Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Thursday, 4 October 2012

Bongkar Nafsu Anwar Ibrahim Lembu Korbankan Wan Azizah Lagi

Sedarkah rakyat Malaysia kisah Bongkar Nafsu Anwar Ibrahim Lembu Korbankan Wan Azizah lagi ! tentu ada yang tertanya apa sebenarnya. Jika diimbas kembali sejarah bagaimana Anwar Ibrahim menjadikan Wan Azizah sebagai lembu (yang kena ikat hidung tu) sebagai korban melempiaskan nafsu Anwar Ibrahim!

Boleh dikaitkan bagaimana Wan Azizah bersedia melepaskan jawatan Yang Berhormat Pematang Pauh demi membenarkan Anwar Ibrahim mengambil alih jawatan dan masuk ke Dewan Parlimen. Wahal Anwar Ibrahim boleh bertanding di kawasan lain dan memberi perluang dan ruang kepada kaum wanita menjadi sebahagian ahli Parliment. Puncanya Anwar tidak ada keyakinan bertanding di Kawasan yang lain.

Bukankah Anwar Ibrahim telah menafikan hak-hak wanita? sedangkan dia selalu menyindir Datuk Sri Najib mengambil alih jawatan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, wahal Anwar 30 kali ganda teruk dari itu. Mari kita bongkar lagi.

Berkenaan isu liwat siapakah menjadi benteng pelindungan Anwar kalau bukan Wan Azizah dan Nurul Izzah? Wahal di dalam makamah Anwar dibahas oleh peguambelanya melalui usul Suka Sama Suka. Apakah itu tidak menjadi persoalan buat Wan Azizah, suaminya dibicara sebagai suka sama suka di dalam kes liwat atau lebih kasar kegiatan sex luar tabie manusia. 

Suaminya yang tidur sebantal dengan Wan Azizah! Bukankah Anwar meliaskan nafsu sambil menjadikan wanita sebagai benteng pelindung bila dikecam. Bukankah "Kedudukan isteri digadaikan, dijual demi kepentingan politik. Apakah itu satu perjuangan yang angkat martabat wanita atau penghinaan?"

Malah isu video China Doll yang terang-terang sukar dinafikan kebenarannya, apabila timbul dua video perlakuan sumbang dan video memasuki hotel. 

Bukti-bukti sebergini telah dinafikan dengan menggunakan benteng wanita iaitu Wan Azizah dan Nurul Izzah. Persoalannya adakah benar-benar Wan Azizah yakin itu bukan Anwar Ibrahim. Bukan sepatutnya sebagai bekas ahli parlimen dia berhak tampil menyiasat kebenaran demi agama bangsa dan negara! Bukankah "Kedudukan isteri digadaikan, dijual demi kepentingan politik. Apakah itu satu perjuangan yang angkat martabat wanita atau penghinaan?"

Bagaimana pula dengan kes Shamsidar, sampai bila Wan Azizah rela menjadi korban nafsu Anwar Ibrahim.

Inikah yang memberi Anwar kelayakan menghina usaha Datuk Sri Najib menghina fungsinya di dalam Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat. Langsung Anwar tidak layak kerana Sejarah Nafsu Anwar Ibrahim Lembu Korbankan Wan Azizah dan sekali lagi memang Pecah Palak Mikir kalau Sejarah Nafsu Anwar Ibrahim Lembu Korbankan Wan Azizah iaitu "Kedudukan isteri digadaikan, dijual demi kepentingan politik. Apakah itu satu perjuangan yang angkat martabat wanita atau penghinaan?"
Ahli Parlimen Batang Sadong, Nancy Shukri berkata, Chong Eng (DAP-Bukit Mertajam) sewajarnya melihat dalam pakatan pembangkang sendiri yang dengan mudah menyingkirkan wakil rakyat wanita untuk memberi laluan kepada pemimpin lelaki.

"Kalau dulu Permatang Pauh diwakili oleh seorang wanita tetapi oleh kerana mengutamakan wakil rakyat lelaki, maka terpaksa beliau (Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail) mengorbankan kawasan itu untuk suami beliau (Datuk Seri Anwar Ibrahim).

"Adakah ini adil untuk wanita? Ini mengurangkan bilangan kita sebagai wanita dalam Parlimen," katanya

Beliau merujuk kepada kenyataan Chong Eng semalam semasa membahaskan rang undang-undang itu yang antara lain mempersoalkan tindakan lelaki (Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak) meneraju Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat.

Chong Eng berkata, tindakan itu mengurangkan bilangan wanita dalam Kabinet dan juga Parlimen. Nancy juga menegaskan kerjaya Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil dalam kerajaan berakhir disebabkan tindakan wakil rakyat wanita pembangkang sendiri yang mengaitkan isu 'lembu' dengan bekas menteri itu.

"Kenapa wanita sanggup menghukum seorang pemimpin wanita lain yang jelas tidak bersalah, macam-macam tuduhan terhadap beliau," katanya.

Nancy juga menegaskan tidak salah kementerian itu diteraju oleh Najib kerana selaku Perdana Menteri beliau dapat melihat secara dekat isu yang membelenggu golongan wanita, keluarga dan kanak-kanak di negara ini.

"Bagi saya, adalah prejudis apabila Yang Berhormat (Bukit Mertajam) tuduh Perdana Menteri sebagai bapa yang tidak pernah (dan) tidak perlu jaga anak. Saya rasa kenyataan itu tidak adil," katanya.

Hujah Nancy disokong Datuk Abdul Rahman Dahlan (BN-Kota Belud) dan Khairy Jamaluddin (BN-Rembau) yang bangun mencelah. Abdul Rahman berkata, dalam isu kerusi Permatang Pauh, PKR mempunyai pilihan untuk menaikkan Anwar iaitu sama ada 'mengorbankan' wanita atau meminta Ahli Parlimen Bandar Tun Razak Tan Sri Khalid Ibrahim berundur kerana sudah menyandang kerusi Dewan Undangan Negeri Ijok.

Khairy pula membangkitkan isu sumpah cerai isteri dengan talak tiga yang dikaitkan wakil rakyat Pas jika lompat parti.

"Kedudukan isteri digadaikan, dijual demi kepentingan politik. Apakah itu satu perjuangan yang angkat martabat wanita atau penghinaan?" katanya

No comments:

Isu Terkini

get this widget here