Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Sunday, 12 May 2013

Video Anwar Gembira Dengan Sokongan DAP Melayan Panas HatinyaPenurunan sokongan pengundi Cina yang mendadak merupakan faktor utama Barisan Nasional (BN) gagal menawan semula Negeri Selangor pada Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU13).

Penyelaras BN Selangor, Datuk Seri Ir. Mohd Zin berkata, jentera siber pihak pembangkang telah melancarkan serangan besar-besaran bagi menyebarkan dakyah berbentuk fitnah terhadap BN secara keterlaluan.

"BN Selangor menerima keputusan PRU13 di mana menyaksikan BN Selangor tewas kepada pakatan rakyat selaras dengan demokrasi yang diamalkan di Negara ini.

"Kita mengakui keputusan PRU13 berada di luar jangkaan dimana menyaksikan sokongan dari pengundi kaum cina yang menurun dengan amat ketara," katanya kepada pemberita pada Sidang Media di Bangunan UMNO Selangor, di sini hari ini.

Katanya, pengundi Melayu telah kembali menyatakan sokongan terhadap BN di bawah kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Tetapi sokongan yang ditunjukkan oleh pengundi kaum india meningkat dengan menggalakkan atas kejayaan program-program mesra rakyat yang telah diadakan oleh BN Selangor.

"Sokongan pengundi Melayu kelihatan telah kembali bersama kita (BN)," katanya.

Zin Mohamed juga menggesa pihak polis melakukan siasatan terhadap penyebaran dakyah-dakyah palsu tersebut yang didakwa mempengaruhi pengundi Cina terutamanya dari kalangan golongan muda.

Pada PRU13 lalu, PR telah berjaya mengekalkan pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor dengan memperolehi 44 buah kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) manakala BN hanya menguasai 12 kerusi DUN.

** Dengan ini Anwarlah paling gembira bukan!!No comments:

Isu Terkini

get this widget here