Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Tuesday, 19 June 2012

Tian Chua PKR Kena Serang Sampai Terlentang

Alahai mana hilang semua ahli PKR dan PAS apabila Chua Tian Chang PKR - BATU Kena Serang Sampai Terlentang. Kenapa tidak ada puak Pakatan Rakyat bangun dengan berani bersuara membantu. Kesian kawan rasa hendak menaggispun ada rupanya! Itullah kalau kerap sangat menipu sampai penipuan makan diri. Akhir tergamam menangis lee jawapnya. Ambik Pecah Palak Mikir Chua Tian Chang


Ini akibatnya apabila Tian Chua cuba mensensaikan isu Lynas tampa fakta dan bukti hingga kantoi dengan kelentog sendiri. Yang menghairankan dalam dewan semua Pakatan Rakyat macam kena sampuk hantu sampai sepatah tidak menjawap kecuali Tian Chua sehingga ketahap Tian Chua PKR Kena Serang Sampai Terlentang 

Ikutilah bagaimana Tian Chua PKR Kena Serang Sampai Terlentang dalam youtube ini.
19Jun2012 - Dewan Rakyat menyaksikan drama yang buat pembangkang pengsan habis semasa kehangatan perbahasan mengenai laporan Jawatankuasa Khas Parlimen mengenai Lynas yang dibentangkan pagi Selasa.

Ia berlaku semasa para Ahli Parlimen pembangkang sedang berbahas membantah Lynas dan berlagak macam mereka profesor serba tahu mengenai soal radiasi dan keselamatan kepada orangramai.

Tanpa diduga Ahli Parlimen PAS kawasan Hulu Langat,Selangor yang merupakan seorang pakar nuklear bangunan mencelah di tengah perbahasan untuk menyampaikan pandangan profesionalnya.

Suasana dalam Dewan Rakyat terdiam sejenak bila Ahli Parlimen pembangkang itu ' kepak habis' gelagat rakan-rakannya dengan menyatakan bahawa beliau berpendapat tahap radiasi kilang berkenaan adalah selamat.

EKSKLUSIF Bagaimana Azmin Ali Mengadaptasi Unsur YAHUDI Ke Dalam PAKATAN RAKYAT

Wow Azmin Ali semakin advance dalam pernampilannya ikuti sedutan EKSKLUSIF Bagaimana Azmin Ali Mengadaptasi Unsur YAHUDI Ke Dalam PAKATAN RAKYAT 

Dari sini akan menjawap siapa Azmin Ali dan Pakatan Rakyat. Kalau UMNO mereka akan kaitkan dengan UPCO tetapi dalam Pakatan Rakyat mereka menyerapkan CHANGE - Pakatan Rakyat Adaptasi Unsur Dari YAHUDI, Gelang tangan yang bertulis "VOTE FOR CHANGE" ini diberikan kepada Azmin Ali yang juga memegang jawatan sebagai Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) di Parlimen.

Bunyi biasa sahaja tetapi kalau UMNO yang buat! mereka akan besar-besarkan, manakala berbeza semasa mereka apa-apapun tak kisah. Walaupun agen Yahudi yang memberikan gelang tersebut tetapi semuanya dipendamkan puak-puak pecacai Pakatan Rakyat. Yang EKSKLUSIF Bagaimana Azmin Ali Mengadaptasi Unsur YAHUDI Ke Dalam PAKATAN RAKYAT ke satu demensi perubahan penaklukan negara melalui penglibatan kuasa asing sebagai tulang berlakang. 

Ini bukan bantuan kosong tetapi bantuan yang ada habuan yang boleh membuat rakyat kecewa tidak berlagu nanti. Jangan menyesal!

Membodek Sampai Tahap Tolong Pakaikan Selipar Nik Aziz

Perhh itu dia punya tahap ketabsudan penyokong PAS sehingga sanggup Membodek Sampai Tahap Tolong Pakaikan Selipar Nik Aziz memang hebat yang maha hebat punya kerja Beb!!

Inilah barah yang sedang dialami oleh puak-puak PAS! Kenapa mesti memuja sehingga tolong memakaikan kasut Nik Aziz? adakah ini kaedah terbaik Membodek Sampai Tahap Tolong Pakaikan Selipar Nik Aziz 

Sungguh sukar untuk difahami? kalau manusia boleh menghormati manusia lain melebihi ibu-bapa sendiri memang jauh sangat tersasar!

Mungkin inilah alasan dari Membodek Sampai Tahap Tolong Pakaikan Selipar Nik Aziz sehingga ke tahap berjemaah di depan pejabat DAP? Lahi-lagi laa bertambah parah.

Malah Lim Guan eng boleh memberi kursus khas buat kaldai-kaldai PAS untuk menjadi perasit ataupun kaldai hitam. Makin menarik perjuangan PAS ini.


Dari itu setakat mengadaikan khalimah Allah untuk kepentingan hubungan bersama DAP dan Pakatan Rakyat tentu amat mudah di ikut oleh puak-puak PAS. Iyelah kalau sampai Membodek Sampai Tahap Tolong Pakaikan Selipar Nik Aziz bermakna setakat nak ikut apa cakap Nik Aziz tentu semakin mudah mereka ikut dengan melulu.


Bagi yang mahu mengetahui lebih jauh baca post ini- Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya: Kalau mana-mana mahu menyindir Nik Aziz memang panas di akhirnya! Tetapi siapa yang paling suka memuji Nik Aziz, sudah tentu Anwar Ibrahim ...

Awas Serangan Ultra Kiasu Melalui Makanan Dan Hiburan


Isu ini bukan baru tetapi telah lama berluasa berlaku tampa diendahkan umat islam sendiri. Cuba kita tanya! berapa ramai yang pergi ke supermarket membeli barang dengan melihat dan mengenal pasti status halal terhadap barang yang hendak dibeli. Adakah kita setakat melihat makanan atau sehingga pakaian dan bahan-bahan hiasan badan termasuk keperluan lain.

Sebenarnya dalam kelekaan kita ini menjadi senjata permusnah kepada kita sendiri. PPM amat tertarik dengan hujah dibawah. Harap memberi kita kesedaran tentang pentingnya mengjaga halal dalam kehidupan seharian kita.... Pecah Palak Mikir

Agenda ultra kiasu: makanan, hiburan
Seorang pembaca bernama Razali, meminta saya menulis mengenai agenda ultra kiasu melalui makanan kerana mulai 1 Julai 2012, di bawah Seksyen 16 Akta Perihal Dagangan 2011 (APD2012), pengusaha yang tidak mempamerkan logo halal, yang dikeluarkan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) akan diberi amaran, sebelum tindakan denda dan penjara dikuatkuasakan.

Semua pihak maklum, banyak insiden yang disengajakan berlaku seperti penemuan gelatin (minyak) babi dan kaki katak dalam makanan. Ini tidak termasuk soal sembelihan, halal haram dalam muamalat dan aspek kehidupan
seharian lain. Sebenarnya, tajuk sebegini pernah saya kupas sebelum ini.

Apakan daya, lebih 70 peratus pengeluar makanan adalah orang bukan Islam. Inilah akibatnya apabila umat Islam tidak menjadi pengeluar, semata-mata menjadi pengguna. Memang sukar untuk kita mendapatkan sumber dan makanan yang benar-benar halal jika umat Islam tidak menguasai ekonomi.

Ultra kiasu amat licik, untuk melariskan produk makanan mereka. Pelbagai strategi digunakan termasuk memperalatkan atau memberi nama berbunyi Melayu (Islam) dan mempergunakan pekerja Melayu (terutama Indonesia). Hak mereka sebagai seorang Islam, misalnya untuk bersolat, langsung tidak pedulikan.

Bagi mereka, solat merugikan perniagaan. Maka tidak hairanlah ramai pekerja Muslim hilang jati diri, kerana hati mereka sudah mati, semakin hari semakin berjauhan dengan Pencipta.

Lebih menyedihkan, ada beberapa kedai mamak dibeli mereka dan mengekalkan nama berunsur kemelayuan dan keislaman untuk menarik pelanggan.

Sedangkan makanan yang disajikan belum pasti halal atau tidak. Mereka juga sanggup berkahwin dengan Orang Asli untuk mendapatkan lesen dan tanah.

Setelah semuanya didapati, habis manis, sepah dibuang. Apa yang tidak membawa hasil akan ditinggalkan. Sebab itu saya mempertikaikan semangat patriotisme mereka.

Saya tidak pasti apakah ramai yang buta hatinya ada kaitan dengan makanan yang tidak halal. Kadangkala saya berasa amat pelik, kedai makanan atau kopitiam mereka, bukanlah hebat sangat.

Hanya kerana ada stail, bergaya, dan ada standard, kita sanggup duduk berjam-jam dalam kedai mereka menghabiskan wang ringgit.

Kebetulan terbaca artikel Dr Mark Hyman (7 Jan 2011), pakar perubatan dan penulis hebat, makan minum di rumah boleh menyelamat dan memanjangkan nyawa berbanding makan di luar.

Dalam siri Food Revolution, Jamie Oliver mengatakan, kita sedang mendidik generasi akan datang yang tidak akan mengenal sayur, buah dan tidak tahu memasak. Katanya lagi, "I believe the most important and the most
powerful tool you have to change your health and the world is your fork".

Menurut Hyman, kanak-kanak yang mendapat makanan cukup bersama keluarga lebih berjaya atau mendapat keputusan baik di sekolah dan hubungan kekeluargaan lebih akrab.

Untuk memulakannya, Hyman menasihatkan kita semua supaya masak dan makan di rumah dengan memeriahkan dapur. Penuhi dapur dan peti sejuk dengan buah tempatan dan makanan segar dan mengurang makanan manis dan berlemak.

Makan di rumah sebenarnya amat dituntut Islam, kerana di situ ada keberkatan. Bayangkan jika sambil memasak makanan berkhasiat kita berdoa dan berzikir. Tidakkah semua ini sudah cukup membuktikan kajian barat itu.
Saya menasihatkan umat Islam, jika teringin sangat untuk makan di luar, masih banyak lagi kedai orang Islam.

Negara kita adalah syurga makanan. Carilah yang halal tanpa was-was.

Dari segi kaedah, umat Islam perlu membantu sesama sendiri dahulu. Baharulah membantu orang lain.

Sebelum ini kita biasa mendengar berita serbuan Jakim dan pihak berkuasa ke atas restoran yang menggunakan loga halal palsu dan ramuan yang haram. Tapi kebanyakan kita buat tidak kisah. Sedangkan kita tahu ini agenda ultra kiasu untuk mengaut keuntungan dan menghitamkan hati kita? Lebih menyedihkan jika ada pihak berkuasa melindunginya.

Kita akan menyesal suatu hari nanti. Ingatlah, pengusaha makanan ultra kiasu sanggup menggunakan taktik yang keji semata-mata untuk menjatuhkan perniagaan orang Islam.

Hari ini, ultra kiasu lancarkan kempen di alam maya untuk memboikot KFC (disebabkan insiden ultra kiasu kurang ajar) dan juga kempen memboikot roti Gardenia.

Mereka sudah ada syarikat roti ultra kiasu. Bacalah dalam laman web, bagaimana kempen kotor ini berjalan.

Sama juga dengan konsert nasyid yang melibatkan penyanyi antarabangsa yang berlangsung 16 Jun lalu.

Semua penaja konsert tersebut terdiri daripada syarikat Islam.

Yang peliknya pihak pengurusan acaranya adalah syarikat seratus peratus tidak Islam.

Persoalan saya, tidak adakah orang Islam profesional yang boleh menjadi pengurus acara, sehingga terpaksa mengambil ultra kiasu? 

Syiah Semakin Menular Secara Senyap Di Malaysia

Syiah menular secara senyap di Malaysia

DIFAHAMKAN terdapat 200 juta pengikut Syiah di seluruh dunia. Di Malaysia, anutan ini dipercayai sedang berkembang.Untuk mengenali Syiah, perlu difahami bahawa ia terbahagi kepada tiga golongan iaitu al-Tasyaiyu’, al- Mufadhdhila dan al-Rafidhah.

Pada asasnya, Syiah dianggap golongan yang memberikan wala' (taat setia) melampau kepada Saidina Ali bin Abi Talib serta keturunannya sekali gus menafikan kemuliaan Khalifah Ar Rasyidin yang lain iaitu Saidina Abu Bakar Assidiq, Umar Al Khattab dan Saidina Usman Ibn Affan.

Turut termasuk dalam kumpulan yang ditentang oleh Syiah ialah Saidatina A'isyah, iaitu isteri kesayangan Rasulullah SAW sendiri.

Selain itu ada juga telahan bahawa penentangan ini bukan sekadar membenci, malah sampai ke tahap kafir mengkafir.

Namun, daripada tiga golongan Syiah ini, hanya al-Rafidhah yang menolak Abu Bakr, Umar dan Usman.

Al-Tasyaiyu' pula adalah golongan yang bersimpati dan menyebelahi Saidina Ali dalam Perang Siffin antara Ali dengan Muawiyah bin Abi Sufyan pada 657 Masihi.

Rasa simpati ini turut terkait dengan peristiwa Karbala yang berlaku pada 10 Muharam tahun 61 Hijrah (680 Masihi) apabila anak Saidina Ali, Saidina Husain diserang dan dibunuh oleh tentera Yazid bin Muawiyah di Karbala, Iraq.

Sejak itu, pada setiap 10 Muharram, penganut Syiah akan melakukan upacara memukul diri sendiri dengan 'qamezani' iaitu sejenis pisau seakan pedang atau rantai besi sebagai tanda meratapi pembunuhan Saidina Husain dengan kejam pada tarikh tersebut.

Al-Mufadhdhila pula, meskipun mereka meletakkan kedudukan Saidina Ali dan keturunannya lebih mulia dan lebih tinggi daripada sahabat lain, namun mereka tetap mengiktiraf kekhalifahan Abu Bakar, Umar dan Usman.

Mereka juga tidak sampai mencela sahabat-sahabat kesayangan Rasulullah SAW itu. Daripada tiga golongan ini, hanya al-Rafidhah sahaja yang secara terangterangan menafikan kekhalifahan Abu Bakr, Umar dan Usman kerana mereka menganggap, selepas kewafatan Rasulullah, orang yang layak menggantikan baginda ialah Ali, diikuti keturunannya.

Ini sekali gus menyebabkan timbul tanggapan kononnya pelantikan mereka yang selain Ali dan keturunannya adalah salah dan mereka yang mematuhinya didakwa sesat. Meskipun Syiah lebih cenderung untuk dikaitkan dengan Saidina Ali dan keturunannya, namun kewujudan Syiah dikatakan lebih dahulu daripada itu.

Malah ada versi yang mengaitkan kewujudan kumpulan itu dengan Abdullah bin Saba', seorang Yahudi yang berpura-pura memeluk Islam dengan misi mahu menghancurkan Islam dari dalam (munafik).

Namun, Abdullah bin Saba' hanya seorang individu dan ini bukan faktor yang kuat bagi perkembangan Syiah hingga ke hari ini.

Faktor lain yang lebih kuat ialah kaitannya dengan sejarah Parsi sehingga melahirkan negara Syiah, Iran yang paling kuat pada masa ini.

Kegemilangan empayar Parsi berakhir pada era pemerintahan Khalifah Umar al Khattab. Orang Parsi yang sebelum itu beragama Majusi (Zoroastrian) mulai menerima Islam antara 637 hingga 651 Masihi.

Meskipun ramai yang ikhlas memeluk Islam, namun ada juga yang berdendam. Ada versi mendakwa mereka yang berdendam ini mendalangi misi pembunuhan Saidina Umar selain mencetuskan bibit kebencian sehingga terjadi pembunuhan Saidina Usman.

Misi membalas dendam ini dikatakan diatur bersama kumpulan Abdullah bin Saba'. Ketika Saidina Ali mengambil alih tampuk pemerintahan, berlaku kekecohan dalam menentukan siasatan dan hukuman terhadap pembunuh Saidina Usman.

Kumpulan diketuai Saidina Ali berpendapat, kekecohan perlu diredakan segera, kemudian barulah siasatan dilakukan untuk menjejak pembunuh Usman.

Namun kumpulan yang kedua diketuai Muawiyah, Gabenor Syria pada masa itu sebaliknya mahu pembunuh Usman segera dihukum, barulah umat Islam dapat disatukan.

Pertelingkahan ini akhirnya membawa kepada Perang Jamal dan Perang Siffin, perang saudara yang terawal berlaku dalam Islam.

Kumpulan dari Parsi ini bersungguh- sungguh menyokong kumpulan Saidina Ali kerana putera baginda, Husain berkahwin dengan puteri Parsi, Syahr Banu.

Demikianlah dikatakan pertalian awal antara Syiah dengan pewaris empayar Parsi bermula.

Di negara ini, ajaran Syiah boleh diamalkan namun tidak boleh disebarkan. Bagaimanapun hakikatnya, ia sedang berkembang sehingga mencetuskan kebimbangan pihak berkuasa dan kumpulan pendokong Ahl Sunnah Wal Jamaah yang sejak sekian lama menjadi anutan rakyat Malaysia.

Apa yang tidak kena dengan Syiah?

Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya

Kalau mana-mana mahu menyindir Nik Aziz memang panas di akhirnya! Tetapi siapa yang paling suka memuji Nik Aziz, sudah tentu Anwar Ibrahim walaupun dulu, Anwar lah yang paling kerap menyerang peribadi Nik Aziz dan bergitu juga dengan Nik Aziz. Sama-sama mencari salah untuk menang. Sekarang DAP pun dah makin ramai memuji Nik Aziz bukan! Ini kerana Nik Aziz telah mengcipta satu syurga yang indah buat Pakatan Rakyat. malah Nik Aziz sebagai tempat menghapuskan dosa. Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya

Kadang-kadang apabila Nik Aziz makin sampai kekemuncak! perilakunya semakin mengharapkan pengikut setianya menghormati bagai mengalahkan raja dan sultan. Ini yang membuat PPM bertanya adakah sikap ini wajar buat permimpin yang menggelarkan diri berjiwa rakyat.

Inikah sifat meletak diri sebagai seorang yang merendah diri kepada sesiapa sahaja? sedangkan memakai kasutpun perlu dilayan sebegini rupa.

PPM masih tertanya dimana kelayakan sifat Nik Aziz kadang bercakap apa sahaja walaupun kebanyakan bertentangan dari sepatutnya. Contohnya bagaimana Nik Aziz mempertikaikan soal Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam. Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya
Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya - Paling menyedihkan dalam mempertahankan Khalimah Allah Nik Aziz sanggup bertentangan pendapat dengan Harun Din semata-mata untuk meraih sokongan bukan islam dan mengjaga hati Anwar Ibrahim. Peli bila seorang yang bergelar Tok Guru sanggup membenarkan orang-orang kristian menggunakan Khalimah Allah untuk tujuan penyebaran di ketika situasi gejala memurtadkan islam semakin berluarsa. Malah Hasan Ali di pecat kerana bersalah menghalang pergerakan memurtadkan islam?

Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya jika Nik Aziz juga secara tidak langsung mendedahkan dirinya juga menyara para kroni dengan hasil balak Kelantan. Nik Aziz meluahkan kekecewaannya keatas sikap orang melayu Kelantan kaki subsidi, dan dengan tidak sengaja membuka rahsia Kerajaan Kelantan yang telah meluluskan konsesi balak kepada kroni-kroni rapatnya. Pada akhirnya kroni-kroni tersebut mengalibabakan keatas apa jua pemberian Kerajaan Kelantan. Yang peliknya UMNO juga yang salah? Apa sangkut paut UMNO BN dengan kroni-kroni Nik Aziz?
Di akhir kata Cuba Kita Lihat Nik Aziz Dengan Syurga Ciptaannya dengan Youtube terakhir ini. buatlah penilaian anada sendiri?

Monday, 18 June 2012

Gempar ZULKIFLI NOORDIN Terjah Kampung Medan Menentang Samseng PAS

Alkisah Kampung Medan merupakan lubuk PAS yang paling berani melakukan apa sahaja demi ketabsudan mereka.  Siapapun mereka tidak perduli baik mensabotaj majlis Najib Razak, Hasan Ali malah penah tutup masjid menghalang mana-mana orang yang mereka tidak suka dari masuk menunaikan solat.

Wahal masjid adalah tempat mereka mengadakan penyampaian dakyah berbau hasutan dan menanam perasaan benci kepada kerajaan. Ini Yang membuatkan Zulkifli Nordin masuk kerana atas permintaan orang-orang kampung juga yang melihat sifat kuno puak-puak PAS yang tidak boleh dibendungkan lagi. malah orang-orang kampung amat berharat mana-mana pihak kerajaan datang menyampaikan apa situasi sebenarnya dalam politik malaysia.

Dari situ Zulkifli Nordin menyahut cabaran untuk terjah menyangah para samseng yang telah lama menanti masa mensabotaj. Ikuti penjelasan Zulkifli Nordin panjang lebar. Lepas ini kita bawa Tibai kita sapu habis kesemua.

Sunday, 17 June 2012

Kebodohan Pergawai Kesayangan Khalib Ibrahim Urus Tabir Geran RM300 Juta


Tahap kebodohan Khalib Ibrahim bukan disebab dirinya sahaja tetapi kerana terlampau sayang sangat wanita disampingnya. Faekah bukan setakat jenis tidak tahu buat kerja tetapi lebih kepada bodoh sombong. Yang mana tidak tahu bekerja tetapi hendak menonjol yang paling berkuasa. Memang bagus sangat sikap bekerja dalam Pakatan Rakyat semua berlumba-lumba menampil populariti diri dan bukannya bekerjasama sebagai satu pasukan. Akhirnya bakal tengelam kesemuanya.

Geran RM300 juta Selangorku: Faekah "bodoh"
SHAH ALAM: Tindakan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim meminggirkan Pegawai Kewangan Negeri daripada proses pengurusan Geran Selangorku yang bernilai RM300 juta hanya bertujuan memperkukuh kedudukan politik Menteri Besar itu yang semakin kehilangan pengaruh dalam Parti Keadilan Rakyat, kata Dr Mohamad Khir Toyo.
Beliau berkata alasan-alasan yang diberikan oleh Setiausaha Politik Khalid, Faekah Husin mengenai penguasaan Khalid ke atas dana lumayan itu adalah "bodoh" dan hanya menzahirkan kecetekan pegawai itu mengenai urus tadbir kerajaan negeri.
Mantan Menteri Besar Selangor itu berkata, jika Khalid ikhlas dan telus, beliau sepatutnya memastikan Pegawai Kewangan Negeri Datuk Ariff Abdul Rahman terbabit pengurusan dana itu yang menyamai 20 peratus belanjawan Selangor.
"Peruntukkan itu perlu melalui Pegawai Kewangan. Sekarang ini nampaknya dasarnya lebih tertutup.
"Kalau dulu Pegawai Kewangan, Setiausaha Kerajaan Negeri dan Ketua-Ketua Dewan terlibat dalam perlaksanaan projek, sekarang tinggal Menteri Besar sahaja," kata Khir kepada dihubungi AntaraPos.com.
Carta mekanisma Geran Selangorku menunjukkan Khalid mengetuai sebuah jawatankuasa yang berkuasa penuh memutuskan pihak yang bakal mendapat kontrak.
Ahli lain dalam jawatankuasa itu termasuk Setiausaha Akhbar Khalid, Arfa' Eza Abdul Aziz dan Faekah sendiri. Bagaimanapun dua pegawai utama kerajaan negeri iaitu Datuk Ariff dan Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Khusrin Munawi tidak diberi sebarang kuasa dalam pengurusan dana berkenaan.
Khalid sebelum ini terpaksa menyerahkan jawatannya sebagai Pengerusi PKR negeri kepada Azmin Ali, setelah dituduh kerap membelakangkan kepentingan PKR dan wakil rakyat parti itu dalam mentadbir Selangor.
Khir menyifatkan sebagai "luar biasa" tindakan Khalid meminggirkan Khusrin dan Ariff dalam proses kewangan yang melibatkan dana sebegitu besar.
Beliau berkata alasan Faekah bahawa dana itu tidak memerlukan kelulusan dua pegawai kanan negeri itu tidak masuk akal sama sekali.
"Faekah ini tiada pengetahuan, tapi mahu berlagak berkuasa lebih daripada Menteri Besar, itu masalahnya. Sebab itu orang menyampah dengan dia. Dia tidak faham prosedur.
"Saya tidak mahu bertegang urat dengan Faekah ini. Kalau bertegang urat dengan orang macam Faekah ni, kita pun akan jadi bodoh macam dia juga," kata beliau.
Khir menempelak dakwaan Faekah kononnya kerajaan negeri Pakatan Rakyat yang memulakan penyusunan hutang Talam Corporation kepada kerajaan negeri.
"Faekah ni lebih kuah dari sudu. Dia perlu ingat program TALAM itu dimulakan oleh BN, bukan Khalid Ibrahim. Program menstruktur semula TALAM ni bermula zaman BN pada 2007, bukan 2008.


"Pengutipan hutang TALAM bermula pada 2007 di bawah Ketua Pentadbir Perbadanan Menteri Besar (MBI), bukan Pakatan Rakyat," katanya.

Haji Hadi Terjemah Dosa Nizar Lebih Kecil Berbanding Hasan Ali

Haji Hadi melatah apabila Nizar Jamaluddin sejak akhir-akhir mendapat serangan bertubi-buti dari setiap sudut. Serangan ini menyebabkan Haji hadi dan PAS menjadi gusar dengan peluang PAS menakluk Johor, apatah semangat rakyat Johor sanggup meluang masa berkumpul hingga berpuluh ribu mengadap sultan Johor tanda sokongan menentang fitnah yang dibuat oleh Nizar Jamaluddin.

Kesanggupan rakyat Johor berkumpul menyokong sultan Johor bukan satu alasan untuk PAS mengenakan tindakan disiplin kepada Nizar. Kerana pada haji Hadi dosa Nizar tidaklah sebesar manapun berbanding 

Hasan Ali yang dianggap amat berdosa kerana bertindak menyerang aktiviti-aktiviti memeurtadkan umat Islam di selangor

Hasan Ali dianggap berdosa kerana memerangi arak dan maksiat di Selangor hingga boleh menyebabkan cina DAP kegusaran.

Hasan Ali dianggap berdosa kerana menegur Anwar Ibrahim dan Azmin Ali dan jika dibandingkan Anwar Ibrahim dan Azmin Ali lebih besar dari Sultan Johor. Sebabnya kalau Hasan Ali bersuara menegur mereka terus kena pecat tampa bicara tetapi Nizar yang bertindak mengeluar kenyataan mempertikai Sultan Johor membeli plate no WWW1 dengan alasan-alasan mengjatuhkan maruah Sultan yang sebenarnya amat prihatin kepada rakyat jelatanya. Dianggap Haji Hadi sebagai dosa kecil dan dari menegur Anwar Ibrahim dan Azmin Ali, sebab itu sebarang tindakan kepada Nizar sengaja dilambat-lambatkan.

Malah haji Hadi bertindak sebaliknya iaitu menyerang UMNO pula, wahal kisah Nizar mengeluar kenyataan di Twitter adalah tindakan Nizar sendiri. Kenapa UMNO yang menjadi bahan serangan balas.

Adalah tidak masuk akal jika orang seperti Nizar layak menegur sultan dalam hal kebajikan rakyat, sedangkan diri Nizar sendiri yang penah berpeluang menjadi Menteri Besar Perak, di hari-hari pertama menjadi MB Nizar memikirkan bagaimana hendak bergaya dengan menukarkan kenderaan Perdana dengan alasan-alasan penyelengaraan untuk bergaya dengan Camry. Berbanding dengan Sultan Johor yang tidak menjamah sesenpun wang yang diberi Kerajaan untuk kegunaan peribadi dan sebaliknya menggunakan untuk kebajikan rakyat Johor. Jadi dimakna layaknya Nizar untuk menegur Sultan.

Yang peliknya kenapa perlu Haji Hadi Terjemah Dosa Nizar Lebih Kecil Berbanding Hasan Ali kalau dia betul-betul seorang pemimpin yang berwibawa?

Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri


Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri adakah sehingga jatuh tersungkur dengan dramanya? Atau sehingga patah riuk dari amalannya yang tidak bermoral. Kenapa Anwar Ibrahim terlampau takut dan bersembunyi dengan penipuannya.
Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri itu bukan setakat melarikan diri dari kenyataan, berhadapan dengan Ummi Hafilda pun tidak berani, Malah Anwar Ibrahim terlampau kerap melarikan diri dari menjawap isu sampah dan air Selangor yang tidak penah diceritakan dimana-mana sesi ceramahnya seluruh negara. Bukan setakat itu Anwar Ibrahim takut untuk menjawap masalah PTPTN di UNISEL.

Bergitu juga dengan isu siapa Afifa samada anak Azmin atau Anwar? Sehingga sekarang tidak dijawap. Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri dari isu, mana datang wang 3 Bilion? Anwar Ibrahim perlu menjelaskan sendiri dakwaan bahawa ketua pembangkang yang memiliki aset dan wang tunai sehingga RM3 bilion yang melibatkan 20 akaun bank yang entah dari mana sumber wang datang.
Kenapa Anwar Ibrahim bergitu takut tampil membuat kenyataan. malah masih ingatkah lagi Anwar Ibrahim melarikan diri dari menjawap isu yang di timbulkan oleh peserta Bersih 3.0 semasa sidang media yang akhirnya tampa menjawap soalan. Setelah terlampau bertalu-talu peserta Bersih 3.0 Anwar  memang PENGECUT baru Kena Sound Baru Lahir Semalam Ke? Anwar tak terjawap lagi lalu mengusir peserta cina tersebut keluar. 

Lihatlah Tian Chua dan Wan Azizah terpinga-pinga malu dengan perbuatan sendiri. Inilah Pakatan Rakyat Pengecut selalu cabar orang berdebat tapi bila peserta Bersih 3.0 mencabar Anwar berdebat secara terbuka Anwar gagal, Anwar Pengecut Usir Peserta Kerana Kalah Berdebat Terbuka Dengan Rakyat. Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri kerana sikap sebergini tidak layak buat dirinya menjadi Perdana Menteri.

Sampai Bila Anwar Ibrahim Perlu Melarikan Diri dan selagi Anwar melarikan diri makin ramai yang akan menghindar darinya.

PAS Sanggup Bersubahat Dengan Cina Menjadi Lanatullah

Ini bukan isu rekaan tetapi kenyataan apabila segolongan pauk PAS bersama-sama cina PKR berpakat menghalang majlis dialog bersama rakyat, yang mana sikap cina PKR kurang ajar bersepakat denga PAS cuba membuat pertikaian pembinaan sekolah agama. Hakikatnya orang islam sering bersabar melihat tampa menimbulkan pertikaian dalam mana-mana pembinaan kuil dan tokong.

Yang paling kesal PAS Sanggup Bersubahat Dengan Cina Menjadi Lanatullah semata-mata kerana kepentingan politik. Jangan menjadi bangsat kepada agama sendiri semata-mata kegilaan yang tidak bertempat.

Manakala orang cina PKR jangan terlampau biadap sehingga mencabar kepentingan orang islam. Dimana hilangnya sikap menghormati antara sesama warga negara yang saling menghormati berbilang kaum dan agama. Jangan terlampau biadap sehingga sanggup menjadi pencetus perbalahan yang selama ini kita sama-sama peliharakan. PAS Sanggup Bersubahat Dengan Cina Menjadi Lanatullah sampai bila?

VESI BERANI MATI Ambiga Bela LGBT Kerana Membujang Dan Tiada Lelaki Dalam Hidupnya

Eklusif Pendedahan VESI BERANI MATI Ambiga Bela LGBT Kerana Membujang Dan Tiada Lelaki Dalam Hidupnya.

Perhh memang panas dan jelaskan segala-galanya tentang kenapa Ambiga dan Anwar menjadi satu gabungan yang mantap dan sehaluan.

Apa tidaknya kalau Anwar dikaitkan dengan Gay dan Bisexsual, manakala Ambiga pula sebagai anak dara tua yang Lesbian.

Adus memang patut sangat kedua-duanya bergitu bersungguh-sungguh membela Seksualiti Merdeka. Ikuti VESI BERANI MATI Ambiga Bela LGBT Kerana Membujang Dan Tiada Lelaki Dalam Hidupnya
Yang peliknya sebanyak mana pertunjuk yang diberi Allah tidak cukup menyedarkan kawan-kawan dari PAS sebaliknya mahu juga mereka menyokong Anwar dan Ambiga walaupun dengan pendedahan VESI BERANI MATI Ambiga Bela LGBT Kerana Membujang Dan Tiada Lelaki Dalam Hidupnya

Cuba-cubalah bawa renungkan semula wajarkan golongan seperti ini diberi kesempatan menjadi Perdana Menteri. Cuba renung-renungkan Youtube dibawah.

Saturday, 16 June 2012

Vesi Detail Sebab Ceramah Datuk Zulkifli Noordin Di Serang

Ceramah Debat Rakyat anjuran bersama Belia 4B Petaling dan Persatuan Penduduk Pangsapuri Blok-M, Taman Petaling Perdana, PJS1 berakhir dengan kekecohan.YB Zulkifli Nordin selaku penceramah tunggal dalam progam Debat Rakyat itu diserbu oleh sekumpulan penduduk yang dipercayai penyokong Pakatan Rakyat apabila beliau membuka sesi soal jawab.Majlis Ceramah Debat Rakyat adakan pada 14 Jun 2012PETALING JAYA, 14 Jun 2012 – Ceramah Debat Rakyat anjuran bersama Belia 4B Petaling dan Persatuan Penduduk Pangsapuri Blok-M, Taman Petaling Perdana, PJS1 berakhir dengan kekecohan.


YB Zulkifli Nordin selaku penceramah tunggal dalam progam Debat Rakyat itu diserbu oleh sekumpulan penduduk yang dipercayai penyokong Pakatan Rakyat apabila beliau membuka sesi soal jawab.

Salah seorang daripada mereka dilihat menolak muka pengerusi majlis dan berdepan dengan Zulkifli sambil mengeluarkan kata-kata yang kurang jelas didengari namun dalam nada yang agak beremosi sekali. Melihat kejadian ini, beberapa orang penduduk tampil ke pentas ceramah dan cuba untuk menenangkan keadaan .

Beberapa orang penduduk juga dilihat cuba melindungi Zulkifli dan pada masa yang sama mengiringi beliau ke dalam kereta peronda polis yang sedang menunggu. Hadirin yang menimbulkan kekecohan tadi kemudiannya berkumpul berhampiran kereta peronda polis dan melaungkan takbir berulang kali.

Kereta peronda yang dinaiki Zulkifli tadi kemudiaannya meninggalkan kawasan ceramah dengan segera untuk mengelakkan kejadian yang lebih buruk berlaku. Ceramah yang bermula pada pukul 9:30 malam sepatutnya dihadiri juga oleh saudara Zahid Md Arip selaku Mursyidul Am TIBAI, namun beliau tidak dapat hadir kerana berlaku kecemasan. Zulkifli Nordin menggunakan sepenuhnya slot masa yang dihadkan sehingga pukul 12:00 malam.

Pengisian ceramah beliau kebanyakkannya berkaitan dengan Islam dan bangsa Melayu . Ceramah yang diadakan ditepi masjid itu sesekali diganggu oleh jeritan-jeritan provokasi dipercayai dari penyokong-penyokong PAS di kawasan itu. Tindakan ini nyata menimbulkan reaksi kurang senang daripada Zulkifli Nordin menyebabkan beliau menggelarkan kumpulan itu sebagai 'cicak mengkarung'. Jeritan-jeritan provokasi berterusan hingga ke penghujung ceramah, malah dilihat beberapa orang kanak-kanak turut melakukan perkara yang sama.

Keadaan di sekitar kawasan ceramah menjadi semakin panas dengan bilangan yang hadir bertambah, sebuah unit kereta peronda polis juga dilihat mula memasuki kawasan itu. Semasa di penghujung ceramah, Zulkifli Nordin menceritakan semula detik-detik 13 Mei 1969 kepada hadirin dan mengaitkan Lim Kit Siang dengan kejadian itu.

Jeritan jeritan provokasi seperti 'penipu' , 'balik Kulim' dan 'jangan bakar' berterusan . Zulkifli Nordin kemudiannya mengakhiri ceramah pada lebih kurang pukul 12:00 malam, dan mencabar mereka yang membuat provokasi itu supaya berdepan dengan beliau untuk soal jawab.

Malangnya tindakan YB Zulkifli Nordin itu disambut dengan penuh emosi dan kemarahan apabila beliau diserbu oleh kumpulan ini di pentas ceramah. Sumber KLpos

Filem X - Pierre Andre Akui Pamer Aksi Lucah


altSambil mengakui dirinya pemegang watak tersebut, Pierre sama sekali tidak mahu lakonan tersebut bakal menjadi sebahagian realiti kehidupan beliau.

Walaupun Pierre mendakwa watak Hafiz yang dipegang beliau kelihatan selesa mengamalkan kehidupan yang berunsurkan lucah, namun hakikat sebenar watak itu amat bercanggah dengan diri beliau.

"Memang nampak cool apabila dalam filem ini saya telah mengahwini lima orang wanita yang kesemuanya sudah pun bergelar janda, tetapi hakikatnya saya sendiri tidak boleh terima jika ia berlaku dalam kehidupan realiti saya. Kalau boleh, saya hanya mahu kahwin sekali sahaja kerana ianya perkara yang sangat manis dan berharga dalam hidup.

"Ternyata watak saya dalam filem ini berbeza kerana Hafiz seorang lelaki yang tidak pasti sehingga gagal dengan lima perkahwinannya. Bukan sahaja seorang lelaki yang tidak pasti tetapi watak saya dalam ini adalah seorang lelaki yang sangat lucah apabila berhadapan dengan wanita pilihannya," katanya yang ditemui selepas tayangan perdana filem X, di e@Curve, Mutiara Damansara, malam semalam.

Filem yang menggunakan tagline Janda-Jandaku Gangster ini bakal menjengah pawagam seluruh Malaysia bermula 7 Jun ini.

Selain Pierre, filem yang diarahkan oleh Ahmad Rusli Khadri ini turut dibintangi oleh Intan Ladyana, Diana Amir, Siti Chubby, Liana Rafiai, Nuremy Ramli, Vhloe Nicole dan ramai lagi.

Namun di sebalik kesukaran membawa watak yang penuh mencabar sedemikian, Pierre amat teruja akan kelahiran filem ini yang berkonsepkan komik komedia pertama di Malaysia. Malah beliau berkesempatan menimba pengalaman sebagai seorang pelumba drifter.

"Saya memang suka sukan lasak drifter tetapi belum berpeluang untuk mempelajarinya secara praktikal. Di dalam file mini saya hanya sempat belajar hanya sedikit sahaja untuk teknik yang senang.

"Selepas ini saya berniat untuk mempelajarinya secara profesioanal dan bercita-cita hendak hasilkan sebuah filem mengenai drifter," luahnya yang bersungguh-sungguh.

Filem X secara ringkas mengisahkan mengenai seorang drifter yang mengalami episode malang dalam hidupnya apabila dikejar ima wanita yang pernah diceraikannya sebelum ini.

Pelakon dan Pengarah muda Pierre Andre bakal muncul menerusi Filem X yang mempamerkan dirinya seorang lelaki yang bersikap lucah yang telah mengahwini 5 wanita berstatus janda.

Nizar Jamaluddin Yang Semakin Tertekan Antara Beralah Atau Terima Padah

Ini yang membuatkan Nizar Jamaluddin Yang Semakin Tertekan Antara Beralah Atau Terima Padah angkara mulut celupar PAS menanggung masalah. 

Sama seperti kisah Mat Sabu yang memperjuang komunis, angkara mulut celupar seluruh PAS terpaksa berpeluh menegakkan benang basah. Walaupun mereka sendiri tidak boleh terima dengan apa diperkatakan Mat Sabu. 

Apa yang boleh dilakukan lagi kalau hendak mengaku benar Nizar bakal menjadi mangsa diambil tindakan. Udahlah PRU13 makin dekat! Rentetan itu Nizar terpaksa memohon jasa baik Sultan Johor memperkenankan dia mengadap memohon maaf! 

Nizar menyebut mahu mohon maaf tetapi adakah dia mengaku diri bersalah? Kalau dia enggan untuk mengaku bersalah kenapa mesti memohon maaf?

Nampaknya Nizar Jamaluddin Yang Semakin Tertekan Antara Beralah Atau Terima Padah terpaksa mencari idea melepaskan diri dan membantu PAS johor dari di anggap perosak datang merempat di Negeri Johor. Mana satu yang harus dipilih jika Nizar Jamaluddin Yang Semakin Tertekan Antara Beralah Atau Terima Padah
Sebab kalau didengar dari Sultan Ibrahim murka dengan Nizar Jamaluddin. Sultan menasihatkan Nizar "jangan mencari kudis dikaki orang lain sedangkan tokak dikaki sendiri tidak mampu diubati" tentu sudah jelas menunjuk Nizar mempunyai mulut celupar tampa menilai sebelum berkata-kata.

Satu persoalan lagi wajarkah seperti Nizar yang belum berapa hari dilantik Menteri Besar Perak telah memutamadkan membeli Camry dari wang kerajaan negeri untuk bergaya. Adakah tindakan itu dinamakan kebajikan kepada rakyat sebagaimana Nizar ingin menujuk rasa prihatin konon dengan mempersoal ramai rakyat Johor miskin untuk dikaitkan dengan pembelian no WWW1. Wahal Sultan tidak penah membelanjakan wang yang diperuntukan kerajaan untuk peribadi, sebaliknya semua wang tersebut diberlanjakan untuk program kebajikan rakyat. Malah pembelian no plate tersebut adalah duit dari Sultan Ibrahim sendiri.

Jadi layakkah Nizar hendak berkias-kias menegur Sultan? Nizar lebih terang-terang mengutamakan kepentingan nafsu sendiri dari memikirkan kepentingan rakyat apabila diberi perluang menjadi Menteri Besar Perak!

Zulkifli Nordin Diserang Geng Cicak Mengkarung

Kecoh Zulkifli Nordin Diserang Geng Cicak Mengkarung yang selalu menggangu orang tetapi mengamuk bila dijemput bersoal jawap. Apa jenis menjadi pecacai Pakatan Rakyat jika pantang gagal bersoal jawap berperang akhirnya. Inilah kalau berkepala jenis kaki penyamun penyagak alamat habis anak-anak buah jadi pecacai sampah! Kalau betul-betul mampu membawa isu datang bersoal jawap jangan setakat terlolong macam anjing menyalak! Ohhh itu memang standard mereka pun setakat melalak dari jauh!

PETALING JAYA, 14 Jun 2012 – Ceramah Debat Rakyat anjuran bersama Belia 4B Petaling dan Persatuan Penduduk Pangsapuri Blok-M, Taman Petaling Perdana, PJS1 berakhir dengan kekecohan.


YB Zulkifli Nordin selaku penceramah tunggal dalam progam Debat Rakyat itu diserbu oleh sekumpulan penduduk yang dipercayai penyokong Pakatan Rakyat apabila beliau membuka sesi soal jawab.

Salah seorang daripada mereka dilihat menolak muka pengerusi majlis dan berdepan dengan Zulkifli sambil mengeluarkan kata-kata yang kurang jelas didengari namun dalam nada yang agak beremosi sekali. Melihat kejadian ini, beberapa orang penduduk tampil ke pentas ceramah dan cuba untuk menenangkan keadaan .

Beberapa orang penduduk juga dilihat cuba melindungi Zulkifli dan pada masa yang sama mengiringi beliau ke dalam kereta peronda polis yang sedang menunggu. Hadirin yang menimbulkan kekecohan tadi kemudiannya berkumpul berhampiran kereta peronda polis dan melaungkan takbir berulang kali.

Kereta peronda yang dinaiki Zulkifli tadi kemudiaannya meninggalkan kawasan ceramah dengan segera untuk mengelakkan kejadian yang lebih buruk berlaku. Ceramah yang bermula pada pukul 9:30 malam sepatutnya dihadiri juga oleh saudara Zahid Md Arip selaku Mursyidul Am TIBAI, namun beliau tidak dapat hadir kerana berlaku kecemasan. Zulkifli Nordin menggunakan sepenuhnya slot masa yang dihadkan sehingga pukul 12:00 malam.

Pengisian ceramah beliau kebanyakkannya berkaitan dengan Islam dan bangsa Melayu . Ceramah yang diadakan ditepi masjid itu sesekali diganggu oleh jeritan-jeritan provokasi dipercayai dari penyokong-penyokong PAS di kawasan itu. Tindakan ini nyata menimbulkan reaksi kurang senang daripada Zulkifli Nordin menyebabkan beliau menggelarkan kumpulan itu sebagai 'cicak mengkarung'. Jeritan-jeritan provokasi berterusan hingga ke penghujung ceramah, malah dilihat beberapa orang kanak-kanak turut melakukan perkara yang sama.

Keadaan di sekitar kawasan ceramah menjadi semakin panas dengan bilangan yang hadir bertambah, sebuah unit kereta peronda polis juga dilihat mula memasuki kawasan itu. Semasa di penghujung ceramah, Zulkifli Nordin menceritakan semula detik-detik 13 Mei 1969 kepada hadirin dan mengaitkan Lim Kit Siang dengan kejadian itu.

Jeritan jeritan provokasi seperti 'penipu' , 'balik Kulim' dan 'jangan bakar' berterusan . Zulkifli Nordin kemudiannya mengakhiri ceramah pada lebih kurang pukul 12:00 malam, dan mencabar mereka yang membuat provokasi itu supaya berdepan dengan beliau untuk soal jawab.

Malangnya tindakan YB Zulkifli Nordin itu disambut dengan penuh emosi dan kemarahan apabila beliau diserbu oleh kumpulan ini di pentas ceramah. Sumber KLpos

BONGKAR Pakai Bomoh Demi Kerusi Perdana Menteri

BONGKAR!!! Siapa Yang Jumpa Bomoh Untuk Jadi PM??

Pembongkaran seorang VIP yang bercita-cita tinggi untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia

Bikin Panas Geng Azmin Ali Dengan Khalid Ibrahim Bergaduh betul Ke

Bikin Panas Geng Azmin Ali Dengan Khalid Ibrahim Bergaduh betul Ke cik Saifudin Nasution. Alamak nampak Saifuddin Nasution sendiri memberi jawapan yang mengambarkan ada situasi luar dari jangkaan. Samada benar atau tidak mari kita lihat beb apa dia kata. Bikin Panas Geng Azmin Ali Dengan Khalid Ibrahim Bergaduh betul Ke

Friday, 15 June 2012

Khalib Ibrahim Mewakili Exco Hal-Ehwal Agama Apa Sebenarnya?


Sungguh pelik perangai Khalib Ibrahim semenjak berjaya mengnyinkirkan Hasan Ali dengan mengambil alih Exco Hal-Ehwal Agama. Inikah dikatakan PKR lebih mendalami hal ehwal agama hingga berlaku sikap menindas dan meminggir keperluan umat Islam di Selangor.

Sikap keterlaluan Khalib Ibrahim menyebabkan rakyat Selangor tertanya yang Khalib Ibrahim Mewakili Exco Hal-Ehwal Agama Apa Sebenarnya?

Kalau hendak dikatakan mewakili secara sama rata kenapa masih terdapat banyak pemohonan dana pembinaan surau di Selangor tertangguh berbanding agama lain? Makin pelik bila difikirkan Khalib Ibrahim Mewakili Exco Hal-Ehwal Agama Apa Sebenarnya? 

Kenapa bukan Khalib Ibrahim yang mengetuai jawatan kuasa penilaian mewakili porfolio Exco Hal-Ehwal Agama. Sebaliknya dikutuai oleh Xavier, sikap mengambil sikap sambil lewa Khalib Ibrahim sudah tentu akan timbul situasi pengagihan dana yang berat sebelah.

Kalau bergini caranya! Khalib Ibrahim Mewakili Exco Hal-Ehwal Agama Apa Sebenarnya? Rujuk sumber untuk lebih lanjut Antara Pos

Nasib Baik Nizar Jamaluddin Diselamatkan Tun Dr Mahathir Dari Azab

Nasib baik betul kau Nizar diselamatkan Tun Dr Mahathir dari azab, kalau tak baru kau kenal langit ini tinggi ke rendah.

Sekarang Sultan sudah murka menghendik Nizar dengan cetek akal. Kalau tidak tahu jangan memandai buat tahu.

Betul juga mamat ini memang terencat sikit, maksud PPM mencari populariti dengan cara terencat akal. Nasib baik Nizar Jamaluddin Diselamatkan Tun Dr Mahathir Dari Azab 

Patut ucapkan ribuan terima kasih pada Tun jangan bodoh sombong sangat. Nak tahu bagaimana Nizar Jamaluddin Diselamatkan Tun Dr Mahathir Dari Azab


jasa Dr M
MASA inilah yang paling sesuai, penulis tak nampak masa bila lagi yang boleh. Sebab dan alasannya mudah, kalau tak kerana pindaan perlembagaan 1993 yang dibuat Tun Mahathir Mohammad, yang menarik balik imuniti raja dari sebarang pendakwaan jenayah, nescaya kita semua tak tahu apa nasib Nizar hari ini.
Pada budak-budak yang tak tahu, penulis nak maklum disini, dulu raja-raja ada imuniti (selain kelebihan lain) yang menghalang tindakan undang-undang dikenakan ke atas mereka, walaupun yang melibatkan jenayah berat.
Bagaimanapun, pindaan perlembagaan 1993 menyaksikan imuniti ini ditarik balik tapi pendakwaan yang akan dibuat (kalau ada kesalahan), hanya boleh dilakukan di Mahkamah Khas dengan kebenaran Peguam Negara.
Lebih lanjut boleh periksa sendiri tapi isi pentingnya disini, raja-raja dulu ada imuniti yang kemudian di tarik balik oleh kerajaan Tun Mahathir.  Pendek kata, dengan pindaan tersebut, raja tidak lagi kebal dari undang-undang –  tidak seperti dulu.
Tak perlu penulis jelaskan apa yang boleh berlaku kalau imuniti itu masih ada, takut-takut ditafsir perkara bukan-bukan yang keluar dari tajuk perbincangan.  Tak pasal-pasal nanti penulis pulak yang dituduh menderhaka.
Yang penting untuk semua orang tahu, institusi beraja di negara ini bukan perkara yang boleh dibuat main-main.  Tak perlu dipersoalkan kenapa, sebab ini adat berketua yang terpakai hampir dimana-mana sahaja.  Kalau Thailand jadi contoh, Nizar harus dah masuk penjara sekarang, paling  koman 2 tahun.
Penyokong PAS umpamanya, tidak perlu diberi penerangan kenapa Nik Aziz perlu dihormati, sedikit bawah dari Tuhan.  Itu ada berketua dalam PAS, buruk baik keluar dari mulut Nik Aziz perlu disokong, tak kira apa pun.
Kalau nak kritik sangat, perlulah dengan bahasa yang baik-baik dan berlapis-lapis.
Dalam soal bercakap tentang institusi beraja ini pun sama juga.  Dulu cina, india, iban dan siapa-siapa pun di negara ini tak pernah persoal hal ini pun, sekarang ini saja kelompok ini semakin ramai, macamlah kalau dibuang negeri ke England, mereka tidak perlu hormat Ratu di sana.  Masih kena hormat juga sebab itu peraturannya.
Tapi yang itu mereka boleh terima, yang disini sengaja nak diusiknya, menggunakan melayu sesat dan berdendam dengan institusi beraja macam si Nizar inilah.
Konon atas nama kebebasan bersuara, tapi kalau kita persoal Nik Aziz, hilang entah mana alasan kebebasan bersuara yang dibangga-banggakan sangat tu.  Sebaliknya yang dapat ialah kutukan, makian dan selang seli ayat al-Quran kenapa Nik Aziz tidak boleh dikritik.
Kan bahalol namanya tu.
By 

Peperangan Tun Dr Mahathir vs Lim Kit Siang Gertak Siapa Terhebat

Bekas pengcetus 13 may mula tunjuk naik kepala. Lim Kit Siang belum apa-apa sudah mula tunjuk bongkak dengan membuat kenyataan gertak yang menyindir Tun Dr Mahatir. Mungkin Lim Kit Siang terasa yakin sangat Pakatan Rakyat menang besar walaupun perang sebenar belum bermula. 

Inilah wajah-wajah Ultra Kiasu naik kepala bila mula merasa ada kuasa sedikit, mulalah hendak menunjuk lagak mengertak orang sesuka hati. Kenyataan bersifat menyindir Tun Dr Mahathir "Biar saya beri jaminan kepada Perdana Menteri Malaysia yang keempat bahawa beliau tidak perlu bimbang beliau akan mengalami nasib Gaddafi (pemimpin Libya) dan Mubarak (bekas presiden Mesir)," Kata Lim Kit Siang sememangnya mudah difahami akan niat dan tujuan mereka yang cuba mengalih perhatian rakyat dari meneliti masalah sebenar dalam Pakatan Rakyat.

Apatah sambungan kenyataan dari blog Lim Kit Siang menyentuh tidak mahu melihat Dr Mahathir masuk penjara, tetapi sekurang-kurangnya tidak menghalang siasatan penuh berkaitan dengan skandal politik dan kewangan ketika 22 tahun kepimpinannya. kenyataan ini semakin jelas cubaan mengalih perhatian rakyat dari permasalahan sebenar Pakatan Rakyat yang di berlengu oleh pelbagai salah laku di kalangan pemimpin mereka.

Namun bergitu kenyataan Tun Dr Mahathir seakan membidas sebelum gertak Lim Kit Siang, Tun memberi gambaran soal perkara paling menakutkannya adalah penyalahgunaan kuasa oleh PR dengan menggunakan pertuduhan palsu untuk meletakkannya di dalam penjara walaupun beliau tidak bersalah. Sebenarnya telah lama mereka cuba mencari kesalahan Tun Dr Mahathir untuk menyakinkan rakyat yang tuduhan mereka terhadap salah guna kuasa Tun Dr Mahathir bukan sekadar persepsi! tetapi masalahnya memang persepsi pun, sebab itu mereka tidak punyai apa asas untuk mengetakan Tun!
Malah Tun Dr Mahathir telah acap kali disoal siasat polis dan Pejabat Peguam malah telah masuk tribunal lagi. Syangnya semua usaha menjadi buntu dan gagal mencari punca untuk dikenakan kepada Tun Dr Mahathir. 

Berbeza dengan Anwar Ibrahim asal buka isu akan terbongkar berkait-kait isu salah guna kuasa yang lain. Ini menyebabkan populariti Pakatan Rakyat makin terjejas kerana bukan setakat isu salah guna kuasa Anwar Ibrahim dari zaman UMNO malah salah guna kuasa di negeri pembankang juga makin banyak terbongkar.

Lebih menarik lagi situasi Selangor yang di perintah PKR dan Pulau Pinang di bawah DAP telah menimbul pelbagai isu kekejaman pemerintahan Pakatan Rakyat. Mereka boleh guna apa sahaja akta yang membolehkan Pakatan Rakyat merampas hak rakyat. Malah mereka akan tutup kesalahan mereka dengan mainan persepsi menyalah mana mangsa dari UMNO BN tampa perlu dibuktikan. Apabila terbongkar helah mereka, maka akan cepat-cepat putarkan isu baru untuk menimbus pekong lama yang terbongkar.

Yang menarik Tun Dr Mahathir juga membidas gertak Pakatan Rakyat yang sebenarnya terpalit juga dimuka Lim Kit Siang “Dia betul. Saya takut. Saya takut pada bentuk salah guna kuasa seperti yang sudah ditunjukkan seorang pemimpin besar pakatan dengan menakutkan Dr Ristina Majid dan Umi Hafilda Ali supaya menarik balik surat Umi kepada saya,” 

Dalam sejarah Pakatan Rakyat kaedah popular menutup pekung mereka dengan mengertak mana-mana pihak yang berani membuka cerita hingga ada isu saman beratus juta! Yang peliknya kenapa bekas ahli PKR yang menjadi wakil bebas sekarang tidak berani disentuh langsung oleh mana-mana kaki keras kepala dalam Pakatan Rakyat termasuk ketuanya! 

Malah bekas ahli PKR sekarang yang kebanyakan menjadi sebahagian Tibai bergitu berani dan bertalu-talu mencabar, menyerang Anwar Ibrahim dan Pakatan rakyat dengan membokar pelbagai isu dengan berani tampa dihalang.

Berani Anwar menyaman mereka! Ohh!! Tidak! Anwar tetap berdiam diri malah Lim Kit Siang langsung tidak mahu menyentuh hal itu! Tentu ada banyak sebab dan punca yang menyebabkan mereka takut kepada keujudan ahli-ahli dalam Tibai (Tolak Individu Bernama Anwar)

Bila lagi Pakatan Rakyat termasuk Lim Kit Siang berani tunjuk besar kepala kepada kumpulan Tibai. Anwar sehingga sekarang tidak berani menyentuh mana ahli di dalam dimana-mana jelajah ceramahnya di seluruh Malaysia. malah tidak ada seorangpun dalam Pakatan Rakyat berani menyerang mereka kenapa yaa!

Yang sebenarnya isu salah laku dalam Pakatan Rakyat lagi hebat semenjak keujudan ketua yang gemar bisexsual dan menjadi idola PAS lagi sebagai tukang halalkan yang haram dalam PKR dan DAP.

Thursday, 14 June 2012

KECOH Bar Council Dibubar Ambiga Pula Menitis Air Mata

KECOH Bar Council Dibubar Ambiga Pula Menitis Air Mata 

Memang kecoh! bakal tinggal nama angkara ketulusan Bar Council semakin dicurigai. Ini membuatkan ramai puak-puak Pakatan Rakyat naik angin, Ambiga menitis air mata dan manakala Anwar Ibrahim terbeliak kaku tidak terkata!

Merujuk sidang parliment Majlis Peguam Malaysia yang juga dikenali sebagai Bar Council Malaysia akan digantikan dengan pertubuhan badan yang baru?

Akhir-akhir ini BAR Council sering menjadi perhatian. BAR Council adalah sebuah pertubuhan bebas yang hanya bertumpu kepada bidang guaman, namun sebaliknya berlaku apabila BAR Council turut menjadi komponen kepada pembangkang. BAR Council telah melanggar akta apabila bersetuju dengan tindakan pembangkang yang mengadakan Perhimpuan BERSIH 3.0 baru-baru ini di Kuala Lumpur.

Jadi ini langkah terbaik demi keselamatan negara. Malah bertepatan ekoran pelantikan ahli majlis Bar Council juga dicurigai ekoran lamtikan yang terancang dan sudah tentu perjalanan dan fungsinya juga mempunyai agenda tersembunyi.


Pendedahan seorang ahli Majlis Peguam, Mohd Khairul Azam Abdul Aziz bahawa badan guaman itu sudah tiada integriti dan profesionalisme apabila sesiapa sahaja yang mempunyai akses terhadap nombor keahlian boleh mengundi dalam mesyuarat, tanpa ada semakan dan pengesahan

Kebangkitan Himpunan Selamatkan Aqidah Mengatasi Himpunan Hijau PAS

Syabas JATI kerana berjaya membuat Kebangkitan Himpunan Selamatkan Aqidah Mengatasi Himpunan Hijau PAS dari pelbagai segi mengalahkan matalamat PAS yang berhajat ke Putrajaya semata-mata. Kebangkitan Himpunan Selamatkan Aqidah Mengatasi Himpunan Hijau PAS, telah membuktikan keungguhan dan keikhlasan dari matalamat mengjaga kepentingan akidah umat Islam Malaysia. Walaupun ia berlaku pada masa 2011 tetapi dari segi matalamat dan tujuang perjuangannya lebih jelas berbanding Himpunan Hijau PAS yang semata menekankan bagaimana memenuhi hasrat Nik Aziz yang teringgin hendak merasa kerusi Putrajaya.

Perjuangan JATI lebih jelas lagi kerana tidak berat kemana-mana pihak berbanding PAS 

PASyang sanggup bergantung nasib dengan golongan yang menuntut hak Khalimah Allah boleh diguna mana pihak dengan bebas, 

PAS bergantung Nasib kepada golongan yang menyediakan khidmat peguam kepada mana-mana umat yang ingin murtad!

PAS sanggup menyerah nasib kepada pengamal bisexsual!

PAS rela bersetongkol dengan golongan perjuangan kebebasan Seksualiti Merdeka!

PAS merelakan apa sahaja yang haram di halalkan asalkan mendapat pegantungan nasib ke Putrajaya! Contohnya K Pop didiamkan jika PKR menjayakan!

Dimana prinsip perjuangan PAS sebenarnya! PAS tidak layak dibanding-bandingkan dengan JATI malah status PAS semakin dicurigai apabila mengaitkan nikmat syurga jika setia kepada PAS! PAS Sekadar politikkan agama untuk nafsu!

Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar

Adus makin dahsyat! Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bakal mengancam kedudukan! 

Nampaknya usaha berhempas pulas Pakatan Rakyat mensensasikan Scorpene semakin merebak  ke seluruh negara. Setiap Pakatan Rakyat negeri cuba bersusah payah mensensasikan isu ini. 

Semuanya hanya kerana Anwar Ibrahim tidak mempunyai idea lagi! bagaimana hendak menjatuhkan Najib Razak. Sebab itu mereka akan cuba menjadikan persepsi scorpene seolah-olah Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar kebenaran yang tiada bukti-bukti kukuh. Malah kisah ke makamah Perancis ada pihak makamah perancis tidak tahu menahu kes spina Najib Razak! Agaknya semua perguam setakat makan-makan angin untuk buat cerita! Banyak lagi kesansian yang timbul dari isu ini yang sengaja Anwar perbodohkan rakyat!

Jika benar kenapa Najib Razak dituduh makan suap USD 1 bilion! Manakala harga kapal selam RM 3.6 Bilion! Cuba hintung balik RM3.6 bilion hampir bersamaan USD 1.4Bilion Jadi kalau Najib Razak sudah makan USD 1Bilion bermakna TLDM macam dapat kapal selam free. Abis apa untungnya syarikat kapal selam tu. Ada salah tulis ke atau sememangnya puak-puak ni memang bangang!
Adus Parah! Terbongkar Kes Kapal Selam Scorpene Melarat Membesar bila melihat Guan Eng buta matematik!

Guan Eng, total pembelian termasuk maintenance ialah RM 4.23 billion (so RM 3.6 billion utk kapal dan RM630 juta untuk maintainance). 

Ok, and currency waktu tu kalau tak silap lebih kurang RM 3.5 = USD 1 so USD 1 billion confirm untuk 'beli kapal'. 

So kalau DCNI 'bayar balik' (atau rasuahkan' Najib USD 1 billion, tinggal duit maintainance je la RM630 juta bersamaan dalam USD 180 million atau dalam EURO 150 million. 

Tu harga dua bijik submarine tu, sedangkan Spain beli dengan harga EURO 439 million untuk satu je submarine (gi check wikipedia)...kalau camtu, jatuh murah pulak Malaysia beli ngan DCNI. Sambung dari sumber

Wednesday, 13 June 2012

Nik Aziz Nama Saja Kerja Islam Tetapi Bersyarat Nafsu Hati

Inikah taraf bergelar Tok Guru yang patut diberi kepada Nik Aziz. Seseorang yang bergelar Tok Guru sepatutnya mengutamakan tuntutan Islam dan bukannya tututan nafsu hati. Kenapa mesti Nik Aziz Nama Saja Kerja Islam Tetapi Bersyarat Nafsu Hati

Agaknya tuntutan syarat dari hatinya lebih penting dari tuntutan Allah kepada perpaaduan sesama ummah. Kalau ini cara  Nik Aziz layakkah dia bergelar tok guru dengan sifat rela bermusuhan kerana kepuasan hati? Sampai bila sifat berdemdam mereka membakar? Bagi UMNO tidak penah kecewa walaupun ditolak berkali-kali, malah tak cukup itu dipersenda dan di permainkan niat UMNO untuk menyatukan sesama ummah. jangan sehingga Nik Aziz Nama Saja Kerja Islam Tetapi Bersyarat Nafsu Hati 
Walaupun usaha UMNO nampak gagal, malah dipandang dengan kutukan dari pelbagai pihak. Bukansoal itu yang UMNO fikirkan tetapi lebih menunai tangungjawap yang di tuntut Allah. sekurang-kurang usaha masih terus berjalan walaupun usaha bermuzakarah bagaikan mengaibkan diri yang dianggap tidak bijak. Tidak apalah melakukan sesuatu yang wajar memang tidak pandang bijak. Hanya Allah maha mengetahui.

Dulu Punya Bongkak! Sekarang Khalid Mohd Ismath Merayu Juga Kau Ye


Khalid Mohd Ismath punya tunjuk peragai keras kepala yang kononnya diri cukup matang mengajar orang, Konon dirinya mampu mengubah orang. Tetapi budak macam Khalid Mohd Ismath bukan tahu yang sepatutnya berlajar dipimpin sebelum memimpin dan berlajar mengubah diri sebelum mengubah orang lain. 

Sekarang apa dah jadi! Dulu Punya Bongkak! Sekarang Khalid Mohd Ismath Merayu Juga Kau Ye kepada UiTM dari hukuman pergantungan! Itu nasib baik UiTM bertimbang rasa juga, sepatutnya macam Khalid Mohd Ismath dibuang je dari UiTM. Kerana diri juga merasa cukup matang cukup ilmu hingga pandai sangat menerbitkan unsur-unsur ugutan menerusi Facebook. Selain itu, Khalid juga dituduh menghina isteri Perdana Menteri.

Tetapi dalam hendak merayu sempat lagi menunjuk rasa bongkak diri dengan berkata "Saya tidak akan minta maaf kepada pihak UiTM kerana bagi saya tindakan saya menyertai perhimpunan Bersih 3.0 tempoh hari tidak salah," katanya. Bagusnya berhenti sahaja dari UiTM kenapa handak sangat kalau diri tak menerima didikan orang! Pergi sahaja ke tempat lain yang tak perlu memenuhi arahan dan undang-undang, bukankah PKR akan membantunya kenapa mesti merayu pula!

Anwar Ibrahim Sebagai PM

Saat yang dinantikan Anwar Ibrahim dalam penuh liku! Tersenyum lebar Anwar Ibrahim mengenangkan PKR sebulat suara Anwar Ibrahim Sebagai PM. Disana-sini PKR mencanangkan Anwar Sebagai PM malah tak cukup itu Anwar bergitu yakin Najib Razak sebagai ketua pembankang.

Walaupun DAP dan PAS masih 50-50 menjadi tanda tanya Anwar Ibrahim tetap bekerja keras demi mencapai Anwar Ibrahim Sebagai PM 

Hakikatnya rakyat masih mempersoalkan siapa Anwar Ibrahim sebenarnya berikutan terlampau banyak isu negatif tentangnya didiamkan!

Anda rasa berjayakah dan adakah anda bersedia untuk sesuatu yang diluar dugaan? Ikuti Youtube ini Jika Anwar Ibrahim Sebagai PM dan sudah pasti pembaharuan buat negara memeliki Perdana Menteri Gay Pertama Di Malaysia.

Sejarah Buktikan Karpal Singh Lebih Bermaruah berbanding Anwar Ibrahim Nik Aziz Mahupun Bar Council

Selama ini Sejarah Buktikan Karpal Singh Lebih Bermaruah berbanding Anwar Ibrahim Nik Aziz Mahupun Bar Council Itulah hakikatnya walaupun kapal Singh banyak mengguris perasaan orang melayu islam. Dalam perjuang seorang pemimpin diukur dengan tahap teguh memegang pendirian peribadi yang menentukan niat perjuangannya.

Inilah yang di praktikkan Karpal Singh sanggup bersendirian demi menegakkan apa yang dia rasa betul! Sehinggakan Karpal Singh penah mencabar Nik Aziz langkah mayatnya, Karpal Singh penah menyumpah Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri dan bertaubat semasa isu 16 September yang memperlihatkan sikap buruk Anwar Ibrahim ingin membeli pemimpin parti lawan untuk membolehkan cita-cita Anwar sebagai PM tercapai.

Berbeza dengan Anwar Ibrahim hari ini berjanji untu membantu jika menang besok bila sudah memerintah terus hantar jentolak rampas tanah rakyat, seperti kisah sedih dikencing hidup-hidup kampung Buah Pala, Penahkah Anwar tampil membela mereka? Bergitu juga soal isu Mendukung Keselamatan Israel dengan Israel lain dijanji dan Melayu lain pula dikencing! Itu sebab Sejarah Buktikan Karpal Singh Lebih Bermaruah berbanding Anwar Ibrahim Nik Aziz Mahupun Bar Council mari kita lihat calon lain pula!

Malah Anwar penah kencing Melayu, Cina dan India dengan berbeza-beza janji yang bertentangan semata-mata maraihkan sokongan!

Manakala Nik Aziz pula lebih kepada sifat lupa yang dicakap semalan dan hari ini malah kadang-kadang Nik Aziz sendiri keliru dengan apa yang di cakapnya! Contoh isu Syurga bermacam kaedah dipusingnya (Rujuk Sini)

Bar Council lagi tidak bermaruah apabila sikap berat sebelahnya amat menyerlah seperti di dedahkan dalam Youtube di atas! Sebab itu benar sangat Sejarah Buktikan Karpal Singh Lebih Bermaruah berbanding Anwar Ibrahim Nik Aziz Mahupun Bar Council kerana selain Karpal Singh semua mereka dalam Pakatan Rakyat hanyalah lidah berakar lima!

Walaupun bergitu Karpal Singh boleh tahan juga kaki spin bila keadaan memberi kelebihan kepada DAP macam kes liwat Anwar. 

Tuesday, 12 June 2012

Malangnya Nik Aziz Ditempelak "Reti Bahasa Ke Tak" Ustaz Azhar Idrus

Sekarang kedudukan Nik Aziz bakal tercabar, sudah ada suara yang berani mempertikaikan segala ucapan Nik Aziz. Nampaknya Nik Aziz semakin tergugat apatah cara bercakapnya pun sudah terlalu jauh melalut hingga banyak menimbulkan kekeliruan. Semakin Malangnya Nik Aziz Ditempelak "Reti Bahasa Ke Tak" Ustaz Azhar Idrus 

ini cukup menjelaskan Nik Aziz sepatutnya berundur dari terus-menerus mempolitikkan agama demi politik. Satu teguran yang baik yang patut dipuji oleh Azhar Idrus walaupun kadang-kadang ada percanggahan isu dengan Ustaz dan Ulama lain yang patut diperjelaskan lagi.

Persoalannya bukan kita hendak cari gaduh tetapi biarlah kebenaran itu tidak semata-mata menunding kepada sesiapa yang tidak disukai hingga timbul soal pilih kasih. Seperti kes K Pop ada yang terlampau menonjol sifat main politik dari memperjuangkan kebenaran. Seperti menghukum mendahului kuasa Allah..

Cukuplah kita dihidang dengan Nik Aziz mempolitikan Islam demi kepentingan diri! Biarlah kita biar Islam adalah kebenaran yang adil tampa mengira siapa dan kedudukannya. Yang penting sebarkan islam dengan ikhalas kerana Allah dan bukan kerana hajat yang terpendam. 

Tonton Contoh Terbaik Nik Aziz Terjun Dalam Bakul Tergolek Sendiri

Siapa seberani Nik Aziz! Ini baru betul-betul Tok Guru terus terjun dalam bakul tergolek sendiri. Apa hendak dikata Nik Aziz memberi contoh yang amat rendah diri dengan menggangkat diri sebagai Tok Guru! 

Inilah cotoh terhebat untuk dicontohi semua rakyat kerana bertapa mulianya memegahkan diri sebagai paling tersohor itu tidak akan ujud perkataan riak atau bongkak. Sebab orang PAS akan anggap ini contoh keikhlasan alaf baru ye dak! Tak apalah ikut suka hati! Pakat-pakat Tonton Contoh Terbaik Nik Aziz Terjun Dalam Bakul Tergolek Sendiri


Yang paling menarik Nik Aziz akan lancar kempen "Undi, syurga" tetapi menafikan undi PAS masuk syurga! Heheh Pecah Palak Mikir siputar belit sebergini rupa bukan! patut sangat Tonton Contoh Terbaik Nik Aziz Terjun Dalam Bakul Tergolek Sendiri mungkin akan memberi gabaran keikhlasan yang bagaimana buat Nik Aziz ini!


Jangan tak Tonton Contoh Terbaik Nik Aziz Terjun Dalam Bakul Tergolek Sendiri dan mudah-mudah kita dapat menilai samada layak ke tidak situasi ikhlas atau syok sendiri menjadi ikutan dalam PAS!

Ambik! Anwar Ibrahim Akibat Suka Membalun dan Dibalun Depan Berlakang

Haa! Haa! Ambik jangan tak Ambik! Inilah kau! Ambik! Anwar Ibrahim Akibat Suka Membalun dan Dibalun Depan Berlakang yang akhirnya siapa yang merana kalau bukan dirinya sendiri! menjadi bahan dagangan sana-sini. Bagus jugalah Nurul Izzah pun turut berlajar posisi yang terbaik dari ajaran bapa Anugerah Tuhan yang digelar Mama Jah!

Susana kelam seram Anwar Ibrahim memang tidak lama lagi akan malap terus apabila makin ramai yang berani berhujah membantai Anwar Ibrahim tampa perlu bersembunyi lagi! Siapa yang membalun Anwar Ibrahim depan berlakang?

Siapa lagi semuanya kawan-kawan yang rapat dan yang bersama-sama berjuang menubuh Keadilan dan sekarang mereka masih perjuangkan Keadilan tetapi bukan untuk menjadi pecacai Anwar! Sebalik Tibai membalun bertalu-talu disana-sini tampa perlu dibayar! 

Anwar yang mengcipta peperangan dengan bala tentera yang direkrut oleh Anwar sendiri yang akhir tentera pula menyerang komander haprak Anwar Ibrahim. Ambik! Anwar Ibrahim Akibat Suka Membalun dan Dibalun Depan Berlakang sekarang tuhan balas cash!

Ini antara satu dari beratus-ratus sedang aktif membalun Anwar Ibrahim, layan beb!

Oii!! Anwar Ibrahim & Pakatan Rakyat Nak Tipu Isu Kapal Selam Agak-agak La

Memang lawak tahap bangang cap garban! betul bila tengok puak-puak ni hendak kelentong sampai terbelit-belit lidah mengelentong. Oii Anwar Ibrahim & Pakatan Rakyat Nak Tipu Isu Kapal Selam Agak-agak La

Bukan apa! Puak-puak ini punya ketandusan idea mempolitikan isu SCORPENE yang kononnya Najib Razak makan suap USD 1 bilion!

Manakala harga kapal selam RM 3.6 Bilion

Cuba hintung balik RM3.6 bilion hampir bersamaan USD 1.4Bilion

Jadi kalau Najib Razak sudah makan USD 1Bilion bermakna TLDM macam dapat kapal selam free.

Abis apa untungnya syarikat kapal selam tu. Ada salah tulis ke atau sememangnya puak-puak ni memang bangang!

Oii Anwar Ibrahim & Pakatan Rakyat Nak Tipu Isu Kapal Selam Agak-agak La

Yang keduanya dengar kata makamah Perancis tidak tahupun hal sepina Najib Razak ehhh apahal salah plan ke sampai terkantoi dan terus terkantoi!

PPM suka baca hujah Dr. Airil sila rujuk hujahnya yang menarik tentang kelentong Lim Guan Eng dan Suaram

Langgan Melalui Email

Lagi Post Pecah Palak Mikir