Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Monday, 7 October 2013

Terbaik #TF4MT Menapak Masuk Gelangang MT #PAU13

Tiada yang menggembirakan melainkan bila mendengar Tun Faisal sudah boleh mengaung dalam gelangang Perhimpunan Agung UMNO 2013. Kali ini samada kalah atau menang bukan ukuran tetapi Jika Perdana Menteri berkata keputusan PRU13 di dalam gajet. Maka ada wajib diberi undi kelayakan b6at Tun Faisal untuk sekali lagi meneraju jentera PRU14 dengan lebih teratur lagi.

Betulkah #TF4MT boleh bertanding lihat ini: 

Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan UMNO 2013, Tan Sri Tajol Rosli Ghazali berkata:

Jumlah calon bertanding untuk Majlis Tertinggi: 260 orang.


Jumlah calon bertanding untuk pemilihan bahagian: 33,012 orang.


Jumlah Calon Muflis: 334 orang.


Menarik diri: 495 orang.


Tindakan Disiplin: 39 orang.


Jumlah keseluruhan perwakilan muflis: 1,703 orang.


Tan Sri Tajol Rosli Ghazali juga berkata, calon Majlis Tertinggi yang sebelum ini digugurkan kerana tidak menepati syarat, Tun Faisal Abdul Aziz dibenarkan untuk bertanding. Ini kerana beliau dicalonkan oleh Pergerakan Pemuda UMNO.


Pemilihan UMNO kali ini agak berskala besar dan ramai yang terlibat, Ianya umpama pilihanraya. Persiapan rapi telah disusun oleh UMNO Malaysia untuk memastikan pergerakan dijamin bergerak lancar.

Setiap bahagian akan menerima 100 unit peti undi, 300 unit bakul untuk untuk kertas undi dan mesin kira undi sebanyak 10 unit.

Setiap bahagian juga akan menerima 200 helai baju sukarelawan untuk diedarkan kepada anggota yang bertugas pada pemilihan nanti.

Kesemua barangan ini akan diterima sebelum atau pada hari Khamis ini dan akan diedarkan kepada bahagian masing-masing untuk diguna dan diselia untuk hari mengundi Sabtu ini.

Kira-kira 30,000 petugas akan bertugas pada hari pemilihan nanti

No comments:

Isu Terkini

get this widget here