Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 14 September 2012

Bukti Bahayanya Apabila Ultra Kiasu Berkuasa

Rakyat Malaysia telah acap kali dipertontonkan drama yang paling sedih dan kejam dari adengan Ultra Kiasu bagaikan raksasa Oing! Oing! kelaparan sedang rakus menjamah hak-hak dan kehendak rakyat lain!

Adakah kaum Melayu dan India bersedia untuk terus menerus dipermainkan dengan putar belit kejahatan Pakatan Rakyat? Rakyat Malaysia sebenarnya dipertontonkan dengan drama yang cukup bahaya jika diabaikan! dimana DAP di Pulau Pinang dengan bergitu lahap meratah dan mendera kaum melayu dan juga termasuk india.

Dalam drama ini juga membabitkan watak-watak PAS dan PKR yang menjadi kaldai suruhan untuk membolehkan DAP mendapatkan santapan mewah disebalik segala perluang yang ada dimuka bumi Pulau Pinang. Buat sesiapa yang mahu mengetahui! Anda boleh lihat bagaimana DAP dengan rakusnya merampas tanah orang melayu dan india dengan pampasan ciput demi membolehkan segala rumah yang mewah-mewah yang amat sedikit jumlahnya orang melayu dan india yang layak membeli.

Tidak cukup dengan itu! segala jenis peluang peniagaan lebih diutamakan kepada kaum DAP berbanding melayu dan india yang sering ada sahaja yang tidak kena!

Kerana Kaum Cina Mejoritinya Penang  Melayu Dan India Mangsanya inilah realiti yang sedang berlaku di Pulau Pinang. Bagaimana agaknya jika DAP berjaya memperdaya PAS dan PKR sehingga berjaya memegang kerusi tertinggi.

Rujuk artikal dari beratus contoh yang nyata mengambarkan bertapa rakusnya dan zalimnya DAP!!

ISU penghijrahan orang Melayu Pulau Pinang kerana tidak mampu menampung kos sara hidup menimbulkan pelbagai reaksi. Pakar ekonomi, Prof Dr Barjoyai Bardai menjangka lebih 80 peratus keluarga berpendapatan kurang RM3,000 sebulan di negeri itu terpaksa berhijrah menjelang 2020. Prof Ahmad Atory Hussain pula berkata keengganan kerajaan DAP meneruskan dasar subsidi Kerajaan Pusat, menyebabkan ramai orang Melayu terpaksa berpindah. Apa reaksi kerajaan Pulau Pinang?

18,000 pindah bukti DAP laksana dasar pinggirkan Melayu
GEORGETOWN: UMNO Pulau Pinang menyifatkan pendedahan bekas Timbalan Ketua Menteri I Pulau Pinang, Dr Mohammad Fairus Khairuddin, mengenai lebih 18,000 orang Melayu negeri ini berhijrah sebagai bukti baru DAP memang berniat mengabaikan golongan itu. 


Apabila harga rumah mahal, mereka terpaksa menggunakan kira-kira dua pertiga daripada pendapatan bulanan untuk membayar ansuran rumah, menyebabkan kos hidup meningkat. Itu pun kalau gaji mereka RM5,000 ke atas. "Bagaimana pula dengan mereka yang berpendapatan RM3,000 ke bawah? Melayu daripada kelompok ini tiada pilihan dan terpaksa berpindah ke negeri berhampiran?" - Datuk Musa Sheikh Fadzir, Timbalan Pengerusi UMNO negeri,Timbalan Pengerusi UMNO negeri, Datuk Musa Sheikh Fadzir, berkata beliau tidak terkejut dengan pendedahan berkenaan kerana dasar pembangunan kerajaan negeri sejak empat tahun lalu jelas meminggirkan orang Melayu.

Katanya, sejak empat tahun lalu, harga rumah di Pulau Pinang naik melambung sehingga ada yang berharga antara RM500,000 sehingga jutaan ringgit, sekali gus tidak mampu dibeli oleh orang Melayu.

"Apabila harga rumah mahal, mereka terpaksa menggunakan kira-kira dua pertiga daripada pendapatan bulanan untuk membayar ansuran rumah, menyebabkan kos hidup meningkat. Itu pun kalau gaji mereka RM5,000 ke atas.

"Bagaimana pula dengan mereka yang berpendapatan RM3,000 ke bawah? Melayu daripada kelompok ini tiada pilihan dan terpaksa berpindah ke negeri berhampiran," katanya. 
Semalam, akhbar ini melaporkan lebih 18,000 orang Melayu Pulau Pinang berhijrah ke negeri lain di antara 2009 hingga 2010 kerana tidak mampu menampung kos sara hidup yang terlalu tinggi di negeri kelahiran mereka. 

Sementara itu, Pengerusi Barisan Nasional (BN) Pulau Pinang, Teng Chang Yeow, turut mengakui tiada projek perumahan kos rendah dilaksanakan sepanjang empat tahun pemerintahan kerajaan DAP Pulau Pinang.

Katanya, kerajaan pakatan pembangkang yang tidak mempunyai dasar perumahan untuk menampung golongan berpendapatan rendah menyebabkan golongan itu tidak mampu menampung kos hidup yang tinggi di bahagian pulau dan Seberang Prai.

“Kerajaan BN dulu menetapkan dasar pemaju perlu membina rumah kos sederhana berharga antara RM45,000 hingga RM72,000 mengikut zon ditetapkan,” katanya. sumber 

Berhati-hatilah kita dengan mainan DAP sebelum kita PecahPalakMikir hilang segalanya dan apa nasib anak generasi melayu dan india di Pulau Pinang?

No comments:

Isu Terkini

get this widget here