Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Sunday, 25 November 2012

Gerakan Anti Lynas Berkumpul Untuk Sabotaj Ekonomi Negara


Inilah cara Pakatan Rakyat untuk mengcari apa sahaja helah untuk mengalih perhatian rakyat dari menghayati penyampaian kerajaan dalam usaha memertabatkan ekonomi negara dengan sumber yang jelas. Pakatan Rakyat amat takut jika kerajaan berjaya menambah pendapatan negara.

Setiap apa yang dibuat oleh UMNO BN, mulalah Pakatan Rakyat rasa gementar dan takut menerima kenyataan barisan UMNO BN lebih mampu menyampai sesuatu yang amat diharapkan rakyat.

KUALA LUMPUR, 25 Nov - Hampir 1,000 orang dari kumpulan Anti Lynas telah mula berkumpul di Monorel Titiwangsa bagi meneruskan desakan dan bantahan agar operasi kilang Lynas tidak diteruskan oleh kerajaan. 
Kumpulan berkenaan yang terdiri dari majoriti hampir 95 peratus masyarakat Cina telah mula berkumpul sejak dari jam 1.30 petang tadi dan diberitakan sedang menunggu kumpulan perarakan hampir 2,000 orang daripada kawasan bekas ibu pejabat PAS di Gombak untuk bergabung. 
Sebelum itu, perarakan awal hampir 2,000 orang dengan mengibarkan bendera Himpunan Hijau dan melaungkan slogan "Hentikan Lynas" berlangsung di sepanjang perjalanan melalui Lebuhraya DUKE, Kampung Railway dan Sentul Pasar. 
Menurut sumber, difahamkan kumpulan ini akan bergabung sebelum menuju ke Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), tempat dimana akan berlangsungnya Perhimpunan Agung UMNO ke 66 pada 27 November ini. KLpos

Apa lagi yang mereka marah sangat dengan Lynas sedangkan semua sudah jelas terbukti tidak sedikitpun berbahaya! Ini sebenarnya kerana Pakatan Rakyat sudah tidak mempunyai apa-apa matalamat selain untuk sabotaj ekonomi negara. 

No comments:

Isu Terkini

get this widget here