Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 28 September 2012

Mengapa Nurul Izzah Kecewa Dengan Anwar

Sungguh tidak dapat difahami Megnapa Nurul Izzah kecewa degan Anwar ketika mereka telah berjaya! Sepatutnya mereka meraikan dengan kenduri kesyukuran. Bukan Nurul Izzah dan Anwar telah mendidik mahasiswa supaya menghindari Pakatan Rakyat.

Inil telah Anwar dan Izzah buktikan melalui siri keganasan yang berlaku dalam siri demo Bersih dan banyak lagi demo-demo yang lain. Melalui teknik praktikal demolah membuat mahsiswa sedar mana baik dan buruknya antara Perosak Pakatan Rakyat dan Pembina Barisan Nasional. Alhamdulillah inilah kejayaan terbesar memberi gambaran kepada rakyat yang bahayanya mereka jika di beri peluang mengtabir negara. 


Apatah bukti penglibatan kuasa asing terbukti dari pengakuan Ambiga bersama Pengarah Kua Kia Soong. dengan kata-kata keramat yang menyebabkan rakyat terfikirkan semula rancangan jahat mereka.
Berkenaan Soros, Kua berkata jutawan itu mempunyai hak untuk menyalurkan wang kepada sesiapa yang difikirkannya sesuai.

'Soros menggunakan wang sendiri'
"Apa yang tidak kena dengan George Soros? Apa sahaja Soros buat bukan urusan kami. "Dia tidak menggunakan wang rakyat AS atau Hungary. Dia menggunakan cara tersendiri ... "Tambah Kua . sumber Suara Sarawak (rujuk sini)


Dari panduan melalui sejarah pengkhianatan Anwar Ibrahim telah memberi impian buat generasi baru bangkit dan hasilnya Pro Aspirasi membuktikan dengan kemenangan generasi baru di luar. Jadi Mengapa Nurul Izzah Kecewa Dengan Anwar sepatutnya bergembiralah kerana rakyat makin sedar.

  • UUM – Pro Aspirasi menang
  • UMP – Pro Aspirasi menang
  • UTM – Pro Aspirasi menang
  • UMS – Pro Aspirasi menang
  • UPNM – Pro Aspirasi menang
  • UTHM – Pro Aspirasi menang
  • UniMAS – pro aspirasi menang
  • UMT – Pro Aspirasi menang
  • UM – Pro Aspirasi menang (technically)
  • UIAM – Pro Aspirasi menang (technically)
Inikah yang menyebabkan Mengapa Nurul Izzah Kecewa Dengan Anwar ohh! tidak sepatutnya bergitu. Jangan Pecah Palak Mikir ok!!

Yang paling penting wajah penyagak bangsa di bawah telah tersingkir dari memenuhi kepercayaan  dan keyakinan membantu masyarakat melainkan hanyalah perosak anak-anak generasi baru. Nasib baik orang tak buang negeri kerana kesian dengan budak tidak cukup sifat. Ambik kau baru tahu Pecah Palak Mikir kau!!!

Biar Betul ! Khalid Ibrahim Puasa 4 Tahun Demi Anwar

Biar Betul ! Khalid Ibrahim Puasa 4 Tahun Demi Anwar PecahPalakMikir kalau betul-betul berlaku semata-mata demi Anwar Ibrahim. Macam dua beradik la pulak berbin yang samakan!

Benarkah Khalid Ibrahim Puasa 4 Tahun, Guna Gaji Beli Bas Mewah PKR

Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim dinasihatkan supaya mengambil cuti daripada jawatan tersebut sekiranya didapati wujudnya penyelewengan dalam soal pembelian atau penyewaan Bas Mewah PKR.


Hari ini, beberapa Badan Bukan Kerajaan (NGO) membuat laporan polis bagi menyiasat sekiranya wujud unsur-unsur penyelewengan yang dilakukan oleh kerajaan negeri terbabit.

Presiden Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin ketika ditemui memberitahu wujudnya kekeliruan di kalangan rakyat susulan tindakan PKR menyewa sebuah Bas Mewah yang didaftarkan atas nama pemimpin tertinggi negeri Selangor.

“Pada hari ini, GAPS bersama beberapa NGO lain buat laporan polis kerana kita mengsyaki adanya penyelewangan dalam soal pemilikan, pembelian dan penyewaan Bas Mewah PKR yang dimiliki oleh Khalid.

“Sebelum ini beliau sendiri telah mengaku bahaw bas itu adalah milik beliau… beliau sendiri juga telah mengaku bahawa bas itu telah disewakan kapada PKR untuk tujuan pilihanraya.


“Cuma rakyat ingin bertanya mengenai bas mewah itu yang berharga RM 900,000….rakyat ingin bertanya dari mana MB dapat duit untuk beli bas?,” soalnya.

Beliau menambah, difahamkan gaji Khalid sebagai Menteri Besar Selangor adalah kira-kira RM20,000 sebulan.

Justeru, sekiranya beliau membeli bas berkenaan menggunakan wang gaji yang diterima setiap bulan maka Khalid telah mengikat perut atau berpuasa selama empat tahun bagi mengumpulkan dana RM900,000 itu.

“Kalau alasan Khalid kononnya dia beli Bas Mewah itu berdasarkan pinjaman bank tetapi pemeriksaan kita telah dapati bahawa beliau telah disenaraihitamkan oleh institusi kewangan.

“Beliau (Khalid) mempunyai pinjaman sebanyak RM60 juta di Bank Islam dan disaman di mahkamah.

“Jadi, saya tak fikir ada mana-mana institusi kewangan yang sanggup untuk meminjamkan RM900,000 kepada Khalid semata-mata untuk pembelian bas,” katanya pada sidang media selepas membuat laporan tersebut di Balai Polis Seksyen 6, Shah Alam petang tadi.

Sehubungan itu katanya, laporan polis tersebut dibuat bagi merungkai perkara sebenar iaitu sama ada wujudnya penyelewengan wang rakyat Selangor dalam pembelian Bas Mewah itu atau tidak.

Malah Hamidzum menambah, jalan terbaik yang harus Khalid lakukan adalah dengan menerangkan kepada rakyat perkara sebenar tentang dari mana datangnya sumber-sumber kewangan hingga membolehkan beliau membeli bas dengan kos yang sebegitu tinggi.

“Kita tidak mahu Khalid gunakan wang rakyat Selangor bagi tujuan kepentingan politik parti.

“Jadi melalui laporan ini, sekiranya didapati sememangnya wujud unsur-unsur penyelewengan dalam urusan pembelian bas tersebut maka kita nasihatkan Khalid supaya bercuti sekurang-kurangnya sepanjang kes disiasat dalam tempoh 3 atau 4 bulan,” katanya.

Empat buah pertubuhan telah terlibat dalam laporan polis tersebut dan kumpulan yang sama akan membuat laporan ke Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) minggu hadapan.

PecahPalakMikir
Biar Betul ! Khalid Ibrahim Puasa 4 Tahun Demi Anwar PecahPalakMikir kalau betul-betul berlaku semata-mata demi Anwar Ibrahim. Macam dua beradik la pulak berbin yang samakan! Jadi tidak hairanlah kesetiannya melampau-lampau jauhnya. Ish! Ish! Macam tidak percaya Biar Betul ! Khalid Ibrahim Puasa 4 Tahun Demi Anwar PecahPalakMikir kalau betul-betul berlaku semata-mata demi Anwar Ibrahim. Macam dua beradik la pulak berbin yang samakan!

Thursday, 27 September 2012

Terdapat Kesalahan Dalam Al-Quran ? Dr - Zakir Naik


Kantoi ! Tun Mahathir Hina Rasulullah SAW

Kecoh di Alam Maya dengan sebaran Tun Mahathir menghina Rasulullah SAW.  habis semua blog pecacai Pakatan Haram pakat-pakat memaki hamun Tun Dr Mahathir dengan segala ayat keji termasuk ada facebooker memaki "Babi"

Tetapi mereka semuanya adalah manusia paling bodoh dalam dunia, betul-betul jenis berlajar sahaja sekolah bertingkat tetapi peragai bodoh yang bertingkat-tingkat juga tahapnya. Aku inggat hendak bijak. Memang bodoh. Tahu kenapa? Mari kita singkapkan keratan akkbar Utusan Malaysia pada 11 Mei 2000. Dimana ada keratan akhbar bagi teks ucapan Tun Dr Mahathir di Perhimpunan UMNO 2000.Sumber posting atas
Tetapi itu adalah ayat yang mereka cuba putar belitkan tertapi mari kita baca ucapan penuh Tun Dr Mahathir
Yang jelas ialah kejayaan Dasar Ekonomi Baru yang membawa penduduk Melayu dari kampung ke bandar dan menjadikan mereka orang yang lebih berada, yang tidak lagi 'kais pagi makan pagi' tetapi mampu berbelanja lebih daripada keperluan hidup, sudah membentuk budaya baru bagi orang Melayu. 
Ada orang yang mengesyorkan supaya Melayu ini bersikap kurang ajar sedikit. Syor ini mendapat sambutan. Apa perlunya kurang ajar sedikit? Lebih baik kurang ajar sahajalah.
Dari sini Tun telah memberi gambaran kepada rakyat sikap PAS dan PKR yang selalu menghasut rakyat menjadi kurang ajar kepada kerajaan. Faham tak pecacai-pecacai semua sebelum kita teruskan baris ayat lain.
Dengan itu maka berkembanglah pendapat bahawa tidak perlu ada perasaan terhutang budi sampai mati. Jangan ada langsung perasaan terhutang budi. Jangan berterima kasih kepada orang yang menolong kita. Memaki mereka dan memburuk-burukkan mereka tidak salah. Hanya yang diperlukan ialah bersyukur kepada Tuhan.
Kemudian Tun mengceritakan dengan ajaran sesat cukup hanya sekadar pandai berterima kasih kepada Allah sahaja. Bermakna Pakatan haram menghalalkan rakyat memaki hamun kepada orang berjasa kepada kerajaan. Jadi disini jelas menunjukan Tun mengceritakan situasi sebenar masyarakat kita yang tidak penah ada perasaan bersyukur dan berterima kasih kepada orang yang berbudi untuk mereka.
Nikmat dan rezeki yang kita dapati bukan daripada orang yang menyampaikannya. Jika tidak orang itu, orang lain yang akan menyampaikannya. Jadi kita juga tidak perlu berterima kasih kepada Nabi Muhammad s.a.w. Jika tidak Nabi Muhammad, orang lain akan diutuskan untuk menyampaikan agama Islam. Oleh itu tidak perlulah kita mengagung-agungkan Nabi Muhammad. Memadailah dengan bersyukur kepada Allah Subhanahu wa Ta'ala sahaja.
Dan inlah yang cuba diputar-belitkan Pakatan Haram yang kononnya Tun Dr Mahathir telah menghina Rasulullah, Wahal Tun hanya memberi perupamaan berdasar penjelasan yang di atas. Supaya pecacai dan blogger Pakatan Haram yang jenis tidak  berapa cerdik sangat, boleh faham dengan terliti. 

Apa yang di maksudkan berterima kasih kepada orang yang menyampaikan rezeki dari Allah. Seperti mana kita berterima kasih kepada Rasulullah yang menyampaikan ajarannya kepada umat manusia. Kalau Rasulullah kita wajib mengcintainya.

Tetapi pada Tun tidak pula meminta kita menghormati atau mengangkatnya menagalahkan Rasulullah SAW Walaupun ada pengikut Pakatan Haram mengangkat ketua menyamai Rasulullah. Tun harap cukuplah kita semaikan perasaan menghargai pemberian orang lain dengan senyuman keikhlasan bukan dengan caci maki hamun. Allah juga menuntut kita sedemikian bukan!

Kalau tidak tak berbunyi Tangan Di Atas Lebih Mulia Dari Yang Bawah. Sekarang yang dibawah hendak menunjukan mereka lebih mulia dari yang diatas! Malah mereka berhak menghina atau mencaci yang di atas.  Baca teks seterusnya dari Tun dan insaflah wahai pecacai yang BM tahap cap ayam, buta-buta kau orang makan dosa fitnahkan Tun Dr Mahathir.
Demikianlah antara budaya sesetengah Melayu bandar sekarang. Dan budaya ini diburukkan lagi oleh orang politik yang berkepentingan. Jangan berterima kasih kata orang-orang ini. Jika kami berkuasa kami juga akan memberikan yang sama kepada kamu dan mungkin lebih daripada itu. Oleh itu tolak sahaja orang yang telah berbudi kepada kamu. Sebaliknya gigit tangan mereka.
Gunakanlah apa sahaja untuk menimbulkan kebencian kepada orang yang berbudi kepada kita. Surat layang, akhbar, Internet, semuanya boleh digunakan. Labelkan orang yang dimusuhi dengan gelaran yang buruk kerana dengan cara ini akan meningkatkan lagi kebencian kepada orang tertentu. Mahazalim, Mahafiraun. Sukakah kita kepada orang yang zalim, firaun? Tentu tidak. Oleh itu benci sahajalah orangyang berlabel zalim dan firaun. Tidak ada perasaan yang lebih memuaskan nafsu daripada membenci. Maka politik pembangunan pun diganti dengan politik benci. Bencilah ia dan undilah aku.
Sekarang pecacai termasuk blogger pakatan haram ada faham ke! Atau masih bodoh kepiang tahap kaldai upahan DAP je. Ini senarai blogger bodoh tidak boleh diajar buta-buta makan dosa Fitnah.

Kalau tidak puas hati rujuk disini ok. PecahPalakMikir layan manusia jenis bodoh yang tidak boleh diajar. Sumber rujukan Utusan Malaysia

Wednesday, 26 September 2012

Punca Guan Eng Mengidap Sindrom Gelabah Biawak

Ini kisah nasib orang-orang Melayu Pinang Pinang, yang memang dah lama naik angin dengan Lim Guan Eng. Apa taknya dari hari ke hari tak abis-abis dok cari pasal dengan orang melayu. Almaklum Ultra Kiasu adalah kasta paling tinggi dekat Pulau Pinang.

Ceritanya pada jumaat 21/9/2012 Lim Guan Eng terkena sindrom gelabah biawak! Apa taknya! yang digelabahnya ketika orang-orang PAS dan UMNO bersatu di  Masjid Jamek Sheikh Eusoff. Inlah Punca Guan Eng Mengidap Sindrom Gelabah Biawak

Malah semangat bersatu berterusan hingga 23/9/2012 di Padang Kota. Tempat yang paling panas dihati Lim Guan Eng. Apa taknya pantang Lim Guan Eng melihat melayu berniaga di kawasan Padang Kota tu!!

Berbalik kepada cerita!! Semangat bersatunya PAS dan UMNO kerana mereka adalah percinta Rasulullah SAW, mereka berhimpun demi membersih maruah Rasulullah SAW dari filem Innocence Of Muslims (rujuk sini)

Kena pulak perangai irihati Ngeh Khoo Ham yang memperlecehkan semangat orang islam mempertahankan maruah Rasulullah SAW. Bertambah kuat dan eratlah semangat rasa bersatu anatara PAS dan UMNO. Ini yang buat Lim Guan Eng naik angin gelabah biawak!!

Cerita bersatunya melayu bukan setakat itu! Tiba-tiba semalam meletup pulak bukti rakaman   Mansor tikam Lim Guan Eng dlm meeting tertutup PKR bila Mansor sebut perkataan SUPER ANGKUH, COCKY, ARROGANT.

Hahh!! Dulunya bukan punya baik mereka spin!! Tetapi kali ini tergamam bila rakaman tersiar setiap corong tv di Malaysia. Hah apa lagi! Lagi-lagilah meletup tahap berapi gelabah biawak Guan Eng. Patutlah puak-puak Pakatan Haram takut sangat dengan TV kerana berita keburukan mereka cepat tersebar! Inlah satu lagi Punca Guan Eng Mengidap Sindrom Gelabah Biawak

Inilah yang membuatkan LIm Guan Eng tidak cukup tanah untuk cuba elak dari di temuramah wartawan. 

Kalau bab wartawan mungkin hal remeh sangat buat Lim Guan Eng, tetapi ada soal lain lagi yang lebih menyakitkan ulu hati Guan Eng! Situasi sekarang Pakatan Rakyat bakal menentukan pembahagian 40 kerusi yg di pertanding dalam PRU13. Yang menjadi pertelingkahan DAP ingin bertanding 19 kerusi di kawasan majoriti cina.

Pembahagian kerusi ini sebenarnya tidaklah memuaskan hati PAS dan PKR sebab itu timbul cerita SUPER ANGKUH, COCKY, ARROGANT. apatah sekarang situasi semakin diburukkan dengan akar umbi pun dah naik meluat dengan Lim Guan Eng. Bab in Guan Eng cukup takut!

Kalau 19 kerusi kawasan cina dimiliki DAP manakala bakinya diserah kepada PAS dan PKR. Cuba anda fikirkan semuala bagaimana bezanya Guan Eng melayan melayu, india dan cina. 

Bangsa cinalah yang paling dimanjakan Guan Eng. Manakala bangsa lain Guan Eng selalu buat taik. Jadi bayangkan situasi ramai orang melayu dan india sedang marah dengan Guan Eng. 

Adakah menguntungkan PAS dan PKR yang bertanding dikawasan tengah panas berapi menahan marah kepada Lim Guan Eng. Sambil itu bayangkan bagaimana BN sedang bekerja keras mengambil hati rakyat melayu. 

Ok!! Jika inggin membentuk kerajaan Pulau Pinang, parti mestilah mempunyai 21 untuk mejoriti mudah. Dan bayangkanlah kalau DAP menang mudah 19 kerusi manakala 3 lagi datang dari PAS dan PKR. Alamat seumur hiduplah PAS dan PKR menjadi kaldai tua. 

Sementara itu DAP mempunyai satu perancangan lain menyerapkan calon melayu  Rachmad Ishack sebagai calon DAP sekarang ini DAP simpan baik punya kat dalam Kongres Melayu Pulau Pinang. Dan agaknya dimanakah Guan Eng hendak letak calon ini. Tak akanlah Guan Eng nak pilih kawasan china kot, bagus pilih salah satu kawasan melayu. Kalau kawasan melayu Teluk Bahang yang menjadi tradisi kawasan PAS bertanding mungkin jadi rebutan kot. Agak-agaknya siapa jadi mangsanya kalau kita fikirkan siapa The King!

Sekarang siapa menjadi mangsa atau sememangnya semua PAS dan PKR ini jenis penakut piang!! Harap dekat luar berkobar-kobar bunyinya tetapi depan Guan Eng terkencing terkincit. Bayangkan sedangkan Anwar pun penakut dengan Ketuanan DAP. Apatah setakat PAS dan PKR kat bawah, lagi-lagi terkencing! Sumber Persatuan Mukabuku Pulau Pinang


Bukti-bukti PAS Kelantan Semakin Nazak ! Kasihan !!

Sudah terang lagi bersuluh. Jangka hayat Pas untuk memerintah Kelantan semakin pendek. Ini bukan auta tetapi fakta. Dua kajian yang menjelaskan fakta ini.

Dua fakta ini pula disokong oleh rasa serabut rakyat selama 22 tahun. Jalan raya, bekalan air, perumahan, tanah di ulu Kelantan, peluang ekonomi dan pengganguran – masalah yang tidak pernah selesai atau cuba diselesaikan.

Hari ini, akhbar yang katanya tidak berpihak tetapi sering meletakkan muka Nik Abdul Aziz Nik Mat di muka hadapan, Sinar Harian mendedahkan kajian yang dibuat oleh Pusat Kajian Demokrasi dan
Pilihan Raya Universiti Malaya (Umcedel) bahawa peluang BN untuk mengambil alih Kelantan semakin cerah. (rujuk)

Keputusan kajian ini juga sekali gus mengesahkan hasil kajian yang dibuat oleh pusat badan bebas, Social Matrix Research (SOCMAT) yang menunjukkan populariti Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang semakin menurun. (rujuk)

Hasil kajian SOCMAT mendapati penerimaan rakyat Kelantan terhadap kepemimpinan Menteri Besar, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, menurun kepada 48.3 peratus, berbanding 76 peratus pada 2006 kerana beberapa faktor, termasuk penentangan rakyat di negeri itu terhadap kerjasama Pas dengan DAP.

Bagaimanapun, kajian oleh Social Matrix Research (SOCMAT) itu mendapati penerimaan rakyat Kelantan terhadap Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mustapa Mohamed melonjak kepada 31 peratus berbanding enam peratus pada 2006, manakala Timbalan Menteri Kewangan, Datuk Awang Adek Hussin meningkat kepada sembilan peratus.

Perkara ini juga disedari oleh pemimpin Pas tetapi semua itu tidak penting. Dasar perjuangan mereka juga tidak penting. Paling utama sekarang ialah menjadi calon pada pilihan raya.

Maka disebabkan itu kedengaran di mana saja di negeri ini Pas menghadapi masalah calon. Semuanya berkecamuk.

Di Kota Bharu, kaki politik di kedai kopi sering berbicara tentang siapa bakal calon Parlimen, sekejap Datuk Takiyuddin Hassan, sekejap Datuk Husam Musa dan sekejap, orang luar Datuk Zaid Ibrahim.

Di Bachok sepertimana dilaporkan oleh portal ini, berlaku pertembungan sengit untuk menggantikan tempat bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharuddin Mat Isa.

Di Tumpat lagi parah, katanya, Exco Pertanian, Industri Desa dan Bioteknologi, Che Abdullah Mat Nawi yang mempunyai isteri lebih dari seorang bakal di gugurkan di Wakaf Bharu.

Di Pasir Puteh, kawasan ini amat agresif. Ingat kembali bagaimana pejabat Yang Dipertua Pas kawasan tersebut, Dr. Nik Mazian dibakar selepas beliau berjaya mempetahankan jawatannya dengan menewaskan Ahli Parlimen Pasir Puteh, Ahmad Husin.

Bukan itu, sahaja penyandang dua kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) di kawasan terbabit juga menghadapi masalah personaliti yang amat serius. Seorang ditangkap berkhalwat di atas kereta api dan seorang lagi dikatakan mengabaikan isteri keduanya sehingga dibawa ke peringkat Mahkamah Syariah.

Di Ketereh, ingatkah kepada seorang wanita Kemboja cantik yang menghiasi muka depan akhbar selepas bercerai dengan Ahli Dewan Undangan Negeri Melor.

Malah dikatakan ada ADUN yang terpaksa membayar cukai pendapatan hampir RM1 juta. Kalau cukai sebanyak itu, apakah kita terfikir jumlah pendapatannya.

Di Pasir Mas, khabarnya mereka ketandusan calon yang sesuai untuk berhadapan dengan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia, Datuk Ibrahim Ali.

Pas juga terpaksa bekerja keras kerana allahyarham bekas ADUN Tendong, Dr. Mohamad Mohd. Daud tidak buat kerja sehingga berlaku krisis dengan penghulu.

Di Rantau Panjang, sepertimana yang didedahkan oleh penulis blog tersohor, Sayuti anak lelaki Omar, berlaku perbalahan yang serius di antara ADUN Bukit Tuku, Abdul Fatah Haron dengan Ahli Parlimen Rantau Panjang, Siti Zailah

Di Kuala Krai, individu yang bertanggungjawab menguruskan kambing Jamnapari, Zulkifli Yaakob sedang melobi untuk menjadi calon Parlimen. Pada masa yang sama, Pas kawasan ini juga sedang berusaha untuk mendapatkan semula kerusi Dewan Undangan Negeri Guchil yang kini disandang oleh wakil PKR.

Di Jeli dan Gua Musang, biar siapa pun yang menjadi calon termasuk seorang juru ukur bertauliah yang pernah menghadapi masalah mental dan memiliki wang berkoyan-koyan sekali pun Pas tidak akan dapat menembusinya.

Semua yang dinyatakan ini adalah perkara yang menjadi topik perbualan setiap hari. Pas diserang sindrom kuasa dan kekayaan. Mereka sudah lupa kekuasaan dan kekayaan tidak boleh berkawan baik. Jika kedua-duanya bermesra, musibah besar akan melanda.

Rakyat di mana-mana pun mengetahui masalah ini. Itu belum dicerita lagi pertembungan sesama Exco yang berpecah belah. Tok Guru Nik Aziz sudah tidak mampu lagi untuk mengawal pengejar kuasa dan harta.

Maka disebabkan itu satu perubahan besar bakal berlaku di negeri ini. Rakyat sudah muak dan jelak. Mereka sudah mahu keluar dari kepompong yang amat merimaskan ini.

Mungkin Sayuti anak lelaki Omar akan cuba bermati-matian menggunakan kemahiran memberi gelaran buruk kepada saudara sesama Islam akan menafikan hakikat ini.

Tetapi ketahuilah bangkai gajah tidak akan mampu ditutup, baunya akan tetap menyinggah ke setiap hidung manusia termasuk pada hidung belang Sayuti anak lelaki Omar dan Husam anak lelaki Musa.

Masa untuk berubah ke arah yang lebih sempurna. Oleh SENAWI MUSA Sumber

Guan Eng Telah Mencabar Kewibawaan PAS dan Nik Aziz Ada Berani Lawan

Hah apa lagi Nik Aziz dan segala bala tentera kaldai PAS berdiam diri? Adakah semua telah lari bersembunyi dalam selemut ketika Guan Eng Telah Mencabar Kewibawaan PAS dan Nik Aziz Ada Berani Lawan

Sekarang Guan Eng bukan sahaja mempertikaikan hudud yang diperjuangkan Nasharudin malah Guan Eng Telah Mencabar Kewibawaan PAS dan Nik Aziz Ada Berani Lawan 

Wahal sebelum ini bukan main kecoh terjerit-jerit, terlolong-lolong dalam siri ceramah PAS, malah bukan main lagi pecacai bersengkang mata buat posting di facebook tentang perjuangan Hudud. Tetapi bila Guan Eng bersuara menolak hudud, kenapa semua diam tidak berani lawan. Alah puak-puak ini setakat berani menjadi pengkhianat kepada pepecahan ummah pandai!! Tetapi kalau menegakkan dengan apa mereka janjikan, langsung tidak menjadi!

DAP menyatakan isu hudud yang diperjuangkan oleh bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa tidak konsisten sebelum dan selepas beliau tidak lagi memegang jawatan itu. 
Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng berkata ketika Nasharudin menjadi Timbalan Presiden Pas, beliau akur dengan pendirian DAP yang tidak memasukkan hudud dalam dasar Pakatan Rakyat (PR).
Sekarang rakyat kena faham akan bukti yang paparkan, jelas menunjukan PAS hanya bermain wayang dalam perlaksanan hudud.

Menurutnya, pendirian bekas Timbalan Presiden Pas itu yang memperjuangkan hudud timbul selepas beliau tidak lagi memegang jawatan itu.
"Kita rasa pelik sedikit, sebelum ini semasa beliau jadi Timbalan Presiden Pas, beliau tidak ada masalah dengan pendirian DAP.
"Tapi bila beliau sudah tidak lagi pegang jawatan itu, beliau mula gesa kita untuk terima hudud dan mengapa sekarang ada pula masalah dengan pendirian kita mengenai hudud, dan kita kena bersikap konsisten," katanya kepada pemberita di lobi parlimen hari ini.
Semalam, DAP dikatakan sebulat suara menolak hudud.
Jadi dimana suara PAS sekarang? Dimana suara Nik Aziz dan dimana suara Haji Hadi? Kenapa berdiam diri apabila sekarang bukan sahaja Karpal Singh bersuara malah Lim Guan Eng juga menyatakan pendapat yang sama menolak hudud.
Guan Eng menegaskan hukum hudud bukan dasar pakatan pembangkang.
"Dalam pakatan pembangkang, mana-mana parti boleh mempunyai pandangan yang berbeza tetapi hudud tidak berbangkit langsung sebagai dasar kita dan perkara itu jelas.
"Namun, kerjasama ini berdasarkan platform sama yang telah digariskan dengan jelas sekali," katanya.
Justeru Nasharudin menggesa DAP supaya memohon maaf diatas kenyataan yang dikeluarkan oleh parti itu. Sumber

Sekarang sudah semakin jelas, perjuangan PAS menegak hudud hanyalah satu penipuan yang amat besar kerana mereka hanya sekadar bercakap-cakap tin kosong tampa mendesak Pakatan Rakyat menerima perjuangan mereka. Tampa suara sokongan Pakatan Rakyat selagi itulah menegak hudud hanyalah main kotor PAS.

Lagipun PAS hanya berani menyerang UMNO termasuk Tun Dr Mahathir tetapi takut dengan ketuanan DAP. Ketuanan DAP adalah segala-galanya dalam Pakatan Rakyat. 

Pratonton Anwar Pertikaikan Hudud Kenapa Nik Aziz Bersahaja

Inilah persoalan yang timbul dari Pratonton Anwar Pertikaikan Hudud Kenapa Nik Aziz Bersahaja. Kenapa isu sebergini Nik Aziz tidak penah mempertikaikannya. 

Adakah kerana Anwar seorang yang dianggap Anugerah Tuhan oleh isterinya Wan Azizah, menyebabkan pengecualian dalam pertikaian dari Pratonton Anwar Pertikaikan Hudud Kenapa Nik Aziz Bersahaja


Seperkara lagi adakah PAS sanggup dengan secara sahih, menggugurkan idealisme Negara Islam dan Hukum Hudud demi memenuhi kehendak DAP dan PKR? Bukankah itu seperti seekor kaldai belaan Pakatan Haram.

 Inilah yang persoalan yang disembunyikan di dalam PAS. Inilah realiti yang sedang berlaku di dalam PAS hanya sekadar terlaung-laung kecoh dalam Facebook dan pentas ceramah sahaja. tetapi setelah menang mana-mana PRU terus terdiam terhenti walaupun PAS telah memegang Kelantan lebih 22 tahun.   

PAS tidak penah ikhlas dalam memematabatkan hukum Hudud kerana mereka telah mewartakan dalam undang negeri Kelantan tetapi gagal melaksanakannya. Kerana desakan rakyat atas pembuktian dalam pelaksaan Hudud di Kelantan Nik Aziz terdiam dan merasakan Pas Kelantan mula terjerat dengan tindak tanduk sendiri untuk melaksanakan hukum hudud. Dr Mahathir sudah memberi lampu hijau, malah bersedia mengambil hudud Pas untuk dilaksanakan di Malaysia jika ia berjaya membanteras kegiatan jenayah dan menepati 100 peratus syariah Allah. sambung disini

Kebodohan Pecacai Pergunakan Sumber Marina Serang UMNO

Semalam saya berdebat menggunakan "Facebook" sebenar saya tentang isu "UMNO dan Tun Mahathir Kantoi Lagi daa" Dalam isu yang ditimbulkan pecacai memanglah amat remeh dan mempamerkan kebodohan diri sendiri. Antara petikan keratan dari gambar yang dimuat naikkan di Fb..

Spekulator mata wang, George Soros bukan sahaja membiayai kumpulan pro-demokrasi di Malaysia, tetapi juga telah membiayai aktiviti-aktiviti Majlis AIDS Malaysia (MAC) yang pernah diketuai oleh anak perempuan pengkritik utamanya di Malaysia, Marina Mahathir.

Kalaulah kita mengikut dari ayat yang ditulis telah terpampang perbezaan antara dana-dana dari pertubuhan yang berdaftar samada dalam dan luar negara, memanglah amat berbeza dengan dana haram untuk pertubuhan yang tidak berdaftar. Itupun pecacai masih sengaja memperbodohkan diri kerana tidak faham dengan perbezaan yang mereka bawakan. Itulah Kebodohan Pecacai Pergunakan Sumber Marina Serang UMNO

Dari isu yang didebatkan, nampak sangat pecacai sedang bermain ayat menyakinkan rakyat untuk menerima apa yang dilakukan oleh Suaram,  biarpun mengambilkan dana dari kuasa luar adalah tidak salah.

Sebenarnya mereka cuba sembunyikan satu hakikat kebenaran. Padahal Suaram menerima dana dari Soros biarpun ini diakui oleh Pengarah Kua Kia Soong. Menurutnya
Berkenaan Soros, Kua berkata jutawan itu mempunyai hak untuk menyalurkan wang kepada sesiapa yang difikirkannya sesuai.
'Soros menggunakan wang sendiri'
"Apa yang tidak kena dengan George Soros? Apa sahaja Soros buat bukan urusan kami. "Dia tidak menggunakan wang rakyat AS atau Hungary. Dia menggunakan cara tersendiri ... "Tambah Kua . sumber Suara Sarawak (rujuk sini)
Jika rakyat yang matang akal fikirannya, dia akan mampu menilai apa aktiviti-aktiviti yang sedang dilakukan oleh Suaram. Jangan turut serta dengan Kebodohan Pecacai Pergunakan Sumber Marina Serang UMNO...... 

Fahamilah.. Suaram sebagai perkakas kempen Anwar Ibrahim untuk calon Perdana Menteri sambil meneruskan gerakan menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dengan berselindung disebalik isu hak bersuara dan kebebasan berhimpun iaitu siri Bersih, yang juga mendapat sumbangan dana asing.

Termasuk gerakan mengcipta satu persepsi diminda rakyat, dengan mitos Datuk Seri Najib ada skandal dalam pembelian Scorpene dan pembunuhan Antaltuya. Walaupun isu ini masih tergantung tampa bukti tetapi mereka tidak putus asa bangkitkan terutama di alam maya. Termasuk sepina entah berapa tahun lagi boleh sampai ke Malaysia. Macamlah Perancis itu di planet lain sampai susah sangat hendak pos kertas sepina Najib.

Dari matalamat Suaram sebagai ejen pelaksana agenda Anwar Ibrahim dan kaitan sumbangan dana dari kuasa asing (rujuk sini). Tidakkah rakyat dapat membuat gambaran atau penilaian yang waras untuk menimbulkan satu pertanyaan apa tujuan Soros beria-ia menyumbangkan dana. Sebelum itu mari kita fahami fakta dibawah dahulu.
National Endowment for Democracy (NED) yang dipimpin tokoh Yahudi, Carl Gershman menyalurkan dana hampir RM20 juta ke negara ini antara 2005 hingga 2011.
Sikap 'pemurah' pertubuhan yang turut dikaitkan dengan penyangak mata wang, George Soros itu dibuat menerusi pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) sama ada yang berdaftar atau tidak serta agensi-agensi lain. 
Menurut sumber, antara penerima terbesar dana daripada NED itu adalah National Democracy Institute for International Affairs (NDI) berjumlah kira-kira RM4.6 juta iaitu 23 peratus daripada keseluruhan dana yang disalurkan. 
NDI adalah pertubuhan yang turut menyalurkan 'sejumlah kecil sumbangan' kepada Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) seperti yang diakui sendiri Pengerusinya, Datuk S. Ambiga dan dilaporkan secara meluas portal-portal berita sebelum ini. (sambung seterusnya)
Ini bukan sekadar andaian persepsi yang suka-suka dibuat, tetapi berdasarkan fakta dan akuan membabitkan Ambiga dan Pengarah Suaram Kua Kia Soong

Oleh kerana ada akuan maka para jentera pecacai Pakatan Haram cuba putar cerita dengan memberi gambaran kepada rakyat yang dana itu adalah halal dan sah. Kerana ia sama dengan mana-mana dana pertubuhan berdaftar yang masuk negara ini seperti dana kempen AIDS. 

Bukankah AIDS merupakan kempen dijalankan sedunia dibawah pemantauan bangsa-bangsa bersatu. Ini Agenda Bangsa-bangsa Bersatu berbeza sangat dengan Agenda Suaram menjadi Agenda Anwar dari Agenda Soros yang terselindung.

Bolehkah rakyat beranggapan dana bermatalamat pertukaran rejim wajar dihalalkan! dan adakah rakyat berfikir yang dana seperti ini tidak akan memberi apa-apa kesan negatif kepada negara

Mari kita fikirkan adakah pertubuhan ini berhasrat memberi dana sekadar suka-suka menderma untuk kempen pertukaran rejim menggantikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri. Tidak adakah sebarang harapan imbal balas? jika kempen ini berjaya menjadikan Anwar sebagai PM? 

Mustahil sedangkan apa yang kita nampak dan sedang berlaku di negara Arab, hasil dana seperti ini telah memberi kekayaan kepada penyumbang dana, setelah berjaya dengan kempen pertukaran rejim. Malah sehingga sekarang pergolakkan perperangan saudara di negara Arab belum reda. 

Pada  masa yang sama apa yang terjadi dengan emas hitam di negara itu? Siapa yang memiliki semua hasil emas hitam dalam ketika peperangan saudara sedang rancak bergegar dibasahi darah anak jati bumi arab.

Di Malaysia ada sumber dua sumber minyak yang bernilai dan menguasai pasaran dunia. Adakah itu tarikan utama? Atau mungkin kita boleh memandang semula bagaimana sumber utiliti asas di Indonisia boleh bertukar syer kepada kuasa asing dalam krisis 1997.

Jika semua ini difikirkan. Wajarkah kita telan bulat-bulat demi manusia yang pandai berpidato tetapi tidak mempunyai kemahiran dalam pentabiran. Adakah anda kenal siapa Anwar Ibrahim? Ikuti hujah A Kadir Jasin
Di kalangan pemuka kanan PR, Anwar adalah yang paling berpengalaman dalam pemerintahan hasil 16 tahun menjadi putera mahkota Umno dan anak didik (Tun) Dr Mahathir Mohamad.

Tetapi Anwar bukanlah seorang yang “detail” atau menyeluruh kepakarannya. Kepandaian beliau adalah berpidato dan menggunakan orang lain bagi membuat kerja atau menjadi “fall guys” kalau berlaku kepincangan.

Walaupun beliau pernah menjadi Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan, pengetahuannya dalam bidang ekonomi tidaklah mengagumkan.

Sekalipun beliau kini menguar-uarkan dasar popular seperti pengurangan cukai, kereta murah dan pendidikan percuma, dasar beliau ketika krisis kewangan 1997/98 berlainan sekali.

Beliau mirip melaksanakan penyelesaian ala Tabung Mata Wang Antarabangsa (IMF), yang antara lain menaikkan cukai, mengurangkan perbelanjaan awam dan mengimbangi belanjawan. Beliau sangat akrab dengan Pengarah Urusan IMF ketika itu, Michel Camdessus, dan meyakini penyelesaian ikat perut IMF.

Adalah sukar memahami bagaimana Anwar boleh mencapai belanjawan seimbang yang dijanjikan jikalau pada masa yang sama beliau berikrar mengurangkan cukai pemotoran dan memberikan kemudahan asas seperti air dan elektrik secara percuma kepada pengguna?

Sebagai ahli politik arus perdana, acuan Anwar adalah acuan Umno. Sampai hari ini pun beliau masih mempamerkan perwatakan Umno. Yang berbeza hanyalah lambang, cogan kata dan mantera. (baca lanjut untuk mengetahui lebih mendalam)
Persoalannya adakah berbaloi untuk kita mengorbankan kepentingan Agama Bangsa dan Negara semata-mata untuk manusia seperti Anwar Ibrahim? 

Jangan sampai kita Pecah Palak Mikir setelah semuanya tergadai dan merempat dibumi sendiri seperti yang berlaku di negara Arab ketika ini. Nampak tak!! Kebodohan Pecacai Pergunakan Sumber Marina Serang UMNO oleh itu. pesanan buat pecacai pakatan haram hentikanlah kempen memperbodohkan diri anda............ Jemput ke PecahPalakMikir FanPages
  

Tuesday, 25 September 2012

Pratonton Balaci Anwar Terpaksa Fitnah Pemuda UMNO Demi Ketuanan DAP

Sudah menjadi amalan yang dianggap mulia di dalam Pakatan Haram mengutamakan DAP melebihi segalanya. Sepatutnya demi membuktikan rasa cintakan Rasulullah SAW kita pupuk semangat bersatu demi membuktikan seluruh ummah bersatu demi Rasullullah SAW. Kerana itulah yang dituntutkan Rasulullah SAW.

Ini tidak berlaku dengan kehadiran belaci yang sengaja mencari jalan-jalan meruntuhkan ummah. Dalam situasi Ngeh menggangap umat islam membuang masa kerana berhimpun demi mempertahankan maruah Rasulullah SAW. Pecacai dan belaci Anwar Ibrahim dengaja mengamalkan budaya Pekak Buta Tuli untuk menyembunyikan kebiadapan Ngeh demi ketuanan DAP.

Sedikitpun mereka tidak terasa bertapa itu pencabulan kepada hak menghormati agama di Malaysia. malah sedikitpun mereka tidak kisah ucapan Ngeh yang mengguris perasaan umat islam. Inikah cara Pakatan Haram yang boleh dipercayai mengjaga kepentingan islam di negara ini. Nampaknya semuanya demi ketuanan DAP melebihi segala-galanya.

Hakikatnya ada cara yang lebih baik bersama-sama menguatkan perpaduan ummah melebihi segalanya. Fitnah sebergini semata-mata mengutamakan politik melebihi tuntitan Rasulullah SAW untuk melihat umatnya bersatu. Sebaliknya mereka menjadi ajen perosak ummah.  Adakah ini cara politik yang bakal kita amalkan hingga generasi bakal mendatang!

Anugerah Disisi Anwar Ibrahim Ramai Tidak Tahu

Aku paling suka dengan hujah kawan kita ini. Memang betul fenomena digambarkannya. Sebenarnya Anugerah Disisi Anwar Ibrahim Ramai Tidak Tahu. Hingga ramai sangat puak-puak menjadi ANTARA YANG BUTA dan PEKAK. 

Puak-puak ini biarlah taik melambung bertempek kedebab ke muka sendiripun dijilat serupa. Apa boleh boleh buatkan! Lagi Anwar auta lagi mereka suka, tak kisah setiap kali suka setiap kali kena tempias kencing ke muka. 

Ohh itulah rahmatnya bersama Anwar Ibrahim sampai ramai yang mengidap penyakit Antara Yang Buta dan Pekak.

Apa-apapun tahniah yang PLING kerana anda tahu membeza kaca dan intan. Jangan jadi pengikut membuta tuli beb! Nanti makan diri ooo!!
ANTARA YANG BUTA, PEKAK DAN 'PLINGSekarang ini semacam ada satu fenomena yang sedang melanda masyarakat di negara ini. Fenomena ini melibatkan satu golongan yang buta hati, pekak badak dan lemah daya berfikir.

Semuanya gara-gara sudah terlalu taksub dengan ikon pemimpin politik mereka, mereka se-akan buta bila diberi pelbagai bukti-bukti nyata mengenai rendahnya moral si polan itu, seolah memekak telinga untuk mendengar nasihat dan hujah pula. Namun, ada jua lahir satu kelompok besar yang sudahpun membuka mata seluas-luasnya, mengorek telinga sedalam-dalamnya dan kembali sedar....

PD amat berharap agar golongan yang sudah sedar ini agar pulanglah ke fitrah. Kembalilah kita bersatu padu untuk menyiapkan barisan kita terhadap musuh kita yang paling nyata... 

Pecabulan DAP Yang Dihalalkan Anwar IbrahimAnwar terlampau sebok dan teramat sebok dengan gaya meminjam jet peribadi. Katanya milik kawan, emm!! kawan tolong kerana suka-suka ye! Susah nak jumpa orang beri pinjam jet macam pinjam kereta, Kalau dipinjamkan kereta kurang-kurang ada juga imbal balas tetapi kalau pinjam jet peribadi free ini memang mushkil betul kalau bagi free sahaja.

Berbalik kepada isu asal inilah Anwar terlampau sebok sampai menghalalkan pencabulan DAP, Kerusi Dan Jawatan Lebih Penting, Pemimpin DAP Tidak Sensitif Hina Islam.

Kuala Lumpur, 24 September- Tulisan YB Beruas, Ngeh Khoo Ham dalam twitternya merupakan bukti jelas bahawa pemimpin dalam DAP ini tidak tahu dan tidak sensitif terhadap isu orang-orang Islam.

Bagi Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohd Hashim, walaupun Ngeh telah memohon maaf, tetapi cara dia (Ngeh) bercakap, ini menunjukkan dia macam musuh Islam.

"Bagi saya sebagai orang Islam, kita boleh maaf, tidak ada masalah sebab ini adat kita dan cara kita sebagai orang Islam, pemaaf. Namun kita harus sedar bahawa musuh itu tetap musuh.

Atas isu musuh itu, kita harus menentang dan melawan dengan beliau tetapi saya hairan mengapa pimpinan DAP hanya suruh orang Islam menerima dan wajib menerima apa yang dikatakan oleh Ngeh apabila dia minta maaf tetapi DAP sendiri tahu ini satu pencabulan kepada umat Islam," ujarnya ketika ditemui di Lobi Parlimen hari ini.

Beliau turut hairan mengapa DAP tidak mengambil tindakan terhadap Ngeh? Adakah Ngeh ini anak buah kepada Lim Guan Eng atau Lim Kit Siang tetapi kalau isu ini berlaku pada parti-parti lain, mereka dulu yang pertama akan melaung-laungkan tentang demokrasi, hak dan sebagainya.

"Tetapi bila Ngeh mengkritik, mengutuk, mencaci dan memperlekehkan agama Islam, dilepaskan begitu sahaja. Saya juga hairan dengan kawan-kawan di dalam PAS ini, sepatah pun tak cakap tentang apa yang diperkatakan oleh Ngeh Khoo Ham.

Bagi saya, orang kalau boleh bercakap seperti itu, kita harus sanggah sebagai musuh. Kalau PAS memperjuangkan isu Islam, bagi PAS sebenarnya Ngeh tu juga dikira musuh. Dia minta maaf itu hal lain, tetapi bagi saya label dia sebagai musuh Islam memang jelas dan tepat kepada tuduhan seperti itu," tambahnya lagi.

Dalam masa yang sama, Zahrain melihat perjuangan Pas sudah lari dari perjuangan asalnya. Perjuangan Islam tidak lagi menjadi perjuangan utama, tetapi kerusi dan jawatan lebih penting sekarang.

"Jadi tentang isu ini, kita jelas nampak ada kompromi pihak Pas. Bagi saya, setiap orang Islam, orang Melayu khususnya di Malaysia, harus menentang orang (Ngeh) seperti ini. Bukan sahaja orang Melayu, malah seluruh rakyat Malaysia harus bangun.

Kalau pemimpin DAP boleh cakap begini dan Pas boleh terima, saya rasa Pas juga patut ditolaklah," ujarnya lagi.

Monday, 24 September 2012

Agenda Ultra Kiasu Desak Kristian Menjadi Mata Pelajaran Wajib

Ini isu yang bukan boleh dipandang remeh! Kerana golongan ini tidak penah menyokong mahu berterima kasih dengan kerajaan sedia ada. Biarlah macam manapun kerajaan bantu mereka, tidak penahpun dikenang kenapa? Malah mereka sentiasa ada sahaja hal yang tidak puas hati walaupun dapat di tunaikan kenapa? Semua bersangkutan dengan apakah agenda mereka yang sebenar? Ikutilah siri seterusnya yang mendedahkan siapa Ultra Kiasu yang sebenarnya oleh RIDHUAN TEE ABDULLAH

Fahami agenda jahat ultra kiasu

Terbaharu, Majlis Perundingan Agama Buddha, Kristian, Hindu, Sikhism dan Taoism, mendesak kerajaan supaya mata pelajaran agama-agama lain, mengikut nama pertubuhan agama tersebut, turut dijadikan mata pelajaran wajib anak-anak mereka, selain mata pelajaran agama Islam untuk pelajar Islam.

Dahulu, waktu kecil, masih belum memeluk Islam, saya mengambil mata pelajaran agama Islam sebagai pilihan menggantikan lukisan. Hasilnya, saya lebih mengenali agama mulia ini selaku Agama Persekutuan, menjadikan saya lebih memahami orang Melayu Islam selaku penduduk asal, sebelum mengambil keputusan memeluk Islam pada usia 20 tahun. Pemelukan agama Islam, bukan disebabkan orang Melayu, tetapi keindahan agama Islam yang tidak ada tolok bandingnya.

Maka, hari ini sudah sewajarnya mata pelajaran agama Islam diwajibkan kepada semua pelajar. Bukan untuk berdakwah kepada mereka agar memeluk Islam, tetapi mereka perlu mengetahui dan memahami isi kandungan umum Agama Persekutuan ini, bagi mengelakkan kekeliruan. Islam mempunyai kedudukan istimewa berbanding agama lain. Lagipun semua nilai moral Islam turut dikongsi agama lain.

Pada penganut agama lain, mereka hanya berteori sahaja, akan pentingnya agama dijadikan amalan hidup. Tetapi dari segi praktikal, jauh sekali untuk diamalkan. Amalan seperti seks bebas, judi, arak, zina, dan sebagainya langsung tidak ditegah. Malah diiktiraf sebagai hak asasi manusia.

Artikel ini bukan bertujuan menafikan hak bukan Islam yang tinggal dalam sebuah negara Islam. Tetapi permintaan mereka untuk mengajar agama masing-masing di sekolah terlampau ultra kiasu dan mempunyai niat jahat untuk meminggirkan agama Islam. Walhal, berapa kerat sahaja pelajar-pelajar ini untuk diajarkan agama masing-masing dengan keperluan guru amat terhad, berbanding kita rangkumkan sekali dalam mata pelajaran moral, sudah lebih dari mencukupi.

Kementerian Pelajaran tidak sepatutnya berbincang dan melayan mereka. Jangan gadaikan kepentingan agama hanya kerana undi. Yakinlah, mereka tidak akan mengundi Umno, walaupun apa juga permintaan mereka dipenuhi. Saya amat yakin mereka akan mengundi ultra kiasu.

Mereka mahukan layanan sama seperti mana kedudukan mata pelajaran agama Islam yang diajar di sekolah. Mereka bukan tidak sedar akan kedudukan agama Islam sebagai Agama Persekutuan. Kenapa mendesak sedemikian rupa? Tidak lain, untuk mematikan dan menghancurkan kedudukan dan keistimewaan agama Islam dalam undang-undang. Bila tidak ada lagi keistimewaan ini, maka tercapai hasrat mereka untuk mendapatkan fair and square.

Saya cadangkan membawa idea gila ini ke negara China atau India. Jika di sini sudah tidak ada kebebasan lagi. Bagaimana dengan tadika-tadika missionari kristian di gereja-gereja yang berlambak sehingga ada Melayu yang diKristiankan? Apakah ini bukan kebebasan beragama. Ultra kiasu ini perlu diajar supaya tidak terlalu kurang ajar.

Perlukah kita melayan agama Kristian, Sikh dan Taoisme yang rata-rata kurang daripada 10 peratus penganutnya? Bagaimana pula dengan agama Animisme Orang Asli yang lebih berhak selaku Peribumi tanah ini? Begitu juga agama-agama lain.

Jika mereka mahukan nilai agama dihayati dan mahu lahirkan masyarakat bermoral, bermula sekarang haramkan anak-anak bergaul bebas, LGBT, bersekedudukan sebelum kahwin, berjudi, berkasino dan sebagainya. Persoalannya, kenapa bila kerajaan mahu mengharamkan perkara tersebut, penentangan demi penentangan dilakukan. Apakah kita masih buta dan tidak nampak perancangan jahat mereka. Kenapa hukum hudud ditentang sedangkan nilai yang dibawa amat baik?

Hak yang diberikan lebih daripada mencukupi. Pergi kira berapa banyak rumah ibadat di bumi Malaysia ini, lebih dari 200,000 sedangkan masjid surau hanya ada sekitar 30,000. Tokong Hindu sahaja sudah melebihi 100,000 berdekatan dan bersebelahan antara satu sama lain seperti di Serdang (UPM). Kenapa kerajaan atau penguat kuasa atau UPM sendiri tidak mengambil tindakan? Jawapannya, adalah takut dibuang jawatan. Apabila 'orang atas' takut, 'orang bawah' semuanya akan jadi takut, kerana semuanya mengidam untuk jadi 'orang atas'. Inilah politik Melayu yang akan menjahanamkan bangsa Melayu sendiri. Bak kata pepatah ‘jangan sampai keris sendiri menikam orang Melayu’.

Ingatlah wahai umat Melayuku yang rata-ratanya seagama denganku, jika saudara semua terlalu berpolitik dan berpecah, tuan-tuan tidak akan menjadi tuan lagi. Tuan-tuan akan menjadi hamba di bumi sendiri. Percayalah.

Gempar !! Kaitan Bendera Sang Saka Malaya Dengan Israel

Hah!! Kecoh susana di Pulau Pinang apabila bendera  Sang Saka Malaya bersama Bendera Israel dibakar serentak semperna  mengutuk Suaram yang menerima dana asing yang juga melibatkan pengaruh Yahudi Israel.
 
Persatuan Muka Buku Pulau Pinang akan mengadakan satu rapat umum pada hujung minggu ini di Speaker Corner Padang Kota MENGUTUK Suaram menerima dana asing dari sumber yang ada link dengan negara Israel bagi melemahkan Kerajaan Persekutuan melalui siri-siri demo haram yg bergerak berselindung atas nama Hak Asasi Manusia. Isu yang kedua adalah mendesak agar Google dan Youtube menyekat klip menghina umat dunia Islam melalui video lakonan menyerupai Nabi Muhammad yg mana ia adalah di larang sama sekali oleh syarak. Oleh itu di minta rakyat dapat hadir serta memberi sokongan di SPEAKER CORNER, Padang Kota Lama, jam 5.30petang pada 23.9.2012(Ahad).

Nampaknya pengaruh Suaram sekarang menjadi api dalam serkam buat PKR, kerana Anwar Ibrahim sendiri tidak mampu bersuara apa-apa setelah ramai pihak tampil mendedah satu persatu kaitan NGO-NGO yang dibiayai kuasa asing dalam kempen menjadikan Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri. Tetapi kenapa Sang saka Malaya ada kaitan dengan Israel. Mari kita renung sekejap kenyataan Anwar Ibrahim.

Mari kita rujuk apa kata tokoh-tokoh sejarah pada rujukan siniPersoalannya kenapa Anwar Ibrahim beria-ia mempertahankan tindakan pengkhianat negara mengibarkan Sang Saka Malaya termasuk blogger dan semua jentera pecacai Pakatan Rakyat sebok sangat pertahankan Sang saka Malaya bagaikan bendera resmi yang ingin Pakatan Haram. Sekarang Palatan Rakyat dikaitkan menerima dana kuasa asing yang mempunyai kaitan dengan Israel. Fikir-fikirkan berbaloikah memperjudikan negara ini.Kisah Benar Anwar Kena Tibai Kaw-kah Oleh Tun Dr Mahathir

Beberapa kuasa asing sememangnya amat berharap berlaku perubahan rejim di Malaysia dengan membiayai pertubuhan propembangkang tempatan, kata bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau berkata, matlamat utama mereka ialah untuk melihat pelantikan seorang pemimpin yang boleh mengikut telunjuk mereka. Dr Mahathir berkata, pembiayaan oleh National Endowment for Democracy dan badan tajaan spekulator matawang warga Amerika George Soros iaitu Open Society Institute (OSI), atas nama demokrasi serta kebebasan, bukan sahaja jahat malah menunjukkan niat tersembunyi bagi mengawal politik dalaman negara ini.“ Dia punya tujuan, baik liberal west, baik Soros, nak satu Perdana Menteri yang boleh dia guna.“Sebab itu, dia nak perubahan rejim di Malaysia supaya orang yang jadi Perdana Menteri boleh ikut telunjuk dia,” katanya ketika diminta mengulas pengakuan portal berita bahawa ia menerima pembiayaan asing termasuk daripada OSI. Terdahulu, ketika merasmikan Perundingan Pakar Peringkat Tinggi berhubung  Islam dan Kesihatan Wanita anjuran Persekutuan Perancangan Kekeluargaan Antarabangsa (IPPF), Dr Mahathir berkata umat Islam perlu kembali kepada ajaran al-Quran sebagai cara hidup dan sumber kekuatan. Beliau berkata, kejadian yang menimpa kebanyakan masyarakat Islam di dunia hari ini adalah kerana mereka terpesong daripada al-Quran.“Kini kita kurang berpegang kepada al-Quran, tetapi lebih memberi perhatian terhadap apa yang dianjur oleh sunnah dan hadis, yang sebenarnya merupakan pilihan. Dengan itu, kita mewujudkan masalah untuk diri kita sendiri.“Oleh itu, umat Islam perlu kembali kepada ajaran al-Quran kerana ia adalah sumber kekuatan kita untuk menjadi orang berjaya,” katanya.

Published with Blogger-droid v2.0.9
sumber sinar harian

Sunday, 23 September 2012

Ambik!! Baru Bian Terkial-kial Hendak Spin

Serangan terhadap Pakatan Rakyat kali ini benar-benar membuatkan mereka Pecah Palak Mikir bagaimana hendak spin. Tiada lagi hujah-hujah yang dapat menangkis tuduhan Suaram menerima dana asing malah bergitu juga dengan dana yang di sumbangkan oleh NED kepada NGO yang bersetongkol dengan Pakatan Rakyat.

Baru Bian mengeluarkan kenyataan KeadilanDelay yang sekadar cukup muat kerana Kali Ini Baru Bian Mati Akal Hendak Spin
“Ia cubaan terdesak BN untuk memperkecilkan perniagaan yang sah, masyarakat sivil dan organisasi dengan menyatakan Malaysia dilemahkan negara asing, bukan sahaja tidak masuk akal tetapi menunjukkan BN menggunakan taktik menakutkan-nakutkan di peringkat antarabangsa.
Persoalannya Suaram atau NGO lain selama ini berbentuk NGO ke atau Syarikat. Apa yang cuba ditampilkan Pakatan Haram sebelum ini, Ambil contoh! yang kononnya Suaram adalah sebuah NGO yang memperjuangkan rakyat, tetapi kenapa tiba-tiba dikaitkan dengan perniagaan apabila dituduh menerima dana asing dari Soros dan NED. Rujuk Sini

Berniaga kejadah apa yang kadar transaksi saluran dana yang bergitu besar. Adakah selama ini Suaram menjalan import exports dengan NED atau Soros? Selama ini tidak pula apa kaitan perniagaan yang boleh menyebabkan Baru Bian untuk kaitkan dana yang diterima satu perniagaan yang sah! 

Sekarang siapa yang sebenarnya hendak bermain taktik momokan ini sebenarnya hanya menunjukkan ketakutan PR sendiri terhadap demokrasi sebenar dan lebih penting lagi mereka melihat puaka yang tidak wujud (pinjam perkataan Baru Bian). Sekarang baru Bian sedar..
Akhbar Pro Umno-BN, New Straits Times (NST) semalam mendakwa Pembiayaan Kebangsaan Untuk Demokrasi (NED) memberi dana kepada organisasi dan kumpulan NGO di Malaysia.
Tetapi apa yang pelik sekarang ini tiada lagi ugutan untuk menyaman kepada mana-mana pihak yang terang-terang mendedahkan dana haram yang masuk. Paling pelik NGO kena seranag Pakatan Rakyat pula yang melatah yee. Aapahal macam ada kaitan je rupanya.

Bab Suaram dedah hal isu karpal selam, dari 4 bulan sampai sekarang isu spina ke Najib Razak tidak juga-juga sampai, wahal ahli Pakatan Haram dan Suaram sudah berapa kali ulang turun naik kep Perancis. Akal apa yang sebenarnya Pakatan Haram hendak mainkan kalau sekadar untuk membina persepsi tin kosong tampa perlu membuktikan apa tentang kesahihannya. 


Pakatan Rakyat Kibar Bendera Putih Di Selangor

Cabaran PKR meminta Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin mendedahkan bakal Menteri Besar Selangor memperlihatkan Pakatan Rakyat (PR) seolah-olah bakal mengangkat ‘bendera putih’ daripada negeri itu kelak.


Ketua Puteri Umno Negeri, Suhaila M Zin berkata, ini kerana, tindakan Timbalan Pengerusi PKR Selangor, Zuraida Kamaruddin membuat cabaran itu jelas menunjukkan ‘tanda-tanda’ itu kerana beliau mempersoalkan siapa calon Menteri Besar Selangor daripada BN sendiri.

“Saya cukup tertarik dengan kenyataan YB (Yang Berhormat) Zuraida yang minta TPM (Timbalan Perdana Menteri) mendedahkan calon Menteri Besar daripada BN. Mereka (PR) sudah kalah ke? Kenapa persoalkan MB dari kalangan pemimpin BN?

“Pada pendapat saya, PKR akan kalah dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti sebab mereka sendiri yang minta (persoalkan) siapa MB Selangor daripada BN,” katanya kepada Sinar Harian, semalam.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas berhubung cabaran dibuat Zuraidah kepada Muhyiddin supaya mendedahkan bakal Menteri Besar Selangor kerana dakwaan Menteri Pelajaran itu sendiri yang sebelum ini mendakwa Umno sudah mempunyai ramuan lengkap untuk memenangi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13).

Suhaila mendakwa, dalam Mesyuarat Umno atau BN di peringkat Bahagian mahupun Negeri, soal siapa calon Menteri Besar tidak pernah dibincangkan, malah mereka lebih menumpukan perhatian kepada strategi memenangi PRU13, sekali gus merampas Selangor daripada PR.

“Kita tidak pernah bincang perkara ini (soal bakal Menteri Besar). Kita hendak kemenangan dulu baru bincang perkara ini. Perdana Menteri (Datuk Seri Najib Razak) yang akan menilai siapa calon yang layak dilantik menjadi MB.

“Sesiapa pun (pemimpin BN) boleh menerajui negeri (Selangor) jika kita (BN) menang PRU13 nanti,” katanya.

Menurutnya, sepanjang dua tahun ini, Puteri Umno banyak menjalankan aktiviti turun padang mendekati golongan wanita berusia di bawah 40 tahun dan pada masa sama golongan mahasiswi juga tidak ketinggalan walaupun mereka belum cukup umur untuk mengundi.

“Kita hendak beritahu mesej kita dan buktikan bahawa Kerajaan BN mampu memerintah,” katanya. Sumber

Note: Amin.....

DAP Harap Orang Islam Murah Hati Maafkan Ngeh Ko Ham

Hah!! Sekarang PAS dan DAP telah bekerjasama merayu kepada rakyat beragama islam memaafkan  Ngeh. Agak-agaknya semudah itukah?

Ahli Parlimen Kepong ini juga dilihat memberi gambaran agar semua pihak perlu bersikap terbuka untuk memaafkan Koo Ham dan tidak wajar terus meminta dikenakan tindakan tegas, sebagaimana didesak oleh Umno, kerana beliau telah pun meminta maaf.
“Beliau pun sudah mohon maaf, apa lagi kita boleh buat, tak akan kita nak hapuskan dia pula, dan saya yakin Islam agama yang murah hati,” katanya.
Menurutnya, Koo Ham, yang juga Ahli Parlimen Beruas,  
Timbalan Pengerusi DAP, Dr. Tan Seng Giaw 
Klpos 
 DAP sekarang sudah semakin bersungguh-sungguh untuk mempertahan Ngeh kerana DAP lebih mengutamakan jentera parti dari membuktikan DAP adalah sebuah parti yang mengjaga sensitiviti agama lain dan menafikan hebohan DAP Anti Islam. DAP boleh menggunakan situasi ini untuk membuktikan mereka bukan jenis anti Islam.

Jika DAP gagal menggambil sebarang tindakan yang tegas terhadap Ngeh membuktikan DAP tidak penah ikhlas tentang menghormati sentiviti umat islam di Malaysia. Tindakan mengcerita segalanya.

Bukan setakat itu sahaja! malah bekerja keras! DAP Harap Orang Islam Murah Hati Maafkan Ngeh Ko Ham Cukup jelas mempunyai agenda parti mengatasi prinsip dalam Pakatan Rakyat. Atau dalam Pakatan Rakyat sememangnya tidak ujud budaya menghormati sentiviti agama lain?

Dalam pada masa yang sama PAS juga tidak ketinggalan bekerja keras untuk membantu Ngeh supaya dimaafkan rakyat beragama Islam. Adakah sekarang Akar Umbi PAS telah memaafkan tindakan Ngeh tampa mengharapkan DAP mengambil tindakan tegas kepada Ngeh. Atau orang PAS tidak kisah samada DAP menghormati sentiviti islam atau tidak menghormatinya. Rujuk sini

Sekarang rakyat beragama islam bukan hendak dengar pujuk-rayuan DAP agar Ngeh dimaafkan, tetapi kami hendak tahu apa yang DAP akan lakukan untuk membukti keikhlasan mereka mengjaga sensiviti rakyat beragama islam dan bagaimana DAP memberi pengajaran kepada ahli-ahli DAP lain supaya semaikan budaya mengjaga sensiviti orang-orang islam. 

Merujuk samada Timbalan Pengerusi DAP, Dr. Tan Seng Giaw berkata bahawa partinya tidak akan melayan sebarang desakan yang dibuat oleh Umno agar Pengerusi DAP Perak, Datuk Ngeh Koo Ham dilucutkan jawatan dalam parti tersebut. 

Itu boleh memberi gambaran terhadap keikhlasan DAP tentang bagaimana keutamaan parti DAP dalam menilai mengjaga seorang ahli atau sentiviti seluruh umat islam di Malaysia.

Isu Terkini

get this widget here