Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Monday, 17 June 2013

Sebijak-bijak Anwar Masih Ditipu Hidup-hidup

Hampir 26 tahun semenjak dipecat dari UMNO, Anwar cuba hidup dengan mencari nafas baru melalui pelbagai strategi. Semua ini telah dibantu dengan sepenuh masa oleh isteri dan anaknya. Inilah kekuatan sebanar Anwar dalam mencari ruang nafas-nafas baru.

Dengan formula bagaimanakah! Anwar boleh hidup? Dari formula mempunyai bukti berkotak fail pecah amanah UMNO yang akhir entah kemana hilang kotak tersebut. 

Dengan formula memberi harapan yang melangit kepada pengikut setianya dan akhirnya seorang demi seorang yang yang menubuh Parti Keadilan lari meninggalkan Anwar.

Dengan formula memberi janji dan harapan buat kaum india tetapi akhirnya kampung buah pala menjadi saksi Anwar kencingkan.

Dengan formula memberi pelbagai janji manis di Selangor tetapi akhirnya sampai tarikh PRU13 belum sampai separuh janji manifesto di tunaikan.

Itulah Anwar hanya ada cara dengan menggunakan formula hamis demi memikat rakyat. Disamping itu Anwar ada juga pelbagaikan pendekatan dalam bentuk agama seperti khalimah Allah untuk memikat bukan islam. Anwar menggunakan pendekatan berkawan dengan kuasa asing demi mengembangkan sokongan dan bantuan.

Itulah antara fenomena yang berlaku sepanjang kempen Anwar pasca PRU13. Anwar adalah orang paling tinggi rekod menggunakan pelbagai kaedah helah untuk menipu rakyat walaupun dia sendiri tidak pasti dapat lakukan.

Sejak dari itu pelbagai himpunan dan demotrasi berulang kali dianjurkan diserata pelusuk Malaysia. Berjuta-juta yang digambarkan Pakatan kalau dikumpulkan semua. Itu sudah cukup Anwar mengyakinkan dia sebagai Perdana Menteri ke7.

Tetapi entah silap dimana? Anwar rupa-rupanya telah dikencing hidup-hidup oleh bangsanya sendiri iaitu orang melayu. Mungkin inilah kebekatan dari nada-nada berhelah yang dimainkan Anwar. Mungkin inilah berkat kerjayaan anaknya Nurul Izzah mendapat tepukan gemuruh dalam persidangan hak beragama di gereja. Mungkin inilah berkat penafian video china doll yang jam omeganya sampai sekarang belum jumpa.

Mungkin inilah berkat sepina kapal selam dari Peramcis untuk tangkap Najib tapi sampai sekarang belum sampai-sampai. Tapi hairan juga walaupun cukup terang pembohongan demi pembohongan Anwar telah kantoi berkali-kali. tetapi masih juga orang seperti peguam, cikgu, ustaz dan pelbagai jawatan hebat-hebat boleh tertipu.

Sehingga sekarang Anwar  ke hulu ke hilir melaungkan PRU13 satu penipuan besar tetapi sampai sekarang Anwar belum pernah buat report tentang pengundi bangla seramai 40 ribu orang masuk ke Malaysia dalam tempoh seminggu? 

Rupa-rupanya Anwat belum puas hati dengan dirinya ditipu-tipu hidup oleh rakyat ketika menjawap keputusan PRU13. Kerana kesannya Anwar takut menunai lafaz janjinya, jika dirinya kalah PRU13 maka sampailah waktu bersara. Betullah kata orang-orang sekali kita menipu 100 kali tuhan akan balas tetapi Anwar bukan sekali menipu hingga akhir 70% orang melayu dan bumiputera menolak Anwar Ibrahim.

No comments:

Isu Terkini

get this widget here