Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Friday, 13 December 2013

Video Melampau Membuktikan Haji Hadi Layak Selar UMNO Paling Kuat Menentang Islam Berbanding DAP


Masih inggatkah Abdul Hadi Awang mengakui bahawa hubungan parti itu dengan parti DAP di Pulau Pinang masih tidak sempurna. 

Sebab dia masih mempertahankan hubungan parti itu dengan DAP dan PKR mengikut konsep Tahaluf Siyasi yang di gunakan oleh Nabi Muhammad SAW untuk berurusan dengan bukan Muslim.

Walaupun isu ini pernah didedakan sendiri oleh seorang BEKAS setiausaha sulit Timbalan Ketua DAP Pulau Pinang, En. Mohd Razali bin Abd Rahman "Perancangan Kotor DAP Jika Menawan Putrajaya"


AGENDA DAP TAWAN PUTRAJAYA (1/2)
1. Malaysia akan bertukar menjadi negara republik.

2. Agama Rasmi Kristian.


3. YDPA/ YDPN perlu dilantik darI kalangan bukan Melayu.


4. Sistem Raja Berpelembagaan akan dihapuskan. 


5. Laungan azan tidak dibenarkan waktu Subuh ( Di Penang sekarang ada arahan diminta perlahankan) coz azan menganggu Cina nak tido dipagi hari.


6. Pertandingan Tilawah Quran juga akan dihapuskan. Coz membazirkan duit rakyat dan negara Arab pun x buat pertandingan sebegini.


7. Badan NGO berteraskan perjuangan orang Melayu akan dibubarkan (Pekida/Perkasa).


8. Perkahwinan campuran akan digalakkan.


9. Anak yg baru lahir x semestinya agama Islam sehinggalah anak itu 18 tahun baru dia pilih agama mereka secara mutlak.


10. Subjek Inggeris akan dijadikan bahasa rasmi. Bahasa kedua rasmi adalah Mandarin.


AGENDA DAP TAWAN PUTRAJAYA (2/2) 

11. Mata pelajaran agama Islam akan dimansuhkan di sekolah. Nak belajor hanya di masjid/surau. Sekiranya orang Melayu nak juga diajar di sekolah subjek Kristian, Hindu,Buddha juga kena diajarkan di sekolah.

12. Chin Peng akan dibenarkan balik semula ke Malaysia dan diberi gelaran TUN. Nga Dan Ngeh adalah anak saudara Chin Peng.

13. MARA Akan dibubarkan coz jabatan RASIS hanya untuk org Melayu semata-mata.


14. Syarikat GLC akan diterajui oleh org bukan Melayu. Org Melayu tak bijak berniaga hanya orang Cina yang terbaik dalam ekonomi.


15. Lagu negaraku akan diubah suaikan. Di PRN Sarawak lalu ada dinyanyikan lagu negaraku & bendera baru Malaysia juga sudah ada hanya tunggu menang sahaja ke Putrajaya dan tubuhkan negara republik.


16. Rejimen Askar Melayu Diraja akan dibubarkan kerana dominasi untuk orang Melayu sahaja.


17. Ketua Panglima Angkatan Tentera & Ketua Polis Negara akan dilantik dari kalangan orang Cina.


18. Kakitangan kerajaan dari kalangan Melayu akan dikurangan terutamanya kementerian pelajaran coz nak bawa masuk lebih ramai orang Cina & India.


19. 3 agensi Akan ditutup BTN, KEMAS Dan MKN.


20. Good Friday Dan Easter Day akan jadi cuti wajib Malaysia untuk memuliakan hari besar Kristian.


21. Kedutaan Israel akan diwujudkan di Malaysia.


22. DAP dapat 300 jutaUSD diberikan oleh yahudi & duit diparking di bank Singapura sementara waktu standby utk PRU 13 nie.


23. Base Tentera Israel akan diwujudkan di Port Dickson.


24. Majlis agama Islam akan dibubarkan. Wujudkan Suruhanjaya IFC
.

25. Wang zakat akan diguna sama oleh orang bukan Islam.

26. Mahkamah Syariah dibubarkan.


27. DEB akan dimansuhkan.


28. Parti yg berteraskan agama akan dibubarkan (PAS).


29. Ketua Paderi Kristian akan dilantik sbg Menteri seperti Dato' Jamil Khir.


Susulan dakwaan ‘Umno paling kuat tentang Islam', Presiden Pas, Datuk Seri Abdul Hadi Awang digesa menarik balik kenyataan yang disifatkan cuba mengelirukan masyarakat selain meminta maaf berhubung perkara berkenaan.

Pengerusi Biro Bertindak Agama NGO Minda Pondok, Mohd Syamsul Mohd Yusoff berkata, kenyataan Abdul Hadi ketika Muktamar Tahunan Pas kali ke-59 bulan lalu yang mengatakan Umno paling kuat menentang Islam berbanding DAP amat keterlaluan.

“Umno dan DAP jauh berbeza, apabila disebut demikian (Umno paling kuat menentang Islam berbanding DAP), ini bermaksud kenyataan Hadi itu ditujukan kepada ahli Umno.

“Apabila mengatakan ahli Umno menentang Islam, ia satu kenyataan bercanggah, kerana Umno juga terdiri daripada orang Islam.

"Malah ia (Umno) sendiri dikatakan sebuah kerajaan yang hebat apabila meletakkan Islam dalam perlembagaan,” katanya kepada media selepas membuat laporan polis terhadap Abdul Hadi di Balai Polis Binjai, di sini, kelmarin.

Sambil menyifatkan kenyataan tersebut sebagai cuba mengelirukan masyarakat dengan niat memancing undi, Mohd Syamsul berkata, tindakan menarik balik dan memberi penjelasan berhubung perkara itu perlu dilakukan bagi mengelak perkara lebih buruk.

Mohd Syamsul juga menolak jika ada yang menyifatkan tindakan NGO Minda Pondok sebagai cuba mengaibkan Presiden Pas itu, sebaliknya bagi menggesa agar kenyataan itu diperbetulkan dan rakyat mendapat maklumat jelas.

“Kita tidak mahu pemimpin pembangkang meniupkan sentimen perpecahan untuk mencetuskan perbalahan sesama Islam, kita berpolitik, tak ada masalah berpolitik, tapi jangan guna sentimen agama,” katanya.

1 comment:

Muslim said...

Yg ngaji agama tentu perasan, bila dia mudah mudah mengkafirkan musuh politiknya, pemikirannya bukanlah Sunnah, Sunnah tak begitu, bahkan yg sedemikian lebih mirip khawarij, muktazilah dan wahabi. Apatah lagi bila yg kafir, yg musyrik boleh dikatakan lebih baik dr yg berSyahadah. Begitu juga dgn NA.
Seorg tabi'in bertemu seorg Sahabat r.a. berhujah dgn hujah muktazilah ttg pelaku dosa yg dianggap kufur hinggalah dia bertaubat. Sahabat berkenaan r.a. menjelaskan, mrk r.anhum. juga membaca ayat ayat Quran yg sama sedang Rasullullah saw bersama mrk dan mrk tidak memahamkan sedemikian. Begitu juga Hadis syafa'at Anas r.a. dan Hasan Basri r.a. yg mashur di kalangan yg ngaji Hadis. Boleh rujuk kitab kitab ulama' Sunnah ttg pelaku dosa besar. Dlm bnyk hal, walau sebesar mana pun dosanya, ulama' Sunnah hanya menyerahkan urusannya kpd Allah swt, dan tidak menghukumkan begini dan begini. WaAllahu'alam !

Isu Terkini

get this widget here