Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 2 November 2013

Video- PAS Bentang Formula Baru Hudud Versi Brunei Di PRK Sungai Limau

Tahniah PAS bertegas melaksanakan Hudud versi Brunei, sudah cukup buat Harun Din dan ramai lagi dalam PAS akan rasa berbangga kecuali Mat Sabu Mahfuz susah sikit hendak diduga. Apatah Anwar, Azmin, Lim Guan Eng malah Karpal Singh jauh-jauh lagi diteka.

Namun bergitunniat yang penting bertekad demi Allah PPM akan sokong sepenuhnya. Cumanya sebelum itu ada sedikit masalah yang perlu Haji Hadi sempurnakan... Cer kita teliti jap apa yang diperkatakan oleh penulisan dan video di bawah......

Nampaknya tiap kali ada pilihanraya, samada PRU atau PRK, pasti PAS akan mula memukul gendang hudud. PRK Sg. Limau tidak terkecuali.

Malah mereka semakin galak bila Tuanku Sultan Brunei mengumumkan Negara Brunei Darussalam akan melaksanakan hudud; tanpa sedikit pun memahami perbezaan besar diantara Malaysia dengan Negara Brunei Darussalam.

Pertama, Negara Brunei Darussalam adalah negara milik Tuanku Sultan sebagai pemerintah mutlak. Tiada siapa boleh mempertikai kuasa Tuanku Sultan Brunei. Dan kita bersyukur walaupun diberi kekayaan hasil minyak yang melimpah ruah, dan menjadi antara orang terkaya didunia, Tuanku Sultan Brunei tetap meletakkan undang-undang ALLAH sebagai keutamaan. Alhamdulillah. Dan sekarang Tuanku telah bersedia melaksanakan hudud.

Kedua, Negara Brunei Darussalam tidak ada parti cauvinis rasis extremis seperti DAP. Brunei tidak ada Karpal Singh, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng. Brunei tidak ada Anwar Ibrahim. Brunei tidak ada Suaram, Bar Council, pejuang seks bebas LGBT. Brunei tidak jual kalimah ALLAH. Brunei tidak bersekongkol dengan mana-mana kafir harbi!

Suasana di Brunei berbeza dengan Malaysia. Malaysia sebuah negara yang tidak dimiliki atau dikuasai oleh individu. Malaysia milik seluruh rakyat dan warganegaranya, dengan Tuanku Sultan dan Raja-Raja Negeri sebagai payung mahkota bagi rakyat jelata.

Kalau PAS benar-benar ikhlas mahu mengikut seperti Brunei, saya cadangkan kepada PAS supaya membawa usul ke Parlimen supaya hakmilik dan kekuasaan pemerintahan negara diserah kembali kepada Raja-Raja Melayu secara mutlak, sebagaimana Tuanku Sultan Brunei.

Dan setelah hakmilik negara dan kuasa pemerintahan mutlak diserahkan kepada Tuanku Raja-Raja Melayu, barulah kita usulkan kepada Tuanku supaya mengikut jejak langkah Tuanku Sultan Brunei.

Jika tidak, janganlah bandingkan Malaysia dengan Brunei. Itu perbandingan yang cukup kurang cerdik namanya!

Dan bagi Datuk Seri Hadi Awang untuk sekali lagi bermain kompang hudud, dan konon menolak sistem Malaysia negara berpaksikan Perlembagaan sebagai sekular, saya mahu tanya Datuk Seri Hadi Awang:

1. Beranikah Datuk Seri Hadi Awang membawa usul hudud ke Mesyuarat Kepimpinan Pakatan Pembangkang DAP-PKR-PAS supaya hudud diterima dan dilaksanakan sebagai undang-undang negara jika pembangkang menang PRU dan berkuasa?

2. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri pada 08 Sept 2008 menandatangani Memorandum Persefahaman Pakatan Pembangkang yang menegaskan pendirian 'menjunjung prinsip-prinsip dasar yang termaktub didalam Perlembagaan Persekutuan termasuk dasar seperti kedudukan Islam sebagai agama Persekutuan?'.

3. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri pada 19 Disember 2009 di Auditorium MBSA Shah Alam dalam Konvensyen Pakatan Pembangkang DAP-PKR-PAS menandatangani Memorandum Persefahaman yang menegaskan akan 'mempertahankan Perlembagan Persekutuan, Islam sebagai agama bagi Persekutuan?'.

4. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang sendiri menyatakan dalam Amanat Perdana Pemangku Presiden bertajuk 'Pilihanraya ke 11: Formula Kemenangan" pada 18 Januari 2003 bahawa 'justru kerana isu Negara Islam dan perlaksanaan Hudud dan Syari'at menjadi punca perpecahan BA dahulu, maka PAS perlu membuat satu pengorbanan dan (ijtihad besar) untuk tidak memasukkan persoalan Negara Islam dan perlaksanaan hudud diperingkat Federal. Peruntukkan mengenai Islam adalah mencukupi sekadar apa yang telah termaktub didlam Perlembagaan Persekutuan dan seperti yang diamalkan kini diperingkat Federal. Seandai menang dalam pilihanraya akan datang, BA atau Pembangkang akan menubuhkan sebuah kerajaan demokratik dan adil diperingkat Federal atau Pusat, yang mendokongi Perlembagaan Persekutuan sedia ada?'.

5. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang yang menyatakan semasa Muktamar Agong PAS 2011 bahawa 'Negara Islam tidak disebut dalam Al-Quran, yang disebut ialah Negara Berkebajikan?'.

6. Bukankah Datuk Seri Hadi Awang pada 08 Jan 2013 bersesama dengan Anwar Ibrahim dan Lim Kit Siang menyatakan kristian boleh menggunapakai kalimah ALLAH, dan walaupun Majlis Syura' PAS telah pada 13 Jan 2013 menegaskan kristian tidak boleh mengguna-pakai kalimah ALLAH atas soal aqidah, Datuk Seri Hadi Awang tidak pernah menarik balik persetujuan pembangkang 08 Januari 2013 tersebut?

7. Adakah Datuk Seri Hadi Awang lupa kenyataan beliau mengenai perlaksanaan hudud semasa mengambil alih menjadi Menteri Besar Terengganu?

Sebenarnya saya boleh aturkan beberapa lagi kenyataan dan pendirian Datuk Seri Hadi Awang dan PAS mengenai hudud dan negara Islam.

Pokok pangkalnya, janganlah jadikan hudud sebagai modal meraih undi hanya bila tiba musim pilihanraya sahaja. Takutlah kepada ALLAH!

Dan janganlah bermegah dengan calon PAS bagi PRK Sg. Limau lulusan agama, lulusan Al-Azhar. Kita memang menghormati para ulama dan ilmuan, termasuk para Ustaz dan Ustazah yang benar-benar hidup melaksanakan ajaran Islam.

Tetapi jangan lupa pernah ada dua orang Ustaz dan Ustazah lulusan Al-Azhar Mesir telah mengisytiharkan diri murtad dan keluar daripada agama Islam. Pernah ada Ustaz dicekup berkhalwat. Pernah ada Ustaz yang menyondol isteri orang. Menjadi Ustaz dan Ustazah, menjadi graduan dan lulusan Al-Azhar semata-mata bukan tiket dan kelayakan untuk menjadi pemimpin dan wakil rakyat!

Yang penting ialah amanah dan quwwah, selain beriman dan benar-benar memperjuangkan Islam yang sebenarnya seperti yang diperintahkan ALLAH didalam Al-Quran dan Sunnah Rasulullah saw.

Bagi penduduk dan pengundi Sg. Limau, gunakanlah aqal fikiran yang waras dan rasional. Jangan lupa siapakah yang sebenarnya menghina Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Razak semasa Allahyarham menjadi Menteri Besar dahulu? Jangan lupa siapa yang cuba mengaibkan dan menjatuhkan Kerajaan pimpinan Allahyarham dahulu?

Bukan UMNO; bukan BN; bukan Dato' Sri Najib; bukan Tan Sri Muhyiddin; bukan Datuk Paduka Mukhriz; bukan Tun Mahathir; bukan Perkasa; dan bukan saya!

BUKAN! BUKAN! BUKAN!

Hangpa sendiri tau siapa! Jadi jangan terkeliru dengan mainan silap mata, sandiwara, pembohongan, gambar palsu dan macam-macam lagi. Ini semua Islam tidak ajar kita.

Dan jangan lupa kenyataan Allahyarham Tan Sri Ustaz Azizan Abdul Razak apabila kerajaan PAS tewas dalam PRU 13, 'nasib baik PAS tak menang sheh'!

Oleh itu atas kesedaran Islam, atas keinsafan bangsa Melayu, dan demi kebenaran dan perjuangan...


Marilah kita Beranikan Diri Berhijrah! Sumber


No comments:

Isu Terkini

get this widget here