Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Monday, 25 March 2013

GEMPAR Anwar Hilang Taring Ketika Wan Azizah Sabotaj Azmin Ali

Wah PRU13 aklan menjadi paling PANAS dalam sejarah Malaysia apabila gergasi Kabinet Kronisme Anwar Ibrahim dan keluarganya menjadi kisah satu kapal anak beranak berebut jadi kepala. Hakikatnya Anwar sudah hilang taring dalam keluarga sendiri. Tengok apa sudah jadi...

Wan Azizah banyak menggunakan kuasa mutlak beliau sebagai presiden untuk memotong nama-nama calon yang dikenal pasti orang-orang Azmin. Di Selangor pula Azmin tidak menyenaraikan orang-orang yang dikenal pasti sebagai orang Khalid dan orang Wan Azizah sebagai calon. 

Antara nama yang sedang hangat diperkatakan sekarang adalah nama setiausaha politik MB Selangor, Faekah Husin. Azmin dikatakan tidak menyenaraikan nama Faekah sebagai calon. Manakala Faekah yang sedang angau untuk bertanding mengunakan kelebihan hubungan rapat beliau dengan presiden untuk mempengaruhi Wan Azizah agar beliau dicalonkan. 

Apa yang mengejutkan apabila Faekah meminta untuk bertanding di dua kerusi. Satu kerusi parlimen di Kuala Langat dan satu kerusi DUN di Pelabuhan Kelang. Lebih mengejutkan lagi apabila Wan Azizah bersetuju dengan permintaan Faekah. Ini yang menyebabkan Azmin dan orang-orangnya semakin berang dengan Faekah dan Wan Azizah. 

Faekah kini telah bersiap sedia untuk bertanding dua kerusi dan mula bercakap besar dengan mengatakan kuasa menandatangani watikah adalah kuasa presiden dan bukannya kuasa Azmin.

No comments:

Isu Terkini

get this widget here