Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Tuesday, 29 October 2013

Panas Twiter Lim Guan Eng Habuan Dibelasah Isu Ibu Pejabat DAP Jutaan Ringgit

Akhirnya mengelupur juga Lim Guan Eng dibelasah sampai "Checkmate" tidak terjawap melolong dengan jawapan jauh tersasar seperti cai-cai murahan Pakatan Rakyat yang kerap melalut-lalut di Facebook.

Kenapa Lim Guan bergitu teruk sangat tahap menjawapnya hingga integritinya cukup tercemar, malah terselah tahap merapunya. Ikuti kisah dedahan dari Antara Pos..

'Perang' Twitter antara Lim Guan Eng dengan Datuk Abdul Rahman Dahlan malam semalam, menjadi hangat apabila pemimpin parti dominasi Cina itu mencabar Abdul Rahman untuk mendedahkan kegiatan rasuah yang didakwa berlaku dalam parti itu.

Perbalahan di laman mikro tersebut bermula apabila Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, menghantar tweet yang mencetuskan kekecohan berbunyi, "Di mana DAP dapat berjuta-juta ringgit di ibu pejabat DAP di Pulau Pinang? Harapnya bukan duit rasuah."

'Panas' dengan tweet itu yang kononnya dirasakan dituju kepadanya, Setiausaha Agung DAP itu dengan cepat membalas tweet tersebut dengan mengatakan, "Jangan jadi pengecut yang tidak berguna, katakan sahaja saya seorang pemimpin yang korup di ibu pejabat DAP supaya mudah untuk saya dakwa anda dengan saman fitnah dan penipuan! Anak jantankan?

Sebaik sahaja membaca jawapan balas daripada Lim, Ahli Parlimen Kota Belud itu menjawab dengan bertanya, "Adakah saya marah dengan jawapan anda? Adakah saya menyentuh urat saraf kepunyaan anda? Mengapa pula anda tidak memberikan respon persoalan yang ditanyakan?

Beliau terus mengemukakan soalan kepada Ahli Parlimen Bagan itu dengan mengatakan dia tidak takut dengan taktik buli yang dibuat oleh Lim dan DAP yang sebelum ini sering melabelkan Barisan Nasional (BN) sebagai sebuah parti yang korup namun tuduhan berkenaan tidak pernah dijawab.

"Kami sabar. Bila saya tanya mana DAP dapat duit jutaan ringgit untuk bina ibu pejabat parti, dia naik gila! Wah!" balas Abdul Rahman kemudian.

Lim yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang menjawab, "Anda berani sahut cabaran dan panggil saya pemimpin yang korup? BN korup sejak Washington Post mengisytiharkan Malaysia sebuah negara yang paling korup atas muka bumi ini!"

Abdul Rahman menyerang balas, "Pulau Pinang bukan sebahagian daripada Malaysia...Tidak?"

1 comment:

Anonymous said...

Penipu haram jadah ketua menteri bewak tu, petik sumber dari akhbar washington post, washington post petik dari hindustan times, hindustan pariah times pula kata maklumat tersebut bersumberkan dari data 2012 Bribe Payers Survey....

Hallllllooooooo.... Bribe Payers Survey hanya ada sampai 2011 je, celah mana datangnya laporan tahun 2012 tu???

Ketua menteri bewak kimak penang sudah la JAHIL, BODOH BIN BAHALOL lagi. Manusia camni layak ke jadi ketua menteri. Fakta pun tak betul...!!!!!!!!! Boleh lihat sini:

http://www.transparency.org/research/bpi/overview

Isu Terkini

get this widget here