Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 9 June 2012

Bijak-bijak Bodoh Khalid Ibrahim Memang Terselah

Kenapalah Malnag betul! Rakyat Selangor mendapat menteri yang bodoh sombong berlagak pandai ini! Berginikah tahap ilmu mentabir negeri yang ada kepada Khalib Ibrahim. Bagaimana rakyat akan menilai jika Bijak-bijak Bodoh Khalid Ibrahim Memang Terselah bertindak mengadaikan tanah untuk mendapat 30 juta semata-mata untuk memenuhi peruntukan untuk membantu pelajar UNISEL.

Ini semuanya gara-gara PTPTN terhadap perlajar UNISEL digantung kerana PKR berhajat sangat hendak memberi pendidikkan percuma. Apakah ertinya memberi pendidikan percuma jika terpaksa menggadai harta benda kerajaan negeri! Bagaimana kalau semua harta benda itu habis dan apa lagi yang hendak digadaikan?

Yang paling lawak Bijak-bijak Bodoh Khalid Ibrahim Memang Terselah setelah mengatakan kerajaan pusat takut yang kerajaan Selangor telah dapat dana 30 juta sebab itu ditarik semula pembekuan PTPTN. Bijak sangat cara kebudak-budakan Khalib Ibrahim tu!!

Paling menghairankan bagaimana sistem pemerintahan Khalib Ibrahim sebenarnya yang sebelum ini mengaku mempunyai rizab RM1.9 bilion untuk membela rakyat Selangor. Kenapa tidak menggunakan rizab tersebut. Apa sebenarnya yang cuba diputar belitkan oleh Khalib Ibrahim? 

Inikah calun yang sesuai untuk dijadikan mentabir negara? Buang masa je kalau diberi perluang! Bijak-bijak Bodoh Khalid Ibrahim Memang Terselah. Dalam masa yang sama Anwar Ibrahim buat ucapan agenda ekonomi negara heheheh lagila lawak, yang Selangor bertimbun-timbun masalah tidak selesai lagi hendak cakap hendak bawa agenda ekonomi negara! Boleh jalan daaaa.

UNCENSORED Bukti Puak PKR, DAP Dan PAS Sepakat Menganas


Pendedahan terbaru UNCENSORED Bukti Puak PKR, DAP Dan PAS Sepakat Menganas yang telah menghacurkan perpaduan negara ini. Inikah corak pemerintahan yang bakal diamalkan Pakatan Rakyat yang kalau tidak puas hati sahaja kita bangun merusuh!
Tidak mustahil jika gejala sebergini dibiarkan akan mencetus suasana yang lebih membahaya lagi!

Udahlah kanak-kanak diperalatkan dan dididik dengan budaya negatif sebergini! Inikah yang dinamakan budaya saling hormat menghormati! Sekarang lihatlah apa yang jadi  apabila makin ramai rakyat bangun menyerang ceramah PKR sebabnya ini semua budaya didikan Anwar Ibrahim sekarang kalau terkena kepada diri sendiri kenapa Nurul Izzah meraung-raung pula?

Tahap Kebodohan Khalib Ibrahim Selesai Masalah Selangor Dengan Budaya Menggadai Aset

Inikah tahap pengalaman mengendali ekonomi dan pembangunan Selangor yang boleh dibuat oleh Khalib Ibrahim. Semakin menyerlah tahap kebodohan Khalib Ibrahim selesai masalah Selangor dengan budaya menggadai aset negeri sesuka hati.

Kalau berginilah cara penyelesaian masalah yang diamalkan Kerajaan Negeri Selangor! bagaimana pula bila semua sudah habis digadai nanti! apa lagi yang Khalin Ibrahim hendak gadaikan. Sungguh cetek ilmu pengurusan Khalib Ibrahim dan PKR. Kalau bergini cara mereka bagaimana pula jika mereka memerintah negara adakah untuk memenuhi janji-janji mereka sehingga sanggup mengadaikan aset negara pula. Fuhh bayangkanlah kalau utiliti negara tergadai semata-mata untuk memenuhi janji-janji PRU13! Berbaloi  ke!

Kalau bergini cara mereka memenag tidak layak langsung PKR diberi perluang mentabir negeri apatah kalau negara lagi-lagila tidak layak!

Ustaz Fathul Bari Sedia Berdebat Atau Bermuzakarah Dengan Pemuda PAS Gombak Dalam PAS vs UMNO Siapa Sesat

Ustaz Fathul Bari Sedia Berdebat Atau Bermuzakarah Dengan Pemuda PAS Gombak Dalam PAS vs UMNO Siapa Sesat. Kesediaan berdebat atau bermuzakarah akan dijalan selepas bermuzakarah dengan Nik Aziz dan Haji Hadi.

Yang Menghairankan Haji Hadi dan Nik Aziz yang memulakan cadangan memperlawa UMNO untuk bermuzakarah tetapi tiba-tiba dibatalkan kerana mungkin tiada langsung unsur keikhlasan demi perpaduan islam.

Rakyat harus menilai sifat golongan PAS yang hanya berminat soal memenangkan nafsu peribadi dari memperjuangkan kebenaran demi Allah!

Wednesday, 6 June 2012

Terbaik! Restoran Tawarkan Khidmat Seks Pun Ada Dibawah Kerajaan Selangor Yang Digelar Lebih Islam

Ini dia cara pemerintahan yang lebih islam di Selangor. Macam-macam ada kerajaan dibawah Khalib Ibrahim.  Adakah PAS terlepas pandang atau tidak kisah sama sekali! Kalau terlepas pandang inilah kejayaan setelah mereka pecat Hasan Ali semata-mata untuk mengjaga hati Azmin Ali!

Kenapa semakin banyak gejala sebergini bercambah bagaikan cendawan selepas hujan? Adakah ini kerana sistem SELCAT menjana ekonomi Selangor sehingga bergitu kretif mencari kaedah mencari pelangan! Terbaik! Restoran Tawarkan Khidmat Seks Pun Ada Dibawah Kerajaan Selangor Yang Digelar Lebih Islam 
Kenapa Khalib Ibrahim sebagai exco hal ehwal agama Selangor gagal mengawal hal-hal sebergini adakah kerana Khalib Ibrahim tertaksa pejam mata demi pembangunan Selangor! Terbaik! Restoran Tawarkan Khidmat Seks Pun Ada Dibawah Kerajaan Selangor Yang Digelar Lebih Islam dan kenapa Ustaaz Azhar Idrus tidak menyelar tindakan Kerajaan Selangor! Opps salah masuk, inikan kawan seperjuangan sorry salah sebut!

Dulu bukan main menggunakan isu sebergini untuk menyalahkan Kerajaan Pusat tetapi apabila mereka diberi perluang mentabir negeri Selangor, kenapa semua ini tidak dapat dibasmikan! Malah situasinya makin teruk menular tampa terkawal! Nampak sangat kerajaan Selangor cakap je lebih bila diberi tanggungjawap tidak pulak tahu melaksanakan!
Kalau benar Khalib benar-benar dapat mengawal kenapa situasi sekarang bertambah teruk? Bukan setakat pub, karaoke, rumah urut, hotel murah, lorong tikus malah restauran pun sudah berani menjalankan khidmat sex. Tangkaplah bagaimana pun tetapi tetap juga buka selang sehari dua malah makin berani yang mahu mencuba perniagaan sebergini! Sekarang kenapa Khalib Ibrahim berdiam! 

Terbaik! Maha Terbaik! Restoran Tawarkan Khidmat Seks Pun Ada Dibawah Kerajaan Selangor Yang Digelar Lebih Islam nampak sangat semuanya hanya sendiwara Pakatan Rakyat yang sudah pasti lebih teruk dari kini, dulu dan selama-lamanya ( pinjam kata-kata Ustaz Azhar Idrus)

Kisah Benar! Azmin Ali Kena Tibai Dengan Kawan Rapatnya Angkara Derhaka Kepada Ibu Sendiri


Inikah akibat dari menderhaka kepada ibu sendiri hinggakan Azmin kena tibai depan khalak ramai oleh kawan rapat sendiri! Kenapa mesti azmin Ali menderhaka kepada ibu sendiri! Adakah kerana harapan hidup bersama Anwar Ibrahim hingga tidak mengakui Ummi Hafilda sebagai darah daging sendiri!

Sejauh manakah Anwar Ibrahim dapat ditukar gantikan dengan ibu kandungnya sendiri! Kalau mengikut logiknya! Azmin Ali rela membuang ibunya, sudah tentu lebih mudah Azmin Ali mengkhianati rakyat Malaysia. Ibu adalah segala-gala bagi seorang anak tetapi menderharka kepada ibu bukan satu jaminan akan hidup aman dan bahagia di dunia. Masakan seorang ibu rela memalukan diri merayu Azmin Ali pulang kalau bukan kerana kasih sayangnya.

Sepatutnya Azmin Ali menilainya semula dan rakyat fikirkan pentunjuk yang Allah berikan ini! Ikutilah Kisah Benar! Azmin Ali Kena Tibai Dengan Kawan Rapatnya Angkara Derhaka Kepada Ibu Sendiri

Pendedahan Anwar Ibrahim Kawal Akaun RM3 Bilion

Pendedahan Anwar Ibrahim Kawal Akaun RM3 Bilion

Ini satu tuduhan yang berat yang patut dibawa kepada SPRM dan rakyat berhak menuntut Anwar Ibrahim tampil menjelaskan apa yang sebenarnya berlaku!

Dalam penyelewengan salah guna kuasa ini telah membabitkan ramai kroni yang memakan hasil dan yang peliknya darimana sumber hasilnya? Anwar Perlu Jelaskan Akuan Datuk Abdul Murad Khalid. Ikuti pendedahan lanjut Pendedahan Anwar Ibrahim Kawal Akaun RM3 Bilion

Inilah adalah laporan akhbar Pendedahan Anwar Ibrahim Kawal Akaun RM3 Bilion

Anwar perlu jelaskan akuan Murad

KUALA LUMPUR 5 Okt. - Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu menjelaskan perkara sebenar di sebalik akuan berkanun yang pernah dibuat bekas Penolong Gabenor Bank Negara, Datuk Abdul Murad Khalid terhadap beliau kira-kira 10 tahun lalu.
Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Ir. Mohd. Zin Mohamed berkata, dakwaan Abdul Murad bahawa Anwar terlibat dalam mengawal 20 akaun induk melibatkan nilai RM3 bilion sehingga kini masih menjadi tanda tanya.
Katanya, justeru penjelasan lengkap perlu diberikan oleh Anwar kepada rakyat kerana dakwaan itu dibuat secara khusus terhadap beliau selain melibatkan suatu tuduhan serius.
''Kita nak tahu apa cerita sebenar. Betulkah dia ada punca kewangan sampai RM3 bilion. Jadi perlu dijelaskan balik secara lebih terperinci berhubung isu RM3 bilion yang pernah dinyatakan dalam akuan berkanun Abdul Murad.
''Kita juga mahu tahu kenapa Abdul Murad membuat akuan itu tetapi kemudiannya dikatakan berpatah balik, adakah dia juga menghadapi tekanan seperti yang dibayangkan Datuk S. Nallakarupan?'' katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Nallakarupan yang dikenali sebagai bekas rakan karib kepada Anwar mendakwa bekas Timbalan Perdana Menteri itu mempunyai pelbagai sumber seperti yang pernah didedahkan Abdul Murad.
Sehubungan itu Nallakarupan tidak rasa terkejut dan hairan sekiranya keluarga mangsa liwat yang melibatkan Anwar sebagai tertuduh berasa cukup tertekan dalam menantikan perbicaraan sebenar berlangsung.
Pada 26 Oktober 1999, Abdul Murad mendedahkan dalam akuan berkanunnya bahawa Anwar mengawal sebanyak 20 akaun induk yang diuruskan oleh kroni-kroninya membabitkan aset, saham dan wang bernilai lebih RM3 bilion.
Dalam akuan berkanun itu, Abdul Murad turut mendakwa Anwar menggunakan wang akaun induk tersebut untuk memajukan cita-cita politiknya.
Mengulas luahan Azlan Mohd. Lazim, bapa kepada Mohd. Saiful Bukhari, Mohd. Zin berkata, tekanan yang dihadapi mereka cukup hebat kerana berhadapan dengan tertuduh yang diketahui mempunyai pelbagai sumber.
Katanya, sebab itu adalah sesuatu yang tidak adil bagi pihak Anwar untuk mengemukakan permohonan-permohonan yang dilihat hanya berniat bagi melengahkan perbicaraan sebenar kes tertuduh.

Pratonton Wajah Ustaz Azhar Idrus Dan Lain-lain Penipu Besar Yang Penuh Kepura-puraan

Apa sudah jadi dengan ustaz PAS yang telah meletak diri mereka sebagai munafik, angkara berjuang atas ketabsudan parti. Inilah akibatnya bila bercakap mengikut kecenderungan parti dari berhujah atas kebenaran islam. Sifat mereka yang terlampau menyerang UMNO dan Barisan Nasional adalah lebih bersifat dendam dari memperjuangkan kebenaran yang di tuntut Allah. Atau benar dengan Pratonton Wajah Ustaz Azhar Idrus Dan Lain-lain Penipu Besar Yang Penuh Kepura-puraan

Mereka ini cuba menyampaikan ajaran islam atau lebih memecahkan perpaduan sesama islam dan membiarkan agama dan bangsa lain terus-menerus memandang rendah keatas kekuatan syiar islam. Mereka yang pamerkan keburukan islam hingga menyebabkan ada kesempatan yang luas untuk bukan islam mempergunakan demi kepentingan bukan islam. Akhirnya syiar islam di negara bukan bertambah baik tetapi semakin mengalakan kehidupan berpuak dan bertelagah sesama sendiri.

Tidak ada salahnya jika benar-benar ingin menegakan syiar islam tetapi kenapa dengan pendirian pilih kasih? Adakah ilmu yang mereka pelajari diterapkan dengan budaya pilih kasih? Hingga mereka sanggup berpura-pura menyalahkan orang yang mereka benci sambil menyimpan pekung PAS, PKR dan DAP untuk dihalalkan. Saksikan Pratonton Wajah Ustaz Azhar Idrus Dan Lain-lain Penipu Besar Yang Penuh Kepura-puraan
Inikah yang dapat digelar ikhlas berjuang dengan nama Allah atau berjuang dengan politik PAS. Sesungguhnya sikap dari Pratonton Wajah Ustaz Azhar Idrus Dan Lain-lain Penipu Besar Yang Penuh Kepura-puraan ingin cukup menggambarkan mereka terlampau berpolitik hingga memunafikan diri sendiri.

Apatah sikap mengelar UMNO dan Barisan Nasional sebagai sesat berdasarkan sifat pilih kasih? Bolehkah sikap bergini menjadi satu contoh. Anda hayatilah hujah dibawah ini sekurangnya memahami apa sebenar erti berjuang dalam keikhlasan dengan nama Allah. Bagi PPM biarlah mereka suka sangat mengelar orang lain sesat dan mereka sahaja yang betul! Hakikatnya penilaian keatas siapa sesat dan ikhlasan berjuang ke jalan Allah bukan Ustaz Azhar Idrus atau mana ustaz-ustaz PAS yang menentukan. Semoga Allah tunjukan kebenaran pada buat semua rakyat Malaysia. Insyallah.

Tuesday, 5 June 2012

Kali Ini Anwar Ibrahim Pula Menyumpah Pakatan Rakyat Bersama-sama Penyokong Negeri Sembilan

Apa dah jadi beb! Anwar Ibrhim pula menyumpah Pakatan Rakyat selepas Khalib Ibrahim dan Nizar Jamaluddin. Memang sah kalau dah 3 kali ahli meyumpah alamat terkuburlah Pakatan Rakyat. Alahai kadang-kadang Allah beri pertanda dalam keadaan yang tidak diduga! Kali Ini Anwar Ibrahim Pula Menyumpah Pakatan Rakyat Bersama-sama Penyokong Negeri Sembilan

Itulah kalau dah asyik sangat menghina dan mencaci orang lain hingga tidak ada cuti, akhirnya Anwar Ibrahim menghina, mencaci dan menyumpah diri sendiri. Huhu best betul Anwar Ibrahim berkaraoke yee! Anwar Ibrahim memang juara karaoke cakap je karaoke yang bagaimana yang anda mahu dan boleh request kalaulah anda berani. PPM hehehhe minta simpang laaa.

Kali Ini Anwar Ibrahim Pula Menyumpah Pakatan Rakyat Bersama-sama Penyokong Negeri Sembilan Bila dikenang makin ramai yang sudah melampau-lampau tersasul dalam Pakatan Rakyat! Ini mungkin terberjangkit dari sifat Tok Guru yang semakin lanjut usia melewati zaman nyanyuk sampai habis berjangkit dengan ahli-ahli lain dalam Pakatan Rakyat. Dan Kali Ini Anwar Ibrahim Pula Menyumpah Pakatan Rakyat Bersama-sama Penyokong Negeri Sembilan apa dah jadi beb!! Alahai makin malang harapan Pakatan Rakyat ini yeee!!


Terkincit Samseng PKR Lembah Pantai Kena Sound Dengan Ahli 007

Terkincit samseng PKR Lembah Pantai kena sound dengan ahli 007 yang datang mahu tebus kesalahan lampau dengan merampas semula Lembah Pantai. Jangan main-main dan jangan tunjuk samseng kalau sebulan 2 masuk politik!

Mohd Ezam bukan calang-calang manusia yang berjuang dalam PKR sehingga 
Masuk Lokap 14 kali
Penjara dua kali
Kemunting 1 1/2 tahun
Penjara Kajang 1 1/2 tahun
Akta OSA dan ISA

Bergitu juga ahli Tibai yang lain! Meraka dalam Tibai bukan jenis muka kena beli tapi muka jail dan lokap yang tampil mahu menebuskan kesalahan yang lalu. Yang mana baru hendak kenal Anwar Ibrahim ada lebih baik mengenali mereka ini dahulu! Sebab inilah bekas perjuang berani mati dalam PKR yang mula-mula mengasas  Keadilan. Setakat samseng Sam Ketot tu boleh buang ke longkang laaa!!

Terkincit Samseng PKR Lembah Pantai Kena Sound Dengan Ahli 007 ambik kau!!

PKR Selangor Sedap Bedal Apa Saja UMNO Pula Yang Salah

Khalib Ibrahim dan Anwar Ibrahim mana penah berani membicarakan soal sampah hingga muka kedua-duanya macam sampah ketahap rakyatpun dah naik menyampah. Inilah politik kotor PKR dan Pakatan Rakyat, manakala PAS tukang mencucinya. Kemudianya PKR Selangor Sedap Bedal Apa Saja UMNO Pula Yang Salah

Isu sampah sehingga sekarang gagal ditangani kerana kroni tukang kaut untung masuk dalam poket, Manakala Anwar Ibrahim kalut menjaja Selangor bagus bagi air free tetapi berapa kerat yang dapat dan lain-lain janji apa cerita?


Semua dipolitikan semata-mata terdesak menutup pekung kerakusan mereka! Mereka tuduh orang main rasuah sambil bedal apa yang ada! Cantik sangat laa tu! PKR Selangor Sedap Bedal Apa Saja UMNO Pula Yang Salah dan pada masa yang sama berapa ramai rakyat Selangor terpaksa membayar harga air yang tinggi kerana meter pukal. Beranikah Anwar Ibrahim berdebat soal air dan sampah Selangor.


Jangan terpedaya dengan politik Pakatan Rakyat semuanya ada agenda tersembunyi hinggakan PKR Selangor Sedap Bedal Apa Saja UMNO Pula Yang Salah itulah kerja mereka hari sampai ramai kroni poket kembung hari-hari.

Sikit-Sikit Usop Qardawi

"Sikit-sikit Usop Qardawi  Sikit-sikit Usop Qardawi  Siapa ini Usop Qardawi??" Itulah luahan pakcik dari Kajang! Kenapa dengan Usop Qardawi apa masalahnya? Ini yang nak tahu sangat ni! Apa kata luang masa sikit untuk menilai apa yang pakcik ini luahkan!!

Monday, 4 June 2012

Apakah Maksud Misi 510 PPP

Ambil perhatian pengguna Internet! Anda Mungkin Meresikokan Diri Sendiri!

Ambil perhatian pengguna Internet! 

Baru-baru ini, warga Internet di Malaysia ‘memberontak’ akibat pindaan ke atas Akta Keterangan 1950. Pindaan ini diluluskan Dewan Rakyat pada April dan Dewan Negara pada awal Mei lalu, tetapi belum berkuatkuasakan lagi. Warga Internet marah kerana pada mereka pindaan ini adalah suatu serangan ke atas kebebasan mereka di ruang siber.

Di sini terdapat sedikit kekeliruan mengenai apa sebenarnya yang diperkenalkan pindaan ini. Harus diingat, ia tidak mewujudkan apa-apa kesalahan baru. Pindaan itu adalah meminda peraturan keterangan dan pembuktian (rules of evidence).

Akta Keterangan memperuntukkan peraturan dalam memberi keterangan dan juga pembuktian ketika perbicaraan, tidak kira sivil ataupun jenayah. Secara umumnya, pihak yang mengatakan kewujudan sesuatu fakta itu harus membuktikan fakta yang dikatakan wujud.

Namun, terdapat beberapa tanggapan atau dalam BI, presumptions yang boleh diguna pakai. Tanggapan dalam keterangan adalah peraturan undang-undang yang mana pembuktian sesuatu fakta (dikenali sebagai fakta asas), fakta berkait dianggap telah dibuktikan. Contohnya, Mahkamah boleh menganggap keesahan sesuatu Warta Kerajaan. Ataupun menganggap sesuatu tindakan kehakiman (judicial act) adalah teratur dan tidak perlu dibuktikan bahawa tindakan tersebut sememangnya mengikut prosedur.

Peruntukan tanggapan boleh disangkal dengan bukti sebaliknya. Pindaan yang dibuat mewujudkan tiga peruntukan tanggapan baru. Pertama dalam sebuah penyiaran, jika ada tertera nama atau gambar yang menggambarkan seseorang itu sebagai pemilik, hos, pentadbir atau penyunting penyiaran tersebut, maka orang itu dianggap sebagai orang yang membuat penyiaran tersebut.

Kedua, jika terdapat penyiaran yang dibuatdaripada sesuatu perkhidmatan rangkaian Internet, orang yang melanggan perkhidmatan itu dianggap sebagai orang yang membuat penyiaran. Ketiga, jika terdapat penyiaran yang dibuat daripada sesuatu komputer yang dimiliki atau dijaga oleh seseorang, orang itu dianggap sebagai orang yang membuat penyiaran.

Contohnya, jika terdapat sesuatu posting di laman Facebook yang dikatakan menghasut dan ianya dibuat atas nama eseorang itu, ataupun menggunakan rangkaian yang dilanggan olehnya ataupun menggunakan komputernya, maka orang itu dianggap sebagai pembuat posting tersebut.

Orang yang dituduh itu boleh menyangkal tanggapan itu, tetapi kini beban pembuktian bertukar kepada yang dituduh untuk membuktikan sebaliknya. Walaupun pindaan ini akan berkuat kuasa ke atas perbicaraan sivil dan jenayah, mengikut hansard persidangan di Dewan Rakyat, tujuan utama ia diperkenalkan adalah untuk mempermudah pendakwaan di dalam kes jenayah. Menurut hansard, ia untuk meringankan beban pembuktian pihak pendakwaan oleh kerana ia kesukaran dalam pembuktian untuk kes melibatkan Internet.

Ini bukan sesuatu alasan yang boleh kita terima. Menggunakan metafora perlawanan bola sepak, pindaan ini menukar peraturan kerana satu pasukan sukar menjaringkan gol. Pindaan ini akan lebih membawa keburukan daripada kebaikan. Ambil contoh mudah; katakan anda lupa logout akaun Twitter yang anda guna di komputer pejabat. Kemudiannya, orang lain menggunakan akaun anda untuk berkicau sesuatu yang berunsur fitnah.

Bolehkah anda kemukakan bukti bahawa pada ketika itu, anda tidak menggunakan internet dan tidak mungkin membuat kicauan tersebut? Bolehkah anda ingat dengan terperinci bila anda menggunakan Internet untuk menyangkal tanggapan itu? Sukar sekali. Pihak pendakwaan mempunyai kekuatan jentera kerja untuk membantu mereka.

Siasatan boleh dijalankan sehinggakan butiran terperinci mana-mana pengguna Internet. Tertuduh pula hanya mempunyai undang-undang keterangan dan pembuktian, yang diperincikan melalui tradisi undang-undang ekian lama bagi melindungi haknya untuk dibicarakan dengan adil. Malangnya, pindaan ini akan melucutkan perlindungan ini atas alasan esukaran mendakwa. 


***Penulis adalah seorang peguam muda mengamalkan undang-undang sebagai rakan kongsi di sebuah firma guaman di Kuala Lumpur. Sumber

Pemuda PAS Cabar Debat Bertajuk PAS vs UMNO Siapa Sesat

Tajuk yang dibawa Pemuda PAS Cabar Debat Bertajuk PAS vs UMNO Siapa Sesat sememangnya akan menyebabkan puak-puak PAS bersorak dengan semangat bersifat melihat siapa kalah dan menang! penuh dengan kebanggaan kononnya berani mencari siapa juara! tetapi tidak sedar debat ini bakal memperlihatkan mereka semakin angkuh mengalakan perpecahan sesama umat!

Ini Bukan sesuatu yang umat islam boleh bangga-banggakan apabila kita berdebat demi mencari siapa yang sesat. Waraskah kalau anda benar-benar bertakwa atas nama Allah! Inilah kesedihan yang patut kita hapuskan dari jiwa masing dari dihasuti nafsu untuk mencari hujah mengjatuhkan hukum kepada umat lain. Siapa kita yang boleh menghukum orang sesuka hati! sedang kita hanya boleh menyatakan rukun dan bukannya menghukum!

Tajuk yang dibawa Pemuda PAS Cabar Debat Bertajuk PAS vs UMNO Siapa Sesat adalah bersifat bongkak dan pentingkan diri sendiri.  Rakyat menuntut bermuzakarah selesaikan masalah umat Islam dan bukan mengajak debat melagakan sesama umat Islam. 

Adakah selesainya debat yang penuh tuduh menuduh ini akan memberi keputusan positif kepada seluruh umat islam atau hanya memenuhi nafsu puak-puak PAS yang tidak lari dari sifar mempamerkan keangkuhan dengan tahap keislaman yang diamalkan. Entahlah PPM bukan hendak menuduh tetapi ikhlas cakap tajuk sahaja boleh menggambarkan Pemuda PAS bermegah-megah dengan amalan ibadat mereka! Adakah ini tujuan kita bermegah-megah atau mencari keredaan Allah!

Sepatutnya kita hindarlah dari mengajar generasi kita dengan memupuk semangat mendekati islam sambil mencerca orang lain hingga mengjadi bongkak dengan ilmu dan ibadat yang mereka amalkan! Persoalanya adakah ibadat berbentuk sedemikian diterima Allah? Ikutilah hujah yang jelas dibawah ini kalau ingin mencari kebenaran dan buat pernilaian sewarasnya demi Allah. Sejauh mana kita bertentangan pendapat tidak semestinya kita berperang seperti Pemuda PAS Cabar Debat Bertajuk PAS vs UMNO Siapa Sesat sebaliknya tampilkan dalam bentuk bermuzakarah kerana itu tuntutan yang jelas dari Allah!

Anwar Akan Buat Rusuhan Ala Tahrin Square Malam Keputusan PRU 13

Memang telah diduga sama sekali kehadiran Anwar Ibrahim dalam Pakatan Rakyat hanyalah sebagai perosak negara. Melihat Anwar Ibrahim dalam situasi politik semasa Malaysia. Sememangnya dalam keadaan hilang keyakinan untuk mencapai kemenangan pada PRU 13. Anwar Ibrahim sendiri tidak yakin menang! Apatah lagi situasi negeri Selangor di bawah PKR dilihat gagal mentabir dengan baik. Sebaliknya banyak isu kelemahan Kerajaan Selangor terbongkar dari satu demi satu tampa apa-apa penyelesaian yang menyakinkan rakyat. 

Bersih 1, 2 dan 3 adalah langkah awal Anwar Ibrahim menanam benih kebencian rakyat kepada kerajaan pusat. Semua ini sebagai pelan menuju kepada malam PRU13, yang mana Anwar Akan Buat Rusuhan Ala Tahrin Square Malam Keputusan PRU 13 sekiranya ramlan kekalahan menjadi benar. Manakala DAP bakal meraih keuntungan tampa perlu bersikap resis dan manakala PAS lebih kepada kaldai yang sentiasa menurut arahan. Malah dalam PAS sendiri ramai perasit yang pro kepada Anwar Ibrahim.

Pada hakikatnya PAS dan DAP sememangnya ingin terlibat memenangi PRU13 tetapi kalau peluang pelan Anwar Akan Buat Rusuhan Ala Tahrin Square Malam Keputusan PRU 13, jika berjaya tentu rugu tidak menikmatinya sekali bukan!! Apatah PAS dan DAP sendiri telah terlibat dalam Bersih secara langsung!
Bertitik dari itulah Anwar sentiasa menyiapkan pelan yang boleh memberi dirinya menjadi Perdana Menteri dengan menghasut rakyat supaya sentiasa mempertikaikan Pilihan Raya dan Suruhanjaya Pilihan Raya. malah Anwar Ibrahim sentiasa menjalinkan hubungan kuasa luar sebagai pelan perlenkap yang boleh memberi sokongan di malam PRU13. Ikuti Youtube ini  untuk anda mengetahui lebih detail.
Dalam masa yang sama juga gabungan PKR, DAP dan PAS dalam Pakatan Rakyat sepasat mempolitik isu pendatang asing sebagai usaha mengapi-apikan rakyat yang dawaan mereka itu benar. Wahal belum ada seorang yang didakwa pengundi hantu dapat ditangkap dan dibawa oleh mereka
Awas pelan Anwar Akan Buat Rusuhan Ala Tahrin Square Malam Keputusan PRU 13 bukan setakat menghacurkan negara malah menghapuskan hak-hak orang melayu dan islam malah tidak mustahil akan melibatkan institusi negara beraja. Sebab itu PPM melihat apa yang Hasan Ali buat dalam Jati kena pada masanya. Marilah kita pertahankan negara ini dari manusia yang tamakkan kuasa semata-mata dari kita dan anak generasi baru menyesal tak sudah-sudah.

Sunday, 3 June 2012

Apa Punya Kebodoh Khalib Ibrahim SELCAT Selangor Boleh Bentang Projek Menggunakan Pelan Salah Print Selama Bertahun-tahun

Khalib Ibrahim manusia jenis apa sehingga tidak sudah-sudah cuba memperdayakan dan menipu rakyat Selangor. Ini yang penduduk bangkit mempersolkan cubaan menipu rakyat yang konon status padang telah ditukar semenjak BN memerintah. Itulah taktik helah cicak mengkarung gagap yang cuba sedaya upaya mencari perluang memperdayakan penduduk Kelana Jaya semata-mata membolehkan pemaju menjalankan projek. Ini yang menyebabkan Penduduk Bangkit  mempersoalkan sikap Khalib Ibrahim yang boleh dianggap sebagai cubaan menipu rakyat.
Pelik memang pelik dan lawakpun banyak juga Apa Punya Kebodoh Khalib Ibrahim SELCAT Selangor Boleh Bentang Projek Menggunakan Pelan Salah Print Selama Bertahun-tahun Khalib Ibrahim inggat ini budak tadika ke? 

Ini merujuk kepada Penyelaras Dun BN Seri Setia,Datuk Haji Abdul Halim Bin Samad mendesak kerajaan negeri Selangor memberi penjelasan terhadap isu dua status pewartaan padang itu yang dilihat saling bercanggah. Disini telah timbul satu persoalan pelik bin ajaib! Bagaimana padang yang diwartakan sebagai hijau dan tidak boleh dilakukan sebarang pembangunan! telah bertukar pada 2011 dan dibentang 2012, status padang bertukar menjadi warna biru yang bermasud komersil yang boleh dibuat pembangunan. 

Siapa dalang sanggup menukar status tanah demi menghalalkan projek mega yang menidakkan hak penduduk Kelana Jaya. Adake patut diberi alasan salah print sehingga tahap untuk memperbodoh-bodohkan rakyat? Apa Punya Kebodoh Khalib Ibrahim SELCAT Selangor Boleh Bentang Projek Menggunakan Pelan Salah Print Selama Bertahun-tahun 

Memang patutlah Penduduk Bangkit mempersoalkan tahap Khalib Ibrahim yang sering mencari salah UMNO BN untuk melindungi agenda sulit mereka!

Heran betul kenapa bergitu beria-ia sangat si Khalib Ibrahim mencari helah demi membela permaju projek? Apa yang tersirat disebalik permainan ini hingga sanggup bersusah payah memujuk rakyat demi membolehkan projek mereka dijalankan? Kalau sudah tidak boleh bermakna tidak bolehlah! tetapi kenapa mereka ini terlampau berkeras sangat? Mesti ada sesuatu yang tersembunyi disebalik kegairahan Pakatan Rakyat? Jangan sampai Penduduk Bangkit Buktikan Khalib Ibrahim Jenis Penipu dengan lebih agrasif lagi! Pulangkan hak rakyat dan jangan terlampau tamak hingga menafikan hak-hak rakyat! Ishh memang lawaklah Apa Punya Kebodoh Khalib Ibrahim SELCAT Selangor Boleh Bentang Projek Menggunakan Pelan Salah Print Selama Bertahun-tahun ini je kemampuan SELCAT memang bangang habis dapat kerajaan negeri macam ini!!

Panas!! Nik Aziz Disamakan Dengan Gaya Hidup Iblis dan Dajjal

Bikin puak-puak PAS Panas! Panas!! Nik Aziz Disamakan Dengan Gaya Hidup Iblis dan Dajjal  Perhhh!! Ada lagi yang berani menyamakan Nik Aziz sama dengan gaya hidup syaitan, gaya hidup iblis, gaya hidup dajjal dan macam-macam lagi Perhhh!! Memang bikin puak-puak PAS panas hati.

Anda nilai sendiri hujah ini untuk penilaian anda!! Tetapi inilah hakikatnya makin ramai rakyat mempersoalkan kredibiliti Nik Aziz apatah sekarang ini semakin kerap keliru dengan ucapan sendiri!
Cerita ini disokong lagi dengan hujah-hujah yang berikut untuk penilaian yang  Panas! Nik Aziz Disamakan Dengan Gaya Hidup Iblis dan Dajjal dan menurut youtube yang berikut menghujahkan soal nik Aziz yang suka menyemaikan sifat kebencian dari perpapaduan ummah! Inikah yang Panas! Nik Aziz Disamakan Dengan Gaya Hidup Iblis dan Dajjal sendiri nilaikan!!

NIK AZIZ Mengidap Penyakit Keliru Yang Kronik

Haji Hadi patut pertimbangkan kedudukan yang sesuai buat NIK AZIZ Mengidap Penyakit Keliru Yang Kronik mungkin patut direhatkan dari terus-menerus merebak dan berjangkit. Kerana tahap NIK AZIZ Mengidap Penyakit Keliru Yang Kronik semakin serius kalau tidak ditangani moleh menyebabkan bayak implikasi yang tidak diduga dan kesannya boleh berjangkit kepada akar umbi PAS dan rakyat Malaysia.

Orang tidak mahu menuduh tetapi dengan sendirinya betul NIK AZIZ Mengidap Penyakit Keliru Yang Kronik hinggakan Keliru Syurga Milik Siapa?  Membuatkan  Haji Hadi Pening Kepala mana tidaknya dengarlah sendiri dari mulut siapa yang berucap! Awas ini pernyakit berjangkit yang berbahaya yang boleh merebak diserata Malaysia dan boleh menyebabkan kesan yang teramat buruk kepada negara.

Nizar Jamaluddin Menyumpah PAS Depan Nik Aziz Dan Haji Hadi

Memang anak jantan apabila dengan beraninya Nizar Nizar Jamaluddin Menyumpah PAS Depan Nik Aziz Dan Haji Hadi sehingga tergamam tidak terkata apa-apa.Adakah inilah pertanda yang diturunkan Allah yang PAS akan jatuh terguling menyembah bumi? 

Inilah akibatnya kalau sudah biasa sangat menyumpah-yumpah orang sehingga tersumpah diri sendiri! Baguslah mendoakan kejatuhan sendiri dalam tidak sengaja dan yang sepatutnya, Hasrat Nizar untuk kata perhimpunan PAS di stadium Alor Setar sebagai petanda kejatuhan UMNO, tetapi Allah takdirkan lidah Nizar sebut sebagai "petanda kejatuhan PAS disemua peringkat" 

Ini doa makan diri namanya. jadi PPm mengucapkan tahniah buat Nizar Jamaluddin Menyumpah PAS Depan Nik Aziz Dan Haji Hadi dan cukup membuktikan anak jantan malang namanya. 

Nizar hendak kami Aminkan! ke heheh tapi tidak adalah kami sezalim itu cuma kami bersyukur kalau benar-benar menjadi kenyataan dan pengajaran buat PAS supaya hentikan ceramah berbentuk menyumpah-yumpah ini.

Berani Betul Khalid Ibrahim Mengajar DBKL Macammana Hendak Mentabir Dengan Baik

Fuh!! Khalib Ibrahim yang memegang jawatan Menteri Besar yang tinggal tidak berberapa hari lagi. Telah bangkit dengan beraninya mengajar DBKL bagaimana untuk mentabir dengan baik dan berkesan, iaitu mencontohi dengan apa yang dilaksanakan oleh Khalib Ibrahim. Kerana Khalib Ibrahim merasakan dialah paling cekap mentabir Selangor mengalahkan mana-mana Menteri Besar yang penah ujud di Malaysia malah kesemua Perdana Menteri Malaysia pun tidak mampu menyainginya. Ini Terbukti dengan kaedah SELCAT yang benar-benar membuncitkan perut.

Ambil contoh Khalib Ibrahim lebih mahir mentabir pengurusan sampah berbanding Menteri Besar sebelum ini dengan kejayaan menyinkir Alam Flora melaului teknik memberi terkenan! memaksa keluar! Setelah  Alam Flora keluar Khalib Ibrahim membuktikan kemampuan mengurus sampah dengan memberi konsesi kepada kroni (rujuk sini!) dan membiarkan mereka makan untung tampa perlu memenuhi tangungjawap mengutip dan melupuskan sampah dengan berkesan.

Hasil yang patut dicontohi DBKL adalah lihatlah rakyat bersorakan dalam suasana kecewa tertekan menghadapi keadaan sampah yang berminggu tidak dikutip. malah Khalib Berjaya mencipta industri baru iaitu penternakan tikus, lalat dan nyamuk dalam sekala besar. Inilah cara mentabir betulkan Khalib! Berani Betul Khalid Ibrahim Mengajar DBKL Macammana Hendak Mentabir Dengan Baik

Ada lagi yang Khalib Ibrahim ingin ajarkan iaitu bagaimana hendak menjana pendapatan melalui merobos muka bumi dalam sekala besar-besaran. Sejarah telah membuktikan Khalib Ibrahim berjaya menjana pendapatan besar tetapi kebanyakannya hilang entah kemana akibat dia sendiri tidak tahu pasir boleh hilang atas lori pasir.

Cara pentabiran Khalib Ibrahim telah menciptakan kerugian terbesar buat kerajaan negeri dengan penuh kebanggaan itulah kejayaan Khalib sebenar bukan!

Khalib Ibrahim juga cuba mengajar DBKL bagaimana membelanja wang dengan betul seperti mana Khalib Ibrahim berlanja wang negeri dengan cara berkhemah.

  1. Khalib mengajar BDKL amalkan sikap beli seperti diamalkan Ronnie Liu untuk membeli 50 lori compactor. Satu lori baru boleh mencecah harga RM250,000. Ini akan menelan belanja hampir RM12.5 juta. Lori ini akan disewa kepada kontraktor dan sub-kontraktor. Dengan ini siapa yang untung kalau bukan perut buncit macam cerita dekat sini
  2. Khalib Ibrahim membuktikan bagaimana berkemahnya pembelanjaan majlis 40 tahun Yayasan Selangor kerana kosnya mak datuk!!! RM396,370. sehingga Sultan sendiri mempersoalkan malah  majlis berbuka puasa di Dewan Sivik MBPJ pada 21 Ogos 2010, di hentam sampai kos RM167,400, kemudian majlis jamuan Aidilfitri pada 4 Oktober 2010 dibantai sebanyak RM 330, 476. Itu baru cara betul memboroskan duit tapi siapa yang untung sampai perut buncit. Gerenti Khalib tidak mahu jawap! Berani Betul Khalid Ibrahim Mengajar DBKL Macammana Hendak Mentabir Dengan Baik
Khalib Ibrahim juga mengajar DBKL bagaimana hendak menjana pendapatan iaitu dengan mensabotaj rancangan mengatasi krisis air Selangor dari kerajaan pusat, hingga menyebabkan 129 projek bernilai RM 3 billion yang boleh menyediakan peluang pekerjaan sebanyak 12 ribu gagal dilaksanakan di Selangor kerana masalah air. Lagi kisahnya rujuk sini

Inilah cara terbaik mentabir Selangor yang patut dicontohi DBKL iaitu biar hancur bankrap asalkan perut buncit dan hati puas. Sepatutnya cubalah DBKL belikan Khalib Ibrahim cermin yang besar-besar sedikit supaya Khalib cerminkan muka dan sedar mukanya lagi banyak membawa masalah. Jangan asik cari kesalahan orang lain untuk tutup pekung sendiri.

Ini kisah yang Khalid Ibrahim mendakwa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) berdepan masalah defisit akibat perbelanjaan berlebihan sehingga timbul kesukaran untuk menguruskan Program Perumahan Rakyat (PPR). Berani Betul Khalid Ibrahim Mengajar DBKL Macammana Hendak Mentabir Dengan Baik. Hakikatnya Khalib berlajar cermin muka biar lama-lama supaya hilang gagapnya tu ok!!


Skandal Hipokrasi Guan Eng


Penampilan Biawak Hidup Lim Guan Eng jenis paling penakut menghadapi situasi mengatasi skandalnya sendiri. Sebab itu dia sanggup menjadi seorang hipokrasi iaitu dari apa yang diperjuang berbeza dengan apa yang diamalkan.


Lim Guan Eng dan lain-lain dari Pakatan Rakyat sering melaung-laungkan kebebasan media tetapi amat takut kalau pihak media datang membongkar sekandalnya. Lim Guan Eng tidak berani menghaadapi kenyataan dengan tenang tetapi sebaliknya mengertak wartawan dengan saman! saman! dan seterusnya tontoni Youtube ini yang memaparkan Skandal Hipokrasi Guan Eng

Isu Terkini

get this widget here