Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 26 May 2012

Pendedahan Berani Mati Kegilaan Anwar Ibrahim Rebut Kuasa

Akhir munculnya suara berani mati mendedahkan sifat kerakusan Anwar Ibrahim yang terlampau melalui Pendedahan Berani Mati Anwar Ibrahim Gila Merebut Kuasa ini bakal mendedahkan apa yang Anwar telah lakukan semenjak di dalam UMNO lagi.

Cara ganas rebut kuasa malang bagi negara

DR MAHATHIR MOHAMAD
25 Mei 2012

KITA sudah merdeka selama 55 tahun dan telah mengadakan 12 Pilihan Raya Umum. Walaupun parti-parti bukan dari Perikatan atau Barisan Nasional telah berjaya menawan dan mendiri Kerajaan dibeberapa negeri di Semenanjung dan di Sabah, tetapi Perikatan dan Barisan Nasional tidak pernah kalah di peringkat Pusat. Perikatan dan Barisan Nasional terus menjadi Kerajaan diperingkat Pusat, peringkat yang paling berkuasa di Malaysia.

Memang pada 1969 Perikatan hampir kalah tetapi kuasa kekal di tangan Perikatan dan akhirnya beberapa parti lawan telah menyertai Perikatan untuk menubuh Barisan Nasional yang terus memerintah.

Barisan Nasional menghadapi beberapa masalah dalaman tetapi berjaya mengatasinya dan mengekal kuasanya di peringkat Pusat. Serpihan dari Umno yang diusahakan oleh Tengku Razaleigh dan Anwar Ibrahim tidak berjaya mengalahkan Barisan Nasional.

Pada 2008 kebencian terhadap pemerintahan Abdullah menyebabkan ramai dari penyokong Umno dan parti-parti komponen lain mengurangkan sokongan kepada Barisan Nasional sehingga lima buah negeri dapat ditawan oleh parti-parti bukan Barisan Nasional. Di peringkat Pusat majoriti Barisan Nasional menurun sehingga tidak dapat menguasai dua pertiga dari kerusi Parlimen. Namun Barisan Nasional masih dapat mendiri Kerajaan di peringkat Pusat.

Kemenangan yang berturut-turut sejak merdeka melumpuhkan semangat parti-parti bukan Barisan Nasional. Percubaan oleh Anwar Ibrahim untuk menyeludup masuk ke dalam Umno supaya dapat merebut kuasa dari dalam juga gagal.

Yang terpaksa diakui oleh semua pihak, semua rakyat Malaysia dan juga pemerhati asing ialah sehingga kini proses pilihan raya tidak dapat menjatuhkan Barisan Nasional. Majoriti rakyat Malaysia tetap memberi kemenangan kepada Barisan Nasional. Kenapa tidak. Semua terpaksa terima hakikat bahawa Kerajaan-Kerajaan Barisan Nasional telah membawa banyak kemajuan dan nikmat lain kepada rakyat. Barisan Nasional berjaya membawa keamanan dan kesejahteraan kepada Negara Malaysia. Tiap seorang dari rakyat Malaysia dapat mengecapi kehidupan yang lebih mewah dan lebih bahagia di bawah pemerintahan Barisan Nasional. Segala percubaan oleh parti-parti lawan untuk mengurangkan sokongan dan persepsi baik terhadap Barisan Nasional dan pemerintah yang didirikan olehnya tidak berjaya.

Memandang kepada sejarah Malaysia merdeka dan keputusan-keputusan pilihan raya, parti lawan tentu kurang yakin mereka akan menang PRU 13 dan mendirikan Kerajaan Pusat. Cara demokrasi tidak boleh menjayakan mereka. Melihat penggulingan Kerajaan di Negara-negara Arab, tentulah terlintas di hati pemimpin-pemimpin parti lawan bahawa cara-cara demonstrasi ganas dan berpanjangan lebih mungkin memberi kejayaan kepada cita-cita mereka.

Tetapi mereka perlu menunjuk kepada rakyat, dan lebih utama kepada dunia luar bahawa Kerajaan Barisan Nasional di Malaysia adalah zalim dan menindas rakyat seperti Kerajaan-Kerajaan kuku besi Negara Arab.

Maka diciptalah Bersih. Kononnya pilihan raya di Malaysia ditipu oleh Kerajaan Pusat, walau apapun bukti bahawa di Malaysia parti lawan boleh menang dan telah menang berkali-kali jika rakyat menyokong mereka dan sebaliknya di Negara Arab bukan sahaja Kerajaan yang digulingkan tidak pernah kalah tetapi pilihan raya memberi kemenangan 99 peratus kepada pemerintah, masih juga didakwa pilihan raya Umum ditipu oleh Kerajaan Malaysia.

Kerajaan bertindak untuk meneluskan lagi proses pilihan raya mengikut kehendak parti lawan. Tetapi masih juga dituduh yang kerajaan menipu.

Banyaklah lagi tuduhan kezaliman dan kemungkaran yang dilempar kepada kerajaan semata-semata untuk memburukkan imej kerajaan.

Tunjuk-tunjuk perasaan Bersih yang besar dan ganas adalah persediaan untuk menolak keputusan PRU13 jika parti lawan gagal memenanginya. Kekalahan mereka akan dituruti dengan demonstrasi ganas yang tidak berhenti-henti supaya keputusan pilihan raya ditolak dan satu Kerajaan lain didirikan, yang ditunjuk oleh parti lawan. Kemudian mereka akan berusaha untuk mengadakan pilihan raya sekali lagi yang boleh dimanipulasi oleh mereka.

Sudah tentu sebelum kerajaan pilihan rakyat digulingkan, negara akan diserang bertubi-tubi dengan demo ganas dan huru-hara. Perancangan dan perusahaan akan diganggu mungkin dengan mogok di sana sini anjuran parti lawan.

Kestabilan negara akan tergugat. Polis dituduh melakukan keganasan supaya mereka tidak dapat kawal huru-hara dan demo dengan cara berkesan.
Kuasa-kuasa asing akan mengecam kerajaan pilihan rakyat kerana kononnya mengguna kekerasan menghalang kebebasan bersuara dan berdemo. Malaysia akan dicap sebagai Police State.

Malaysia yang telah memberi banyak nikmat dan kebahagiaan kepada rakyatnya, yang telah diiktiraf sebagai negara yang termaju di antara negara membangun, Malaysia yang bangun dengan pesatnya akan bertukar menjadi negara yang tidak lagi stabil dan maju, dan tidak lagi memberi kebahagiaan dan rahmat kepada rakyatnya. Mereka tidak percaya dengan demokrasi, maka akan hilanglah hak rakyat untuk memilih kerajaan.

Negara ini akan menjadi miskin dan Wawasan 2020 tidak akan menjadi kenyataan. Inilah yang akan berlaku kerana parti bukan Barisan Nasional kecewa tidak dapat ke Putrajaya. Jika dengan cara ganas mereka, mereka berjaya merebut kuasa, percayalah demokrasi akan dihapuskan dan nasib yang buruk akan menimpa negara tercinta ini.

* Dipetik dari blog Tun Dr Mahathir Mohamad, bekas Perdana Menteri

Friday, 25 May 2012

Khalib Ibrahim Kalam Kabut Semak Manifesto 2008 Kerana PRU 13 Sudah Dekat

Pakatan Rakyat sebenarnya mengalami ‘mati kutu’ atau buntu dalam usaha untuk menonjolkan kredibiliti sendiri. Sebab itulah PAS dan DAP mula menekankan Khalib Ibrahim cepat-cepat lunaskan janji-janji 2008. Akhirnya punyalah gelabah biawak si Khalib Ibrahim kalam kabut semak Manifesto 2008 kerana PRU 13 sudah dekat.
Kenapa sudah dekat PRU 13 baru hendak bermula menunaikan segala janji-janji lalu?
Sempatkah sebelum PRU 13 sedangkan masih dikatakan ada lebih dari 8 janji yang belum ditunaikan?

Cerita yang memaksa Khalib Ibrahim bekerja keras menunaikan segala janji, berpunca dengan percanggahan Buku Jingga. Buku Jingga diharapkan sebagai mampu melupuskan janji-janji terdahulu dengan membentangkan janji-janji baru. Namun, tidak semudah itu rakyat diperdaya untuk menerima bulat-bulat segala janji di dalam Buku Jingga. Kerana rakyat mahu melihat apa yang mereka janjikan pada 2008, Adakah ditunaikan dengan sebenar-benarnya atau sekadar janji-janji tin kosong. Jika pimpinan Pakatan Rakyat tidak dapat melaksanakan segala janji dalam manifesto alamat berkuburlah Pakatan Rakyat di Selangor dan akan menjadi panduan buat rakyat di lain-lain negeri.
SHAH ALAM: Kerajaan Selangor mendakwa semua janji-janjinya pada manifesto pilihan raya umum 2008 sudah dilaksanakan tetapi tidak diumumkan dalam bentuk berita kerana khuatir pihak yang tidak sepatutnya menerima bantuan berkenaan datang menuntutnya.
Inilah cara Khalib Ibrahim mengelak memberi alasan dalam tergagap-gagap dan serba tidak pasti samada alasan bodoh macam ini boleh ke diterima rakyat?
"Sebenarnya kita sudah mulakan tapi kita tak keluarkan dalam bentuk berita. Sebab kita buat dahulu kadang-kadang salah satu sebab orang akan putar belitkan cerita," katanya pada sidang media di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, di sini, hari ini.
Inilah cara yang selalu kita dengar dari Pakatan Rakyat untuk mengalih kelemahan mereka kepada orang lain.
Beliau menjawap soalan mengapa masih ada lagi lapan janji pada manifesto pilihan raya umum Pakatan Rakyat pada 2008 lalu yang gagal dilunaskan sehingga kini. Antara janji-janji tersebut adalah pendidikan pra-sekolah percuma, elaun kepada ibu tunggal, elaun khas suri rumah dan pengurangan cukai pintu kediaman sebanyak 20 peratus.
Sebagai contoh, Abdul Khalid berkata pemberian wang kepada murid pra-sekolah juga telah dilaksanakan pelancarannya terlebih dahulu dan atas sebab itu pemberian wang tersebut dilakukan sekarang. Itudia punya auta Khalib Ibrahim sambung baca sini  
Kenapa sekarang baru hendak laksanakan? Sempat ke sebelum PRU 13 dan selama 4 tahun ini apa yang mereka buat?

Bukan setakat itu, ada lagi yang membuatkan Khalib Ibrahim Kalam kabut semak manifesto 2008 kerana PRU 13 Sudah Dekat, Kerana Khalib Ibrahim telah gagal mentabir Selangor dengan terbangkitnya isu-isu sampah yang dianggap remeh dan mudah oleh rakyat, pun tidak dapat diselesaikan oleh Khalib Ibrahim dan Pakatan Rakyat menyebabkan rakyat bangkit mempersoalkan apakah tahap kredibiliti Pakatan Rakyat untuk memtabir Negara?

Lebih membuat rakyat marah apabila kisah alam sekitar semakin ‘hancur’ di dalam tangan Pakatan Rakyat. 
Yang mana perlombongan pasir secara haram di Paya Indah Wetland Dengkil dengan anggaran keuntungan RM350 juta. Hasil dari kerja haram ini pula dikaut oleh kroni Menteri Besar, Khalid Ibrahim sendiri.

Sudah lupakah rakyat Selangor yang Pakatan Rakyat Pada Pilihanraya Umum 2008, Pihak PKR dan PAS telah berjanji akan mengurangkan cukai pintu rumah kediaman sebanyak 20% dan cukai premis komersial sebanyak 10%. Sampai habis setiap ceruk ceramah mereka masuk dengan menjajakan hal sebergini. Tetapi bila hendak dilaksanakan dan mampukah dilaksanakan sedangkan Kerajaan Selangor kekurangan dana untuk menunaikan janji-janji awangan lain yang mereka janjikan. Terbukti sehingga sekarang cukai pintu kediaman dan premis komersial hanya sebagai maha auta.

Dari bercerita untuk turun cukai tidak jadi-jadi, tiba-tiba cukai dan premium tanah pula dinaikan melambung-lambung. Perhhh janji kejadah lagu mana ni. Yang dijanji turun tidak turun yang lain pula melampau-lampau naik.

Lebih haru-biru lagi apabila dikalangan 3 kepala PKR, DAP dan PAS dalam Pakatan Rakyat Selangor bertelagah dengan mempertahankan kepentingan masing-masing. Paling malang sudah tentu PAS yang kena perkuda tidak sudah-sudah hingga ke akhir ada sahaja malang PAS kena tangung. Sampai ketahap tukang cuci sampah yang tidak dikutip demi hendak mengjaga air muka Pakatan Rakyat.

Kalau 3 kepala bertelagah bagaimana yang tidak membuatkan Khalib Ibrahim, kalam kabut semak manifesto 2008 Kerana PRU 13 suudah dekat. Paling sedihnya rakyat Selangor tertipu dan menangung masalah berbangkit dari satu ke satu hal tampa penyelesaian. Kerana Pakatan Rakyat yang diharap sering bertelagah mempertahankan periuk nasi masing-masing. Dari mula ambil alih Selangor sehinggalah sekarang belum habis-habis cerita bergaduh sesama sendiri.

Wahal semasa pemerintah UMNO, walaupun dikutuk dan difitnah Pakatan Rakyat dengan bermacam-macam hal. Tidak penah dengar pula rakyat menyerang Menteri Besar berasa teranaya malah banyak keperluan asas rakyat tidak penah terbantut atau terbengkalai tampa terbela.

Malah kehadiran Najib Razak yang sanggup turun padang lebih memberi keyakinan buat rakyat terhadap UMNO BN yang paling dapat di harap berbanding Pakatan Rakyat yang semua kaum merasa tertipu dengan sendiwara yang tidak sudah-sudah. Sekarang Khalib Ibrahim Kalam kabut Semak Manifesto 2008 Kerana PRU 13 Sudah Dekat. Sudah terlewat beb!!

Ambik Kau Azmin Ali Dimaki-hamun Penduduk, Itulah Tamak Sangat!

Perhh!! Pedih yang amat buat Azmin Ali apabilia gilirannya pula di maki hamun penduduk yang tidak berpuas hati dengan cara pentabiran Pakatan Rakyat yang lebih mementingkan kroni dari memperjuangkan hak dan kebajikan rakyat. Sikap inilah menyebabkan rakyat betul-betul menyesal mengundi Pakatan Rakyat yang hanya pandai bercakap dari mengotai. Ini terbukti apabila mereka tidak sudah-sudah cuba merampas tanah yang menjadi tempat riadah rakyat, hanya semata-mata untuk tujuan membuat keuntungan. Adakah PKNS semata-mata untuk cari keuntungan dengan mengetepikan hak-hak Rakyat.
Kisah ini berlaku disekitar perjumpaan antara PKNS dengan penduduk SS7 sekitar Kelana Jaya terhadap bantahan projek pembagunan di padang PKNS, yang turut dihadiri Azmin Ali dan Nik Nazmi yang kedua-duanya teruk dimaki hamun. Lepas ini adalah puak-puak pecacai tuduh UMNO punya angkara pula.

Ini bukan kali pertamalah Perosak Rakyat dimaki-hamun oleh rakyat, tanyalah siapa baikpun Anwar Ibrahim, Azmin Ali mahupun Khalib Ibrahim semua pakat-pakat kena tidak habis ada sahaja cerita baru kena maki-hamun. Itu belum cerita kawasan-kawasan selangor yang tidak berani mereka masuki kerana penduduk kawasan itu telah lama sangat menanti hendak lepas geram kepada mereka. Terutama kawasan perumahan yang hampir serupa dengan kawasan perlupusan sampah. Berani ke
Bayangkan lah penduduk terasa dilayan macam orang penan. Apapun tak boleh Pakatan haram nih
Baguslah kita jatuhkan Pakatan Rakyat dari terus menyusahkan rakyat......

Gempak! Bee Ant Blues Terhebat! Terkini! Mengujakan Setiap Lapisan!

Jangan lepaskan perluang anda membalas dendam kesumat terpendam dalam kesempatan Himpunan Jutaan Belia - Bee Ant Blues.
Himpunan Jutaan Belia yang masuk hari kedua hari ini turut kelihatan Bekas Pemuzik, Sham Kamikaze bersama dengan Datuk Hattan Rockers Tanahair. Tetapi kali ini beliau tidak membuat persembahan rock semata mata tetapi berdakwah dengan mengajak belia ke arah kebaikan.
Luahkan dendam anda disini  lebih berbaloi beb!
Banyak lagi yang menarik untuk anda ketahui!
Artis yang sedang mengukir nama di persada muzik tanah air ini kini memperjuangkan muzik berentak ke islaman.Bagi peminat lufya dtg lah beramai-ramai ke BeeAntBlues2012 di putrajaya....!!!
Altimet bersama anda di Bee Ant Blues Port dimana byk aktiviti akan diadakan!
Ustaz Syahrin Md Jamaluddin menjemput semua belia di seluruh Malaysia datang ke program sempena hari belia 1 Malaysia.Acara ini telah berlangsung dari 23hb sehingga 27hb Mei 2012.Ada banyak games dan acara telah di sediakan,tak lupa juga pameran-pameran dan gerai-gerai jualan...marilah beramai-ramai kita sebagai belia negara berkunjung ke Putrajaya....ayuhhh..!!!!
Banyak lagi aktiviti-aktiviti yang mengujakan dan bermamfaat buat kita! Datanglah beramai-beramai untuk mendapatkan mamfaat terbaik!

Terbaik Buat 3 Kepala Auta Pakatan Haram

Inilah gambaran tepat buat Pakatan Rakyat yang haru biru dalam pentabiran membuat keputusan.

Majlis Syura Jati Terbaik Berbanding Majlis Syura PAS Bersifat Perasit

Sudah terlampau lama PAS bersembunyi disebalik Majlis Ulama PAS semata-mata ingin menghalalkan apa jua yang diperjuangkan Pakatan Rakyat. Segala keputusan Majlis Syura PAS terikat berdasarkan keputusan dikeluarkan Pakatan Rakyat. Jadi dimana kreditbiliti Majlis Syura sebenarnya klik rujuk sini supaya cepat kita talqinkan.

Sekarang Majlis Syura Jati bakal mencabar kedudukan kreditbiliti Majlis Syura PAS. Beza kedua-dua majlis Syura ini dari segi keberanian membuat keputusan berdasarkan  akidah, syariat dan rukun. Kalau di lihat Majlis Syura PAS memang sudah terang-terang pakat-pakat bungkus kesemua  akidah, syariat dan rukun ketepi.


Itulah selagi Nik Aziz terikut-ikut permainan Pakatan Rakyat hingga kononnya mempunyai Majlis Syura mampu mengawal tindak-tanduk perjalanan Parti. Hakikatnya hanyalah untuk mempolitikan apa sahaja kemungkaran Pakatan Haram supaya dihalalkan.
Berbeza pula dengan Majlis Syura Jati yang umum tahu mereka bergitu berani dan tegas dengan apa jua keputusan dan tindakan mereka di dalam apa jua keadaan. Kerana pengasasnya sendiri berani menentang arus melawan apa sahaja yang bertentangan dengan akidah, syariat dan rukun. Sebab itu Majlis Syura Jati Terbaik Berbanding Majlis Syura PAS Bersifat Perasit

Dari situ sudah jelas Majlis Syura Jati akan memberi tekanan buat Majlis Syura PAS agar kembali ke pangkal jalan yang sepatutnya berlaku berdasarkan akidah, syariat dan rukun. Tetapi semua itu seakan-akan mustahil selagi Nik Aziz masih hidup dalam dunia PAS. 

Kerana orang macam Nik Aziz boleh berubah cakap maacam ombak membelah pantai. Tidak penah konsisten dengan apa jua yang diperjuangkan dan diperucapkan. Malah kecenderungan keputusan Nik Aziz lebih kepada kepentingan matalamat PAS ke Putrajaya. Bukannya kepada akidah, syariat dan rukun dalam Islam.


Berbeza dengan JATI berwatakan wadah harapan umat yang sedang mencari jawapan pada pelbagai persimpangan hidup yang dikaburi oleh mereka yang sanggup meletakkan habuan sementara sebagai penyebab untuk menggadai kepentingan Islam, umatnya dan Institusi Raja sebagai pemayung agama Islam.
Malah konsep perjuangan Jati bukanlah bertujuan politik semata-mata, tetapi lebih menumpukan penyatuan ummah berdasarkan faktor perpecahan sering dikaitkan dengan perbezaan fahaman politik. Unit keluarga, kejiranan, komuniti dan masyarakat luas berpecah belah disebabkan perbezaan fahaman politik dan ketaksuban melampau. 

Ketiga-tiga tonggak perjuangan JATI yang disimpulkan sebagai IMR (Islam, Melayu dan Raja) akan dijadikan pemangkin kepada penyatuan umat. Dengan pembentukan Majlis Syura Jati bakal memberi satu pengaruh kepada Majlis Ulama PAS untuk dinilaikan semula. Itulah Majlis Syura Jati Terbaik Berbanding Majlis Syura PAS Bersifat Perasit

Malah ini bakal menyedarkan rakyat yang PAS bukannya Agama akibat ada suara-suara yang tegas dengan kehadiran Majlis Fatwa dan Majlis Syura Jati. Insyaallah yang paling penting apa yang patut kita perbetulkan kita sama-sama perbetulkan.

Jangan jadi macam Nik Aziz menuduh UMNO sekular hingga ketahap ada akar umbi mengkafirkan UMNO tetapi dalam masa yang sama menyembunyikan status PKR yang sebenar-benarnya sekular dan bukannya UMNO. Inilah cara PAS berpolitik untuk memastikan matalamat nafsu diutamakan lihat youtube ini.
Pelik bukan PAS sanggup istiharkan Indonesia, Pakistan, Afghanistan dan lain-lain sebagai sebuah negara Islam tetapi menafikan Malaysia sebagai Negara Islam, Padahal dalam dunia ni tidak adapun sebuah negara pun yang ditadbir berdasarkan Islam 100% termasuklah Mesir yang dah dimenangi oleh Ikhwanul Muslimin idola PAS.. Walaupun bergitu dunia telah mengangkat Malaysia contoh negara Islam terbaik. tetapi kenapa PAS menafikan.

Sekarang tibalah masa kita sama-sama talqinkan Majlis Syura PAS yang gagal berfungsi dari yang sepatutnya. Jadi terimalah dengan Majlis Syura Jati Terbaik Berbanding Majlis Syura PAS Bersifat Perasit

Thursday, 24 May 2012

Anwar Ibrahim Tergamam Apabila Lim Guan Eng Dicalon Perdana Menteri

Mahu Anwar Ibrahim tidak naik angin satu badan apabila Kapal Singh dengan suka-suka hati melantik Lim Guan Eng sebagai calon Perdana Menteri Malaysia. Adeh! Adeh! Bengkak hati Anwar Ibrahim Tergamam Apabila Lim Guan Eng Dicalon Perdana Menteri.

Walaupun Kapal berkata "Saya akui tersasul menyebut menamakan Lim Guan Eng sebagai Perdana Menteri tetapi buat masa ini, kita (pakatan pembangkang) sepakat untuk pilih Anwar jika menang pilihan raya nanti," ini berdasar beberapa laporan akhbar berbahasa Inggeris.  Itu tidak bermakana ianya tidak benar sebab kalau hati sudah berhajat tidak mustahil itu akan berlaku.

Apatah lagi dalam Pakatan Rakyat hanya Lim Guan Eng paling sesuai untuk calon Perdana Menteri manakala yang lain-lain kena fikir 20 hingga 30 kali sebelum masukkan nama calon. Mana tidaknya semua calon-calon dalam PAS dan PKR tukang buat fitnah pandai laaa. Walaupun bergitu sifat Lim Guan Eng jenis  pentingkan kaum DAP dan rasis, huhuh apala nasib melayu nanti...

Sekarang DAP memang benar-benar memasang niat dengan angan-angan menjadi Perdana Menteri..

Apa ada puak-puak PAS mengamuk!!

Siapa tu? Ohhh Salahuddin Ayop! boleh jalan daaa. Sebab setakat suara-suara mereka dalam Pakatan mana ada lakupun, buktinya adakah selama ini cadangan-cadanag yang dikemukakan PAS ke dalam Pakatan Rakyat diterima? Hampeh jangan mimpi beb!

Selama ini salahuddin tak ubah seperti kaldai belaan tungangan DAP dan PKR, boleh ke dia menjamin semua ini tidak akan berlaku. berani ke dia buka suara menentang PKR ataupun DAP. Alamat tak sempat tarik nafas dah kena pecat. Bab-bab pecat inilah buat Salahuddin takut sangat.

Yang paling kelakarnya boleh juga Salahuddin pusing cerita yang kononnya itu merujuk kepada sebagai calon Ketua Menteri Pulau Pinang. Tak apa, Tak apa baca seterusnya.!

Salahuddin terlupa kot yang menurut Kapal lagi, tidak termaktub dalam Perlembagaan negara yang menyebut hanya orang Melayu dibenarkan menjadi Perdana Menteri! Perhh apa hendak dikata lagi bila kaduk naik junjung. Disambung lagi "Saya tidak pasti sama ada hasrat untuk melihat bukan Melayu menjadi Perdana Menteri termakbul dalam era saya, namun saya tetap akan memperjuangkan impian ini,".

Hendak dijadikan lebih menarik lagi ada pula si M. Manoharan turut memberi sokongan terhadap kenyataan Karpal berkata , tidak ada salahnya mana-mana kaum di negara ini menyandang jawatan tersebut. iaitu jawatan Perdana Menteri.

Sekarang kemana si Salahuddin ini sekadar melalut dalam mata buta atau diapun sudah bersiap sedia menerima apa sahaja keputusan Pakatan Rakyat asalakan dia merasa juga menjadi sebahagian kerajaan pusat. Fuhhh lumayan tuuu.

Begitu juga dengan Nik Aziz mahupun Haji Haji yang selama ini hanya pak turut apa sahaja rancangan dan pandangan Pakatan Rakyat walaupun yang bertentangan dengan Islam. Inikah caranya PAS dapat menjaminkan kepada rakyat yang calon Perdana Menteri Malaysia masih terdiri dari orang islam. Sedangkan sebelum mereka berkuasa pun sudah tewas dengan permainan DAP dan PKR.

Bagaimana dengan Anwar Ibrahim Tergamam Apabila Lim Guan Eng Dicalon Perdana Menteri, ala mamat yang penuh dengan skandal ini senang sangat hendak diikat ditendang DAP sebab, manusia jenis terdesak macam ini apa-apapun boleh dibuat sesuka hati dan sesedap rasa oleh DAP. Patutlah hanya setakat Anwar Ibrahim Tergamam Apabila Lim Guan Eng Dicalon Perdana Menteri sebab dia sudah kena ikat masuk tong.

Dengan ini bersedialah rakyat-rakyat Malaysia jika anda mengundi Pakatan Rakyat yang terdiri dari PAS, PKR dan DAP. Bermakna semakin menjadi kenyataanlah Republik Malaysia.

Kalau benar Kapal Singh tertasul bermakna itu pertanda dari ketentuan Allah yang niat DAP untuk menjadikan Republik Malaysia bukan angan-angan kosong! Boleh ke rakyat Malaysia menerima..Dimana Nurul Izzah Bersembunyi Ketika Lembah Pantai Diserang

Mana hilangnya Nurul Izzah apabila namanya diseru-seru dan dicabar didalam kawasan Lembah Pantai. Tidak pula Nurul Izzah berani tampil melawan kenyataan yang dikeluarkan oleh Mursyidul Am Tibai.

Rasanya sama juga seperti cerita-cerita Anwar Ibrahim diserang dengan kaitan dengan Shamsidar, juga menyebabkan Wan Azizah dan Azmin Ali tergamam kelu tidak terkata!

Bergitu juga degan beraninya Najib Razak tampil diri di Masjid Guag Perahu dalam Parlimen Pematang Pauh untuk menggangkat sumpah dengan nama Allah untuk membuktikan dia sedia dilaknat jika Najib Razak benar-benar mengenali atau bersubahat membunuh Altantuya. Penahkah Anwar Tampil dimana-mana masjid kawasan Pekan untuk membersihkan diri dalam banyak-banyak isunya?
Inilah kerja anak beranak yang bertungkus lumus mencari jalan-jalan untuk menjatuhkan Najib dan Rosmah. Tetapi hairan pula semakin kuat kerja anak beranak cuba menjatuhkan Perdana Menteri, semakin bertambah kuat pula kedudukan Najib Razak. Itulah berkat kesabaran dari dituduh sehingga ketahap sesat! murtad! pembunuh dan pelbagai tomahan jahat mereka.

Hasilnya apa yang berlaku? Najib Razak menjadi semakin tinggi diangkat rakyat dan manakala Anwar anak beranak semakin dalam ketakutan dengan bayangan sendiri. Sehingga terpaksa menggambil langkah diluar batas yang menjadi ganas dalam Bersih 3.0.

tak cukup dengan itu semakin banyak idea mee segera ditambah dalam buku Jingga yang akhirnya menjadi persoalan diminda rakyat yang Anwar ini lebih kepada cakap apa sahaja tetapi buat entah bila. Sampai bila kita boleh tahan drama Anwar Ibrahim yang bukan setakat seronok sendiri tetapi semakin menyusahkan rakyat.

Masih ingatkah kita yang Anwar memang banyak menyusahkan orang untuk hal peribadinya seperti  Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan (AMK) Mohammad Ezam Mohd Nor, Zahid Md Arip Berkata Pemimpin PKR, Bekas Exco Pergerakan Pemuda Parti Keadilan, Hidhir Khalid, Bekas Pegawai Khas Ahli Parlimen Lembah Pantai,Yb Nurul Izzah dan ramai lagi.
Apa sudah terjadi kepada mereka ini dan ramai lagi? Adakah semuanya kerana duit hingga perjuangan mereka terhadap Anwar Ibrahim hingga sanggup bermalam dan menginap dipenjara bagai rumah no dua. Bergitu juga dengan janji-janji Anwar Ibrahim kepada rakyat, dimana janji-janji itu?

 Dimana kata-kata keramat Anwar Ibrahim Anak Melayu Anak Saya, Anak Cina Anak Saya, Anak India Anak Saya dan Anak Iban Anak Saya? benarkah Anwar mengotai apa yang diperucapkan? akhirnya Nurul Izzah mewarisi perangai buruk Anwar Ibrahim tetapi Kemana Nurul Izzah Bersembunyi Ketika Lembah Pantai Diserang sampai orang selak kain dia terbuka terkenkang masih jiga terdiam?

Wednesday, 23 May 2012

Kerajaan Selangor Sabotaj Warga Felda Kerana Iri Hati

Apa kejadah dengan Kerajaan Selangor sengaja menunjukan perasaan iri hati kepada warga Felda Selangor. Inilah penyakit Kerajaan Selangor yang tidak habis menyusahkan rakyat sendiri kerana politik.

Udah leee masalah sampah membawa penyakit membunuh! Udah kerana tamak Selangor berlubang sana sini! Udah le janji air hutang sana sini dah macam perompak! Sekarang dah datang penyakit baru menghalang usaha kerajaan membantu rakyat warga Felda pulak?


Sampai bila lah kerajaan Selangor hendak jadi perompak di negeri sendiri. Tak cukup ke merompak kayakan kroni, sudah melarat menyusahkan rakyat pula. 

Ini bukan tokoh pemimpin tetapi tokoh penyagak lagi ada le! Lihat sini Kerajaan Selangor Sabotaj Warga Felda Kerana Iri Hati
Kerajaan Selangor zalimi warga Felda 
2010/04/19 
SUNGAI TENGGI: Kerajaan Selangor pimpinan pakatan pembangkang dianggap zalim kerana mahu menyekat usaha Felda membina 268 unit kediaman baru bagi generasi kedua di empat tanah rancangan itu di Hulu Selangor. 
Felda berkenaan adalah Felda Tengi, Felda Tenggi Selatan, Felda Gedangsa dan Felda Soeharto. 
Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Datuk Ahmad Maslan, berkata tindakan Kerajaan Selangor itu tidak boleh dimaafkan warga Felda di sini kerana ia menganiaya rakyat. 
“Jika mereka tidak memberi kelulusan, bermakna mereka menganiaya rakyat. Pada prinsipnya, tanah rancangan Felda sebenarnya sudah diwartakan untuk digunakan sama ada untuk Felda atau peneroka. 
“Jika mereka tidak luluskan untuk membina 268 perumahan generasi Felda, ini bermakna mereka menzalimi (warga Felda) seperti mereka lakukan tindakan sama menghalang pembinaan kampus Universiti Teknologi Mara (UiTM) di sini,” katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran Promosi e-pemasaran Homestay di Felda Sungai Tenggi di sini, semalam. Pelancaran dirasmikan Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin. 
Sementara itu, katanya, Felda komited memaju dan membantu empat Felda di sini yang terpisah daripada entiti Pusat itu selama 10 tahun sejak 1995 kerana terbabit dalam inisiatif pihak swasta. 
Ahmad berkata, Felda menyedia peruntukan RM36.9 juta bagi memulih dan menebus kembali tanah rancangan Felda yang terbiar serta digadai peneroka ketika terpisah daripada Felda. 
Beliau berkata, keempat-empat Felda ini menyertai semula Felda pada 2005 selepas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika itu mengambil alih semula urusan pentadbiran Felda. 
“Peruntukan itu digunakan untuk kerja menanam semula, menebang pokok, menabur baja dan menebus tanah yang digadai peneroka. 
“Saya yakin, mereka tidak akan tinggalkan kerajaan Barisan Nasional dan patut bersyukur kerana Felda berusaha menyelesaikan permasalahan mereka,” katanya. Sumber Berita Harian

@PTPTN Khairy Jamaluddin Bantai Rafizi Kaw-kaw Beb! Debat Sinar Harian

Khairy Jamaluddin telah membantai Rafizi kaw-kaw punya sampai Rafizi menyarankan KJ menyertai Pakatan Rakyat. Debat ini juga telah membongkar bahawasanya cadangan menghapuskan PTPTN hanyalah cadangan mee segera yang tidak terdapat dalam Buku Jingga. Itu dia rupa-rupanya semua ini semata Pakatana Rakyat sedar kehilangan sokongan dari golongan muda menyebabkan mereka rasa perlu buat magik dengan mee segera. Hehehee saksikan pusingan pertama ini.

KJ: Pakatan tabur janji kerana tak yakin jana ekonomi
JAMILAH HAMZAH
23 Mei 2012
Khairy Jamaluddin membentangkan hujah beliau pada Debat Sinar Harian.

SHAH ALAM - Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin mendakwa Pakatan Rakyat (PR) tidak yakin mampu untuk menjana ekonomi negara dan itu sebabnya mereka mahu memansuhkan kemudahan pinjaman Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) dan pendidikan percuma kepada pelajar institut pengajian tinggi awam (IPTA). 
Sebelum ini PR telah melancarkan beberapa manifesto jika menang pilihan raya akan memberi pendidikan percuma kepada rakyat terutama kerajaan di bawah naungan mereka. 
"Pakatan Rakyat tidak yakin dengan pemerintahan mereka dan mereka tak boleh bagi keyakinan pada rakyat," hujah Khairy pada debat bersama Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli anjuran Sinar Harian di sini, sebentar tadi. 
Memetik hujah Rafizi yang sebelumnya mengatakan bahawa hutang negara akan meningkat dari tahun ke tahun jika PTPTN diteruskan dan yuran pendidikan di peringkat tinggi tidak dihapuskan akan memberi kesan kepada kehidupan rakyat pada 10 tahun akan datang. 
Khairy turut mengulas hujahnya dengan memberi keyakinan bahawa kerajaan Barisan Nasional (BN) akan terus meningkatkan ekonomi rakyat Malaysia melalui pelbagai langkah yang telah dilaksanakan sekarang. 
Sebelum ini, dalam kenyataan media, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mengumumkan gaji minimum, yang dinanti-nantikan oleh hampir lima juta pekerja sejak lebih setahun lalu, dengan kadar antara RM800 hingga RM1,000. 
Najib turut melaksanakan durian runtuh kepada peneroka yang berjumlah RM15,000 pada setiap seorang peneroka Felda pada Mei lalu. 
"Keyakinan BN dapat ditingkatkan melalui peningkatan gaji serta memberi peluang pekerjaan kepada graduan selepas tempoh enam bulan menamatkan pelajaran. 
"BN juga berkeyakinan terhadap pertumbuhan ekonomi dari semasa ke semasa di bawah pemerintahan kerajaan BN sekarang," kata beliau lagi Sumber Sinar Harian

Tuesday, 22 May 2012

Bersih 3.0 Pededahan Berani Mati Cepat Tonton Sebelum Hilang

Pendedahan Profesional Lawyer Ranjit Singh Dhillon secara berani mati mededah segala rancangan jahat dalang-dalang dan kepincangan laporan Majlis Peguam yang berat sebelah. Sebagai seorang ketua Anwar dan Azmin sepatutnya menyuruh penyokong-penyokongnya mematuhi undang-undang apatah lagi selepas mahkamah melarang mereka dari memasuki Dataran Merdeka. Tetapi apa yang sebenar-benar senario tersembunyi oleh dalang-dalang Bersih 3.0

Dengan ini adalah wajar Anwar Ibrahim, Azmin Ali dan Sam Ketot didakwa kerana bersubahat merancang segala-gala kejadian dalam Bersih 3.0.


Anwar Ibrahim Azmin Ali Dan Badrul Hisham Shaharin berkata Tidak Bersalah kerana didakwa di Mahkamah Seksyen Atas Tuduhan Mengingkari Perintah Majistret Agar Tidak Memasuki Kawasan Dataran Merdeka Aada Perhimpunan Bersih 3.0 Pada 28 April Lalu Di Mahkamah Jalan Duta,Kuala Lumpur Pada 22 Mei 2012

Kenapa Anwar mengalih tuduhan kepada peserta lain. Anwar seperti biasa cuba mengalih perhatian rakyat dengan seperti biasa. Umno dan Barisan Nasional yang bersalah dan dia serta konco-kuncunya mesti tidak boleh diambil tindakan. Wah-wah Anwar patut diangkat kebal dari undang-undang lah. Biar polis sahaja yang didakwa. Tetapi Anwar terlupa ada peserta menjadi saksi yang Anwar bertangungjawap hingga peserta yang membangkit rasa tidak puas hati kepada Anwar Ibrahim dalam satu sidang media Anwar, diusir keluar. Kenapa sampai tahap sedemikian sekali. Nampak sangat Anwar pembohong.

Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri

Nurul oh! Nurul Izzah! Biar patah hujah, jangan patah hati atau Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri. Inilah ceritanya Nurul Izzah makan hati dan sakit hati dengan melihat perbezaan Bersih 3.0 dan Himpunan Gelombang Merah. Nurul Izzah berkarya dengan rangkap dalam Sinar Harian
"Akal membezakan antara manusia dan haiwan, berfungsi untuk berfikir dan menilai sesuatu secara logik. Hati pula tempat letaknya perasaan dan penilaian menggunakan emosi hati nurani." Pun begitu, jika akal tidak digunakan secara optimum dan berkesan, kita boleh saja dipermainkan oleh perasaan, jatuh ke dalam kancah emosi tidak terkawal.
Huhh sedap ayat mengutuk UMNO BN tu! Tetapi kalau diteliti balik rangkap tersebut amat sesuai ditambahkan dua tiga perkataan pelengkap bergini

"Akal membezakan antara manusia Bersih 3.0 dan haiwan, berfungsi untuk berfikir dan menilai sesuatu secara logik. Hati pula tempat letaknya perasaan dan penilaian menggunakan emosi hati nurani ketika merusuh bertindak ganas." Pun begitu, jika akal tidak digunakan secara optimum dan berkesan, kita boleh saja dipermainkan oleh perasaan, jatuh ke dalam kancah emosi tidak terkawal
Ayat asal seolah mengambarkan Perhimpunan Gelombang Merah ganas mengatasi Himpunan Bersih 3.0. Hakikatnya rakyat nampak perbezaan antara kedua-dua himpunan ini dari segi lokasi dan corak pelaksanaan. Kalau mengikut Bersih penuh dengan hasutan memberontak yang bermula berminggu-minggu sebelumnya semata untuk menentang menjatuh kerajaan sedia ada melalui kegiatan yang membabitkan keganasan.

Ini berbeza pula dengan Himpunan Gelombang Merah yang tidak membabit kerosakan harta benda dan kecederaan pihak berkuasa dan orang awam.

Huhh nampak sangat Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri, kerana Nurul Izzah terlupa emosi kumpulan mana yang sepatutnya dikatakan jatuh ke dalam kancah emosi tidak terkawal
Lihat rangkap seterusnya - Sering kita berdepan hujah-hujah intelektual untuk menjustifikasikan sesuatu yang batil seperti fahaman-fahaman palsu. Ini berlaku pada zaman feudal, Nazi, komunis, Aparteid dan nasionalisme jingoistik apabila hujah-hujah logikal dihasilkan bertujuan mengagung, mempertahan mahupun mempromosikan fahaman-fahaman palsu ini.
Ini adalah hujah yang paling tepat buat Pakatan Rakyat yang bersusah payah berbulan-bulan mengapi-apikan rakyat dengan berdepan hujah-hujah intelektual untuk menjustifikasikan sesuatu yang batil seperti fahaman-fahaman palsu. Ini berlaku pada zaman feudal, Nazi, komunis, Aparteid dan nasionalisme jingoistik apabila hujah-hujah logikal dihasilkan bertujuan mengagung, mempertahan mahupun mempromosikan fahaman-fahaman palsu ini. 

Untuk membangkit salah pertimbangan rakyat dan tabsud membuta tuli menyertai Himpunan Bersih 3.0 hingga berlaku adengan-adengan keganasan yang dihalalkan melalui fatwa Nik Aziz dan Perasit Islam Semalaysia dengan konsep fisabilillah kepada perjuangan Ambiga. Nampak tak yang Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri
Seterusnya - Kedua, hujah negara akan bankrap jika pembangkang memerintah juga tidak masuk akal dan menutup hati daripada hakikat bahawa majoriti rakyat masih miskin manakala majoriti menteri Kabinet, keluarga dan kroni adalah jutawan belaka.
Ketika ini iklim ekonomi dengan hutang negara 53 peratus KDNK apabila ditambah dengan hutang isi rumah 70 peratus KDNK menjadikan jumlah RM1.1 trilion - ketirisan ekonomi yang dianggarkan juga melebihi RM1 trilion dan keperluan pelaburan RM1.4 trilion untuk menjayakan program-program ETP kerajaan - memperlihatkan kita sudah melangkau ‘krisis ekonomi bertrilion’ - di mana kos sara hidup meningkat tetapi tangga gaji hanya meningkat 2.6 peratus secara purata setahun dengan jurang kemiskinan tertinggi di Asia Tenggara pada 0.46 mengikut indeks GINI - membuktikan BN dan bukan Pakatan Rakyat yang akan membankrapkan negara.
Kenapa Nuril Izzah berasa terancam sangat dengan program-program ETP kerajaan? Hingga menyebabkan mereka mencipta angka-angka membangkrapkan negara? Kenapa bila soal kejayaan kerajaan dibawah Najib Razak dikaitkan dengan membangkrapkan negara?

Dalam masa yang sama Anwar Ibrahim melaungkan-laungkan di siri ceramah janlanannya dengan Petronas mempunyai keuntungan 80 bilion setahun dan beluim termasuk sumber felda dan industri perdagangan yang lain. Hingga Anwar berkata dia mampu! jika menawan Putrajaya dan keesokan harinya Anwar akan umumkan harga minyak turun, air percuma, wifi percuma dan pendidikan percuma dari tadika sampai menara gading. 

Bolehkah Nurul Izzah fikirkan balik samada Nurul Izzah tersindir Pakatan Rakyat atau kaki pembelit hinggakan Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri.

Kalau sesiapa yang mahu berfikir nampak tak apa bezanya antara diperkatakan Nurul Izzah dengan Anwar Ibrahim. Siapa yang paling beresiko membankrapkan negara kalau bukan Pakatan Rakyat dibawah pimpinan Anwar Ibrahim yang merupakan Penasihat Seringgit Selangor. Pemberhasilan utama Anwar sekarang adalah pecah palak mikir bagaimana hendak menyelesaikan masalah sampah hingga boleh membunuh rakyat Selangor? klik rujuk sini

Kalau isu sampah Selangor sudah Pecah Palak Mikir apatah hendak mempertaruhkan berbilion-bilion dana kerajaan untuk janji-janji yang sekadar seronok sendiri? layak ke wahai Nurul Izzah Salah Beza Antara Patah Hati Dengan Makan Hati Sampai Tersindir Diri Sendiri bukan?

Hehehehe lawak betul Patah Hujah si Nurul Izzah Patah Hati kerana mereka tidak mampu dan punyai idea menyaingi Najib Razak. Nurul Izzah Makan Hati kerana Himupunan Gelombang Merah lebih banyak mendapat pujian rakyat berbanding Bersih 3.0 terlampau dikutuk dicaci akan mencetus penyebab keganasan yang tidak tidak terkawal. Akhirnya segala karyanya sekadar Menyindir Diri Sendiri hingga terpalit kepada Anwar Ibrahim dan seluruh Pakatan Rakyat.

Tembelang Cincin RM24 Juta DSP Rosmah Mansor Terbongkar

Terbeliak biji mata Mak Lampir, Mat Sabun dan Al Juburi apabila rancangan jahat mereka terbongkar akhirnya. Tenyata Pakatan haram ini tidak habis-habis mencari helah dan jalan untuk menyerang DS Najib Razak dan DSP Rosmah Mansor. Kerana ini yang buat mereka rasa terancam sesangat! 

Sekarang apa sudah jadi apabila Tembelang Cincin RM24 Juta DSP Rosmah Mansor Terbongkar hingga menjurus kepada sikap Pakatan Haram kepada puak-puak kaki fitnah.

Paling pantang puak-puak ini! suka sangat menyerang DSP Rosmah Mansor yang bergitu aktif dalam hal-hal kebajikan. Heran betul! dengan puak-puak ini! orang hendak membuat kebajikan dikutuk dihina! Siapa ada kaki tukar keluar fatwa lagi mengutuk, menghina dan memfitnah lagi. 

Bagaimana pula dengan orang yang buat Maksiat, Meliwat, dapat rawatan Dr Pakar sakit Tuan dalam Jamban, Biawak rampas tanah melayu, dan kaki putar alam cakap berjanji pandai sangat tetapi melaksana tidak pandai, itu sangat yang mereka puja-puja. Tidak ada kerja lain ke dari asyik memfitnahkan orang dan selamatkan kroni?

Sekarang kegiatan mereka terbongkar dengan Tembelang Cincin RM24 Juta DSP Rosmah Mansor Terbongkar. Sebab itu isu ini sudah tenggelam dalam mainan Pakatan Haram. Sebabnya sudah tidak mampu hendak putar belit lagi. 

Sebenarnya isu cincin RM24 Juta ini dibawa masuk untuk pameran mengutip derma! Yang akhirnya untuk mamfaat kerja amal, Iyelaah kalau ada kutipan duit pintu masuk adalah dana untuk program kebajikan! Tetapi diputar belitkan Pakatan Haram kononnya DSP Rosmah Mansur yang punya, 

Persolannya penah tak sesiapa nampak DSP Rosmah Mansur memakainya? 

Siapa yang gila sangat hendak pakai cincin seberat 48 kilogram?  

Bayangakanlah bagaimana agaknya kalau orang pakai cincin seberat itu dekat jari? 

Apa mampukah jari-jari Mak Lampir memakai dengan gayanya?

Mungkin Mak Lampir atau Kak Jah yang tergila-gila berangan hendak pakai. Apa jenis punya gila kalau macam itu! Bagaimana cincin itu seberat 48kg tengok youtube ini. Tembelang Cincin RM24 Juta DSP Rosmah Mansor Terbongkar

Masyidul Am TIBAI,Zahid Md Arip Mendedahkan Penipuan Cincin RM24 Juta Isteri Perdana Menteri Datin Seri Paduka Rosmah Mansor Yang Didedahkan Oleh Pembangkang. Beliau Berkata Demikian Pada Ceramah Kelab Tolak Individu Benama Anwar Ibrahim (TIBAI) Di Kampung Kerinchi,Lembah Pantai,Kuala Lumpur Pada 21 Mei 2012

Pakatan Rakyat Main Politik Tahap Membunuh Rakyat Selangor


Selangor Hebat Selangorku berjaya itu ini. Itulah laungan Anwar Ibrahim di merata ceruk kawasan melalui jelajahan siri ceramahnya. Anwar Ibrahim kalau menceritakan air free tidak inggat dunia, seolah-olah tiada masalah berlaku di Selangor. Tetapi sedarkah rakyat yang Pakatan Rakyat Main Politik Tahap Membunuh Rakyat Selangor . Kalau tidak percaya adakah anwar mengaku yang masalah air Selangor bukan setakat ramai yang tidak dapat percuma (klik dan baca sini untuk memahami lebih jauh) malah berapa banyak rakyat  Selangor kursusnya dan rakyat Malaysia kerugian kerana kehilangan perluang pekerjaan (Baca Sini) Bayangkan projek bernilai RM38 bilion ini mampu menyumbang pendapatan Selangor sendiripun mereka sanggup sabotaj demi politik.
Bukan setakat itu ada lagi Pakatan Rakyat Main Politik Tahap Membunuh Rakyat Selangor iaitu masalah sampah dekat Selangor bukan setakat sakit mata, sakit telinga, sakit hidung, sakit kaki dan sakit hati rakyat Selangor malah sampai tahap membunuh rakyat Selangor dengan ancaman denggi angkara hendak membolot projek tender sampah, semata-mata hendak makan hasil menyewa lori sampah (klik dan baca sini) Semuanya angkara tamak hingga sanggup menyamun kontrak sampah dari Alam Flora hinggalah mengagihkan kontrak kepada kroni-kroni setia Pakatan Rakyat. Kalau tidak percaya tengoklah bodyguard Mak Lampir tu pemegang konsesi sampah laa ye.
Bagiamana hendak kenyang lagi Pakatan Rakyat Main Politik Tahap Membunuh Rakyat Selangor, dengan tidak cukup dengan sampah, ada lagi disapunya sampai berlubang-lubang sekitar Selangor semuanya kerana beri makan kroni-kroni pasir Azmin Ali dan Nurul Izzah (Klik dan Baca Sini) tengok bertapa rakusnya mereka. 

Akhirnya fungsi SELCAT yang dinorbatkan PR, sebagai sistem pentabiran paling sempurna di Malaysia kerana inilah satu-satu sistem paling berjaya menyembunyikan kerakusan Pakatan Haram menjamu kroni-kroni dengan kantau besar-besar dan akhirnya sendiwara Pakatan Rakyat Main Politik Tahap Membunuh Rakyat Selangor dan yang merana rakyat Selangor laa juga akhirnya.

Monday, 21 May 2012

Nasharudin Mat Isa Menyindir Nik Aziz Dalam Diam

Terus terang PPM tidak terkejut dengan permaianan Nik Aziz dari awal lagi! Sebab semuanya sudah amat diduga bentuk permainan Nik Aziz dan PAS. Sudah sampai masanya masyarakat islam menilai pendirian-pendirian mereka ini didalam arena politik Malaysia. Mari kita nilaikan apa yang diperkatakan Nasharudin dahulu:

Timbalan Presiden PAS Nasharudin Mat Isa berkata pucuk pimpinan Umno dan PAS perlu berlapang dada agar kedua-dua pihak boleh bermuzakarah dan mengusahakan sesuatu untuk kepentingan ummah dan negara dalam semua aspek.
"Isu muzakarah ni saya rasa semua orang dah tahu pendirian saya. Saya antara yang mempromosikannya dari dulu lagi, kerana saya yakin bahawa untuk masa depan negara kita perlu mengurangkan politiking antara dua parti politik besar orang Melayu Islam di negara ini, bukan hanya untuk kepentingan orang Melayu Islam tapi juga untuk kepentingan negara.
"Walaupun syarat-syarat yang ditetapkan itu mungkin payah untuk diterima oleh tapi saya harap kepimpinan kedua-dua parti berlapang dada dalam mengusahakan sesuatu untuk kepentingan ummah dan negara dalam semua aspek,"
Saya suka pada rangkap ayat terakhir "tapi saya harap kepimpinan kedua-dua parti berlapang dada dalam mengusahakan sesuatu untuk kepentingan ummah dan negara dalam semua aspek" Rangkap ini jelas menyeru semua pemimpin islam antara dua pihak iaitu UMNO dan PAS lebih mengutamakan perpaduan ummah dari mengambil kira syarat-syarat berbentuk kepentingan peribadi dan parti.

Ucapan sebergini semakin jelas dimana Nasharudin Mat Isa secara tidak langsung Menyindir Nik Aziz Dalam Diam kerana bentuk syarat-syarat yang di pergunakan Nik Aziz lebih kepada mainan politik semata-mata.

Ok!! Kita perhatikan sekejap soal tuntutan menegakkan hukum Hudud dalam buku jingga. PAS boleh bersikap menangguhkan pelaksanaan yang dijanjikan kepada akar umbi PAS dan msyarakat islam semata-mata kerana kepentingan Pakatan Rakyat yang masih bercelaru susunannya.

Baiklah kalau Nik Aziz atau Haji Hadi boleh berfikiran sedemikian tetapi kenapa PAS tidak boleh sekejap mengetepikan Pakatan Rakyat demi kepentingan tuntutan islam?

Adakah bersemeja bulat dengan sesama islam demi mendapat rundingan ke penyatuan ummah kerana Allah tidak semulia sebagaimana PAS rela mengetepikan prinsip Negara Islam dan Menegakkan Hukum Hudud demi Pakatan Rakyat?

Bagaimana pula dengan masalah kristianisasi, pluralisme dan liberalisme agama serta agenda golongan lesbian, gay, biseksual dan transeksual adakah itu tidak menjadi antara perhintungan Nik Aziz?

Cuba fahami cara Nasharudin Mat Isa Menyindir Nik Aziz Dalam Diam. Tidak bolehkah? Nik Abdul Aziz Nik Mat bersangka baik sekejap dari telalu mempolitikkan perpaduan ummah. Seorang yang mengakui dirinya ulama tidak sepatut bersikap menghukum sebelum bermuzakarah. Terus terang cakap semuanya tidak kemana dengan penampilan sebergini kerana semuanya kerana kepentingan politik dari kepentingan mengerjakan seruan Allah agar kita semua bersatu. Kalau bersuara dengan harapan mengharapkan balasan tidak kemana semuanya. Sebab Nik Aziz lebih percaya Pakatan Rakyat dari ketentuan Allah kepada mana-mana pihak yang mahu beralah demi perpaduan ummah.

Nasharudin Mat Isa mungkin akan senasib dengan Hasan Ali? Dan benarkah Haji Hadi betul-betul berhenti kerana merasa gagal membawa PAS kesatu dimensi perpaduan ummah? Semua dalam tangan Nik Aziz samada hendak menjayakan atau menggagalkannya.

Haji Hadi Semakin Kecewa Dengan PAS Dan Pakatan Rakyat

Nik Aziz tentu tergamam apabila Haji Hadi menyetakan kesediaannya tidak akan bertanding dalam PRU13. Anwar Ibrahim sedang meneliti bagaimana memaksa Haji Hadi terus makan telunjuknya. Ini Bukan kali pertama kekecewaan Haji Hadi disuarakan setelah idea untuk menyatukan umat islam dan menegakkan Hudud selalu dipermain-mainkan Pakatan Rakyat. Apakah ini jawapan berkenaan PAS yang semakin tidak releven lagi? kerana Haji Hadi sendiri semakin hilang keyakinan dengan apa diperjuangkan PAS? Atau satu lagi sendiwara PAS yang terkenal dengan drama-drama basi? Haji Hadi Semakin Kecewa Dengan PAS Dan Pakatan Rakyat Kita lihat ajelah.. 

Tidak Tanding PRU13: Hadi Tertekan 

Antara Pos
SHAH ALAM: Keputusan Datuk Seri Abdul Hadi Awang untuk tidak bertanding pada pilihan raya umum ke 13 akan menguatkan persepsi bahawa beliau menghadapi tekanan daripada golongan tertentu dalam PAS, kata seorang wartawan dan penganalisis politik.

"(Dalam) keadaan Pakatan Rakyat sedang berusaha menakluki Putrajaya, saya rasa dia perlu mengambil bahagian dalam PRU 13 untuk tidak nampak berlaku tekanan dalam PAS terhadap beliau,” kata Sayuti Omar, bekas pengarang Harakah dan penulis buku-buku politik.

"Saya rasa dia ada sedikit kekecewaan apabila misi dia sebagai Presiden tidak disambut misalnya dia pernah hendak mengadakan kerjasama dengan UMNO tetapi idea tidak disambut walaupun tidak ditentang.

"Saya rasa bertolak daripada itu … dia berasa lesu... Sebab kita tahu dia ini seorang yang hendak kepada kerajaan perpaduan tetapi tidak dilaksanakan, jadi saya rasa dia sedikit kecewa,” kata Sayuti kepada Antarapos.

“Walaupun perkataan kecewa itu tidak wajar sebab kekecewaan ini tidak perlu ada pada seorang pejuang tapi mungkin, kalau dia lesu (adalah) kerana idea dia untuk menyepadukan Umno - PAS tidak menjadi," katanya.

Sayuti mengulas keputusan muktamad Hadi untuk tidak bertanding mempertahankan kerusi DUN Rhu Rendang dan Parlimen Marang pada PRU 13 kerana “lesu” setelah menjadi wakil rakyat lebih 30 tahun.

Hadi berkata beliau kini mencari pengganti calon untuk kedua-dua kerusi itu. Keputusan Abdul Hadi membuat pimpinan PAS Pusat terkedu. Mereka mendesak beliau untuk bertanding sekurang-kurangnya satu kerusi.

Ketua Penerangan PAS Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata keputusan Hadi itu akan memberi kesan besar kepada parti dan menggesa beliau untuk menimbang semula keputusan berkenaan.

Sayuti menegaskan keputusan Hadi itu mungkin didorong oleh kewujudan kumpulan baru dalam PAS yang semakin berpengaruh dan menolak sebarang kerjasama dengan Umno.

"Dalam PAS ada dua generasi. Satu yang pegang kepada Islam iaitu Melayu yang kebanyakannya adalah golongan-golongan tua…. (dan satu lagi) golongan muda yang dikenali sebagai profesional liberal.

"Golongan profesional liberal ini tidak bersetuju dengan dia (Hadi)...sebab mereka lebih yakin bahawa … PAS dengan Pakatan Rakyat boleh bekerja sendiri tanpa kerjasama dengan UMNO," katanya.

Sayuti berkata Hadi patut bertanding kerusi Parlimen dan memberikan laluan kepada calon lebih muda di Rhu Rendang.

"Kalau dia bertanding dalam DUN, orang akan melihat dia sebagai calon Menteri Besar, sedangkan bagi saya dia tidak sesuai lagi menjadi MB, apa lagi dia sebelum ini pernah pegang satu penggal sahaja selepas itu PAS kalah," katanya.

Ditanya kesan keputusan Hadi itu terhadap peluang PAS pada PRU ke 13, Sayuti berkata natijah itu tidak banyak akan dirasai di peringkat kebangsaan.

"Dalam konteks pusat atau nasional, ia tidak akan memberi apa-apa kesan tetapi dia akan memberi sedikit kesan kepada negeri Terengganu. Mungkin orang yang bersefahaman dengan dia akan berasa sedikit kecewa.

"Tetapi di peringkat pusat, dia tidak akan memberi kesan sebab kuasa politik dia tidaklah begitu besar,” kata Sayuti

Sunday, 20 May 2012

Bukti Jelas Nik Aziz Memfitnah Malaysia Sebagai Negara Sekular

Selama ini sikap PAS menuduh negara ini sekular adalah satu fitnah yang amat jahat bagi mengelirukan umat islam di Malaysia dan ini juga merupakan Bukti Jelas Nik Aziz Memfitnah Malaysia Sebagai Negara Sekular. Ternyata hujah yang anda bakal saksikan nanti menunjukan Nik Aziz sanggup berpura-pura menafikan apa yang termaktub di Malaysia adalah yang sitem negara Islam terbaik di dunia.

Ini Juga merupakan Bukti Jelas Nik Aziz Memfitnah Malaysia Ini Sekular yang hanya bertujuan untuk meraih perhatian rakyat menanam di dalam hati yang kononnya PAS itu islam sehingga ke tahap parti PAS sama taraf dengan agama islam. Wahal PAS itu hanyalah senuah parti yang lebih rendah martabat dari UMNO. Kerana kerakusan PAS untuk meraih kuasam sanggup melanggar akidah, syariat dan rukun.


Bukti Jelas Nik Aziz Memfitnah Malaysia Sebagai Negara Sekular dengan sikap Nik Aziz menggunakan kembali ayat Syurga sebagai daya penarik kepada akar umbi dan umat islam mengangkat seolah-olah agama. Apabila PAS diangkat sebagai agama bermakna pemimpinnya seolah-olah maksum. Idea ini bukan baru telah lama berlaku semenjak PAS cuba menyebarkan pengaruh hingga ke lubuk hati rakyat islam hingga terpahat dari mengenkari arahan PAS. Kerana jika anda engkar anda sesat!

PAS sanggup panggil Indonesia, Pakistan, Afghanistan dan lain-lain ssebagai negara Islam tetapi menafikan Malaysia ssebagai Negara Islam, Padahal dalam dunia ni tidak adapun sebuah negara pun yang ditadbir berdasarkan Islam 100% termasuklah Mesir yang dah dimenangi oleh Ikhwanul Muslimin idola PAS.. Walaupun bergitu dunia telah mengangkat Malaysia contoh negara Islam terbaik. tetapi kenapa PAS menafikan.

Oleh kerana Nik Aziz berazam sangat untuk menuju ke Putrajaya akhirnya Majlis Syura PAS mencari alasan yang sesuai untuk menghalalkan penguguran Negara Islam hingga dikatakan tiada dalam Al-Quran dan penguguran Hukum Hudud dari terselit sebagai agenda dalam buku Jinga. Tetapi dalam masa yang sama menuduh UMNO Sekular Sifat ini telah menampilkan PAS lebih bermaksud PERASIT Islam Semalaysia. Anda tontoni penghujahan yang tepat lagi bernas ini yang menyentuh tiada sekular dan demokrasi dalam perlembagaan negara. Wajib Tonton

Terdesaknya Mak Lampir Bantu Azmin Ali Gali Tapak Kubur PKR Dekat Ampang

Kenapa bergitu Terdesaknya Mak Lampir Bantu Azmin Ali Gali Tapak Kubur PKR Dekat Ampang. Puncanya  Anwar Ibrahim dan Azmin Ali sendiri yang mempunyai nafsu yang tidak terbatas hingga memakan diri. Akhirnya makin melarat makan PKR sendiri. Bigitu juga Mak Lampir yang tidak habis-habis mengajikan bodyguard dengan tender-tender sampah sehingga rakyat Selangor mencapai tahap resiko mengidap denggi tertinggi. Kerana merekalah tidak semena-mena Terdesaknya Mak Lampir Bantu Azmin Ali Gali Tapak Kubur PKR Dekat Ampang. 

Satu persatu perangai Anwar Ibrahim yang berfikir pakai kepala lutut, yang mana masa hendak memuas nafsu tidak fikir anak bini, tetapi ketika sudah menjadi masalah anak bini lah pertahanan di hadapan. Sebab masa dikuasai nafsu sampai dia berfikir menggunakan kepala bawah tetapi bila dah terdesak baru hendak digunakan kepala atas. Akhirnya orang lain pula difitnahnya. Bergitu juga dengan Azmin Ali kalau berfikir guna kepala bawah sampai jamban jadi office. Akhirnya sehinggaTerdesaknya Mak Lampir Bantu Azmin Ali Gali Tapak Kubur PKR Dekat Ampang. kalau tidak gali kroni-kroni yang jadi bodyguardnya bakal berpaling tadah alamat Mak lampir baru hendak tergadah, Ahh gali pun galilah selagi masa masih ada sebelum PRU13

Punca segala puncanya? Mari kita dengar pendedahan kasi Tibai kesemua..

Isu Terkini

get this widget here