Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Tuesday, 20 October 2015

Tol Lembah Klang Naik Azmin Untung Besar

Dalam diam-diam 12 Tol naik di Lembah Klang siapa yang paling untung kalau buakan MB Selangor selaku pemegang saham syer konsesi lebuh raya?

Yang paling sadis Azmin Ali boleh mencongak berapa keuntungan tahun ini apabila harga tol sebelum ini hanya sekitar RM1 hingga RM2 telah dinaikan mencecah RM3.50.

Kebiasaan dalam amalan konsesi lebuhraya menaikan sekitar RM.20 pada setiap kalai kenaikan kadar tol. Tetapi kali ini berbeza sekali boleh menjangkau RM3.50.

Bayangkan pada setiap syer saham kerajaan Selangor di bawah Azmin boleh mengaut untung besar untuk tahun ini. Dan sudah pastilah rakyat yang sensara menanggung semua ini.

Azmin bijak untuk mengelak keuntungan baru ini dikurangkan, Azmin dan segala mak bapak kuncunya menyerang parlimen mendedak Datuk Sri' Najib membiayai kenaikan ini dengan membayar pampasan kepada setiap konsesi lebuhraya di Lembah Klang.Lim Lip Eng Bersuhabat Selamatkan Konsesi Tol Tamak Di Lembah KelangHairan bin Ajaib dengan Lim Lip Eng sekor ni.....
Posted by Pecah Palak Mikir on Sunday, October 18, 2015

Ini bermakna Azmin boleh makan secara serampang dua mata iaitu mengaut untung dri kenaikan tol dan mendabit dada kononnya mereka telah menyelamatkan rakyat dari memmbayar tol yang tinggi.

Kenapa Azmin memerlukan keuntungan yang banyak sehingga enggan membelanjakan walaupun sedikit untuntuk menangung kos kenaikan tol? Mungkin lagi banyak wang Selangaor ada lagi panjanglah master plan nya. Sebagai contoh dimana hilangnya RM7.65 bilion semasa Azmin ambil alih kerusi MB Selangor dari Kahlid Ibrahim. Yang sehingga sekarang menjadi misteri. Untuk apa semua tu adakah untuk rakyat?

Azmin memang licik menanguk di air keruh ketika rakyat tertekan terpaksa membayar kos tol mencecah RM3.50 semata-mata untuk keluar mencari rezeki. Bergitu hebat sekali Azmin sanggup pentingkan keuntungan daripada memikirkan perit rakyat Selangor. Walaupun kerana rakyat Azmin boleh berpeluang rampas kuasa tanpa PKR jatuh tetapi dalam masa yang sama rakyat yang tangung beban untuk Azmin terus mara dengan modal perjalanan yang besar.

No comments:

Isu Terkini

get this widget here