Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 23 March 2013

Benarlah Rafizi Anwar Peramah " Pertahankan Mohd Fareez "?

Kebenaran Rafizi berhujah Anwar Seorang yang peramah seperti sidang akhbar Watch "Video Homoseks : Rafizi Sahkan Anwar Ibrahim Seorang Yang Peramah 22/3/2013" on YouTube

Terbukti dengan persoalan kenapa? dan peramah yang bagaimana?

KUALA LUMPUR 22 Mac - Masalah dalaman Parti Keadilan Rakyat (PKR) yang terbongkar ekoran kritikan terbuka Setiausaha Politik Ketua Wanita PKR, Mohd. Fareez Kamal Intidzam (gambar) terhadap Presiden, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail semakin menarik tumpuan.

Selepas beberapa pihak mempercayai Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menjadikan pemimpin tertentu dalam UMNO sebagai 'kambing hitam' bagi menutup masalah tersebut, Pengerusi Biro Antarabangsa Institusi Kerjasama Islam Antarabangsa Malaysia, Fakhrul Azman Abu Bakar pula mendakwa Anwar menghalang Fareez daripada dipecat.

Berikut kenyataan akhbar Fakrul Azman:1. Tindakan Anwar Ibrahim untuk mengaitkan UMNO dalam episod Fareez Kamal diperlihatkan sebagai tindakan seorang 'desperado' politik yang gagal mengawal masalah dalaman PKR. Anwar terlalu sibuk melayan urusan peribadinya dan saman sana-sini sehingga tiada tenaga untuk menguruskan masalah parti sendiri. Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Politik/20130323/po_05/Anwar-halang-Fareez-dipecat#ixzz2OL6ft2DQ © Utusan Melayu (M) Bhd 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Semakin Ramai Orang Cina Penang Anti Lim Guan Eng

MINTA MAAF LEEE!! Lim Guan Eng kerana video ini membuktikan semakin ramai orang cina Penang tidak suka sama lu! Watch "NGO protes aman terhadap Guan Eng" on YouTube

Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Membuktikan Anwar Terjerat Saman Papa Gomo

Semalam Rafizi mengwar-warkan mereka telah menyaman Papa Gomo kerana Fasik mengikut Al Quran dan harus ditentang. Tetapi Rafizi tidak baca sampai habis hadis tersebut.

Surah Al-Hujurat ayat 6 yang bermaksud" Wahai orang-orang yang beriman! Jika datang kepada kamu seorang fasik membawa sesuatu berita, maka SELIDIKILAH (untuk menentukan) kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya) sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang kamu telah lakukan. "

Rafizi hanya pandai bermain kata-kata Tengok Video Rafizi Kantoi sebabnya kalaulah Papa Gomo disaman kerana Fasik tetapi Datuk Trio tidak disaman bermakna betullah video china doll pelakonnya Anwar? Kalau tidak sudah tentu awal-awal lagi disaman. JADI MENGIKUT HADIS ANWAR BOLEH DITUDUH AKHLAK ROSAK DAN TIDAK LAYAK JADI PM. Tengok video ini yang bukan kali pertama dirayu dan dicabar Anwar menyaman Datuk Trio Watch "Anwar...Saya ulang!.. sekarang saman saya" - Datuk T" on YouTube

Dengan menggunakan alasan yang diberi Rafizi bermakna sahlah Anwar tidak layak diangkat sebagai Perdana Menteri.

Seperkara lagi Rafizi mengatakan Anwar seorang peramah lihat video Watch "Video Homoseks : Rafizi Sahkan Anwar Ibrahim Seorang Yang Peramah 22/3/2013" on YouTube TETAPI RAFIZI MUNGKIN TERLUPA YANG MAKSUD PERAMAH BOLEH SAMPAI TAHAP TERLEBIH MASUK KEDALAM?

TERIMA KASIH RAFIZI KERANA MENCERITAKAN SITUASI YANG SEBENAR PEMBOHONGAN ANWAR.

Published with Blogger-droid v2.0.10

Friday, 22 March 2013

Video Rafizi Kantoi Jawap Kenapa Saman Papa Gomo Tidak Pada Trio

Baik punya Rafizi kelentong putar alam tahap ke 7. Akhirnya terjerat dengan sendiri! AMBIK KAU hehe itulah selalu mengelentong kerana terpaksa gengam najis tinggalan Al Juburi akhirnya bau hamis busuk tak juga dapat disembunyikan. AKHIRNYA UMNO BN JUGA YANG SALAH. Saksikan Video maha kantoi ini! Watch ""Kenapa Saman Papa Gomo, Tidak Pada Datuk Trio" 22/3/2013" on YouTube

Published with Blogger-droid v2.0.10

#OpsDaulat 6 Fakta Besar Kaitan Dalang Sebenar #LahadDatu

Mari kite terliti satu persatu fakta dibawah ini..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Termalang Anwar Ibrahim Terperangkap Permainan Sendiri

Jika anda ditanya satu soalan yang sangat mudah iaitu sama ada anda Homoseksual atau Biseksual, hanya 2 jawapan sahaja yang mahu kita dengar : Ya atau Tidak.

Tetapi berlainan dengan Anwar Ibrahim!

Temuramah di dalam video di bawah menyebabkan kita amat ragu dengan Anwar Ibrahim. Soalan yang sama terpaksa ditanya sebanyak 4 kali tetapi Anwar Ibrahim tidak menyawab Ya atau Tidak.

Sebaliknya, beliau putar belit menceritakan 'bulan dan bintang' dan masih tidak menjawab soalan pokok yang ditanyakan.

Kenapa begitu susah untuk Anwar Ibrahim mengaku Ya atau Tidak?

Sepatutnya, sebagai seorang Muslim dan berkedudukan tinggi di dalam politik, beliau sepatutnya menjawab TIDAK dan kemudiannya baru bercerita tentang apa sahaja yang beliau fikirkan.

Tambahan pula, sidang temuramah itu adalah tempat yang terbaik untuk beliau menafikan sekeras-kerasnya penglibatan beliau dalam aktiviti songsang sebagai seorang penganut Islam.

Keengganan beliau menjawab Ya atau Tidak itu mengundang curiga dan sudah pasti menimbulkan syak wasangka kepada beliau.

Anda lihat video menarik di bawah :

Video : 4 kali ditanya tetapi Anwar tidak menjawab Ya atau Tidak
Apalah yang pecah palak mikir hendak jawap yes @ no Malah, kenyataan beliau yang mendakwa pendakwaan terhadap beliau gagal menyabitkan beliau dengan aktiviti songsang padahal keputusan Mahkamah Tinggi sebelum ini menyatakan yang sebaliknya!

Perkara ini bukan 'konspirasi politik' atau sebagainya tetapi keputusan Mahkamah Tinggi seperti laporan di bawah :

Dalam rumusan keputusan Mahkamah Persekutuan 2 September 2004 menyebut“…we find evidence to confirm that the appellants [Dato' Seri Anwar bin Ibrahim and Sukma Darmawan Sasmitaat Madja] were involved in homosexual activities and we are more inclined to believe that the alleged incident at Tivoli Villa did happen."

Maksudnya, “kami menemui bukti untuk mengesahkan perayu-perayu (Anwar Ibrahim dan Sukma Darmawan Sasmitaat Madja) telah terlibat dalam aktiviti-aktiviti homoseksual dan kami lebih cenderung untuk mempercayai bahawa dakwaan kejadian di Tivoli Villa itu adalah benar-benar berlaku.

Namun Mahkamah Persekutuan membebaskan Anwar dan Sukma dengan keputusan majoriti 2-1 keranaterdapat keraguan dari segi tarikh sebenar kejadian tersebut dan wujudnya eleman ‘suka sama suka’ di mana saksi utama, Azizan Abu Bakar didapati melakukan aktiviti homoseksual secara sukarela dengan Anwar dan Sukma pada tarikh dan tempat yang didakwa di mahkamah. seterusnya

Jika anda melihat video di atas dan keputusan Mahlamah Tinggi, apakah anda sendiri tidak berasa curiga dan sangsi dengan orientasi seksual pemimpin tertinggi Pakatan pembangkang ini?

Dan jika soalan cepumas ini ditanya semasa sidang akhbar, MiM rasa kita semua tahu jawapan Anwar Ibrahim iaitu 'jika U ulang I saman U'!
Published with Blogger-droid v2.0.10

Thursday, 21 March 2013

Video Anwar Telah Diberi Ingatan Jangan Menyesal Dan Video Akibatnya #Liwat3

Sama ada Anwar sememangnya keras kepala atau terjerat dengan mainan sendiri jika jita amati apa sedang berlaku di antara Anwar dengan Blogger Papa Gomo.

Satu perperangan yang menyebabkan Anwar diberi peringatan dari video iniWatch ""Anwar jangan menyesal" on YouTube dan akhir setelah jam 4 Anwar tunjuk keras kepalanya inilah video dikatakan homoseksual berupah RM300 dan saman ke RM100juta. Watch "Anwar Ibrahim Sodomy Mahasiswa" on YouTube

Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Awang Tengah Jadi Kecoh Dalam Isu Anwar Ibrahim

Ini adalah salah satu video dari seminar taklimat penerangan dan ceramah yang dibawa oleh Roslan Kasim. Untuk mengetahui lanjut rujuk Lain-lain Video dan Ceramah Zahid Md Arip dan apa yang berlaku dengan Awang Tengah klik sini Watch "Awang Tengah Jadi Kecoh Dalam Isu Anwar Ibrahim" on YouTube

Published with Blogger-droid v2.0.10

Video Suara Ghaib Membongkar Pekong Lim Guan Eng

Pecah Palak Nikir telah disampaikan oleh seseorang untuk tontonan dan perhatian semua sebagai penilaian untuk PRU13

Inilah kata-kata yang pernah dikeluarkan oleh Mohd Razali Abd Rahman yang merupakan bekas Pegawai Khas kepada Jeff Oii, DAP Pulau Pinang jika Pakatan Rakyat berjaya mengambil alih Puatrajaya

1) kristian agama rasmi

2) bukan melayu perdana menteri

3) TYT pulau pinang bukan melayu

4) Bahasa Inggeris Bahasa Rasmi

5) Institusi Kesultanan Melayu Dihapuskan

6) Malaysia Di Jadikan Republik

7) Ramd Dibubarkan Ketua Jabatan Atm Dan Pdrm Bukan Melayu

9) Port Dickson Dijadikan Pangkalan Tentera Israel

10) Kedutaan Israel Di Buka Di Malaysia

11) Mahkamah Syariah Dibubarkan Diganti Mahkamah Sivil

12) Majlis Agama Islam Diganti Dengan Majlis Antara Agama

13) Menteri Agama Dan Timb Menteri Adalah Bukan Islam

14) Bendera Dan Lagu Negaraku Ditukar

15) Wang Zakat Boleh Diberi Kepada Bukan Islam

16) Parti Berasaskan Agama Seperti Pas Dihapuskan

17) Perkasa Dan Pekida Diiktiraf Pertubuhan Pengganas

18) Mara Dihapuskan

19) Dasar Ekonomi Baru Ditamatkan Sumber: Mohd Razali Abd Rahman: Bekas Pegawai Khas Jeff Oii

Untuk lebih lanjut rujuk Video INI. Pada Pecah Palak Mikir ini satu persoalan yang baik untuk kita nilaikan.

Memalukan Rafizi Pakar Toliet Buta SejarahPKR mendakwa Raja Muda Sulu yang mengetuai Kesultanan Sulu menceroboh Sabah sekarang, Agbimudin @ Azzimuddie Kiram merupakan seorang bekas kakitangan awam dan juga merupakan rakyat Malaysia setelah diberi kad pengenalan.

Dakwaan ini dibuat Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli pada satu sidang media di Ibu Pejabat PKR pagi ini. Beliau menyertakan dokumen berkaitan bagi menyokong dakwaannya itu.

Rafizi yang menjelasksan sejak pencerobohan di Lahad Datu berlaku banyak spekulasi timbul akibat maklumat yang samar-samar yang diberikan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak sebagai penjawat awam tertinggi yang bertanggungjawab kepada rakyat.Kenali fakta ini Tun Dr Mahathir menjadi PM pada 16 JULAI 1981

Macam mana projek ic yg dituduh bermula pada awal tahun1990 seperti yang didakwa rafizi lembu Pakar Projek Toilet

MACAM MANA DOKUMEN “SENARAI KAKITANGAN 1975” DIKAITKAN BOLEH DENGAN FITNAH PROJEK IC 1990-an.. JELAS INI NIAT JAHAT MEMBURUKKAN SERTA MENFITNAH TUN DR MAHATHIR, KERANA PKR KINI GUSAR DENGAN AURA BELIAU YANG SEMAKIN DISOKONG OLEH ANAK-ANAK ZAMAN TUN MAHATHIR..

KALAU IYE PUN NAK MENFITNAH, PERCATURAN TARIKH TU BIAR BETUL SIKIT..

Teori ADUN Sarawak Berbeza Dengan Timbalan Menteri Malaysia

Pada 19/3/2013 satu sesi Taklimat Penerangan dan Ceramah telah diadakan di Yayasan sarawak untuk lebih 500 jentera Barisan Nasional di Sarawak. Yang dihadiri ramai Yang Berhormat dan Timbalan Menteri Ahmad Maslan termasuk Zahid Md Arip yang telai Tibai cukup keatas Bapa Saiful Azlan

Namun bergitu Sarawak bukan lah sama cara pendekatannya berbanding semananjung seperti mana yang cuba disampaikan oleh ADUN Abdullah Saidul.
Namun bergitu apa jua bahan yang ada perlulah kita nilaikan dengan cara yang terbaik bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional secara menyeluruh meliputi Semanjung Sarawak dan Sabah. Selamat berjuang....

Wednesday, 20 March 2013

Strategi Terancang DAP Perbodohkan Rakyat

Kerajaan Penipu Rakyat DAP Pulau Pinang kadang-kadang kebodohannya ketahap mempersendakan manifesto mereka sendiri apabila projek terowong dasar laut yang ingin dibangunkan bakal dikenakan tol. Wahal manifesto PRU13 untuk mansuhkan tol tapi DAP boleh buat kutipan Tol baru sebab Tol yang dikeluarkan DAP lebih halal dengan jaminan Majlis Fatwa PAS.

Sebab itu PAS setuju ala-ala kaldai dipaluk punggung oleh ketuanan DAP.

Bukan omong kosong kerana Lim Guan Eng sebelum ini lantang mahu memansuhkan tol sekiranya pembangkang berjaya membentuk kerajaan dalam pilihan raya umum akan datang.

Malah projek ini dilaksana dan diluluskan secara tergesa tampa perlu mempunyai sebarang kelulusan jabatan yang boleh menentukan keselamatan trowong jika berlaku kemalangan sehingga berlaku letupan dan kebakaran. Itu semua mengarut buat Lim Guan Eng kerana kepakaran dalam PKR DAP dan terutama PAS mungkin lebih baik dan sistemetik berbanding mana badan iktiraf membuat kelulusan di dunia ini.

Kenapa projek ini tidak boleh dilaksanakan atau diluluskan selepas PRU13? Barangkali Lim Guan Eng takut ini kali terakhir jadi MB.

Sesungguhnya strategi cukup berjaya buat mereka yang jenis buta tuli. Nang Pecah Palak Mikir.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sketsa Pecah Palak Anwar Ibrahim Mikir Angkara Papagomo

Situasi Pakatan Rakyat menyirap angkara keberanian blogger pro Barisan Nasional, semakin menjadi-jadi dengan budaya terdesak tutup isu dengan amaran saman beratus juta.

Inilah cara pendekatan Pakatan Haram menggertak dan menakut blogger pro BN supaya jangan berani atau cuba-cuba usik barisan Pakatan Haram walaupun mereka itu terdapat faktor atau bukti ketahap pengkhianat atau rosak akhlak. Sebab itulah makin banyak budaya saman-menyaman sedang berlaku hinggakan Anwar bakal mencipta rekod orang yang paling banyak menyaman orang.

Dengan ini Pecah Palak Mikir mengucapkan ribuan tahniah buat blogger otai seperti Papagomo kerana berani mencabar arus lihat sini Papagomo Lawan Saman Anwar.

Sebagai antara blogger otai mewakili BN yang berjaya mendapat ranking tertinggi. Keberanian ini sudah tentu memberi inspirasi dan semangat kepada blogger-blogger baru seperti kami untuk lebih kritis dan berani kerana benar. Yes lawan tetap lawan Papagomo kami sentiasa menyokong anda demi Agama Bangsa dan Negara.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Tuesday, 19 March 2013

Murshidul Am Tibai Bapa Saiful Di Sarawak


Kenangan Murshidul Am Tibai Zahid Md Arip kerana sudi menandatangan poster Pecah Palak Mikir.

Zahid banyak mencerita isu prihal Anwar Ibrahim di depan 500 orang jentera Barisan Sarawak dalam misi mempertahan dan menggagalkan usaha Pakatan Rakyat berkuasa di Sarawak. Besok PPM akan uploadkan berberapa siri youtube yg menarik dari bengkel ini

Yang paling menarik Murshidul Am ada menceritakan Bapa Saiful Azlan pernah datang berjumpa Zahid dan Ezam untuk mendapatkan sedikit wang kerana sesak. Disangka setakat RM2000. Lalu berkongsikanlah antara mereka seorang RM1000 tetapi yang dicari adalah 5juta. Mahu tak meloncat mereka berdua.

Mereka ada menyuruh Azlan berjumpa dengan Najib untuk dapatkan bantuan. Tetapi bapa Saiful tidaklah berani untuk meminta dengan DSN. Kerana isu Saiful bukanlah sesuatu yang dirancang tetapi ianya berlaku kerana Saiful dengan sendiri membuat pendedahan dan laporan polis. Malah bersumpah laknat yang ditemani bapa Saiful sendiri kerana kehendaknya.

Jadi ada logiknya Bapa Saiful teragak-agak mengadap DSN. Setelah habis pertemuan mereka menghubungi Saiful bertanyakan benarkah bapa Saiful punyai masalah wang yang kritikal. "Iya jawap Saiful sebab kalah judi! Jangan dilayan" bergitulah lebih kurang bunyinya.

Bermula dari itu dalam keadaan terdesak bapa Saiful bertemu dengan Anwar dan berjaya mendapat wang dari Anwar yang mungkin mencecah sehingga 5juta atau antaranya. Tetapi tahniah ucapan Murshidul Am kerana bukan mudah untuk mendapat wang dari orang seperti Anwar!

Balasan bantuan Anwar membuatkan bapa Saiful mengeluarkan kenyataan U Turn yang kisah Saiful diliwat kerana agenda pihak tertentu memperalatkan Saiful untuk menjatuhkan Anwar.

Hakikatnya Saiful yang diliwat dan bersumpah laknat atas dirinya sendiri jika dia Saiful mengadakan cerita nenjatuhkan Anwar. Itu diteman bapanya sendiri bukan? Jadi dimana isu Saiful dipergunakan?

Walau apa jua bapa Saiful buat kerana melepas sesak! hakikatnya Anwar masih juga gagal membuktikan dirinya tidak bersalah! Walaupun bapa Saiful dapat dibeli tetapi ini telah menjadi isu yang menghantui rakyat akan kelayakan Anwar sebagai Perdana Menteri Malaysia. bersambung...Published with Blogger-droid v2.0.10

Monday, 18 March 2013

Ezam Mohd Nor Akan Gempur Sarawak Besok

Anda dijemput beramai-ramai untuk medekati orang yang pernah berjuang bersama Anwar Ibrahim dan kini telah menjadi seteru yang paling berani dan ditakuti oleh Anwar ibrahim sendiri. Jumpa kami besok tarikh 19/3/2013

Video Malang Kantoi Lagi Si Khalib Ibrahim

betul juga paparan Youtube Ini apalah guna duit disimpan berbilion seperti yang digembar gemburkan oleh Khalib Ibrahim tapi aset banyak tergadai dan rakyat sana-sini merungut memberontak memfailkan saman kerana mereka susah. Malah dalam keadaan rakyat susah mereka dikencing hidup-hidup dengan janji-janji manifesto palsu pada 2008.

Bercakap memang mudah! berjanji boleh berjanji apa sahaja tapi dimana janji-janji kamu wahai Pakatan Rakyat. Kalau janji 2008 belum tertunai bagaimana kami hendak mempercayai janji-janji terbaru Pakatan Rakyat dari perlis sampai Sabah dan Sarawak. Pembohongan berterusan dengan pelgai janji tampa memberi hujah bagaimana hendak dilakukan. Lihatlah Video Kantoi Si Khalib Ibrahim

Video Zulkifli Nordin Diserang Samseng Upahan Pakatan Haram


Kerana terdesak Pakatan Haram mengupah dan menghantar bala tentera untuk menyerang ceramah Zulkifli Nordin kierana gusar akan pembongkaran kebangsatan Tiun Chua yang yang maha klaknat kerana menghina polis dan tentera di Lahad Datu.

Kertana terdesak golongan ini tampil siap bersebanj lagi untuk menimbulkan huru-hara demi membuktikan tahap kesetiaan yang tinggi kepada bangsat seperti ini. Anda lihat sendiri bertapa terdesak dan takutnya Pakatan Haram kepada Zulkifli Nordin Klik Samseng dekat sini dan ceramah apa yang menakutkan Pakatan Haram Klik disini Zulkifli Serang Tian Chua Lagi

Panas Video Zulkifli Cari Gaduh Dengan Tian Chua

Adus dia buat hal lagi Zulkifli Nordin terlampau berani cari pasal dengan Tian Chua. Apa tidak takut kenma saman ke Yb Zul kita ini? Bukankah Anwar dah kasi warning You Ulang I Saman You? Tapi YB mana pernah peduli pasal ini malah di gertak balik You Nak Saman dah lama dia tunggu betul ke? sampai macamtu YB Zul punya berani jadi lebih baik lihat sahaja apa yang berlaku dekat sini Zulkifli Cari Pasal Gaduh Dengan Tian Chua

Video Terbaru Tian Chua Fitnah Mencuci Dosa #LahadDatu #OpsDaulat #Peace4Sabah

Dalam situasi terdesak Tian Chua terpaksa mencari helah terbaru untuk memukau orang PAS supaya percayakan dirinya dari memikirkan 9 orang anggota keselamatan yang terkorban kerana mempertahankan Lahad Datu. Fakta kebodohan Tian Chua terlupa yang sebahagian Pemimpin UMNO mempunyai ibu bapa dan sanak saudara di Sabah malah ada yang terdiri dari Etnik Suluk. Logikkah kerana hendak pertahan kuasa sanggup gadai ibu bapa dan sanak saudara sendiri

Malah Tian Chua kenapa tidak ceritakan apa urusan penting dia dan Sivarasa pergi ke Manila pada 7 febuari sebelum penceroboh memasuki Lahad Datu pada 12 Febuari.

Juga kenapa Tian Chua tidak menjelaskan dakwaan Suaram membiayai USD 2 Juta untuk pengganas sulu? Wahal dia mempunyai jawatan di dalam Suaram.

Juga perlu dijelaskan kenapa dia tidak menyaman SuaraKeadilan kerana telah memfitnahnya kononnya kenyataan Lahad Datu hanyalah konspirasi UMNO. dan dalam Youtube ini bukankah menunjukan Tian Chua cuba membawa isu Lahad Datu sebagai konspirasi UMNO untuk mempertahankan kuasa dengan fitnah terbaru pula? Watch "LAHAD DATU - CERAMAH TIAN CHUA TUDUH UMNO?" on YouTube Tian Chua adakah layak menjadi pemimpin? malah taraf warga negara harus dikaji semula?
Published with Blogger-droid v2.0.10

Sunday, 17 March 2013

Fobia Lagu Tanya Sama Najib Menjadi Sindrom Membunuh Harapan Anwar

Lagu tanya sama Najib semakin panas dewasa kini jika diamati dengan situasi semasa Lahad Datu kerana rakyat Sabah telah dipertontonkan perbezaan kredibiliti antara Najib Razak dan Anwar Ibrahim dalam dua fenomena yang berbeza.

Buat Anwar ini jawapannya:

Manakala Najib Razak telah bertindak dengan tranformasi menyakinkan rakyat Sabah.

Tranformasi melibatkan KDN, KM Sabah dan semua agensi yang bersatu membentuk East Sabah Security Command (ESSC) demi menjamin keselamatan Sabah pada masa hadapan.

Dipengaruhi keadaan di Sabah beransur baik. Operasi sweeping dan mopping akan diteruskan sehingga saki baki pengganas tumpas. Malah Azzimudie telah lari bertempiaran meninggalkan orangnya.

Penglibatan semua agensi bekerjasama membentuk ESSC demi menjamin keselamatan Sabah pada masa hadapan telah memberi satu kredit besar buat Najib Razak berbanding Anwar.

Dalam masa yang sama kerajaan menghulurkan bantuan RM1000 kepada rakyat di kawasan yang terlibat dengan pencerobohan pengganas Sulu. Malah setiap harta benda yang rosak bakal memperolehi bantuan dari kerajaan.

Rakyat Sabah paling bersedia menjadikan aset tetap terkuat Barisan Nasional untuk PRU13.
Published with Blogger-droid v2.0.10

Cubaan Sabotaj / Memalukan UMB Dan Tun Faisal

Jika kita imbas kembali dengan apa yang berlaku kepada pengerusi SW1M Sharifah Zahora kita telah dipertontonkan bagaimana cubaan mahasiswa pro PR ingin mecemarkan majlis SW1M. Hingga menjadi satu isu panas buat seketika.

Dan apa yang berlaku di UIA dalam satu majlis sesi dialog antara Mahasiswa cuba mencetus situasi yang sama tetapi masih terkawal berbanding apa yang berlaku di dalam Majlis SW1M.

Kali ini yang menjadi panel adalah Tun Faisal iaitu orang kuat UMB. Beberapa soalan telah diajukan kepada Tun Fasal Ismail oleh mahasiswa UIA,antaranya :

1. Isu Pembunuhan Altantuya
2. Isu kenapa tidak memberi ruang kepada parti pembangkang untuk berhujah di dalam Media Arus Perdana?
3. Isu Debat dengan pehak pembangkang

Tontonlah bagaimana kebijaksanaan Tun mengawal dan menjawap soalan cukup bijak mematahkan serangan tahniah Tun.. Terbaik!!! Watch "Tun Faisal Ismail Jawab Soalan Panas Dari Mahasiswa UIA." on YouTube
Published with Blogger-droid v2.0.10

Lahad Datu Siasat Dalang Sebenar Akui Menanti Arahan US 7 Bulan Lalu

Tidak hairanlah jika ada maklumat perisikan yang mendedahkan rancangan sebenar pengganas Kiram ini adalah untuk menyerang seluruh Sabah secara serentak ketika Pilihan Raya Umum berlangsung.

Ianya berlaku sebagaimana di Syria yang mana pemberontak dibekalkan senjata oleh pihak ketiga untuk menggulingkan Kerajaan sedia ada. Dan masa pilihan raya adalah masa terbaik untuk pengganas ini untuk mengatur gerak kerana jika mereka berjaya menyerang ketika itu, sokongan dan kepercayaan rakyat terhadap Kerajaan sementara dan pasukan keselamatan akan hilang.

Alhamdulillah, pasukan perisikan Tentera dan Polis kita yang bertaraf dunia berjaya mengesan pencerobohan ini lebih awal. Namun begitu, terdapat suara sumbang dari bekas-bekas jeneral yang sudah menyokong pembangkang yang menuduh unit perisikan Tentera dan Polis kita gagal.

Hakikatnya, bekas-bekas jeneral ini tidak tahu apa sebenarnya yang berlaku dan tindakan mereka menyelar unit perisikan pasukan keselamatan hanya untuk mengalihkan isu dan fakta sebenar mengenai apa yang berlaku di Sabah dan demi membodek dan 'cover' bos mereka dalam parti politik yang dipilih. Dalam masa yang sama, Setiausaha Pertahanan Setiausaha Pertahanan Filipina, Voltaire T. Gazmin mengesahkan mereka menemui beberapa bukti yang mengaitkan pemimpin utama pembangkang dengan serangan ini. Sumber Info Klik Sini
Published with Blogger-droid v2.0.10

Isu Terkini

get this widget here