Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 19 October 2012

Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation

Inilah yang otak ligat dan Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation

Semuanya bagai dirancang untuk menolong orang kaya supaya tidak perlu Pecah Palak Mikir menyelesaikan hutang-hutangnya

Tetapi polisi ini hanya sah untuk orang-orang kaya dikaca-mata kerajaan Selangor. Rakyat tidak berkenaan dalam polisi ini kerana hak rakyat hanyalah layak Mengundi Pakatan Rakyat sahaja dan menjadi bendul menurut apa sahaja kehendak  Menteri Besar sambil melupakan janji-janji yang dimungkiri dengan berlapang dada.

Contoh yang paling terbaik Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation adalah

SHAH ALAM 18 Okt. - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) digesa melakukan siasatan terhadap Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berhubung penilaian tanah milik Talam Corporation Berhad (Talam) yang melonjak empat kali ganda daripada RM90.875 juta kepada RM391.986 juta.

Pengerusi Gabungan Anti Penyelewengan Selangor (GAPS), Hamidzun Khairuddin berkata, penilaian yang dibuat oleh Jabatan Penilaian dan Perkhidmatan Harta itu adalah satu situasi yang boleh menimbulkan syak wasangka dalam kalangan rakyat.

Menurutnya, SPRM perlu memainkan peranan mereka setelah mendapat maklumat berhubung perkara tersebut dengan melakukan siasatan terhadap kerajaan Selangor.

"SPRM juga perlu cepat bertindak ke atas maklumat atau laporan yang membabitkan pakatan pembangkang, sebelum ini SPRM dilihat hanya bertindak tegas berhubung kes-kes melibatkan kerajaan sahaja, sehubungan itu mereka perlu berlaku adil dalam situasi ini. Sumber Utusan Malaysia

Persoalannya inikah calon berwibawa sangat yang ada PKR hingga sentiasa mengutamakan orang-orang kaya melebihi rakyat!

Wahal tangungjawapnya kepada rakyat seringkali dimungkiri dan diabaikan, dimanakan kebijaksaan mereka kepada rakyat wahal Kebijaksanaan Khalib Ibrahim Menilai Harta Tanah Talam Corporation sentiasa berlebih-lebihan.

Memang Pecah Palak Mikir dapat MB penting diri sendiri

Published with Blogger-droid v2.0.9

2 comments:

MMI said...

Macam mana lah puak2 pembangkang boleh bagi Khalid jadi MB..Salam perjuangan mohon dilinkkan blog MMI mahamissa.blogspot.com terima kasih.

MMI said...

Terima Kasih dan blog Tuan telah sedia dipautkan di blog sy..Sama2 kita berjuang.

Isu Terkini

get this widget here