Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Saturday, 3 January 2015

#Banjir UstazKazim Bidas Mahfuz dan Husam Musa

Dalam kesibukan pelbagai pihak membantu mangsa banjir seluruh negara termasuk yang terbesar di Kelantan. Tidak sudah-sudah orang-orang PAS yang hanya pandai Selfie dalam banjir. Dah memandai mempolitikan perpaduan UMNO PAS. 

Sebenarnya isu ini lebih menjurus kepada perpaduan membantu sesama islam tetapi telah diputar belitkan kepada unsur-unsur politik oleh Mahfuz dan Husam Musa. Entah mengkarung dua ekor ini memang jenis melalak tidak ada hujung pangkal ada sahaja yang serba tidak kena walaupun negeri merekalah yang paling teruk dilanda banjir hingga bertan-tan balak hanyur merempuh rumah rakyat.

Nampak sangat pembalakan melampau memperngaruhi banjir kali ini tetapi siapa yang paling kaya dan siapa yang menderita menangung azab. Tidak lupa juga siapa yang memenuhi stadium mendoakan KO dan sekarang separuh KO menanggung azab malah yang di doakan tampil membantu tanpa sedikitpun ada dendam. Malah diberi lagi pelbagai bantuan dan peruntukan termasuk infrastruktur yang musnah cecah melebihi 200 juta.

Ini semua tidak ditimbangkan oleh mengkarung dua ekor ini sebaliknya mereka mahu duit-duit dengan pelbagai alasan seperti royalti dan sebagainya. Semua hendak main isu yang memecah belah ketika kita sepatutnya bersatu membantu mangsa banjir. Ada Mahfuz dan Husam Musa ambil endah malah turun membantu mangsa banjir pun tidak yang mereka tahu melalak.

Benarlah kata-kata Ustaz Kazim Elias yang patut mengkarung-mengkarung fikirkan sekejap:

Biarlah orang nak kata apa pun.. Saya sangat sokong saranan Dato Husammuddin bin Yaakob..Sinar Harian..cukup2lah bertelagah selama ini..ambillah semangat n ajaran Nabi SAW sempena MaulidurRasul.Semoga Allah rahmati semua mangsa banjir n semua ppinan pusat n negeri,agensi kerajaan, ngo, sukarelawan,pihak swasta n korporat n semua yg membantu. Hanya Allah sahaja dpt mbalas jasa anda.


No comments:

Isu Terkini

get this widget here