Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 15 December 2012

Video Keturunan Ghafar Baba Bangkit Serang Anwar Ibrahim

Siapa sangka dalam diam-diam ada keturunan Ghafar Baba yang penah dipijak-pijak Anwar Ibrahim di suatu masa dahulu, demi merampas jawatan Timbalan Perdana Menteri. Kini bangkit menjadi seteru Anwar Ibrahim yang paling kuat sekali.

Kali ini beliau bukan berseorang tetapi dengan hampir 20 ribu pejuang tegar Perkasa berikrar akan menggagalkan kempen Anwar Sebagai Perdana Menteri, yang kita semua tahu kempen Pakatan Ini dibiayai oleh kuasa besar dari luar dengan pengharapan janji-janji yang boleh menggadaikan negara tercinta ini.

Ayuh bangkitlah bangsa ku kita bersama menentang Anwar Ibrahim....

Video Ibrahim Ali Buktikan Siapa Perkasa Dengan Lebih 15 Ribu ahlinya


Dijangka datang 10k ahli tetapi sambutan yang luar biasa hampir mencecah 20k. Ini membuatkan PAS terduduk tertelan air liur, kerana jangan fikirkan PAS atau PKR malah Perkasa UMNO BN PBB dan banyak lagi akan buktikan siapa mereka. Jangan fikir PRU13 mudah buat Pakatan

Melayu islam sudah sedar kesilapan lalu dan kali ini semakin ramai yang semakin sedar akan Pakatan Rakyat tidak dapat diharapkan untuk mengtabir negara ini. Tidak layak sama sekali apabila Pluralisme, sodomlisme, libralisme, malaysian-malaysia, sosialisme dicampur duku didalam dasar bakal PM Pakatan.

Jadi dengan kehadiran Perkasa sebagai modium penyatuan semula melayu islam adalah tepat untuk menjadi langkah perpaduan semula umat melayu islam bersatu demi mempertahankan Agama Bangsa Negara.

Video Pertelingkahan Tun Dr Mahathir vs Anwar Ibrahim

Inilah barisan yang masih setia untuk merialisasikan
impian Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri
Setelah impiannya dikecundangkan oleh
Tun Dr Mahathir
Inilah sejarah yang mengubah langskap politik negara, yang membezakan antara kejujuran dengan ketamakan kuasa! Disisni juga menggambarkan apa akibat jika ingin berkorban demi negara. Kadang resiko kepada diri tidak penting berbanding resiko negatif kepada negara.

Namun bergitu pengorbanan Tun Dr Mahathir bukanlah suatu yang ringan untuk ditangung bersendirian oleh berliau tetapi itulah pengorbanan demia Agama Bangsa dan Negara yang kadangkala kepentingan diri tidak menjadi penting lagi.

Sejarah ini telal berlaku sejak mulanya Anwar menjejak masuk ke dalam UMNO dan berlakunya peristiwa pemecatan 1997, dan sekaran alhamdulillah segalanya telah berubah dari zaman kebangkitan anwar awal tahun 2000 dan sekarang 2012 segalanya makin jelas menunjukkan Anwar Ibrahim lebih teruk berbanding Tun Dr Mahathir. Anda saksikan sejarah ini. 

Sedih Betul Nik Aziz Beralah Lagi Dengan Karpal Singh

Satu lagi bukti terserlah, bagaimana Pas akan berbuat apa sahaja untuk akur dengan rakan pakatannya DAP, apabila kerajaan negeri menangguhkan serta merta penguatkuasaan syarat pelesenan kedai gunting di sini.  

 Setelah lebih 20 tahun melaksana dan mempertahan peraturan pengasingan jantina di kedai gunting rambut, kerajaan Pas Kelantan akhirnya mengalah terhadap desakan rakan pakatan pembangkang atas alasan mengambil kira pandangan semua pihak dan faktor pilihan raya umum yang semakin hampir.  

 Pada Rabu, Pengerusi Jawatankuasa Kerajaan Tempatan, Kebudayaan dan Pelancongan Negeri, Datuk Takiyuddin Hassan dilaporkan berkata keputusan dibuat untuk menangguhkan serta merta penguatkuasaan syarat pelesenan di bawah undang-undang kecil Majlis Perbandaran Kota Bharu-Bandaraya Islam (MPKB-BRI) yang melibatkan kedai gunting rambut milik orang bukan Islam.   

Ia diputuskan dalam mesyuarat mingguan Exco kerajaan negeri dan penangguhan itu sehingga kajian mengenainya selesai dijalankan.   Ini belum lagi pelaksanaan hukum hudud yang diperjuangkan Pas, dan secara terang-terangan ditentang DAP, pelaksanaan undang-undang kecil begini pun Pastidak dapat bertahan.   

Dengan penangguhan itu bermakna semua kedai gunting rambut milik orang bukan Islam dibenarkan beroperasi seperti biasa dan tidak terikat dengan syarat dibawah undang-undang kecil pihak berkuasa kerajaan tempatan.  

 Isu kedai gunting rambut ini menarik perhatian umum terutama masyarakat Cina apabila akhbar baru-baru ini melaporkan seorang pengurus kedai gunting rambut di sini, Ong Lee Ting, mendakwa beliau disaman 11 kali oleh pihak berkuasa tempatan kerana pekerja wanita bukan Islam di premisnya menggunting rambut pelanggan lelaki bukan Islam sejak 2010.    

Akibatnya, dia didenda RM200 hingga RM350 dan mendakwa ramai lagi pemilik kedai gunting turut menghadapi perkara sama.   Tindakan kerajaan negeri itu turut dikecam Pengerusi Kebangsaan DAP Karpal Singh yang dilaporkan berkata mereka yang bukan Islam boleh membawa perkara itu ke mahkamah.   

Walaupun Karpal Singh menyambut baik keputusan penangguhan selepas itu, beliau sebenarnya mahu Pas meminda undang-undang kecil itu untuk menyediakan peruntukan yang tidak terpakai kepada orang bukan Islam.

Penangguhan itu sebenarnya langkah sementara, dan tidak menghairankan nanti bahawa Pas berkemungkinan pula akan akur dengan cadangan pengerusi kebangsaan DAP itu untuk meminda undang-undang kecil berkenaan.   

Bekas Setiausaha Dewan Ulama Pas Kelantan Wan Ismail Wan Ahmad berkata, akibat daripada 'berkawan' dengan DAP, PAS telah menyimpang daripada perjuangan asalnya demi menjaga hati rakan pakatan.   

Pas sebenarnya sama-sama ghairah dengan pakatan pembangkang untuk menawan Putrajaya dan pemimpin parti itu tidak bersungguh-sungguh untuk melaksanakan hukum Islam sebagaimana yang dicanang selama ini khususnya hudud, kata Wan Ismail.   

Beliau menganggap 'ulama politik' dalam Pas hanya melihat kepentingan politik lebih daripada kepentingan Islam.   Bekas anggota Jawatankuasa Dewan Ulama Pas Pusat, Prof Madya Mohd Noor Deris berkata keputusan terbaharu kerajaan Pas Kelantan itu menunjukkan mereka tidak berani untuk bertegas dalam melaksanakan sesuatu undang-undang.  

"Keputusan menangguh pelaksanaan dan mengkaji semula undang-undang sekecil ini, menjadi bukti kepada rakyat di dalam dan luar Kelantan bahawa apa yang dicanang oleh Pas untuk melaksanakan hukum Islam, hanya semangat politik sahaja.   

"Usahkan hukum hudud yang besar tidak dilaksanakan...undang-undang kecil boleh dimain-mainkan pemimpin Pas," katanya sambil menegaskan, rakyat boleh menilai keikhlasan perjuangan Pas pada masa kini.  

 Mohd Noor berharap rakyat tidak terus terpengaruh dengan dakyah Pas yang kononnya berjuang untuk menegakkan Islam sedangkan ia boleh menukar pendirian jika apa yang diperjuang tidak menguntungkan parti. - Bernama
Published with Blogger-droid v2.0.9

Friday, 14 December 2012

Abby Abadi Berhajat Dapat Lesen Senjata

Wah bukan main lantang Ustazah Celop menyerang Afdlin Shauki yang sedang menyertai misi bantuan Gaza.

Abby ini bukan apa! sudah menjadi rutin buat seorang janda yang perlu mencari populariti dalam politik demi memastikan ranking dia naik dan sudah pasti memboleh nilai tahap habuan meningkat!

Untuk mencari makan dalam arena politik terutama dari artis seksi dahulunya! perlu melakukan berberapa tranformasi dari berhijab dan berani menyerang apa sahaja tampa kisah betul atau salah!

Dengan kebebasan PAS yang memberi makan kepada Abby dan juga polisi PAS boleh buat apa sahaja asalkan matlamat perjatuhkan dan lahirkan kebencian rakyat kepada kerajaan berkesan! Inilah dinamakan konsep Matlamat menghalalkan cara!

Jadi dengan kelebihan ini! Abby bebas menyerang sesiapa sahaja asalkan mendapat perhatian warga PAS. Fungsi Abby pelekehkan tranformasi dan kebajikan UMNO BN. Semua itu harus diperjatuhkan demi mengelak kredibiliti PAS terjerumus dalam jurang yang teruk.

Bagi memenuhi rutin sebagai aktivis berbayar dari PAS. Abby perlu lantang dan berani serang sesiapa sahaja termasuk usaha kerajaan membantu mangsa perang di Gaza. Apatah kelihatan ramai artis Malaysia berminat meluangkan masa bekerjasama dengan kerajaan dalam program Misi Bantuan Ke Gaza.

Abby ingin berjihad malah mengaku semua ahli PAS mahu berjihad tetapi mereka tidak ada senjata!

Adakah Abby ini kurang pengetahuan yang untuk menyertai kumpulan jihad berperang dengan Israel mesti masuk secara "Underground" melalaui terowong bawah tanah! Bergitu juga dengan senjata dibekal secara demikian!

Pergilah kalau berhajat hendak berperang, tiada siapa hendak larang, tetapi berani ke Abby yang riak sangat mendabik dada sedemikian rupa?

Atau apa yang Abby sudah bantu Gaza selain bekerja keras dalam politik untuk memastikan ranking aktivis dalam PAS naik demi mengjaga pasaran celoteh Abby.

Kalaulah berbanding Abby dan Afdlin, Afdlin mati ketika membantu saudara di Gaza dan Abby mati ketika mengutuk, menghina dan mencaci misi Gaza. Abby rasa siapah yang lebih dipandang Allah.

Inilah politik ustazah celop cari makan! Tidak cakap miss soru beb!

Published with Blogger-droid v2.0.9

Ahli Syurga Mengsyaitankan Barisan Nasional

Thursday, 13 December 2012

Canggih Betul Lebuh Raya Kerajaan PAS


BARU-BARU ini semasa membukaFacebook, saya terpaku memandang satu pelawaan daripada rakan-rakan untuk menderma bagi projek pembinaan lebuh raya baru di Kelantan.

Katanya “ Kerajaan pusat selama ini dok zalim dan anak tirikan kita maka ayuh kita buktikan, tanpa bantuan kerajaan pusat pun kita tetap boleh bina lebuh raya untuk balik. Sambil menderma, sambil mendapat pahala”.

Begitulah lebih kurang ayatnya yang tertera dalam posting salah seorang kenalan. Sungguh keras dan berkeyakinan bunyinya. Saya tidak terkejut kerana itulah sifat dan kelebihan orang Kelantan. Jati diri mereka kuat dan utuh.

Makin ditekan, maka mereka akan makin kuat untuk bangkit, semacam Hulk Hogan seorang ahli gusti WWF yang terkemuka suatu ketika dahulu. Cumanya sayang, ia dizahirkan melalui manifestasi politik kepartian.

Kenyataan rakan saya itu adalah rentetan daripada kenyataan terbaru yang dikeluarkan oleh Datuk Husam Musa setelah selesai majlis pecah tanah yang dilakukan oleh Menteri Besar, Nik Aziz Nik Mat pada 28 Mei 2012 .

Menurutnya, lebuh raya Kota Bharu- Kuala Krai sepanjang 73 kilometer yang bertaraf R5 dan R9 persimpangan bertingkat serta 2 buah kawasan Rehat dan Rawat (R & R) dengan tawaran kos sebanyak RM1.5 hingga RM1.8 billion akan dibina oleh Kerajaan Negeri. Dinyatakan bahawa ia bersifat empat lorong dan tanpa tol.

Sebenarnya, ramai yang mempersoalkan kenapa baru sekarang hasrat itu dizahirkan, tidak ketika mula-mula memacakkan bendera pemerintahan suatu ketika dahulu.

Barangkali ramai yang terlepas pandang. Kenyataan tentang pengumuman projek ini bukanlah kali pertama tetapi sudah masuk kali kedua. Pengumuman pertama mengenainya dilakukan pada Ogos 2011 dan terbaru pada 28 Mei 2012. Sesuatu yang menarik untuk sama-sama difikirkan kenapa beria-ia sungguh pengumuman itu dibuat sekitar akhir tahun 2011 dan pertengahan 2012?.

Bagi pemerhati politik, tidak sukar untuk menelah maksud tindakan kerajaan negeri Kelantan tersebut. Jawapan paling mudah difahami ialah, kedua-dua pengumuman itu dibuat atas sebab pilihan raya umum ke-13. Kenapa dikatakan demikian?

Pengumuman pertama dibuat setelah ramai pemerhati politik pada asalnya menjangkakan bahawa pilihanraya umum ke-13 akan berlangsung pada musim cuti sekolah iaitu November 2011. Jadi ia pengumuman hasrat membina lebuh raya yang tergesa-gesa itu adalah untuk tujuan memancing undi segera perantau.

Namun, takdir menggagalkan segalanya bila mana pilihan raya tidak diadakan sebagaimana dijangkakan. Langsung ia dilupakan oleh rakyat sehinggalah dibuat pengumuman semula pada Mei baru-baru ini, juga setelah mendengar guruh di langit bahawa pilihanraya umum ke 13 akan diadakan pada cuti sekolah bulan Jun, namun Parlimen juga masih tidak dibubarkan sehingga sekarang.

Jadi adalah nyata bahawa semua idea dan pengumuman itu dibuat atas paksi politik dan bukannya atas soal betul-betul mahu menjaga kebajikan perantau sebagaimana didakwa. Jika kerajaan negeri ikhlas, kenapa pengumuman itu perlu menunggu detik-detik pilihanraya?. Kenapa tidak dibuat lama dahulu? Kenapa tergesa-gesa? Itulah antara persoalan yang bermain dalam benak fikiran rakyat Kelantan khususnya.

Lantaran itu, makin ramai rakyat Kelantan yang mulai sedar akan permainan politik kerajaan negeri ini. Mereka sudah semakin faham dengan sepak terajang kerajaan negeri dalam memanipulasikan undi rakyat untuk kepentingan pengekalan kuasa di negeri itu. Rakyat Kelantan khususnya, buka tidak sedar bahawa track record kerajaan negeri selama ini dalam mengurus dan menjayakan projek-projek mega sebelum ini hanya berjaya setakat peringkat membina batu asas semata-mata.

Lihat saja apa sudah jadi dengan projek mega pembinaan jambatan ke tiga yang menghubungkan Palekbang Tumpat dengan Kampung Cina di Kota Bharu yang diletakkan batu asasnya pada tahun 1996 dengan penuh meriah dan gah. Pelbagai kemelut kedengaran mengenainya yang akhirnya, sampai sekarang projek itu senyap entah ke mana. Bayangkan betapa lamanya kerajaan negeri Kelantan membohongi rakyat.

Terbaru ialah pemimpin Pas mengumumkan akan membina stadium baru Sukan di Selising, Pasir Puteh yang bernilai RM100 juta dan memberitahu bahawa mereka akan meminta bantuan pusat untuk peruntukan dalam Rancangan Malaysia Kesepuluh (RMK10). Bagaimanapun, Kementerian Kewangan menyatakan bahawa mereka tidak pernah menerima permohonan daripada kerajaan negeri Kelantan untuk membina stadium itu.

Kelak, yang akan dibohongi kepada rakyat ialah kerajaan pusat tidak beri peruntukan, bukan mereka tidak mahu buat. Kesalahan diletakkan atas bahu orang lain sedangkan yang mengilhamkan tidak berusaha ke arah itu.

Inilah antara wayang-wayang politik yang dimainkan oleh kerajaan negeri Kelantan sejak mula memerintah 22 tahun yang lampau yang kesudahannya, rakyat hanya dikehendaki redha sahaja dengan keadaan yang ada. Maka jika dihitung track record kerajaan negeri dalam mengendalikan projek mega seumpama yang diterangkan, maka adalah menakutkan untuk kita bayangkan apa yang akan berlaku dengan hasil derma orang ramai bagi menrealisasikan impian politik pemimpin Pas Kelantan melalui pembinaan “lebuh raya batu asas” ini. Apakah akan berulang kejadian sepertimana kes tabung Memali?

Selain itu, kita perlu juga faham bahawa projek pembinaan lebuh raya adalah merupakan projek yang diketegorikan sebagai berskala besar. Justeru, ia bukanlah sesuatu yang mudah seperti berceramah di pentas.

Ia melibatkan pelbagai prosedur dan melibatkan banyak pihak dan paling kritikal ialah pemilik tanah yang akan terlibat dalam pembinaan. Projek lebuh raya Central Spine Expressway yang pernah ingin dilaksanakan oleh kerajaan pusat melalui RMK 9 menemui jalan buntu setelah penduduk yang terdiri daripada penyokong pembangkang yang tanah mereka terlibat telah bertindak menukar status tanah yang menyebabkan harga tanah menjadi tinggi berlipat ganda.

Akhirnya projek tersebut hanya siap setakat perbincangan awal. Soal pengambilan dan pembelian tanah penduduk adalah isu teras yang mendasari mana-mana projek jalan raya.

Lazimnya, rakyat yang tanahnya akan diambil oleh kerajaan sudah pasti akan memastikan tanah mereka yang mahu diambil, dibayar dengan harga yang paling tinggi

Jika pihak pengurusan projek gagal menguruskan isu pembelian tanah ini dengan baik maka peluang untuk projek jalan itu gagal adalah amat tinggi sekali. Jadi, dalam kes lebuh raya batu asas yang ingin dibuat oleh Husam ini, ia pasti akan menempuh proses yang sama.

Soalnya, apakah rakyat Kelantan yang menyokong kerajaan negeri dan tanah mereka terlibat akan rela memberikan tanah mereka dengan harga yang murah atau ada yang akan secara suka rela menderma secara percuma seperti memberi wang sedekah semasa di ceramah pas?

Jawapannya sudah tentu tidak. Orang Kelantan adalah masyarakat yang bijak. Mereka telah bertahun mengusahakan tanah di kawasan tersebut, dari kawasan yang berhutan tebal dan penuh dengan binatang buas sehingga menjadi kebun buah-buahan dan tanaman getah/sawit, maka walau pun mereka bertiketkan PAS tetapi bila sampai ke peringkat tanah mereka akan berdiri atas dasar untung rugi.

Jadi, ia akan berbalik kepada masalah seperti kegagalan dalam perundingan pembelian tanah untuk meneruskan projek Central Spine Expressway sebagaimana yang dirancang.

Itu baharu persoalan pembelian tanah, belum lagi kita bercakap soal setelah “lebuh raya batu asas” ini siap iaitu soal penyelenggaraan. Mampukah “lebuh raya batu asas” ini yang kononnya dibina tanpa tol mampu diselenggarakan dengan berkesan.

Jalan raya yang panjang dan banyak digunakan oleh kenderaan berat seperti lori balak pasti memerlukan kos penyelenggaraan yang tinggi. Soalnya duit untuk itu mahu diambil dari sumber kerajaan negeri yang mana?.

Apakah masih mahu diharapkan derma berterusan dari rakyat? Jika ya, mana tanggungjawab kerajaan negeri? Lepas tangan? Atau cuci tangan? Rekod kerajaan negeri menguruskan tangki-tangki air awam yang besar yang ditinggalkan oleh kerajaan negeri seawal mereka dapat memerintah Kelantan dahulu ternyata amat buruk.

Tangki air tersebut ternyata tidak diselenggarakan dengan baik yang menyebabkan kebocoran tanpa pembaikan dan sebagainya yang natijahnya memberi kesan yang buruk kepada penduduk Kelantan.

Maka apakah nasib lebuh raya batu asas ini sama? Jika ditakdirkan ia betul-betul berjaya dilaksanakan dengan hasil sumbangan rakyat yang prihatin maka bolehkah ia dipastikan sentiasa licin tanpa lubang?

Kontraktor mana yang sanggup berani menjadi kontraktor penyelenggara jika pembayaran kos penyelenggaraan bergantung kepada hasil derma orang ramai?

Jika kerajaan BN, mereka mempunyai agensi berkenaan seperti Jabatan Kerja Raya (JKR) maka tiada kesusahan bagai mereka untuk membuat penyelenggaraan tetapi bagaimana dengan kerajaan negeri?

Itu adalah antara bayangan masalah ke depan yang bakal berlaku yang terlintas difikiran kita. Ia rumit dan komplikated, sebab itulah lebuh raya ini dianggap sebagai dogengan pilihan raya oleh kebanyakkan penduduk dan bagi penganalisis politik, ia adalah satu strategi lama.

Hal ini seolah-olah semakin nyata benar bila mana, pada pertengahan bulan Jun baru-baru ini Datuk Husam Musa mengeluarkan kenyataan mengatakan bahawa sudah ada unsur sabotaj terhadap oleh pihak tertentu untuk menggagalkan kerja awal projek lebuh raya rakyat aka lebuh raya batu asas ini hingga menyebabkan konsultan atau kontraktor yang dilantik terganggu.

Satu strategi tai chi politik yang lazim digunakan pembangkang iaitu jika ada masalah atau nampak akan menemui kegagalan maka dipersalahkan pihak kerajaan sebagai dalang, sedangkan kita maklum bahawa kerajaan tidak akan menyekat usaha itu jika mereka mampu kerana kerajaan yakin mereka sebenarnya tidak mampu.

Hanya air liur sahaja yang manis tetapi baunya tetap masam. Husam sudah nampak bahawa rupa-rupanya masalah terlalu komlikated dalam projek ini bila mana di peringkat yang terlalu awal pun sudah nampak tanda-tanda mereka akan menghadapi kegagalan.

Sebelum ini barangkali mereka tidak fikir itu semua kerana bagi mereka isu jalan sesak dari gua musang ke kota baharu adalah isu besar bagi perantau dan pengguna jalan ini. Ia boleh memberikan satu laba politik yang besar jika berjaya dijuarai oleh mana-mana parti politik.

Maka mereka melihat ini adalah peluang dan masa yang tepat untuk mengamit sokongan rakyat terutamanya perantau. Ternyata, satu strategi pemasaran politik yang mudah dihidu dan ia bersifat mee segera.

Kesimpulannya, dalam masa pihak kerajaan negeri sedang berpropa dengan idea projek meganya yang baru iaitu lebuh raya rakyat aka “lebuh raya batu asas”, tanpa kita sedari rakyat Kelantan terbanyak sebenarnya bukan memerlukan projek itu sebagai keutamaan mereka sekarang ini.

Rakyat Kelantan sudah 22 tahun terbelenggu dengan permasalahan air bersih dan air terawat. Itulah masalah paling runcing yang perlu ditangani secara tangkas dan tuntas oleh pihak kerajaan negeri.

Bayangkan betapa banyak pendedahan oleh pihak media massa atau bantahan oleh rakyat Kelantan sendiri mengenainya tetapi ia dipandang enteng dan sipi sahaja oleh kerajaan negeri.

Tiada satu langkah konstruktif yang diperjelaskan kepada rakyat untuk mengatasinya yang menunjukkan bahawa mereka lebih suka berpolitik daripada menyelesaikan masalah yang timbul.

Hari ini, rakyat Kelantan terpaksa meneguk air yang kualitinya amat rendah saban hari. Sepatutnya, ia dijadikan teras pembelaan kerajaan negeri tetapi sebaliknya, mereka lebih suka membuat diversion atau peralihan tumpuan rakyat kepada satu projek meja yang baru yang secara jelas nampak bahawa ia bertujuan semata-mata mahu memancing undi rakyat Kelantan di perantauan.

Sikap kerajaan negeri seperti ini harus dikesali oleh rakyat Kelantan kerana ia ibarat seperti perumpaan orang yang suka berhutang “tutup lubang sini dengan menggali lubang di sana” atau satu perangkap politik yang cukup licik dengan menjadikan sentimen rakyat untuk memangkah mereka sebagai satu keperluan.

Jika benar, maka ia begitu mudah ditelah dan rakyat Kelantan pasti tidak akan tertipu lagi kali ini. Rakyat Kelantan harus memastikan mandat kali ini bertukar ganti demi satu kehidupan yang lebih baik berbanding sekarang, cukup-cukuplah mempermainkan harapan rakyat.

sumber penulisan Mysuara Net

Anwar Semakin Rimas Dengan Situasi Ekonomi Negara

Hari demi hari, terutama hari yang semakin mendekati PRU13 Ekonomi negara semakin aktif bergerak maju, walaupun menghadapi terkanan ekonomi global yang semakin tidak menentu. Biarlah bagaimana ribut taufan melanda ekonomi global, tetapi Ekonomi Malaysia tetap berdaya saing malah diakui oleh pelbagai ejensi bertaraf dunia. Mahu Anwar tidak Pecah Palak Mikir bagaimana hendak menjatuhkan dan melahirkan rasa benci rakyat terhadap kerajaan!

PUTRAJAYA: Wilayah Ekonomi Koridor Utara (NCER) menarik pelaburan RM12.3 bilion dan mewujudkan 16,335 pekerjaan sehingga ini, kata Ketua Eksekutif (CEO) Pihak Berkuasa Pelaksanaan Koridor Utara (NCIA), Datuk Redza Rafiq. 

Tahun lalu, katanya wilayah itu menarik pelaburan RM9.9 bilion dan mewujudkan 10,369 peluang pekerjaan. 

Beliau berkata pelaburan utama diperoleh dari sektor pertanian dan pembuatan, dengan penyertaan kukuh dari pelabur Jepun. 


"Penyertaan sektor swasta tempatan di dalam wilayah ekonomi itu berkembang kepada 39 peratus daripada 19.4 peratus pada tahun lalu," katanya selepas bertukar-tukar memorandum perjanjian (MOA) dengan empat syarikat, yang disaksikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, di sini, hari ini. 

Syarikat itu ialah Cypark Resources Bhd, Naza Automotive Manufacturing Sdn Bhd, TS Solartech Sdn Bhd dan Toyo Tires Manufacturing (M) Sdn Bhd.

MOA itu menyaksikan syarikat berkenaan, yang terlibat di dalam sektor tenaga diperbaharui dan kenderaan motor, mengembangkan perniagaan masing-masing dengan membina kilang baru dan meneroka peluang baharu di dalam wilayah ekonomi itu. 

Sepanjang tahun ini, katanya NCIA telah melaksanakan 26 "engagement" dengan sektor swasta, 58 inisiatif peringkat sektor dan enam inisiatif logistik wilayah. 
Katanya wilayah itu dijangka menerima limpahan RM500 juta dari sektor swasta tempatan pada tahun depan. 

Katanya penyertaan sektor swasta dijangka sekitar 25 peratus dengan mewujudkan 8,000 peluang pekerjaan. 

Redza berkata NCER akan memasuki fasa pembangunan kedua pada tahun depan sehingga 2020 bagi mencatatkan asas kukuh menjadikan wilayah itu wilayah ekonomi berkelas dunia menjelang 2025. 

"NCIA akan mengkaji meningkatkan penglibatan sektor swasta, yang termasuk mewujudkan rangkaian perniagaan dengan memupuk hubungan asing dan domestik." 

"Matlamat akhirnya ialah untuk membawa pertumbuhan dengan ekuiti sosial di dalam koridor utara dengan menjadikannya satu wilayah yang dipelbagaikan yang terkemuka di segi kluster perniagaannya, dengan penjanaan kuasa membeli melalui usaha mewujudkan peluang pekerjaan dan perniagaan," katanya. 

Antara usaha lain yang akan dilaksanakan pada tahun depan termasuk 36 inisiatif penyelidikan dan pembangunan, 16 inisiatif kluster, dua inkubator yang beroperasi dan 16 inisiatif pemangkin bagi menjana penyertaan sektor swasta, katanya. 

Sebelum itu, Redza mengadakan pertemuan dengan Najib bagi membincangkan perkembangan dan hala tuju NCER. 

"Perdana Menteri juga memberikan lampu hijau dan beliau sangat berpuas hati," katanya. 

Redza berkata pertemuan itu juga menetapkan sasaran pelaburan bagi tahun depan, tetapi beliau enggan mendedahkan angka berkenaan. - BERNAMA

Dinasti Dari Pewaris Yang Menjadi Dalang 13 Mei 1969

PPM ingin imbas kembali bagaimana Zulkifli Nordin diserang ketika mendedah siapa Lim Kit Siang sila rujuk disini untuk video pendedahan Zulkifli Nordin. 

Keadaan di sekitar kawasan ceramah menjadi semakin panas dengan bilangan yang hadir bertambah, sebuah unit kereta peronda polis juga dilihat mula memasuki kawasan itu. Semasa di penghujung ceramah, Zulkifli Nordin menceritakan semula detik-detik 13 Mei 1969 kepada hadirin dan mengaitkan Lim Kit Siang dengan kejadian itu.

Jeritan jeritan provokasi seperti 'penipu' , 'balik Kulim' dan 'jangan bakar' berterusan . Zulkifli Nordin kemudiannya mengakhiri ceramah pada lebih kurang pukul 12:00 malam, dan mencabar mereka yang membuat provokasi itu supaya berdepan dengan beliau untuk soal jawab.

dan hujah dibawah menceritakan secara detail tentang apa yang berlaku pada 13 Mei 1969- Pecah Palak Mikir.

PENGUNGKAIAN, proklamasi-proklamasi Darurat oleh YAB PM, Datuk Sri Najib di Dewan Rakyat baru-baru ini digunakan sepenuhnya oleh Zulkifli Nordin MP Kulim Bandar Baharu untuk menelanjangi semaunya Lim Kit Siang dan DAP, parti yang didakwa oleh YB itu sebagai pencetus kepada peristiwa berdarah 13 Mei hingga merenggang dan memecahbelahkan orang-orang Melayu dan Cina di Negara ini.

Zulkifli Nordin yang diberikan laluan oleh Ibrahim Ali sewaktu MP Pasir Pas sedang membahaskan usul mengambil peluang secukupnya membelasah Lim Kit Siang dan DAP walaupun perbahasannya cuba disekat oleh Speaker Dewan Rakyat ketika itu dan semua MP DAP termasuklah rakan mereka daripada PAS dan PKR berdiam diri bila Zulkifli Nordin menyerang bertubi-tubi.

Tidak ada seorang pun wakil pembangkang bangun menyanggah hujah-hujah yang dilemparkan oleh MP Kulim itu dan seolah-olah mengakui segala kebenarannya.

Kepada yang buta sejarah, pendedahan dalam Dewan Rakyat yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin itu harus membuka mata mereka tentang niat jahat DAP yang mahu menguasai negara ini dengan memperalatkan PAS dan PKR.

Malah orang Melayu terutamanya harus menyedari dengan segera taktik licik dan jahat DAP ini untuk menguasai Malaysia ini berpaksikan slogan mereka Malaysia Malaysian dengan tidak membenarkan mereka terus dijadikan alat untuk dipecahkan kesatuan Melayu yang telah diikat kukuh sekian lama..

Melayu yang lupa sejarah terus sanggup membiarkan diri mereka dijadikan perkakas oleh DAP.Melayu yang hilang jati dirinya sudah mula rela menjadi barua DAP untuk menyerang sesama Melayu.

Melayu yang semakin lupa Allah itu Tuhannya sudah mula bersedia untuk menerima agama-agama baru yang DAP sedang suntik ke dalam masyarakat hari ini.

Andainya pendedahan yang dilakukan oleh Zulkifli Nordin ini gagal diambil sebagai iktibar untuk mengelak penjajahn baru dalam Negara kita maka benarlah seperti yang sedang diperkatakan ini, melayu akan diberi tanggungjawab sebagai Perdana Menteri sedangkan tangan-tangan DAP akan menggerakkannya, melayu hanya patung seperti yang sedang berlaku di Selangor dan pernah berlaku selama 11 bulan di Perak.

Di bawah ini saya perturunkan inti perbahasan Zulkfli Nordin di Dewan Rakyat baru-baru ini…:-

"Mohon mencelah Tuan Yang di-Pertua. Yang Berhormat Pasir Mas sedar atau tidak, apabila kita dengar tadi Yang Berhormat Ipoh Timur bercakap seolah-olah beliau lupa apa yang beliau dan parti beliau lakukan yang menyebabkan Ordinan Darurat 1969, peristiwa 13 Mei berlaku. 


 
Lim Kit Siang Dalang Peristiwa Berdarah!

Saya mahu baca semula Yang Berhormat sebab ada di kalangan kita di sini lupa atau buat-buat lupa setelah bersekongkol sekati ldengan DAP parti racist dan cauvinis ini, dia lupa apa yang berlaku.

Saya mahu baca semula daripada Laporan MAGERAN, laporan rasmi yang dibentangkan menceritakan tentang peristiwa13 Mei membawa kepada perisytiharan darurat tersebut adalah kerana kebebasan bersuara yang sudah di luar kawalan.

Tindakan racist yang melampau dan ini antara tindakan yang didalangi olehYang Berhormat Ipoh Timur dan parti beliau pada masa itu.

Saya mahu baca, biar rakyat dengar semula apa yang mereka kata pada tahun 1969 membawa kepada peristiwa 13 Mei. Slogan yang dibawa pada masa itu ialah ‘Malai si’. ‘Malai si’ini maknanya “Mati Melayu”. 


 
Kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakan-perarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis Melayu” .

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, kemudian kita lihat dalam himpunan-himpunan dan perarakanperarakanyang mereka buat. Ini antara kenyataan yang mereka keluar pada 11 Mei, “Apa polis boleh buat, kita Raja. Buang sama polis melayu” 

Pada 11 Mei di Jalan Bukit Bintang, “Mati Melayu, sakai pergi masuk hutan”.

Pada 11 Mei Jalan Changkat Dollah, “KL sekarang cina punya”.

Pada 12 Mei Jalan Ipoh, Jalan Tunku Abdul Rahman, “melayu balik kampung, melayu sekarang tiada kuasa. Sekarang kita Cina sudah control.” 

Di Jalan Khir Kampung Baru, depan orang Melayu ini kenyataan parti Yang Berhormat [LKS] Ipoh Timur..;
“Melayu keluar...! Apa lagi duduk sini, kita hentam lu.., sekarang kita sudah ada kuasa...”. 

Pada 12 Mei depan Balai Polis Jalan Pudu... “... semua Melayu kasi habis, kasi halau semua polis.”

Pada 12 Mei. Okey nanti kejap lagi. Saya hendak habiskan. Biar dia faham. “Apa ini Melayu, kita sudah perintah dia negeri, ini negeri bukan melayu punya, mata-mata lancau....!”

Pada 12 Mei Jalan Canvel, “Butuh Melayu, Malai si, pergi mati Melayu...” 

Pada 12 Mei Jalan Bukit Bintang, “Ini negeri bukan Melayu punya, kita mahu kasi halau semua Melayu.”


  
Saya mohon bertanya Yang Berhormat setuju atau tidak dengan cadangan saya supaya Yang Berhormat Ipoh Timur [LKS] dan parti dia berani melakukan transformasi demokrasi yang matang ini. 

Saya cabar Yang Berhormat IpohTimur antara dalang pencetus 13 Mei supaya walk the talk menjadi anak jantan pertama minta maaf kepada rakyat Malaysia atas politik racist dan politik sempit yang dimainkan pada 1969.’ Ini adalah sebahagian yang saya sedut ucapan beliau di Dewan Rakyat.

Sekarang ini terpulang kepada kita...! Adakah kita bersedia untuk menjadi baru-barua Cina-Cina DAP yang sedang mahu menjadikan Malaysia ini seperti Singapura?

Bacalah bahasa yang mereka gunakan kepada orang-orang Melayu satu ketika dulu....! Adakah kita sanggup telan dan lupakan segala apa yang Cina DAP lakukan terhadap kita..? Terpulang kepada kita..
Sumber penulisan dipinjam dari Blok MIK

Muslihat Disebalik Pakatan Rakyat Serang JPN dan SPR

Pada 12/12/2012 Putrajaya  digemparkan dengan Himpunan Duduk Bantah yang di lakukan di hadapan Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) hari ini dilihat tidak menepati tujuan utama apabila beberapa pemimpin Pakatan cuba mencetuskan provokasi.

Terang-terang mereka sedang cuba mencetuskan satu lagi propaganda baru dalam misi membangkitkan rasa benci rakyat kepada Kerajaan. Dan sebahagian memenuhi rancangan kempen Anwar Perdana Menteri Malaysia.

Pada masa yang sama Pakatan Rakyat juga sedang sebok berceramah sana-sini mengceritakan perihal ujudnya pengundi hantu. Seperti mana yang didakwa oleh Cikgu Bard kononnya dia punyai bukti jelas dalam isu ini (rujuk video ini). tetapi tidak berani pula menyerang SPR atau melapurkan kes sebagai salah guna kuasa sebagaimana mereka lakukan ke atas kes Scorpene sehingga sampai ke Perancis.

Hairan juga kadang bila difikirkan cara Pakatan membuktikan sesuatu isu! tidak penah secara betul-betul tetapi sekadar untuk menimbulkan persepsi yang kerajaan bersalah! sudah memadai demi membangkitkan rasa benci. Sedangkan mereka tidak penah berani membuktikan secara jelas dan terang-terang dengan membentangkan bukti secara terang-terang berbanding sekadar main silap mata sahaja.

Hakikatnya semua ini hanyalah mainan politik yang cuba menghasut rakyat agar menyimpan perasaan benci terhadap kerajaan. Tampa rasa benci Pakatan Rakyat akan gusar ketakutan kerana mereka hilang momentum untuk menawan Putrajaya. malah ini juga boleh menjadi idea sebagai senjata, jika benar-benar Pakatan Rakyat kalah di dalam PRU13. 

Yang menakutkan kita adakah situasi ini tidak menjejaskan ketenteraman awam. Bagaimana jika Pakatan Rakyat kalah nanti adakah ini bakal mencetus helah terbaru dalam propaganda mereka? dan jika Pakatan Menang layakkah manusia seperti ini dilantik menjadi pemimpin yang menentukan nasib dan harapan rakyat. Sedangkan selama ini mereka hanya pandai memperlagakan rakyat dan bergaul dengan kuasa luar hingga membabitkan dana dan peruntukan yang besar di dalam kempen mengjadikan Anwar sebagai Perdana Menteri.


Wednesday, 12 December 2012

Chegu Bard Kantoi Jual Ubat Kuat Pembulak

Chegu Bard 'KANTOI' menipu kepada penyokong-penyokong pembangkang semasa yang hadir di Himpunan Rakyat yang diadakan di Alor Setar, Kedah Darul Aman.

Di Himpunan Rakyat yang dikatakan hadir dari semua penyokong pembangkang,tetapi realitinya hampir keseluruhannya hanya penyokong PAS yang hadir sebanyak hampir 99% dan hanya 1% penyokong2 dari parti Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Democratic Action Party (DAP).

Chegu Bard menipu mereka dengan mengatakan terdapat bukti yang dipegang oleh nya mengenani pengundi hantu yang ada di dalam senarai pengundi SPR sedangkan aabila hendak ditayangkan kepada kamera dan penonton, dia tidak menayangkan dengan jelas dan terang.

Hanya sekadar "flashing" dan menggoyang-goyangkan kepada mereka untuk dijadikan sebagai tiket untuk mereka mempercayai pembohongan dia seperti yang dikatakan mempunyai bukti kukuh berada di tangan nya

PAS Perosak Pondok Awladiyah


Sekumpulan penduduk dari sekitar Kampung Huma Besar, di sini membuat laporan polis kerana mendakwa kepimpinan Pas mahu mengambil alih tanah wakaf Pondok Tarbiyah Awladiyah di kampung itu untuk dijadikan pusat pengajian dan markas parti tersebut.

Laporan polis itu dibuat oleh wakil mereka, Zolkfli Deris, 50, di Balai Polis Kubur Panjang, di sini kira-kira pukul 11.45 pagi ini bagi menghalang kepimpinan, ahli atau penyokong Pas memonopoli institusi pondok untuk mengembangkan ideologi politik mereka.

Zolkfli mendakwa, kepimpinan Pas hanya menggunakan alasan mahu membina pusat pendidikan bagi mengambil alih kawasan tanah wakaf seluas kira-kira dua hektar itu yang pernah menjadi tempat pengajian agama berkonsepkan pondok sejak awal 50-an.

"Itu semua hanya alasan lama yang berulang. Alasan hendak buat pusat pendidikan tapi akhirnya mereka bercadang untuk membuat markas Pas bagi Dewan Undangan Negeri (DUN) Sungai Tiang.

"Jadi kita pertahankan tanah yang telah diwakafkan oleh orang tua-tua dahulu demi kebaikan pendidikan di sini," katanya di sini hari ini.

Selepas membuat laporan polis, kumpulan tersebut turut berhimpun secara aman di tapak tanah wakaf berkenaan dengan memegang sepanduk antaranya tertera tulisan 'Pas perosak Pondok Awladiyah'.

Zolkfli yang juga Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan dan Keselamatan Kampung Persekutuan (JKKKP) Huma Besar mendakwa, dalam kalangan waris memang tidak bersetuju tanah wakaf pondok berkenaan diambil untuk dijadikan markas Pas.
Artikel Penuh: PENDANG 10 Dis. -  

Suara Berbisa Kak Erma Fatima Membuatkan Ustazah Celop Terasa!Yang jelas siapa ye yang kena suara berbisa  Erma Fatima. Cuba kita tengok artis yang ini! Agak-agak sama tak dengan suara bisa Erma Fatima.


Nik Aziz Kenapa Diamkan Perjanjian Sulit Gugurkan Hudud

Seorang Mursyidul Am PAS yang sering menekankan kepada ubah dasar! ubah dasar kalau UMNO hendak minta maaf tetapi berdiam diri dengan isu yang dibangkitkan AIDC jadi dimana letaknya ketulusan dan keikhlasan Nik Aziz?

Seorang bekas ahli seumur hidup PAS, Zainon Ismail atau lebih dikenali dengan nama pena sebagai CN Al-Afghani mendedahkan PAS telah menandatangani satu perjanjian sulit dengan DAP dan PKR untuk menggugurkan perjuangan hudud dan Negara Islam.

Menurutnya, perjanjian sulit itu ditandatangani pada 18 Disember 2009 di antara Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang, Penasihat DAP, Lim Kit Siang dan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Kita ini ditipu oleh pimpinan. Kalau baca dalam buku saya ini, ada saya sebut, persefahaman pada 18 Disember 2009 telah disebut dan ditandatangani oleh tiga orang pemimpin.

“PAS oleh Tuan Guru Haji Hadi, PKR oleh penasihat dia, dan DAP oleh Lim Kit Siang.

“Apa yang ditandatangani, di antara kandungannya, apabila PR berkuasa di Putrajaya, pemerintahan ini tidak akan menyentuh tentang hudud dan Negara Islam,”dedahnya dalam Wacana Mengembalikan Pas ke Landasan Asal, 11 November.

C.N Al-Afghani sebelum ini pernah menulis buku kontoversi bertajuk ” Mohd Sabu Air Mata di Bumi Memali,” mendedahkan wujudnya penyelewengan dan penipuan berjuta-juta ringgit milik berpuluh-puluh anak yatim, 14 balu dan 200 mangsa Memali oleh pihak kepimpinan PAS.

Akibatnya, buku tersebut dilarang dijual ketika berlangsungnya Majlis Memperingati 25 Tahun Memali pada November 2010, namun difahamkan saudara mara dan anak-anak mangsa Memali berusaha gigih menjual buku tersebut agar penyelewengan itu terdedah kepada umum.

Menurut penulis, kutipan derma yang dibuat dari tahun 1986 sehingga ke 2001 iaitu selama 15 tahun, tidak pernah dibuat laporan penyata kewangan yang jelas.

Kesannya, pada tahun 2001, salah seorang keluarga mangsa pernah membuat laporan polis tentang penyelewengan tersebut.

Sunday, 9 December 2012

Tergamakkah Anda Dengan Situasi Gereja Sidang Jemaat Allah


Salam 2 all.

Dibawah adalah lapuran daripada lamanweb www.mole.my yang sekali lagi mengulangi kegiatan kristianisasi yang semakin ketara akhir-akhir ini.


Malangnya ada dikalangan orang Melayu-Tanggang, termasuk yang mengaku pejuang Islam menganggap isu kristianisasi dan pemurtadan sebagai remeh. Sambil memperbetulkan serban yang meleret dan menyapu janggut yang sejemput, ada yang sampai buat kenyataan, "Putrajaya lebih penting. Dapat undi dan menang PRU 13 lebih penting daripada soal aqidah yang remeh ini!".


Na'uzubillah min zalik!


Maka teman tidak hairan apabila Nor Azman @ Beginda, calon PRU 12 Sarawak mewakili PKR, yang juga saksi Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya, terbongkar cerita rupanya dia dah murtad dan keluar daripada Islam (terbongkar semasa kes anaknya membawa sosej babi di Sarawak terdedah dahulu), langsung tidak ada reaksi daripada para parasit dan mereka yang bersekongkol dengan cauvinis berotak kominis ni!


Na'uzubillah min zalik!


Kisah murtad Azman @ Beginda ni teman yang dedahkan dalam Parlimen, mike boleh layari hansard Parlimen untuk keterangan lanjut.


Malah teman lebih tidak hairan bila meletusnya isu cubaan kristianisasi yang disyaki dilakukan oleh Gereja Methodist Damansara Utama (DUMC), para parasit menjadi orang pertama mempertahankan pihak gereja itu! Walaupun terbukti gereja tersebut didirikan tanpa kelulusan! Walaupun terbukti secara rekod dan dokumen ada kegiatan kristianisasi!


Na'uzubillah min zalik!


Malah apabila beberapa orang Melayu yang terlibat mengaku secara terbuka dan divideokan pengakuan mereka mengenai cubaan memurtadkan orang Melayu termasuk mereka sendiri, pendedahan video itu dipandang sepi! Malah ada parasit yang mencabar video tersebut, dengan kenyataan "video pendedahan kristianisasi dan pemurtadan ini tidak penting! Yang penting undi! Yang penting menang pilihanraya"! 


Na'uzubillah min zalik!


Hinggakan apabila umat Islam mengadakan perhimunan aman HIMPUN di Stadium Shah Alam untuk menyatakan bantahan dan memperkukuhkan solidariti dan ukhwah umat berdepan dengan gejala murtad dan kristianisasi ini, umat Islam diperlekehkan oleh kaum parasit ini. Sedangkan apabila kafir harbi mengadakan rusuhan haram diketuai oleh penentang Islam, kaum parasit bukak kancing tahan dada bermakmumkan kafir harbi ni semata-mata kerana gila kuasa mabuk nak ke Putrajaya.


Na'uzubillah min zalik!


Himpunan aman dengan umat Islam mempertahan aqidah dilarang, rusuhan haram dengan kafir harbi demi politik dimakmumkan tanpa soal!
Na'uzubillah min zalik!


Hinggakan titah Tuanku Sultan Selangor dalam isu pemurtadan, pendakyahan dan gerakan kristianisasi DUMC ini diperlekehkan dan dipertikaikan!


Na'uzubillah min zalik!

Kemuncaknya Pesuruhjaya PAS Negeri Selangor merangkap Exco Hal Ehwal Agama Islam Negeri Selangor, YB Datuk Dr. Hasan Ali yang mengetuai HIMPUN, dan yang mempertahankan tindakan JAIS menyiasat Gereja DUMC dalam kegiatan pendakyahan, pemurtadan dan kristianisasi akhirnya dipecat!


Na'uzubillah min zalik!


Akhirnya ALLAH menjauhkan dan mencabut amanah menjaga hal ehwal Islam daripada mereka; masih lagi para parasit ini "mempertuhankan" kerusi dan menjadi kaum yang pekak, bisu dan buta!


Na'uzubillah min zalik!


Kita boleh berpolitik! Kita boleh berparti! Kita boleh berbeza pendapat!


Tetapi didalam soal aqidah, kita tidak patut berkompromi! Dalam hal murtad, kita wajib bersatu! Dalam hal kristianisasi dan serangan aqidah terhadap umat Islam, kita wajib bersama!


Satu Tuhan; Satu Nabi; Satu Kitab; Satu Qiblat; Satu Aqidah - kita wajib menjadi Satu Umat!


Sebab itu teman ulangi banyak kali ungkapan 'na'uzubillah min zalik! Apa maksudnya? Maksudnya ialah supaya ALLAH menjauhkan kita daripada fitnah ini! Supaya ALLAH jauhkan kita daripada kumpulan parasit ini! Supaya ALLAH jauhkan kita daripada gejala murtad ini! Supaya ALLAH jauhkan kita daripada pendakyahan kristianisasi ini!


Sebab itu na'uzubillah min zalik! Jauhkanlah diri mike daripada kaum yang sedang menjauhkan diri mereka daripada Islam, dan umat Islam! Jauhkanlah diri mike daripada kaum yang lebih gemar menghampiri kafir harbi, dan mempersaudarakan diri mereka dengan kafir harbi ini! Amin!

Cegahlah kemungkaran ini! Hentikan mereka dengan berhenti menyokong, dan mengundi mereka!


Yang baik datangnya daripada ALLAH, yang tidak daripada teman sendiri!


Wallahua'lam & Wassalam.


Rupa-rupanya Anwar Ibrahim Dengan Lee Kuan Yew Ada Pertalian Persamaan

Kedua-dua penjilat tegar Yahudi ini nampak berbeza tapi sebenarnya dalam sedar tak sedar mereka mempunyai persamaan yg agak menarik untuk diperkatakan. Jom kita lihat apa persamaan mereka:


1. Anwar dan Lee Kuan Yew (LKY) mempunyai cita-cita yg menggunung untuk menjadi Perdana Menteri Malaysia.


Anwar semasa dalam kabinet kerajaan, telah memasang strategi untuk merampas kuasa dari Tun Dr Mahathir. Dia melaksanakan taktik kotor iaitu dengan menyingkirkan pemimpin yg rapat dengan Tun Dr Mahathir seperti Tun Ghafar Baba, Tan Sri Rahim Thamby Chik dan menaikkan kroni-kroninya. Dia juga telah merancang untuk menghancurkan ekonomi Malaysia agar rakyat akan menyalahkan Tun Dr Mahathir. Namun begitu, Allah Maha Berkuasa. Akhirnya niat jahat Anwar tidak menjadi kenyataan kerana dia dipecat akibat salah laku moral.


LKY pula semasa Singapura masih di dalam Malaysia pernah meminta Tunku Abdul Rahman meletakkan jawatan dan menyerahkan jawatan Perdana Menteri Malaysia kepadanya atas alasan bilangan org bukan Melayu telah melebihi bilangan org Melayu. Kerana terlalu mengimpikan jawatan PM, LKY telah menubuhkan Malaysian Solidarity Convention (MSC) iaitu sebuah parti bukan perkauman yg menggabungkan parti PAP, PPP, SUPP, UPKO dan UDP untuk mencabar Parti Perikatan.


LKY juga telah memperkenalkan konsep Malaysian Malaysia yg menuntut persamaan hak antara semua kaum. Dia juga telah mencadangkan supaya Malaysia dipecahkan kepada 2 bahagian iaitu satu bahagian diperintah oleh orang Melayu manakala satu lagi bahagian (negeri yg ramai bukan Melayu - P.Pinang, Melaka, Sabah dan Sarawak) pula diberi kepada bukan Melayu. Kerana desakan perkauman melampau, akhirnya Singapura disingkirkan dari Malaysia.


2. Anwar dan LKY kedua-duanya anti kepada dasar-dasar yg menyebelahi kaum Melayu/bumiputera.


Anwar walaupun seorang Melayu tetapi tindak-tanduknya selepas menjadi pemimpin pembangkang telah banyak menyerang kepentingan orang Melayu. Buktinya, dalam satu ceramah, dia pernah menyatakan bahawa Malaysia ini bukan org Melayu punya, tapi adalah milik Cina dan India. Dia juga menyokong langkah DAP untuk menghapuskan DEB, Perkara 153, menjadikan Malaysia sebagai sebuah republik dan merangka perlembagaan yg baru.


LKY juga sering mempersoalkan hak-hak keistimewaan org Melayu/bumiputera dan memperjuangkan agar semua kaum diberikan hak yg sama. Lihat sahaja di Singapura, org Melayu di sana ibarat rakyat kelas kedua. Mereka dinafikan hak untuk melanjutkan pengajian di universiti tempatan dan menjadi juruterbang tentera udara Singapura. Orang Melayu Singapura tidak dipercayai oleh pemerintah mereka sendiri.


3. Anwar dan LKY amat memusuhi akhbar Utusan Malaysia


Kedua-duanya juga amat membenci akhbar Utusan Malaysia. LKY sehingga kini mengharamkan akhbar Utusan dari memasuki Singapura. Dia juga pernah memenjarakan bekas Ketua Pengarang Utusan, Said Zahari.


Manakala, Anwar tidak membenarkan Utusan daripada membuat liputan semasa Kongres Tahunan PKR dan sebarang sidang media pakatan rakyat. Sindrom tersebut telah berjangkit kepada DAP yg turut mengharamkan Utusan membuat liputan di Sidang DUN P. Pinang.


4. Anwar dan LKY mengamalkan nepotisme


PKR bagaikan menjadi parti keluarga Anwar apabila isteri dan anaknya juga turut menjawat jawatan penting dalam parti. Isterinya, Wan Azizah diangkat sebagai Presiden PKR, manakala anaknya, Nurul Izzah pula menyandang jawatan Naib Presiden.


Di Singapura, LKY telah membimbing anaknya Lee Hsien Loong untuk menjadi PM Singapura masa depan. Hasilnya, kini anaknya itu telah dilantik sebagai PM Singapura menggantikan Goh Chok Tong.


5. Anwar dan LKY merupakan sahabat baik Yahudi-Zionis


Seperti yg semua sedia maklum, Singapura menggunakan kepakaran Yahudi sebagai penasihat pertahanan mereka. Sebaik sahaja Singapura dikeluarkan dari Malaysia, LKY telah menjemput Israel untuk mengatur/melatih angkatan tentera Singapura. Israel mempunyai satu-satunya pengkalan tentera di dunia ini iaitu di Singapura.


Anwar juga diketahui mempunyai ramai sahabat di kalangan Yahudi. Dipercayai pertubuhan Yahudi di Amerika juga menjadi penaja terhadap segala kegiatan Anwar di Malaysia dan seluruh dunia. PKR juga didakwa dibiayai oleh pertubuhan-pertubuhan ini.

sumber penulisan dari gerakanantidap.blogspot.com

Video Sifat Rasis Membuli Antara Perbezaan Kaum Semakin Rumit

Zaman semakin berubah, ketangangan antara kaum semakin membimbangkan. Inikah hasil politik negara kita yang memperlihatkan semakin ramai rakyatnya mula menampil rasa keegoan diri tampa boleh dirunding atau diperbincangkan, jika berlaku sebarang permasalahan.

Kita jauh semakin maju tetapi amalan perpaduan kita semakin luntur malah semakin teruk. Bagaimana jika kita masih membiarkan budaya seperti ini berjangkit dan merebak menjadi parah. 

Nasib Anwar Yang Terkantoi Nik Aziz Pula Yang Menurut


Kononnya Pakatan Rakyat menyediakan suatu rencana terus digasir oleh campur tangan politik dan dasar dan kebijakan untuk membawa keluar kepentingan bangsa dan negara dari kemelut yang semakin Setengah abad Malaysia merdeka dan berdaulat meruncing. Tetapi di dalam masa yang sama Pakatan Rakyat menyembunyikan peranan Suaram sebagai satu syarikat yang bertopengkan NGO, telah mendapat dana dan bantuan Soros. Di dalam kempen menjadikan Anwar sebagai Perdana Menteri.

Dari situ telah membuktikan Pakatan Rakyat sekadar bersendiwara memperjuangkan bangsa dan negara sedangkan mereka mengizinkan capur tangan kuasa asing di dalam mencari perluang ke Putrajaya.

Kononnya juga Pakatan Rakyat ingin mengterjemahkan Agenda pembangunan bangsa telah tergelincir manakala rakyat dari pelbagai kaum akibat dari faham perkauman sempit, politik adu mempamerkan semangat baru meleburkan domba dan “demokrasi otoritarian”. Ekonomi kerangka pemikiran usang dan jumud, merudum akibat dari keruntuhan akal budi, menolak kerakusan kuasa, merebaknya rasuah, kerakusan rasuah dan kebijakan-kebijakan usang merompak khazanah negara dan menginjak hak yang menyebabkan Malaysia tercicir ke belakang rakyat. Tetapi Pakatan Rakat gagal membuktikan kemampuan mereka terhadap 4 negeri jajahan mereka, sebagai modul yang dapat di contohi. 

Malah Kelantan tidak penah membuktikan sebarang kemajuan, Kedah hanya dilihat semakin rakus menarah hasil balak yang berkali ganda tampa menyumbang sebarang faedah pembangunan sampingan kepada negeri. 

Pulau Pinang dari segi sektor pelaburan baru terjejas dan masalah rakyat asal Pulau Pinang tidak diberi hak untuk memeliki rumah mampu milik kerana kerajaan Pulau Pinang hanya berminat untuk menyediakan rumah mewah, dan yang pasti akan dipenuhi golongan perniagaan yang dimonopoli bangsa cina. Manakala majoriti bangsa Melayu adalah tidak berkemampuan memeliki nikmat sebagai anak watan negeri.

Di Selangor pula isu Pasir, Isu agihan tander kutip sampah, malah kerajaan negeri menanggung hutang talam telah menimbulkan persoalan yang dibangkitkan Pakatan Rakyat sendiri iaitu "Agenda pembangunan bangsa telah tergelincir manakala rakyat dari pelbagai kaum akibat dari faham perkauman sempit, politik adu mempamerkan semangat baru meleburkan domba dan “demokrasi otoritarian”. Ekonomi kerangka pemikiran usang dan jumud, merudum akibat dari keruntuhan akal budi, menolak kerakusan kuasa, merebaknya rasuah, kerakusan rasuah dan kebijakan-kebijakan usang merompak khazanah negara dan menginjak hak yang menyebabkan Malaysia tercicir ke belakang rakyat"

Jadi dimana ketulusan Pakatan Rakyat dalam wayang sendiwaranya? Tidak perlu untuk pergi jauh dengan omong kosong Pakatan Rakyat, sedangan persoalan yang dibicara mereka, sebenarnya diperlakukan oleh mereka sendiri dalam ertikata mulut pandai mengadu domba tetapi hakikatnya mereka yang berpura-pura menyembunyikan diri sebagai dalang sebenar perosak negara.

Bergitu juga Nasib PAS yang terus menerus menjadi hamba kerakusan PKR dan terpaksa melutut kepada ketuanan DAP. Semuanya angkara dasar asas dalam Pakatan Rakyat sebanarnya ditentukan DAP sebagai The King dan Anwar lebih dilihat bersetuju dengan Malaysian Malaysia dari dasar PAS.

Yang amat menyedihkan PAS melurut apa sahaja demi cita-cita ke Putrajaya.

Isu Terkini

get this widget here