Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Wednesday, 6 May 2015

Husam Yakin Menghamba Diri Kepada Sekutu DAP Jalan Selamat PAS

Inilah Husam Musa cepat menafsirkan masa depan PAS hanya bergantung kepada penghambaan terhadap sekutu DAP. Itulah cara Husam terjemahkan kekalahan PAS di PRK Rompin.

1- Husam secara tidak langsung telah mengalih isu pemulauan DAP PKR terhadap kempen PRK Rompin

2- Husam mahu PAS ambil pengajaran inilah akibat bermusuh dengan Pakatan kerana Hudud dan bekerjasama dengan UMNO kerana hudud. sebab isu Husam katakan:

“Pada masa yang sama, pengundi bukan Melayu pula menghantarkan isyarat berbeza kepada PAS dengan berlaku pengurangan yang ketara. 
“PAS perlu menggariskan pilihan strategi yang bijak dari indikator Rompin di semua sudut,” katanya lagi. 
Peringatannya itu secara tidak langsung merujuk kepada isu hudud yang membelenggu kini Pakatan Rakyat.
3- Husam meberi gambaran bertapa ruginya PAS bersusah payah mendakati UMNO dan bekerja keras memperjuangkan Hudud sehingga sanggup bermusuhan dengan DAP PKR.

4- Yang paling menarik Husam mendesak PAS utamakan peluang politik PAS menjadi kerajaan berbanding memikirkan matlamat dan cita-cita PAS membawa Hudud. Walaupun Husam sendiri sedar yang PAS adalah darjat hamba dalam Pakatan tentu ada sedikit persoalan kenapa Husam bergitu beria-ia mendesak PAS melutut kepada arahan DAP berbanding tanggungjawap dan amanah dari agama anutannya sendiri?

ini boleh dilihat dari petikan ucapan Husam di bawah:

Seterusnya, Husam berkata PAS perlu mempertimbangkan bahawa sikap pengundi yang menolak Najib adalah cukup besar.
Malah, PAS perlu mempertimbangkan bahawa faktor tersebut cukup besar daripada keuntungan yang diperolehi daripada kerjasama dengan Umno, katanya.
Sepatutnya Husam patut bersama DAP sebagai calon DAP bukan berlakon sebagai calon PAS menjadi barua DAP. Yang paling sedih setakat mana sumbangan Husam kepada kempen PRK Rompin berbanding bersusah payah Husam membodek di kempen PRK Permatang Pauh.

Walaupun wajah Husam paling sukar ditemui di PRK Rompin tetapi dia paling berasa layak menghenyak PAS kerana terlampau pentingkan Hudud berbading menjadi hamba sskutu DAP.#PrkPermatangPauh Nurul Izzah Cuba Tutup Bangkai Ciptaan Mamanya #PrkRompinNurul Izzah sedang giat mencuci bangkai...
Posted by Pecah Palak Mikir on Wednesday, 6 May 2015

1 comment:

Anonymous said...

KHAIRY JAMALUDDIN - KETUA PEMUDA UMNO SILA LETAK JAWATAN.

Seluruh Gerakan & Ahli Pemuda UMNO telah tertipu dengan usaha Ketuanya si HaramJaddah Khairy dan Timbalannya Azwan Bro memberi tekanan kpd pucuk pimpinan UMNO, Presiden & Perdana Menteri di dalam hal berkaitan 1MDB dan Urusan Tabung Haji.

Rupa-rupanya Iblis/Syaitan Kecil Khairy tertekan keranan desakan Nori supaya mempertahankan Kontrak MAS selama 25 tahun. Pihak Mas (Kerajaan) telah memendekkan Kontrak Bapak Saudara Nori..Berahim kpd 5 tahun dan MAS boleh mengantikan mana2 Katering jika MAS tak berpuashati pd Berahim.

Jadi Khairy telah menggunakan kedudukkannya sebagai Ketua Pemuda memberi tekanan pd PM Najib supaya meletak jawatan. Usaha Khairy ini mendapat restu TS Muhyiddin Yassin yang dah kelalut dengan desakan Iblis/Syaitan Besar Mahathir Mamakkutty Haramjaddah MahaZalim, MahaLanun, MahaPerompak, MahaCilako, MahaPukimak...Semoga Dipendekkan Umur dan Mampois cepat2.

Banyak daah ditulis tentang Kezaliman, Penipuan, Penyelewengan dan KECURIAN yg dilakukan oleh Regim Mahathir Laknatullah. Hanya Blogger SIAL PUKIMAK MAKAN HARTA FITNAH RASUAH.. Outsidethebox, Din Turtle, ApaNama, Zam Maiden Mamak Pukimak, A J Kadir... Semunya terdiri drp Mamak Haramjaddah yg nak melaga-laga, melemahkan kepimpinan Orang Melayu.

Orang Melayu UMNO, jangan Sokong Mukhriz PONDAN, kaki betina, OPCOM yg dapat kontrak sediakan fibre optik seluruh Malaysia, Mohon Najib CANCELkan Kontrak Opcom. Ini kerana Mamakkutty Dah lama Merompak, Melanun dan Mencuri Wang Rakyat. Inilah sebab apa2 pon bisness yg Anak-Anak Pukimak Mahathir Mohkzani (Penipu), Mirzan (Penyangak) Mukhriz (Pondan) buat, semuanya GAGAL, kerana duit Mamakkuty Mahathir bagi hasil drp usaha Haram Wang Rakyat.

Isu Terkini

get this widget here