Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Wednesday, 25 February 2015

Perjumpaan Sulit PASMA DAP Bukti Haji Hadi haron Din Bakal Disenyap dan Lenyap

Semalam Lim Guan Eng diasak oleh media untuk memberi kenyataan berhubung Hudud, PAS dan PASMA tetapi Lim Guan Eng sengaja menjawap tidak berminat menyentuh sesuatu yang suka diperbesar-besarkan oleh politik media.

Ini menggambarkan seolah-olah Lim Guan Eng kononnya tak berminat bermain politik murahan tetapi hakikatnya dari pintu berlakang Lim Guan Eng memang tidak perlu membuat sebarang kenyataan merupakan langkah bijak DAP.

Sebabnya DAP tidak perlu bersusah payah menjawap kerana menggangu tugas PASMA menjalankan perlumpuhan Ulama dan Pemimpin PAS yang enggan menurut kata-kata DAP. Ini adalah perjumpaan sulit baru-baru ini.

PERJUMPAAN DIANTARA PASMA DAN LIM GUAN ENG DI KOMTAR PADA 12 JAN 2015.

 1. Satu perjumpaan diantara PASMA dan LGE telah diadakan di Pejabat Ketua Menteri Pulau Pinang pada 12 Jan 2015, jam 11 pagi. PASMA diwakili :- 

1. Dato Phahrolrazi Zawawi 
2. Nasir Ahmad 
3. Taib Zakaria
4. Dzulqarnain 
5. Rahman Taib 
6. Hazmi Hassan 
7. Sayuthi Omar 
8. Mohd Yusof Mohd Noor 
9. Zolkifly Md Lazim 
10. Nordin Majid 
11. Taib Ahmad 
12. Yusni Mat Piah 
13. Muhaimin Sulam 
14. Yacob Ali 
15. Roshidi Husin 

DAP diwakili :- 
1. Lim Guan Eng 
2. Ramasamy 
3. Chow Kon Yeow 
4.Jeff Ooi 
5.Lim Hock Seng 
6. Zairil Khir Johari 
7. Ong Ah Teong 
8. Harvinder singh 
9. Ng Wik Aik 
10. Chong Eng 

4. Majlis bermula dgn ucapan aluan dari LGE. LGE sangat gembira dgn kedatangan PASMA. 

5. Dato Phahrolrazi memberi jaminan kepada LGE yang PASMA akan membantu DAP dlm segala urusan yang diminta oleh DAP. 

6. PASMA memberi commitment 100% utk pastikan Presiden PAS ditumbangkan dlm pemilihan PAS tahun ini. 

7. PASMA akan membantu DAP di Sarawak dikawasan Islam 

8. PASMA memohon kepada LGE supaya semua jawatan PENGERUSI JKKN diberikan kpd ahli PAS yang sokong PASMA, begitu juga dgn lantikan ahli majlis MPPP DAN MPSP. 

9. LGE menyatakan telah melantik ahli majlis MPPP dan MPSP dikalangan ahli PASMA dan berjanji semua jawatan PENGERUSI JKKN kuota PAS akan diberikan kpd PASMA. 

10. LGE sangat berharap agar Hadi Awang dan golongan ulamak ditumbangkan dlm pemilihan PAS tahun ini dan PASMA akan kuasai PAS. 

11.LGE juga mahu PASMA membantu DAP di Sarawak secepat mungkin dan mahu PASMA menghantar pasukannya ke Sarawak dlm bulan Februari ini, segala perbelanjaan akan ditangung oleh DAP. DAP juga mahu PASMA memberi tumpuan khas dikawasan FELDA di Johor dan kawasan Melayu Johor. Johor next target utk ditawan dlm PRU 14. 

12.Dap akan memberi peruntukan sebanyak RM1/2 juta kepada PASMA setiap 3 bulan. 

13. PASMA dan DAP telah merangka strategi bersama utk menghadapi PRN SARAWAK dan PRU14 

14. Mereka memberi tumpuan khas dikawasan Melayu. DAP akan gunakan PASMA utk masuk ke kawasan Melayu lepas ini. 

15. DAP amat yakin Hadi Awang akan tumpas kali ini. 

16. DAP dan PASMA bersetuju MAT SABU jadi Presiden PAS yang baru. Mesyurat tamat pada pukul 

12.50 tengahari dan makan tengahari.
Anwar Mohon Pengampunan #Liwat2 Tanpa Bersalah Strategi Mirip #kajangMove

Disaat-saat akhir tempoh pengampunan Anwar telah mengarahkan keluarganya membawa surat permohonan keampunan dari Yang Di-Pertuan Agong.

Tetapi Anwar bukan memohon kerana dia mengaku bersalah walaupun sepatutnya seseorang yang mahu memohon keampunan perlu menginsafi perbuatannya.

Tetapi Anwar memohon melalui permohonan atas dasar dia tidak bersalah dengan hukuman yang dia jalani.

Nurul Izzah berkata, beliau kini berada Parlimen untuk menyerahkan surat rasmi mengenai pengampunan diraja itu kepada Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia. 
Nurul Nuha mengesahkan kepada Malay Mail Online, permohonan itu telah dibuat.
“Satu rayuan bagi pengampunan Agong sudah dibuat. Mahkamah mungkin mengeluarkan keputusan bersalah tetapi bapa kami, dan kami sekeluarga terus menyatakan beliau tidak bersalah. 
Semalam adalah tarikh akhir bagi Anwar untuk memohon pengampunan Agong yang akan menangguhkan perlucutan kerusinya berkuatkuasa hari ini berikutan hukuman lima tahun yang dibuat pada 10 Februari lalu. 
Speaker parlimen sebelum berkata, Anwar akan hanya dilucut taraf wakil rakyat 14 hari selepas 10 Februari, berdasarkan Perkara 48 Klausa 4 (a) Perlembagaan Persekutuan.
Yang pasti proses ini bakal menghalang rakyat Pematang Pauh untuk mendapat hak seorangWakil Parlimen yang mewakili suara mereka. Kerana apa Anwar peduli soal ini.

Tetapi jika difikirkan kebali. Proses untuk mengaku tidak bersalah Anwar telah lalui dengan gagal memamfaatkannya dengan sebaik-baiknya sila rujuk pautan ini atau baca di Fanpage PPM.
Sekarang adalah proses dimana Anwar ada dua pilihan iaitu:

1. Jika Anwar mampu membawa bukti yang dia di aniayai ke Mahkamah tetapi tiada satupun dalam Pakatan Rakyat mampu berbuat demikian melainkan dari omong-omong kosong.2. Anwar mengaku dan menginsafi perbuatannya dan mendapat pengampunan dari Yang Di pertuan Agong.

Berdasar perkembangan terbaru ini menunjukan Anwar bakal mengulangi sejarah #KajangMove dimana ketika Sultan Selangor enggan merestui Wan Azizah sebagai MB Selangor. Anwar berani bermain api hingga mempertikai apa yang tidak sepatutnya dipertikaikan. Iaitu hak Sultan merestui atau tidak.

Dan sekarang jika Anwar hendak memohon pengampun sepatutnya Anwar insaf dan menyesali perbuatannya dan kalau ingin membersihkan nama Anwar perlu melalui proses mahkamah dengan menampil pelbagai bukti terbaru yang mampu membuktikan dia dianiayai.

Bila diperhatikan Tian Chua sudah mula menabur paku-paku besi telah menyerlahkan lagi apa rancangan seterusnya #March2Freedeom.

Seperkara yang penting proses pengampunan adalah proses yang bertujuan memendekan hukuman bukan proses membebaskan dari hukuman.

Fungsi Lembaga Pengampunan pulak membabitkan pelbagai pihak yang akan meneliti kelayakan persalah yang menyesali perbuatannya samada layak dipertimbangkan atau tidak untuk mendapat pengampunan. Bukan membebaskan dari pertuduhan.

PPM amat tertarik kepada hujah Tun Maharezza
Proses pengampunan ini memakan masa hampir 5 tahun dan lembaga pengampunan harus menimbang pengampunan tersebut berdasarkan laporan kesemua pihak terlibat ,secara umumnya , proses penyiapan sesuatu laporan drpd sesuatu jbtn itu memakan masa 1 tahun paling minima , dn proses kajian laporan juga memkan masa selama 1 tahun paling minima dn lain lain proses mungkin selama 1 tahun paling minima dan dicampur tempoh proses permohonan yg juga 1 tahun paling minima , 
secara amnya , sesuatu proses pengampunan tersebut memakan masa selama 5 tahun paling minima. 
maka itu , utk banduan yg dijatuhi hukuman selama 5 tahun ataupun 60 bulan ditolak pula dgn jumlah cuti selama 4 bulan utk 1 tahun maka tempoh hukuman bg banduan yg dijatuhi hukuman 5 tahun hnyalah 40 bulan ataupun 3 tahun 4 bulan ,ia tdk termasuk kemungkinan banduan ini diberikan parol setelah menjalani 2/3 tempoh hukuman drpd 40 bulan ini ataupun selepas 26 bulan drpd 40 bulan d maka itu pesalah ini hnya mungkin menjalani hukuman selama 30 bulan shj ataupun 2 tahun setengah. 
amat tdk realistik bnduan yg djatuhkan hukuman 5 tahun ini diberikan pengampunan oleh lembaga pengampunan. baca lebih detail disini Tun Maharezza
ADAKAH SEJARAH #KAJANGMOVE BAKAL BERULANG KE TAHAP LEBIH TINGGI? RASANYA TIDAK MUSTAHIL KALAU MERUJUK KEPADA ORANG BERNAMA ANWAR IBRAHIM.

Bergitulah tahap terdesaknya Anwar sengaja manipulasi polisi untuk membebaskan hawa nafsunya.

Walau bagaimanapun perkembangan terbaru ini mendedahkan pembohongan Nurul Izzah yang mengatakan Anwar Tahanan Politik. Sekarang terbukti yang ini hanya satu rekaan semata-mata dimana..... Mana ada negara di dunia ini membenarkan dan memberi keistimewaan kepada tahanan politik untuk mendapat proses pengampunan.


Juga perkembangan terbaru ini membuktikan Anwar semakin terdesak apabila kempen March2Freedom terang-terang menunjukan kegagalan untuk meraihkan sokongan. Malah orang-orang PAS yang selalunya memenuhi setiap demo anjuran PKR...

Sekarng tiada seorangpun mahu menyertainya...

Dan perkembangan terbaru misi #SungaiBuluhMove boleh disifatkan berbahaya sekiranya proses bercanggah menjadi konflik yang bermotifkan kononnya Anwar benar-benar dianiayai dari level bawah hingga tahap paling tertinggi.

Institusi Raja apatah melibatkan Yang Di-Pertuan Agong adalah sesuatu yang tidak sepatutnya dijadikan motif meraih simpati buat seseorang yang mengaku dirinya petriotik kepada negara. Apatah bekas TPM.

Paling berbahaya jika isu ini dipanjangkan hingga mendapat campur tangan kuasa asing, sekarang sudah nampak, terdapat juga rancangan keluarga Anwar mahu mendapatkan campurtangan luar seperti pautan di bawah:
Anwar telah pergunakan pelbagai kaedah termasuk melibatkan sesuatu yang ditegah oleh agama semuanya di bantainya.

Anwar akan berbuat apa sahaja untuk bebaskan diri. Tetapi sesuatu yang sinis jika diperhatikan. Anwar sering melebelkan diri sebaris dengan tokoh-tokon dunia seperti Nelson Mandela, Mahatma Gandhi atau ramai lagi tetapi mereka tidaklah seteruk mereka sampaikan hendak menyanyikan lagu kebangsaanpun boleh dijadikan isu merengek macam budak-budak.

Monday, 23 February 2015

3 Bukti Mahfuz Kantoi Menipu Screen Handphone Bukan Dalam Talian Sirul #altantuya

Adeh-adeh Mahfuz Bean dah kantoi sampai terpaksa berpura sedang dalam talian yang kononya 15 kali.

Cuba fikir cara logik orang dalam jaring besi penjara dekat Australia, Mahfuz boleh call macam orang dekat rumah.. Adoi. 

Kalau tak caya cuba Mahfuz dedah apa bukti dan no apa yang dia call Sirul.. Macai PR bolehlah cong... puuuiii

Udahlah dia buat tanpa permohonan dari pihak penjara Australia pulak tu. Suka-suka call macam dia punya negara... adoiii 

Hendak tahu cerita lanjuk tentang faktor menyebabkan Mahfuz dari awal lagi diduga bakal kantoi baca dipautan ini

Semalam cakap siap dah beli tiket kapal terbang untuk terbang kesana kononya cuma tunggu visa siap je. Entahlah kali ini apa lagi yang hendak dikelentong Mahfuz. Lain-lain hal yang kantoi rujuk 2 posting gambar dibawah
Isu Terkini

get this widget here