Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 20 October 2012

10 Sebab Menidakkan Kelayakkan Calon Mengganti Jawatan Mursidul Am Nik Aziz

Memang sukar untuk menduduki jawatan Mursyidul Am PAS yang sedang disandang Nik Aziz hampir seumur hidupnya.

Ada kriteria yang perlu dipenuhi oleh mana-mana calon yang ingin mengganti Nik Aziz. Oleh itu 10 Sebab Menidakkan Kelayakkan Calon Mengganti Jawatan Mursyidul Am Nik Aziz

Sebab yang pertama.
Perlu mempunyai perasaan demdam yang kuat terhadap UMNO. Kerana dengan demdam yang kuat boleh terus menerus menjadi seteru UMNO dan pada masa yang sama dapat menjalinkan hubungan arkab dengan Pakatan Rakyat. Malah mesti ada budaya menyalahkan dalam apa jua situasi.

Sebab kedua
Mesti hati yang kental untuk merelakan perpecahan sesama islam demi matalamat ke Putrajaya. Walaupun perpecahan ini memberi keuntungan besar buat Ketuanan DAP.

Sebab ketiga
Sanggup pada bila-bila masa memperhambakan diri kepada pemintaan Anwar Ibrahim dan memenuhi segala tuntutan agenda Anwar walaupun kadangkala menyimpang dari perjuangan Islam.

Sebab keempat
Bersedia menurut apa jua perancangan ketuannan DAP walaupun terpaksa menggugurkan hudud dan negara islam padahal ini adalah tunjang perjuangan PAS.

Sebab kelima
Bersedia menggadaikan PAS kepada sesiapapun walau terpaksa berkawan dengan syaitan

Sebab keenam
Bersedia menggunakan istilah syurga sebagai balasan kepada mana-mana pihak yang sudi menyokong PAS walaupun akan berlaku kekeliruan kebenaranya yang PAS bukanlah agama sebalik parti yang lebih memperalatkan agama ke Putrajaya.

Sebab ketujuh
Bersedia untuk terjemahkan hab halal sebagai kaedah penyelesaian matalamat menghalalkan cara.

Sebab kelapan
Bersedia menerima kemungkinan campur tangan kuasa luar seperti Yahudi Israel yang kini semakin giat menyalurkan dana untuk kempen pertukaran rejim di Malaysia.

Sebab kesembilan
Bersedia memecat sesiapa sahaja walaupun ikhlas berjuang dengan semangat negara islam, seperti yang sepatutnya menjadi dasar perjuangan PAS. Semata-mata mengelak perpecahan dalam Pakatan Rakyat dan kesetiaan kepada Ketuanan DAP dan Anwar Ibrahim.

Sebab kesepuluh
Bersedia menidakkan hak Melayu demi persefaham dengan ketuanan DAP.

Ini hanyalah sebahagian dari 10 Sebab Menidakkan Kelayakkan Calon Mengganti Jawatan Mursidul Am Nik Aziz dan sudah pasti bukan satu yang Pecah Palak Mikir untuk mengcari pergantinya, persoalannya walaupun ramai Ariwanas boleh mengisinya tetapi keyakinan akar umbi kurang pula!

Sememangnya ada calon yang di sukai akar umbi tetapi masalah termasuk kedalam 10 Sebab Menidakkan Kelayakkan Calon Mengganti Mursyidul Am Nik Aziz pasti akan mengdapat tentangan dan halangan maha mengcabar terutama tengtangan dari Pakatan Haram.

Fuhh! Bukan senang rupa untuk merebut jawatan ini memang Pecah Palak Mikir.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Punca Jangkitan Wabak ISLAMIS DEMOKRAT Terhadap Nik Aziz

“Kami bukan lagi Islamis, tetapi Islamis Demokrat,” begitulah kenyataan Dr Dzulkefly Ahmad, Pengarah Penyelidikan PAS Pusat seperti dilaporkan Mkini dotcom yang turut disalinkan ke laman peribadi beliau, drdzul.com dan dipetik oleh AIDC.

Dengan menyebut ‘kami’, maka Dr. Dzul semestinya merujuk kepada PAS, iaitu parti yang diwakilinya.

Beliau berkata demikian ketika menjadi ahli forum “A Rising Economic Tide that Lifts All Boats” anjuran REFSA (Research For Social Advancement) pada 17 September di Publika, Solaris Dutamas, Kuala Lumpur. Turut sama berforum bersama Dzulkefly adalah Nurul Izzah Anwar (PKR) dan dua wakil DAP, Liew Chin Tong dan Dr Ong Kian Ming.

Menjelaskan istilah Islamis Demokrat, Dr. Dzul berkata ia adalah sealiran dengan pendirian gerakan Islam seluruh dunia yang berubah-ubah di mana kini telah beralih dari “doktrin Negara Islam” kepada doktrin lain yang lebih mudah difahami oleh masyarakat umum.

Kenyataan Dr. Dzul tersebut telah ditempelak oleh sebuah laman web pro-PAS, tranungkite, tetapi selain dari itu, tiada langsung kenyataan rasmi dari kepimpinan tertinggi PAS mengenainya.

Justeru, tidak salah rasanya jika kita mengandaikan yang Nik Aziz serta Hadi Awang juga merestui fahaman atau pendekatan Islamis Demokrat ini?

Ingatkah lagi tentang bagaimana istilah Islam Hadhari yang diperkenalkan oleh Tun Abdullah Badawi telah dipertikai dan digoblokkan oleh PAS sebagai agama baru yang menyalahi ajaran Islam...?

Sedangkan, Islam Hadhari hanyalah satu konsep yang membawa masyarakat Islam kembali kepada asas Al-Quran dan Sunnah dalam kehidupan seharian dan bukannya agama baru, serta tidak pula bertentangan dengan ajaran Islam.

Tetapi, bagaimana pula dengan Islamis Demokrat?

Demokrat atau demokrasi, mengikut pandangan barat yang juga dipegang oleh Anwar Ibrahim sepertimana yang terbukti dalam ucapan-ucapannya, adalah termasuk di dalamnya kebebasan (freedom/liberty), hak asasi manusia (human rights), ekonomi pasaran bebas (free market economy), ketelusan dan kebertanggungjawaban (Governance and Accountability).

Tentu sekali, demokrasi yang didokong oleh Anwar ini adalah tidak sama dengan demokrasi yang diamalkan di Malaysia kerana itu Anwar sering melaungkan memperjuangkan demokrasi walaupun negara ini telah termaktub sebagai mengamalkan demokrasi.

Demokrasi yang diperjuangkan Anwar mengikut perspektif barat adalah melampaui batas-batas ketamadunan yang dibawa oleh Islam. Kebebasan bagi Barat membawa makna yang manusia tidak perlu terikat kepada peraturan dalam mengekspresi diri walaupun ia membawa keburukan kepada orang lain dan diri sendiri.

Contohnya, menyebar bahan lucah dan hasutan juga termasuk dalam kebebasan bersuara.

Begitu juga dengan ‘hak asasi’ bagi Barat, di mana ia merangkumi hak untuk tinggal serumah tanpa nikah atau mengamalkan seks bebas, malahan luar tabie asalkan ianya berdasarkan suka-sama-suka.

Oleh itu, di manakah PAS meletakkan partinya dalam Demokrasi ini? Lebih-lebih lagi apabila Dr. Dzul sendiri menyatakan yang PAS bukan lagi ‘Islamis’ tetapi perlu disebut sebagai ‘Islamis Demokrat’?

Bagaimana Islam boleh digabungkan dengan demokrasi ala barat atau Anwar Ibrahim, sedangkan kedua-duanya amat bertentangan sepertimana bertentangannya prinsip PAS dengan DAP....?

Tentu sekali, seperti juga kerjasama antara PAS dengan DAP, salah satu pihak perlu beralah bagi membolehkan kerjasama tersebut direalisasi. Untuk itu, PAS telah mengalah dengan menggadaikan prinsip Negara Islam.

Maka dalam soal Islamis Demokrat juga, salah satu fahaman perlu dilonggarkan atau digadaikan terus bagi membolehkan ia dipraktikkan. Justeru, apakah PAS bersedia melonggarkan fahaman Islam dan menerima kebebasan dan hak asasi ala barat?

Ini adalah persoalan besar dan kepimpinan PAS tidak boleh hanya berdiam diri dan membisu mengenainya. Pemimpin PAS punya tanggungjawab terhadap agama dan penyokong mereka untuk menjelaskan perkara ini serta mengambil pendirian yang pasti.

PAS tidak boleh bersekongkol dan merelakan Anwar menjadi pemimpin tertinggi tetapi menafikan yang turut mendokong fahaman demokrat. PAS perlu memilih menjadi Islamis atau Demokrat tetapi tidak mungkin dapat menjadi kedua-duanya sekali. 

Posted by GAP KEMBALI
Punca Jangkitan Wabak ISLAMIS DEMOKRAT Terhadap Nik Aziz  Punca Jangkitan Wabak ISLAMIS DEMOKRAT Terhadap Nik Aziz  Punca Jangkitan Wabak ISLAMIS DEMOKRAT Terhadap Nik Aziz  

Friday, 19 October 2012

Pratonton Ikrar Pejuang Berani Mati Tembak Anwar Ibrahim Sampai Mati

Pratonton Ikrar Pejuang Berani Mati Tembak Anwar Ibrahim Sampai Mati

Mungkin tidak ada intelektual Melayu yang lebih keras sikapnya terhadap Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim daripada Dr Kassim Ahmad.

Di mata Dr Kassim, Anwar seorang ahli politik "lidah cabang", "pengkhianat negara" yang suka memfitnah dan terus terpalit pelbagai isu, antaranya dakwaan menerima dana asing. 

Sebut sahaja nama Anwar, nada sarjana kontroversi itu terus bertukar keras. Beliau malah beberapa kali mengulangi hasrat untuk "meludah", "menggantung", "memancung" dan "menempeleng" ketua umum PKR itu.

Pratonton Ikrar Pejuang Berani Mati Tembak Anwar Ibrahim Sampai Mati Memang Pecah Palak Anwar Ibrahim kalau dia Pratonton Ikrar Pejuang Berani Mati Tembak Anwar Ibrahim Sampai Mati

Ini membuktikan semakin ramai rakyat makin berani memluahkan rasa kecewa dengan keujudan Anwar Ibrahim yang lebih merugikan negara dari membantu dan membina Malaysia.

Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation

Inilah yang otak ligat dan Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation

Semuanya bagai dirancang untuk menolong orang kaya supaya tidak perlu Pecah Palak Mikir menyelesaikan hutang-hutangnya

Tetapi polisi ini hanya sah untuk orang-orang kaya dikaca-mata kerajaan Selangor. Rakyat tidak berkenaan dalam polisi ini kerana hak rakyat hanyalah layak Mengundi Pakatan Rakyat sahaja dan menjadi bendul menurut apa sahaja kehendak  Menteri Besar sambil melupakan janji-janji yang dimungkiri dengan berlapang dada.

Contoh yang paling terbaik Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation adalah

SHAH ALAM 18 Okt. - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa melakukan siasatan terhadap Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berhubung penilaian tanah milik Talam Corporation Berhad (Talam) yang melonjak empat kali ganda daripada RM90.875 juta kepada RM391.986 juta.

Pengerusi Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, penilaian yang dibuat oleh Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta itu adalah satu situasi yang boleh menimbulkan syak wasangka dalam kalangan rakyat.

Menurutnya, SPRM perlu memainkan peranan mereka setelah mendapat maklumat berhubung perkara tersebut dengan melakukan siasatan terhadap kerajaan Selangor.

"SPRM juga perlu cepat bertindak ke atas maklumat atau laporan yang membabitkan pakatan pembangkang, sebelum ini SPRM dilihat hanya bertindak tegas berhubung kes-kes melibatkan kerajaan sahaja, sehubungan itu mereka perlu berlaku adil dalam situasi ini. Sumber Utusan Malaysia

Persoalannya inikah calon berwibawa sangat yang ada PKR hingga sentiasa mengutamakan orang-orang kaya melebihi rakyat!

Wahal tangungjawapnya kepada rakyat seringkali dimungkiri dan diabaikan, dimanakan kebijaksaan mereka kepada rakyat wahal Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation sentiasa berlebih-lebihan.

Memang Pecah Palak Mikir dapat MB penting diri sendiri

Published with Blogger-droid v2.0.9

Soal Rahsia Skandal Sulit Anwar Ibrahim Terbongkar Lagi

Di selangor sememangnya amat gah dengan mengwar-warkan Anwar Ibrahim sebagai seorang yang hebat. Tetapi persoalanya kehebatan yang bagaimana sebenarnya Anwar Ibrahim. Anwar Ibrahim memang hebat dengan cerita-cerita sumbang yang tidak penah diakuinya tetapi memang sukar dinafikan keujudannya. Sememangnya memang banyak Soal Rahsia Skandal Sulit Anwar Ibrahim Terbongkar Lagi

Apabila berbicara tentang kehebatan Anwar dalam pentabiran mahupun pengurusan keewangan kerajaan negeri makan timbul pelbagai skandal salah guna kuasa yang membabitkan wang rakyat. mari kita lihat apa yang Soal Rahsia Skandal Sulit Anwar Ibrahim Terbongkar Lagi

1. Projek Penghutanan Semuala Hutan Simpan Rantau Panjang & Bukit Tarek (Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor)

Menurut audit antara bulan Oktober 2011 – Januari 2012, keseluruhan projek penghutanan semula oleh PKPS TIDAK TERCAPAI SEPENUHNYA.

 • Hanya 66.3% dari 10,000 hektar kawasan telah dibangunkan dan ditanam semula.
 • Rancangan lewat disediakan
 • Penananman jenis pokok tidak mengikut kelulusan
 • Tanah lewat dipajak
 • Pokok lewat ditanam selepas perjanjian dimeterai
 • Tunggakan hutang syarikat pemajak belum dikutip
 • Perlantikan syarikat pemajak tidak teratur
 • Kurang pemantauan secara am.


2. Universiti Selangor (Pendidikan Industri YS Sdn Bhd)

Kerugian Unisel meningkat pada paras kerugian sebelum cukai sebanyak RM37.63 juta (198.1%) berbanding RM12.62 juta pada 2009.

Lain-lain masalah:
 • Pengambilan Pelajar Tidak Mencapai Sasaran Bagi Tahun 2010
 • Tunggakan Yuran Meningkat
 • Keretakan Bangunan Asrama Siswi Di UNISEL Bestari Jaya
 • Bangunan Asrama Kota Puteri Tidak Digunakan


Loji Rawatan Kumbahan Dan Tangki Air Masih Belum Diserahkan Kepada Pihak IWK Dan SYABAS
Aspek tadbir urus korporat seperti Audit Dalam tidak berfungsi, Jawatankuasa Audit Dan Pemeriksaan tidak ditubuhkan, Mesyuarat Agung Tahunan tidak dijalankan, Standard Operating Procedures tidak diluluskan oleh Lembaga Pengarah serta kelemahan dalam pengurusan kewangan.

3. Skim Tabung Warisan Anak Selangor (Yayasan Warisan Anak Selangor)

Menurut tempoh audit Sept – Dec 2011, walaupun sasaran pendaftaran dan kelulusan ahli Skim TAWAS hingga akhir 2011 tercapai, terdapat kelemahan yang ketara:
 • Liputan faedah program ini tidak menyeluruh iaitu hanya 19.4% anak kelahiran Selangor telah diluluskan menjadi ahli TAWAS.
 • Aktiviti pelaburan bagi pembiayaan pengurusan skim yang telah dirancang belum dilaksanakan.
 • Sijil Simpanan Tetap juga lewat dikeluarkan.
 • Garis panduan atau Standard Operating Procedures YAWAS/Skim TAWAS tidak lengkap.


Emmm Soal Rahsia Skandal Sulit Anwar Ibrahim Terbongkar Lagi yang melibatkan salah guna kuasa masih banyak terdapat di Selangor di era pentabiran Pakatan Rakyat yang wajar disiasat ketirisannya bagi mengelak rakyat kerugian semata-mata menurut bafsu manusia gila kuasa.

Thursday, 18 October 2012

Majlis Pelancongan Yang Melencong Di Era Lim Guan Eng

Majlis Pelancongan Yang Melencong Di Era Lim Guan Eng sememangnya melambangkan tahap kelemahan Pakatan Rakyat sehingga menjadi Pakatan Hancus, 

Apa sahaja yang diamanahkan kepada mereka, bukan menjadi lebih bagus tetapi menjadi semakin hancur. Berikut adalah pendedahan Majlis Pelancongan Yang Melencong Di Era Lim Guan Eng yang sememangnya menjadi pertanda Pakatan Hancus yang tidak boleh diharap langsung. Sebab mereka dari golongan pandai bercakap melebihi pelaksanaan. 

1. Penang Global Tourism

Penang Global Tourism Sdn. Bhd. (PGTSB) bertanggungjawab mempromosi dan memasarkan aktiviti pelancongan Pulau Pinang. Penubuhan PGTSB juga bagi menggantikan fungsi Majlis Tindakan Pelancongan Negeri (MTPN). Modal yang dibenarkan Syarikat adalah berjumlah RM500,000 dan modal dibayar adalah berjumlah RM100,003 yang keseluruhannya dipegang oleh PDC. PGTSB merupakan sebuah syarikat yang tidak bermotifkan keuntungan di mana keseluruhan pembiayaan kewangan adalah daripada Akaun Amanah Jawatankuasa Induk Industri Pelancongan (JIIP) Negeri Pulau Pinang.

Pendapatan utama PGTSB adalah bantuan geran daripada Kerajaan Negeri Pulau Pinang melalui Wang Amanah Jawatankuasa Induk Industri Pelancongan. Bantuan geran Syarikat yang diterima pada tahun 2009 adalah berjumlah RM3.47 juta, RM2.75 juta pada tahun 2010 dan RM6 juta pada tahun 2011. Keuntungan PGTSB pada tahun 2009 adalah berjumlah RM0.79 juta dan kerugian berjumlah RM1.88 juta pada tahun 2010. Manakala kerugian terkumpul PGTSB sehingga tahun 2010 adalah berjumlah RM1.09 juta.

Pengauditan yang dijalankan antara bulan Mei dan September 2011 mendapati pada umumnya prestasi kewangan Syarikat adalah tidak memuaskan.

2. PDC Nusabina Sdn Bhd

Syarikat Nusabina Pulau Pinang Sdn. Bhd. telah ditubuhkan pada 24 September 1980. Syarikat mempunyai modal dibenarkan sebanyak RM5 juta dan modal dibayar adalah berjumlah RM3.05 juta.

Visi Syarikat adalah untuk membina bangunan-bangunan yang terbaik bagi memenuhi kehendak pelanggan-pelanggan Syarikat. Manakala misi Syarikat adalah untuk melaksanakan kerja-kerja pembinaan dan perkhidmatan pengurusan pembinaan yang cekap melalui inovasi dan mempraktikkan pembinaan yang kos efektif agar dapat memastikan produk pembinaan berkualiti tinggi, menyiapkan produk-produk dalam tempoh masa yang telah ditetapkan dan kerja-kerja penyenggaraan yang efisien.

PDCN telah mencatat kerugian bersih bagi tempoh 3 tahun berturut-turut iaitu RM1.79 juta bagi tahun 2008, RM1.69 juta bagi tahun 2009 dan RM288,629 bagi tahun 2010. Sehingga bulan Disember 2010, kerugian terkumpul PDCN adalah berjumlah RM5.16 juta.

Ini baru sahaja hal Majlis Pelancongan Yang Melencong Di Era Lim Guan Eng yang melibatkan sebuah negeri sahaja sudah berterabur dan kerugian sedemikian rupa! Entahlah kalau dapat negara bagaimana hendak diharapkan jika Pencapaian Diabaikan Perut Diutamakan.

Wednesday, 17 October 2012

Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat
Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati 
Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat kerana ini membuktikan bertapa gagalnya Pakatan Rakyat untuk merangka bajet dari dunia fantasi mereka. Tampa mengetahui bagaimana untuk menjana pendapatan negara.

Sebab itulah Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat untuk menilai sendiri bertapa bodoh sombongnya Pakatan Rakyat terutama Anwar Ibrahim yang gagal mentabir Selangor.

Datuk Sri Najib Razak Perdana Menteri Malaysia: Saya mulakan lafaz ucapan Bajet 2013 dengan kalimah mulia Bismillahirrahmanirrahim dan memetik sepotong ayat dari Surah Al-Baqarah yang diturunkan di Madinah, bahawa : 


“Berlumba-lumbalah kamu mengerjakan kebaikan, kerana di mana sahaja kamu berada pasti Allah akan menghimpunkan kamu semua pada hari kiamat untuk menerima balasan. Sesungguhnya Allah Maha Berkuasa atas tiap-tiap sesuatu.”


Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan RakyatOrang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat

Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat

Orang-Orang BN Wajip Tengok 60 Intipati Bajet 2013 Yang Menakutkan Pakatan Rakyat
Isu Terkini

get this widget here