Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 23 August 2014

@DrWanAzizah kaitkan pekung @AnwarIbrahim bila berkuasa berubah

Cukup sinis bila Wan Azizah bercakap tentang Kesalahan Khalid Ibrahim adalah Fakta. Kerana Khalid adalah penghalang cita-cita suaminya Anwar yang didewa-dewakan sebagai Maksum. Dimana, apa jua tuduhan terhadap Anwar adalah Fitnah.

Waimapun Makamah telah menjatuhkan Anwar bersalah adalah Fitnah dan isu Napotisme dan kronisme amalan Anwar semuanya fitnah.

Walhal Wan Azizah dilantik sebagai MB adalah Napotisme dan barisan PKR yang naik ke kerusi tertinggi adalah kroni. Manakala mana-mana ahli yang berjaya tetapi dinafikan dengan pelbagai helah kekecohan dalam pemilihan PKR. Ini semuanya fitnah waimapun ada ahli mendedahkan bukti sebagai Fakta.

Jadi kesimpulan disini dimana layaknya Wan Azizah bermain persoalan fakta terhadap Khalid sedangkan dia menafikan fakta yang berlegar menghantui keluarganya sebagai fitnah.

Dan sebab itu bila "Saya tak tahulah..mungkin apabila kita memegang kuasa, kita berubah," katan Wan Azizah sebenarnya dia hanya berpura-pura sahaja tidak tahu. Walhal dia lebih kenal bagaimana Anwar mula menjadi tamak bila satu demi satu orang lain dipijak, ditendang di fitnah demi membolehkan dia ke depan sebelum di pecat Tun Dr Mahathir.

Kenapa persoalan Wan Azizah bangkitkan tidak langsung dikaitkan dengan Anwar. Ini yang hendak ditabalkan sebagai MB Selangor?

1 comment:

Anonymous said...

yang untung kat dia ..mmg FAKTA la sangat walaupun auta..TAPI yang TAK UNTUNG kat dia apa FAKTA bukti kukuh depan mata pun kata auta..

Isu Terkini

get this widget here