Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 11 January 2014

Adakah Uji Kaji Menteri Tin Kosong Berjaya Hasil Dari Ikrar Brotherhood

Mula-mula Mr.Ppm kena fikir sekejap adakah saya Brotherhood.. Emm pernah berikrar ke tak.. ehh penahlah.. 

Apa yang kita ikrar.. emm berdiri setia diberlakang UMNO BN di bawah pimpinan Datuk Seri Najib. Ohh yaa masih teringat ungkapan Bahasa kita bahasa cintakan agama, bahasa kita cintakan bangsa dan bahasa kita cintakan negara.

Mungkin dari ungkapan tersebut memberi lesen untuk serang mana-mana MB, YB dan MP sehingga Timbalan ke Perdana Menteri?

Adus Mr.Ppm blur sikit dimana pengisian Ikrar Brotherhood kemana sebenarnya hendak bawa semua ahlinya yang telah bersumpah setia?

Opsss. Mungkin Mr.Ppm kurang bersosial dan bergaul atau Mr.Ppm tidak pernah berada ditempat kawan-kawan Brotherhood yang lain yang selalu berdampin dengan YB, MP hingga ke PM.

Opsss. Mungkin tugas PPM terlampau bodek menteri. 

Entahlah yang PPM sedar pengetian ikrar Brotherhood yang lalu. Memberi pengertian kepada kita berperanan dan berfungsi memertabatkan UMNO BN. 

Ehh salah ke yang Mr.Ppm buat sehingga tidak boleh terima kemegahan kawan-kawan lain berbangga dengan Ujikaji Menteri Tin Kosong..

Semua matlamatnya untuk buktikan semua Barisan Menteri cap ayam dari blogger cap apa????

Sebab itu Mr.Ppm memilih melawan arus dan bersetuju dengan pendedahan Tun Faisal dalam isu ini

Dan Mr.Ppm hendak ajukan soalan kepada kawan-kawan yang lain inikah pengisian ikrar kita?

Friday, 10 January 2014

Laporan Polis Menafikan Dato Hasan bin Malek Letak Jawatan

Pada jumaat jam 9.00 pagi 10 January 2014 saya telah terbaca satu posting dalam Facebook seorang rakan saya terdapat satu posting oleh page AFIQ KL TOWN berkaitan seorang menteri kabinet barisan nasional yang akan meletakkan jawatan iaitu Yb Dato Hasan bin Malek menteri KPDNKK.

Saya seterusnya telah berhubung dengan setiausaha politik Yb Dato hasan malek utk mengesahkan perkara tersebut dan saya di maklumkan bahawa perkara itu adalah tidak benar.

Sehubungan dengan itu, saya bagi pihak Pemuda Umno Bhg Kuala pilah merasa posting dalam facebook tersebut adalah berniat jahat dan merupakan satu hasutan kepada masyarakat untuk menjatuhkan kredibiliti Yb Dato Hasan Malek sebagai Seorang menteri kabinet daj kerajaan.

Posting tersebut dilihat mempunyai unsur utk rakyat berfikir bahawa kerajaan barisan yang ada sekarang adalah lemah dan seterusnya menghilangkan keyakinan rakyat kepada kerajaan BN dan di khuatiri akan menimbulkan suasana huru hara di serta mencetus keadaan tidak sihat dlm pentadbiran negara.

Saya juga merasa khuatir bahawa ia adalah satu tindakan terancang yg di susun oleh pihak tertentu utk menjatuhkan kan imej kerajaan melalui serangan kepada imej kementerian yg menjaga hal ehwal pengguna dlm negara dan di kaitkan dengan isu kenaikan brg serta kos sara hidup yg di propaganda kan oleh pihak pembangkang sehingga mencetus kan satu perhimpunan bantahan kepada kjaan pada 31 disember lalu yg kita telah sedia maklum bahawa himpunan TURUN adalah satu cubaan utk mencetuskan huru hara serta menjatuhkan kerajaan.

Saya juga merasakan posting tersebut satu fitnah yg jelas kerana mengaitkan seolah olah kenyataan tersebut datang dari pihak keluarga Yb dato hasan malek sedangkan saya di maklumkan tiada ahli keluarga Yb Dato hasan malek mengenali penulis.

Saya mohon pihak polis menyiasat perkara ini dan mengambil tindakan melalui peruntukan yg sedia ada terhadap penulis dan yg berkaitan dengan beliau bagi membersihkan nama Yb Dato hasan malek dan keluarga , kementerian yg di wakili oleh Yb dato hasan malek serta kerajaan secara umumnya ..

Sekian laporan saya.. sumber N9Isu Terkini

get this widget here