Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 15 July 2016

#SCS14 Video Kekejaman Sivarasa Rasiah PKR Subang #Selangorku

Video Kekejaman R Sivarasa Rasiah yang lalai mengjaga kebajikan rakyat sekitar kawasan DUN nya..

Selama 5 tahun Sivarasa Rasiah menyeksa rakyat dengan sengaja mengabaikan tanggungjawabnya sebagai YB yang dilantik. Tengok video ini...Tuesday, 12 July 2016

#Lim2GoneEnd Bar Counci Perbodoh Rakyat Selamatkan @CmLimGuanEng #SCS14 #PadanMuka

Bar Caouncil sudah semakin memperbodohkan rakyat dengan alasan-alasan tidak masuk akal..

Majlis Peguam Malaysia berkata ia adalah terlalu awal untuk memaksa peletakan jawatan Ketua Menteri Lim Guan Eng dengan tuduhan rasuah dikenakan terhadapnya.
Presiden Majlis Peguam Malaysia Steven Thiru berkata tidak ada keperluan undang-undang yang ketat untuk memaksa beliau berbuat demikian. 
"Walau bagaimanapun, nampaknya ada kejadian di mana seorang pegawai awam menghadapi pendakwaan bagi suatu kesalahan jenayah yang didakwa telah mengosongkan pejabat (sementara atau tetap), jika terdapat risiko sebenar atau ketara campur tangan secara langsung atau tidak langsung oleh pejabat yang dalam penyiasatan dan / atau pendakwaan keputusan. 
"Sebagai pendakwaan Lim Guan Eng telah dimulakan, siasatan akan mungkin telah selesai. Tidak ada lagi perlu sebarang kemungkinan gangguan siasatan," katanya dalam satu kenyataan hari ini. 
Steven berkata di muka caj, bukti-bukti yang tidak menentu dan ia akan menjadi pra-matang pada peringkat ini untuk tegas membuat kesimpulan sama ada Lim masih tinggal di dalam pejabat. 
Beliau juga mempersoalkan cara bagaimana Lim dirawat oleh pegawai-pegawai Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) apabila dia ditangkap pada 29 Jun.
Nampak sangat Bar Council cuba mengambil alih tugas SPR apabila menuduh sisatan SPR adalah para matang tidak layak untuk memaksa Lim Guan Eng letak jawatan. Cuba ini berlaku atas kepimpinan BN dialah paling lantang terlaung-laung mendesak tapi bila Lim Guan Eng dia mencari pelbagai helah untuk menyelamatkan Lim Guan Eng. Nampak sangat cuba memperbodohkan rakyat.

Monday, 11 July 2016

#PadanMuka Nga Kor Ming dah gelabah tutup page tak mengaku admin #scs14

Lol dah lari malam dah Nga Kor Ming. Mana dia berani kerana benar tu?

Nga Kor Ming bukan setakat tutup page Facebook malah tidak mengaku sebagai Admin page tersebut. Page ini yang selama di bangganya.

Malah dia juga yang menjawap di dada akhbar yang dia tidak mahu mohon maaf atas menghina duit raya aidilfitri yang diberi kepada budak-budak dan tetamu sebagai dedak dan rasuah.

Isu ini asal dari page ini dia yang menjawap sekarang dia menafikan yang dia admin nya. Apa punya lawak da!!

Dalam page ini banyak bukti-bukti fitnah dan penghinaan terhadap masyarakat islam termasuk ramai individu di fitnahnya.

Sebelum ini Nga Kor Ming terpaksa memohon maaf kepada DSN kerana memfitnah Najib dan sekali lagi kalau disabit kesalahan tiada maaf buat mu. Dan jawatan MP Taiping tu akan melayang sebab itu sekarang page ini ditutup untuk tujuan penghapusan bukti. Esok lusa buka laa balik dan mula balik  perangai jahatnya.

#Lim2GoneEnd Siapakah Penyumbang Derma Terbesar Tersembunyi #SolidarityGuanEng #CSS14

Isu siapa hendak guna hasil kutipan derma Solidarity Guan Eng bukannya besar pun untuk DAP.
Tetapi kenapa Tony Phua tergesa-gesa untuk melenyapkan isu ini dari berluarsa.

Dalam poster awal di keluarkan dari wall Facebook dan Twitter Lim Guan Eng, adalah poster yang jelas tertera kutipan derma solidarity Guan Eng tetapi tiba-tiba Tony Phua hasil kutipan yang berjaya dikutip dalam 21 jam berjaya mencecah jutaan ringgit ini. Bukan untuk kegunaan Lim Guan Eng sebaliknya DAP.

Kenapalah menjadi gabra? Ini yang membuat PPM tertanya-tanya siapa penyumbang terbesar hingga 21 jam berjaya mendapat kutipan mencecah jutaan ringgit?

Adakah semuanya dari dalam negara atau ini cara helah mencuci duit dari sumber lain? Sebab Dana israel 1.2b kalau ikut lebih dari cukup untuk membiayai operasi DAP apatah setakat hendak bayar wang jaminan Guan Eng bernilai RM1 juta. Dan sudah dibayarpun sebelum derma ini dilancarkan.

Persoalan yang paling kuat sekali:


  1. Siapa penderma terbesar hingga kutipan berjaya dibuat dalam 21 jam?
  2. Benar-benarkah semua nila jutaan itu duit derma rakyat atau ada dari sumber lain?
  3. Duit dana RM1.2b dri israel sudah berjaya dicairkan ke belum sebab tidak mustahil kaedah derma Solidariti Guan Eng boleh menjadi mesin basuh pencuci duit?
Ini persoalan yang Tony Pua perlu jelaskan dengan fakta bukti... PecahPalakMikir

Rahsia 50 tahun Kekayaan Legasi Disnati Lim Kit Siang

Ramai yang tidak sedar bertapa kayanya keturunan 
Lim Kit Siang semenjak 50 tahun berkecimpung
dalam politik Malaysia.

Bagaimana mereka boleh menjadi kaya?

Ceritanya dengan helah manipulasi "Malaysia Bankrap Kerana Rasuah" 50 tahun isu ini dimainkan Dr Chen Man Him bersama Lim Kit Siang semenjak 1966. Apa yang mereka momok kan Malaysia Bankrap!! Malaysia Bankrap sampai sekarang belum habis-habis lagi.

Cuba lihat perutusan Hari Raya Lim Guan Eng 2016 juga menyentuh prihal Malaysia Bankrap. Apa tujuan mereka? Sudah pasti untuk melaga-lagakan rakyat menentang kerajaan yang sah dan menutup segala tindak-tanduk mereka.

Lihat sekarang bagaimana dikatakan Malaysia Bankrap kalau:

  1. Dr Chen Man Him seorang pendatang komunis cina pada tahun 1946 telah mecapai rekod kejayaan hidup hingga memeliki aset Plantation bernilai RM1.2 Bilion malah anaknya mencapai tahap pendidikan menjadi doktor.
  2. Lim Kit Siang bapa pencetus 13 mei. Juga rakan seangkatan Dr Chen Man Him. mempunyai anak Lim Guan Eng yang menjadi no 22 dalam senarai 50 orang terkaya Malaysia, dengan nilai aset RM2.87 bilion. rujuk sini
  3. Sekarang dalam tempoh 8 tahun Lim Guan Eng menjawat Ketua Menteri Pulau Pinang. Tidak pernah terputus menyelar kerajaan
  4. Itu belum ambil kira bagaiamana Nga Ko Meng sapu hasil balak Kelantan dan ramai Dapigs Selangor buat harta segera di Selangor.
    Malaysia telah Bankrap kerana rasuah. tetapi apa yang berlaku sekarang Lim Guan Eng telah ditangkap dan dibicarakan ke Mahkamah atas tuduhan menyalah guna kuasa Ketua Menteri hingga membolehkan kroninya mendapat untung atas angin RM59 juta dan sebagai imbal balas Lim Guan Eng mendapat banglo di bawah harga pasaran hanya RM2.8 juta dari nilai sebenar mencecah RM6 juta.
Melayu sering berperang menjatuhkan orang kaya kononnya makan rasuah manakala Dapigs tukang perangat dan rebut hasil keuntungan tanpa melayu sedar. Sedar-sedar dah jadi jutawan dan hasil duit tersebut disumbangkan untuk menghancurkan lagi orang melayu.

Lagi melayu bergaduh lagi kaya Dapigs.. PecahPalakMikir


Isu Terkini

get this widget here