunyai pengaruh dan title.
  • (5) Menggerakkan political activtists dengan dibantu oleh CIA operatives, jaringan intelligence antarabangsa etc.
  • (6) Mendapatkan sumber kewangan asing bagi membiayai kegiatan underground.
  • (7) Menumbangkan BN pada PRU13.
  • (8) Mewujudkan satu kerajaan baru yang akur kepada kehendak kuasa-kuasa asing.
  • (9) Menjadikan Malaysia sebuah kerajaan boneka yang mengikut agenda NWO.
  • (10) Mewujudkan agama Islam selari dengan fahaman Anwar sendiri yang akan cenderung kepada ajaran New Age (plurisme agama) dan kehendak New World Order (sistem Dajjal).
Di masa yang sama, PRU13 akan berlaku semasa era kekeliruan yang paling tinggi, iaitu kehangatan (kononnya) akan berlaku kehancuran dunia 2012 (galactic alignment), solar flares, polar shift, project Blue Beam / HAARP, economic crash, dan bermacam2 fitnah Dajjal.

Anwar akan menggunakan kekeliruan ini untuk mengambil kesempatan merampas tampuk pemerintahan melalui “demokrasi” – manipulasi undi menggunakan taktik2 halus.

Pada ketika ini, Anwar telah lulus dari “Akademi” CIA – cara-cara untuk melakukan operasi tersembunyi (false flag). Selamat berjaya Anwar, tetapi dunia tidak berakhir di sini, terdapat dunia AKHIRAT yang anda akan diperhitungkan nanti

__________<PecahPalakMikir.Blogspot.Com>__________
Pecah Palak Mikir:- "Karya Unholly War Memuji Anwar Ibrahim Melangit" dipetik dari tajuk "Pencetus Pluralisme di Malaysia" (sumber). Diharap " Karya Unholly War Memuji Anwar Ibrahim Melangit " dapat mengambil gambaran jelas tentang bahayanya Anwar Ibrahim boleh merosakkan perjuangan Agama Bangsa Negara kita. Fikir-fikirkanalah " Karya Unholly War Memuji Anwar Ibrahim Melangit "

Wednesday, 24 October 2012

Nik Aziz Rela Korban Dan Kambing Hitam Untuk Santapan Ketuanan DAPIni bukan satu karangan semata-mata tetapi hakikat dari fenomena manusia yang kemaruk mengejar Putrajaya. Setelah para pejuang yang setia dengan prinsip asal perjuangan PAS dijadikan ternakan menanti korban dan Hasan Ali antara mangsa korban. Hanya untuk memenuhi kehendak ketuanan DAP mahu Ariwanas.

Demi mengcari harapan ke Putrajaya, Haji Hadi dengan berlapang dada memuji dan mengangkat DAP dalam ceramahnya berkata, orang ramai tidak seharusnya berasa pelik mengapa Pas sebagai sebuah parti Islam boleh bekerjasama dengan DAP dan PKR. 

Semudah itu Haji Hadi memberi nas-nas yang menyebelahinya demi menutup kecelaruan perperangan antara Nasharudin dengan Karpal Singh soal hudud, hingga Harun Din tampil membantu Nasaharudin.

Sementara itu Nik Aziz sememangnya sependapat dengan Haji Hadi menyelar Nasharudin Mat Isa sebagai seorang yang 'lidah panjang' iaitu orang yang suka menghasut ekoran tindakannya sering mengeluarkan kenyataan yang bertentangan dengan keputusan parti. Itulah tahap kesetian Nik Aziz terhadap Karpal sanggup mengjadikan Nasharudin mangsa korban PAS untuk santapan DAP.

Kemudian diperburukkan lagi dengan Harun Din sendiri menyelar tindakan Anwar Ibrahim yang pro pluralisme dan liberal dengan sengaja secara berdepan, membiarkan Akbar menghina islam manakala Anwar berdiam diri sambil memikirkan habuan popularitinya. 

Situasi bergini menyebabkan PAS perlu mencari satu alternatif dengan mengganti kambing hitam demi menyelematkan Karpal Singh dan Anwar Ibrahim dari dipandang serong dikalangan akar umbi. 

Siapakah calon yang sesuai buat masa ini kalau bukan Soi Lek. Walaupun lebih kepada menghidupkan semula isu lama. Tetapi PAS amat berharap sangat akar umbi mengalih perhatian untuk menyerang UMNO dan Barisan Nasional dan melupakan sengketa antara PAS dengan DAP dan PKR.

Inilah budaya PAS demi ketuanan DAP dan Ariwanas.

Pratonton Nizar Dimalukan Harun Din Kerana Sifat MunafikEntahlah bagaimana hendak dicakapkan kalau kita menonton Pratonton Nizar Dimalukan Harun Din Kerana Sifat Munafik 

Yang jelas disini bagaimana permahaman  Nizar tengtang matalamat PAS. Bagaimana Nizar boleh terucap dengan ayat-ayat bercanggah di dalam Pratonton Nizar Dimalukan Harun Din Kerana Sifat Munafik dan sekali gus bertentangan dengan kenyataan Harun Din. 

Dimana letaknya nilai dan maruah manusia seperti ini jika soal sebergii masih sempat diputar-belit dan dipermain-mainkan, hingga terang-terang membuktikan PAS adalah parti yang memperalatkan Islam semata-mata ke Putrajaya. Inikah yang cuba digambarkan oleh Nizar Jamaludin.

Persoalannya bagaimana orang-orang PAS yang lain? Adakah mereka bersetuju dengan ayat-ayat Nizar yang terang-terang melebelkan PAS semakin jauh menyimpang dari tujuan asal keujudannya. Adakah akar umbi PAS seperti biasa terpaksa menutup mulut demi menghormati prinsip Ketuanan DAP dan Ariwanas.

Sekarang telah jelas terbukti sebagaimana yang terkandung di dalam Pratonton Nizar Dimalukan Harun Din Kerana Sifat Munafik bahawasanya bukan Nizar sahaja yang bersifat munafik malah melibat keangotaan keseluruhan PAS terlibat tampa memberi penjelasan yang benar-benar jelas walaupun terpaksa bertengtang mata dengan ketuanan DAP. Ada berani ke PAS menggadaikan peluang ke Putrajaya kerana Islam?

Kesumbangan Polisi Pakatan Rakyat Dikencingkan Anwar Ibrahim Sendiri
Kesumbangan Polisi Pakatan Rakyat Dikencingkan Anwar Ibrahim Sendiri Terutama Pakatan Rakyat benar-benar membuktikan Polisi mereka ciptakan besifat agenda mengkhianti usaha Kerajaan Pusat dari menyatakan keikhlasan perjuangan Pakatan Rakyat.

Kepalsuan Polisi Pakatan Rakyat boleh di lihat dari situasi Menteri Besar Kedah dipaksa mengjual saham IPO Felda atas alasan bertentangan dengan polisi Pakatan Rakyat. Ini sebenarnya kaedah pengtabiran yang kuno yang lebih bersifat dengki khianat semata-mata. Sehingga tidak tahu membezakan yang mana menguntungkan negeri dan merugikan rakyat.

Sebagai MB seharusnya bijak menilai bagaimana hendak menjana pendapatan Negeri dan akhirnya, keuntungan saham mampu menyumbang kos pengtabiran negeri, demi kepentingan rakyat Kedah.

Itu polisi Pakatan Rakyat di Kedah, akan tetapi berbeza pula dengan Menteri Besar Selangor masih memegang saham IPO Genting Sanyen sebanyak 25%. Wahal syarikat ini ada stesen jana kuasa di Sepang yang sebelum ini Anwar amat anti sangat dan bercita-cita untuk menghapuskan konsesi jana kuasa demi menurunkan takrif elektrik. Malah Anwar Ibrahim mereka cipta persepsi kononnya konsesi ini menguntungkan kroni dan merugikan wang rakyat. Bagaimana menghapuskan kroni sedangkan kata-kata PR bercangah dengan perbuatan

Bukankah itu telah bertentangan dengan polisi Pakatan Rakyat dan mengapa mereka tidak lupuskan pegangan saham seperti mana kerajaan Kedah lakukan terhadap saham IPO Felda. 

Lagi cerita Kesumbangan Polisi Pakatan Rakyat Dikencingkan Anwar Ibrahim Sendiri melalui saham IPP Genting dan tol Kesas. Yang kini masih dipegang oleh Menteri Besar Selangor. Padahal di dalam buku jingga yang dibentangkan oleh pembangkang, terang-terang menyatakan Pakatan Rakyat bersedia merobohkan tol demi rakyat. Dalam masa yang sama PKNS memmpunyai 20 peratus pegangan saham bagi Tol Lebuhraya Kesas.

Persoalannya bukankah ini juga bertengtangan dengan polisi Pakata Rakyat, jadi kenapa dan mengapa hanya Kerajaan Negeri Kedah terpaksa mengjual saham IPO Felda sambil mengabai hak rakyat Kedah mendapat ganjaran keuntungan saham tersebut. 

Tetapi berbeza dengan kerajaan Selangor boleh terus menerus menjana hasil saham untuk membiayai kos pengtabiran negeri. Bukankah kerajaan Selangor patut melaksanakan polisi yang sama seperti kerajaan Kedah jika mereka benar-benar membuktikan keikhlasan Buku Jingga.

Sebenarnya polisi yang dicipta Pakatan Rakyat sedang dikencingkan Anwar Ibrahim sediri selaku Penasihat Ekonomi RM2. Pakatan Rakyat tidak mengambil berat soal menjana pendapatan negeri demi membiayai pengtabiran negeri. Malah sanggup mengabaikan kerana perasaan dengki dan khianat

Malah seperkara lagi mengapa pula bila ada yang menguntungkan mereka lupa untuk menunaikan janji menghapuskan Tol Lebuhraya Kesas.

Ini memberi gambaran jelas yang selama ini apa yang direncana atau didraf di dalam Buku Jingga hanyalah karangan yang tidak menjaminkan kepada pelaksanaan seperti mana kata Khalib Manifesto bukanlah janji yang perlu ditunaikan

Itulah mainan politik kotor membuktikan Kesumbangan Polisi Pakatan Rakyat Dikencingkan Anwar Ibrahim Sendiri

Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, 23 October 2012

Video - Bom Jangka Bukan Setakat Khalib Malah Azmin Ali Juga Mangsa Ditukarkan


Dalam kiraan masa Bom Jangka Bukan Setakat Khalib Malah Azmin Ali Juga Mangsa Digugurkan ini bakal membuatkan Anwar semakin Pecah Palak Mikir bagaimana lagi cara mengawal keadaan.

Situasi sekarang bukannya seperti dahulu yang bolehkan Anwar bermegah-megahan mengatakan PKR hebat. Ibarat permaianan catur antara Barisan Nasional dengan Pakatan Rakyat benar-benar memperlihatkan keputusan semakin tinggi menyebelahi kekuatan Barisan Nasional.

Ketika ini Anwar hanya mampu berharap bagaimana lagi untuk memfitnah Najib Razak apabila semua tembelangnya semakin terbongkar satu demi satu dan bagaikan Bom Jangka Bukan Setakat Khalib Malah Azmin Ali Juga Mangsa Digugur dari tahta Selangor yang bakal dirampas oleh siapa? Sila tonton youtube dibawah.

PANAS !! LIM GUAN ENG PERTIKAI HAK TENTERA


Memang Pecah Palak Mikir dapat Menteri Besar macam ini, PPM cuma hendak kongsikan cerita yang anda nilaikan sendiri kewajarannya. sumber dari Lensa Kini


Lim Guan Eng yang merupakan Menteri Besar Pulau Pinang telah mempertikai pembinaan kediaman tentera yang disediakan kerajaan di satu forum tertutup Pakatan Rakyat Selangor semalam. 

Nak cakap pasal belanjawan wang rakyat, tapi tertutup pulak tu, tak transparensi betul. Yang sebenarnya mereka adakan forum tertutup adalah untuk mengutuk kerajaan. mari kita saksikan.

Sanggup PAS Kedah Khianati Rakyat Kerana Kontraktor

Sanggup PAS Kedah Khinati Rakyat Kerana Kontraktor Inikah yang dikatakan pimpinan mengikut lunas-lunas islam. Sepatutnya Kerajaan negeri kedah membantu rakyat untuk mengurangkan beban hidup mereka. Tetapi sayang rupanya janji sebelum mereka dipilih lebih sedap bunyinya.

Mereka sanggup korban apa sahaja demi kesejahteraan rakyat. itulah kata-kata manis  mereka berjanji bergitu bergini semata-mata untuk meraih sokongan. Sekarang apa sudah jadi jika kontraktor lebih istimewa mengalahkan rakyat. 

Inikah cara yang mereka yang beria-ia sangat untuk memerintah negara. Sana-sini lesap! Sana sini rugi! Ohh Azizan berkata rugi dalam perniagaan itu biasa. Kalau rakyat dah tahu,melantik Menteri Besar yang asyik buat kerja yang merugikan! Bagus kita lantik orang yang lebih berwibawa dari mereka.

Sekarang angkara kelalaian dan sifat tidak bertangungjawap mereka rakyat menanggung kerugian dari apa yang sepatutnya menjadi hak mereka. Bagus kita bernamkan mereka di PRU13 kerana sudah terbukti mereka bukan setakat tidak tahu buat kerja tetapi tidak bertangungjawap. Sanggup PAS Kedah Khinati Rakyat Kerana KontraktorSanggup PAS Kedah Khinati Rakyat Kerana Kontraktor bolehkah kita berharap kepada orang yang tidak mahu bertangungjawap dengan amanah yang diberi?

Monday, 22 October 2012

Lagi-lagi Malapetaka Datang Bertimpa-timpa Anwar Ibrahim

Ada banyak isu cukup memeritkan Anwar Ibrahim. Lagi-lagi Malapetaka Datang Bertimpa-timpa Anwar Ibrahim

Selangor Bangkit Benar-Benar Membuat Anwar Ibrahim Sakit Kepala apa tidaknya kalau sana sini sedang kecoh mempertikaikan pentabiran PKR di negeri selangor.

Sebenar mesej yang disampaikan melalui kebangkitan suara rakyat Selangor amat disedari Anwar Ibrahim. Cumanya Anwar sengaja buat pekak telinga dan enggan berbicara soal masalah-masalah yang sedang dihadapi di Selangor.

Watch "Rakyat Bangkit Tuntut Air Percuma - Pengerusi GPRS 21/10/2012" on YouTube

Bukan setakat itu malah ada lagi malapetaka yang datang menimpa-nimpa Anwar Ibrahim. Lagi-lagi Malapetaka Datang Bertimpa-timpa Anwar Ibrahim

KUALA LUMPUR 21 Okt. - Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang selama ini sering 'menjual' nama Prof. Dr. Yusuf Al-Qaradawi dikatakan cukup tertekan selepas tokoh ulama terkemuka itu mengutus surat memuji kerajaan sedia ada dalam membantu rakyat Palestin.

Mursyidul Am Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI), Muhammad Zahid Md. Arip berkata, lebih menjadi 'malapetaka' adalah pujian itu dibuat ketika Anwar sendiri pernah membuat kenyataan kontroversi apabila menyokong keselamatan Israel.

"Saya dikhabarkan Anwar berada dalam keadaan cukup tertekan selepas mengetahui tokoh ulama terkemuka itu mengutus surat memuji kerajaan dalam membantu rakyat Palestin.

Perkara ini ibarat satu malapetaka kepada Anwar kerana beliau pernah menyokong keselamatan Israel.

"Pada masa yang sama juga satu tamparan kepada tindakan Ahli Parlimen pembangkang yang menerima dana asing daripada individu dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mempunyai pertalian dengan Yahudi," katanya dalam satu kenyataan, di sini hari ini.Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20121022/dn_02/Surat-Yusuf-Qaradawi-buat-Anwar-tertekan#ixzz2A1s91wIw © Utusan Melayu (M) Bhd 
Published with Blogger-droid v2.0.9


Lagi-lagi Malapetaka Datang Bertimpa-timpa Anwar Ibrahim pun juga masih tidak juga sedar diri ye!!
Published with Blogger-droid v2.0.9

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya yang sesuai memberi ruang dan perluang untuk pelapis baru!

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita bina perpaduan sesama islam setelah pengunduran tuan. Sebagai mana sedang diusahakan Nasharudin.

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita patut meninggalkan Anwar Ibrahim yang terang-terang mengkhianati kedaulatan dan keselamatan Malaysia. Malah sumber penyumbang kekeliruan umat dengan pluralismenya

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita mempertahankan negara ini dari penjahan semula kuasa asing Yahudi Israel.

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya memperkukuhkan kembali ketuanan melayu yang sedang dikikis golongan biaDAP

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita mempertahankan kembali umat dari dikelirukan oleh hujah-hujah yang berselindung demi hanya kepentingan politik dan bukan menurut ajaran sebenar.

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita bangkit hapuskan usaha dan gejala memurtadkan umat islam.

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita sikap pilih kasih golongan biaDAP

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita menghentikan jaminan syurga sebagai balasan undi

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita hentikan agenda Hudud sebagai mainan politik semata-mata

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya yang rakyat mempertikaikan janji-janji manis Pakatan Rakyat termasuk PAS tampa tindakkan bertangungjawap memenuhi janji-janjinya.

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya kita hentikan peranan PAS sekadar kaldai asuhan ketuanan DAP dan Ariwanas

Minta Maaf Nik Aziz Ini Sebab Sudah Tiba Masanya Tuan berundur supaya semua ini dapat dipulihkan seberapa segara sebelum tergadai negara tercinta dan kita menangis tampa air mata.
Published with Blogger-droid v2.0.9

Governments Islamic Practice Not Morely Rhetoric

The governments Islamic practice in delivering assistance to the needy is not merely rhetoric or slogan, bit base on tenets of islam. "Although no islamic label is donoted on the rulling party's emblem, we live up to the objective of protecting, defending and enhancing the teaching of Islam," Datuk Sri Najib Tun Razak - bernama

Published with Blogger-droid v2.0.9

Sunday, 21 October 2012

MB Kedah Azizan Kerugian RM13.49 Juta Perkara Biasa Tetapi Rakyat?

Kerajaan Pas Kedah banyak ketirisan Slogan telus, amanah dan perbelanjaan berhemat kerajaan Pas Kedah hanya indah di bibir apabila Laporan Audit Negara 2011 membuktikan terlalu banyak ketirisan dan salah laku pentadbiran di peringkat kerajaan negeri. Pengerusi Badan Perhubungan UMNO Negeri Kedah, Datuk Ahmad Bashah Md. Hanipah berkata, ibarat cacing kepanasan kerajaan negeri kini terpaksa berdepan kemarahan rakyat dan menjawab pendedahan audit berkenaan. "Mereka bercakap berkenaan pentadbiran telus dan mengkritik kerajaan Barisan Nasional (BN), tetapi sekarang kerajaan Pas sendiri didapati melakukan penyelewengan projek pembalakan di luar negara dan penyelenggaraan projek perumahan rakyat. "Menteri Besar, Datuk Seri Azizan Abdul Razak dan Exco beliau perlu meminta maaf kepada rakyat kerana salah urus pentadbiran negeri itu," katanya dalam kenyataan di sini hari ini. Beliau mengulas laporan audit terhadap pembelian saham projek pembalakan dan perladangan bernilai RM31.21 juta oleh Kedah Corporation Berhad (KCB) di Papua New Guinea (PNG) yang menyebabkan kerugian dianggarkan sebanyak RM13.49 juta. Menurut Ahmad Bashah, semasa sesi sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) lalu, Azizan pernah menegaskan kerugian pelaburan projek balak itu adalah perkara biasa dalam perniagaan. "Semasa menjawab soalan itu Azizan memandang ringan kerugian berkenaan dan menjawab soalan tersebut dengan tiada rasa tanggungjawab. "Tetapi hari ini, kita melihat kerugian melebihi RM4 juta seperti yang dimaklumkan kerajaan negeri sebelum ini," katanya. Tambahnya, UMNO Kedah perlu membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung pendedahan ketirisan itu. Ujarnya, dengan perkembangan terbaru daripada laporan audit itu juga SPRM boleh melihat semula kes berkenaan serta menyiasat sama ada wujud penyelewengan oleh mana-mana pihak. Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20121020/po_03/Kerajaan-Pas-Kedah-banyak-ketirisan#ixzz29tx3P2PL © Utusan Melayu (M) Bhd  ## Kalau bab kerugian semua perkara biasa tetapi kalau UMNO BN siap mereka mainkan isu! Tak cukup tanah dikejarnya. PecahPalakMikir puak2 nih!
Published with Blogger-droid v2.0.9

Isu Terkini

get this widget here