Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Wednesday, 11 April 2012

Anwar Berdendam Besar Dengan Menteri Kewangan Ke2


Alamak!!Anwar Simpan Dendam Dengan Meteri Kewangan Kedua, kerana dengan sengajanya memalukan Anwar di depan berjuta-juta rakyat Malaysia. Semuanya berpunca dari Sikap Menteri Kewangan Kedua tidak sabar-sabar untuk mengumumkan Hutang Bank Dunia telah dilangsaikan kerajaan. Habis semua! telah menggagalkan rancangan-rancangan Pakatan Haram menyerang isu ekonomi dan kewangan negara.

Hah Lain yang yang dirancang dan dicanang Anwar, lain pula yang jadi. Itulah situsai Anwar sekarang hilang pedoman bagaimana lagi, hendak serang UMNO BN. Habis satu persatu isu yang hendak dibawa Pakatan Haram dipatah-patahkan macam ranting kering. Kasihan! Kasihan! Kasihan! Itulah kerja-kerja jahat dan mengkhinat ini mana penah direstui Allah.

Azmin lagilah terdiam melihat big bossnya mengamuk sakan sebab dia pun 2x5, setakat hendak perabis duit pandai laa dan lain-lain jangan ditanya!! Ambik Kau menjahat mengkhianat lagi!! Selangor apa cerita, habis haru-biru kerana Penasihat Seringgit. Sekarang dimalu dan dimalu dan dimalukan!! Kerana negara dibawah DS Najib semakin berkembang sumber dan simpanan kewangan. Malah rakyat dapat bonus bermacam-macam ada. Anwar boleh ke!! BOLEH! BOLEH BLAH!!
KUALA LUMPUR 9 April - Kerajaan sudah melangsaikan pinjaman yang dibuat dari Bank Dunia manakala sebahagian besar pinjaman Bank Pembangunan Asia (ADB) sudah dijelaskan.

Menteri Kewangan Kedua, Datuk Seri Ahmad Husni Hanadzlah (gambar) berkata, pinjaman kerajaan berjumlah AS$2.646 bilion (RM7.938 bilion) dari Bank Dunia yang dibuat antara 1965 dan 1999 sudah sepenuhnya dilangsaikan pada 2011.

"Pinjaman ADB pula yang diperoleh pada 1968 hingga 2002 berjumlah AS$1.285 bilion (RM3.855 bilion) sehingga Disember 2011 masih lagi berbaki AS$124 juta (RM372 juta)," katanya ketika menjawab soalan Alexander Nanta Linggi (BN-Kapit) pada sidang Dewan Rakyat hari ini.

Ahmad Husni memberitahu, jumlah keseluruhan pinjaman kerajaan dari Bank Dunia dan ADB antara 1965 dan 2002 berjumlah AS$3.931 bilion (RM11.793 bilion) yang dibuat setelah mengambil kira kemampuan kerajaan untuk membayarnya semula.

"Kerajaan mengamalkan pendekatan pengurusan hutang yang berhemat di mana pinjaman dibuat hanya untuk membiayai projek-projek pembangunan.

"Kerajaan akan terus komited menjelaskan bayaran pinjaman mengikut jadual yang ditetapkan dan tidak meminjam daripada Dana Kewangan Antarabangsa (IMF)," katanya
Sumber Utusan Malaysia

No comments:

Isu Terkini

get this widget here