Jadilah Pengikut Pecah Palak Mikir

Sunday, 13 May 2012

Lim Guan Eng Ingatkah Kit Siang DAP Hampir Terpengal Kepala

Masih ingatkah Lim Guan Eng setelah DAP memenangi berberapa kerusi di Selangor, Kuncu-kuncu Lim Kit Siang  melaungkan-laungkan Melayu mampus semasa sedang berarak dari Jalan tengku Abdul Rahman berpusing ke Jalan Raja Laut, masuk Bukit Bintang akhirnya masuk jalan Raja Abdullah Kampung Baru. Jumpa anak Melayu tepi jalan mereka mengutuk Melayu Sakai. Itulah peristiwa 13 Mei 1969 yang diceritakan Zulkifli Nordin. Sekarang anaknya lah Lim Guan Eng Ketua Menteri Pulau Pinang yang ternyata masih mewarisi sifat-sifat bapanya.

Hingga sekaranglah Lim Guan Eng memendam semangat bapanya dan sengaja melaga-lagakan antara Melayu dengan India. Untuk meraih kesempatan buat kaum DAP. Ingatkah kumpulan Lim Kit Siang yang membunuh Mak Minah perlakon Masam-manis hingga terburai perut. Dan masih ingatkah Lim Guan Eng orang-orang melayu penah memenuhi Kuala Lumpu semata-mata mencari Lim Kit Siang? Kalau kerajaan tidak mengistiharkan darurat yang bukan hendak menjaga melayu semata-mata tetapi menghalang persengketaan antara kaum, sudah tentu terputus kepala Lim Kit Siang kalau Kerajaan semasa itu tidak prihatin memaafkan mereka. Itulah sejarah yang sepatut Lim Guan Eng perlu ingat dan ambil iktibar menghormati semangat 1Malaysia.

Jadi Lim Guan Eng harus ambil ikhtibar jangan bersifat rasis menglaga-lagakan antara kaum di Malaysia. dan bergitu juga PAS kau orang bertakbir demi DAP kerana apa? Bukankah bodohnya puak-puak PAS ini.. 

No comments:

Isu Terkini

get this widget here