Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 13 December 2014

Ganas Raja Petra Tibai "Pergi Mampus" Tergamam Dyana Sofya

Hah ambik kau! Ambik Kau Dyana Sofya memandai-mandai buat artikel panjang lebar tentang hak Anwar untuk berdiri menghasut di setiap Universiti yang ada di Malaysia di balas selamba je "Pergi Mampus"

Melalui artikel raja petra ada dua perkara menarik dipaparkan dalam blognya bertajuk "Pergi Mampus Pakatan Rakyat"

Yang menyentuh bagaimana Raja Petra membongkar skandal yang setahun sebelum Malaysia Today dedahkan iaitu projek lebuh raya KIDEX. Malaysia Today telah memberikan semua butiran mengenai KIDEX termasuk mendedahkan orang di belakang projek yang dulunya dipapar Raja Petra iaitu setahun sebelum projek ini ditandatangi.

Tetapi semasa paparan Raja Petra tiada dikalangan pembankang yang mahu ambil peduli kecuali setelah setahun kemudian kontrak di tandatangi barulah semua pembankang melompat-lompat menyerang setiap pelusuk. Persoalannya kenapa ini tidak berlaku pada sebelumnya dan kenapa hanya berlaku apabila sudah ditandatangi?

Apa ertinya Pakatan Rakyat melalak setelah projek ditandatangi dan ketika sudah terlambat untuk berbuat apa-apa? Ini jelas menunjukan motif pembangkang mahu membenarkan projek ini berjalan dan dijadikan modal politik untuk memperjatuhkan BN.

Sebab itu Raja Petra meluahkan perasaan ragu-ragu keikhlasan pembangkang dalam membanteras penyalahgunaan kuasa dan rasuah.

Adakah mereka benar-benar mahu melihat salah guna kuasa dan rasuah dihapuskan atau hakikatnya mereka akan bergembira dengan kewujudan situasi ini. Supaya pembangkang mempunyai sesuatu yang boleh mereka menjerit-jerit di jalan raya? Jika tanpa ada salah guna kuasa dan rasuah, sudah pasti mereka akan bankrap isu.

Ambil Selangor sebagai satu contoh. Pada tahun 2010 Raja Petra telah menekankan kelemahan yang ada di dalam kerajaan Pakatan Rakyat Selangor. Raja Petra juga menerbitkan dokumen untuk menyokong dakwaannya.

Yang menariknya setelah Pakatan Rakyat melebelkan Raja Petra sebagai seorang pendusta dan malah menuduh Raja Petra telah dibeli (mereka tidak menafikan bahawa dokumen itu tulen). 

Pakatan Rakyat mencabar Raja Petra untuk kembali ke Malaysia dengan bukti dan juga menawarkan untuk membayar setiap kos perjalanan Raja Petra kembali ke Malaysia, Tetapi ini adalah tindakan yang mereka sedar Raja Petra tidak boleh berbuat demikian atas sebab-sebab yang jelas.

Empat tahun kemudian, secara terbuka Pakatan Rakyat mengisytiharkan bahawa Khalid Ibrahim adalah yang paling bersih Menteri Besar dalam Sejarah Selangor, dalam masa yang sama Pakatan Rakyat turut mendedahkan semua kelemahan, pelanggaran, pelbagai penyelewengan, salah guna kuasa, rasuah dan pelbagai lagi dalam pentadbiran kerajaan negeri Selangor.

Kenapa ini berlaku selepas 4 tahun sedangkan sebelum itu Raja Petra dicop pembohong walaupun mempunyai pelbagai bukti? tetapi terfikir juga kenapa Pakatan Rakyat bergini rupa sedangkan mereka juga mempunyai pelbagai bukti salah guna kuasa seperti didedahkan Raja Petra dan dalam masa yang sama mereka menunggu kematangan kes yang mereka syaki ada gejala rasuah untuk di jadikan modal politik.

Adakah ini macam cari bukti kesalahan orang lain untuk kambus bukti kesalahan kroni sendiri? Hakikatnya kesalahan rasuah ini berlaku di mana-mana parti sama ada Pakatan Rakyat mahupun Barisan Nasional. 

Cumanya kalau bergini Pakatan Rakyat yang mendabik dada ingin menghapuskan Rasuah. Rupa-rupa jelas sangat semua ini sekadar retorik sahaja. Apatah bila terkenang yang Anwar semasa dalam BN juga mempunyai pelbagai skandal yang belum terjawap?

Isu kedua yang dipaparkan Raja Petra dengan menepelak Dyana Sofea yang beria-ia mempertahankan Anwar memasuki Universiti dan menghasut pelajar walhal pada zaman Anwar menjadi menteri pelajaran. Anwar pernah berpendapat adalah bukan idea yang bijak membenarkan para mahasiswa didedahkan kepada pidato menghasut pembangkang menjatuhkan kerajaan.

Tetapi bila Anwar menjadi pembangkang dia sendiri melanggar dengan apa yang pernah dihalangnya.

Inilah corak pendekatan Pakatan Rakyat yang hanya mahu berpolitik tanpa ikhlas memperjuangkan nasib rakyat.
#AktaHasutan 7 Modus Fasa 2 Perangi Ekstremisme Politik @LimKitSiang @CmLimGuanEng

Lim Kit Siang bergerak atas dasar parti karpitalis DAP yang bercita-cita menghapuskan hak-hak termaktub melibatkan etnik.

Bagaimana seorang seperti Lim Kit Siang, berhak ditabalkan sebagai pemimpin sekiranya cita-cita cuba menghapuskan dasar perlembagaan negara yang telah termaktub sejak merdeka lagi.

Keberanian DAP menyiarkan dasar parti sedemikian di laman resmi DAP membuktikan DAP sudah besar kepala untuk mencabar hak termaktub kepada setiap etnik di negara ini.

Berdasarkan penulisan Lim Kit Siang adalah tertumpu kepada Persidangan Agung UMNO baru-baru ini. Dilihat sebagai keterlaluan membela kaum. Tetapi apabila kita melihat apa yang dilakukan dikalangan Pakatan Rakyat adakah ini sebenarnya maksud Lim Kit Siang dalam memerangi Ekstremisme?

Lim Kit Siang hanya mahu bercakap soal Ekstremisme dalam UMNO tetapi hakikatnya senarai panjang modus operandi yang dijalan oleh DAP PKR dan NGO Pro DAP adalah penghapusan secara total meliputi pelbagai akta yang termaktub.

Bersesuaian dengan dasar DAP Parti Karpitalis berikrar menghapuskan klausa melindungi hak-hak bumiputera yang termaktub.  Lebih mencurigai kenapa kedudukan islam dan raja juga disentuh Jadi apa makna semua ini adakah termasuk dalam modus operandi yang sama dimaksudkan Lim Kit Siang?


Friday, 12 December 2014

#KhalimahAllah @CmLimGuanEng Mencabar Keupayaan #AktaHasutan

Tindakan Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng mengisytiharkan bukan Islam boleh menggunakan perkataan ‘Allah’ di Penang kerana enakmen undang-undang Islam hanya boleh dikuatkuasakan ke atas masyarakat muslim merupakan satu tindakan menghasut orang bukan Islam menghina agama Islam.

Persoalannya beranikah Pejabat Pendakwaraya menyiasat dan mengambil tindakan di bawah Akta Hasutan 1948 kerana kenyataan Guan Eng ini jelas mahu mewujudkan permusuhan antara orang Islam dan Kristian serta mencetuskan kemarahan umat Islam.

Menurut Suara.tv Guan Eng dilaporkan berkata Enakmen Pentadbiran Agama Islam 2004, Pulau Pinang tidak terpakai kepada bukan Islam.

“Orang bukan Islam tidak tertakluk kepada undang-undang Islam,” kata Lim pada sidang akhbar di pejabatnya hari ini.

“Enakmen tersebut hanya dikenakan kepada orang Islam, dan tidak kepada bukan Islam. Jadi isu ini tidak timbul, “kata beliau lagi.

“Kami tidak pernah meluluskan mana-mana undang-undang yang membenarkan Enakmen tersebut dikuatkuasakan kepada orang bukan Islam,” kata Lim yang juga merupakan Setiausaha Agung DAP.

“Mengapa mereka meminta kami untuk meminda undang-undang apabila tiada undang-undang (yang memerlukan) untuk dipinda?” soalnya pula.

Sebagaimana yang diperuntukkan di bawah subseksyen 48 (3) dan (4), Pentadbiran Agama Islam (Pulau Pinang) 2004 sebanyak 40 perkataan termasuk Allah, Solat, Ulama, Soleh, Mufti, Iman, Surau dan Nabi, telah ditetapkan sebagai eksklusif untuk orang Islam oleh Mufti Pulau Pinang yang dikuatkuasakan pada tahun 2010.


“Isu Allah tidak timbul di sini di Pulau Pinang kerana orang-orang di Pulau Pinang menunaikan solat mereka kebanyakannya dalam bahasa Inggeris, Cina atau Tamil,” katanya.

Video Pengakuan Suami Isteri Angkara Taksud Anwar, Anak Mereka Digantung Dari Menara Gading


Ibu bapa mana yang tidak terlentang,  bila anak yang dulunya bijak pandai hingga mampu ke menara gading tiba-tiba dibuang bagaikan sampah jalanan!

Apa hendak ditegurkan lagi kalau anak dah jadi keras kepala, Puas ibunya menasihati belajar bagi habis tetapi akhir kerana Anwar, Fahmi telah korbankan masa depannya sendiri. 

Hendak salah siapa salah mak bapak atau Anwar yang tidak pernah fikir nasib pelajar seperti ini jika usahanya gagal nanti?

100 Senarai NGO Resis Ultra Kiasu Fanatik Diabaikan Noor Farida kecuali Hapuskan PERKASA ISMA

Kenapa bekas duta Malaysia ke Belanda hanya berminat menghapuskan 2 dari 100 lebih NGO perkauman di Malaysia
Sinchew Daily melaporkan, bekas duta Malaysia ke Belanda Noor Farida Ariffin (bawah) membidas dua NGO itu kerana melakukan serangan peribadi, bukan berdebat mengenai perkara dibangkitkan dalam surat itu. 
Katanya, jika tuntutan ISMA dan PERKASA bahawa mereka mewakili sebahagian besar Melayu adalah benar, barulah ia perlu diberi perhatian. 
"Ini kerana kedua-dua kumpulan ini dengan jelas rendah standard, kurang berpendidikan, tidak berupaya melihat sikap perkauman mereka, tidak bertolak ansur, taat membuta tuli, dan memusnahkan masyarakat di negara kita," katanya dalam wawancara dengan akhbar itu. 
Dalam laporan itu, beliau berkata semua 25 bekas penjawat awam terlibat amat bimbang jika ekstrimis dan fanatik agama tidak dipantau.

Persoalannya dibawah adalah tertera senarai NGO bersifat tidak bertolak ansur, taat membuta tuli, dan memusnahkan masyarakat di negara kita.


Tetapi NGO-NGO ini pernah terbabit secara langsung menggerakan BERSIH dan pelbagai siri demo menentang kerajaan tidak diberi perhatian oleh " Melayu Ternama" ini kenapa?


ADAKAH INI PROSES MELIBRALISASIKAN MALAYSIA?

Yang menarik disini satu kunci utama untuk melumpuhkan sokongan kedudukan melayu adalah menghapuskan 2 NGO yang pro melayu dan islam ini. Kemudian tanpa wujud NGO-NGO yang pro menyokong Melayu dan Islam dicampurkan dengan Akta Hasutan dimansuhkan. Apa akan terjadi nanti.


KENAPA NGO SISTER IN ISLAM TIDAK TERSENARAI SEBAGAI DI MNSUHKAN?

Sister In Islam adalah NGO yang mahu meliberalkan fahaman Islam di Malaysia dan sudah parti menjadi seteru utama dengan PERKASA DAN ISMA. 

Adakah maksud Farida Sister In Islam adalah usaha membasuh semua fahaman kolot PERKASA dan ISMA demi  memulihkan kemodenan islam di Malaysia?

Apa SIS telah buat di Malaysia dan tahukah siapakah pengasas SIS yang perempuan mahu mengimani Lelaki? 

Sedarkah rakyat Malaysia bagaimana pandangan SIS terhadap hak Seksualiti Merdeka di Malaysia?


KENAPA NGO PRO ULTRA KIASU YANG LEBIH TIDAK MAHU BERTOLAK ANSUR TIDAK TERSENARAI SEBAGAI NGO YANG PERLU DIMANSUHKAN?

Tahukah anda NGO Ultra Kiasu adalah pertubuhan bukan kerajaan (NGO) ultra-kiasu, fanatik, rasis dan etnosentrik kepada kehendak mereka sendiri yang ada di antaranya sanggup pertikaikan hak termaktub sedia ada.

Kebanyakan NGO-NGO diatas dan dibawah tidak mempunyai sebarang DNA Islam. Kebanyakan daripadanya tidak dapat bergerak secara terang-terang kerana kekangan dengan Akta Hasutan.


KENAPA AKTA HASUTAN MESTI DIHAPUSKAN

Bayangkanlah jika ada NGO mahu bergerak melampaui akta-akta yang termaktub dalam perlembagaan. Perkara utama adalah hapuskan NGO Pro Melayu dan Islam yang berjuang berdasarkan hak termatub dalam perlembagaan.

Jika tidak mampu menghapuskannya sekurang-kurang perjatuhkan dengan membiarkan orang-orang melayu sendiri membenci dan menghindarinya.

Keduanya hapuskan dan mansuhkan peruntukan akta seperti Akta Hasutan supaya lebih ramai bangkit mengubah hak-hak termaktub sedia ada.

Dan jangan kita lupa dasar yang termaktub dalam polisi DAP adalah Parti Kapitalis yang mahu menghapuskan hak-hak termaktub demi kesamarataan hak di Malaysia.

Ketiga tanpa Akta Hasutan lebih ramai boleh bangkit pertikaikan kedudukan raja seperti yang telah dilakukan oleh Ali Abdul Jalil yang telah lari dari Malaysia kerana takut didakwa dibawah Akta Hasutan. Umum mengetahui Ambiga sedang berusaha keras membela nasib seperti Ali ini. 

Tetapi untuk apa Ambiga berbuat sedemikian dan Ambiga juga antara orang kuat dalam Bersih yang sengaja tidak mahu membersihkan pemilihan raya kotor dalam CEC dan BAR Cauncil?

Ada secara kebetulan yang menang CEC DAP dan BAR Council adalah penyokong semua gerakan ini?

RENUNGILAH ANTARA SENARAI NGO DI BAWAH MEREKA TIDAK DIKECAM LANGSUNG OLEH PUAK-PUAK INI KERANA PRO PAKATAN HARAM. BIARLAH SERESIS MANAPUN NGO-NGO DI BAWAH INI DIPANDANG BERADA DI LANDASAN YANG SEBENAR OLEH PAKATAN HARAM.

1
Anak Muda Sarawak
NOT REGISTERED WITH ROS
2
Malaysian Indian Network Development Society (minds)
REGISTERED (JOHOR) (31.05.2011)
3
“Partners of Community Organisation” (PACOS)
NOT REGISTERED WITH ROS
4
Aliran
“PERSATUAN ALIRAN KESEDARAN NEGARA” REGISTERED WITH ROS (PENANG) (25.01.1977)
5
All Women’s Action Society (AWAM)
REGISTERED (SELANGOR) (04.02.1988)
6
Amnesty International Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
7
Angkatan Warga Aman Malaysia (Warga Aman)
NOT REGISTERED WITH ROS
8
Anwar Ibrahim Club (AIC) ???
NOT REGISTERED WITH ROS
9
Association of Women Lawyers
“FEDERATION OF WOMEN LAWYERS OF NORTH MALAYA,PENANG” REGISTERED WITH ROS (PENANG) (27.07.1964)
10
Bchrc
NOT REGISTERED WITH ROS
11
Borneo Heritage Foundation
NOT REGISTERED WITH ROS
12
Borneo Resources Institute, Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
13
CCM Youth
NOT REGISTERED WITH ROS
14
Center for Orang Asli Concerns
NOT REGISTERED WITH ROS
15
Centre for Independent Journalism Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
16
Coalition of Malaysian Indian NGO
NOT REGISTERED WITH ROS
17
Common Interesi Group Malaysia (CIGMA)
NOT REGISTERED WITH ROS
18
Community Action Network (CAN)
NOT REGISTERED WITH ROS
19
Consumers Association of Petaling (CAPs)
“CONSUMER & SOCIAL ASSOCIATION OF PETALING, SELANGOR” REGISTERED WITH ROS (SELANGOR) (10.05.2007)
20
Dewan Perhimpunan Cina KL-Selangor (CRC)
NOT REGISTERED WITH ROS
21
Empower
NOT REGISTERED WITH ROS
22
federation of indian ngo
NOT REGISTERED WITH ROS
23
Federation of Malaysian Indian Organisations (PRIMA)
REGISTERED WITH ROS (KL) (2005)
24
Gerakan Mansuhkan PPSMI, GMP
NOT REGISTERED WITH ROS
25
good governance penang
“GOOD GOVERNANCE & GENDER EQUALITY SOCIETY PENANG” REGISTERED WITH ROS (PENANG) (10.12.2009)
26
group of concerned citizens
NOT REGISTERED WITH ROS
27
Health Equity Initaitives
NOT REGISTERED WITH ROS
28
IKRAM/JIM
“PERTUBUHAN KEBAJIKAN IKRAM MALAYSIA” (PERLIS), “PERTUBUHAN IKRAM MALAYSIA” (SELANGOR)  DAN “PERTUBUHAN JAMAAH ISLAH MALAYSIA (JIM)” REGISTERED WITH ROS (KL) (27.07.1990)
29
independence people action committee (IPAC)
NOT REGISTERED WITH ROS
30
indian malaysian active generation (image)
NOT REGISTERED WITH ROS
31
Islamic Renaissance Front (IRF)
NOT REGISTERED WITH ROS
32
JERIT (JARINGAN RAKYAT TERTINDAS)
NOT REGISTERED WITH ROS
33
Kelab Belia Makkal Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
34
Klang Consumer Association
“PERSATUAN PENGGUNA KLANG PPK SELANGOR” REGISTERED WITH ROS (SELANGOR) (05.08.1999)
35
Lawyers For Liberty
NOT REGISTERED WITH ROS
36
LIMAPULOHB
NOT REGISTERED WITH ROS
37
LLG Cultural Development Centre
NOT REGISTERED WITH ROS
38
LRC
NOT REGISTERED WITH ROS
39
Malaysia Youth and Students Democratic Movement(DEMA)
NOT REGISTERED WITH ROS
40
Malaysian Animal – Assisted Therapy for the disabled and Elderly Association
NOT REGISTERED WITH ROS
41
Malaysian Consultative Council for Buddhism, Christianity, Hinduism, Sikhism and Taoism (MCCBCHST)
REGISTERED WITH ROS (SELANGOR) (06.08.1983)
42
malaysian indian development & unity association
NOT REGISTERED WITH ROS
43
MEO-NET
NOT REGISTERED WITH ROS
44
MINDAS
NOT REGISTERED WITH ROS
45
Movement For Change, Sarawak (MoCS)
NOT REGISTERED WITH ROS
46
OHMSI
NOT REGISTERED WITH ROS
47
Panggau
NOT REGISTERED WITH ROS
48
penang independent schools education society
NOT REGISTERED WITH ROS
49
Peoples Green Coalition
NOT REGISTERED WITH ROS
50
Perak Women for Women Society (PWW)
REGISTERED WITH ROS (PERAK) (14.04.2004)
51
persahabatan semparuthi
NOT REGISTERED WITH ROS
52
persatuan alumni han chiang, Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
53
persatuan alumni han chiang, pp
REGISTERED WITH ROS (PENANG) (23.03.2004)
54
Persatuan Alumni PBTUSM Selangor & Kuala Lumpur
NOT REGISTERED WITH ROS
55
Persatuan Belia India Kundang
NOT REGISTERED WITH ROS
56
persatuan hak asasi manusia (hakam)
“PERSATUAN KEBANGSAAN HAK ASASI MANUSIA (HAKAM)” REGISTERED WITH ROS (KL) (14.06.1991)
57


58
PERSATUAN KEMAJUAN PELAJAR-PELAJAR TAMIL MALAYSIA
REGISTERED WITH ROS (PERAK) (07.09.2010)
59
Persatuan Masyakat Selangor & Wilayah Persekutuan (PERMAS)
REGISTERED WITH ROS (KL) (1987)
60
Persatuan Sahabat Wanita Selangor
NOT REGISTERED WITH ROS
61
PUSAT KOMAS
NOT REGISTERED WITH ROS
62
Research For Social Advancement (REFSA)
NOT REGISTERED WITH ROS
63
Rumah Anak Teater
NOT REGISTERED WITH ROS
64
SAF
NOT REGISTERED WITH ROS
65
Sarawak dayak iban association
REGISTERED WITH ROS (SARAWAK) (14.02.1984)
66
Saya Anak Bangsa Malaysia [SABM]
NOT REGISTERED WITH ROS
67
sembang-sembang forum
NOT REGISTERED WITH ROS
68
Sisters in Islam
NOT REGISTERED WITH ROS
69
Solidarity Mahasiswa Malaysia
NOT REGISTERED WITH ROS
70
Suara Rakyat Malaysia (SUARAM)
NOT REGISTERED WITH ROS
71
TAMIL ARTS LITERATURE, CULTURAL ASSOCIATION SELANGOR -W.P
NOT REGISTERED WITH ROS
72
Tamil Foundation Malaysia
MALAYSIA TAMIL EDUCATIONAL RESEARCH & DEVELOPMENT FOUNDATION” REGISTERED WITH ROS (KL) (14.02.2003)
73
Tenaganita
NOT REGISTERED WITH ROS
74
NOT REGISTERED WITH ROS
75
university malaya association of new youth (umany)
NOT REGISTERED WITH ROS
76
Voice Your Choice/Growing Emerging Leaders
NOT REGISTERED WITH ROS
77
women in disability association
NOT REGISTERED WITH ROS
78
Women’s Aid Organisation
“WOMENS AID ORGANISATION MALAYSIA” REGISTERED WITH ROS (SELANGOR) (1981)
79
Women’s Institute for Research Development and Advancement
NOT REGISTERED WITH ROS
80
writers’ alliance for media independent (wami)
NOT REGISTERED WITH ROS
81
Youth For Change (Y4C)
NOT REGISTERED WITH ROS
***Carta di atas status pendaftaran adalah berdasarkan tahun laporan April 2012

Isu Terkini

get this widget here