Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Sunday, 2 November 2014

Punca Kenapa Barack Obama Malas Nak Layan @AnwarIbrahim #Liwat2 #RakyatHakimNegara

Akibat video meraih simpati Nurul Izzah yang telah dirangka sebelum Anwar dibicarakan pada 28hb 10 lepas. Banyaklah kuasa-kuasa luar cuba campur tangan terutama Akhbar terkenal di Amerika Syarikat Washington Post. 

Mengingatkan Presiden Barack Obama berkaitan seruannya di Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) untuk mempertahankan demokrasi di dunia, sepatutnya bermula di Malaysia.

Inilah caranya mereka menggunakan peluang Malaysia menduduki barisan penting dalam PPB sebagai modal menyelamatkan Anwar.

Tetapi realitinya disini ini bukan masalah kerajaan Malaysia dengan Anwar sebaliknya ini masalah Anwar dengan Mangsa.

Jika kita imbas kembali proses akhir sebelum mahkamah membuat keputusan bersalah atau tidak. Antara Peguam Pendakwaan dan Pembelaan sedang berperang memperkukuhkan bukti samada Liwat 2 berlaku disebabkan "Mangsa Dipaksa" atau berlaku atas dasar "Suka Sama Suka" seperti yang ditegaskan oleh peguam Anwar, Gorpal Sri Ram. 

Malah peguam ini adalah bekas hakim yang tidak sepatutnya menjadi peguambela tetapi sengaja diabaikan langsung oleh peguam pendakwaraya walaupun Majlis Peguam cuba menghasut konon ini salah, seperti menyokong hak Saiful

Jadi kalau anda di pihak Obama adalah bodoh hendak masuk campur kalau kes berkisar antara suka sama suka atau dipaksa, hakikatnya liwat itu berlaku. Malah Anwar diberi ruang dan kebebasan seluas-luasnya dari penanguhan kes sehingga 70 kali sampai bekas hakimpun boleh jadi peguambela.

Jadi keadilan bagaimana lagi Anwar mahu apakah keadilan sebenar untuk Anwar jangan cuba didakwa langsung walaupun ada mangsa mahu menuntut keadilan kepada dirinya?

No comments:

Isu Terkini

get this widget here