Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Tuesday, 10 April 2012

Haji Hadi Merajuk Anwar Pujuk Makan Terlunjuk

Semua hardcore Haji Hadi terkejut bila Haji Hadi merajuk hendak berundur sehingga tahap tidak mahu bertanding PRU13. Merajuk Haji Hadi sampai tahap hendak jadi nelayan semula. Huhuhu sedih bebenar masa awal tahun ini.

Semuanya gara-gara pengaruh ariwanas dalam PAS bergitu kuat menyebabkan Haji Hadi terasa dipinggirkan. Apatah dia tidak mampu lagi mempertahankan kekuatan Majlis Ulama PAS yang sebelum ini sebagai kuasa penentu perjalanan PAS itu sendiri. 

Semua bagaikan sendiwara bila Anwar berjaya menyerapkan perasit memujuk Haji Hadi agar jangan berundur, Kerana pengunduran haji Hadi boleh memberi impak besar, menggagalkan perancangan utama Pakatan Haram. 

Maka bertungkus lumuslah mereka memujuk Hajii Hadi sehingga lembut hati. Tertapi bukan setakat lembut hati, malah terlebih pula sampai terpaksa makan terlunjuk Anwar. Hebat bukan bila Haji Haji Merajuk Anwar Pujuk Sampai Makan Terlunjuk. Menjinak lagi kaldai PAS!!

Yang terhebat kuasa terlunjuk Anwar Ibrahim berjaya mematikan fungsi Majlis Ulama PAS. Hingga menjadi Majlis Suram PAS. Malah Majlis Ulama bertukar arah menghalalkan apa sahaja arahan dan matalamat perjalanan Anwar dan Pakatan Haram. Ini yang buat DAP sayang sangat dengan Anwar sebab menjinakan Kaldai PAS untuk kegunaan mereka PKR dan DAP bersama-sama walaupun agenda masing-masing.

Politik DAP pula, berpaksikan ide dan perbendaharaan kata politik dunia barat dan Christendom. Dewa-dewa retorik Guan Eng DAP ialah Demokrasi, Kebebasan dan Keadilan. DAP rhetoric of Democracy, Freedom & Justice. Kalau penyokong pembangkang betul-betul ‘Cina chauvinis’ maka mereka akan berkiblatkan ibu pertiwi tanah besar Cina. The People’s Republic of China bukan sebuah negara demokratik. Sekarang penyokong DAP sanggup mengundi PAS kerana agenda mereka lagi jauh, namun adakah pengikut PAS pula sanggup mengundi DAP? Ada sebab semua dah jadi kaldai, puncanya Nik Aziz dan Haji Hadi sudah jinak siap makan terlunjuk lagi.

Untuk melincinkan perjalanan agenda Pakatan Haram, Kuasa terlunjuk Anwar makin ketara sampai tahap Haji Hadi terpaksa mengumumkan pemercatan Hasan Ali.  Itulah bertapa hebatnya kuasa Ariwanas bercampur Ultra Kiasu, sampai semua orang dapat dipekaldaikan Anwar dan DAP, kecuali Hasan Ali yang lebih rela dihina dan dicaci daripada menanggung azab kemudian hari. 

Sekarang bukankah sudah senang Pakatan Haram hendak bermaharajarela mempergunakan kaldai-kaldai PAS dan kadam-kadam PKR yang semua itu melayu tidak mahu mengaku melayu. Patutlah dah rosak habis kerana tidak tahu asal usul sendiri makin jauhlah sesat dipergunakan.

Itulah drama dalam PAS dari merajuk sampai tahap korban tentera berani mati PAS dan bela tentera dayus banyak-banyak, biar beranak-pinak menjadi perasit yang mengikis jati diri PAS itu sendiri. Lagipun ramai dah kaldai-kaldai akar umbi ikut je melulu walaupun pakat-pakat terjun longkang. Selamat datang ke zaman PE_RA_SIT Islam Semelaysia (PAS). Rujuk sini

No comments:

Isu Terkini

get this widget here