Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Thursday, 4 December 2014

Permainan Licik ProPakatanRakyat menguasai #BarCouncil

Pakatan Rakyat sekali lagi berjaya meneruskan tradisinya menguasai Bar Council sebagaimana DAP dari legasi Lim Guan Eng Mengusai CEC DAP.

Tiada beza bagaimana kuasa-kuasa yang gemar merevolusikan politik demo jalanan cukup cekap membuat helah demi memastikan hanya puak-puak anti akta hasutan sahaja yang layak berada dalam BAR Council.

Sepatutnya BAR Council yang wujud sebelum Akta Hasutan terlebih dahulu dimansuhkan sebelum mereka yang berhajat menggesa kerajaan mansuhkan Akta Hasutan.

Yang pelik bagaimana mereka ini layak bercakap soal undang dan orang tidak terutama yang mahu perkasakan Akta Hasutan.

Sedangkan mereka sendiri melanggar peraturan dengan mencipta klausa tandatangan Aku Janji luar dari luar undang-undang dalam BAR Council untuk memastikan hanya PRO PR berjaya dalam pemilihan mereka.

Dimana ketulasan pemilihan ini sekiranya pengiraan undi menjadi perkara sulit yang tidak boleh melibatkan calon yang bertanding. 

Hasilnya Pro PR berjaya menyekat 12000 ahli Bar Council untuk mengundi dan keputusannya sudah tentu 12 undi tertinggi hanya dikalangan mereka sahaja. 

1 comment:

Anonymous said...

ROS dok tunggu apa? makan gaji buta, atau bos-2nya dah jadi penyokong PR?

Kita lihat bagaimana DAP menyerang hebat ROS supaya para peneraju ROS menjadi kecut telor dan tak berani dgn PR... lepas tu berbondong2 NGO dan pertubuhan melanggar pelbagai akta tanpa menghiraukan ROS.... begitulah DAP dan PR menjahanamkan SPRM, PDRM, SPR dan lain2.... Pihak kerajaan dan menteri kabinet yang dah lama dikembiri langsung tak berani bersuara dan bertindak.... tambah2 lagi bos no wahid a.k.a PM... lagilah!!

Isu Terkini

get this widget here