Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 18 January 2014

Akhirnya Anwar Dedahkan Dasar Pendidikan Percuma Di Selangor

Tahniah rakyat Selangor kerana anda telah tepat memilih Anwar sebagai perintis melaksanakan dasar pendidikan percuma di Selangor. Ini terbukti di bawah kuasa MB Khalib benar telah berjaya merialisasikan erti pendidikan percuma.

Sikap mesra kerajaan negeri Selangor terhadap peluang pendidikan bumiputera di negeri ini merupakan antara punca utama mengapa pusat latihan kemahiran GiatMara di sini yang diarah tutup sejak dua tahun lalu terbiar sehingga dipenuhi semak samun.

Penutupan pusat latihan berkenaan yang sebelum ini banyak memberi manfaat kepada rakyat selain menjana pembangunan ekonomi penduduk setempat dilihat cukup membazir dan lebih bagus diperbanyakan lagi rumah urut sebagai memenuhi dasar pendidikan percuma di Selangor... Tahniah ini bertepatan dengan slogan Seksualiti Merdeka

The Lord Of Tokong Guan Eng

Super Ultra Kiasu.. Who to see himself as a god or someone impeccable, or greater or smarter than other people. 

Friday, 17 January 2014

Lim Guan Eng Hidup Serba Mewah Tetapi Masih Paw Wang Rakyat

Kita tekah lihat bagaimana Lim Guan Eng cukup hidup dalam serba mewah dari rumah hingga kereta dan gaya hidup serba moden.


Sepintas lalu

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng diselar kerana menggunakan kereta rasmi jenis Mercedes-Benz S300L di sebalik bajet defisit kerajaan DAP Pulau Pinang buat tahun keempat berturut-turut.

Ini membuktikan Lim cukup hipokrit kerana langsung tidak memikirkan sensitiviti rakyat.

"Apabila Pulau Pinang mengalami bajet defisit, Guan Eng sepatutnya tunjuk contoh pemimpin yang baik untuk berjimat-cermat tetapi ini tidak, dia pula yang berlebih-lebih dengan kereta mewah baharu.

"Kereta Toyota Camry 2.5 yang digunakan sebelum ini masih baik lagi, kenapa pula dia hendak tukar sedangkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pun hanya menggunakan Proton Perdana sebagai kereta rasmi," katanya ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini.

Kerajaan DAP Pulau Pinang semalam mengumumkan Guan Eng menggunakan kereta rasmi jenis Mercedes-Benz S300L bernilai RM657,218 sekiranya tiada potongan cukai.

Pengumuman itu dibuat tidak sampai tiga bulan selepas kerajaan negeri itu menukarkan kereta rasmi kepada Toyota Camry 2.5.

Kerajaan DAP Pulau Pinang membentangkan bajet defisit RM255.44 juta untuk tahun 2014 yang merupakan bajet defisit buat kali keempat berturut-turut selepas defisit RM262.04 juta untuk tahun 2013, RM213.71 juta (2012) dan RM107.78 juta (2011).Tidak cukup dengan itu sudahlah menginayai peniaga melayu yang makan kais pagi kais petang tetapi sempat juga ada tabung kutip derma sana sini.. Inilah gaya maharaja cina dahulu kala yang terbawa-bawa oleh Guan Eng.Pakatan Kangkung Target UITM & MRSM Selapas tutup Pusat GiatMara


Orang melayu Selangor tentu semakin seronok dengan kekuatan DAP bermaharajarela di Selangor walaupun MB nya dari Parti Keadilan Kangkung Rakyat. Ini semuanya syarat kedudukan PKR dan Parti Angguk Malaysia, yang terpaksa menurut apa jua kehendak dan kerakusan Dictator Action Parti.

Itulah sebabnya Khalimah Allah sampai sekarang menjadi bahan politik memecah belahkan perpaduan negara ini. Walhal sebelum ini tidak menjadi isupun yang semenanjung melarang penggunaan Khalimah kepada agama lain.

Kini bukan setakat itu ada pula LGE menyurakan GiatMara itu rasis kepada satu kaum. Dan timbullah cerita hendak tutup GiatMara.

Persoalanya dimanakah orang PAS dan PKR? Lihat carta ini berapa ramai anak melayu yang berlajar cara-cara untuk menyara hidup.

Ketika ini DAP berkuasa mutlak di Penang dan Selangor dan sudah berani untuk menutup GiatMara dan bayangkan kalaulah mereka memerintah negara setakat UITM, MRSM, Tabung Haji semuanya tidak mustahil bakal alami pekara yang sama..

KISAH KAPAL TITANIC TENGGELAM SUDAH TERTULIS DI DALAM SURAH YASSIN?

Kisah seperti ini memamng tidak mustahil, kerana Al Quran Merupakan kitab yang hebat dan salah satu Mukjizat Nabi Muhammad.

Siapa yang tidak tahu tentang kisah tragik kapal RMS Titanic tenggelam di tengah laut Atlantik Utara tahun 1912.

Ramai sedia maklum bahawa kapal gergasi yang paling mewah ketika itu tenggelam kerana melanggar bongkah ais gergasi. Dengan sedikit sahaja kebocoran, kapal Titanic yang dibina dalam masa 3 tahun itu tenggelam dalam masa 3 jam sahaja.

Ucaplah, SUBHANALLAH!

Tetapi para sarjana dan ilmuwan Islam terkemuka dunia yang mengkaji sejarah kapal itu menemui hasilnya yang amat mengejutkan. Baca balik Surah Yaasin ayat ke 41 hingga ayat ke 44 :

لَا الشَّمْسُ يَنبَغِي لَهَا أَن تُدْرِكَ الْقَمَرَ وَلَا اللَّيْلُ سَابِقُ النَّهَارِ وَكُلٌّ فِي فَلَكٍ يَسْبَحُونَ
41. Dan suatu tanda (kebesaran Allah yang besar) bagi mereka adalah bahwa Kami angkut keturunan mereka dalam bahtera yang penuh muatan.


وَآيَةٌ لَّهُمْ أَنَّا حَمَلْنَا ذُرِّيَّتَهُمْ فِي الْفُلْكِ الْمَشْحُونِ
42. dan Kami ciptakan untuk mereka yang akan mereka kendarai seperti bahtera itu [1269]. [1269] Maksudnya : binatang-binatang tunggangan, dan alat-alat pengangkutan umumnya.


وَخَلَقْنَا لَهُم مِّن مِّثْلِهِ مَا يَرْكَبُونَ
43. Dan jika Kami menghendaki niscaya Kami tenggelamkan mereka, maka tiadalah bagi mereka penolong dan tidak pula mereka diselamatkan.


وَإِن نَّشَأْ نُغْرِقْهُمْ فَلَا صَرِيخَ لَهُمْ وَلَا هُمْ يُنقَذُونَ
44. Tetapi (Kami selamatkan mereka) karena rahmat yang besar dari Kami dan untuk memberikan kesenangan hidup sampai kepada suatu ketika.
ALLAHUAKBAR!!

Dan mereka turut menyatakan bahawa maksud dari potongan itu bahawa berdasarkan kenyataan bongkak kapten kapal Titanic iaitu Kapten Edward J.Smith yang berkata :

”Tuhan sendiri tidak dapat menenggelamkan kapal ini. Dengan pengalaman lebih 40 tahun, tidak ada satu pelayaran di bawah saya pun yang pernah gagal saya kendalikan walau dalam apa jua keadaan laut yang menggila..”.
Kenyataan beliau itu cukup menunjukkan mereka telah lupa ada kuasa yang jauh lebih hebat iaitu Tuhan.

”Hasil” dari kenyataan bongkak itu, Tuhan mentakdirkan kapal itu belayar hanya 3 hari saja dan lautan Atlantik Utara menjadi perkuburan besar bagi hampir 1500 orang ”mangsa” Titanic.
SUBHANALLAH! SILA SHARE PADA KAWAN-KAWANsumber

Thursday, 16 January 2014

Lagi Gambar-Gambar Terbaru Peniaga Melayu Penang Dianiyai Regim Dictator Action PartyHari hari biasa menjalani kehidupan di Pulau Pinang sudah menjadi rutin harian kita akan mendengar dan lihat majlis perbandaran regim DAP roboh gerai dan halau peniaga.

Di Pulau Pinang sebenarnya hanya bangsa Melayu saja yang sering kali langgar undang undang.

Berniaga tanpa lesen,bangunan haram, pengotor dan ganggu lalu lintas adalah antara kesalahan yang dilakukan oleh peniaga melayu.

Di Pulau Pinang kita harus ambil contoh yang baik dari peniaga cina. MEREKA INI AMAT PATUH UNDANG UNDANG. MEREKA JUGA AMAT PEMBERSIH DAN TAK PERNAH LANGGAR UNDANG UNDANG.

Kita juga sedia maklum para peniaga cina dinegeri ini menggunakan kuasa agung (wang kertas) untuk melancarkan perniagaan mereka.Begitu juga mereka cukup bijak menggunakan sepenuhnya kuasa politik yang ada untuk kepentingan perniagaan mereka.

Kelmarin satu operasi merobohkan gerai di Taman Pelangi, Juru diadakan..Puluhan gerai diroboh..Kita takkan berpeluang melihat situasi ini di Raja Uda, Pekan Bukit Mertajam , Paya Terubong, Rifle Range atau mana mana kawasan perniagaan cina.

Tahniah kepada regim DAP kerana bijak menggunakan kuasa yang ada.sumber

Kisah Disebalik Azmin Dipecat Panggung Kangkong Rakyat

Nampaknya jika ada kelemahan dalam jentera pengurusan dan kepemimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR) sejak ia ditubuhkan 15 tahun lalu yang boleh dianggap kurang berkesan, sudah pasti ia adalah Biro Politiknya.

Ini kerana banyak keputusan yang dibuat oleh biro berkenaan sering tidak dapat dilaksanakan dengan berkesan kerana umumnya isu politik yang dibincangkan oleh biro itu sering ditenggelami oleh perkembangan semasa.

Ini sekaligus membayangkan mengapa garapan biro ini berhubung pergolakan politik semasa sering tidak komprehensif, tersasar dan kerap juga “dipetisejukkan” oleh barisan pimpinan parti itu sendiri.

Keadaan ini paling ketara apabila diperhatikan cara dan keberkesanannya mengarahkan satu-satunya kerajaan negeri pimpinannya – Selangor – menentukan halatuju perkhidmatannya kepada rakyat. Di Sabah juga demikian.

Pebagai keberangkalian dan kemungkinan boleh difikirkan mengapa keadaan ini berlaku. Namun umumnya ketidakberkesanan biro ini mungkin berpunca daripada pembentangan dan pengumpulan maklumat yang kurang lengkap dan tepat.

Ini mungkin juga berlaku kerana pengarahan perbincangan mengenai sesuatu isu politik itu dimonopoli atau dipengaruhi oleh personaliti tertentu sahaja. Atau, mungkin juga anggota biro terlalu terikat dengan banyak perkiraan kepentingan peribadi.

Keadaan ini tentu agak menggusarkan ahli dan juga penyokong parti serta rakyat umum yang berharap PKR boleh memberi makna positif dalam kehidupan mereka.

Biro Politik PKR gagal kawal Khalid

Banyak contoh yang boleh diketengahkan dalam hal ini. Yang paling jelas ialah, biro ini sering lambat atau gagal memahami cara bagaimana untuk mengendalikan sebuah kerajaan negeri.

Dalilnya, dalam beberapa keadaan banyak keputusan dan arahan biro ini tidak, dan atau kelihatan enggan dilaksanakan oleh kerajaan PKR yang dipimpin oleh wakilnya Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Keadaan ini dapat dikesan sejak awal pemerintahan PKR di Selangor mulai Mac 2008 lagi. Dari soal mengarahkan kerajaan negeri “membantu” program-program parti di segi latihan, pengurusan dan pelaburan politik sehingga kepada soal disiplin kepemimpinan, input biro ini seolah-olah diabaikan.

Ini mendorong komen dan kritikan hebat daripada kalangan akar umbi pada kongres parti di Kota Bharu terhadap “kelemahan’ ini. Natijahnya, Khalid dilucutkan jawatan pengerusi Majlis Pimpinan Negeri dan digantikan oleh Naib Presiden ketika itu, Azmin Ali.

Sifirnya ialah, biarlah Khalid beri tumpuan pada kerja mengurus dan mentadbir kerajaan negeri. Kerja politik serahkan kepada Azmin. Ini juga bermaksud tugas Khalid ialah dengar dan patuhi arahan parti, khususnya daripada Biro Politik.

Namun adalah jelas bahawa tidak banyak arahan parti diakuri Khalid walaupun pertukaran kedudukan itu sudah dilakukan. Ini memaksa Ketua Umum, Datuk Seri Anwar Ibrahim “turun padang” dengan menyandang jawatan Penasihat Ekonomi Kerajaan Negeri.

Khalid umumnya menunjukkan keyakinan tinggi bahawa beliau mampu mengurus Selangor secara berkesan. Lantas beliau mengatur sendiri strategi menggunakan isu bekalan air bersih dan rizab tunai yang tinggi sebagai senjata “sepanjang zaman” pemerintahannya.

Berulang alik isu itu dibalun oleh Khalid dan Biro Politik PKR tiada pilihan selain “merestui” sahaja pendirian kerajaan Khalid.

Di celah-celah tempoh itu, dalam memperkukuhkan pengaruh PKR di hati rakyat, pelbagai program disyorkan oleh parti supaya dilaksanakan oleh Khalid. Parti mengarahkan supaya bekas pensyarah dan pemidato hebat, Dr Badrulamin Baharom dilantik menjadi pengarah penerangan di pejabat Menteri Besar.

Tugas beliau adalah untuk menyusun gelombang-gelombang komunikasi yang boleh mengghairahkan terus rakyat menyokong PKR. Bagaimanapun Khalid mempunyai idea tersendiri bagaimana mahu mencapai maksud itu.

Tidak lama kemudian, Dr Barulamin tersingkir daripada jentera kerajaan negeri.

Anwar tak putus asa dengan tindak-tanduk Khalid

Namun orang yang paling tidak kenal penat atau kecewa, Anwar Ibrahim, terus berikhtiar bagaimana mahu menjadikan Selangor tapak melebarkan pengaruh PKR dalam politik Malaysia.

Melalui program maqasid syariahnya beliau mempelopori beberapa siri wacana ekonomi dan membariskan beberapa pemikir luar dan dalam negara untuk memberi perakuan akan keberkesanan kepemimpinan PKR di Selangor.

Hal ini kurang disokong oleh Khalid. Malah beliau amat keberatan untuk “menaja apatah lagi membiayai" program yang dekat di hati Anwar ini.

Anehnya, amat sukar untuk pengerusi biro politik, iaitu isteri Anwar sendiri, Datin Seri Dr Wan Azizah Ismail, mendorong Khalid menerima dan akur pada “nasihat dan arahan” Biro Politik.

Sebaliknya, Khalid terlalu taksub dan sibuk dengan tugas Menteri Besarnya sehingga sering tidak hadir, dan, jika hadir sekalipun, sering meninggalkan mesyuarat Biro Politik lebih awal.

Umumnya gambaran alasan Khalid bukan beliau tidak akur pada keputusan parti tetapi cara parti, khususnya biro politik, membuat keputusan sering tidak secocok dengan realiti politik di Selangor.

Kemuncak daripada mentaliti ini, Khalid terpaksa membuat keputusan sendiri dalam menentukan keutamaan tindakan dan polisi pemerintahan PKR di Selangor. Baru-baru ini beliau menaikkan gaji exco, speaker dan dirinya hingga hampir 400 peratus.

Baginya, imbuhan yang mewah akan menghasilkan mutu kerja yang lebih tinggi dan bersih. Malangnya, tindakan itu meresahkan pimpinan PKR dan akhirnya Pakatan Rakyat.

Ketika rakyat semakin dihimpit kos sara hidup tinggi dan kerajaan pusat berusaha meringankan beban rakyat, Selangor bertindak menambah gaji pemimpin-pemimpin politiknya. Ini agak memalukan Pakatan Rakyat.

Biro Politik PKR dan kemudian menjalar kepada Majlis Presiden Pakatan Rakyat mengarahkan Khalid mengkaji semula keputusan itu. Khalid patuh. Kajian semula dibuat tetapi keputusannya ialah kenaikan gaji kekal dengan pemotongan sedikit dibuat bagi membantu meringankan kesempitan rakyat.

Khalid mula berputus asa mengenai penstrukturan air

Begitu juga dengan isu air. Selepas lima tahun, Khalid seolah-olah melihat isu sudah menjemukan. Maka ia bersetuju melepaskan pengurusan air kepada kerajaan pusat melalui pengambilahan Suruhanjaya Pengurusan Air Nasional (SPAN).

Sekali lagi parti tidak bersetuju. Namun Khalid menganggap beliau lebih memahami realiti politik dan sosio-ekonomi di Selangor. Biro politik masih terkapai-kapai mengekori keputusan Khalid.

Kini, Khalid secara langsung atau tidak mengasingkan Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali daripada urus-niaga kerajaannya dengan menggugurkannya dari Lembaga Pengarah Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS).

Sekali lagi keadaan ini mencabar Biro Politik. Dan, seperti biasa ia cuma mampu membincangkan perkembangan ini. Namun Khalid makin yakin. Kali ini beliau pula cenderung memimpin biro pemikiran dan halatuju biro.

Ketiadaan Azmin dalam urusan kerajaan negeri memungkinkan Khalid melebarkan pengaruh dan menonjolkan pengaruhnya sebagai calon presiden PKR. Mungkin pada perkiraan Khalid jika beliau mengambil alih kepimpinan PKR, barulah pemikiran politik Biro Politik dengan kerajaan negeri dapat diselaraskan.

Anwar Ibrahim berkeyakinan pemimpin PKR yang ada bakat meluruskan pemikiran politik kusut Khalid ini ialah Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifuddin Nasution Ismail. Sebab itu biro politik terlebih dahulu “menghantarnya” ke pejabat Khalid sebagai “perantara”. Namun hingga hari ini hasilnya belum nampak.

Mungkin ini semua berlaku kerana presiden tidak tegas atau kepemimpinannya kurang berkesan. Maka mungkin sebab itu juga Ketua Umum sering lebih banyak bercakap dalam mesyuarat biro politik. Ini agaknya menjengkelkan Khalid yang sehingga hari ini tidak “memberi muka” kepada Saifuddin sebagai utusan parti.sumber antarapos

Wednesday, 15 January 2014

Lafaz Ikrar Jihad Budak 9 Tahun Pro Nik Aziz

Inikah impian seorang bapa terhadap cita-cita anaknya..

Inikah impian yang wajar kepada anak generasi kita..

Yang menariknya dia pro Nik Aziz Nik Mat..

Yang membimbangkan dia terlampau awal didedahkan kepada ceramah politik bersifat keinginan seseorang individu mempertahankan kuasa mereka..

Benarkah budak ini cukup matang untuk menerima semua ini dalam seusia 9 tahun?

Atau betulkah budak ini akan menjadi warak yang berguna buat masyarakat, agama, bangsa dan negara?

PPM percaya anda punyai pelbagai pendapat tetapi jaga-jagalah jangan sampai anak kita menjadi hamba..


Monday, 13 January 2014

Bukti Video Fitnah Mustafa Ali Stopa Blogger UMNO Yang SalahBetul juga kata Mustafa Ali ini semua salah blogger UMNO dan bukan salah UMNO. Lagipun tidak ada setitikpun video Stopa bersamaan dengan wajahnya. Kalau perempuan yang dalam video itu sememangnya mereka saling mengenali, itupun secara kebetulan..

Kalau video ini betulpun itu hak peribadi Stopa yang paling kayak menjadi pemimpin islam. Mengikut kamus PAS tak salah kalangan barisan pemimpinnya terbabik dengan skandal sex.

Itu kisah nakal yang tidak ada kena mengena dengan perjuangan parti islam. HARAP MAKLUM YERR.

Kala ada cakap-cakap duit derma ada terbabik itu semua fitnah dan kalau betulpun apa salahnya.. Upah ceramah kena bayar apa..

Oleh itu bagus jugalah kalau lebih ramai ahli PAS mahupun PKR ada kes-kes skandal macamni kerana itulah ketokohan sebenar pemimpin islam yang sejati terbaik. Cuma amalan ini tak ada pula pefnah dilakukan para sahabat Rasulullah yang mereka selama ini berjihad demi islam.

Cuma dalam PAS ini advance sikit mengikut peredaran zama la katakan... dan yang pastinya PAS memang parti membenteras maksiat kecuali kalau anda ahli PAS... boleh runding sikit...
Bersyukurlah Melayu Selangor Exco Yon Hian Wah Tutup Pusat Giat Mara Satu Persatu


Syukur Alhamdulillah akhirnya Satu lagi Pusat Giat Mara yg diarah TUTUP dengan kadar segera oleh EXCO Selangor atas alasan tanah milik kerajaan negeri.

Gambar lawatan EXCO Yon Hian Wah dan wakil dari The KL and Chinese Assembly Hall bersama kontraktor yg dijangka akan mengambil alih tanah tersebut di Pusat Giat Mara Selayang...

Sabak Bernam dah tutup atas arahan yg sama.....

Kapar menunggu hari....

Nampaknya semua Pusat Giat Mara yg berstatus tanah milik kerajaan negeri akan dikuburkan oleh group bermurah hati ini...

Oleh itu bersyukurlah wahai orang-orang melayu Selangor kerana anda undi anda cukup memberi kelebihan buat anak generasi kita. Bukan apa tak ada gunapun kita ada pusat Giat Mara cukuplah dengan bersyukur menjadi kuli, kuli, kuli, kuli dan kuli-kuli dari tok moyang sampai cicit piut miut....we have enough laws, without resorting to ISA - Abdul Rahman Dahlan

Although I could understand the frustration of certain people over the issue of crime and sensitivities in this country, everyone must accept the fact that the era of ISA is over in Malaysia.

We have moved on.

We are now in the era of citizen empowerment.

What become of this great nation will be largely determined by the people of Malaysia.

They will decide if this country will be better off and progressive or worse off and totally wasted.

I am of the opinion that majority of Malaysians are peace loving and sensible individuals who will steer the country to moderation, level headedness and kindness.

For those who are foolish enough to cross the line, we have enough laws as it is to handle them without resorting to ISA.
Husam Musa Datang Putrajaya Tunjuk Lawa Sampai Tertonggeng DogFuhhhhhhh...... hari ni riuh sekampung Putrajaya, si hero Husam Musang tiba-tiba buat kejutan datang minum petang bersama warga Putrajaya. Mau tak riuh, yela INGAT senang ke Husam Musang nak datang Putrajaya? Aku orang pertama yang tunggu Husam tadi. Orang PAS pun tak sampai lagi, eh silap orang Putrajaya pun tak sampai lagi.. kihkihkih..


Aku ni dah lama tak menulis tapi sebab Husam Musang datang Putrajaya aku jadi riak nak menulis pasal hamba Allah ni. Aku baca dekat FB semalam Husam ajak sembang santai, tapi bila Musang sampai ceramah perdana pulak? Ok la ceramah boleh terima tapi kenapa buat dekat tempat orang makan? Ohh yelaa.. nanti kalau buat dekat padang tak ada orang pulak nak datang.. HAHA..Tapi pelik jugak kemana pergi Perbadanan Putrajaya tadi, mungkin minum petang dekat tempat lain kot atau Aseh tengah sibuk arah budak-budak dia cari idea nak buka apa plak lepas HRC tak lepas, HEHE..

Ada la dalam 30 orang yang datang tadi, 15 orang budak-budak student luar, 8 orang yang aku sempat berkenalan adalah kalangan ahli Pas Putrajaya yang tinggal di Bangi dan Dengkil, lagi 7 orang campur wartawan dan jurukamera. Haaa... lupa adalah orang Putrajaya yang singgah beli air nak tak nak kena la dengar si Musang menipu lembu-lembunya.. HAHAHAHA!!!

Apa yang aku harap Husam datang bawa slogan baru ke, amanat atau manifesto untuk pilihanraya akan datang ke, rupa-rupanya dia datang semata-mata nak hentam pasal isu Hard Rock Cafe. Inilah masalah Husam Musang ni, tak lepas SPM agaknya. Tapi lihat kecerdikan Husam Musang Berbulu Ayam ni, bila ada isu popular macam ni mula la dia akan canang satu dunia, kononya kunan gila nak buka HRC di Putrajaya berkonsepkan Islam. "Mana ada dalam dunia ni Hard Rock Cafe yang berkonsepkan Islam, dua elemen HRC iaitu arak dan hiburan" (MACAM BIASA PERGI Hard Rock jeee..) tau pulak dah tu apa yang kau nak spin lagi.

Soalan aku Husam ni jadi BODOH atau sengaja buat BODOH? Kunan sebagai Menteri perlu buat kenyataan yang neutral dan perlu juga menjaga sensitiviti pelabur asing. Jika kunan terlalu keras dengan mengeluarkan kenyataan MENOLAK HRC maka ia akan mendatangkan kesan kepada pelabur. Dah tentula mereka akan kata Malaysia RASIS! Walhal kita memang sedia maklum Islam adalah agama persekutuan. Kunan perli HRC buat nasyid, HRC boleh wujudkan ke? jawapannya sudah pasti la tak boleh. Jadi memang tidak akan ada HRC di Putrajaya. Macam mana nak jadi wakil rakyat kalau Bahasa Malaysia pun tak lepas. Alahaiii Husam Musang, patutla kau tak dilantik EXCO Negeri, sebab BODOH sangat bahasa Malaysia pun tak 'pass'.

Mula-mula bagi ceramah dah buat fitnah, sedih aku tengok lembu-lembu yang terpaksa makan TAIK. HAHAHAHA.. Logik Husam tewas di Putrajaya cukup mudah, katanya UMNO Putrajaya menculik pengundi dari parlimen Batu, Seputeh dan Bukit Bintang, kemudian mereka semua didaftarkan sebagai pengundi Putrajaya. Apa ke bengap la Husam Musang ni, kau ingat BANGNON ke main culik-culik macam BANGLA 40 RIBU!! Sudahlah isu yang disebut pun isu yang lapuk dan yang KUNAN dah lama perjuangkan. Kalau orang Putrajaya KAMI tahu la apa masalah Putrajaya. Kau datang bercakap tunjuk hebat semua orang boleh jadi calon.
1. Masalah parking : Alahai Musang Berjanggut, isu parking ni aku cabar kau bagi jalan penyelesaian, bukan berkokok macam AYAM. Kalau Husam nak tau, wakil penduduk, persatuan, NGO dan Gerakan di Putrajaya setiap masa mencari jalan menyelesaikan masalah ni dan berbincang dengan Perbadanan. Husam bukan duduk Putrajaya apa yang dia tau? sebab Kunan la sekarang banyak kawasan lapang di Presint 9 terutamanya sudah diratakan dan dijadikan parking kereta. [FAILED]

2. Fitnah Hard Rock Cafe : [SPIN YANG FAILED]

3. 'Public Transport' : Apa yang Husam nak buat? Kalau Husam nak tau, setiap bulan Kunan yang juga Menteri Wilayah Persekutuan berbincang dengan Perbadanan mengatasi masalah Bas di Putrajaya. Ni salah satu link boleh klik SINI [FAILED]

4. Husam cakap Kunan naik toncang dengan naikkan harga tanah sehingga 300%. Woiiiii Husam Musang! Apa kau merepek ni BODOH! Malas cakap banyak, kau bagi bukti la! [FAILED]

5. Husam cakap dia nak bukak Sekolah Agama. ALAMAK! Orang Putrajaya semua tau di Putrajaya ada dua buah sekolah agama di Presint 9 & Presint 11. (lembu-lembunya di bawah mengangguk tanda setuju) HAHAHA!! [FAILED]
Kesudahannya Husam Musang jemput semua wartawan dan media yang kononya buat program sembang santai tetapi hanyalah seperti seorang pengembala lembu yang datang membawa lembu-lembu ternakannya dan bercakap untuk mendapat publisiti murahan. Apahal Husam, kau dah tak boleh cari makan ke dekat Kelantan? Orang Kelantan sendiri pun TOLAK kau la Husam. Kerajaan negeri Kelantan sendiri tak lantik kamu jadi EXCO, sebab apa? Sebab MENFITNAH dan SALAH GUNA KUASA! Kambing woiiii kambing mana??? Mana projek DINAR EMAS??? HEHEHE....

Akhirnya Husam Musang berjaya menaikkan nama nya semula selepas sudah lama menyepi, tetapi sayangnya Husam Musang Berbulu Ayam belum cukup mampu menawan warga Putrajaya. Warga Putrajaya bijak memilih pemimpin. Kami menolak sebarang cubaan orang LUAR yang hanya tahu menabur FITNAH, JANJI MANIS dan Memecah belahkan warga Putrajaya.

WARGA PUTRAJAYA TOLAK ORANG LUAR! sumber

Isu Terkini

get this widget here