Tuesday, 8 January 2013

Akhirnya Hasutan Lim Guan Eng Berjaya Peroleh Hak Khalimah Allah Untuk Bible Versi Bahasa Melayu

Shabas PAS dan syabas Nik Aziz di atas terjemahan ini.

KOTA BHARU: Menteri Besar Kelantan, Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat, bersetuju kalimah ‘Allah’ digunakan oleh golongan bukan Islam, walaupun ianya menjadi ‘hak’ orang Islam.Beliau berpendapat, penggunaan kalimah itu dikalangan bukan Islam memudahkan mereka mengenali agama suci itu dengan lebih mudah.

Bertapa hebatnya umpan Putrajaya hingga korbankan hak Khalimah Allah milik orang islam seperti yang diakui Nik Aziz sendiri untuk kegunaan bible versi melayu. Dengan alasan ini:

“Kita perlu buka ruang kepada mereka dan semoga dengan cara itu memberi peluang kepada golongan berkenaan mengenali Islam dengan lebih mudah.

Iayalah bunyinya SEMOGA bermakna Nik Aziz sendiripun tidak pasti apa nasib yang bakal menimpa masuarakat islam! terutama generasi baru dan muda yang masih mentah dalam permahaman agamanya.

Nik Aziz hanya berfikir semoga yang bukan islam memeluk islam tetapi buat-buat tidak nampak apa nasib anak-anak kita yang keliru dengan Allah yang mana satu?

Semua itu tidak penting dan semua itu bukan hintungan PAS. Sebaliknya memejuk bukan islam terutama kristian untuk memberi undi adalah lebih penting daripada nasib Agama Bangsa dan Negara!

PecahPalakMikir menyeru saki baki masyarakat islam yang masih sayangkan agamanya dari dinodai oleh hasutan halus anasir memurtadkan islam malalui permainan teknikal! Permainan pergunakan Khalimah Allah dalam modus operandi menyesatkan dan memurtadkan masyarakat islam. Bukankah pertahankan Khalimah Allah itu juga merupakan jihad?

Paling sedih PAS dan PKR tidak menghormati kuasa raja-raja sebagai ketua agama. Jadi apa lagi kita dapat harapkan dari PAS dan PKR?

SHAH ALAM 8 Jan. - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah menitahkan Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) agar mengambil tindakan tegas terhadap mana-mana pihak yang masih mempersoalkan atau memperlekehkan fatwa berkaitan larangan penggunaan kalimah Allah.Baginda amat kesal kerana titah baginda dipandang ringan oleh sesetengah pihak sehingga isu yang sama dibangkitkan semula sedangkan tiga tahun lalu, titah yang sama pernah dikeluarkan berkaitan penggunaan kalimah Allah.Justeru, baginda membuat ketetapan dan menitahkan dengan tegas bahawa kalimah Allah yang merupakan kalimah suci khusus bagi orang Islam tidak boleh sama sekali digunakan di negeri Selangor oleh mana-mana agama bukan Islam sebagaimana fatwa yang telah diwartakan pada 18 Februari 2010.Titah baginda tersebut dikeluarkan melalui kenyataan Setiausaha Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Datuk Mohd. Misri Idris di sini hari ini.Melalui kenyataan itu, Sultan Selangor melahirkan rasa terkejut dan kesal dengan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang meminta Kerajaan Persekutuan membenarkan kalimah Allah digunakan dalam semua kitab Bible berbahasa Melayu. - UTUSANArtikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20130108/dn_26/Kalimah-Allah-Sultan-titah-ambil-tindakan-tegas#ixzz2HMoH6XyD © Utusan Melayu (M) Bhd 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Amanat Haji Hadi PAS Sedang Mencari Petualang Demi Selamatkan PetualangKecoh huluMalang PAS bekerja keras untuk mengjaga reputasi PAS. Ini bukan soal siapa Haji Hadi mahupun soal Amanat Haji Hadi 1981. Ini soal maruah PAS! imej PAS, reputasi PAS dan keuntungan PAS ketika diambang PRU 13.

Apatah pula! Haji Hadi bakal dicalonkan Perdana Menteri jika Pakatan menawan Putrajaya. Itu harapan akar umbi PAS walaupun PKR dan DAP akan menghalangnya.

Bila Hadi sebagai PM! HuluMalang PAS tidak boleh membiarkan Hadi menarik balik Amanat 1981. Tidak boleh sama sekali! Kalau ditarik! Alamat hilang kepercayaan atas pagar dan paling menakutkan hilang kepercayaan akar umbi! Kena akar umbi pakat-pakat cabut lari, dek angkara hilang kepercayaan tahap kemampuan dan imej Haji Hadi, alamatnya atas pagar takut menghampiri PAS.

Itulah bahana jika menarik balik Amanat Haji Hadi 1981. Soal ini mudah difahami jika kita mengkaji perbezaan pendirian Haji Hadi sekarang dengan Amanat Haji Hadi 1981 adalah 2 perkara yang berlawanan. Sepatutnya ditarik balik salah satu. Bagaimana Haji Hadi hendak menarik balik yang terbaru sedangkan Haji Hadi pernah bermaksud "Hubungan dan kerjasama PAS dan DAP berdasarkan perlembagaan sedia ada.

Kalau bermaksud sedia ada itu! bukankah bertentangan dengan Amanat Haji Hadi 1981? Jadi bolehkah gugur amanat Haji Hadi 1981? Kalau gugur bagaimana dengan hampir separuh ahli berani mati PAS, yang taksud dengan Amanat Haji Hadi 1981? Bagaimana jika hati luluh menyesal dek tersalah pilih parti? Sanggupkah PAS ambil resiko?

Sedangkan pelaksaan Hudud dan Dasar Negara Islam PAS masih dan terpaksa bertalam dua muka dengan mengatakan tidak dilaksanakan kepada kumpulan Pakatan Rakyat demi menjaga undi bukan islam dan menafikan hudud dan negara islam digugurkan kepada akar umbi dengan alasan buat kerja tidak boleh tergopoh gapah! bila berhadapan dengan orang islam. Bila sampai masa PAS akanlaksanakan. Itulah janji yang berkumandang setiap ceramah PAS diserata ceruk negara.

Dalam isu Amanat Haji Hadi, juga digunakan kaedah yang sama! jika menarik balik amanat tersebut pecahlah tembelang dan hilanglah taring sebenar PAS yang hanya mampu raih sokongan masyarakat islam dengan hanya mengciptakan ayat bayangan (ayat berkias tidak secara langsung supaya UMNO susah menyerang balik) yang membolehkan akar umbi bertindak melampau batasan akhidah. Iaitu mengkafirkan antara sesama islam. Kalau kerajaan islam sedia ada yang sah boleh dijatuhkan dengan memberi bayangan permahaman akar umbi menjadi taksud kafirkan siapa sahaja menentang PAS. Bukankah itu strategi yang susah untuk dipatahkan? Jadi kenapa harus ditarik balik?

Sama seperti masuk PAS janji syurga! PAS berdalih mengatakan tidak pernah berkata undi PAS masuk syurga tetapi memberi bayangan ayat berkias undi PAS masuk syurga. Itulah contoh untuk menggambarkan bagaimana Amanat Haji Hadi 1981 masih berfungsi dan masih mempunyai kelebihan buat PAS. Jadi mengapa harus ditarik balik?

Pernahkah anda dengar istilah ini? PAS itu parti Islam dan kalau menentang PAS bererti menentang Islam! Kerana apa? kerana Amanat Haji Hadi 1981 berjaya menyemaikan budaya mengkafirkan siapa sahaja menjadi seteru PAS! lihat poster ini

Sebab itu rugi buat PAS menarik balik Amanat Haji Hadi 1981 sedangkan Amanat Haji Hadi 1981 banyak beri kelebihan buat PAS. Sebab itulah huluMalang perlu carikan watak petualang mengkhianati PAS tetapi kalau difikirkan kesan Amanat Haji Hadi 1981 menecah belah umat ini dan bagaimana PAS menipulasikan islam demi meraih sokongan dan pengaruh, Bukankah wajar kita melebelkan mereka sebagai petualang Agama Bangsa Negara? PecahPalakMikir sengaja luahkan! demi selamatkan Agama Bangsa dan Negara.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Panas Air Mata Memali Masih Mengalir

Peristiwa Memali berlaku pada 19 November 1985. Insiden ini mengorbankan 14 orang dan berpuluh-puluh yang lain tercedera serta penahanan beratus-ratus orang. Kesemua yang ditahan telah dibebaskan kecuali 36 orang. Mereka ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA). Dalam pertempuran antara orang kampung dengan pihak polis, Ustaz Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali dengan Ibrahim Libya telah terbunuh. Polis memanggil operasi ini sebagai 'Operasi Angkara/Operasi Hapus'.

Ini menjadi isu sehingga sekarang, paling popular untuk PAS pergunakan dalam senarion untuk meraihkan undi demi menumbangkan kerajaan sah sedia ada. Dari sudut mana punca trajedi ini, PAS sengaja menyembunyikan kenapa isu ini berlaku, siapakah punya penyebabnya berlaknya isu ini. Sila baca sini

Dalam masa yang sama isu inilah menjadikan PAS meraih keuntungan segera dengan menikmati hasil wang kutipan derma tampa mengembalikan kepada anak yatim yang berhak! Mereka berjaya mengutip sejumlah besar kutipan meliputi dakyah provokasi menyalahkan kerajaan punca insiden kematian para perjuang yang mereka angkat mati berjihad. Dan dalam masa yang sama mereka berjaya mengutip sejumlah besar wang yang tidak pernah dinyatakan jumlah yang sebenarnya dan tidak pernah juga dikembalikan kepada yang berhak.

Akhirnya inilah bala! bala daro penindasan dan penipuan secara berdepan hingga menyebabkan Air Mata Memali masih mengalir tetapi bukan mengenang nasib yang terkorban tetapi nasib dikencing hidup! ditindas hidup-hidup oleh sebuah Parti yang kononya ingin menggembalikan hak islam! ingin membenteras kezaliman kerajaan yang sah! ingin membenteras penyalahan kuasa dan wang rakyat.

Sambil menyelam PAS meneguk air dan itulah wang derma dikebas! Sekarang orang terlaung-laung memperjuangkan masyarakat islam dari dizalimi kerajaan pula yang tergamak memakan harta anak-anak yatim tampa ada rasa bersalah malah masih berpura-pura hingga hari ini merea tidak ada lakukan apa-apa kesalahan.
Sumber ulasan lanjut dari video dibawah baca sini dan lihat video pendedahan C.N Al-Afghani yang lebih arif dengan situasi yang sebenarnya.

Monday, 7 January 2013

Calon-calon Siapa Patut Bertaubat - Tun Dr MahthirHARON Din, pemimpin Pas menyuruh saya bertaubat kerana saya telah berkata dalam bahasa Inggeris “Better the devil you know than the angel you don't".

Mungkin kerana Haron Din tidak mahir dengan loghat pepatah Inggeris maka ia fikir ini bermakna saya sanggup bersama dengan syaitan. Makna sebenarnya pepatah ini ialah "lebih baik orang yang dikenali daripada orang yang tidak dikenali".

Kalau Haron Din fikir saya bermaksud lebih baik saya bersama syaitan yang saya kenal daripada malaikat yang saya tidak kenal dan ini salah di sisi agama, maka dia bolehlah suruh saya bertaubat. Tak apalah.

Tetapi pada 24 Januari 1999, Nik Aziz berkata dengan jelas dalam bahasa Melayu yang saya yakin Haron Din tentu faham ia berbunyi seperti berikut, "siapa yang nak tolong Kerajaan Islam, kami sebagai pemimpin Islam mesti terima sama ada DAP, MCA atau MIC. Kalau nak tolong mengapa kita tolak. Jika DAP ikhlas nak tolong Pas saya terima. Usahkan DAP, syaitan pun boleh saya terima".

Amat jelas dengan ini Nik Aziz sanggup terima pertolongan syaitan pun untuk Kerajaan Islamnya. Demikian pendirian Nik Aziz kerana kononnya begitu kuat perjuangannya untuk mendirikan Kerajaan Islam? Apakah jenis Kerajaan Islam hasil daripada pertolongan syaitan, sama-samalah kita fikir.

Haron Din nampaknya terima Kerajaan Islam yang didirikan dengan pertolongan syaitan. Sebab itu Haron Din tidak menegur Nik Aziz, jauh sekali daripada menuntut supaya ia bertaubat.

Saya tidak akan bertaubat kerana salah faham Haron Din berkenaan dengan apa yang telah saya katakan. Sepatutnya Haron Din meminta maaf daripada saya kerana salah fahamnya tentang apa yang saya perkatakan dalam bahasa Inggeris. Dan saya akan maafkannya kerana manusia memang lemah dan tidak pernah bebas daripada membuat kesalahan.

Orang Islam di Malaysia sebenarnya bernasib baik kerana kita semua mengikuti mazhab yang sama, iaitu kita daripada mazhab Sunni yang berimam dengan Imam Shafie. Kita tidak sepatutnya berpecah seperti orang Islam di sesetengah negara Islam lain yang berpecah kepada Sunni dan Syiah dan sering bermusuh dan berbunuhan sesama mereka.

Malangnya persahabatan dan perpaduan orang Melayu Islam di Malaysia ini ditamatkan apabila Parti Pas ditubuhkan. Dalam keghairahan Pas untuk mendapat undi orang Melayu di Malaysia, mereka sengaja menyalah tafsir agama Islam dan membuat dakwaan bahawa mereka sahaja yang Islam sehingga orang Melayu berpecah dan bermusuh sesama mereka.

Tuduhan yang pertama ialah orang UMNO kafir kerana mereka bekerjasama dengan orang kafir. Saya tidak percaya ada orang Melayu yang terima dakwaan ini. Ia tidak dibuat dengan cara yang mengikuti kehendak agama Islam. Tetapi rupa-rupanya tuduhan ini begitu berkesan sehingga berlaku sembahyang dua imam kerana kononnya imam orang yang tidak sokong Pas, kafir; perkahwinan semula orang Melayu yang berkahwin sebelum Pas ditubuh; tanah perkuburan berasingan bagi orang Pas kerana ibu bapa mereka sendiri yang dikebumikan di kubur lama dan orang UMNO tidak Islam, penolakan sembahyang jenazah orang UMNO dan penceraian serta perpecahan dalam keluarga kerana fahaman politik yang berbeza.

Kemudian Haji Hadi menokok tambah kepada perpecahan orang Melayu Islam dengan amanatnya. Haji Hadi mendakwa bahawa Pas menentang UMNO bukan kerana namanya UMNO tetapi kerana kononnya mengekalkan perlembagaan penjajah, kerana kononnya UMNO mengatakan politik suku agama suku.

Sesungguhnya perlembagaan itulah yang memberi kebebasan bersuara, berparti dan berpolitik kepada Pas. Di kebanyakan negara yang diakui negara Islam tidak ada kebebasan seperti ini. Sepatutnya Pas menolak semua kebebasan ini. Tetapi sebaliknya Pas menggunakannya untuk memfitnah dan mengkafirkan orang UMNO. Islam menyuruh orang Islam setia kepada Allah, Rasul dan ulil amri, iaitu pemerintah. Pas sebenarnya tidak setia kepada ulil amri.

UMNO tidak pernah berkata politik suku agama suku. UMNO berpegang kepada ajaran bahawa Islam adalah Ad-deen, cara hidup. Cara hidup memang termasuk politik. Sebab itu UMNO berjuang untuk agama, bangsa dan tanah air. Habbul watan minnal iman.

Sebaliknya Pas sekarang menerima pemimpin orang kafir yang secara terbuka menolak negara Islam Pas serta pemimpin Pakatan yang percaya kepada kebebasan tanpa had serta pluralisme dalam agama dan kebebasan keluar dari agama Islam.

Tetapi UMNO tidak akan tuduh orang Pas sudah menjadi kafir. Selagi tidak ada dakwaan oleh tokoh-tokoh Islam yang tidak berkepentingan, UMNO akan terima orang Pas sebagai orang Islam. Kita dalam UMNO masih ingin bersaudara dengan orang Pas seperti ditegaskan oleh agama Islam bahawa orang Islam itu adalah bersaudara. Perbezaan politik antara Pas dengan UMNO tidak bermakna pengasingan politik dari agama, atau agama suku politik suku. Perbezaan politik di kalangan orang Islam berlaku di mana-mana sahaja. Namun mereka semua masih Islam.

Tanpa bertaubat kerana pelbagai kesalahannya di sisi Islam, Nik Aziz telah memurtadkan tiga juta orang UMNO. Dakwaan ini dibuat olehnya tanpa usul periksa. Tidak ada kajian yang dibuat, sama ada secara ilmiah atau tidak. Ketidakadilan Nik Aziz jauh berbeza daripada ajaran Islam yang menegaskan bahawa apabila kamu hukum, hukumlah dengan adil. Hakim tidak boleh terdiri daripada orang yang terlibat dan berkepentingan. Memurtadkan orang UMNO adalah satu ketidakadilan di sisi agama Islam.

Tetapi, Alhamdulillah, sudah ramai pemimpin dan ahli Pas yang sedar tentang kesalahan Pas dan pemimpinnya dari segi Islam. Mereka telah tidak lagi taksub dengan nama Islam yang diberi kepada parti Pas. Mereka sedar Pas bukan berjuang untuk Islam. Pas hanya ingin memperalatkan Islam untuk kepentingan politik duniawi pemimpin-pemimpinnya.

Mereka yang keluar dari Pas ini berpeluang untuk benar-benar berjuang untuk agama Islam, berjuang untuk mengembangkan ajaran Islam yang sebenar, terutamanya untuk persaudaraan dalam Islam, tentang berpegang kepada tali Allah dan jangan bercerai-berai.

Saya tidak akan suruh Haron Din bertaubat. Tetapi Haron Din harus tanya hati kecilnya sama ada dia didorong oleh agama atau politik duniawi apabila menyuruh saya bertaubat dan tidak Nik Aziz.

Pegang Tangan Dan Merempit Adalah Perbuatan Senonoh - Undang-undang Islam Kecil PAS


Fulamak ini yang duduk menjadi tanda tanya Undang-undang kecil PAS Kelantan cenderung sebelah mana pula halanya? Kadang-kadang buat tertawa sendirian pun ada bila mana terjemahan perbuatan senonoh dan tidak senonoh buat pecah palak memikirkannya?

Video Biadap Abby Abadi Fitnah Anak Melayu Langkawi Khianat Demi Setin Arak

Pecah Palak Mikir sebagai anak kelahiran Langkawi amat tercabar dengan sikap kebiadapan Abby Abadi yang melampau melemparkan fitnah menuduh anak Langkawi membuat kerja sabotaj terhadap Anwar Ibrahim sekadar dengan upah satu Tin Arak.

memang biadap tetapi tahukah Abby langkawi dibawah kerajaan mana sekarang kalau hendak melamparkan fitnah sedemikian rupa. Bukankah Langkawi di bawah kerajaan Kedah dan mengapa PAS sampai sekarang gagal mengawal arak di Kedah? Boleh Abby Jawap?

Keduanya! Adakah Abby bersikap biadap melempar tuduhan atas cakap-cakap orang sahaja ada bukti ke tidak untuk berbuat sedemikian. Kami anak Langkawi amat terhina dengan manusia yang pakai tudung tanpa anak tudung sampai nampak cuping telinga. Apa tergopoh sangatkah hendak bertudung sampai tidak sempat hendak memakai anak tudung.

Ketiganya apa ingat anak langkawi kaki botolkah? Tetapi Abby dulu bagaimana ketika bersama kumpulan Elite, terjoget-joget masuk keluar PUB ada tak menjamah air kencing syaitan? Ada ke tidak? dengan pakai seksi terdedah sana sini dan sekarang baru bergelar ustazah celop bersikap sudah biadap! biadap! biadap menghina Anak-anak Langkawi tergamak buat kerja khianat semata-mata setin arak. memang keturunan bangsat!!!

Sunday, 6 January 2013

Gempar Ber'Shit CEC DAP Bakal Dilancarkan


Kalau Pakatan Rakyat boleh menggerakkan Bersih 1 2 3 demi menuntut SPR tulus dan bersih! Sudah tentulah Bershit wajib dilancarkan demi menuntut undi CEC bersih dan tulus!

Apatah kenapa hanya undi Zairil Khir Johari dan Vincent Wu yang didapati silap, kononnya yang pada mulanya mendapat tempat keenam dengan 1,202 undi, telah jatuh ke tempat ke-26 kerana parti itu mendakwa beliau sebenarnya hanya meraih 669 undi.

Bagaimana dengan nasib undi calon melayu DAP lain. Tidakkah ada kesilapan atau penipuan undi berlaku. Sekarang semakin jelas CEC tidak tulus dan sepatutnya ROS mengadakan siasatan. Jika didapati bersalah boleh di ambil tindakkan ke tahap pengharaman DAP.

BAGAN DATOH - Naib Presiden Umno, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi mahu Pendaftar Pertubuhan (RoS) melakukan siasatan berhubung isu pemilihan Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) DAP bulan lepas.

Beliau yang juga Menteri Pertahanan berkata, hanya RoS yang boleh menyiasat perkara itu."Dan jika didapati ketelusan tidak ada maka mungkin RoS boleh mengeluarkan kenyataan terhadap hasil siasatan itu.

"Itu terpulang kepada RoS untuk mengharamkan DAP atau tidak," katanya kepada pemberita selepas majlis penyampaian sumbangan 1 Ihsan Samudera Bagan Datoh kepada 876 nelayan di sini, hari ini.Sebuah akhbar berbahasa Inggeris baru-baru ini melaporkan DAP mengakui berlaku kesilapan dalam pengiraan undi semasa pemilihan jawatan CEC yang diumum 15 Disember tahun lalu dan menerusi keputusan yang dipinda itu, Zairil Khir Johari yang pada mulanya berada pada kedudukan 39, kini berada pada kedudukan 20.

Vincent Wu, yang pada mulanya mendapat tempat keenam dengan 1,202 undi, jatuh ke tempat ke-26 kerana parti itu mendakwa beliau sebenarnya hanya meraih 669 undi.Ahmad Zahid mendakwa alasan DAP kononnya berlaku kesilapan dalam pengiraan undi itu adalah bagi membolehkan mereka meletakkan Zairil sebagai wakil Melayu dalam CEC.

"Maka mereka menyusun strategi yang kononnya kiraan undi itu salah selepas tiga minggu (pemilihan). Ini memperlihatkan mereka tidak telus.

"Tetapi kalau pengundian itu dibuat selepas sehari atau dua (hari) mungkin munasabah tetapi apabila media memberikan komen maka mereka cuba untuk mengelirukan keadaan kononnya mengira semula undi," katanya. - Bernama
Published with Blogger-droid v2.0.9

Saturday, 5 January 2013

Video BiaDap " Bapak Agong Pun Tidak Boleh Nak Buat Buat Apa "

Inilah bila pecacai biadap yang terlampau berpolitik hingga institusi rajapun menjadi bahan mainan politik. 

Sudah hilang jati diri melayu sudah lupa asal usul diri. Inilah jenis-jenis perosak bangsa..

saksikan apa situasi yang sebenar yang sedang berlaku dikalangan masyarakat kita? 

Ikuti video ini .....

Lim Guan Eng Apa Dah Jadi Sama Lu 1800 Orang Cerca Merba

Wadus!! Semakin cerca merba sama lu Lim Guan Eng. Inikah setakat yang ada sebagai  penyandar Setiausaha Agung DAP ..... Lim Guan Eng Apa Dah Jadi Sama Lu 1800 Orang Cerca Merba

"Saya menerima berita mengenai kesilapan kiraan undi ini kira-kira dua hari selepas kongres dan atas rasa tanggungjawab, kami tetap mengumumkan kembali keputusannya walaupun parti akan mendapat kesan negatif
"Saya sendiri tidak faham bagaimana ia (pengiraan undi) boleh jadi begitu," kata beliau kepada media selepas menghadiri majlis angkat sumpah jawatan Ahli Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP), Lim Guan Eng.
Wadus! Ini sahaja yang mampu dijawap Lim Guan Eng Apa Dah Jadi Sama Lu ....? 

Rakyat boleh mempertikaikan ketelusan DAP yang mengakui berlaku kesilapan dalam pengiraan pemilihan jawatan Anggota Jawatankuasa Tertinggi Pusat (CEC) parti itu selepas masuk 3 minggu pemilihan berlangsung. Isu ini amat pelik kerana kesilapan hanya membabitkan dua pemimpin dan bukan kesemua calon yang terlibat dalam pemilihan berkenaan. Hairan betul macam ada niat yang tersirat setelah rakyat mempertikaikan apa nasib wakil melayu dalam DAP?
 
Sebab itu menjadi lebih luar biasa bila hanya melibatkan seorang Melayu, dan kerana kesilapan ini, dia (Zairil Khir Johari) dipilih sebagai anggota Jawatankuasa Pusat DAP. Jelas ternampak tangan hitam cuba mengubah persepsi DAP berasaskan kaum Tionghua

Semasa pemilihan jawatan CEC pada Dis lalu dan menerusi keputusan yang dipinda itu, Zairil Khir Johari yang pada mulanya berada pada kedudukan 39, kini menduduki kedudukan 20. Manakala Vincent Wu, yang pada mulanya mendapat tempat keenam dengan 1,202 undi, telah jatuh ke tempat ke-26 kerana tiba-tiba parti itu mendakwa beliau sebenarnya hanya meraih 669 undi.

Lim Guan Eng Apa Dah Jadi Sama Lu dan dimana letaknya kewibawaan DAP untuk mentadbir negara ini dan membela nasib 28 juta rakyat, wahal hendak urus pemilihan jawatan dalam parti yang hanya membabitkan 1,800 anggotapun, sudah cerca merba hingga tidak dapat diuruskan dengan cekap, amanah dan telus.

Lim Guan Eng Apa Dah Jadi Sama Lu 1800 Orang Cerca Merba .... 


Nik Aziz Percayakan Lim Guan Eng Mengjaga Khalimah Allah .......?


PecahPalakMikir sedar ramai sangat cai-cai Pakatan Haram bergitu anti dengan penulisan tokoh ini. Tetapi pada PPM beliau berani walaupun mendapat cemuh cai-cai yang benci bila kemungkaran Pakatan haram didedahkan satu demi satu. Sebab itu PPm tidak pernah kesah dan selagi mampu Insya Allah selagi tu tangan PPM akan bantu selagi terdaya demi Agama Bangsa dan Negara. Teruskan Dr Mashitah teruskan perjuangan mu.

Agenda di sebalik gesaan LGE
DR MASHITAH IBRAHIM
4 Januari 2013 Sinar Harian
Kalimah ALLAH bagi orang Islam merujuk kepada ALLAH Yang Maha Esa. Sama sekali tidak sama dengan “Tuhan Bapa” yang merupakan salah satu oknum akidah trinity agama Kristian. Kalimah ALLAH Lafz al-Jalalah adalah khusus mutlak agama Islam dengan mafhum yang berbeza dengan agama Kristian. Kalimah ALLAH yang hendak digunakan oleh Kristian bersifat taslis dan syirik. Tetapi kalimah ALLAH bagi Islam bersifat tauhid.

Kalimah ALLAH tidak pernah disebut dalam teks bahasa Greek dan bahasa asal Perjanjian Lama (Taurat) dan Perjanjian Baru (Bible). Dalam bahasa Greek, tuhan ialah ‘Theos’ manakala bahasa Hebrew/Ibrani (bahasa asal Kitab Taurat) memakai El, Eloh, Elohim dan Yhwh untuk tuhan. Ismu ALLAH tidak pernah diguna pakai oleh mana-mana mazhab Kristian kecuali Koptik yang dianuti orang Arab. Aliran utama Kristian seperti Katolik, Protestan, Lutheran, Methodist dan Jehovah Witness tidak pernah menggunakan Ismu ALLAH untuk Bible mereka.

Dalam Bible berbahasa Inggeris, tuhan disebut sebagai God, dan bukan ALLAH.

Justeru, atas dasar apa Setiausaha Agung DAP mendesak supaya kalimah ALLAH dibenar digunakan dalam Bible versi bahasa Melayu dalam perutusan Hari Natalnya? Penggunaan kalimah ALLAH dalam Bible bahasa Melayu akan menyebabkan kekeliruan berlaku sekali gus membenarkan pluralisme agama, yang mendakwa semua agama adalah sama. Disebut pada ayat 6 Surah Al-Kafirun yang bermaksud, “Bagi kamu agama kamu dan bagiku agamaku.” Ayat ini jelas menolak dakwaan bahawa semua agama adalah sama. 

Perhatikan ayat ini, sekiranya perkataan ALLAH digunakan dalam Bible bahasa Melayu: “Engkau adalah Messiah anak ALLAH yang hidup.” (Matius 16:16). Lihat pula maksud ayat ini dalam al-Quran: “Dia (ALLAH) tiada beranak dan Dia (ALLAH) pula tidak diperanakkan.” (Surah Al-Ikhlas: 3). Adakah sama maknanya? Adakah sama maksud penggunaannya?

Kalimah ALLAH merupakan kata nama khas daripada bahasa Arab yang tidak boleh digunakan dalam bentuk atau makna lain. Dari segi nahu dan makna, kalimah ALLAH tidak boleh diumumkan, dikecilkan, dilelakikan, diperempuankan, dibapakan mahupun diperanakkan, apatah lagi diterbitkan atas nama lain. Jika dikaji, banyak lagi contoh percanggahan makna dan maksud yang akan berlaku sekiranya kalimah suci ALLAH digunakan dalam Bible bahasa Melayu.

Desakan Lim Guan Eng ditentang banyak pihak, termasuk para ulama, NGO Islam dan parti politik. Perkara ini juga sudah diputuskan dalam Muzakarah Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia kali ke-82 yang bersidang pada 5 – 7 Mei 2008: Kalimah ALLAH tidak boleh digunakan atau disamakan dengan agama-agama bukan Islam lain. Apa lagi yang tidak difahami Lim Guan Eng?

Sebagai orang Islam, kita wajib menentang hasrat ini demi menyelamatkan akidah umat Islam. Agenda beliau mungkin sama dengan apa yang disebut oleh The People of the Book, sebuah organisasi yang bergiat memurtadkan orang Islam.

Menurut mereka: “We believe it can be very effective to use the Quran as a tool to share concepts that are familiar and acceptable to Muslims, and that support Biblical principles. There are many concepts that are very compatible with the Bible...Of course, the Holy Bible is the only and complete authority for everything pertaining to doctrine and lifestyle. We believe it is perfectly acceptable to use the name ALLAH, both in the Bible that we use to minister to Muslims, as well as materials that we distribute.”

Friday, 4 January 2013

Amanat Tun Dr Mahathir


Rakyat dinasihatkan agar tidak bereksperimen untuk menukar kerajaan serta terpedaya dengan janji-janji kosong pembangkang yang mampu membuatkan negara ini tidak stabil dan berkembang.

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, mengambil contoh beberapa janji pembangkang yang mahu mengubah negara ini kepada ‘negara berkebajikan’ seperti pendidikan percuma, pemansuhan tol, meningkatkan subsidi petrol dan royalti minyak, semua janji itu akan meletakkan negara dalam keadaan bahaya.

Menurutnya, idea-idea itu pernah cuba dilaksanakan oleh negara-negara sosialis dan komunis, tetapi semuanya gagal.

‘‘Realitinya, semua kerajaan perlu wang untuk pembangunan selain memberi subsidi kepada rakyat. Tetapi jika sesebuah kerajaan mengorbankan cukai, tol dan yuran, kerajaan akan kekurangan wang. Dan dalam masa sama, kerajaan itu perlu membelanjakan wang untuk kemudahan awam, lebuh raya, sekolah, hospital, kos operasi dan pembangunan, pencen serta subsidi-subsidi lain.

‘‘Jadi, di manakah kerajaan mahu mendapatkan dana yang diperlukan? Boleh sahaja membuat pinjaman jika wang itu dilabur dan memberi pulangan untuk membayar semula pinjaman. Tetapi jika pinjaman dilakukan hanya untuk perbelanjaan, ia tidak akan mampu melangsaikan hutang,’’ katanya.

Beliau berkata demikian dalam entri terbaharu di blognya, http://chedet.cc hari ini.

Beliau berkata, dalam kempennya untuk kembali memegang ‘takhta’ Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama pernah menjanjikan beberapa perubahan seperti menutup kem tahanan AS di Teluk Guantanamo selain menamatkan operasi ketenteraan di Iraq dan Afghanistan.

Namun jelasnya, segala janji-janji itu gagal dilaksanakan.

‘‘Membuat janji semasa berkempen cukup mudah. Sekarang ini, pembangkang di negara ini cuba meniru rentak Obama dan menjanjikan perubahan. Mereka kata, berilah mereka peluang kerana Barisan Nasional (BN) telah mentadbir negara ini selama 55 tahun.

‘‘Memang diakui BN telah mentadbir negara ini sejak merdeka. Tetapi bandingkanlah Malaysia dengan negara-negara lain yang sama mencapai kemerdekaan. Bandingkan dengan negara-negara membangun di Barat. Mereka kini berdepan masalah kewangan dan tidak mampu mengatasi krisis,’’ tegasnya.

Beliau kemudiannya mengajak rakyat mengimbau kembali krisis kewangan yang melanda dunia sekitar 1997 dan 1998.

Katanya, Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan ketika itu cuba menggunakan penyelesaian Dana Kewangan Antarabangsa (IMF) tanpa pinjaman IMF.

‘‘Bank dan syarikat berdepan dengan ancaman kebankrapan. Kos import meningkat manakala kos sara hidup melonjak. Rekod Menteri Kewangan itu buruk walaupun beliau sering mendakwa kejayaan yang dibawa oleh orang lain itu sebagai kejayaannya.

‘‘Kini sebagai pemimpin pembangkang, beliau mendakwa mahu membawa perubahan. Apakah perubahan terbaik yang diperkenalkannya sepanjang berada dalam kerajaan? Apa yang diminatinya hanyalah meniti tangga kepimpinan UMNO untuk menjadi Perdana Menteri,’’ ujarnya.

Atas dasar itu katanya, rakyat tidak seharusnya terpedaya seperti mana beliau sendiri terpedaya dengan gaya pemimpin berkenaan suatu ketika dahulu.

‘‘Memberi tempoh lima tahun kepada pembangkang sebagai kerajaan cukup bahaya. Banyak perkara boleh musnah dalam tempoh itu. Mereka yang kononnya berjuang kebebasan bersuara tetapi sering kali mengambil jalan mahkamah untuk menutup mulut pengkritiknya,’’ tambahnya.

Thursday, 3 January 2013

Sedih Jihad PAS Ala Tikus Mondok Ketakutan

Lazimnya, ahli politik yang tidak pernah memegang jawatan kerajaan, lebih-lebih lagi dari pembangkang, begitu ghairah apabila dilantik menjadi Menteri Besar atau Ketua Menteri.


Published with Blogger-droid v2.0.9

Gempar Skandal Haji Hadi Awang Menipu Warga Tua ?

Itu dia selama ini Haji Hadi telah menjadi satu isu panas yang mendidih! Semuanya angkara sendiri cari penyakit. Benarkah Haji Hadi dikaitkan dengan satu sendikit menipu warga tua?

Amanat Haji Hadi telah menyebabkan ramai warga tua ditipu hidup-hidup dengan janji perjuangan jihad menuju ke syurga. Wahal itu hanya mainan propaganda yang berkepentingan peribadi kemaruk gilakan kuasa

Jihad dan mati syahid menjadi impian penyokong tegar Pas, apatah lagi janji balasan syurga kalau mengundi parti itu menjadi bahan kempen pada setiap pilih raya umum. Semuanya karut kerana sengketa yang berlaku hanya membabitkan sesama Melayu atau sesama Islam. Masyarakat berpecah belah ekoran kafir mengkafir dan pulau memulau sehingga ada yang sanggup memutuskan tali persaudaraan kerana menganggap orang yang menyokong UMNO kafir.

Haji Hadi juga telah menyebabkan ramai warga tua tertipu hingga meraih simpati kepada perjuangan PAS. Akhirnya dari kehidupan kebanyakan warga tua adalah sekadar cukup makan! mereka tertipu kerana terlampau simpati hingga terperdaya lalu menyumbangkan derma dan derma dan derma dan derma, berkali-kali kerana simpati, kerana inginkan jihad! kerana ingin ke syurga.

Tetapi pernahkah PAS mengeluarkan kenyataan berapa hasil kutipan derma PAS selama ini?

Kemana wang derma tersebut pergi?

Siapa yang memegang dan menyimpannya?

Untuk apa duit itu digunakan dan apa pulangan kebaikan kepada penderma termasuk warga tua?

Selama kewujudan PAS belum pernah kita dengar PAS mengumumkan duit derma telah menjana kemajuan dan pembangunan rakyat? Malah kita tidak tahu dan tidak pernah didedahkan adakah duit itu dikumpul di pusat PAS. Jadi kalau ini menjadi kabur! Siapakah yang kenyang! Bukankah ini boleh dinilai sebagai satu sendikit penipuan terancang? Sebab semua hal derma bergitu sulit pada umum!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Wednesday, 2 January 2013

Belian RM13 Juta Rafizi Kantoi Dinafikan Deepak Jaikishan

Alahai terbongkar dengan sendirinya tampa perlu bersusah payah hendak pertahankan mainan auta Rafizi. Apa yang sedang berlaku apabila Belian RM13 Juta Rafizi Kantoi Dinafikan Deepak Jaikishan yang konon dalang membeli cincin tersebut. 

Dulunya kisah cincin Cincin 24 juta USD tetapi sekarang versi Deepak bernilai 13 juta! itu sudah satu isu dan kena pula Deepak dilebelkan oleh Rafizi sebagai orang yang membayar barang kemas mewah untuk Rosmah dalam masa 3 bulan bernilai RM13 juta rujuk sini invoice nya.

Tiba tiba muncul kenyataan dari tuan badan menafikan semua ini diluar pengetahuannya di Malaysiakini. Apa sudah jadiJika tuan punya badan sudah menafikannya! Apa makna yang Rafizi yang sedang buat. Sekarang kita tnggu apa lagi yang hendak dipusingkan oleh Rafizi. Bagi PecahPalakMIkir mudah sekali Deepak menjelaskan dia tidak pernah beri apa-apa dokumen kepada Rafizi malah dirinya tidak pernah melihatpun!

Jadi terang-teranglah Belian RM13 Juta Rafizi Kantoi Dinafikan Deepak Jaikishan sendiri. Tidak payah fikir jauh-jauh sebab lubang dah pecah dan tak perlupun hendak lihat dokumen ke invoice ke sebab tuan yang dituduh mengkendalikan menafikan pernah punyai dokumen sedemikian. senang je pembohongan ini terbongkar.

Ada Wakil PAS Tidur Tak Lena Angkara Jakim Gempur Amanat Haji Hadi 1981

Seorang demi seorang wakil PAS tidur tidak lena mengenang apalah nasib Haji Hadi bila bertemu dengan ruas nanti.

Rasa PPM! Semuanya berasal dari tangapan pertama PAS sekadar mencabar RTM memberi ruang untuk Haji Hadi secara berseloroh. Kerana mungkin terlampau yakin itu mustahil berlaku.

Tiba-tiba benar-benar diperkenankan dengan kehadiran bersama Jakim dalam siaran tv disamping para ulama dari UMNO.

Pendapat PPM. Tindakan ini bijak kerana pertemuan tiga penjuru lebih afdal berbanding antara PAS dan UMNO semata-mata. Mengikut kata Mahfuz soal ini tidak melibat Jakim kerana ini masalah PAS dan UMNO. Kesimpulan pada PPM, Mahfuz gambarkan ini masalah politik semata-mata. Wahal pada Jakim dan tangapan masyarakat islam Malaysia ini masalah akhidah umat dan perpaduan masyarakat islam melebihi tangapan isu politik semata-mata.

Kemudian datang pula Salahuddin Ayob menuduh Jakim hendak jadi hero kerana alasannya: Naib Presidennya, Salahuddin Ayub berkata, jika Jakim benar-benar telus, isu itu sepatutnya sudah lama diselesaikan dan bukan sekarang baru hendak bertindak. Sinar Harian

Pada padangan PPM menyifatkan gambaran Salahuddin Ayob salama ini Jakim buat tidak kisah atau tidak ambil berat selesaikan isu ini. Cuba baca text di bawah ini.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) mahu Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik amanatnya yang mengkafirkan UMNO. 

Ketua Pengarahnya, Datuk Othman Mustapha, berkata jabatan itu akan terlebih dulu memanggil Hadi berhubung amanat terbabit yang membawa kepada perpecahan umat Islam di negara ini. Beliau berkata, pelbagai tindakan diambil sebelum ini tidak berjaya mengekang amanat itu daripada diamalkan pengikut parti berkenaan khususnya yang fanatik walaupun Majlis Fatwa Kebangsaan sudah mengharamkannya. 

Katanya, andai Hadi ingkar dan mahu terus mempertahankan amanat itu, tindakan lain boleh diambil termasuk mengikut peruntukan undang-undang sedia ada. 

“Kesan amanat itu besar, mereka lepaskan kepada masyarakat dan tidak cuba memperbetulkan semula, tuduh orang Islam lain tidak boleh kawan, kafir. Kalau kita lihat, di negara Arab mereka berpecah belah soal mazhab, kita di sini soal amanat... sebenarnya mengkafirkan orang (Islam) lain itu lebih parah. 

“Jadi, kita akan panggil pemimpin PAS berkenaan untuk perbetulkan amanat itu. Jika tidak berjaya, mungkin akan ada tindakan lain sebab peruntukan undang-undang itu ada dari segi aspek memecah-belah keamanan, membawa situasi tidak aman, sama ada kepada masyarakat kecil, komuniti dan sebagainya. 

“Benda ini (amanat) pun sudah lama, tindakan pun sudah diambil, tapi timbul balik,” katanya kepada BH, semalam. Mengenai pendirian pemimpin PAS yang menafikan Amanat Hadi itu mengkafirkan UMNO, Othman berkata, pihaknya mempunyai bukti jelas bahawa ia memang mengkafirkan UMNO. 

“Mengikut rekod kami yang dikumpul sejak amanat itu diucapkan, elemen mengkafir itu jelas ada. Kami ada bukti dan simpan semua termasuk rakaman ceramah mereka. Kesan apa yang mereka ucapkan itu juga berlaku termasuk dalam majlis perkahwinan, kenduri kendara, makan sembelihan orang UMNO tak boleh. 

“Di kampung saya (Kelantan), sampai sekarang masyarakat masih berpecah-belah kerana amanat itu,” katanya. Mengulas cadangan Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng yang menggesa kerajaan membenarkan penggunaan kalimah Allah dalam kitab Injil versi bahasa Melayu, beliau berkata, dalam konteks ulama, mereka berpandangan perkara itu tidak perlu dikaji kerana sudah ada ketetapan kalimah Allah adalah hak mutlak umat Islam. 

“Ketetapan sudah lama dibuat, muzakarah (fatwa) pun sudah bincang. Isu ini tidak sepatutnya ditimbulkan kerana boleh mengelirukan umat Islam,” katanya. Sumber http://mediapermatangpauh.blogspot.com/2012/12/confirm-lepas-ni-jakim-dituduh-jadi.html?m=1

Adakah text ini menggambarkan selama ini mendiankan diri atau Mahfuz dan Salahuddin tidur tak lena mengenang apalah nasib Haji Hadi? Berkenaan Salahuddin berkata tidak pernah nampak masyarakat dirosak dari Amanat Haji Hadi 1981 rasa Jakim sudah jelaskan dan renungkan poster di bawah ini

Published with Blogger-droid v2.0.9

Keras Kepala Aktivis Sang Saka Malaya

Masih ada kegilaan mengibarkan Sang Saka Malaya yang jelas menidakkan kewujudan Jalur Gemilang.

Kenapa masih wujud budaya yang tidak pernah bersyukur dengan kemerdekaan yang kita kecapi. Bukankah ini pengkhianat bangsa?

Lebih malang mereka anak-anak melayu yang menjadi suruhan dalang-dalang tertentu yang bercita-cita menggangu-gugat kesejahteraan dan kedaulatan negara termasuk agenda menghilang rasa setia dan cintakan Jalur Gemilang.

Sang Saka Malaya yang kononnya dilebelkan sebagai "Bendera Rakyat" dan pernah dicadangkan sebagai bendera kebangsaan oleh golongan kiri dikibarkan malam ambang 2013 di Dataran Merdeka. Ia dikibarkan oleh sekumpulan individu yang menggelarkan diri mereka sebagai "aktivis Sang Saka".

Bendera itu dikibarkan tepat pada jam 12 tengah malam menggunakan belon gas yang dilepaskan di antara Jalan Raja dan Jalan Tun Perak di ibu negara, yang kemudiannya "disangkutkan" di bawah landasan transit aliran ringan (LRT) Star Masjid Jamek.

Sehingga datang berberapa pegawai polis yang menanggalkannya. Inilah perangai biadap yang tiada lagi kesetiaan terhadap Jalur Gemilang. Malah salah seorang antara mereka yang bertanggungjawab membawa bendera itu pada sambutan Janji Demokrasi dan pernah ditangkap dan disiasat mengikut Seksyen 9 (1)(a) Akta Hasutan. Tetapi sekarang masih keras kepala.

Wajarkah mereka ini dibiarkan terus-menerus menjadi biadap?
Published with Blogger-droid v2.0.9

Tuesday, 1 January 2013

Amanat 1981 Mazfuz Tiba-tiba Rasa Takut Kehadiran Mufti Berdebat Bersama Haji Hadi

Alahai macam-macam pula gelagat Mazfuz yang agak tertekan bila mana akan ada kehadiran mufti menjadi perantaraan dalam debat Amanat Haji Hadi 1981 selain membabitkan ulama dikalangan UMNO.

Pada Mazfuz cuba menonjolkan yang UMNO ketakutan kerana isu Amanat Haji Hadi adalah masalah PAS dan UMNOItu pandangan Mazfuz tetapi dia menyembunyikan yang masalah ini melibatkan masyarakat islam keseluruhan. Renungkan surat dari mufti ini.

Surat ini terang-terang membuktikan masalah ini bukan masalah politik semata-mata sebaliknya menjadi masalah perpecahan umat islam yang boleh meruntuh seluruh institusi islam di Malaysia.

Malah masalah ini semakin rumit apabila dikalangan PAS dan PKR mula terjebak dengan fahaman Syiah, Pluralisme, Libralisme, Sosialime malah sehingga ada yang menyokong Seksualiti Merdeka yang memberi hak kebebasan penuh terhadap LGBT.

Semuanya kerana fahaman yang bercampur aduk diterapkan di dalam permahaman masyarakat islam di Malaysia. Termasuk Amanat Haji Hadi yang membawa pelbagai isu meruntuh akhidah kerana budaya mengkafir berluasa sehingga sekarang dan penuh menjadi didangan mainan anak muda pro PAS di alam maya. Adakah Haji Hadi boleh menidakkan dirinya dari terbabit dalam isu ini?

Adakah ini yang dikatakan masalah ini bermain sekitar PAS dan UMNO. Buat Mazfuz dengan memberi alasan menyentuh isu rahsuah. Itu yang patut dikata kebudak-budakan tahap berlajar ABC sebagaimana lancangnya mulut Haji Hadi menyelar orang guru ABC!

Tahap putar belit Mahfuz hanya boleh dipakai kepada mat cai-cai yang melafaz setia kepada ketuanan DAP.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Video Vendetta Menyerang Berita TV9 Mengkhiati Anwar


Inilah simbol yang menyokong Mahasewel yang menyewel bukan? tetapi aduhai kenapa mengkhianati Anwar ibrahim pula hahhaah kasi layan beb! Terbaik dari Ladang! Jangan lupa layan yang ini sekali bagi versi Tongong yang pertama Politik Tongong  DAP Marah Sangat Dengan Video In

Politik Tongong " DAP Marah Sangat Dengan Video Ini "


Serangan terbaru yang bakal panas punggung puak Pakatan Rakyat. Buat siri pertama DAP kena tembak kaw-kaw! Adus terasa macam ada ke puak DAP hendak saman berjuta-juta dengan video ini. 

Awas serangan membongkar segala fitnah Pakatan Rakyat akan menjadi lebih hebat dari pelbagai gabungan media dan alam nyata.
Jangan lupa klik sini dan saksi versi sebelumnya

Selamat Menyambut Tahun 2013 Apa Akan Jadi?

Salam semua dan selamat menyambut tahun 2013

Tahun ini pro Barisan Nasional perlu kerja keras demi memastikan tumbangnya Pakatan Rakyat

Perjuangan tidak pernah tamat dan kita teruskan demi Agama Bangsa dan Negara.

Selamat berjuang tampa ada rasa putus asa. Berjuang dengan fakta, yakin dan berani. Salam buat semua dan selamat menyambut tahun 2013
Published with Blogger-droid v2.0.9

Makaiii Guan Eng Terkencing Lari Pintu Belakang

Ketua Menteri, Lim Guan Eng sanggup tidak menggunakan lorong khas bagi orang kenamaan di Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang, Bayan Lepas di sini malam ini semata-mata tidak mahu bertembung dengan sekumpulan ahli daripada pelbagai pertubuhan bukan kerajaan (NGO) yang mahu 'menyambut' kepulangannya.

Setiausaha Agung DAP itu yang tiba daripada bercuti di Hong Kong dikatakan mengikut laluan lain seterusnya keluar dari bangunan tanpa dapat dikesan kumpulan terbabit.

Ahli Jawatankuasa Jaringan Muslimin Pulau Pinang (JMPP), Azmi Jaafar berkata, beliau kecewa dengan tindakan Guan Eng tersebut yang dilihat memang sengaja tidak mahu bertemu mereka.

Menurutnya, keadaan itu amat dikesali kerana semasa pilihan raya umum lalu merekalah yang mengundi pembangkang sehingga DAP berjaya memerintah negeri ini.

"Kenapa sekarang dia (Guan Eng) tidak mahu berjumpa kami sebagai rakyat Pulau Pinang?

"Sebelum ini kamilah yang mengangkat pembangkang sehingga menang pilihan raya umum. Kami benar-benar kecewa dengan tindakannya," katanya yang juga ahli Pas seumur hidup bahagian Bagan.

Beliau berkata demikian kepada pemberita di lapangan terbang tersebut di sini.

Kumpulan berkenaan yang terdiri daripada kira-kira 50 ahli pelbagai NGO Islam menunggu Guan Eng lebih sejam.

Bagaimanapun kelibat Guan Eng tidak kelihatan sehingga 7.45 malam meskipun pesawat yang dinaikinya mendarat pada pukul 7 malam.

Mereka turut membawa kain rentang yang antaranya tertera perkataan-perkataan yang mengutuk perbuatan Guan Eng sebelum ini.

Kelmarin hampir 100 umat Islam termasuk ahli Pas di negeri ini mengadakan perhimpunan membantah tindakan Guan Eng mendesak kerajaan membenarkan penggunaan perkataan Allah dalam Bible versi bahasa Melayu.

Kumpulan yang diketuai Jaringan Muslimin Pulau Pinang itu mahu Guan Eng menarik balik kenyataan yang dianggap sengaja menghina umat Islam di negara ini.

Guan Eng dalam perutusan sempena Hari Krismas baru-baru ini antara lain mendesak kerajaan membenarkan penggunaan perkataan Allah dalam Bible versi bahasa Melayu seperti yang diamalkan di Sabah dan Sarawak sejak 50 tahun lalu.

Artikel Penuh: PULAU PINANG 30 Dis. - 

Monday, 31 December 2012

Haji Hadi Terjerat Dengan 6 Persoalan Amanat 1981 Yang Tidak Mampu Dijawap

Haji Hadi sememangnya terjerat dengan kata-katanya sendiri akibat dari kegairahan mengejar cita-cita menjatuhkan pemerintah negara yang sah! Sekarang haji Hadi amat terdesak dengan asakan demi asakan dari pelbagai sudut termasuk karya Zulkifli Nordin dan C.N Al-Afghan yang benar-benar memberi tamparan hebat hingga terdesaknya Haji Hadi mencari helah mengelak menjawap apa jua persoalan.Oleh Zulkifli Noordin

PENDEDAHAN oleh Zainon Ismail @ Cikgu Non, atau lebih dikenali sebagai C.N Al Afghani di dalam buku terbarunya Kafirkah Aku? mencetuskan kembali isu Amanat Hadi Awang 1981.

Desakan C.N Al-Afghan supaya Datuk Seri Abdul Hadi Awang menarik balik amanat itu dan meminta maaf menarik perhatian ramai.

C.N Al-Afghani bukan calang-calang orang. Dia adalah ahli Pas seumur hidup. Dia ahli tegar Pas. Dia pernah berjuang dalam peperangan Afghanistan menentang Rusia, dan dalam konflik Kashmir. Dia seorang mujahidin. Dia pernah ditahan di bawah ISA.

Sekembali daripada jihad Afghanistan dan Kashmir, Cikgu Non mengambil tanggungjawab membela dan menjaga kebajikan balu dan keluarga para syuhada Memali, malah beliau mengahwini salah seorang balu tersebut.

C.N Al Afghan dikenali sebagai seorang yang sangat tegas, istiqamah dan ikhlas!

Beliau mendesak Abdul Hadi menarik balik Amanat Haji Hadi 1981!

“Saudara-saudara sekalian percayalah, kita menentang UMNO, bukan kerana nama dia UMNO. Kita menentang Barisan Nasional bukan kerana dia lama memerintah kerajaan. Kita menentang dia ialah kerana dia mengekalkan perlembagaan penjajah, mengekalkan undang-undang kafir, mengekalkan peraturan jahiliyah. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita cuba berlawan dengan mereka.

“Percayalah saudara-saudara sekalian.

“Perjuangan kita adalah jihad, ucapan kita adalah jihad, derma kita adalah jihad. Bergantunglah kita kepada Allah dengan (menghadapi) puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini, mati kita adalah syahid. Mati kita adalah Islam. Kita tidak perlu masuk Buddha, kita tidak perlu masuk Hindu, kita tidak perlu masuk Kristian, tapi kita menjadi kafir dengan mengamalkan ‘politik suku, agama suku’.

Inilah teks apa yang dikenali sebagai “Amanat Hadi Awang 1981". Ia sebenarnya adalah sedutan daripada ucapan Presiden Pas itu di Kampung Banggol Peradong, Kuala Terengganu pada 7 April 1981.

Abdul Hadi, lahir pada 20 Oktober 1947 pada waktu itu baru berusia 34 tahun, selepas kembali daripada Universiti Al Azhar, Mesir (sebelum itu menuntut di Universiti Madinah).

“Amanat Hadi Awang 1981" ini telah dicetak dan disebarkan ke merata pelosok negara oleh Pas. Ia memberi kesan kepada para pengikut yang taksub. Sejak daripada itu, bermulalah episod UMNO dikafirkan! Ahli UMNO dikafirkan! Indoktrinasi yang menghalalkan penentangan terhadap UMNO sebagai jihad, dan mati menentang UMNO adalah syahid per se!

Sembahyang bermakmum dengan imam UMNO tidak sah, sehingga timbul masalah solat dua imam! Nikah oleh kadi UMNO tidak sah, sehingga timbul masalah perlunya bernikah semula! Sembelihan orang UMNO haram dimakan, hingga timbul masalah tidak mahu makan masakan orang UMNO! Kenduri orang UMNO haram dihadiri, sehingga berlaku peristiwa pulau-memulau! Jenazah orang UMNO haram disolatkan, sehingga ada imam Pas tidak mahu menyembahyangkan jenazah ahli UMNO! Bercerai suami isteri! Berpecah kaum keluarga! Berpisah anak beranak! Hancur rosak perpaduan kampung dan negara!

Kemuncak kepada kafir-mengkafir ini ialah peristiwa Memali di Baling Kedah pada 19 November 1985. Empat tahun setelah Amanat Hadi Awang 1981 bertebaran dan bersemadi di lubuk pemikiran ahli Pas, Kampung Memali digemparkan dengan peristiwa berdarah pada pagi yang hitam itu.

Allahyarham Ustaz Ibrahim Mahmud @ Ustaz Ibrahim Libya, bekas pegawai dakwah Pusat Islam sanggup meninggalkan kerjanya; gaji ribuan dibuang; bilik kerja air-cond ditinggalkan! Ustaz Ibrahim Libya pulang ke kampungnya di Memali dengan harapan dan perjuangan untuk menegakkan sebuah negara Islam yang melaksanakan undang-undang Islam, Amanat Hadi Awang jelas terpampang di dinding pusat kegiatan Kampung Memali.

Dalam peristiwa berdarah 18 November 1985, empat anggota polis Melayu-Islam dibunuh. Pasukan keselamatan mengambil tindak-balas yang berakhir dengan Ustaz Ibrahim Libya terkorban bersama 13 lagi pengikutnya.

Sepantas kilat Ibrahim Libya dan pengikutnya yang terkorban diisytiharkan mati syahid oleh Pas. Jenazah mereka tidak dimandikan, tidak dikafankan. Sebaliknya jenazah mereka terus disemadikan di Tanah Perkuburan Islam Parit Panjang dalam keadaan berlumuran darah!

Apakah yang mendorong Ibrahim Libya mengambil tindakan nekad bertempur dengan pihak polis! dan membunuh empat anggota polis. Anggota polis yang Satu Tuhan, Satu Nabi, Satu Kitab, Satu Qiblat dan Satu Akidah dengan mereka!

Adakah Ibrahim Libya dan pengikutnya terpengaruh dengan Amanat Hadi Awang 1981, yang menghalalkan jihad terhadap UMNO? Adakah Ibrahim Libya dan pengikutnya beranggapan polis yang dibunuh adalah polis UMNO maka halal dibunuh? Adakah Ibrahim Libya dan pengikutnya merasakan bahawa kematian akibat bertempur dengan polis itu adalah mati syahid? Ini semua adalah persoalan yang hanya Allahyarham Ustaz Ibrahim Libya dan pengikutnya yang terkorban sahaja boleh menjawab.

Tetapi yang pastinya, dalam bumi Malaysia negara umat Melayu-Islam ini, ada 14 jenazah umat Melayu-Islam yang tidak dimandikan, tidak dikafankan kerana dikatakan syahid! Adakah umat Melayu-Islam gagal melaksanakan fardhu kifayah? Siapa yang wajar menanggung semua ini di hadapan Allah nanti?

Persoalannya, apakah yang mendorong Abdul Hadi membuat Amanat 1981 tersebut?

Saya yakin Abdul Hadi berpaksikan kenyataan itu kepada kepercayaan kononnya Perlembagaan Malaysia, undang-undang dan peraturan yang diamalkan di negara ini adalah Perlembagaan, undang-undang dan peraturan jahiliah, penjajah dan kafir!

Kerana apa? Kerana kononnya tidak meletakkan al-Quran dan sunah sebagai sumber utama undang-undang. Kerana kononnya ia Perlembagaan, undang-undang dan peraturan yang menolak al-Quran dan hadis! Dan yang paling utama, kerana perundangan jinayat hudud, qisas dan takzir tidak dilaksanakan!

Maka timbullah dakyah dan tohmah konon Malaysia bukan Negara Islam! Malah ditakfirkan Malaysia dan Kerajaan BN pimpinan UMNO. Inilah yang sering dijaja oleh para penceramah, ustaz-ustaz, dan ahli-ahli tegar Pas!

Persoalannya, betulkah dakwaan itu? Betulkah Perlembagaan Malaysia Perlembagaan kafir? Benarkah tidak melaksanakan hudud, qisas dan takzir itu membawa kepada kekafiran? Adakah benar Perlembagaan Persekutuan tidak menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara Islam?

Kita tidak perlu pergi jauh. Kita tengok kembali ucapan Abdul Hadi sendiri pada 18 Januari 2003 dalam satu ucapan yang dipanggil Amanat Perdana Pemangku Presiden bertajuk ‘Pilihan Raya ke-11: Formula Kemenangan.’

Ucapan sepanjang 13 muka surat itu dibuat sewaktu beliau memangku jawatan Presiden Pas selepas kematian Allahyarham Datuk Fadhil Noor pada 23 Jun 2002 akibat sakit jantung.

Pada waktu itu, Abdul Hadi juga adalah Menteri Besar Terengganu selepas Pas memenangi Pilihan Raya Umum Ke-10. Pas memenangi DUN Terengganu dalam pilihan raya itu selepas persekongkolan dengan DAP dan Anwar Ibrahim yang baru dipecat daripada UMNO. Tetapi persekongkolan itu menghadapi masalah besar terutama dengan DAP.

Dalam menuju PRU-11 (2004 apabila Kerajaan Pas Terengganu tumbang), Pas mencari formula untuk mengekalkan kemenangan dan meluaskan kejayaan pilihan raya.

Maka Pas membuat perkiraan politik bahawa kerjasama dengan DAP adalah wajib; persekongkolan dengan Anwar adalah perlu. Maka demi mencapai formula kemenangan itu, Abdul Hadi berkata di muka surat 10; “Justeru kerana isu Negara Islam dan perlaksanaan Hudud dan syariat menjadi punca perpecahan Barisan Alternatif (DAP-PKR-Pas) dahulu, maka Pas perlu membuat satu pengorbanan dan (ijtihad besar) untuk tidak memasukkan persoalan Negara Islam dan pelaksanaan hudud di peringkat persekutuan. Peruntukan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan dan seperti yang diamalkan kini. Seandai menang dalam pilihan raya akan datang, pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil di peringkat Pusat, yang akan mendokongi Perlembagaan Persekutuan sedia ada!"

Cuba teliti betul-betul petikan ucapan Amanat Hadi Awang 2003 ini dengan Amanat Hadi Awang 1981. Nampak perbezaan fundamentalnya?

Kedua-duanya menyentuh tentang satu perkara: status Perlembagaan Persekutuan.

Dalam Amanat Hadi Awang 1981, Perlembagaan Persekutuan (berserta undang-undangnya) dilabel sebagai “kafir, jahiliyah, berbaur penjajah", yang oleh kerana label itu UMNO dikafirkan!

Dalam Amanat Hadi Awang 2003, disebut jelas “peruntukan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan dan seperti yang diamalkan di peringkat Persekutuan"!

Kedua-duanya mengupas perkara yang sama tetapi bercanggah satu sama lain! Adakah kekafiran itu sudah boomerang?

Atas alasan ini sahaja pun sudah cukup untuk Abdul Hadi wajib menarik balik Amanat Hadi Awang 1981, kerana ternyata beliau sendiri sekarang menyanggah dan membatalkan Amanat Hadi Awang 1981 itu melalui Amanat Hadi Awang 2003!

Kedua, adakah tidak melaksanakan hudud, qisas dan takzir itu membawa kepada kekufuran? Adakah tidak mendirikan Negara Islam itu membawa kepada kekafiran?

Kita tidak perlu pergi jauh. Abdul Hadi sendiri pada 20 Disember 2009 menandatangani Memorandum Persefahaman Pakatan Pembangkang di Shah Alam Convention Center. Bersama dengan Anwar Ibrahim dan Lim Guan Eng, Memorandum Persefahaman itu langsung tidak menyentuh tentang perlaksanaan hudud dan penubuhan sebuah Negara Islam.

Ini kemudiannya diikuti dengan penerbitan Buku Jingga, dan diperkuatkan dengan pelancaran manifesto Pakatan Pembangkang pada 08.09.2011 yang jelas tidak memasukkan pelaksanaan hudud dan penubuhan Negara Islam sebagai agenda.

Malah Anwar Ibrahim, Lim Kit Siang, Lim Guan Eng dan Karpal Singh tetap konsisten dengan kenyataan bahawa pelaksanaan hudud dan penubuhan sebuah Negara Islam langsung tidak termasuk dalam persefahaman pakatan pembangkang, dan tidak menjadi agenda mereka jika ditakdirkan (na‘uzubillah) memenangi PRU-13 dan memerintah Malaysia (na‘uzubillah minzalik).

Malah yang lebih jelas ialah kenyataan Abdul Hadi sendiri semasa Muktamar Tahunan Pas 2011 yang jelas menyatakan bahawa “Pas mengubah dasar kepada negara kebajikan, itu ada dalam Quran. Negara Islam dia (al-Quran) tidak sebut"! Maknanya Negara Islam tidak ada dalam al-Quran. Negara Islam bukan lagi perjuangan Pas. Melaksanakan hudud tidak lagi menjadi agenda Pas bersama rakan sekongkolannya DAP-PKR! Perjuangan menubuhkan Negara Islam dilongkangkan!

Nah, tidakkah itu bercanggah sama sekali dengan Amanat Hadi Awang 1981! Adakah kekafiran itu sudah boomerang?

Yang jelasnya, dengan pendirian yang kini bercanggah dengan amanatnya sendiri, Hadi Awang wajib menarik balik Amanat Hadi Awang 1981 itu!

Apa yang jelas, Amanat Hadi Awang 1981 adalah satu kesilapan besar! Kesilapan yang mencetuskan krisis akidah yang serius kepada umat Melayu-Islam, kesilapan yang menimbulkan perpecahan kepada perpaduan dan ukhuwah umat Melayu-Islam! Kesilapan yang menyebabkan ramai yang merana, sengsara dan menghadapi penderitaan. Kesilapan yang menyebabkan 14 jenazah tidak dimandikan dan dikafankan!

Sebelum meninggalkan kupasan persoalan ini, elok juga kalau ditanya soalan kepada Abdul Hadi:

1. Adakah kafir kerajaan Mesir (negara di mana Abdul Hadi mendapat pendidikan Islamnya) yang kini diperintah oleh Ikhwanul Muslimin dengan Presiden Mursi kerana masih mengekalkan undang-undang penjajah, dan tidak menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hudud?

2. Adakah kafir kerajaan Indonesia, negara umat Islam terbesar di dunia, kerana masih mengekalkan undang-undang Belanda dan tidak menubuhkan sebuah negara Islam dan melaksanakan hudud?

3. Adakah kafir Turki, negara umat Islam terbesar dalam Pakatan NATO yang kini diperintah oleh Parti AKP di bawah pimpinan Reccep Tayyib Erdogan yang masih mengekalkan status sekularnya dan tidak menubuhkan negara Islam dan melaksanakan hudud?

Adakah wajib memerangi orang Mesir, Turki dan Indonesia? Adakah jihad menentang mereka? Adakah syahid jika mati bertempur dengan mereka? Adakah mereka musuh Islam yang wajib ditentang?

Jawapannya kita semua tahu, TIDAK! Mesir negara Islam! Indonesia negara Islam! Turki negara Islam!

Kalau Mesir, Indonesia, Turki dan negara seumpamanya Islam; mengapa Malaysia ditohmah tidak Islam, malah dikafirkan?

Kalau Mesir, Indonesia, Turki dan kerajaan seumpamanya tidak kafir, mengapa Kerajaan Malaysia dikafirkan?

Kalau Mesir, Indonesi, Turki dan wilayah seumpamanya tidak wajib diperangi dan ditentang, mengapa harus pula menentang, malah berjihad terhadap Kerajaan Malaysia?

Tepok dada tanyalah iman masing-masing!

Sebab itu saya menegaskan bahawa Abdul Hadi Awang wajib melakukan 4 perkara berikut:

1. Wajib menarik balik Amanat Hadi Awang 1981! Beliau wajib membuat pengumuman itu bukan sahaja secara terbuka kepada semua ahli dan penyokong Pas, malah beliau wajib membuat pengumuman itu kepada seluruh umat Melayu-Islam dan rakyat Malaysia!

2. Abdul Hadi wajib bertaubat; kerana Amanat Hadi Awang 1981 telah menyebabkan krisis akidah dan perpecahan umat Melayu-Islam yang serius! Ramai yang telah terpesong akibatnya. Abdul Hadi wajib menyesali, memohon keampunan dan berjanji tidak akan mengulangi kesilapan itu!

3. Abdul Hadi wajib meminta maaf kepada seluruh ahli dan penyokong taksub Pas, seluruh umat Melayu-Islam dan rakyat Malaysia. Khususnya beliau wajib meminta maaf kepada keluarga dan waris yang telah terkorban, suami isteri yang telah bercerai-berai, anak yang berpisah daripada keluarga, adik beradik yang bermusuhan, penduduk kampung yang berpecah, para imam yang diaibkan dan dimalukan; pendek kata sesiapa juga yang pernah menjadi korban dan mangsa akibat Amanat Hadi Awang 1981!

4. Setelah itu, Abdul Hadi wajib mengadakan roadshow dan ceramah besar-besaran untuk memperbetulkan semula kesan negatif yang telah berlaku akibat Amanat Hadi Awang 1981. Beliau wajib memperbetulkan semula mentaliti ahli dan penyokong tegar Pas yang rosak akibat amanat itu.


Isi Sebenar Blueprint Dasar Perjuangan Nik Abdul Aziz


Isu siapa Nik Aziz dan bagaimana kedudukan kredibilitinya di arena Politik menjelang PRU 13. Ini serba sedikit menyentuh Isi Sebenar Blueprint Dasar Pejuangan Nik Abdul Aziz

Kesimpulan diambang 2013 Nik Aziz telah terlampau banyak meninggalkan kudis dihati masyarakat islam Malaysia. Itulah corak sebenar Isi Sebenar Blueprint Dasar Pejuangan Nik Abdul Aziz

Nik Aziz terlampau seronok dengan fatwanya yang cukup memberi fenomena perpecahan umat islam semakin ketara. Itulah harapan dan blueprint perancangan DAP dan PKR yang mengetuai Pakatan Rakyat. Perancangan pecahkan perpaduan melayu dan tingkatkan keyakinan bukan islam dengan Pakatan Rakyat melalui mainan dasar Pluralisme, Libralisme dan Sosialisme.

Tetapi ingatlah manusia hanya merancang tetapi ketentuannya adalah Allah yang maha mengetahui juga! Dan alhamdulillah apabila semakin ramai ilmuan agama di Kelantan semakin sedar agenda di sebalik blueprint ini dan akhirnya penguasaan PAS terhadap ilmuan agama makin terhakis malah hujah-hujah ceramah PAS sudah semakin rapuh dari jalan kebenaran menurut islam.

TERSERAHLAH KEPADA SAKI BAKI PENYOKONG NIK AZIZ SAMADA MASIH MAHU DIKONKONG DENGAN SIFAT TAKSUD YANG MENULU! YANG PENTING PAS DIAMBANG KEJATUHAN kerana Isi Sebenar Blueprint Dasar Pejuangan Nik Abdul Aziz cukup membuktikan Nik Aziz terlampau kemaruk Putrajaya seperti mana dengan Anwar Ibrahim.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Kisah Benar Mengenali Nurul Izzah Anwar Ibrahim Yang Sebenar

Siapakah dirinya yang sebenar? Adakah ini cukup menggambarkan siapa dirinya? Dan layakkah dicalonkan sebagai Srikandi Negara ataupun lebih layak sebagai Srikunta-kinte negara? Kisah Benar Mengenali Nurul Izzah Anwar Ibrahim Yang Sebenar

Tetapi kehadiran anak beranak ini dalam arena politik Malaysia lebih mendatangkan masalah dari memberi kebaikan.

Dalam dasar perjuangan mereka lebih mengutamakan masalah keluarga berbanding memperjuangkan nasib rakyat! Lihatlah apa yang berlaku dari tahun 2008 hingga hampir menjelang 2013. Apakah yang keluarga ini bawakan?

Sepanjang tempoh 5 tahun ini terlampau banyak seri demonstrasi yang jumlah penyertaan berkurangan saban tahun. Apa pertandanya kalau semakin berkurangan! Adakah semakin ramai rakyat menyedari muslihat anak beranak yang mempergunakan isu kepentingan rakyat demi menutup harapan anak beranak yang sebenar, agar sentiasa simpati kepad keluarga ini? Bukti terbaru harapan simpati mereka, bakal datang iaitu himpunan shamsidar demi pertahankan Anwar dari dimalukan dengan kekalahan kes saman 100 juta kepada Nallakaruppan ? Kalau sudah yakin mereka benar, kenapa mesti menghalang siapapun saksi yang perlu tampil?Bukankah pertanda mereka terlampau utamakan masalah keluarga yang sememangnya banyak bermasalah dengan negara?

Apa jasa mereka berdua kepada rakyat? Beranikah Anwar mendabik dada apa yang telah dibuat selama menjadi ketua pembankang? Anwar dan keluarganya lebih banyak menjalankan aktiviti sabotaj Tranformasi Kerajaan dari membuktikan kredibiliti sebagai penasihat ekonomi Selangor.

Malah dalam banyak-banyak masalah Selangor, hanya Khalib Ibrahim yang terkuntang-kanting membelit sampai bersimpul-simpul serabut keseorangan terkantoi! Dimana Anwar dan Nurul Izzah malah Wan Azizah sebagai presiden PKR? Mereka sekeluarga akan memilih jalan mendiamkan diri! kecuali kalau Khalib tersasul membabitkan keluarga ini! Alamat siaplah Khalib bagaikan diugut pula bakal tidak tercalon sebagai Menteri Besar lagi!

Kisah Benar Mengenali Nurul Izzah Anwar Ibrahim Yang Sebenar boleh dilihat dari perjalanan 5 tahun ini yang paling disukai keluarga ini adalah PERJUANGKAN PLURALISME untuk apakah sebenarnya ini! Adakah ini menjaminkan ticket bantuan dana bangsa asing? Atau ticket menggembirakan DAP dan PAP? Atau ticket mengalih perhatian semua pengundi bukan islam beralih dan setia kepada Anwar Ibrahim dan Nurul Izzah?

Menyetuh pluralisme yang ruginya islam kerana dalam perlembagaan negara islam sukar dicabar oleh mana-mana pihak kerana keistimewaan islam dalam perlembagaan yang terbaik dari mana-mana negara di dunia ini. Mana ada yang negara islam menghalang aktiviti memurtadkan islam malainkan Malaysia?

Tetapi sayang tindakan anak beranak ini lebih membuka pintu kebal keistimewaan islam dan melayu, demi apakah tergamaknya mereka sekeluarga? Bukankah selain ejen pemecah belah masyarakat islam PAS + pluralisme yang memberi keistimewaan bukan islam boleh menjaminkan undi yang tinggi?

Berbaloikah hingga bumi yang dipijak milik orang! Anda rasa berbaloikah? Anda rasa berbaloikah dengan generasi kelahiran anda? Anda rasa berbaloikah dengan amanah anda sebagai seorang beragama islam? Kitalah yang menilai dan kita yang menitiknya? Kisah Benar Mengenali Nurul Izzah Anwar Ibrahim Yang Sebenar adakah kita yakin mereka ini sesuai?
Published with Blogger-droid v2.0.9

Kenapalah Yang Zalim Sangat Sampai Terbarai Peha


Adus! memang sakit kepada yang mengalaminya! bezanya masa sebelum berlaku tidak pula difikir ini boleh berlaku! Mungkin ini namanya anak jantan menjadi kebanggaan kebanyakan anaka muda kita!

Akupun terfikir Kenapalah Yang Zalim Sangat Sampai Terbarai Peha dan siapa yang sebenarnya zalim. Patut mangsa kena fikir betulkah dirinya yang menzalimi diri sendiri hingga kegairahan hati memaksa badan menanggung bala sebergini rupa?

Haa waa speed laju itu bahasa yang best didengar tetapi kalau "waaa!! mak dan bapak pensan ditepi jalan? Sendiri mau ingat!

Iyelakan masa enjoy dengan masa menerima bala tentulah berbeza alasannya kalau nak tahu baca disini

Yang pasti buat yang masih tidak sedar diri fikir-fikirlah ada orang tersayang mengharapkan kamu!

Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Langgan Melalui Email

Lagi Post Pecah Palak Mikir